/University Library
University Library 2018-07-09T13:43:52+00:00

Head of University Library:
Arbana Ajdini
Email: arbana.ajdini@unite.edu.mk

BOOK TITLES
NAME AND SURNAME
PLACE OF PUBLICATION
YEAR
ЗАТУПЛYBAЊЕ,ЛАДЕЊЕ,ОCBETЛYBAЊЕHOPБЕРТ ЛЕXHEPСКОПЈЕ2012
ATLASI I RI I ARKITEKTURËSFRANCISKO ASENSIOSHKUP2011
TEKNOLOGJITË E ASFALTEVE NË RRUGËVULLNET PALLOSHISHKUP2007
АCФАЛТНИ ТЕXНОЛОГИИ НА ПАТИШТАБУЛНЕТ ПАЛОШИСКОПЈЕ2007
OPINIONSVULLNET PALLOSHISHKUP2016
VULNERABILITETI SIZMIK NGA KËNDVËSHTRIMI I ARKITEKKTITENIS REFET JAKUPIGOSTIVAR2014
ANALIZA E VEPRIMIT TË FAKTORIT TË SJELLJES GJATË DIMENSIONIMIT TË STRUKTURAVE BETONARME, SIPAS EC8 (NGA KËNDVËSHTRIMI I ARKITEKTIT)ENIS REFET JAKUPISHKUP2010
ANALIZA STRUKTURORE E NDËRTESAVE HISTORIKEDEJVID C.FISKETISHKUP2011
ИСПИТУВАЊЕ НА КОНСТРУКЦИИТЕ НА ИСТОРИСКИТЕ ГРАДБИДЕЈВИД Ц.ФИШЕТИСКОПЈЕ2011
QENDRA NDËRKOMBËTARE PËR ARKITEKTURËHANA FORD,BRIXHET SOJERSSHKUP2011
МЕГУНАРОДНИ ЦЕНТРИ ЗА АРКИТЕКТУРАХАНА ФОРД,БРИЏЕТ СОЈЕРССКОПЈЕ2011
VLERSIMI I NDËRTIMEVEXH.STENLI RABUN, RIÇARD M. KELSOSHKUP2011
ПРОЦЕНА НА ГРАДБИЏ.СТЕНЛИ РАБУН,РИЏАРД М.КЕЛСОСКОПЈЕ2010
PRINCIPET E INXHINIERISË GJEOTEKNIKEBRAJA M.DASSHKUP2011
KONSTRUKSIONET PREJ DHEUGERNOT MINKESHKUP2011
МЕХАТРОНИКА ПРИНЦИПИ И АПЛИКАЦИИГОДФРЕЈ Ц.ОНВУБОЛУСКОПЈЕ2009
RISHQYRTIM I ARKITEKTURËSNELI LEACHSHKUP2011
ARKITEKTURAFRANÇESKA PRINASHKUP2012
АРХИТЕКТУРАФРАЧЕСКА ПРИНАСКОПЈЕ2011
СОЛАРНИ КУЌИВАСИЛ ВАСИЛЕВСКИСКОПЈЕ1994
СТАНБЕНИ ЗГРАДИ СО ЕЛЕМЕНТИ НА ПРОЕКТИРАЊЕВАСИЛ ВАСИЛЕВСКИСКОПЈЕ2013
СКИЦИ ОД УРБАНИЗМОТ И АРХИТЕКТУРАТА ДЕЛ ВТОРВАСИЛ ВАСИЛЕВСКИСКОПЈЕ2012
ПРОЕКТИРАЊЕ ВО АРХИТЕКТУРАВАСИЛ ВАСИЛЕВСКИСКОПЈЕ2016
ROBERT SMITHSON DHE PEIZAZHI AMERICANRON GRAZIANIKOÇAN2012
ЕТНИЧКИ ПЕЈЗАЖИ ВО УРБАНИОТ СВЕТРЕЈ ХАТЧИСОН, ЏЕРОМИ КРЕИЗСКОПЈЕ2009
SI TA SHPËTOJMË BOTËNHASAN BUKLLATETOVË
РЕШАВАЊЕ НА ТРАНСПОРТНИОТ ПРОБЛЕМ СО УНГАРСКИ МЕТОДСВЕТЛАНА АНТОНОВСКАСКОПЈЕ2017
BOOK TITLES
NAME AND SURNAME
PLACE OF PUBLICATION
YEAR
KURTET PËR HARQERAUF DHOMIPRISHTINË2013
KUSH KËNDON -KEQ SMENDON -(KËNGË KORALE)BEKIM RAMDANISHKUP2011
NGA KËNGA NË KËNGË-KORALEBEKIM RAMDANISHKUP2013
NJOHURI ME INSTRUMENTET MUZIKOREAKAD RAUF DHOMI
NOTAT E LAZDRUARA-(KËNGA PËR FËMIJË)ZEJADIN ISMAILI"FLAKA E VËLLAZËRIMIT"1995
REFLEKSE MUZIKORE DHE PUBLICISTIKEZEJADIN ISLMAILIKUMANOVË2006
SHKOLLA PËR KITARË -KLASIKE NASER DULLASHKUP2000
SOLFEXHO=MELORITMIKSELAMI KOLONJATRINGA DESING2008
VALLET ELUNXHËRISËRAMAZAN H.BOGDANITIRANË1995
VËLLEZRIT POPULLOR-SHQIPTAR-LRIKARAMAZAN BOGDANITIRANË1997
ARTE NGA OPERAT DHE KËNGË SOLORAUF DHOMIPRISHTINË2002
ASGJË -NGA BALTA E FJALËVE -KORALEBEKIM RAMDANITETOVË2010
BAZAT E HARMONISË I-(BASI I SHIFRUAR)ZULQUFLI ZIBATETOVË2013
DASMA ARBËRESHE RAUF DHOMIPRISHTINË2005
FJALË PA KËNGË-PËR ARTET DHE MUZIKËNBEKIM RAMADANITETOVË2013
FOLKLORI MUZIKOR SHQIPTARLORENC ANTONIPRISHTINË1972
FUNKSIONET SOCIO-KULTURORE -TË MUZIKËS NË ANTIKËSUNAJ RAIMIKUMANOVË2005
GJYSMË SHEKULLI JETË DHE VEPRIMTARIE TË -SHKA-AGIMI ENGJËLL H.ERISHA KOLË PRIZREN1994
GOCA E KAÇANIKUTRAUF DHOMIPRISHTINË1997
IN TENEBRIS REFLEKSIONE 1990-2000SHPËTIM- KUSHTATIRANË2002
KËNDIMI I FEMRAVE TË POTGURITREXHEP MUNISHIPRISHTINË 1979
KËNGË TË ZGJEDHURA KORALEBEKIM RAMDANIMSA2010
BOOK TITLES
NAME AND SURNAME
PLACE OF PUBLICATION
YEAR
ADMINISTRIMI DHE QEVERISJA NË KOSOVË INSTITUTI KOSOVARË PËR KËRKIME DHE ZHVILLIM TË POLITIKAVEKIPRED"KIPRED", PRISHTINË2005
ADOLESHENTIEDMOND DRAGOTI"EDLOR", TIRANË 1994
AGRESIONI UNIK SLLAV DHE REZISTENCA PARTIALE SHQIPTAREELMAZ ADEMI"TRINGA DESIGN", TETOVË 2012
AGUMENTIMI NËPROCEDURËN PENALEEJUP SAITI"AZA -SESOFT", TETOVË 1999
ALFABETIZMI MEDIATIK DHE SHOQËRIA CIVILEVIRGIIL MUCI
ARITJA E QEVERISË SË AFTË ‐ NDËRTIMI I KAPACITETIT TË SEKTORIT PUBLIK NË VENDET NË ZHVILLIMMERILI.S GRINDL"ARS LAMINA", SHKUP 2011
ASPEKTI JURIDIKO KUSHTETUES DHE POLITIK I STATUSIT SHTETËFORMUES TË POPULLIT SHQIPTARË NË MAQEDONIMERSIM MAKSUTI"LOGOS A"2005
AVOKATI I POPULLIT NË SHQIPËRIERMIR DOBJANITIRANË2003
BAROMETRI BALLKANIK I MEDIASSHQIPËRIA 2013
BASHKIMI EVROPIAN KRONOLOGJIA E ZHVILLIMIT DHE SFIDAT E ZGJERIMITSADIK ZENKU"FENIKS", KERÇOVË 2014
BASHKIMI NDËRMJET TË DREJTËS NDËRKOMBËTARE PULIKE DHE PRIVATEALLEKS MILLS"ARS LAMINA", SHKUP 2012
BAZAT E TË DREJTËS TREGTAREEUGEN KLUNCINGER"ARS LAMINA", SHKUP 2011
BODRUMI I ALI BABAITVALERIO PELZARI
BURIMET E SË DREJTËS CIVILE NË KOSOVËABDULLA ALIUPRISHTINË1999
CESHTJET E MËDHA TË FILOZOFISË SË DREJTËSISSIMON GOJARFABR RENE SEV"ARS LAMINA", SHKUP 2010
CFAR MEDON KINAMARK LEONARD
DEKLARATA UNIVERSALE MBI TË DREJTAT E NJERIUTGUDMUNDUR ALFREDSON ASBJORN EIDE"MARKETING NIJHOFF PUBLISHERS HOLAND"
DELIKUENCA E TË MITURVEMIHAIL VALTER"ARS LAMINA", SHKUP2011
DELIKUENCA E TË MITURVE NË RMDASHMIR NASUFI"DE PRINT", STRUGË 2016
DEMOKRACIA DHE SIGURIA E NJERIUTFRIEDRICH EBERT STIFUNGFONDACIONI "FRIDRIH EBERT", SHKUP2009
DEMOKRACIA DHE SIGURIA E NJERIUTFREDERICH EBERT STIFTUNG"PROSVETNO DELO", SHKUP 2009
DEMOKRACIA KRISTIANE : PARIMET DHE POLITIKËBËRJEKONRAD ADENAUER STIFTUNG"KONRAD ADENAUER", SHQIPËRI 2011
DEONTOLOGJIJA E MEDIASBOTIMI INSTITUTI SHQIPTAR TË MEDIAS
DHUNA NDAJ GRUAS NË KOSOVË DHE MAQEDONIBIRGIT SAUER,MYQYREME RUSITETOVË2009
DIALEKTIKA E SEKUALIRIZIMITJURSEN HABERMARS
DIKTATURAT NACIONALISTE PËRBALLË SHOQËRISË SË HAPURGEORGE SOROS"SINDIKATA"1992
DINAMIKA E RE E MULTIRATELIZMITXHEJMS P.MULDON"ARS LAMINA", SHKUP 2014
DIPLOMACIA E MJEDISIT JETËSORLAWRENCE E.SUSKIND"FORUMPRINT", KUMANOVË 2008
DIPLOMACIA PUBLIKEFATMIR FAZLIU"INSTITUTI PËR STUDIME POLITIKE DHE NDËRKOMBTARE", SHKUP2015
DISKRIMINIMET NË KONKURSET PËR PUNSIM ( RAPORT HULUMTUES )OSBEOSBE 2013-SHKUP
DISKRIMINIMI NË BAZË TË PËRKATËSIS ETNIKEOSBE"POLYESTERDAY OSBE", SHKUP2013
DISKRIMINIMI SIPAS MOSHËS NË TË DREJTËN NDËRKOMBTAREBEKIM KADRIU"TRINGA DESIGN", TETOVË 2015
DISKUTIMI MJETET DHE TEKNIKAT PËR DEMOKRACI NË KLASËSTIVEN D. BRUKFLID STIVEN PRESKIL"ARS LAMINA", SHKUP 2013
DISKUTIMI PËR ETIKËNBOTIMI INSTITUTI SHQIPTAR TË MEDIAS
DORACAK PËR PRAKTIKUESIT-KRIMIN KOMPJUTERIKOSBE, VLLADIMIR MILLOSHEVSKI,MARKO ZVËRLEVSKI SPASENKA ANDONOVA"OSBE", SHKUP2014
DORACAK PËR SHKATHTËSITË MBROJTËSE TË AVOKATIT NË PROCEDUR PENALEOSCE
2009
DORACAK PËR TË DREJTAT E NJERIUT DHE NISMAVE CVILE LGBT ‐ SËZHARTO TRAJNOVSKI"LGBT", SHKUP2013
DREJT NJË TEORI ISLAME PËR MARDHENIET NDËRKOMBËTAREABDULLAHMID A. EBU SULEJMANI"LOGOS A", SHKUP2005
DREJTIMET E ZHILLIMIT TË SISTEMIT POLITIK TË VETËQEVERISJESEDVARD KARDEL"RILINDJA", PRISHTINË 1978
DYZET VJET FJALINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIAS
E DREJTA 1 1995ISMET SALIHUFONDACIONI" SOROS", PRISHTINË
E DREJTA 1 1997RAGIP HALILI,MEHDI HETEMI,REXHEP MURATIFONDACIONI" SOROS", PRISHTINË
E DREJTA 2 1996VESEL LATIFIREZNIQI, PRISHTINË 1996
E DREJTA 2 1997VESEL LATIFIN.G.B".ETRURIA", PRISHTINË1997
E DREJTA 3 1996VESEL LATIFIN.G.B".ETRURIA", PRISHTINË1996
E DREJTA 3 1997REXHEP MURATI"REZNIQI", PRISHTINË 1997
E DREJTA 4 1996ABDULLA ALIU BAJRAM UKAJN.G.B".ETRURIA", PRISHTINË1996
E DREJTA 4 1997REXHEP MURATI"REZNIQI", PRISHTINË
E DREJTA ADMINISTRATIVEJEAN WALING"ARS LAMINA", SHKUP 2013
E DREJTA CIVILEABDULLA ALIU"GRAFOBENI", PRISHTINË2013
E DREJTA DETYRUESE 2 PËRGJEGJËSIA QYTETARE DHE KUAZI ‐MARVESHJETMURIEL FABR MANJAN"ARS LAMINA", SHKUP 2012
E DREJTA E AUTORIT FJALOR TERMINESH (ANGLISHT MAQEDONISHT )MIRJANA POPENAK AKIMOVSKA"CIPE", SHKUP2007
E DREJTA E INSTITUCIONEVE TË BASHKIMIT EVROPIANJACQUES PERTEK"ARS LAMINA", SHKUP 2011
E DREJTA E KONTRATAVE ADMINISTRATIVEKRISTOFER GUTIER"ARS LAMINA", SHKUP 2011
E DREJTA E MEDIAVE ELEKTRONIKE NË SHQIPËRIKATHLEEN IMHOLZ ELINA KOCI ROBERT RITLLER
E DREJTA E PENGUTIVS PIKO"ARS LAMINA", SHKUP 2011
E DREJTA E PROCEDURËS PENALE E MAQEDONISËAZEM HAJDARIPRISHTINË2004
E DREJTA E PUNËSALEN SUPIOT"ARS LAMINA", SHKUP 2010
E DREJTA E SERVITUTEVE ,PYETJE ,PËRGJIGJE,SHEMBUJAGIM NUHIUCOPY-CENTER "ARPEBA", TETOVË
E DREJTA E SIGURIMIT SOCIALZHAN PJER LABORD"ARS LAMINA", SHKUP 2012
E DREJTA E UNIONIT EVROPIAN DHE POLITIKA E PËRBASHKËTZHERAR DRUZEN GERARD DRUESWE"ARS LAMINA", SHKUP
E DREJTA E VETËVENDOSJES DIMENSIONI NDËRKOMBËTAR I PROBLEMIT TË KOSOVËSBLERIM REKAINTERDISKONT, SHKUP 1996
E DREJTA EVROPIANA DHE NDËRKOMBËTARE PËR TË DREJTAT E NJERIUTFREDERIK SUDRE"ARS LAMINA", SHKUP 2013
E DREJTA EVROPIANEBASHKIM ZAHITI
E DREJTA FINANCIAREDR.LJUPCO BLLAZHEVSKITETOVË2006
E DREJTA FISKALEJEAN JACQUES BIENVENU"ARS LAMINA", SHKUP 2012
E DREJTA KUSHTETUESE ‐ DEMOKRACIT ‐OLIVER BUHAMEL"FOKUS PRO", SHKUP
E DREJTA KUSHTETUESE ‐ DEMOKRACIT ‐DOMINIK DEJVIS"ARS LAMINA", SHKUP 2013
E DREJTA LAW REVISTË PËR CËSHTJE JURIDIKETAFILAJ GROUP"GRAFOBENI", PRISHTINË 2012
E DREJTA ME NJOHURIT THEMELORE TË SË DREJTËS AFARISTEMEHDIJ HETEMI
E DREJTA NDËRKOMBËTARE E TË DREJTAVE TË NJERIUTGENTA ZYBERI"BOTART", TIRANË
E DREJTA NDËRKOMBËTARE PËR KËRKESËN E INVESTIMEVEZAKARI DAGLAS"ARS LAMINA", SHKUP 2013
E DREJTA NDËRKOMBËTARE PRIVATE VËLLIMI 2 PJESA E POSACMEDOMINIK BURO HARASIJA MUIRVAT"ARS LAMINA", SHKUP 2012
E DREJTA NDËRKOMBËTARE PRIVATE VËLLIMI 2 PJESA E POSACMEBEKIM KADRIU"TRINGA DESIGN", TETOVË 2015
E DREJTA OBLIGUESE 1‐ KONTRATA DHE DETYRIMI I NJËANSHËMMURIEL FABR MANJAN"ARS LAMINA", SHKUP 2013
E DREJTA PENALEROCKIN AHENBAH"ARS LAMINA", SHKUP 2012
E DREJTA PËR TË TREGUAR ROLI I MASMEDIAVE NË ZHVILLIMIN E EKONOMISINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIAS
E DREJTA PROCEDURALE CIVILE IFAIK BRESTOVCI
E DREJTA PROCEDURALE CIVILE NDËRKOMBËTAREFAIK BRESTOVCIPRISHTINË2000
E DREJTA PUBLIKE E QEVERISJES PUBLIKE DHE VEPRIMI ADMINISTRATIVMISHEL VEPRO"ARS LAMINA", SHKUP 2012
E DREJTA PUBLIKE MARVESHJEVE QEVERITAREA.C.L.DEJVIS"ARS LAMINA", SHKUP 2013
E DREJTA SENDORE ( PRONËSIA )ABDULLA ALIU"GRAFOBENI", PRISHTINË 2009
EDREJTA FAMILJARE DHE TRASHIGIMORE (ROMAKE)BASHKIM SELMANI BEKIM REXHEPI"DINOGRAF", FERIZAJ 2009
EDREJTA PUBLIKE NDËRKOMBTAREDENIS ALLAN"ARS LAMINA", SHKUP 2015
EFIKASITETI I PUSHTETIT GJYQËSOR GJATË LUFTIMIT TË KRIMIT TË ORGANIZUAR DHE KORUPSIONITOSCE--2015 SHKUP"OSBE", SHKUP2015
EKSEKUTIMI I VENDIMEVE GJYQËSOR TË FORMËS SË PRERË NË MBROJTJE TË TË DREJTAVE TË NJOHURIVEAVOKATI I POPULLIT KOMITETI SHQIPTAR"AVOKATI I POPULLIT", TIRANË 2004
EKZEKUTIMI I DËNIMIT ME BURGIM NË SHQIPËRIREXHEP GASHI"ART HOUSE", PRISHTINË 2001
ELEMENTËT E GAZETARISËBIL KOVAҪ,TOM ROSENSITEL
ETIKA DHE GAZETARIA NË SHQIPËRIINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIAS
ETIKA E MEDIAVE DIXHITALECHARLES ESS
EVROPA SHTËPIJA JONË E PËRBASHKËTZHAN MONE"LAJM"
FAQJA NJË DHE ARDHMJA E GAZETARISËDAVID FOLKLENFLIK
FEJA DHE PROFANIAERNEST GELLNER
FËMIJËT DHE MEDIATINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIAS
FEMINIZMI MODERN DHE POSTMODERNZEKIJE DEMIRI"LOGOS A", SHKUP2006
FILOZOFIAFERAT POLISI"IRIS", STRUGË 2004
FILOZOFIA E TË DREJTËSRAJNHOLLD CIPELIUS"ARS LAMINA"-SHKUP 2011
FILOZOFIA POLITIKERAINO MALNES2003
FINANCIMI PUBLIK ME VËSHTRIM TË POSACËM NË KOSOVË ISABRI KADRIU"FOCUS", PRISHTINË2002
FJALORTH TERMINOLOGJIK TË DREJTAVE TË NJEIUTERALDA METHASANI GJYLIETA MUSHKOLAJ"LEOPRINT-UNESKO", TIRANË2002
FORMIMI I MBYKQYRJES CIVILE DHE I MENAXHIMIT TË SEKTORIT TË SIGURISË NË KOSOVËKIPRED"KIPRED", PRISHTINË2005
FRIKA NGA NUMRAT E VEGJËLARJUN APPADURAI
GAZETA INVESTITATIVEINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIAS
GAZETA UNIVERSITAREUSHT 2015-"ARBËRIA DESIGN", TETOVË
GAZETARI GLOBALEPHILIP SEIB
GAZETARIA 2 PROBLEME TË MJESHTËRISË DHE FORMAT E PASQYRIMIT PUBLICISTIKHAMI BORICI
GAZETARIA 2.0 TË MERESH ME INFORMACIONE NË KOHËN E INTERNETITBOTIM I INSTITUTIT SHQIPTAR TË MEDIAS
GAZETARIA POLITIKE SFIDA TË REJA ,PRAKTIKA TË REJAREYMOND KUHN ,ERIK NEVEU
GAZETARIA PROFESIONALE DHE VETË RREGULLIMIORGANIZAATA E KOMBEVE TË BASHKUARA PËR ARSIM DHE KUL
GAZETARIA UNIVERSALEDAVID RANDALL
GAZETARII 3 ( NJOHURI TË PËRGJITHSHME )YLBER LILI SALAJDIN SALIHU
GOOL -TURË E VOGËL GJYQËSOREOSCESWEDISH HELSINKI COMMITTEE
GUIDË PËR MARDHËNIET ,ME MEDIAN PËR KOMUNITETIN ROMLESLY ABDELA TIM SYMONDS
HISTORIA BASHKOHORE POLITIKE DHE SHOQËROREGI ANTONETI"ARS LAMINA", SHKUP 2011
HISTORIA E IDEVE POLITIKE VËLLIMI 1ZHAN TUSHAR"ARS LAMINA", SHKUP2012
HISTORIA E IDEVE POLITIKE VËLLIMI 2ZHAN TUSHAR"ARS LAMINA", SHKUP2012
HISTORIA E MEDIASINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIAS
HISTORIA E SË DREJTËS PRIVATE FRANCEZE QË NGA 1804JEAN ‐ LOUIS HALPËRIN"ARS LAMINA", SHKUP 2011
HUMANIZMI NË EPOKËN E GLOBALIZIMITDIPESH CHAKRABARTY
HYRJE NË SIGURINËROBERT J.FISHER,EDVARD HELIBOZEK,GION GRIN"ARS LAMINA", SHKUP 2015
HYRJE NË TË DREJTËN E UNIONIT EVROPIANBLERIM REKA YLBER SELA"ARBËRIA DESIGN", TETOVË2011
I BESOJM MOSBESIMITIVAN KRASTEV
IDENTITETI DHE DHUNA ILUZIONI I FATITAMARTYA SEN"INSTIUTI SHQIPTAR I MEDIAS", TIRANË 2006
IMPERIALIZIMI SI FAZA MË E LART E KAPITALIZMITVLLADIMIR ILENIN"RILINDJA", PRISHTINË 1977
IMPLIKIME ETIKE TË TEKNOLOGJIVE TË REJA ANKETIMUNESKO PARIS 2007
INSTITUCIONET DHE POLITIKAT E UNIONIT EVROPIANBLERIM REKA"ARBËRIA DESIGN", TETOVË2010
INSTITUCIONET E BASHKIMIT EVROPIAN DHE PROCESI I INTEGRIMIT TË MAQEDONISËNË BASHKIMIN EVROPIANSADIK ZENKU"FENIKS", KERÇOVË 2013
INTEGRIMI I BALLKANIT PERENDIMOR NË UEARTA IBRAHIMI"LOGOS A", SHKUP2009
JETA ME NATYRENFRANK FISHER MAAPTENA HAJER"NAUMOVSKI", SHKUP2009
JOURNAL OF NATURAL SCIENCES AND MATEMATICS OF UTUSHT-TETOVË 2016 1-2"ARBËRIA DESIGN", TETOVË 2016
JURISPODENCAMILAM FETAI"ADELPRINT", TIRANË2012
JUSTICAUSHT 5/2016"ARBËRIA DESIGN", TETOVË 2016
JUSTICA- REVISTË NDËRKOMBTARE-SHKENCORE JURIDIKE NR .1 -2013UNIVERSITETI SHETËROR I TETOVËS"ARBËRIA DESIGN", TETOVË
JUSTICA- REVISTË NDËRKOMBTARE-SHKENCORE JURIDIKE NR .1 -2014UNIVERSITETI SHETËROR I TETOVËS"ARBËRIA DESIGN", TETOVË
JUSTICIAUSHT VOL.5 / 2017"ARBËRIA DESIGN", TETOVË 2017
JUSTICIAUSHT VOL . 5 NO.8/2017
JUSTICIA-INTERNATIONAL JOURNAL OF LEGAL SCIENCESUSHT 2/ 2014- FAKULTETI JURIDIK GRUP AUTORËSH"ARBËRIA DESIGN", TETOVË
JUSTICIA-INTERNATIONAL JOURNAL OF LEGAL SCIENCESUSHT 3-4/2015-FAKULTETI JURIDIK"ARBËRIA DESIGN", TETOVË 2015
JUSTICIA-INTERNATIONAL JOURNAL OF LEGAL SCIENCESUSHT 5/2016-FAKULTETI JURIDIK"ARBËRIA DESIGN", TETOVË 2016
JUSTICIA-INTERNATIONAL JOURNAL OF LEGAL SCIENCESUSHT 6/2016-FAKULTETI JURIDIK"ARBËRIA DESIGN", TETOVË 2016
KMD NË FUNKSIONT TË MBROJTJES NGA DISKRINIMIAGIM NUHIUARKUS2014
KODE DHE UDHËZIME PËR ETIKËN E GAZETARISËINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIAS
KODI CIVIL -BAZAT E SË DREJTËS CIVILESHTAUDINGER"ARS LAMINA", SHKUP 2015
KODI ETIK TË PROKURORËVE PUBLIKE NË RMOSCE-2014-SHKUP"OSBE", SHKUP2014
KODIFIKIMI I LEGJISLACIONIT PENALOSCE"OSBE", SHKUP2015
KONFERENCA E DYTË E ISH ‐ STUDENTËVE TË CHEVENING‐UT TË EVROPËS JUGLINDORECHEVENING"THE MAECEDONIAN CHEVENING ALUMNI ASOCIATION"2013
KONFLIKTI ETNIK RELIGJIONI , IDENTITETI,POLITIKAS.A.JANAKOSFONDACIONI "FRIDRIH EBERT", SHKUP 2009
KONVENTA E KOMBEVE TË BASHKUARA KUNDËR KORUPSIONIT ME KOMENTIMDR.MEHDIJ HETEMI"KGT", PRISHTINË 2013
KONVENTAR E GJENEVËS TË GUSHTIT 1949 DHE PROTOKOLLET SHTESËKOMITETI NDËRKOMBTAR I KRYQIT TË KUQ"KOMITETI NDËRKOMBTAR I KRYQIT TË KUQ"
KORUPSIONI DHE ANTIKORUPSIONI NË SISTEMIN E SË DREJTËSCRISTI DANILET"FONDACIONI KONRAD ADENAUR", TIRANË2011
KOSOVA NË DOKUMENTET E KONGRESIT AMERIKAN ( 1986 ‐ 1995 )BLERIM REKA"ADEA", PRISHTINË 1995
KOSOVA PËR POLITIKËN E BE ‐ SË 1991 ‐ 2007SYLË UKSHINI"FOKUS", SHKUP 2008
KOZMOPOLITIZMI IMKWAME ANTHONY APPIAH
KRIJIMI I VLERËS PUBLIKE UDHËHEQJA STATEGJIKE NË PUSHTETMARK.H MUR"ARS LAMINA", SHKUP 2013
KRIM I ORGANIZUARDASHMIR NASUFI"DE PRINT", STRUGË 2016
KRIMET E LUFTËS KUNDËR POPULLSIS CIVILE NË KOSOVË GJATË PERIUDHËS SHEK.1998 QERSHOR 1999AZEM HAJDARI"PROGRAF", PRISHTINË2002
KRIMINALISTIKAVESEL LATIFI"ARBËRIA DESIGN", TETOVË 2007
KRIMINALISTIKARICHARD SEIFERSITEN"DATAPONS", SHKUP2010
KRIMINALITETI I TË MITURVE NË KOSOVË 2001 ‐ 2003AZEM HAJDARI"TWINS", PRISHTINË2003
KUFIJT E RINJ DHE VLERAT UNIVERZALEZYGMUNT BAUMAN
KULTURAT LIKUIDE NË TOKËN DIERRËROGER BARTRA
KUPTIMI MBI TE DREJTAT E NJERIUT RITJA E RESPEKTIMIT TË TYRE KUSHT PËR ZHVILLIMIN NË MAQEDONIMR.MENDIM SC.ZENKA"FENIKS", KERÇOVË 2013
KUSHTETUTA E REPUBLIKES SË KOSOVËS KOMENTAR BOTIMI IE.HASANI L. CUKALOVICPRISHTINË 2013
KUSHTETUTA EUE ‐ RUBIKONI I SUPERNACIONALESBLERIM REKA"FOKUS PRO SHKUP - LOGOS"2007
LAJME DREJTËPËRDEREJTINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIAS
LAJMET E FUNDIT MBI GAZETARINËBOTIM I INSTITUTIT SHQIPTAR TË MEDIAS
LAJMETE E TRANSMETUARASHTËPIA E LIBRIT OMBRA GVG
LECITIMI PUBLIK " TENDERIMI "ZEJNEL SHABANIҪABEJ2009
LETRAT E FEDERALISTE PJESA E 2ALEKSANDËR HAMILTON XHEJMS MEDISON"USIA REGIONAL PROGRAM OFFICE"
LIBËR SHKOLLOR PËR ANALIZË EKONOMIKE TË SË DREJTËS CIVILESHEFER ‐ OT"ARS LAMINA", SHKUP 2014
LOGJIKA E VEPRIMIT KOLEKTIVMANKUR OLSON"ARS LAMINA", SHKUP 2010
LUFTA NË MAQEDONI NË VITIN 2001GËZIM OSTRENINSHKUP2006
MAKSIZMI SOCIALIZMI DHE VETËQEVERISJAEKREM MURTEZANINDERMARJEN "PROGRES", MITROVICË 1981
MANUAL I ABC-SË SË INTERNETITMUSTAFA NANO
MANUAL PËR KOMUNIKIMIN POLITIKKONRAD ADENAUER STIFTUNGKONRAD ADENAUER-STIFTUNG EV
MANUAL PËR RAPORTIMIN E DIVERSITETITINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIAS
MANUALI I FRASKATITFATOS DEGA"OECD"2008
MANUALI I PËRDORIMIT TË METODOLOGJISË PËR VLERSIMIN E ZBATIMIT TË RREGULLATIVËSOSCE"OSBE", SHKUP2013
MANUALI I RAPORTIMIT TË DIVERSITETITDAVID TULLER
MARDHËNIET JURIDIKO CIVILE NË LIGJIN E XII TABELAVEMUSLI HALIMITETOVË2005
MARDHËNIET NDËNACIONALE DHE UNINONI EUROPIANHILL DHE SMIT"ARS LAMINA", SHKUP 2015
MARDHËNIET NDËRKOMBTAREBLERIM REKA YLBER SELA"ARBËRIA DESIGN", TETOVË2015
MARSIZMI DHE VETËQEVERISJAMITRO ILIEVSKI STOJAN JORDANOSKI"PROSVETNO DELO", SHKUP1978
MARVESHJA E OHRIT-BAZË E DEMOKRATIZIMIT DHE E INTEGRIMIT EUROATLANTIK TË MAQEDONISËMILAM FETAI"ARBËRIA DESIGN", TETOVË2017
MBROJTJA E PËRGJITHSHME POPULLORE DHE VETËMBROJTJA SHOQËRORE RSFJMILLAN VUCINIQ"USHTARAKE", SPLIT 1980
MBROJTJA NDËRKOMBËTARE E TË DREJTAVE TË NJERIUT DOKUMENTET I IIZEJNULLAH GRUDA"TIMEGATE", PRISHTINË 2000
MBROJTJA NGA DISKRIMINIMI NË TË DREJTËN NDËRKOMBËTARE DHE R.MBEKIM KADRIU"TRINGA DESIGN", TETOVË 2015
MEDIA DHE SHOQËRIA E INFORMCIONIT NË SHOQËRIINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIAS
MEDIA E MINORITETEVEINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIAS
MEDIA LOKALE PEISAZH DHE UDHËZUESINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIAS
MEDIA, SHOQËRIA BOTANICK COULDRY
MEDIA,INTERNETI,DHE FËMIJËTINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIAS
MEDIAT NË ERËN E INTERNETIT DHE GLOBALIZIMITBOTIMI INSTITUTI SHQIPTAR TË MEDIAS
MEDIAT ONLINE NË SHQIPËRIRAPO ZGURI
MENDIMI POLITIK MODERNMUHAMEDIN KULLASHI"ALFA PRINT", PRISHTINË2005
METODAT SHOQËRORE HULUMTUESEV. LORENS NJUMAN
METODIKA MODERNE NË EKSPERTIMIN KRIMINALISTIKVLLADIMIR IKONOMI"KLAJDI DESIGN", TIRANË2004
METODOLOGJIA JURIDIKEAZEM HAJDARI"TWINS", PRISHTINË2002
MISIONI I KOMBEVE TË BASHKUARA NË KOSOVË DHE PRIVATIZMI I PRONËS SHOQËROREKIPRED"KIPRED", PRISHTINË2005
MJEKSIA LIGJOREVINCNTY DIMAIO DOMINIK DIMAIO"DATAPONS", SHKUP2010
MONITORIMI I AKSESIT NË INSTITUCIONET PUBLIKE 2014INSTITUTI SHQIPTAR I MEDIAS
MONITROTIMI I AKSESIT NË INSTITUCIONET PUBLIKEINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIAS
NDARJA E PUSHTETIT DHE ZBATIMI I MARVESHJES KORNIZË TË OHRITFRIEDRICH EBERT STIFUNGFONDACIONI" FRIDRIH EBERT", SHKUP
2008
NË KËRKIM TË SENSIT TË HUMBURADAM MICHNIK ASTRIT BEQIRAJ
NË VENDË TË PËRPLASJES ALEANCË E QYTETËRIMITINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIAS
NGA ANALOGU NË DIXHITALINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIAS
NGA LALBANEZE D′ITALIA (1848) TË JEHONA E TIRANËS ( 1944)MAKSIM GINAI
NJË HIMN PËR HIBRIDIZIMINALES DEBELJAK
NOTERIALIRIM BEGZATI"ARBËRIA DESIGN", TETOVË 2010
OFENDIMI DHE SHPIFJA DHE KOMPENZIMI I DËMITOSMAN KADRIU"TRINGA DESIGN"
ORGANIZATA JOFITIMPRURËSE PËR ANGAZHIM SHTETI SOCIAL NË KOH TË MARSTIVEN RATGEB SMITH MAJKËLL LIPSKI"ARS LAMINA"-SHKUP 2010
ORIGJINA E FAMILJES, E PRONËS PRIVATE DHE E SHTETITFRIDRIH ENGELS"RILINDJA"- PRISHTINË 1976
PAGA CMIMI DHE FITIMIKARL MARKSOPGBD "RILINDJA"- PRISHTINË 1979
PAGESAT NDËRKOMBËTAREMEHDIJ HETEMI"PHOENIX", PRISHTINË 2001
PANAIRI I TOLERANCËSCLAUDIO MAGRIS
PAQJA E FTOHTËSELIM IBRAIMI"LUMA GRAFIK", TETOVË2016
PARIMET E LIRISË DHE SIGURISË PËR GJERMANIN ‐ FONDACIONIKONRAD ADENAUER KARSTEN GRABOW"FONDACIONI KONRAD ADENAUR", 2008
PARIMI I MBROJTJES NGA DISKRIMINIMIAGIM NUHIU"MESEÇINA", GOSTIVAR 2014
PARLAMENTARIZMIJUSUF ZENDELI"ARBËRIA DESIGN", TETOVË2013
PARTIA JONË ORGANIZIMI DHE STRUKTURA E PARTIVE POLITIKENORM KOMUNIKATIV"DINOR-MULTIGRAPHICS", PRISHTIN2004
PERIFERITË DHE KUFIJTË NË NJË EVROP POST ─ PERENDIMORËGERARD DELANTY
PËRPLASJA E INJORACAVERAMIN JAHANBEGLOO
PHILOSOPHICA-INTERNATIONAL JOURNAL OF SOCIAL AND HUMAN SCIENCESUSHT 5/2016-FAKULTETI FILOZOFIK"ARBËRIA DESIGN", TETOVË 2016
PIRATË NË KANALIN E KOFURZITALBERT KOTLINI
PJESËMARJA E PUBLIKUT NË PROCESET E PËRGADITJES SË LIGJEVEMARIJA SAZDEVSKI SIMONA OGNENOVSKA"ARCUSS DESIGN", SHKUP2013
POLITIKA KRIMINALEVESEL LATIFI"ID PRINT"2003
POLITIKA NDËSHKIMORE NDAJ DELIKTEVE TË GJAKUT NË KOSOVË TË PERIDHËS 1980 ‐ 1989REXHEP GASHI" LEOPRINT", PRISHTINË 2003
POLITIKA SOCIALEJOHN BALDOK LAVINIA MITON"ARS LAMINA", SHKUP 2014
PRAKTIKA E MARDHËNIEVE ME PUBLIKUNFRASER P.SEITEL"ARS LAMINA", SHKUP 2013
PRINCIPET E DREJTËS INVESTUESE NDËRKOMBËTAREDOLLCHER DHE SHROJER"ARS LAMINA", SHKUP 2012
PRINCIPET E SË DREJTËS NDËRKOMBËTARESHON .D MARFI"ARS LAMINA", SHKUP 2012
PROFESIONI REPORTER NË LUFTËBOTIM I INSTITUTIT SHQIPTAR TË MEDIAS
PRONËSIA E MEDIAS DHE NDIKIMI I SAJ NË PLURALIZMIN DHE PAVARSIN E MEDIASINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIAS
PRONËSIA INTELEKTUALEFATOS DEGA"MORAVA", TIRANË
PUBLIKU NË PROCEDURËN PENALEOSBE- SASHE DIMOVSKI.JOVAN ILIEVSKI,ZORAN DIMITRIEVSKI"OSBE", SHKUP2014
PUSHTETI GJYQËSOR NË MAQEDONIAGIM NUHIU"ARBËRIA DESIGN", TETOVË2008
QYTETARI I LËVIZSHEMIVAYLO DITCHEV
RADIOPËRHAPJA E SHËRBIMIT PUBLIK NË TRANZICIONMONRO E. PRAJS DHE MARK REBOJ
RAPORT FINAL PËR PËRGJIGJEN INSTITUCIONALE KUNDËR PAREGULLSIVE ZGJEDHORE 2008-9OSCE-2009"OSBE", SHKUP2009
RAPORTI VJETOR 2003 AVOKATI I POPULLITKUVENDI I REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË"OMBRA GVG", TIRANË
RAPORTIMI I DREJTË DHE I BALANCUAR I ZGJEDHJEVEHENRIK KEITH HANSEN
REFORMA E PENSIONEVENIKOLAS BAR PETAR DAJMOND"ARS LAMINA", SHKUP 2013
REKLAMIMI DHE PROMOVIMIXHORXH E.BELC MAJKËL A.BALC
RËNDËSIA E INTEGRITETIT TË MEDIASINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIAS
RËNIMI I AUTONOMISË SË KOSOVËSSHOQATA E PRANUAR E JURISTËVE"GJON BUZUKU", PRISHTINË 1992
ROLI I KOMUNIKIMIT NË INTEGRIMET RAJONALE DHE GLOBALEUNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËS
RREGULLATIVA DHE PAREGULLSITË ZGJEDHORE NË RMSUBHI JAKUPI"ARBËRIA DESIGN", TETOVË2017
RRJETI I KORUPSIONITCRISTI DANILET"CAMPUS" FRANKFURT/NEW YORK 2003
RRUGA E MBIJETESËSDRITA MEMETI AFERDITA SKËNDERI"NAPREDOK", TETOVË 1999
SEGREGACIONI I FËMIJËVE ROMË NË PROCESIN ARSIMOROSBE"SKENPOINT, OSBE", SHKUP2014
SFIDAT POLITIKENASER PAJAZITI"MEDIARS", SHKUP2008
SHKAKTIMI I DËMIT DHE PËRGJEGJËSIA CIVILE JURIDIKEOSMAN KADRIU"TRINGA 95", TETOVË
SI BËHEN LIGJET NË AMERIKREDUARD F.UILLETIRIU"PROGRAM OFFICE VIENNA"
SI FUNKSIONON DEMOKRACIARUDI BORBATI"FONDIT KNOW-HOW"
SI TË BËHEMI QYTETARË TË MIRËDIANE REVITCH"ARS LAMINA", SHKUP 2013
SI TË KRIJOJSH NJË ZYRË SHTYPIFRANCESKO PIPA
SI TË NJOHËSH TË VËRTETËN NË EPOKËN E MBINGARKESËS SË INFORMACIONITBIL KOVACH TOM ROSENSTIEL
SIGURIMI I TË DREJTËS PËR MBROJTËS LIGJOROSCE-SHKUP-2010"OSBE", SHKUP2010
SISTEMI AMERIKAN I QEVERISËMERSIM MAKSUTI"ARBËRIA DESIGN", TETOVË 2007
SISTEMI I TË DREJTAVE TË NJERIUTALI MUSLIU"VATRA", SHKUP 2012
SISTEMI POLITIK I DEMOKRACISË SOCIALISTE VETËQEVERISËSEEDUARD KARDELOPGBD "RILINDJA", PRISHTINË 1979
SOCIOLOGJIA E SË DREJTËSFERAT POLISI ALI MUSILU"VATRA", SHKUP 2015
SPANJA NË DEMOKRACI 1975─2000CHARLES POWELL KITA SLLABANKA
SPORT AND HEALTHUSHT 1/2014"ARBËRIA DESIGN", TETOVË 2014
SPORT AND HEALTHUSHT 3-4/2015"ARBËRIA DESIGN", TETOVË 2015
SPORT AND HEALTH 3/4 2015USHT VOL. 2 /2015"ARBËRIA DESIGN", TETOVË 2015
TAKTIKA KRIMINALISTIKEVESEL LATIFI"DUKAGJINI", PEJË
TË BURGOSURIT POLITIK SHQIPTARË NË KOSOVË 1945 ‐ 1990SABILE KECMEZI"LOGOS A", SHKUP2009
TË DREJTAT E NJERIUT NË EVROP QENDRA EVROPIANE ‐ TIRANNUALA MOLE CHATARINA HARDY"AIRE CENTER LONDËR QENDRA EUROPIANE", TIRANË
TË DREJTAT E NJERIUT ZHVILLIMI DHE MBROJTJA E TYREMENDIM ZENKU"FENIKS", KERÇOVË 2013
TË JETUARIT SË BASHKUQASHA LANGE
TË KUPTUARIT E KRIMEVE TË URETJESOSBE"POLYESTERDAY OSBE", SHKUP2013
TË RISHPIKËSH EUROPËN NJË VIZION KOZMOPLOITURLICH BECK
TË VEGJEL POR TË RËNDESISHEMINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIAS
TEKSTE KANONIKE TË KËRKIMIT NË MEDIAELIHU KATZ, TAMAR LIEBES AVRIL ORLOF
TELEVIZIONI NE EUROP:2008INSTITUTI SHQIPTAR I MEDIAS
TELEVIZIONI NË EUROPË REGULLIMI,POLITIKAT DHE PAVARSIAMONITORIM 2005 SHQIPËRI
TEORIA DHE PRAKTIKA PARLAMENTAREARSIM BAJRAMI"FLAKA", SHKUP2002
TEORIA E PËRGJITHSHME PËR SHTETIN SHKENCA POLITIKEDR.RAJNHOLLD CIPELIUS"ARS LAMINA", SHKUP 2012
TERMINOLOGJIA POLITIKE -KONFLIKTI I ARMATOSUR NË MAQEDONI 2001YMER ISMALLI"ARBËRIA DESIGN", TETOVË2013
TERORIZMIHAKI DEMOLLI"UNIVERSITETI I PRISHTINËS"2002
TRADITA E SË DREJTËS CIVILE HYRJE NË SISTEMET JURIDIKE TË EVROPËS PERENDIMORE DHE TË ADJOHN ENRY MERRYMDN
TRAJTIMI I CËSHTJEVE SOCIALE NË SHTYPIN E SHKRUARINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIAS
UDHËZUES MBI BAZAT E DISKRIMINIMITOSBE"POLYESTERDAY OSBE", SHKUP
UDHËZUES PËR MARDHËNIE ME MEDIAT PËR ORGANIZATAT JO QEVERITARESARAH SILVER
UDHËZUES PËR PASQYRIMIN E ZGJEDHJEVE NË MEDIAINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIAS
UDHËZUES PRAKTIKINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIAS
UNIVERSALITY,GLOBALIZATION AND THE RULE OF LAWFAKULTETI JURIDIK NJI GRUP AUTORËSH"STATE UNIVERSITY OF TETOVO "2015
VENDBANIMET ME POPULLSI MUSLIMANE NË MAQEDONISHERAFEDINS KASO"LOGOS", PRISHTIN
VENDOSJA E SUPERMARSIT I TË DREJTËS EVROPIANE FORMIMI I MBIZORIMIT NDËRKOMBËTAR I TË DREJTËS NË EVROPKAREN J.ALTER"ARS LAMINA", SHKUP2012
VEPRA 2 ‐ 3GAZMEND ZAJMI"NBGL DUKAGJINI", PEJË 2003
VEPRA PENALE ME NATYRË KORUPSIONI ME NJË VËSHTRIM TË POSACËM NË KOSOVAZEM HAJDARI"PROGRAF", PRISHTINË2003
VEPRIMET HETIMOREOSCE-SHKUP-2010OSBE, SHKUP2010
VETËMBROJTJA SHOQËRORE STRATEGJIS E SHOQËRIS SONË SOCIALISTE VETEQEVERISËSEASLLAN SELMANINGBD " NOVA MAKEDONIJA", SHKUP1982
VIKTIMA E DELIKTEVE TË GJAKUT NË KOSOVËHALIM KULIQI"SHKROLA", PRISHTINË 2003
VITET E SHPRESËSBLERIM REKA"NOVA MAKEDONIJA", SHKUP1991
VIZIT ME CICERONIN NË MUZEUN E KOMUNIZMITSLLAVENKA DRAKULIC
VJETARI 1995 ANNUALSHOQATA E PAVARUR E JRURISTËVE TË KOSOVËS"SHOQATA E PAVARUR E JURISTËVE E KOSOVËS"1995
VJETARI 2003AKADEMIA E SHKENCAVE DHE E ARTEVE E KOSOVËS"GRAFOPRINT", PRISHTINË2004
ZBATIMI I KONFISKIMIT TË PRODUKTEVE NGA VEPRAT PENALE SIPAS RETHANAVE TE KODIT PENAL 2009OSCE"OSBE", SHKUP2010
ZBATIMI PRAKTIK I MARËVESHJES PËR LLOJIN DHE LARTËSINËE SANKSIONIT PENAL NË VITIN E PARË TË ZBATIMIT T+F193ËOSBE"OSBE", SHKUP2016
ZHVILLIMI I INTERNETIT DHE I MEDIAVE SOCIALE NË SHQIPËRIINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIAS
ZINEDIN ZIDANI OSE LOJA ME PËRKATËSITNIKOLA TIETZE
TEORIA E PËRGJITHSHME E SË DREJTËS DHE SHTETITHANS KELSEN"FOCUS PRINT", SHKUP2018
TË DREJTAT E NJERIUTALI MUSLIU"FOCUS PRINT", SHKUP2018
BOOK TITLES
NAME AND SURNAME
PLACE OF PUBLICATION
YEAR
1000 ЗОШТО - 1000 ЗАТОАВУК КАРАЏИЌ LONDON1974
ADDITIONAL MATHEMATICSPATRICK MURPHYNEW YORK1979
AFRO ASION CULTUR STUDIESERVIN RESENFELD
AGROKIMIASVETISLAV PRELIQSKOPJE1976
ALGEBRARSKI STRUKTURI I REALNI BROEVI (2)GJ.ÇUPONAMOSKVA1976
ALGEBRAB. L. VANDERMOSKVA1968
ALGEBRAS. PENAZAGREB1970
ALGEBRA I DIOMIRKO RADICCOLUMBUS 1990
ALGEBRA ONEMERILL PUBLISHING.COCOLUMBUS 1990
ALGEBRAICESKIE I GEOMETRICESKIE COISTVA MNOGOOBRAZIA. I CAMARZMOSKVA1971
ALGEBRE COMMUTATIVEН. БУРБАКИSHKUP1974
ALGJEBRAGLIGOR TRENCEVSKIBEOGRAD1983
ALGORITMI I PROGRAMI IZ OPERACIONIH ISTRAZHIVANJEJOVAN PETRIQ
AMERICA.S MUYICAL LANDSKAPEJEAN FERRISBEOGRAD1983
ANALITIÇKA GEOMETRIJAB. RASHAJSKIPRISHTINË1985
ANALIZA DHE ANALIZA NUMERIKEMUHAREM BERISHASHKUP2010
ANALIZA DHE KONTROLLI I ROBOTËVEHARUHIKO ASADASHKUP1979
ANALIZA ELEMENTARE E MATEMATIKËSBLLAGOJA S. POPOVAELBASAN1996
ANALIZA FUNKSIONALE ME ZBATIMEAGRON TATOPRISHTINË1985
ANALIZA MATEMATIKE IIMINIR EFENDIUPRISHTINË2000
ANALIZA REALERAMADAN ZEJNULLAHUPRISHTINË1978
ANATOMIA DHE FIZIOLOGJIA E KAFSHËVE SHTËPIAKEBRATISLAV T., NIKOLA VINÇIQPRISHTINË1988
ANATOMIA DHE FIZIOLOGJIA E KAFSHËVE SHTËPIAKENESTOR SHIJAÇKISHKUP2013
ANATOMIA FUNKSIONALE E KURRIZORËVEKAREL F. LIEM
ANTROPOLOGIA NA RELIGIATAFIONA BOJUVIZURICH1987
ARITHMETIK UND ALGEBRAEDMUND HOLZHERRSWITZERLAND1975
ARITHMETIK UND ALGEBRA 2WALTE HOHLSHKUP2010
ATKINSOVA FIZIÇKA HEMIJAPITER ATKINSLEIPZIG1977
BAND 2MEYERS HANDLEXIKONPRIZREN2001
BARNAT DHE SHËNDETIZEHADIN GASHI BEOGRAD1990
BASIC NASTAVI MATEMATIKEBOSKO DAMJANOVICSHKUP1985
BASIC PROGRAMSKI JAZIKD.M.TRAJKOVSKI
BASIC ZA MIKRORAQUNARE COMMODORE 64VELJKO SPASIQPRISHTIN1999
BAZAT E INFORMATIKËSDR.SC. EDMOND E. BEQIRIBEOGRAD1964
BAZAT E SHKENCAVE SHOQËRORE DR.MIHAJLLO POPOVIQTETOVE2006
BAZAT E SISTEMEVE INFORMATIVE LLOGARITARESARAFIM TOMOVSKI2012
BAZAT E INFORMATIKËS DHE TEKNOLOGJI INFORMACIONIBASRI AHMETISHKUP1981
BEJZIK ZBIRKA POGRAMIGORGI JOVANQEVSKIGJERMANI2004
BIME MJEKUESE NGA DETI JUGORJAN B. MOESTEL TETOVË1997
BIMËT AROMATIKE DHE PËRDORIMI I TYRE NË KUZHINË E NË INDUSTRINË USHQIMOREMILAIM KRASNIQIMOSKVA1975
BIOKIMIA (RUSISHT)Ç. LLADIKCANADA1987
BIOLOGYNEIL A. CAMPBELLCALIFORNIA 1984
BIOLOGY THE UNITY AND DIVERSITY OF LIFEJAC C. CAREYTIRANË2000
BIOTEKNOLOGJIADHURATA FRASHËRISHKUP2009
BIOTEKNOLOGJIASUZAN R.BARNUM
BLGARITE V CEVERNITO PRIQERNOMORIETOM QETVRTITIRANË2011
BOLETINI I SHKENCAVE TEKNIKEPETRIKA MARANGOZAGREB1956
BRZO I PRAKTICNO RACUNANJED. ZUKANOVICTIRANË2007
BULETINI I MATEMATIKËS SHKENCAT E NATYRORESLUKAN PUKATIRANË2011
BULETINI I SHKENCAVE NATYROREPROF. EFIGJENI KONOGJIKASOFIR1990
BULGARSKI OLIMPIADI PO MATEMATIKAP. KENDEROVTIRANË1988
BUQËSIA E PËRGJITHSHME (2)BESNIK GJ., ILIR K., XHEMAL P.MOSKVA1975
CELIE FUNKCIIA.I.MARKUSEVICSOFIR1974
CERTEZITE SMRTAT VMESTO NASE. SOLAKOVCOLUMBUS 1975
CHEMISTRYSMOOT PRICE SMITHCOLUMBUS 1989
CHEMISTRY (PRINCIPLES REACTIONS)MASTERTON HURLEYNEW YORK1993
CLINICAL APPLICATIONS OF FLOW CYTOMETRYROGER S. RILEZ1984
COMODORE 64 GRAPHICS AND SOUNDSTEVE MONEYAMERIKA1984
COMPUTER CONTROLLED SISTEMSKARL J. ASTROM1978
COMPUTER LITERECYHERBERT PECKHAMMOSKVA1968
COVTORIM MATEMATIKISUVALLOV Z.BEOGRAD1497
DATA HANDLING ON THE COMMODORE 64 MADE EASYJAMES GATENBYSKOPJE1966
DENDROMETRIJA II IZDANIEILIJA MIHAJOV
DESET GODINI REPUBLICKI NATPREVARI PO MATEMATIKAILIJA JANEVPRISHTIN1966
DETAJET E MAQINAVEINXH. BORIS MOSUSOVBEOGRAD
DETYRA NGA FIZIKA DHE ZGJEDHJET E TYRE (PËR KLASËN III DHE IV)STANOJE V. MILLOJEVIQ
DIE LANDER DER WELT UND IHRE KULTURENMAOLA PERUSCO
DIE VOGELOLIVER L. AUSTINSOFIR1964
DIFERENCIALNA GEOMETRIABOCN PETKANICIMOSKVA1982
DIFERENCIALNI POMOGANT GEOMETRIR. N. SHERBAKOVBEOGRAD1972
DIFERENCIJALNE JEDNACIN ZBORNIK ZADATKA I PROBLEMID. S. MITRINOVIC BEOGRAD1971
DIFERENCIJALNE JEDNACINET. PEJOVITBEOGRAD1965
DIFERENCIJANLNI RACUN I NJEGOVE PRIMENEANTON BILIMOVICMOSKVA1976
DIFERNCIMI DHE INTERGRALJA E USHTRIMEVE (RUSISHT)Н.С.ПИСКУНОВSHKUP2008
DIPLOMACIA E MJEDISIT JETËSORLAWRENCE E.SUSSKINDSHKUP2009
DIPOMACIA E MJEDISIT JETËSORLAWRENCE E.SUSSKINDZAGREB1982
DISKRETNE VJEROJATNOSTINIKOLA SARAPA1989
DISTRIBUIRANI OPERATIVNI SISTEMIENDRJU C. TANENBAYMMOSKVA1982
DOKAZATELCTVO PRAVILNOSTI PROGRAMIP. ANGERSONTETOVË2001
DORACAK LABORATORIK I MIKROBIOLOGJISËFAREDIN XHELILI SKOPJE1987
EKONOMSKI MATEMATICKO STATISTICKI METODI I METODELI NA OPERACIONITE ISTRAZHUVANJEBLAGORODINA TODOSIOSKATIRANË1988
ELEKTRONIKA E FUQISËN. BARDHIBEOGRAD1961
ELEMENTARNA GEOMETRIJAMILOSH RAJDOJCITBEOGRAD1964
ELEMENTARNA I VEKTORSKA ALGEBRADRAGISHA A.STEVANOVIBEOGRAD1963
ELEMENTARNI UVOD U RACUN VEROVATNOCEALOJZIJ VADNALTIRANË1985
ELEMENTE TË OPTIMIZIMIT JOLINEAR ME ZBATIMELUTFI SAQE
ELEKTROTEKNIKA GENERALEB. KALTANIBEOGRAD1969
ELIPTIÇKE FUNKCIJEMIHAILO PETROVIÇ
ENCIKLOPEDIJSKI LEKSIKON MOZAIK ZNANJA FIZIKAZIVOTJE TOPOLACTIRANË1982
ENERGJIA BËRDHAMORE DHE PËRDORIMET E SAJJOVAN THERESKA TIRANE1990
ENGLISH FOR THE STUDENTS OF NATURAL SCIENCESFILLORETA SHKURTISHKUP2008
ENVIRONMENTAL INDICATROS (RM2008)SVETLANA GJORGJEVA LONDON2004
EXPORTING ENVIRONMENTAL ISSUESDAVID D. KEMPSHKUP2006
FILLET E GJEOGRAFISËRAHIM IMERIBEOGRAD 1971
FIZICKA HEMIJAWALTER J. MOOREZAGREB1963
FIZIKAMIHAJLO VELIMIROVICСКОПЈЕ 1980
FIZIKAКИРИЛ ЧАУШЕВСКИSHKUP1977
FIZIKAОРДАН ПЕЧИЈАРЕSHKUP2013
FIZIKA E POLIMERËVEMICHAEL RUBINSTEINSKUP2012
FIZIKA E PRODHIMITWALLACE J.HOPPBEOGRAD 1974
FIZIKA I DIJALEKTIKAMR. MILAN O. RASPOPOVICSHKUP2010
FIZIKA KOMPJUTERIKE (VERZIONI NË FORTRAN)STIVEN E. KUNINSHKUP2010
FIZIKA PËR MBROJTJE NGA RREZATIMIXHEJMS E. MARTINPRISHTINË1996
FIZIKA PËR STUDENTËT QË DËGJOJN KURSIN NJËVJEÇAR TË FIZIKËSDR. SKENDER H. SKENDERIBEOGRAD 1991
FIZIKA PROBLEMI I PARADOKSI I DEODRAGISA JANKOVICSHKUP2011
FIZIOLOGJIA E AMBIENTIT TË KAFSHËVEPET VILMERPRISHTINË1992
FLORA LISHAJEVA THE LICHEN FLORA 1DR. MURAT MURATITIRANË2011
FORMIMI I FJALËVE TË LEKSIKUT DIALEKTOR BIMOR DHE SHTAZORHAREDIN XHAFERISHKUP1987
FORTRAN PROGRAMSKI JAZIKDIMITAR BITRAKOVNEW YORK1984
FUNDAMENTAL METHODS OF MATHEMATICAL ECONOMICSTHIRD EDITIONMOSKVA1980
FUNKCI KONCENTRACIV. HENGARTNERSHBA1977
GENERAL CHEMISTRYRALPH H. PETRUCCIZURICH1973
GEOGRAPHIE DER SCHWEIZOSKAR BARZURICH1995
GEOGRAPHIE EUROPASDR. OSKAR BAR MOSKVA1983
GEOMETRIÇESKIE IDEI B FIZIKE (RUSISHT)C.HOKINGSWITZERLAND1983
GEOMETRIEWALTER HOHLSKOPJE1975
GEOMETRIJAZH. MADEVSKIMOSKVA1963
GEOMETRYRAY C. JURGENSENU.S.A1988
GEOMETRYRAY C. JURGENSENSHKUP1997
GJEOGRAFIA E KOMUNIKACIONITFAUZI SKENDERIBEOGRAD1964
GJEOGRAFIA ZBAVITËSESLLAVKA MILLOSHEVIQSHKUP2004
GJEOGTRAFIA MATEMATIKEASLLAN SELMANIBEOGRAD1960
GJEOMETRIADR. NIKOLLA ÇEPINACTIRANË2007
GJEOTEKNIKA 1 MEKANIKE E DHERAVELULJETA BOYOSHKUP1996
GJUHA PROGRAMUESEAGNI H. DIKA1991
GREGG SHORTHAND FOR THE ADMINISTRATIVE ASISTACHARLES E. ZOUBEKGERMANY1977
GRUPPLI ALGEBRIN. BURBAKIPRISHTINË1978
HARTOGRAFIADR. MUHAREM CERABREGUPRISHTINË2000
HARTOGRAFIAMURAT NMEHATIRANË1985
HIDROTURBINAT E VOGLALULEZIM ÇAUSHITIRNE2013
HISTORIA E MENDIMIT GJEOGRAFIKSABRI LAQILONDON1997
HOW HUMANS EVOLVEDROBERT BOYD1990
HP NEW WAVEERSTE AUSGABE SHKUP2009
HYRJA NË GJEOGRAFINEË FIZIKE DHE RRETHINHOZEF HOLDENSHKUP2012
HYRJA NË FIZIKËN E TRUPIT TË NGURTËÇARLS KITELSHKUP2009
HYRJE NË LIMNOLOGJISTANLEY DODSONTETOVË2009
HYRJE NË TEKNOLOGJIË USHQIMOREPROF.DR. MIHALIL DANEVSHKUP2013
HYRJE NË TEORINË E AUTOMATAVE,GJUHËT DHE LLOGARITJAJOHN E. HOPCROFTSHKUP2013
HYRJE NË TEORINË E AUTOMATAVE,GJUHËT DHE LLOGARITJAJOHN E. HOPCROFTTIRANË1996
HYRJE NË TOPOLOGJIAGRON TATO
IMUNOLOGJIA E KAFSHËVE TË REJAANESTI RAKO1996
INFORMATIK GRUNDLAGENHEINZ JOSTRJEKA1978
INFORMATIKAPAVLE DRAGOJLOVIQZAGREB1988
INFORMATIKA KOMPJUTERI I PRIMJENUVITOMIR GRABAVACOHRID2006
INFORMATIQKA KOMUNIKACISKA TEHNOLOOGIAUSAID 2009
INXJINIERIA SOFTUERIKESAMARWILLSTOCK BOSTON1991
INTERMEDIATE ALGEBRA WHITH APPLICATIONSTHIRD EDITION
ISTORIA GEOLOGIADR. VLLADIMIR K. METKOVIQABEOGRAD1964
IYMEDU IGRE I HEMIJEZIVKO K. KOSTICMOSKVA1967
IZBRAHIJE ZADACI I TEOREMI PLANIMETRID.O.SHKLCRSKICSARAJEVO1972
IZRADENI ZADACI IZ MATEMATIKEAHMED KAFEDIZICSKOPJE2008
IZVESHTAJ ZA PRELIMINARNA OCENKAM. R. MARIANO BILAROVASKOPJE1977
JAKOST NA MATRIJALITE IJORDAN MILADINOV
JETA DHE INSTITUCIONET AMERIKANEDAUGLAS K . STEVENSOSSHKUP2009
JETA ME NATYRËNFRANK FISCHER
KALKULATIVNI I PROCESIANTON BILIMOVICPRISHTINË2005
KËRKIMET 13 RESEARCH NEXHAT ABAYIZAGREB1968
KIBERNETIKA U KEMIJI I KEMIJSKOJ TEHNOLOGJIJV. V. KAFAROVSHKUP2013
KIMIARAYMOND CHANGTIRANË1973
KIMIA ANALITIKE (ANALIZA KIMIKE CILESORE)FETI ZAZANISHKUP2011
KIMIA ANALITIKE HYRJESKOG VEST HOLER KROUÇSHKUP2011
KIMIA E PËRGJITHSHMEJOHN W.HILLSHKUP2011
KIMIA ELEMENTEVEN.N.GRINVUDSHKUP2013
KIMIA FIZIKE INORGANIKE (QASJE KIMIKE-KOORDINATIVE)S.F.A.KETËLLMK2009
KIMIA INORGANIKESHRIVER&ATKINSSHKUP2011
KIMIA KLINIKEMAJKËL L. BISHOPPRISHTINË1984
KIMIA KUANTIKEPROF.DR. ZVONIMIR MAKSIQSHKUP2013
KIMIA ORGANIKE DHE VEPRIMI I MEDIKAMENTEVERICHARD B. SILVERMAN
KLIK-MS-DOS-WINDOWS 3.1 MS- WORD 6.0PIRO PLLAHATIRANË1975
KLIMA DHE KULTURAT BUJQESOREDOCENT T. MANDILIBEOGRAD1981
KOMPLEKSNA ANALIZAD. S. MITRINOVIC TETOVE1996
KOMPJUTERI PA MSUESFREDERIK RRESHPJAMOSKVA1981
KOSMICESKAR ZNERGETIKAP. G. POLETAVKINMOSKVA1973
KRAEVIE ZADACI MATEMATICESKOI FIZIKEO. A. LADIZENSKAR MOSKVA1967
KRATKI KURS ANALLITIÇESKOI GEOMETRIN. EFIMOVMOSKVA1982
KRATKI KURS FUNKCIONALNA ANALIZAL. A. LOSTERNIKMOSKVA1972
KRATKI KURS VISSHEI MATEMATICKIB. E. SHIEIDERSHKUP2012
KUFIJTË E BRENDSHËMABRAHAM PAILSBEOGRAD1985
KUQNI KOMPJUTERNENAD MILADINOVIQMOSKVA1969
KURS DEFERICIALNOGO I INTERGRALNOGO ISCISLENI IIIG. M. FIHTEHGOLBCMOSKVA1969
KURS DIFERENCIALNOGO I INTEGRALNOGO ISÇISLENIÇG. M. FIHTEHGOLBCBEOGRAD1972
KURS RESENIH ZADATKA VISA MATEMATIKADRAGOSLAV A. AVRAMOVBEOGRAD1980
KURS TEORIJE VEROVATNOCEJOVAN B. UKSANOVICMOSKVA1974
KURS VISSHEI MATEMATIKIV. I. SMIRNOVMOSKVA1982
KURS VISSHEI MATEMATIKIV. S. SHINACEVPRISHTINË1967
KURSI I ALGJEBRËS SË LARTË IIALEKO MINGA TIRANË1967
KURSI I ALGJELBRËS SË LARTËALEKO MINGA MOSKVA1971
KURSI I ALGJELBRËS FIZIKE (RUSISHT)A. T. КУРОШTIRANË1969
KURSI I FIZIKËS SË PËRGJITHSHME PJESA III ELEKTRICITETI IS. KUNESHKATIRANË1970
KURSI I FIZIKËS SË PËRGJITHSHME PJESA III ELEKTRICITETI IIS. KUNESHKATIRANË1969
KURSI I FIZIKËS SË PËRGJITHSHME PJESA III ELEKTRICITETI IIIS. KUNESHKATIRANË1966
KURSI I FIZIKËS SË PËRGJITHSHME (VËLLIMI II)S.E. FRISH-A. V.TIMORJEVATIRANË1966
KURSI I FIZIKËS SË PËRGJITHSHME (VËLLIMI III)S.E. FRISH-A. V.TIMORJEVASKOPJE2007
KVALITET NA ZHIVOTNA SREDINA VO R. M.REVISTСКОПЈЕ 1990
KОНЕЧНО-ДИМЕНЅИОНАЛНИ ВЕКТОРСКИ ПРОСТОРИДИМИТАР КАРЧИЦКАSTRUGE2001
LADORISHTI HISTORI DHE TRADITKAIM MURTISHI1991
LANGUAGE OF TECHNOLOGYF. W CHAIK AMERIKA1985
LATIN A MERIKCA AND CANADAPHILIP BACONAMEERIKA1987
LATIN AMERICA AND CANADAJUNET E. ALLEMAN AMERIKA1962
LATIN FOR AMERICANS FIRST BOOKL. ULLIMANPRISHTINË1964
LEKSIONE MBI ALGJEBRËN LINEAREJ. M. GELFANDZAGREB1986
LINEARNA ALGEBRAKRESO HORVATIC ZAGREB1986
LINEARNA ALGEBRA II DIODR. KRESO HORVATICBEOGRAD1971
LINEARNA ALGEBRA POLINOMI ANALITICKA GEOMETRIJAD. S MITRINOVICBEOGRAD1975
LINEARNA ALGEBRA POLINOMI ANALITICKA GEOMETRIJAD. S. MITRINOVIC SKOPJE1984
LINEARNA ALGEBRA SO ANALITICKA GEOMETRIJA VO PROSTORILIJA A. SHAPKAREVTIRANË1996
LINEARNO I NELINEARNO PROGRAMIRANJEAGRON TATOMOSKVA1967
LINEAR ALGEBRA I GEOMETRIS. I. SVACBURDBEOGRAD1988
LOGICKA SINTEZA DIGITALNIH SISTEMATIHOMIR Z. ALEKSICBEOGRAD1976
LOGICKO PROJEKTOVANJEBORIVOJ Z. LAZIC
LOGJIKA PROGRAMIRANJE ASEMBLERMOMQILO MARKOVIQ1989
LOGO PROGRAMSKI JAZIK RAQUNARSKI IZAZOV ZA DECU I RODITELJEJOHN CUNLIFFEMOSKVA1972
LOGOCESKIE OSNOVI CVTA. A. PANERNOVSOFIA1970
MAMEMAMUKA ZA CUZBEMRANI SMUBENMU NAUKA I IZKUSTVODRAGANOV SP. POPRATILOVSHKODER2000
MARFOLOGJA DHE MARFOMETRIA E LUGINAVERIFAT TALANISHKODRË1999
MARFOMETRIA E PELLGJEVE UJËMBLEDHËS NË ALPET E SHQIPRISËRIFAT TALANIMOSKVA1979
MASAT DHE MODULET (RUSISHT)D. SHTOIÇNMOSKVA1967
MATEMATICESKA TEORI LOGICESKOTO VBIBODAA. V. IDELSONA MOSKVA1984
MATEMATICESKA ZNCIKLOPEDIZI. M. VINOGRADOVSOFIR1972
MATEMATICESKI OSNOVI NA TEORITA NA UPRAVLEMITE SISTEMIA. S. GNOENSKIMOSKVA1979
MATEMATICESKIE METODI KLASSICESKOI MEHANIKIV. I. ARNOLDMOSKVA1983
MATEMATICESKIE ANALIZIL. S. PONTRCGISKOPJE1979
MATEMATICKA 5…6ROBERT ANSAROVBEOGRAD1961
MATEMATICKA ANALIZA IIT. PEJOVITSOFIA1980
MATEMATIÇKA I RAZVITIE METODOLOGIÇNI PROBLEMI ECEMALLOBOMIR ILLIEV BEOGRAD1980
MATEMATICKA INDUKCIJA BINOMNA FORMULA KOMBINATORIKAD. S. MITRINOVIC NOVOSIBIRSK1982
MATEMATICKA LOGIKA I TEORIJE ALGORITMOVAKADEMIC NAUKBEOGRAD1979
MATEMATICKA STATISTIKASTEVAN M.STOJANOVICZAGREB1972
MATEMATICKE METODE ZA EKONOMSKE ANALIZELJUBOMIR MARTICBEOGRAD1969
MATEMATICKI I PROBLEMI I EKSPOZICIJEDRAGOSLAV MITRINOVICBEOGRAD1979
MATEMATICKI PROBLEMI I EKSPOYICIJEVLADIMIR DEVIDEZAGREB1974
MATEMATICKI RUKOPISIKARL MARXSOFIA1995
MATEMATICKI SINTEZIDIANA RAKOVSKAZAGREB1972-3
MATEMATICKO I SATISTICKO MODILIRANJETOMISLAV ZECEVICLONDON1978
MATEMATICS MADE SIMPLEABRAHAM SPERLINGBEOGRAD1964
MATEMATIKAD.S.MITRINOVIC ZAGREB1963
MATEMATIKAMILENKO SEVDICPRISHTINË1964
MATEMATIKAVOJIN DAJOVIQPRISHTINË1996
MATEMATIKA III LIBRI I PARËEJUP HAMITIBEOGRAD1976
MATEMATIKA 1EJUP HAMITISOFIA1982
MATEMATIKA BEZ FORMULIHORI V. PUHNACEVPRISHTINË2002
MATEMATIKA IISAK HOXHAPRISHTINË1997
MATEMATIKA IIEJUP HAMITISKOPJE1984
MATEMATIKA IIINOVAK IVANOVSKIPRISHTINË1996
MATEMATIKA III LIBRI I DYTËEJUP HAMITIPRISHTINË1999
MATEMATIKA ME PËRMBLEDHJE DETYRASHEJUP HAMITITETOVË1996
MATEMATIKA PËR EKONOMISTËMENDI DOKOPRISHTINË2003
MATEMATIKA PËR EKONOMISTËAJET AHMETIBEOGRAD1972
MATEMATIKA U OBLIKU METODICKE ZBIRKE ZADATKA SA RESENJIMA IID. S. MITRINOVIC BEOGRAD1972
MATEMATIKA U OBLIKU METODICKE ZBIRKE ZADATKA SA RESENJIMA IIID. S. MITRINOVIC SKOPJE1996
MATEMATIKA U OBLIKU METODICKE ZBIRKE ZADATKA SA RESENJIMA IIIILIJA JANEVSKOPJE1996
MATEMATIKA VITI IIILIJA JANEVSKOPJE1999
MATEMATIKA ZA BIZNIS I EKONOMIJAZLATE KOLOVSKIBEOGRAD1988
MATEMATIKA ZA EKONOMISTERAJKO RALEVICSOFIA1995
MATEMATIKA ZA GEOGRAFIAIORDAN MITEVBEOGRAD1994
MATEMATIKA ZA MATURANTITEVLADIMIR STOJANOVICSKOPJE1995
MATEMATIKA ZA PEDAGOLOSHKI FAKULTETDUSKO KOVACEVBEOGRAD1981
MATEMATIKA ZA TEHNICKE FAKULTETEBOZH. POPOVICTIRANË2001
MATEMATIKË E PËRGJITHSHMEKRISTAQ KIKINANEW YORK1965
MATHEMATICAL PROGRAMMINGROBERT W. METZERNEW YORK1994
MATHEMATICS AN INTERACTIVE APPROACHGLENCOESHBA1982
MATHEMATICS FOR TODAYS CONSUMERJACK PRICEPRISHTINË1986
MBROJTJA E BIMËVELATIF SUSURIVARNA1971
MEMOGU I MODELI NA SOLEMIME NLANIRANE I UNRABLENIEDD. ANISIMOVMOSKVA1985
METODAT E PERGJITHSHME TE FIZIKËS(RUSISHT)В. А. ВАТУТИНTIRANË1985
METODAT NUMERIKE DHE PROGRAMI I TYRES. OSMANISARAJEVO1976
METODICA ZBIRKA IZ ZADATKA IZ MATEMATIKEMARCEL SNAJDERSOFIR1970
METODICESKO RBKOVDODSTVO ZA RESAVANE NA ZADACI VISA MATEMATIKAV. DIMOVAPRISHTINË1998
METODIKA E MËSIMDHËNIES SË MATEMATIKËSBEDRI JAKABEOGRAD1948
METODIKA NASTAVA ZEMLOPISAMILIAN J. JANJUSHEVIQPRISHTINË2000
METODIKË E MËSIMIT TË DITURI NATYRËS E SHOQËRISDR. ISLAM KRASNIQI BITOLLA1988
METODOLOGIJA NA I-RASTOJANIJA VO RAGHIRANETO I KLASIFIKACIJA NA STATISTICITE STRUKTURITEMUNE GEORGIEVSKI1987
MICROSCOIC THERY OF NONHOMOGENEOUS STRUCTURESA.KATSNELSON 2003
MICROSOF NET XML WEB SERVICES STEP BY STEPADAM FREEMAN1990
MICROSOFT WINDOWS 3.0GERRY LITTONPRISHTINË1985
MIKROBIOLOGJIAMILORAD STOJANOVIQTIRANE2003
MIKROSOFT WORD 2000ASTRID MEGARD SOLLIDLUBJANE1994
MIKROSOFT-WINDOWS 3.1DR. SKENDER H.SKENDERITIRANE1998
MIKU JUAJING. AGIM NEZIRITETOVË1994
MJESHTËR TË MËDHENJ TË MATEMATIKËS GREKEALEKO MINGA MOSKVA1985
MNOGOMERNI DISPERSIONNI ANALIZIV. M. IVANOVISKOPJE2006
MODDELI NA ZALIHIVANCO A. DONEVMOSKVA1976
MODELI ZVKLIDOVI KVANTOVOI TEORI POLRB. SAIMON
MODERNA MATEMATIKASTANKO PRVANOVICTIRANE2003
MOKROSOFT EXCEL 2000ASTRID MEGARD SOLLIDBEOGRAD1986
MORFOLOGJIA BILJAKABUDISLAV TATIÇSHBA1982
MTEHEMATICA FOR EVERYDAY LIFEFRANK LERNER BBEOGRAD1982
MULTIDICIPLINARNE NAUKE I NJIHOVA ULLOGA TEHNIQKOM PROGRESUM. RASPOPOVIQMOSKVA1974
MULTIPLIKATIVNA TEORI CISELG. MONTGOMERITIRANË1986
MYKOZAT NË SFERËN GJENITALE TE KAFSHËVEAGRON ÇUÇIKISHINEV1987
N-ARVIE KVAZISRUNNBIV. D. BELOZSOVBEOGRAD1969
NACRTNA GEOMETRIJAM. RADOJÇIT BEOGRAD 1963
NASTAVA MATEMATIKE I FIZIKEDR. D KUREPA M. BEOGRAD1956
NASTAVA MATEMATIKE I FIZIKEI. BANDIHBEOGRAD1965
NASTAVA MATEMATIKE I FIZIKE XII 1-4D. KURERATIRANË1979
NATYRA E VENDEVE TROPIKALEA. UOLLESSOFIR1985
NAUKA I IZKUSTVOIORDAN STORNOVTETOVË2008
NDOTJA DHE MBROJTJA E MJEDISITHAVZI MEMETI
NDRYSHIMET NË TOKËVILLIAM KRONONBEOGRAD1979
NEKI PROBLEMI SA VEREMENOG MATEMATICKOG OBRAYOVANJAM. BERTOLINOBEOGRAD1984
NEORGANSKA HEMIJADR. ILIJA RIKOVSKITIRANE1995
NGA QJELLI YNDR. IBRAHIM GASHISHKUP1995
NJERIU DHE HAPSIRA GJEOGRAFIKEASLLAN SELMANITIRANË1977
NJOHURI PËR LËKURËT DHE KËPUCËTNIKOLIN PALOKATETOVË2002
NON-MONOTONIC REASONING A-UNIFYING FRAMEWORKDRITAN BERYATI SKOPJE1992
NUMERICKATA MATEMATIKANAUM CELAKOSKI2007
OBJEKTNO ORJENTIRANA ANALIZA I DIZAJNHEAD FIRSTBEOGRAD1970
OD IKARA DO MESECAGJORGJE MILANOVIQSKOPJE1994
ODBRANI ZADAÇI PO MATEMATIKA -3DUSHAN AÇOFSKIZAGREB1968
OPERATIVNO ISTRAZIVANJELJ. MARTICBROGRAD1981
OPSHTA FIZICKA GEOGRAFIATOMISLLAV L. RAKIQEVIQBROGRAD1984
OPSHTA GEOGRAFIA ANTROPOLOGRAFIJAJOVAN CVINJIQBEOGRAD1976
OPTIMIZACIJA U TEORIJI PROIZVODNJE I PRIVREDNOG RASTALJUBOMIR MADZARALBANIA
OPTIONS MEDITERRANEENNESSAIT METANISHBA1990
ORGANSKA HEMIJADR. ILIJA RIKOVSKIBEOGRAD1985
ORGANSKA HEMIJASTANIMIR R. ARSENIJEVICMOSKVA1969
OSNOVANIR MATEMATICKOI LOGIKIH. KARRIBEOGRAD1980
OSNOVI BIOHEMIJEPERSIDA BERKESHMOSKVA1986
OSNOVI CICLENNOGO ANALIZIK. I. BABENKOMOSKVA1981
OSNOVI DIFERENCIALNOVI GEOMETRY (TOMII)SH. KOBARSIBEOGRAD1987
OSNOVI GEOMETRIJEMILEVA PRVANOVICMOSKVA1976
OSNOVI MATEMATICESKOGO ANALIZAU. RUDINSKOPJE1987
OSNOVI NA MATEMATIKA I INFORMATIKASMILE MARKOVSKIBEOGRAD1987
OSNOVI NACRTNE GEOMETRIJEDR. RADOVAN V. POPOVBEOGRAD 1973
OSNOVI SAVREMENE FIZIKEGOJKO L. DIMICBEOGRAD1982
OSNOVI TEORIJE DISKRETNOG MODELIRANJA I SIMULACIJEDUSHAN ALTMAN TIRANË1982
PARAMBROJTJA NGA SËMUNDJET NE PËRQENDRIMET DHE KOMPLEKSET BLEGTORALEPIRO TELO2000
PC BUYER`S HANDBOOK 2000GORDON P. FOREMANMINSK1974
PEDAGOGIKA MATEMATIKIA. A. STOLARPRISHTINË2003
PËRMBLEDHJE DETYRA TË ZGJEDHURA NGA MATEMATIKA PËR PËRGATITJEN E PROVIMIT PRANUESISAK HOXHALUBJANË1995
PËRMBLEDHJE DETYRASH NGA FIZIKADR. SKENDER H. SKENDERI
PËRMBLEDHJE DETYRASH NGA FIZIKADR. SKENDER H. SKENDERISHKUP1997
PËRMBLEDHJE DETYRASH NGA FIZIKA (PËR SHKOLLAT E MESME )VEVAIT ALIMIPRISHTINË1996
PËRMBLEDHJE DETYRASH NGA TOPOLOGJIAQAMIL HAXHIBEQIRITETOVË1996
PËRMBLEDHJE DETYRASH TË ZGJEDHURA NGA MATEMATIKAXHEVAIR BEQIRIPRISHTINË1969
PËRMBLEDHJE DETYRASH NGA GJEOMETRIARADOJE OBRADOVIQSHKUP1998
PËRMBLEDHJE DETYRASH NGA MATEMATKAABDYLBAKI BAJRAMI MOSKVA1962
PËRZGJEDHJE NGA ALGJELBRA LINEARE (RUSISHT)И.В.ПРОЦКУРЧКОВCANADA1976
PHYSICSDAVID HALLIDAYTIRANË1972
PLOTËSIME TË MATEMATIKËS SË LARTËVASILLAQ KEDHISKOPJE1993
POTSTNIK PO MATEMATIKAMETODIJA TRAJKOSKIMOSKVA1972
POTSTNIK PO MATEMATIKA DLR POSTUPANSIH B BUZIB. I. ALEKSANDROVSKOPJE1992
PRAKTICNA MATEMATIKAMAGDALENA GEORGIEVASKOPJE1959
PRAKTICNA NASTAVA PO MATEMATIKAGLIGOR DUDATETOVË2001
PRAKTIKUIMI I SISTEMATIKËS SË BIMËVE TË ULËTADR. SAMI SULEJMANITETOVË2006
PRAKTIKUM I BIOLOGJISË QELIZORENEXHBEDIN BEADINISHKODRË1997
PRAKTIKUM I LABO. DHE DETYRAVE TË HARTOGRAFI-TOPOGRAFISËAS.PROF.DR. RIFAT TALANITIRANË1989
PRAKTIKUM I KIMISË SË PËERGJITHSHME E INORGANIKES.VESHA, XH.SINOJMERIZAGREB1986
PREDAVANJA IZ FIZIKE (ELEKTOMAGNESKO POLJE)VATROSLAV LAPASICSKOPJE1971
PREDAVANJE PO VISA MATEMATIKAGJ. ÇUPONASKOPJE1984
PREDAVANJE PO VISA MATEMATIKAGJ. ÇUPONASHKUP
PRIMENA HUMANA GEOGRAFIAFILIP KRENGSHKUP2004
PRIMENA HUMANA GEOGRAFIAPOL KLOKSHKUP1988
PRIMENET SOFTERDIMITAR BITRAKOVSHKUP2015
PRINCIPET E PROGRAMIMIT PARALELKELLVIN LINSHKUP2011
PRINCIPET E PROJEKTIMIT TE SISTEMIT KOMPJUTERIKJEROME H. SALTZERBEOGRAD 1989
PRINCIPI ASEMBLERSKOG PROGRAMIRANJAZIVKO J. TOSICAMERIKA1983
PRINCIPLES OF SCIENCEHEIMLER MEUL
PRIQINA U ZEMLIJEROME WEKOFFBEOGRAD1985
PROGRAMIRANJE PL\1 COBOL BASIC ASSEMBLERRADMILLO SIMIQMOSKVA1979
PROGRAMIROVANIE NA ZBIKE ASESEMBLERA I VLICISLITELLILJE SISTEMLIU. RADDBEOGRAD1985
PROGRAMSKI JAZIK BASICNEDELKO PAREZANOVIQ ZAGREB1984
PROJEKTIVNA GEOMETRIJADR. DOMINIK PALMANBEOGRAD1975
PROLAZ ZRACENJA KOZ MATERIJUMILORAD MLADENONOVICSKOPJE2004
PROSTEREN PLAN NA RMLUBOMIR JANEVMOSKVA1978
PSEVDODIFFERENCIALNE OPERATORI I SPEKTRLNA TEORIM. A. SHUBINSHKUP1994
QYTETRIMET DHE GJEOGRAFIAASLLAN SELMANIBEOGRAD1969
RACUNANJE S BROJNIM RAZMACIMAMIHAILO PETROVIÇSHKUP2005
RAJONI I LIKOVËS (STUDIMI FIZIKO -GJEOGRAFIK)ASLLAN SELMANITETOVË2013
RAJONI I POLOGUT (STUDIMI FIZIKO- GJEOGRAFIK)RESUL HAMITISKOPJE1988
REGIONALNI NATPREVARI PO MATEMATIIKA VO CR MAKEDONIJAALEKSANDER SAMARXHISKISKOPJE1996
RELACIONA BAZA PODATKA RDB\VMSVOJISLAV MISHIQZAGREB1970
REPETITORIJ ELEMENTARNE MATEMATIKEBORIS APSENZAGREB1975
REPETITORIJ FIZIKESPORER-KUNTARICZAGREB1965
REPETITORIJ VISE MATEMATIKEPROF.DR.ING. BORIS APSENBEOGRAD1951
REPETITORIJUM BIOHEMIJEE. A. COOPERZAGREB1980
RESAVANJE JEDNACINA NEJEDNACINA FORMULASLAVISA PRESICBEOGRAD 1988
RESENI ZADACI IZ MEHANIKE FLUIDA SA IZVODIMA IZ TEORIJES. CANTRAKSKOPJE1994
RESENI ZADACI OD KVALIFIKACIONI ISPITA PO MATEMATIKA MATEMATIKA FORMULIVLADIMIR JOVANOVSKITETOVË2006
RESURSET DHE ZHVILLIMI I TURIZMIT N MAQ. PERNDIMORERAHIM IMERIGENEVA2001
REVISTA DEMOGRAFIAUNPHA TIRANË2002
RITE DHE PRAKTIKA MAGJIKE TË CIKLIT JETËSORIZAIM MURTEZANIMOSKVA1985
SBORNIK ZADACIV. T. SERGOVANCEVMOSKVA1957
SBORNIK ZADACI PO MATEMATICESKOMU ANALIZUN. A. DAVIDOVMOSKVA1956
SBORNIK ZADACI PO VISHE ALGEBRED. K. FADDEEVMOSKVA1956
SBORNIK ZADACI UPRAZNENI PO MATEMATICESKOMU ANALIZUB. P. DEMIDOVIC
SELLCA NDËR SHEKUJQAZIM KURTISHI-ARNORIMOSKVA1967
SIRABOCNIK PO ELEMENTARNO MATEMATIKOM. R. VIGODSKISHKUP1985
SMETACKI MASHINI I PROGRAMIRANJENIKOLLIK DRAGANAMERIKA1986
SPANISH SALUDOS SECOND PARTMC GRAHILLMOSKVA1971
SPRAVOCNIK PO MATEMATIKAG. KORNMOSKVA1988
SPRAVOCNIK PO MATEMATIKEA. G. CBIPKINKIEV1974
SPRAVOCNIK PO VISSHEI MATEMATIKAP. F. FILIBCAKOVMOSKVA1964
SPRAVOCNIK PO ZVISEI MATEMATKEM. R. VIGODSKISHKUP1987
SRETSTVA ZA AVTOMATSKI OBRABOTKA NA PODATOCIDIMITAR BITRAKOVSTRUGE2012
STRUGA ME RRETHIN NE VITET E LUFTËS SE 2-TË BOTËRORE(1941-1944)PROF.DR. NEBI DERVISHIPRISHTINË2004
SUBJEKTET MJEDISORE NË KOSOVËBLERIM VELAZYRI1992
SUNDAFRIKADR. BAVENDAMMTIRANË1984
TABELA E LOGARITMEVESHPËTIM BOZDOSOFIR1959
TABLICI ZA TRASIRANE NA KRIVI S PREHODNA KRIVA KLOTOIDAL. MANCEVSHKUP2010
TË MËSUARIT E FIZIKËS SË PËRGJITHSHMEARNOLD B. ARONSTIRANË1987
TË USHQYERIT E RIPËRTYPËSVEALEKO VANGJELI CKOPJE1987
TEHNOLOGIA NA DRVOTOIVO BAJALO2005
TEKNOLOGJIA E INFORMATIKËSBASRI AHMETIMOSKVA1966
TEORI MATEMATICF. R. GANTMAHERTIRANË2000
TEORIA E EVOLUCIONITZYRI BAJRAMIVLORE2006
TEORIA E GABIMEVE E PËRPUNIMIT TË MATJEVEEDUARD HASANAJSHKUP1984
TEORIA NA SISTEMITE NA INFORMACIITE I NA INFORMATIVNI SISTEMITEODOR KRALEVNOVOSIBIRSK1988
TEORIC MODELIE I E PRIMENENICAKADEMIC NAUKBEOGRAD1970
TEORIJA OBICNI DIFERENCIJALNIH JEDNACINABORIVOJE RASAJSKISHTUTGARD1979
TERA 9\10 GEOGRAPHIEPRF.DR. ARNOLD SCHULTZEBEOGRAD1953
TERMODINAMIKU KINETICKU TEORIJU GASOVA I STATISTICKE MEHANIKUF.V. SIRSANGLI
THE SOVJET UNION HISTORI CULTUR GEOGRAPHYMICHUEL KURKAMERIKA1984
THE WORLD AND ITS PEOPLE AFRICA, ASIA AND AUSTRALIAE. ANSDORF BEOGRAD1962
TOKSIKOLOSKA HEMIJAMOMCILO ST. MOKRANJACBEOGRAD1988
TRAQUNARSFO I INFORMATIKANEDELKO PREZANOVIQSHKUP2013
TREGIM I SHKURTËR I MIKROBIOLOGJISËS. BEJKER, XH. NIKLINSHKUP2013
TREGIM I SHKURTËR I MIKROBIOLOGJISËS. BEJKER, XH. NIKLINPRISHTINË1981
TRIGONOMETRIAHALIL TURKUTIRANË1971
UDHËZUES PËR MATRIALET IZOLUESE ELEKTRIKE L.T.EPETRAQ VASILI1995
UMETNOST NA KOMPJUTERSKOTO PROGRAMADONALD E. KNUT1990
UNDERSTANDING PFS; FIRST PUBLISHERGERRY LITTONMOSKVA1978
UNIVERSALNIE OBERTIVASIE ALGEBRIZH. DIKSMEMOSKVA1981
URAVHEI MATEMATICESKOI FIZIKEV.S. VLADIMIRNOVSKOPJE1999
UREDUVANJE I REVITALIZACIA NA VODOTECITEZHIVO SHKOKLEBCKISKOPJE1961
UREDUVANJE NA SHUMITEILIJA MIHAJOVTETOVË2002
USHTRIME LABORATORIKE NGA FIZIKA (DISPENCË)L. ISTREFIPRISHTINË1986
USHTRIME NA FIZIKA (PER KLASEN IV AMO)REXHEP GASHI TIRANË1986
USHTRIME TË TEORISË SË PROBABILITETEVE DHE STATISTIKËS MATEMATIKESHPETIM LEKASARAJEVO1975
UVOD U DIGITALNE RACUNAREGERALD.A.MALEYLUBIJANA1987
UVOD U RAQUNARSKE KOMUNIKACIE I MREZHEANTUN BRUMNIQSOFIR1957
UVOD V TEORICTA NA ANALITICNITE FUNKCIILUBOMIR CAKALOVBEOGRAD1967
UVODNE TEME U METODIKU MATEMATICKOG OBRAZOVANJEMLADO POKOLENJE MOSKVA1984
V CARSTVE SMEKALKIE. I. IGNATEVZAGREB1969
VALOVI I OPTIKAVISNJA HENÇ-BARTOLIÇMOSKVA1965
VEDENIE V NERAVENSTVAZ. BAKKENBAHBEOGRAD1990
VENTUVENTURA PUPLISHER VERZIA 2.0ADEM JAKUPOVIQSKOPJE1988
VEROJATNOST I STATISTIKAMAGDALENA GEORGIEVAMOSKVA1985
VEROTHOSTHNIE METODI V BIOLOGIV. S. KOROLOKZAGREB1965
VISA MATEMATIKAD. BLANUSAZAGREB1966
VISA MATEMATIKAD. BLANUSASARAJEVO1969
VISA MATEMATIKA IR. KASHANIKMOSKVA1981
VISHA MATEMATIKAC. S. BUGOROVSOFIR1974
VISA MATEMATIKAANA PETROVASOFIR1976
VISA MATEMATIKAGEORGI TOTOVSOFIR1986
VISA MATEMATIKAIV.KIRKOROV PRISHTINË1983
VIZATIM TEKNIK ME GJEOMETRI DESKRIPTIVE PJESA E PARËBORIVOJE QURÇIQZAGREB1990
VJEZBE IZ FIZIKEDALIBOR BROZITALI1974
WALTREISE (ATLLAS) AFRIKAELFTER BANDSWITZERLAND1978
WEGE ZUR MATHEMATIKA. KRISZTENSHKUP1996
WINDOWS WORD EXCEL CORELSTOJANQE RISTOVSKIAMERIKA2002
WINDOWS XPSHELLY O HARA
WORLD BIBLOGRAPHICAL VOLUME 94ALBANIAN REVISTLONDON1984
YOUR HOME COMPUTERJONATHAN HILTONMOSKVA1984
ZADACÇI PO TEORII MNOZHESTV MATEMATIÇKE LOGIKE I TEORIN ALGORITNIVI. A. LLAVROVSOFIR1973
ZADACI I TEOREMI NA ANALIZIDRORD POIABEOGRAD1964
ZADACI IZ MATEMATIKE SA PRIJEMNIH ISPITA NA TEHNICKIM FAKULTETIMADUBRILO D.TOSICMOSKVA1984
ZADAÇI PO GEOMETRI STEREOMETRIÇI. F. SHARGIN SKOPJE1985
ZADACI PO LINEARNA ALGEBRANAUM CELAKOSKISKOPJE1978
ZADACI PO LINEARNA ALGEBRANAUM CELAKOSKIMOSKVA1982
ZADACI PO LINEARNA ALGEBRA I ANALIZAM. I. BASMAKOVMOSKVA1983
ZADACI VSTUPITELNIH EGZAMENOV MATEMATIKEO. V. NESTERENKOSKOPJE1978
ZADACI ZA VEZHBANJE PO MATEMATIKA I ZA STUDENDI NA TEKNICKITE FAKULTETD. K. BITRAKOVSKOPJE1972
ZADACI ZA VEZBANJE PO MATEMATIKA I ZA STUDENTI NA TEKNICKITE FAKULTETILIJA A. SHAPKAREVBEOGRAD1986
ZANIMLJIVA MATEMATIKADRAGOS M. CVETKOVICSKOPJE1980
ZBIRKA NA RESENIJE ZADACI PO OSNOVI NA STATISTICKATAKATARINA NOSHPALOSKA SKOPJE1983
ZBIRKA NA ZADACI PO STEREOMETRIJAIVAN TRAJKOVSKOPJE1973
ZBIRKA NA ZADACI PO TERMODINAMIKA SO KRATOK PREGLED NA TEORIJATAINZH. ATANAS SKOPJE1981
ZBIRKA RESENI ZADACI TEKNICKA MEHANIKA STATISTIKAMARKO GUGULOVSKIBEOGRAD1989
ZBIRKA RESENIH ZADATAKA IZ PROGRAMIRANJA 1DR. VIDOJKO QIRIQBEOGRAD1969
ZBIRKA RESENIH ZADATKA IZ MATEMATIKE IIF. FERENCIBEOGRAD1974
ZBIRKA RESENIH ZADATKA IZ MATEMATIKE IIM. CVIJANOVICBEOGRAD1976
ZBIRKA RESENIH ZADATKA IZ TEORIJE OSCILACIJAMARIJAN J. KOLARSARAJEVO1981
ZBIRKA RIJESENIH ZADATKAVESELIN PERICSKOPJE1997
ZBIRKA ZADACIBORIBOJE MILADINOVIQ
ZBIRKA ZADACIILIJA JANEVSKOPJE2001
ZBIRKA ZADACIMETODIJA TRAJKOSKISKOPJE1988
ZBIRKA ZADACI OD AKTURSKA MATEMATIKADRAGI JANEVSKOPJE1972
ZBIRKA ZADACI OD ALGEBRASTJEPAN MINTAKOVIKSKOPJE1990
ZBIRKA ZADACI OD PROGRAMIRANJE VO BASICMEDODIJA TRAJKOSKISKOPJE1998
ZBIRKA ZADACI PO MATEMATIKA ZA VTORA GODINAILIJA JANEVSKOPJE1964
ZBIRKA ZADAÇI PO GEOMETRIJA (II)N. RIBKINSKOPJE1981
ZBIRKA ZADAÇI PO GEOMETRIJA (ZA SREDNOTO OBRAZUVANIE)ZH. MAGEBSKISKOPJE1977
ZBIRKA ZADACI PO MATEMATIKAI. SHAPKAREVSKOPJE1994
ZBIRKA ZADACI PO MATEMATIKAILIJA JANEVSKOPJE1991
ZBIRKA ZADACI PO MATEMATIKA (ZA I GODINA)ILIJA JANEVSKOPJE1987
ZBIRKA ZADACI PO MATEMATIKA (ZA III GODINA)ILIJA JANEVSKOPJE1994
ZBIRKA ZADACI PO OSNOVI NA SMETKOVODSTVOSEPAFIM TOMOVSKISARAJEVO1973
ZBIRKA ZADATKAMINTAKOVIC CURICBEOGRAD1983
ZBIRKA ZADATKA IZ ALGEBRE GRUPE PRSTENI POLJAZORAN STOJAKOVICMOSKVA1968
ZBIRKA ZADATKA IZ GEOMETRIJEN.N.NIKITIN 1990
ZBIRKA ZADATKA IZ INFORMATIKE SA OSNOVAMA TEORIJEDR. NIJAZ BAJGORIQ BEOGRAD1974
ZBIRKA ZADATKA IZ MATEMATICKE ANALIZEG. N. BERMANBEOGRAD1962
ZBIRKA ZADATKA IZ MATEMATIKED. S. MITRINOVIC SOFIR1965
ZBORNIK OM ZADACI NA MAMEMAMUKAB. PETKANCINMOSKVA1972
ZBORNIK ZADAC PO MATEMATIKEM. I. SKANAVIMINSK1970
ZBORNIK ZADACI I UPRAZNENII PO OBIKNOVENNIM DIFERECIALNI URAVNENIMN. M. MATVEVVMOSKVA1965
ZBORNIK ZADACI PO TEORI VEROCTHOSTEI MATEMATICESKI I TEORIA. A. SVESHNIKOVA MOSKVA1983
ZBORNIK ZADACI PO VISHEI MATEMATIKEL. A. KUZNECOVTIRANË1989
ZHVILLIMI I KONCEPTEVE NË BIOLOGJINË E PËRGJITHSHMELUAN MEMUSHIBEOGRAD1985
ZOOLOGIJA INVERTEBRATA I DEODR. MILOJE KRUNICBEOGRAD1979
ZOOLOGIJA INVERTEBRATA II DEODR. MILOJE KRUNICMOSKVA1980
VISA MATEMATIKA V UPRAZHENIR I ZADACIP. E. DANKO СКОПЈЕ 2009
АТКИНСОВАТА ФИЗИЧКАТА ХЕМИЈАП.В.АТКИНССКОПЈЕ1989
БЕЈЗИК ГРАФИКИГЕРГЕ ЈОВАНЕВСКИСКОПЈЕ1975
БИОЛОГИЈА (ЗА II КЛАС НА СРЕДНОТО ОБРАЗУВАНИЕ )ПЕТАР ИКОНОМОВСКОПЈЕ2004
ЖИВОТНА СРЕДИНААСЛАН СЕЛМАНИBEOGRAD 1949
ЗАНИМЛИВА ФИЗИКАЈ.И.ПЕРЕЛМАН BEOGRAD1952
ЗБИРКА ЗАДАТКА ИЗ ПЛАНИМЕТРИЈЕ СА РЕШЕНИМАДАРИНКА ЈАНОШЕВИТСКОПЈЕ 1990
ЗБИРКА ЗАДАЧИ ПО ФИЗИКАЃ. ИВАНОВСКИ
ЗЕЛЕНИТЕ ЗРАЦИ НА СВЕТЛИНАТАПЕТАР НАЈДЕНОВШТИП2009
ЗЕМЈОДЕЛСКА ФИТОПАТОЛОГИЈАФИЛИП ПЕЈЧИНОВСКИBEOGRAD 1988
КURS OPSTE FIZIKEBOZIDAR ZIZICСКОПЈЕ2014
КОНКРЕТНА МАТЕМАТИКА ОСНОВА НА ИНФОРМАТИКАТАРОНАЛД Л. ГРЕАМСТРУМИЦА2006
МЕХАНИЗМИ И ОСЦИЛАЦИИДР. И. МИИКОСКИСКОПЈЕ2014
НАПРЕДНА ХЕМИЈА НА МЛЕЧНИ ПРОИЗВОДИ ВТОР ДЕЛ ЛИПИДИП.Ф. ФОКС , П.Л.Х.МЕКСВИНИСКОПЈЕ2009
НАУКА ЗА ФОРЕНЗИКАТАЕНДРЈУ Р. ВЦЕКСОНСКОПЈЕ1961
НАШИОТ ПРИЈАТЕЛ АТОМОТHEINZ HABERСКОПЈЕ 1976
ОПШТА ФИЗИКА КНИГА IЗАФИР СТОЈАНОВ СКОПЈЕ 1995
ОПШТА ФИЗИКА КНИГА I (МЕКАНИКА И МОЛЕКУЛАРНА ФИЗИКА)ЗАФИР СТОЈАНОВ СКОПЈЕ 1995
ОПШТА ФИЗИКА КНИГА II (МЕКАНИКА И МОЛЕКУЛАРНА ФИЗИКА)ЗАФИР СТОЈАНОВ СКОПЈЕ2009
ОРГАНСКА ХЕМИЈАЏОН МЕКМУРИ
ОСНОВИ НА ОРГАНИСКАТА ЕВОЛУЦИЈАПЕТАР ИКОНОМОВСКОПЈЕ1999
ПОТСЕТНИК ПО ХЕМИЈАПЕНА СОКОЛОСКАСКОПЈЕ2009
ПРЕДИЗБИЦИ ВО ХЕМИЈАТА И ВО БИОЛОГИЈАТАМИНГФУ ВАНГСКОПЈЕ2014
ПРИНЦИПИ ЗА ДИЗАЈН НА КОМПЈУТЕРСКИ СИСТЕМИЏЕРОМ САЛЦЕРСКОПЈЕ2015
ПРОГРАМСКИОТ ЈАЗИК С++БЈОРН СТРОСТРУПMOSKVA1982
СПОВОЧНИК ПО ФИЗИКЕХ. КУЛИНКMOSKVA1984
СПРАВОЧНОЕ ПОСОБИЕ ПО МАТЕМАТИЧЕСКОМУ АНАЛИЗУИ. И. ЛЧШКОСКОПЈЕ1957
ТЕХНОЛОГИЈА НА ДРВОТО, III ДЕЛИВО БАЈАЛОСКОПЈЕ1993
ФЛОРА НА ЛИШАИТЕ(THE LICHEN FLORA II)ДР. МУРАТ МУРАТИСКОПЈЕ1999
ХИГИЕНА И ТЕХНОЛОГИЈА НА МЕСО РИБИ ЈАЈЦА И НИВНИ ПРОИЗВОДИМИХАН ДАНЕВ
BOOK TITLES
NAME AND SURNAME
PLACE OF PUBLICATION
YEAR
POSSESSION A . S.BAYATLONDON, GREAT BRITAIN1990
THE VIRGIN IN THE GARDENA . S. BAYATENGLAND1978
CROW’S CANT COUNTA.A. FAIRLONDON, GREAT BRITAIN1953
APPOINTMENT WITH DEATHAGATHA CHRISTIELONDON, GREAT BRITAIN1938
SATURDAY NIGHT AND SUNDAY MORNINGALAN SILLITOELONDON, GREAT BRITAIN1960
SHEIKH’S TEMPTATIONALEXANDRA SELLERSNEW YORK, USA2000
CHILDREN OF THE HORSE(HORSE CATCHERS)AMANDA COCKRELLNEW YORK, USA2000
IN CUSTODYANITA DESAIGREAT BRITAIN1984
CARNAGE ANDREW BILLINGSNEW YORK, USA1999
DEATH OF A POLITICAL PLANTANN RIPLEYUSA1998
A SUDDEN, FEARFULL DEATHANNE PERRYUSA1993
STRONG MEDICINEARTUR HAILEY USA1986
VANISH WITH THE ROSEBARBARA MICHAELS NEW YORK, USA1992
SUSPICION OF GUILTBARBARA PARKERNEW YORK, USA1996
MAN AND SUPERMANBERNARD SHAWGREAT BRITAIN1903
PYGMALIONBERNARD SHAWGREAT BRITAIN1914
A COLD WIND IN AUGUSTBURTON WOHLGREAT BRITAIN1960
CAT ON A BLUE MONDAYCAROLE NELSON DOUGLASNEW YORK, USA1994
LAST MAN OF BATAANCARLOS P. ROMULOLONDON1956
DESERT LAWCLARENCE BUDINGTON KELLANDUSA1949
CITY OF SPADESCOLIN MACINNESLONDON, GREAT BRITAIN1957
BILL BAILEYCATHERINE COOKSONGREAT BRITAIN1986
BILL BAILEY’S DAUGHTERCATHERINE COOKSONGREAT BRITAIN1988
THE WHIPCATHERINE COOKSON GREAT BRITAIN1983
TILLY TROTTER CATHERINE COOKSONGREAT BRITAIN1980
THE MALLEN STREAKCATHERINE COOKSONGREAT BRITAIN1973
THE UNBAITED TRAPCATHERINE COOKSON GREAT BRITAIN1966
GREAT EXPECTATIONSCHARLES DICKENSUSA1860
THE BERMUDA TRIANGLECHARLES BERLITZUSA1975
THE BRAMBLE BUSHCHARLES MERGEN DAHLGREAT BRITAIN1960
THE HELL-BENT KIDCHARLES O.LOCKEGREAT BRITAIN1962
STONE COLD DEAD IN THE MARKETCHRISTOPHER LANDON1958-ENGLAND1958
CHANGING PLACESDAVID LODGEGREAT BRITAIN1957
SMALL WORLDDAVID LODGE GREAT BRITAIN1984
THE HORSE HAIR SOFADAVID HUGHESGREAT BRITAIN1961
PRIVATE NAVYDAVID SATHERLEYGREAT BRITAIN1959
SHADOW DOWNDAVID ALEXANDER USA2000
HURRICANE SCUADRONDAVID RICHARDSGREAT BRITAIN
CALL ME WHEN THE CROSS TURNS OVERDARCY NILANDGREAT BRITAIN1957
DANGERFORDDEIRDRE STILESUSA
UNCHARTED SEASDENNIS WHEATLEYGREAT BRITAIN1938
THE KA OF GILFORD HILARYDENNIS WHEATLEYGREAT BRITAIN1956
DEATH OF A SNOUTDOUGLAS WARNERGREAT BRITAIN1961
FIELD OF THIRTEEN DICK FRANCIS USA1998
VIRAL INTELLIGENCEDON DE BRANDTUSA2000
EXILE TO THE STARSED MACK MILLERNEW YORK, USA1964
THE GUNNEREDGAR WALLACEGREAT BRITAIN1928
THE GREEN ARCHEREDGAR WALLACE GREAT BRITAIN1928
THE BRIGANDEDGAR WALLACE ENGLAND1964
ONE MORE SUMMEREDWARD STEPHENSUSA1950
THE QUEENS AWARDELLERY QUEEN GREAT BRITAIN1960
IN PURSUIT OF THE PROPER SINNERELIZABETH GEORGEUSA1999
A ROOM WITH A VIEWE.M. FORSTERUSA1986
CHILDHOOD AND SOCIETYERIK H.ERIKSONUSA1950
JOURNEY INTO FEARERIC AMBLERGREAT BRITAIN1940
SERRENISSIMAERICA JONGGREAT BRITAIN1987
I’M COMING VIRGINIAERIK BURDICKGREAT BRITAIN1962
THE D.A. BREAKS AN EGGERLE STANLEY GARDNERGREAT BRITAIN1959
THE HIGH AND THE MIGHTYERNEST GANNGREAT BRITAIN1953
BEN HALL THE BUSH FRANK CLUNEGREAT BRITAIN1965
THE CAT OF BUBASTESG.A. HENTYGREAT BRITAIN1941
SCANDAL IN EDEN GARRET ROGERSGREAT BRITAIN1965
THREE SINGLESGERALD DURRELLGREAT BRITAIN1954
HISTORY OF THE KINGS OF BRITAIN GEOFFREY OF MOUTH USA1958
THE QUIET AMERICANGRAHAM GREENE?
EVERY TRACEGREGG MAIN USA2000
THE DOOMED OASISHAMMOND INNESGREAT BRITAIN1960
THE HIDDEN TARGETHELEN MCINNESGREAT BRITAIN1980
JAMES BOND LIVE AND LET DIEIAN FLEMINGGREAT BRITAIN1957
FOR YOUR EYES ONLYIAN FLEMINGENGLAND1962
JAMES BOND DR. NO.IAN FLEMINGGREAT BRITAIN1960
THE DARK CRUSADER IAN STUART(ALISTAR MACCLEAN)GREAT BRITAIN1961
LONG AFTER MIDNIGHTIRIS JOHANSENUSA1997
GUNS IN THE NIGHTJ.T. EDSONLONDON1966
SEA-WYF AND BISCUIT(THE NOVEL FILMED AS 'SEA WIFE')J.M.SCOTTGREAT BRITAIN1957
LONELY WARRIORJEAN OFFENBERG GREAT BRITAIN1956
HOMECOMINGJIRO OSARAGIUSA1961
PRISONER’S BASE AND HOME AGAINJAMES BENSONGREAT BRITAIN1959
GIOVANNI’S ROOMJAMES BALDWIN GREAT BRITAIN1956
THE ABDUCTIONJAMES GRIPPANDOUSA1999
THE ELEVENTH COMMANDMENT JEFFREY ARCHERUSA1998
A VILLAGE AFFAIRJOANNA TROLLOPEGREAT BRITAIN1898
THE SEVEN PER-CENT SOLUTIONJOHN H. WATSON, NICHOLAS MAYERUSA1975
THE LEAGUE OF GENTLEMAN JOHN BOLANDENGLAND1958
THE TOFF AND OLD HARRYJOHN CREASEYGREAT BRITAIN1964
SHADOW OF DOOMJOHN CREASEYGREAT BRITAIN1964
THE REBELSJOHN LAKESGREAT BRITAIN1964
THE BLACK WIDOWJOHN J. MCLAGLENGREAT BRITAIN1977
THE PILGRIMS PROGRESSJOHN BUNYANUSA1969
THE FLOATING OPERAJOHN BARTHGREAT BRITAIN1956
SCELETON COASTJOHN MARSH, LYMAN ANSONGREAT BRITAIN1958
A BULLET FOR CINDERELLAJOHN MAC. DONALDGREAT BRITAIN1955
THE FIRM JOHN GISHAMUSA1991
SIGN OFJOHN KATZ USA1991
LIFE PENALTYJOY FIELDINGUSA1984
CRESCENT CITYJULIE SMITHUSA1997
DYING TO GET PUBLISHEDJUDY FITZWATERUSA1998
CRYSTAL SAGAKARA DALKEYUSA1999
OUR INNER CONFLICTSKAREN HORNEYUSA1945
THE KEY TO REBECCA KEN FOLLETTUSA1980
THE PERFECT SCANDALKIT GARLAND USA1998
JUSTINELAWRENCE DURELLGREAT BRITAIN1963
IN MY WILDEST DREAMLESLIE THOMASGREAT BRITAIN1984
HANGING TIMELESLIE GLASSUSA1995
BEYOND THE GREAT SNOW MOUNTAINS LOUIS L'AMOUR USA1999
THE SENTINEL STARSLOUIS CHARBONNEAUGREAT BRITAIN1963
GUN HEATLUKE STROUDSYDNEY1956
THE GROUPSMARY MCCARTEYGREAT BRITAIN1954
THE ALPINE GAMBLEMARY DAHEIMUSA1996
THAT JANE FROM MAINEMARVIN H. ALBERTUSA1959
THE MIDDLE GROUNDMARGARET DRABBLEGREAT BRITAIN1980
THE BIFROST GUARDIANSMICKEY ZUCKER REICHERTUSA2000
HARE SITTING UPMICHAEL INNESUSA1991
DEATH OF CYPRUSM.M. KAYEGREAT BRITAIN1956
THE HOTHOUSE BY THE EAST RIVERMURIEL SPARKGREAT BRITAIN1982
THE ABBESS OF CREWEMURIEL SPARKGREAT BRITAIN1974
THE TAKE OVERMURIEL SPARKGREAT BRITAIN1976
THE TOWN HOUSENORAH LOFTSGREAT BRITAIN1959
SELECTED STORIES FROMO. HENREY?
CALL ME CAPTAINPAUL STANTONGREAT BRITAIN1959
A TASTE OF DEATHP. D. JAMESUSA1986
OKAPI FEVERPHILIPPE DIOLEGREAT BRITAIN1965
BLUE FIREPHYLLIS WHITNEYGREAT BRITAIN1961
THE FIRST OF THE LASTRICHARD MACGREGORGREAT BRITAIN1964
TIN STARROBERT J. RANDISIUSA2000
THE CRY OF THE HALIDONROBERT ILIDIUMUSA1996
THE CHINESE BELL MURDERSROBERT VAN GULIKGREAT BRITAINENGLAND1958
GUILTY AS CHARGEDSCOT TUROWUSA1996
THE PERFECT STORMSEBASTIAN JUNGERUSA2000
TOTEM AND TABOOSIGMUND FREUDGREAT BRITAIN1919
MURDER ON THE IDITAROD TRAILSUE HENRYUSA1993
DEAD FALLSUE HENRYUSA1998
DOUBLE EXPOSURESTEPHEN COLLINSUSA1999
SHROUD OF HER BACKSTEPHEN RRANSOMEGREAT BRITAINENGLAND1953
THE HOUNDS OF SPRINGSYLVIA THOMPSONGREAT BRITAIN1926
MUCH ADO ABOUT NOTHINGSHAKESPEAREENGLAND1987
TIMON OF ATHENSSHEKESPEAREGREAT BRITAIN1970
TROILUS AND CRESSIDASHAKESPEAREGREAT BRITAIN1987
TWELF NIGHTSHAKESPEARE GREAT BRITAIN1937
SWEET BIRD OF YOUTH AND OTHER PLAYSTENNESSEE WILLIAMSGREAT BRITAIN1959
THE FIFTH SUMMERTITIA SUTHERLANDGREAT BRITAIN1991
RED STORM RISINGTOM CLANCYUSA1986
BLACK SUNDAYTHOMAS HARRIS ?
THREE PLAYSTHOMAS MIDDLETONUSA1975
THA HANCOCK BOYSTHOMAS WILLIAM SIMPSONUSA2000
COLLECTED SHORT STORIESW. SOMERSET MAUGHAMGREAT BRITAIN1951
THE WITCHES OF NOTTING HILLW. A. BALLINGERGREAT BRITAIN1965
THE RAINBOW TRAILZANE GREY NELSONGREAT BRITAIN1954
RICHARD THE SECOND (GJUHE FRANCEZE)SHAKESPEARE FRANCE1979
THE WINTER’S TALESHAKESPEAREGREAT BRITAIN1972
THE TRAGEDY OF OTHELLO (THE MOOR OF VENICE)SHAKESPEAREUSA1974
COMPLETE PLAYS 1913-20O’NEILLUSA1984
NOVELS 1886-88HOWELSUSA1984
COLLECTED WORKSO’CONNORUSA1984
SPEECHES AND WRITINGS 1859-65LINCOLNUSA1984
SPEECHES AND WRITINGS 1832-58LINCOLNUSA1984
WRITINGS 1902-1910WILLIAM JAMESUSA1984
CHILD DEVELEPOMENT JOHAN W. SANTROCKBOSTON1998
MILING METHODS 1930AMERICAN INSTITUTE OF MINING AND METALLURGICAL ENGINEERSUSA1930
TAKING SIDESETHAN KATSHUSA1997
A FOREST OF VOICESCHRIS ANDERSON, LEX RUNCIMANUSA2000
FOREING CORRESPONDENT (PARIS IN THE SIXTIES)PETER LENNONCAMBRIDGE1994
5-TH EDITION SELLING PRINCIPLES & PRACTICESJOHAN W. ERNEST, RICHARD D. ASHMUNUSA1980
THE LEASHFRANÇOISE SAGANGREAT BRITAIN1991
CULTURE IN IRELAND (REGIONS: IDENTITY AND POWER)PROINSIAS O DRISEOILBELFAST1993
SUT SCIENTIFIC OBSERVERCONFERENCE (TETOVË2010
THE LONG AND THE SHORT OF IT (1789)DAVID WILLIAMSGREAT BRITAIN1991
A JOURNAL OF CONTEMPORARY WRITING AND CRITICISMNUMBER FIFTEEN 28/3 WINTER 1994-95CANADA1994
KINETICS OF SOIL CHEMICAL PROCESSESDONALD L. SPARKSUSA1989
ANTHROPOLOGY AND CONTEMPORARY HUMAN PROBLEMSJOHN H. BODLEYUSA2001
UKRAINE FROM CHERNOBYL' TO SOVEREIGNTYROMAN SOLCHANYKGREAT BRITAIN1992
NORTH AFRICAN VOICES ROGER WEAVERUSA2005
HENRY IV PARTI 1DAVID BEVINGTONOXFORD1987
HISTORY, CULTURE, GEOGRAPHY (THE SOVIET UNION )MICHAEL KORTUSA1988
IS MULTICUTURALISM BAD FOR WOMEN?SUSAN MOLLER OKINUSA1999
IMMIGRATION AS A FACTOR IN AMERICAN HISTORYOSCAR HANDLINUSA1959
ANNEXATION AND DEBAUCHERYAHMED MORA KËRCOVË2010
THE INVISIBLE VICTORYMUJË BUÇPAPAJUSA
TRANSLATIONS FROM CREATORSAHMED MORA KËRCOVË2011
EAR CIVIL SOCIETY FUNDING 2001-2005RAPORT FROM THE KCSF GRANTING PROJECTSKOSOVË2005
IVANHOEWALTER SCOTTBRADBURY
THE MEANING OF HAPPINESSALAN W. WATTSUSA1979
THE ROLE OF EDUCATION IN JUVENILE JUSTICE IN EASTERN EUROPE AND THE FORMER SOVIET UNION BARBARA HENKESHUNGARY2000
BETHOVEN AND THE FRENCH REVOLUTINFAN S. NOLITIRANË1991
POETRYRADE SILJANSKOPJE2007
A STUDENT'S GUIDE TO THE SELECTED POEMS OF T. S. ELIOTB. C. SOUTHAMLONDON1968
THE FORK RIVER SPACE PROJECT WRIGHT MORRISUSA1977
MACEDONIAN LITERATURE 9-18 CENTURY VESNA SIMONOVSKA SKOPJE, MACEDONIA2011
THE ENGLISHTENMENT IN MACEDONIA SOLZICA POPOVSKASKOPJE, MACEDONIA2011
MACEDONIAN FOLKLORE MARKO KITEVSKISKOPJE, MACEDONIA2011
MACEDONIAN REBIRTH 4GANE TODOROVSKISKOPJE, MACEDONIA2011
MACEDONIAN PLAYS FROM FOLK LIFE BETWEEN THE TWO WARS 6RAJNA KOSKA-HOT, MARIJA RISTOVSKA SKOPJE, MACEDONIA2011
MACEDONIAN BIPARTITE WRITERS 7TOMISLAV TODOROVSKISKOPJE, MACEDONIA2011
FOUNDERS OF MODERN MACEDONIAN POETRY 8GORGI STARDELOVSKOPJE, MACEDONIA2011
SWARTHY ANGJASTALE POPOVSKOPJE, MACEDONIA2011
DESERT 10GJORGJI ABADZIEVSKOPJE, MACEDONIA2011
REMMANTS OF A SKY 11VLADO MALESKISKOPJE, MACEDONIA2011
THE UNRELENTING 12SLAVKO JANEVSKISKOPJE, MACEDONIA2011
THA SALONIKA BOMBERS 13JOVAN BOSHKOVSKISKOPJE, MACEDONIA2011
SO IT IS (IF YOU THINK SO) 14KOLE CHASHULESKOPJE, MACEDONIA2011
THE EPISTLE 15BLAZE KONESKISKOPJE, MACEDONIA2011
THE WORD’S NATIVITY 16ACO SHOPOVSKOPJE, MACEDONIA2011
COUSINS 17METO JOVANOVSKISKOPJE, MACEDONIA2011
REACHING FOR THE MAGIC 18SRBO IVANOVSKISKOPJE, MACEDONIA2011
BANISHED FROM PARADISE 19 MATEJA MATEVSKISKOPJE, MACEDONIA2011
LIVE POEM 20GANE TODOROVSKISKOPJE, MACEDONIA2011
THE WHITE VALLEY 21SIMON DRAKULSKOPJE, MACEDONIA2011
THE SHORT SPRING OF MONO SELFSPROUT 22DIMITER SOLEV SKOPJE, MACEDONIA2011
PREMONITIONS 23ANTE POPOVSKISKOPJE, MACEDONIA2011
WATER 24JOVAN STREZOVSKISKOPJE, MACEDONIA2011
SAILING SHIPS 25BLAGOJA IVANOVSKOPJE, MACEDONIA2011
FROM THE SILENCE THAT IS TOO WISE 26LJUBEN TASHKOVSKISKOPJE, MACEDONIA2011
MARA’S WEDDING 27VLLADIMIR KOSTOVSKOPJE, MACEDONIA2011
THE GREAT WANDERERS 28METODIJA FOTEVSKOPJE, MACEDONIA2011
BLACKWOODS 29PETAR SHIRILOVSKOPJE, MACEDONIA2011
PIREY 30PETRE M. ANDREEVSKISKOPJE, MACEDONIA2011
NECKLACE MADE OF SUNSHINE 31JOVAN KOTESKISKOPJE, MACEDONIA2011
THE LAST FLIGHT 32BRANKO VAROSHLIJASKOPJE, MACEDONIA2011
HORSESHOE OF DEATH AND HOPE 33MILE NEDELKOVSKISKOPJE, MACEDONIA2011
PASKVELIAZHIVKO CHINGOSKOPJE, MACEDONIA2011
ALEXANDER AND DEATHSLOBODAN MICKOVICSKOPJE, MACEDONIA2011
THE RED HORSETASHKO GEORGIEVSKISKOPJE, MACEDONIA2011
SOMEONE'S THINKING OF MEPETAR T. BOSKOVSKI SKOPJE, MACEDONIA2011
TEMPLE PRAYERSMIHAIL RENDZOVSKOPJE, MACEDONIA2011
VARIATIONS FOR IBN PAJKOOLIVERA NIKOLOVASKOPJE, MACEDONIA2011
PROTECTIVE CHARTERRADOVAN PAVLOVSKISKOPJE, MACEDONIA2011
ONWARDS, TOWARDS THE HEIGHTSJOVAN PAVLOVSKISKOPJE, MACEDONIA2011
BLACK HAWKS, WHITE MEGLENSIVAN ČAPOVSKISKOPJE, MACEDONIA2011
UNPREDICTED STROLLSVLADA UROSEVIKSKOPJE, MACEDONIA2011
AN ISLAND ON LANDBOGOMIL GUZELSKOPJE, MACEDONIA2011
THE BOSPHORUS LEGACYTRAJAN PETROVSKISKOPJE, MACEDONIA2011
ZOJAPASKAL GILEVSKISKOPJE, MACEDONIA2011
TIMOTHY AND LYDIATASHKO SHIRILOVSKOPJE, MACEDONIA2011
POETRYPETKO DABEVSKISKOPJE, MACEDONIA2011
DO NOT AWAKE ME TONIGHTČEDO JAKIMOVSKISKOPJE, MACEDONIA2011
THE INFINITEGORDANA MIHAILOVA BOSHNAKOSKASKOPJE, MACEDONIA2011
WINDS OVER RAVENHRISTO KRSTEVSKISKOPJE, MACEDONIA2011
MY FATHER'S BOOKSLUAN STAROVASKOPJE, MACEDONIA2011
DO A MIRACLESVETLANA HRISTOVA JOSIQSKOPJE, MACEDONIA2011
AQUAMARINETANJA UROSHEVICSKOPJE, MACEDONIA2011
NEIGHBOURING THE OWLBOZHIN PAVLOVSKISKOPJE, MACEDONIA2011
GRAY RIDGESRISTO JAČEVSKOPJE, MACEDONIA2011
ARISTOTLE FROM RESENZORAN KOVACHEVSKISKOPJE, MACEDONIA2011
GUARDIAN OF THE FIELDRISTO VASILEVSKISKOPJE, MACEDONIA2011
THE WELLDIMITAR BASHEVSKISKOPJE, MACEDONIA2011
TOWARDS THE OTHER LANDMITKO MADZUNKOVSKOPJE, MACEDONIA2011
BUILDING A DREAMTODOR ČALOVSKISKOPJE, MACEDONIA2011
STUDYING THE SILENCEATANAS VANGELOVSKOPJE, MACEDONIA2011
THE ANGEL FROM KURBINOVOEFTIM KLETNIKOVSKOPJE, MACEDONIA2011
CELESTIAL FIREPETRE BAKEVSKISKOPJE, MACEDONIA2011
BOOK ON THE SKYKRSTE CHACHANSKISKOPJE, MACEDONIA2011
HOLLOW WALLNUTSVASE MANCEVSKOPJE, MACEDONIA2011
OPEN WOUNDSRISTO LAZAROVSKOPJE, MACEDONIA2011
SILYAN FLIES AGAINTRAJCHE KRSTEVSKISKOPJE, MACEDONIA2011
THE SNOW IN CASABLANCAKICA BARDZIEVA KOLBE SKOPJE, MACEDONIA2011
DICTIONARYTHE RANDOM HOUSE COLLEGE USA1982
WEBSTER’S NINTH NEW COLLEGIATE DICTIONARYMERRIAM WEBSTERUSA1988
WEBSTER’S NEW WORLD DICTIONARY OF THE AMERICAN LANGUAGEWEBSTERUSA1957
WEBSTER’S NINTH NEW COLLEGIATE DICTIONARY MERRIAM WEBSTERUSA1988
MERRIAM WEBSTER’S COLLEGIATE DICTIONARY TENTH EDITIONMERRIAM WEBSTERUSA1997
NEW COLLEGE EDITION THE AMERICAN HERITAGE DICTIONARY OF THE ENGLISH LANGUAGEWILLIAM MORRISUSA1969
THE OXFORD DICTIONARY OF NEW WORDSELIZABETH KNOWLES, JULIA ELLIOTUSA1997
WEBSTER’S NEW AMERICAN DICTIONARYWEBSTERUSA1995
THE MERRIAM-WEBSTER DICTIONARYMERRIAM WEBSTERUSA1995
WEBSTER’S NEW WORLD COMPACT SCHOOL AND OFFICE DICTIONARYWEBSTERUSA1982
SCHOLASTICS CHILDREN’S DICTIONARYSUE MACYUSA1996
CHILDREN’S DICTIONARY- AN AMERICAN HERITAGE DICTIONARYHOUGHTON MIFFLIN USA1979
THE NEW AMERICAN ROGET’S COLLEGE THESAURUS IN DICTIONARY FORMROGETUSA1958
ROGET’S THESAURUS (FOR HOME, SCHOOL AND OFFICE DICTIONARY)ROGETUSA1999
WEBSTER’S DICTIONARYJOHN GAGE ALLEEUSA1977
WEBSTER’S NEW WORLD THESAURUSCHARLTON LAIRDUSA1974
THE FLY IN THE CATHEDRAL (HOW A GROUP OF CAMBRIDGE SCIENTISTS WON THE INTERNATIONAL RACE TO SPLIT OF ATOM)BRIAN CATHCARTUSA2005
THE FELLOWSHIPJOHN GRIBBINUSA2005
ERAY PRAZELIZABETH GILBERTUSA2006
REINVENTING COMMUNICATION (A GUIDE TO USING VISUAL LANGUAGE FOR PLANNING, PROBLEM SOLVING, AND REENGINEERING)LARRY RAYMONDUSA1994
THE LANGUAGE OF LIFE (A FESTIVALS OF POETS)BILL MOYERSUSA1995
THE EARLIEST AMERICANSHELEN RONEY SATTLERNEW YORK1993
THE AMERICAN NATION, A HISTORY OF THE UNITED STATESMARK C. CARNES, JOHN A. GARRATYUSA2006
UNITED STATES GOVERNMENT (DEMOCRACY IN ACTION)RICHARD C. REMYUSA2003
THE REAL WILD WESTMICHAEL WALLISUSA1999
A CONCISE HISTORY OF THE UNITED STATES ANDREW SINCLARGREAT BRITAIN1967
FROM THE AZTEC EMPIRE TO THE DIGITAL FRONTIER IN THE WORDS OF THOSE WHO SAW IT HAPPEN DAVID COLBERTUSA1998
WESTERN CIVILIZATION, IDEAS, POLITICS, SOCIETYPERRY CHASE, JACOB JACOB, VON LAUEUSA2004
SPOKEN FROM THE HEARTLAURA BUSHUSA2010
MOZARTMARCIA DAVENPORTUSA1979
MARC ELIOTCARY GRANTUSA2004
PASSIONATE SAGEJOSEPH J. ELLISUSA2001
PERSONAL HISTORYKATHARINE GRAHAMUSA1997
IT’S ALL ABOUT HIM (FINDING THE LOVE OF MY LIFE)DENISE JACKSON, ELLEN VAUGHNUSA1960
MR.CLEMENS MARKTWAINJUSTIN KAPLANUSA1966
TRUE COMPASS (A MEMOIR)EDWARD M. KENNEDYUSA2009
LEADING WITH MY CHINJAY LENOUSA1996
MY AMERICAN JOURNEYCOLIN L. POWELLUSA1995
ROBERT KENEDY AND HIS TIMES IARTHUR M. SCHLESINGER, JRUSA1978
ROBERT KENEDY AND HIS TIMES IIARTHUR M. SCHLESINGER, JRUSA1978
ELEANOR ROOSEVELT (A PERSONAL AND PUBLIC LIFE)J. WILLIAM, T. YOUNGSUSA1985
BEST OF DEE BROWN’S WESTDEE BROWNUSA1996
SILVERWOODJOANNA BARNESUSA1985
ONCE UPON A RIVER BONNIE JO CAMPBELLUSA2011
MY ANTONIAWILLA CATHERUSA1994
O PIONEERSWILLA CATHERUSA1989
MAGGIE (A GIRL OF THE STREETS AND OTHER SHORT FICTION)STEPHEN CRANEUSA1986
GREAT EKPECTATIONSCHARLES DICKENSUSA1998
BLEAK HOUSECHARKES DICKENSUSA1992
GEMINIDOROTHY DUNNETTUSA2000
TO THE FAR BLUE MOUNTAINSLOUIS L’AMOURUSA1976
KILRONE (2)LOUIS L’AMOURUSA1966
FLINT LOUIS L’AMOURUSA2011
SACKETLOUIS L’AMOURUSA2000
THE CALIFORNIOSLOUIS L’AMOURUSA1974
OUT TO CANAANJAN KARONUSA1997
THESE HIGH, GREEN HILLSJAN KARONUSA1996
IN THIS MOUNTAINJAN KARONUSA2002
ORAL HISTORYLEE SMITHUSA1983
BORDEAUXPAUL TORDAYUSA2009
FIRESIDESUSAN WIGGSUSA2009
MRS. DALLOWAYVIRGINIA WOOLFUSA1981
SEA GLASS ISLANDSHERRYL WOODSUSA2013
SAND CASTLE BAYSHERRYL WOODSUSA2013
PEACHESJODI LYNN ANDERSONUSA2005
MANSFIELD PARKJANE AUSTENHUNGARY1997
PERSUASION JANE AUSTENENGLAND1998
EMMAJANE AUSTENUSA2004
PRIDE AND PREJUDICE (2)JANE AUSTENUSA1989
FEAR NOTHINGDEAN KONTZUSA1998
TUCKET’S TRAVELSGARY PAULSENUSA2003
TREASURE ISLANDROBERT LOUIS STEVENSONENGLAND1994
OPERATION, MIDNIGHT RENDEZVOUSLINDA CASTILLOUSA2006
SCOCER HALFBACKMATT CHRISTOPHERUSA1985
DON’TS FOR HUSBAND'S DONT'S FOR WIFE'SBLANCHE EBBUTTLONDON1913
ADAM BEDEGEORGE ELIOTCANADA1981
THE BLACK STALLIONS COURAGE WALTER FARLZUSA1956
JUST LISTENSARAH DESSENUSA2008
ADAM OF THE ROADELIZABETH JANET GRAYUSA1970
THE LAWMANS HOLIDAY WISH RUTH LOGEN HERNEUSA2013
SIDDHARTHAHERMMAN HESSE USA1951
HOME FOR THE HOLIDAYSJOHANA LINDSEYUSA2000
THE CALL OF THE WILD AND WHITE FANGJACK LONDON USA2003
THE COWBOYS HOMECOMING BRENDA MINTONUSA2011
KEVIK THE WOLF DOGWALT MREYUSA1968
TEXANS AT HEARTDIANA PALMERUSA2003
THE JUNGLEUPTON SINCLAIRUSA1990
A MIDSUMMER NIGHT'S DREAMSHAKESPEAREUSA1993
THE TAMING OF THE SHREWWILLIAM SHAKESPEAREUSA2009
ROMEO AND JULIETSHAKESPEAREUSA2009
OLD POSSUMS BOOKS OF PRACTICAL CATST. S. ELIOTUSA1939
A BOYS WILL AND NORTH OF BOSTONROBERT FROSTUSA1991
GRAT LOVE POEMSSHANE WELLERUSA1992
BEOWULFROBERT P. CREEDUSA1963
AT HOME IN MITFORDJAN KARONUSA1994
THISE HIGH GREEN HILLSJAN KARONUSA1997
UNDER THE TUSCAN SUNFRANCES MAYESUSA1997
AN AMERICAN FAMILY HISTORYWILLIAM R. POLKUSA2000
IN AN INSTAN LEE BOB WOODRRUFFUSA2007
THE CARNIVOROUS CARNIVALLEMONY STICKETUSA2002
CALEBS STORYPATRICA MACLACHLANUSA2001
ELIDORALAN GRNER USA1993
LATIN FOR AMERICANSFIRST BOOKUSA1968
THE ILLYRIAN ADVENTURELLOYD ALEXANDERUSA1986
THE LAST TREASUREJANET S. ANDERSON USA2003
THE FARTHEST, AWAY MOUNTAINDAVE HENDERSONUSA1976
THE SUMMER OF THE SWANSBETSY BYARSUSA1970
DRAGON SEED, A NOVEL OF CHINA IN WORLD WAR IIPEARL S. BUCKUSA1976
ABD THEN THERE WERE NONEAGATHA CHRISTIEUSA1991
THE BLOODY COUNTRYJAMES LINCOLN COLLIER, CHRISTOPHER COLLIERUSA1976
SPIDER-MANPETER DAVIDUSA2002
BECAUSE OF WINN-DIXIEKATE DICAMILLOUSA2000
THE MEMOIRS OF SHERLOCK HOLMESSIR ARTHUR CONAN DOYLEUSA1963
SEVENTEENTH SUMMERMAUREEN DALYUSA1942
GOING SOLOROALD DAHLUSA1996
TRAITOR,THE CASE OF BENEDICT ARNOLD JEAN FRITZUSA1981
APRIL MORNINGHOWARD FASTUSA1962
WATER FOR ELEPHANTSSARA GRUENUSA2006
LOVE THE ONE YOU'RE WITHEMILY GIFFINUSA2008
THE ADVENTURES OF ROBIN HOODROGER LANCELYN GREENENGLAND2004
LOVING FRANKNANCY HORANUSA2007
NO PROMISES IN THE WINDIRENE HUNTUSA1970
PERIPHERAL VISIONSBRUCE R. HELDMAN USA1995
WHITE FANGJACK LONDONUSA
THE LION, THER WHITCH AND THE WARDROBEC. S. LEWIS USA1988
DEAD RECKONINGLAURIE LAWLORUSA2007
THOMAS JEFFERSON, THE ART OF POWERJON MEACHAMUSA2012
TOUCHING SPIRIT BEARBEN MIKAELSENUSA2001
ANNE OF GREEN GABLESL. M. MONTGOMERY USA1987
HENRY AND JUNEANAIS NINUSA1989
THE SHADOWMAN'S WAYPAUL PITTSUSA1992
THE WESTING GAMEELLEN RASKINUSA1984
SARAH'S KEYTATIANA DE ROSNAYUSA2008
THE SECRET OF SARAH REVEREANN RINALDIHONG KONG1995
GREAT DIALOGUES OF PLATOW. H. D. ROUSE USA1999
GRANDPA'S MOUNTAINCAROLYN REEDERUSA1993
OF MICE AND MENJOHN STEINBECKUSA1965
THE WIDE WINDOWLEMONY SNICKETUSA2007
LOSERJERRY SPINELLIUSA2003
NORA, NORAANNE RIVERS SIDDONSUSA2000
THE GUERNSEY LITERARY AND POTATO PEEL PIE SOCIETYMARY ANN SHAFFER, ANNIE BARROWSUSA2008
STAR WARSPETER SCHWEIGHOFERUSA1997
AROUND THE WORLD EIGHTY DAYSJULES VERNEUSA
BASIL AND THE LOST COLONYEVE TITUSUSA1978
THE NORTON ANTHOLOGY OF ENGLISH LITERATURE, SIXTH EDITION, VOLUME 1GRUP AUTORËSHUSA1993
THE NORTON ANTHOLOGY AMERICAN LITERATURE-SHORTER FOURTH EDITIONNINA BAYMUSA1995
THE NORTON ANTHOLOGY OF SHORT FICTION-FIFTH EDITIONR. V. CASSILL USA1995
THE NORTON ANTHOLOGY WORLD MASTERPIECES-SIXTH EDITION-VOLUME 1MAYNARD MACKUSA1992
THE NORTON ANTHOLOGY ENGLISH LITERATURE-SEVENTH EDITION THE MAJOR AUTHORS-VOLUME AM. H. ABRAMSUSA2001
BRIDGES TO LITERATURE-LEVEL 1MCDOUGAL LITTELLUSA2002
BRIDGES TO LITERATURE-LEVEL 3MCDOUGAL LITTELLUSA2002
THE LANGUAGE OF LITERATURE-LEVEL 6MCDOUGAL LITTELLUSA2006
THE ST. MARTIN'S GUIDE TO WRITING RISE B. AXELROD, CHARLES R. COOPER USA2013
A FIRST THESAURUSHARRIET WITTELS, JOAN GREISMANUSA1985
LEARNING DISCUSSION SKILLSGENE STANFORD, BARBARA DODDS STANFORDUSA1969
WRITER'S CHOICE, GRADE 7GLENCOE, MCGRAW HILLUSA2001
GRAMMAR, USAGE, AND MECHANICSHOLT, RINEHART AND WINSTONUSA
WORLD CIVILIZATIONS THE GLOBAL EXPERIENCE,THIRD EDITIONPETER N. STEARNS, MICHAEL ADAS, STUART B. SCHWARTZ, MARC JASON GILBERTUSA2003
THE AMERICAN JOURNEY-VOLUME ONEDAVID GOLDFIELD, CARL ABBOTT, VIRGINIA DEJOHN ANDERSON, JO ANN E. ARGERSINGER, PETER H. ARGESINGER, WILLIAM L. BARNEY, ROBERT M. WEIRUSA2007
THE AMERICAN REVOLUTIONRICHARD B. MORRISUSA1985
SOURCEBOOK-VOLUME 1LINDA HOYT, MICHAEL OPITZ, ROBERT MARZANO, SHARON HILL, YVONE FREEMAN, DAVID FREEMANCHINA2008
SOURCEBOOK-VOLUME 2LINDA HOYT, MICHAEL OPITZ, ROBERT MARZANO, SHARON HILL, YVONE FREEMAN, DAVID FREEMANCHINA2008
CHAPTER BY CHAPTERPAM CONRADUSA1996
WHAT AN IDEA!JUDY HINDLEYUSA1996
DISCOVERY TEAMSALLEN SAY...USA1996
VOLCANOESCATHERINE STEPHENSCANADA2010
ANCIENT COMMUNITIESSCOT FORESMANUSA2005
CITY LIFE: THEN AND NOWCHRISTIAN DOWNEYUSA
HANDWRITING D'NEALIANDONALD NEAL THURBERUSA2008
TIME GLOBAL WARMINGTIME (ELLEN KNAUER)USA2007
EVERYDAY MATHEMATICS-GRADE 1MAX BELL, JEAN BELL, JOHN BRETZLAUF, AMMY DILLARD, ROBERT HARTFIELD,,USA2012
MY FIRST GOLDEN DICTIONARYTINA THOBURN, JEAN CHANDLERNEW YORK1988
WHAT PETE FROM A-ZMARIA KALMAN (TRULY)USA2001
AMAZING UNDERWATER ANIMALSSANDU CREEKCHINA2012
PHONICS LIBRARY, WE CAN WORK IT OUTHOUGHTON MIFFLINUSA2001
PHONICS LIBRARY, OUR EARTHHOUGHTON MIFFLINUSA2001
PHONICS LIBRARY, AMAZING ANIMALSHOUGHTON MIFFLINUSA2001
SISTER OF THE BRIDEBEVERLY CLEARYUSA1963
LUCKY MANMICHAEL J. FOXUSA2002
THE GREAT GATSBYF. SCOTT FITZGERALDUSA1968
ACROSS FIVE APRILSIRENE HUNTUSA1982
BEARDANCEWILL HOBBSUSA1995
SWEET WHISPERS, BROTHER RUSHVIRGINIA HAMILTONUSA2001
WHERE DREAMS BEGINLISA KLEYPASUSA2000
A LIGHT IN THE WINDOWJAN KARONUSA1995
A NEW SONGJAN KARONUSA1999
CALEB'S STORYPATRICIA MACLACHLANUSA2001
WE WERE THE MULVANEYSJOYCE CAROL OATESUSA1996
TREASURE ISLANDROBERT LOUIS STEVENSONUSA1971
THE PILOTSJAMES SPENCERUSA2003
THE CONFESSIONS OF MYCROFT HOLMESMARCEL THEROUXUSA1968
TEPPER ISN'T GOING OUTCALVIN TRILLINUSA2002
THE HILL BACHELORSWILLIAM TREVORUSA2000
PETROPOLISANYA ULINICHUSA2007
BAPTISM BY FIREMARK K. UPDEGROVEUSA2009
HERBERT VON KARAJANROGER VAUGHANUSA1986
FIRST LADIESBEATRICE GORMLEYUSA2001
THE AMERICAN PROMISE-A HISTORY OF THE UNITED STATESJAMES L. ROARK, MICHAEL P. JOHNSON, PATRICIA CLINE COHEN, SARAH STAGE, ALAN LAWSON, SUSAN M. HARTMANNUSA2002
A HISTORY OF THE UNITED STATES INVENTING AMERICA-VOLUME 1PAULINE MAIER, MERRIOT ROE SMITH, ALEXANDER KEYSSAR, DANIEL J. KEVLESUSA2003
MAKING AMERICABERKIN MILLER, CHERNY GORMLYUSA1995
THE STRUCTURE OF SCIENTIFIC REVOLUTIONSTHOMAS S. KUHN USA1996
UNITED STATES HISTORY-VOLUME 2 SINCE 1865NELSON KLOSEUSA1983
VOCABULARY FOR ACHIEVEMENTMARGARET ANN RICHEKUSA2005
INSTRUCTIONAL LEADERSHIP HOW PRINCIPALS MAKE A DIFFERENCEWILMA F. SMITH, RICHARD L. ANDREWSUSA1989
THE A+ GUIDE TO GOOD WRITINGDIANE TEITEL RUBINSUSA1980
COLLIESBARRON'SCHINA2005
TEACHING ENGLISH LANGUAGE LEARNERS K-12JERRY JESNESSUSA2004
DISCOVERHUGHTON MIFFLINUSA1996
SYMBOLS OF GOOD FORTUNELILLIAN TOO’SGREAT BRITAIN2000
A BUGS LIFECLASSIC STORYBOOKUSA1998
HAND RHYMESMARC BROWNHONG KONG1985
THE MISSING MITTEN MYSTERYSTEVEN KELLOGGUSA2002
STREGA NONATOMIE DE PAOLAUSA1998
PUZZLERSSUSE MCDONALD, BILL OAKESUSA1989
RUBBERHEATHER HAMMONDSUSA2003
A LONG TRIP TO ZFULVIO TESTAUSA1997
THE RARE BIRDCLARE BRADFORDCHINA2003
ANNA’S PLANTANYA AUGERUSA2001
THE MISTERY OF THE MISSING MARBLETANYA AUGERUSA2001
FIRE TRUCK TO THE RESCUE!SONIA SANDERUSA2009
ANIMAL BUILDERSJAN DOUGLASCHINA2007
DON’T WORYCHRISTOPHER STITTCHINA2010
FOODS WE EATJENNY FELYCHINA2004
MIKE MULLIGAN AND HIS STEAN SHOVELVIRGINIA. LEE BARTONNEW YORK1967
FROM A CORN TO ZOOSATOSHI KITAMURAUSA1992
TOOLSGALLIMARD JENUESSE, CLAUDE DELAFOSSEUSA1999
EARTH’S CHANGING SURFACECONRAD J. STORADCHINA2012
ALL ABOUT VOLCANOSBILL KIRRKCHINA2009
BIRDGALLIMARD JENUESSE, CLAUDE DELAFOSSE RENE METTLERCHINA2003
FOUR VERY BIG BEANSLUCY FLOYDUSA
A DAY IN THE LIFE OF A ZOO VETERINARIANDAVID PAIGEUSA1985
HARCOURT SCIENCEGRUP AUTORËSHUSA2002
PRENTICE HALL, SCIENCE EXPLORERGRUP AUTORËSHUSA2005
ALL IN ENGLISH 3J. J. A. VIGUURS, A. G. M. REUSERAMSTERDAM1912
LATIN AMERICA AND CANADAJANET E. ALLEMAN BROOKS, JOANNE BUGGEY, WILLIAM W. JOYCEUSA1986
DICTIONARY OF SCIENCENEIL ARDLEYGB1994
THE UNIVERSE NEXT DOORJAMES W. SIREUSA1988
CUTTING EDGE ELEMENTARY WORK BOOKPETER MOOR SARAH CUNNINGHAMSPAIN2004
WELCOMEELIZABETH GRAY VIRGINIA EVANSEU2008
HEAD START WORKBOOKTIM FALLACHINA2002
PACESETTERPREINTERMEDIATEDEREK STRANGEDIANE HALLHONG KONG2001
BRAINWAVESLEVEL 2KATE WAKEMANDANAE KOZANOGLOUSPAIN1999
NEW FIRST CERTIFICATE MASTERCLASSSTUDNTS BOOKSIMON HAINESBARBARA STEWART?
LIFE LINESELEMENTARY STUDENTS BOOK TOM HUTCHINSON DUBAI2004
LIFE LINESINTERMEDIATE STUDENTS BOOK TOM HUTCHINSON ITALY1997
TRUE COLORSBASIC WORKBOOKJAY MAUREEIRENE E.SCHOENBERGUSA1999
TRUE COLORSWORKBOOK 1JAY MAUREEIRENE E.SCHOENBERGUSA1998
DREAM TEAMTEACHER'S BOOK 1DAVID NEWBOLDNORMAN WHITNEYSPAIN2001
DREAM TEAMWORK BOOK 2DIANE PYENORMAN WHITNEYCHINA2004
DREAM TEAMWORK BOOK 1ELIZABETH SHARMAN, NORMAN WHITNEYSPAIN2000
DREAM TEAMTEACHER'S BOOKSTARTERTERESA WOODBRIDGE, NORMAN WHITNEYSPAIN2000
DREAM TEAMSTUDENTS BOOK 1NORMAN WHITNEYCHINA2004
OPEN DOOR'SWORKBOOK2BANN WARDNORMAN WHITNEYSPAIN2001
OPEN DOOR'SWORKBOOK2AANN WARDNORMAN WHITNEYSPAINN2003
OPEN DOOR'SWORKBOOK1BMIKE MACFARLANE, NORMAN WHITNEYSPAIN2000
OPORTUNITIES PRE-INTERMEDIATE STUDENTS BOOKMICHAEL HARRIS, DAVID MOWER, ANNA SIKORZYNSKA?
NEW ENGLISH FILE ELEMENTARY STUDENT'S BOOKCLIVE OXENDENCHRISTINA LATHAM-KOENING, PAUL SELINGSONCHINA2009
NEW ENGLISH FILEPRE-INTERMEDIATE STUDENT'S BOOKCLIVE OXENDENCHRISTINA LATHAM-KOENING, PAUL SELINGSONCHINA2009
NORTH STARFOCUS ON READING AND WRITING BASICNATASHA HAUGNESBETH MAHERUSA1998
NORTH STARFOCUS ON READING AND WRITING INTERMEDIATELAURIE BETTACAROLYN DUPAQUIER SARDINASUSA1998
NORTHSTARFOCUS ON LISTENING AND SPEAKINGBASICLAURIE FRAZIERROBIN MILLSUSA 1998
YOU AND MEPUPILS BOOK 1CATHY LAWDAYHONG KONG2001
YOU AND MEWORKBOOK 1CATHY LAWDAYHONG KONG2001
NEW HEADWAYPRE-INTERMEDIATESTUDENT'S BOOK 3RD EDITIONJOHN & LIZ SOARSCHINA2011
HEADWAYPRE-INTERMEDIATESTUDENTS BOOKJOHN & LIZ SOARSCHINA2000
NEW HEADWAYPRE-INTERMEDIATEWORK BOOK WITHOUT KEY 3RD EDITIONJOHN & LIZ SOARSSYLVIA WHEELDONCHINA2011
BUSINESS OBJECTIVESNEW EDITIONVICKI HOLLETTCHINA2001
BUSINESS OBJECTIVESNEW EDITIONWORKBOOKVICKI HOLLETTMICHAEL DUCKWORTHHONG KONG2001
WORLD CLUBSTUDENTS BOOK 3MICHAEL HARRISDAVID MOWERSPAIN2003
ENGLISH FOR A CHANGING WORLDNEW EDITIONGRUP AUTORESHHONG KONG1999
THE PEACE BOOK108 SIMPLE WAYS TO CREATE A MORE PEACEFUL WORLDLOUISE DIAMONDHONG KONG1999
ENGLISH FILEUPPER-INTERMEDIATE STUDENTS BOOKCLIVE OXENDENCHRISTINA LATHAM-KOENINGCANADA2001
UPSTREAMPRE-INTERMEDIATE B1STUDENTS BOOKVIRGINIA EVANSJENNY DOOLEYCHINA2003
LETSSTUDENT BOOK3RD EDITIONR.NAKATAK.FRAZIERB.HOSKINSC.GRAHAMEU2007
MAKE FRIENDSУЧЕБНИК ПО АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА 4 ОДДЕЛЕНИЕПАНДОРА ДИМОВСКАЗОРКА МАСИНSPAIN2000
FIGURES OF LITERARY DISCOURSESGERARD GENETTENEW YORK1982
TEACHING AMERICAN ENGLISH PRONUNCIATIONPETER AVERYSUSAN EHRLICHUSA2004
VEPRA 2 SKËNDËRBEU I PAFANJERONIM DE RADATIRANË1987
VEPRA 6 SKËNDËRBEU I PAFANJERONIM DE RADAPRISHTINË1988
VEPRA 7 SOFONIZBA,DIANA,PARIME TË ESTETIKËS,MENDIMI ESTETIK,AUTOBIOGRAFIA 1898-1899,PUBLICISTIKA DHE LETËRKËMBIMIJERONIM DE RADAPRISHTINË1988
KËNGË TË MILOSAUTJERONIM DE RADATIRANË1971
VEPRA 1 MORI SHQYPNI, E MJERA SHQYPNI,TRËNDAFILA DHE GJEMBA, VJERSHA TË TJERAPASHKO VASAPRISHTINË1989
VEPRA 2 BARDHA E TEMALIT, BURGIMI IMPASHKO VASAPRISHTINË1989
BARDHA E TEMALITPASHKO VASASHKUP2004
VEPRA 3 SHKRIME HISTORIKE DHE KRITIKË, MEMORANDUME DHE LETËRKËMBIMIPASHKO VASAPRISHTINË1989
VEPRA 4 Dr.REXHEP QOSJA-PASHKO VASA( STUDIM ), Prof.VEHBI BALA-PASHKO VASA ( PORTRET-MONOGRAFI) Prof.KRISTIAN GYT – BIOGRAFI ME BIBLIOGRAFIPASHKO VASAPRISHTINË1989
VEPRA 2 PUBLICISTKA (1905-1925)FAN S.NOLIPRISHTINË1988
VEPRA E 3 PUBLICISTIKA (1925-1949)FAN S. NOLIPRISHTINË1988
VEPRA 5 AUTOBIOGRAFIA,BETOVENI E REVOLUCIONI FRANCEZFAN S. NOLPRISHTINË1988
VEPRA 6 FILLIMET LETRARE, INTRODUKTA, LIGJËRIME, LETRA, INTERVIST, KRONIKËFAN S. NOLIPRISHTINË1988
VEPRA 7 JETA DHE VEPRA (STUDIME DHE MATERIALE PËR NJË MONOGRAFI)FAN S. NOLIPRISHTINË1988
GJERGJ KASTRIOTI SKENDERBEUFAN S. NOLIPRISHTINË1968
BETOVENI DHE REVOLUCIONI FRANCEZFAN S. NOLIPRISHTINË1968
SULM E LOTFAN S. NOLIBEOGRAT1963
VEPRA TË ZGJEDHURALUIGJ GURAKUQI
VEPRA 1 I.VJERSHA ORIGJINALE, II.VJERSHA PËR FËMIJË, III.VJERSHA TË PËRKTHYERA, IV.PROZË ARTISTIKE, V.LIGJËRATA E KONFERENCA, VI.NGA EPISTOLARI, VII.ARTIKUJLUIGJ GURAKUQIPRISHTINË1988
VEPRA 2 VARGENIMI N’GJUHË SHGYPE, SHKRIME ME KARAKTER GJUHËSOR HISTORIK, SHËNIME KRITIKE, BIBLIOGRAFILUIGJ GURAKUQIPRISHTINË1988
VEPRA 3 PIRO TAKO- LUIGJ GURAKUQI-JETA DHE VEPRALUIGJ GURAKUQIPRISHTINË1988
VEPRA 1 ZANI I ATDHEUT, LIBËR KËNGËSH DHE VJERSHA TË TJERAHIL MOSIPRISHTINË1989
VEPRA 2 LULE PRENDVERE, SHQIPËRIME, PROZË DHE PUBLISTIKËHIL MOSIPRISHTINË1989
VEPRA 2 NOVELA, KRYENGRITJA SHQIPTARE, PORTRETE, ARTIKUJ, PAMFLETE, FEJTONEMIHAL GRAMENOPRISHTINË1979
VEPRA 3 VJERSHA TË TJERA NGA LETËRKËMBIMI NGA DORËSHKRIMET (FAKSIMILE) DOKUMENETE (FAKSIMILE) BIBLIOGRAFIZEF SEREMBEPRISHTINË1985
VJERSHAZEF SEREMBEPRISHTINË1968
KËNGËTORI I DASHURUARZEF SEREMBESHKUP1994
VARGJET E LIRA, NOVELAT E QYTETIT TË VERIUTMIGJENITIRANË2009
BIBLA: NË GEGËRISHT- KRIESA. TË DALËTË 1872KOSTANDIN KRISTOFORIDHI TIRANË2009
VEPRA 1 KANUNI I LEKË DUKAGJINITSHTJEFËN GJEÇOVI-KRYEZIUPRISHTINË1985
VEPRA 2 AGIMI I GJYTETNIS, STUDIME DHE ARTIKUJ, POEZI, KËNGË POPULLORESHTJEFËN GJEÇOVI-KRYEZIUPRISHTINË1985
VEPRA 3 POLEMIKË, SHQIPËRIME NGA LETËRKËMBIMI, ALBUMSHTJEFËN GJEÇOVI-KRYEZIUPRISHTINË1985
VEPRA 4 STUDIME MONOGRAFISHTJEFËN GJEÇOVI-KRYEZIUPRISHTINË1985
VEPRA 1 BAGËTI E BUJQËSIJA, LULETË E VERËSË, PELLAZGËT - SHQIPËTARËT, SHQIPËRIANAIM FRASHËRITIRANË1995
VEPRA LETRARE 2 VJERSHA PËR MËSONJËTORET TË PARA, PARAJSA DHE FJALA FLUTURAKE, FLETORE E BEKTASHINJËTNAIM FRASHËRITIRANË1995
VEPRA 4 HISTORIA E SKENDERBEUTNAIM FRASHËRITIRANË1996
VEPRA TË ZGJEDHURA-VJERSHA PËR MËSPNJËTORET TË PARANAIM FRASHËRITIRANË1985
QERBELAJANAIM FRASHËRITETOVË1996
ËNDËRRIMENAIM FRASHËRITIRANË1996
FJALËT E QIRIRITNAIM FRASHËRISHKUP1996
PERSONALITETET SHQIPTARE NË KAMUS AL-A'LAM TË SAMI FRASHËRITMEHDI POLISISHKUP1994
BESASAMI FRASHËRIPRISHTINË1970
GJUHASAMI FRASHËRISHKUP2002
DASHURIA E TALATIT ME FITNETENSAMI FRASHËRISHKUP2002
KËNGA SPRASME E BALËSGAVRILL DARA I RIUPRISHTINË1976
VEPRA LETRARE 1 GJURMAT E JETËSENVER GJERGJEKUPRISHTINË1987
VEPRA LETRARE 2 ENVER GJERGJEKUPRISHTINË1987
VEPRARE LETRARE 3 LUMI I PALODHURENVER GJERGJEKUPRISHTINË1987
ME VALËT E JETËS 1VEDAT KOKONAPRISHTINË1969
ME VALËT E JETËS 2VEDAT KOKONAPRISHTINË1980
NË KOPSHTIN SONETEVEVEDAT KOKONATIRANË1998
VEPRA LETRARE 2 DITAR 1967HAKI STËRMILLITIRANË1983
VEPRA LETRARE 3 PROZË 1923-1952HAKI STËRMILLITIRANË1982
KALORËSI I SKËNDERBEUTHAKI STËRMILLITIRANË1982
SIKUR T’ISHA DJALËHAKI STËRMILLISHKUP1996
DRANJA MADRIGALEMARTIN CAMAJROMË1981
SHKUNDULLIMAMARTIN CAMAJROMË1981
RRATHËMARTIN CAMAJMUNCHEN1978
DIALOG ME ALAIN BOSGUETISMAIL KADARETIRANË1996
ËNDËRR MASHTRUESEISMAIL KADARETIRANË1991
KONCERT NË FUND TË DIMRITISMAIL KADAREPRISHTINË1990
GJENERALI I USHTRISË SË VDEKURISMAIL KADAREPRISHTINË1990
VITI I MBRAPSHTËISMAIL KADAREPRISHTINË1990
FTESË NË STUDIOISMAIL KADAREPRISHTINË1990
KUSH E SOLLI DORUNTINËNISMAIL KADARETETOVË1997
QYTETI I JUGUTISMAIL KADAREPRISHTINË1971
ESKILI KY HUMBËS I MADHISMAIL KADAREPRISHTINË1990
PËRBINDËSHIISMAIL KADAREPRISHTINË1990
KËNETAFATMIR GJATAPRISHTINË1969
PËRMBYSJAFATMIR GJATAPRISHTINË1971
TANAFATMIR GJATAPRISHTINË1969
LUMI I VDEKURJAKOV XOXAPRISHTINË1971
JUGA E BARDHË IIJAKOV XOXAPRISHTINË1971
JUGA E BARDHË IIIJAKOV XOXAPRISHTINË1971
JUGA E BARDHË IVJAKOV XOXAPRISHTINË1971
NOVELAJAKOV XOXAPRISHTINË1971
LULJA E KRIPËS 1JAKOV XOXAPRISHTINË1989
LULJA E KRIPËS 2JAKOV XOXAPRISHTINË1989
VJERSHA DHE POEMANDRE MJEDABEOGRAD1962
VJERSHA TË ZGJEDHURAFILIP SHIROKA, LUIGJ GURAKUQIBEOGRAD1963
GJAHU I MALËSORËVEKONSTANDIN KRISTOFORIDHIPRISHTINË1968
HANKO HALLA DHE VJERSHA TË ZGJEDHUNAALI ASLLANIBEOGRAD1963
FSHATI MIDIS UJËRAVEKOLË JAKOVATIRANË1980
KËMBANARIFAT KUKAJPRISHTINË1982
PRILLI I THYERISMAIL KADARETIRANË1980
JUSUFI E ZYLEJHAJAMUHAMET ÇAMITIRANË1992
KOMISIONI I FESTËSISMAIL KADARESHKUP2003
HALIMIPETRO MARKOPRISHTINË1972
HORIZONTPETRO MARKOPRISHTINË1972
ULTIMATUMPETRO MARKOPRISHTINË1972
HASTA LA VISTAPETRO MARKO
AFËRDITASTERJO SPASEPRISHTINË1968
ATA NUK ISHIN VETËMSTERJO SPASEPRISHTINË1968
AFËRDITA PËRSËRI NË FSHATSTERJO SPASEPRISHTINË1968
TË FALA NGA FSHATISTERJO SPASEPRISHTINË1968
KURORA E RINISËSTERJO SPASEPRISHTINË1968
BUZË LIQENITSTERJO SPASEPRISHTINË1968
SOKOLESHA E TREGIME TJERASTERJO SPASEPRISHTINË1968
JA VDEKJE, JA LIRISTERJO SPASETIRANË1985
NOVELASTERJO SPASEPRISHTINË1978
TOKA E PËRGJAKUR 1NAZMI RRAHMANIPRISHTINË1973
TOKA E PËRGJAKUR 2NAZMI RRAHMANIPRISHTINË1973
RRUGA E SHTËPISË SIMENAZMI RRAHMANIPRISHTINË1990
MALËSORJANAZMI RRAHMANIPRISHTINË1976
PËRSËRI NË KËMBËDHIMITËR XHUVANIPRISHTINË1971
MËNGJESE LUFTEDHIMITËR XHUVANITIRANË1991
NJË NATË E TURBULLTSINAN HASANIPRISHTINË1961
RRUSHI KA NISË ME U PJEKËSINAN HASANIPRISHTINË1964
PËRROI VËRSHUESSINAN HASANIPRISHTINË1980
ERA E LISISINAN HASANIPRISHTINË1973
VEPRA LETRARE 1DHIMITËR S. SHUTERIQITIRANË1982
VEPRA LETRARE 2DHIMITËR S. SHUTERIQITIRANË1982
VEPRA LETRARE 3 ÇLIRIMTARËTDHIMITËR S. SHUTERIQITIRANË1982
VEPRA LETRARE 4 TREGIMEDHIMITËR S. SHUTERIQITIRANË1982
VEPRA LETRARE 5 TREGIMEDHIMITËR S. SHUTERIQITIRANË1982
VEPRA LETRARE 6 TREGIMEDHIMITËR S. SHUTERIQITIRANË1982
VEPRA LETRARE 7 TREGIMEDHIMITËR S. SHUTERIQITIRANË1982
VEPRA LETRARE 8 PUBLICISTIKËDHIMITËR S. SHUTERIQITIRANË1982
VEPRA LETRARE 1 POEZISPIRO ÇOMORATIRANË1980
VEPRA LETRARE 2 KOMEDISPIRO ÇOMORATIRANË1980
VEPRA LETRARE 3 SKEÇESPIRO ÇOMORATIRANË1980
VEPRA LETRARE 4 PROZËSPIRO ÇOMORATIRANË1980
VEPRA LETRARE 1 POEZIZIHNI SAKOTIRANË1985
VEPRA LETRARE 2 TREGIME, PUBLICISTIKËZIHNI SAKOTIRANË1985
VEPRA LETRARE 3 NOVELAZIHNI SAKOTIRANË1985
VEPRA LETRARE 4 DRAMË, KOMEDI, TREGIME, NOVELALUAN QAFËZEZITIRANË1987
VEPRA LETRARE 5 PUBLICISTIKËLUAN QAFËZEZITIRANË1987
VEPRA LETRARE 2 PËR MBROJTJEN E ATDHEUTRFOQON POSTOLITIRANË1990
PËR MBROJTJEN E ATDHEUTFOQON POSTOLISHKUP2005
SHESHI I UNAZËSZEJNULLAH RRAHMANIPRISHTINË1990
NOBELISTËT E LETËRSISËAVNI SPAHIU-UNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2007
SEMINARI NDËRKOMBËTAR I ALBANOLOGJISËUNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2008
SEMINARI NDERKOMBËTAR II ALBANOLOGJIKUNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2008
SEMINARI I III NDËRKOMBËTAR I ALBANOLOGJISËUNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2010
SEMINARI IV NDËRKOMBËTAR I ALBANOLOGJISËUNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2011
REVISTA ALBANOLOGJIAUNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2014
REVISTA FILOLOGJIAUNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2014
KOMEDI TË ZGJEDHUNAKRISTO FLOQIBEOGRAD1964
DY KOMEDI DHËNDRI NGA PARISI PLAZHI I ULQINITDRITON MYFTARIPRISHTINË1996
FAKIRI I MADHJUSUF KELMENDIPRISHTINË1986
MAKARONAT E SHEJTANITLAZËR LUMEZIPRISHTINË1982
MOS MË MERRNI NË QAFËMILAZIM KRASNIQIPRISHTINË1990
SHTRIGANI I GJEL HANITBEQIR MUSLIUPRISHTINË1989
TRIOLOGJIA E REYMER SHKRELIPRISHTINË1990
VARKA E NOESJONUZ DINI
KRYET E HUDHRËSKRISTË BERISHATIRANË1979
NDIHMË KONKRETEKOLË JAKOVATIRANË1971
KAPUÇ ME MËNGËRAMIZ KELMENDI
DY TRAGJEDI- ABELI, SKËNDERBEUETËHEM HAXHIADEMIPRISHTINË1990
E MIRA,NËNA IME!XHEMAL XH.LUFTATIRANË
SKËNDERBEUGRIGOR PËRLIÇEVSHKUP1998
GJUHA MËMËHAMDI MEÇETIRANË1978
HISTORIRA TË NJË HANI AFËR UDHËSHENRY WADSWORTH LONGFELLOWTETOVË2005
DIVANJUNUS EMRESHKUP2011
SKENDERBEU KISHTE THANËBOTOHET ME RASTIN E 500-VJETORIT TË VDEKJES SË GJERGJ KASTRIOTIT SKËNDERBEUTSHKUP1968
KRAHË ZJARRIREXHEP HOXHAPRISHTINË1980
NË KRYE TË URËS DIELLI LIND EDHE PËR NENAXHI NDOCISHKUP2002
DY DRAMAFATMIRE DOKO LUMANITETOVË1995
VAJI I VAKÇARESFATMIRE LUMANISTRUGË1997
NJË VIT FRIKËKALOSH ÇELIKUSHKUP1994
THYERJEABDYL BUNJAKUPRISHTINË1980
DYERTAJRI BEGUPRISHTINË1983
PESHA E DHEUTNEXHAT MUSTAFASHKUP1993
LKËNI I HASITEDI SHUKRIUPRISHTINË1992
NORAANDREA SKANJETIPRISHTINË1976
LALË BAJRAMISADUDIN GJURATETOVË1997
LULET E MËRZISËSHKËLZEN HALIMISHKUP2011
NË LIRIJOSIP RELAPRISHTINË1968
NË UDHËKRYQET E JETËSVITJONA DERVISHAJTIRANË2006
BESA E MADHEMIROSH MARKAJPRISHTINË1990
QËNDRINËHALIL ZENDELISHKUP1991
SHËNOMËNI DHE MUA!HAMZA MINAROLLITIRANË1977
PROVA E RRITJESFATMIR DIBRATIRANË1978
E FEJUARA IMEFATMIR ALIAJTIRANË1977
AGUDIN MEHMETIPRISHTINË1982
PESË IDE PËR LOJË SKENIKEMEHMET KRAJATIRANË1999
RRAKULLIMABEQIR MUSLIIUSHKUP1990
GJAKUNEXHAT MUSTAFAPRISHTINË1979
PRANVERA E LIBRAVETEKI DERVISHIPRISHTINË1990
ZHVARRIMI I PJETËR BOGDANITEKI DERVISHIPRISHTINË1990
ZBUTËSI I NJERËZVE ME SY PREJ ZYMRYDITEKI DËRVISHISHKUP1979
SORRAKU I QYTETITKALOSH ÇELIKUSHKUP1994
SHQIPONJAILIA A. DEDITIRANË1974
MARTESA E PAFATHASAN HODAGOSTIVAR1996
TREGTAR FLAMUJSHERNEST KOLIQIREZNA2008
PISHTARËT E NATËSMARTIN CAMAJSHKUP1991
PSE JORUFIJE ZYBERISHKUP2007
PLAGA E DHJETËVALON XHILASHKUP1995
SHËNGJERGJ PA NUSEHALIL ZENDELISHKUP1995
EGËRSINESHAT TOZAJSHKUP1991
PËRTËRITJE,SOTIR ANDONITIRANË1990
KUR PRISNIM TË VINTE LUMI, DHE PËRSËRI DO TËIKNISOTIR ANDONITIRANË1990
ZONJA E TUGUTBEGZAT BEGZATITETOVË2000
NDODHITËSOKOL JAKOVATIRANË1990
KUR DYNDEN VIKINGETPJETËR ARBNORITIRANË1992
BALADA E NËNËSNASHO JORGAQITIRANË1995
VDEKJA E PSALLIT DHE GRUAJA ME ÇITJANESPIRO GJIKONDITIRANË1973
MËNGJEZ I LARGËTAGIM CERGATIRANË1972
HALLË ZËRAGJERGJ ZHEJITIRANË1984
KËRKUESIT E THEMELEVEHASAN ULQINITIRANË1975
BALERINATMEHRIJE DACISHKUP2016
LAMTUMIRË, BABUIN!VASIL PREMÇITIRANË2004
HANË GJAKUERNEST KOLIQITIRANË1995
KUR MBARON DHE KUR VDES BURRIANASTAS KONDOTIRANË1990
ZËMËRIMI I NJË NJERIU TË URTËTEODOR LAÇOTIRANË1990
LAJMËTARJA E VDEKJEVETEODOR KEKOTIRANË1991
PARADITE ME SHIKOÇO KOSTATIRANË1991
BUKURIA E JETËSAGIM CERGATIRANË1971
ANEKDOTASAMI FRASHËRISHKUP,PRISHTINË,TIRANË2003
JETA DHE VEPRA – RIZA SADIKUHASAN KALESHISHKUP1996
VEPRA 1 STUDIME, PUBLICISTIKËHASAN KALESHISHKUP1996
SAMI FRASHËRI NË LETËRSINË DHE FILOLOGJINË TURKEHASAN KALESHISHKUP2010
ASDRENI-JETA DHE VEPRA E TIJREXHEP QOSJAPRISHTINË1972
POEZIA E DE RADËSKLARA KODRAPRISHTINË1990
SHQIPTARËT E RUMUNISËBAKI YMERI, ALUSH KAMBERITETOVË1995
NJË EMËR I HARRUAR ME TË PADREJTË DORA D’ISTRIACRISTINA MAKSUTOVIÇIBUKURESHT1997
ELENA GJIKA DHE SHQIPTARËT E RUMUNISËKRISTINA MAKSUTITETOVË2001
JETA E ELENA GJIKËSVEHBI BALAPRISHTINË1970
MENDIME-MYFTI I MANASTIRITREXHEP VOKË-TETOVATETOVË1991
FIGURA E GRUAS NË VEPRËN E STERJO SPASESZEJNEPE ALILI REXHEPITETOVË2009
TREBESHINA AJSBERGU I LETRAVE SHQIPEBEHAR GJOKATETOVË2006
KTHIMI I FAIK KONICËSLUAN STAROVASHKUP2001
GJUHA E NOLIT NË VEPRAT ORIGJINALE TË TIJFATMIR AGALLIUTIRANË1999
FAN NOLI NË RRJEDHAT SHQIPTAREMASAR KODRAPRISHTINË1989
FAN S.NOLI DHE MIGJENIMENSUR RAIFIPRISHTINË1978
KRIJIMTARIA LETRARE E HAKI STËRMILLITKAJTAZ RECAJPRISHTINË1988
GJIN GAZULLI-JETA DHE VEPRAASLLAN SELMANISHKUP1998
ZEF JUBANIJUP KASTRATITIRANË1987
POEZIA E LASGUSH PORADECIT NË KONTEKSTIN EVROPIANËHYSEN MATOSHIPRISHTINË2000
NAIM FRASHËRI (PIKËPAMJET EDUKATIVE-ARSIMORE)XHELADIN MURATISHKUP1993
NAIM FRASHËRIZIJA XHOLIPRISHTINË1970
MIHAL GRAMENOTHOMAS GJIKATIRANË1980
KUTELI-PROZATOR-POET-KRITIKSALI BASHOTAPRISHTINË1999
SHFLETIMEALI D.JASIQISHKUP1972
POETIKA E PROZËS SË JAKOV XOXËSRIFAT ISMAILIPRISHTINË1991
VEXHI BUHARAJA-NJERIU-POETI-DIJETARI 1920-1987AHMET KONDOTIRANË1995
REFLEKSIONE VIZUELEMUSTAFA FERIZIPRISHTINË1984
PROZA ROMANESKE E SHKRIMTARIT MURAT ISAKUNESHYT S.SADIKUSHKUP1998
ÇASTEJUSUF BUXHOVIPRISHTINË1978
NGREHINA KADAREANE E ANKTHIT NË SHTETIN TOTALITARSHAZIM MEHMETIGOSTIVARË2010
SFIDA E GJENIUT KADARE-EKZILI-KOSOVASHAIP BEQIRISHKUP1991
KAHE LETRAREHAMIT XHAFERISHKUP2004
DIALOG ME POEZINË E LASGUSH PORADECITMIRLINDA KRIFCASHKUP2000
PJETËR ARBNORI-SHKRIMTARGIUSEPPE GRADIOLAROMË1997
CAMUS RRËFIM DHE IDETËAVDI VISOKAPRISHTINË2007
MËKATET FILOZOFIKE DHE SHKENCORE,TË REXHEP QOSJES SË RISAMI KROSISHKUP2001
NAIM FRASHËRIDHIMITËR S. SHUTERIQITIRANË1982
SAMI FRASHËRI ( VEPRA, BIBLIOGRAFIA, KUMTESATXHEVAT LLOSHI (REDAKTOR I PËRGJITHSHËM)- LOGOS ASHKUP2006
LASGUSHI MË KA THËNË…PETRAQ KOLEVICATIRANË1990
MENDIM ESTETIK MBI LETËRSINË BASHKËKOHOREEQREM CANAJVLORË2009
REFLEKSIONE LIRIKEZEJNEPE ALILI REXHEPITETOVË2014
PËRSIATJE MBI POEZINË ANONIMEADEM JAKLLARITIRANË1997
NËPËR VISET E DRINITJOHANN G.VON HAHNTIRANË2001
MEMORJEGJON MUZAKATIRANË1996
ARISTIDH KOLA DHE SHTYPI SHQIPTARARBEN P. LLALLATETOVË2007
POETIKA E RRËFIMIT LETRARZEJNEPE ALILI REXHEPITETOVË2014
FLAKËT E FJALËSSHPEND TOPOLLAJTIRANË1998
AUTOBIOGRAFIJABRANISLLAV NUSHIQPRISHTINË1965
SHKËLQIME SKENIKEIVAN IVANOVSKISHKUP1986
VEÇANTI KRIJUSESINAN GASHIPRISHTINË1995
SAGA BALLKANIKE E LUAN STAROVËSFATMIR SULEJMANITEOVË2013
KTHIMI I BARBAROGJENIVEDRAZHEN KATUNARIÇTETOVË2007
LES OMBRES DE LA NUITEQREM BASHAFRANCË1999
PANORAMË LETRAREODHISE K. GRILLOTIRANË1986
BIBLIOGRAFIA E LETËRSISË SHQIPTARE PËR FËMIJË NË MAQEDONI 1953-1997ARIF SELMANITETOVË1998
BIBLIOGRAFIA E LETËRSISË PËR FËMIJË 1980-1981FAIRE TABAKUTIRANË1986
SHKROLARIA E SHQYPESSALIH GJUKË DUKAGJINIPRISHTINË1991
DIOÇEZI I SAPËS FAMULLIA E DAJÇITGEGË MILOTISHKODËR1999
BIBLIOGRAFIA E SHKRIMEVE KUSHTUAR EQREM ÇABEJT 1934-1999MINA GERO,PETRIT KOTRRISHKODËR2000
ME KONICËN NË EVROPËABDULLAH KARJAGDIUTIRANË1993
MËSUESIT PËR KOMBIN SHQIPTARMUSA KRAJATIRANË1993
DIDAKTIKA E GJUHËS SHQIPE DHE E LEXIMIT LETRARAVZI MUSTAFASHKUP2002
METODIKA E LEXIMIT LETRAR DHE E LETËRSISËFAIK LULITIRANË1987
TRAJTESA GJUHËSOREIZMIT DURMISHITETOVË2016
JU DUA MË SHUMË SE VETENVIRON KONATIRANË2015
OPTIKA LETRAREBEXHET ASANISTRUGË2017
POETIKA E PROZËS SË MURAT ISAKUTSALAJDIN SALIHUSHKUP, PRISHTINË, TIRANË2016
JETA AUTENTIKE DHE KULTI I NGREHINËS NË PROZËN E KADARESSHAZIM MEHMETIGOSTIVARË2011
NDIKIMI I GJUHËS SHQIPE NË TURQISHTEN E FOLUR NË MAQEDONI DHE NË KOSOVË SAMI IBRAHIMISHKUP, PRISHTINË, TIRANË2005
NOBELISTËT E LETËRSISËAVNI SPAHIU-UNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2007
ESTETIKA E LOJËSAFRIM A.REXHEPISHKUP2008
GROTESKU NË ROMANET E ISMAIL KADARESAFRIM A.REXHEPISHKUP2008
REFLEKSE LETRAREALI ALIUSHKUP1999
KRONIKA LETRAREALI ALIUSHKUP2003
FJALË PËR FJALËALI ALIUSHKUP2008
KATËR ROMANE TË PETRO MARKOSALI ALIUSHKUP1979
MBRESAALIALIUPRISHTINË1975
ARTIKUJ KRITIKËALI ALIUPRISHTINË1983
KËRKIMEALI ALIUPRISHTINË1971
PËR KRIJIMTARINË POETIKE POPULLOREILJAZ METAJPRISHTINË1989
POETIKAE LETËRSISË SOCIALEISAK ESHREFIPRISHTINË1990
ASPEKTE TË ROMANIT TË E.M.FORSTERITMUHAMET HAMITIPRISHTINË1991
ILUMINIZMI NË LETËRSINË E RILINDJES KOMBËTARE SHQIPTAREMASAR STAVILECIPRISHTINË1990
NJOHURI PËR STILISTIKËN E GJUHËS SHQIPEXHEVAT LLOSHIPRISHTINË1988
FILLIME TË STILISTIKËS E TË LETËRSISË SË PËRGJITHSHMEALEKSANDËR XHUVANI,KOSTAQ CIPOPRISHTINË1982
GURI I KUJTESËSTHOMA KAÇORITETOVË2008
SHËNIME MBI KRITIKËN TONË SHOQËROREEDUARD KARDELPRISHTINË1977
ASPEKTE LETRAREISMAIL AHMEDISHKUP1995
PREMIERA SHQIPTAREMUSA RAMADANISHKUP1995
DEGJENERIMI I LETËRSISË DHE I ARTIT NË VENDET REVIZIONISTESHTËPIA BOTUESE ,,NAIM FRASHËRI”TIRANË1968
ASPEKTE TË PROZËS SONËRIFAT ISMAILPRISHTINË1981
UDHËZUES PËR LEXIMIN E POEZISËISMET OZELSHKUP2006
HYRJE NË SHKENCËN PËR LETËRSINËMILIVOJ SOLARITIRANË1998
VROJTIME LETRARE DHE ARTISTIKEISAK SHEMAPRISHTINË1995
GJURMIME NË LETËRSINË SHQIPTAREYMER ÇIRAKUTIRANË2003
GJURMËVE TË MUZËSZEQIRJA BALLATAPRISHTINË1987
ANTOLOGJI E POEZISË GOJORE ARBËRESHEANTON NIKË BERISHAPRISHTINË1999
VËZHGIME METRIKEGJERGJ ZHEJITIRANË1980
DIGRESIONSALAJDIN SALIHUTETOVË2008
ESTETIKA MIGJENIANEALFRED UÇITIRANË2013
UDHA E SHKRONJAVE SHQIPETOMOR OSMANITIRANË2008
KONGRESI I MANASTIRITSHABAN DEMIRAJ,KRISTAQ PRIFTITIRANË2008
SHKOLLAT SHQIPE TË TREVAVE SHQIPTARE NË SHEKUJT XVI-XVIIIQENDRA E STUDIMEVE ALBANOLOGJIKETIRANË2013
FOKUSI I RRËFIMIT DHE GJUHA ARTISTIKE NË VEPRËN LETRAREEMINE SHABANITETOVË2014
POETIKA E PROZËS SË MURAT ISAKUTSALAJDIN SALIHUTETOVË2012
FYTYRA DHE TURINJRAMIZ KELMENDIPRISHTINË1990
G.I.ZINTREIANTOLOGIA ALBANSKOI LITERATURA XX VEKAPETERBURK1999
SAGA BALLKANIKE(SAGA NË CIKLIN ROMANESK TË LUAN STAROVËS)AFRIM A. REXHEPISHKUP2006
RILINDJA KOMBËTARE SHQIPTARE DHE KOLONITË SHQIPTARE TË MËRGIMIT NË RUMANI DHE NË BULLGARIISMET DËRMAKUPRISHTINË1987
KONTRIBUTET THEMELORE NË HISTORINË E MENDIMIT PSIKOLOGIK SHQIPTAR (DERI MË 1939_NURI ABDIUTIRANË2002
HOXHË HASA-TAHSIN EFENDIUBOTIM I INSTITUTI SHQIPTAR I MENDIMIT DHE QYTETRIMIT ISLAMIKTIRANË1998
KONTRIBUTET THEMELORE NË HISTORINË E MENDIMIT PSIKOLOGIK SHQIPTAR (DERI MË 1939_NURI ABDIUTIRANË2003
HOXHË HASA-TAHSIN EFENDIUBOTIM I INSTITUTI SHQIPTAR I MENDIMIT DHE QYTETRIMIT ISLAMIKTIRANË1998
SAID NAJDENI ( HOXHË VOKA )SOTIR TEMO, LULZIM BILBILI, PETRIT NAJDENITIRANË1980
SHKOLLAT E PARA KOMBËTARE SHQIPEHYSNI MYZYRITIRANË1973
SI TË SHKRUAJMË ESEBARDHYL MUSAITIRANË2004
POETIKA DHE NARRACIONI NË ROMANET E LUFTËS TE PETRO MARKO DHE ERNEST HEMINGEAYEMINE SHABANITETOVË2016
TERMINOLOGJIA BAZË E MEKANIKËS NË GJUHËN SHQIPE DHE ANGLEZESADETE PLLANATIRANË2014
TRAJTESA ALBANOLOGJIKEQEMAL MURATIPRISHTINË2005
PËRMBJEDHJE PUNIMESHUNIVERSITETI I PRISHTINËSPRISHTINË1998
PERSONALITETET SHQIPTARE NË KAMUS AL-A'ëamSAMI FRASHËRISHKUP2002
TEFTA TASHKO KOÇOHYSEN FILJATIRANË1972
RILINDJA KOMBËTARE SHQIPTARE DHE KOLONITË SHQIPTARE TË MËRGIMIT NË RUMANI DHE NË BULLGARIISMET DËRMAKUPRISHTINË1987
SAMI FRASHËRI NË LETËRSINË DHE FILOLOGJINË TURKEHASAN KALESHI
LETRARI DHE VEPRAMAHMUD HYSASHKUP1972
ALAMIADA SHQIPTARE IMAHMUD HYSASHKUP2000
ALAMIADA SHQIPTARE IIMAHMUD HYSASHKUP2000
AUTORË DHE TEKSTE NGA LETËRSIA E VJETËR SHQIPTAREMAHMUD HYSASHKUP1995
STUDIME 1MAHMUD HYSATETOVË2007
SHTJELLIME LETRAREMAHMUD HYSATETOVË1996
GJURMË NË LETËRSINË ARBËRESHEMAHMUD HYSASHKUP1978
PREJ LETËRSISË ROMANTIKE DERI TE LETËRSIA MODERNEREXHEP QOSJATETOVË2007
KONTINUITETEREXHEP QOSJAPRISHTINË1972
HISTORIA E LETËRSISË SHQIPE (ROMANTIZMI III)REXHEP QOSJAPRISHTINË1990
POROSIA E MADHEREXHEP QOSJAPRISHTINË1990
VEPRA E BOGDANITIBRAHIM RRUGOVAPRISHTINË1990
FIJE TË PAKËPUTURAAGIM VINCATETOVË2007
ALTERNATIVA LETRARE SHQIPTAREAGIM VINCASHKUP1995
LIRIKU I TOKËS-DEMONI I FJALËSMOIKOM ZEQOTIRANË1996
LETËRSIA DHE BESIMET FETAREMILAZIM KRASNIQISHKUP2010
LETËRSIA E HUAJ(PËR SHKOLLA TË MESME)ZIHNI SAKO,MAHIR DOMI,KOÇO BILIKUTIRANË1996
HISTORIA E LETËRSISË SË VJETËR GREKEP.S.KOHANSHKUP1990
PROZA ANTIKE GREKESOTIR PAPAHRISTOTIRANË1974
LETËRSIA BOTËRORE 1MUZAFER XHAXHIUTIRANË1993
SEMAN RIZA GJUHËTAR DHE ATDHETAR I SHQUARENGJËLL ANGONITIRANË1999
UNGJILLI NË SHQIPËRIDAVID YOUNGBRITANI E MADHE1991
KRITIKA DHE STUDIME LETRARE SHQIPTARE NË REVISTËN ,,HYLLI I DRITËS”KASTRIOT MARKUSHKODËR2000
MAGJIA E FJALES POETIKEVEBI BEXHETITETTOVË2018
JEHU DHE TEHU I FJALËSVEBI BEXHETITETOVË2015
SADUDIN GJURA NJË HIDTORI E PASHKRUARXHEVXHET AHMETITETTOVË2017
UTOPIA ESTETIKE SI VDEKJE MITIKE DHE KUJTESË HISTORIKELULJETA ISAKUTETOVË2008
RILEXIME ILULJETA ISAKUTETOVË2014
RILEXIME IILULJETA ISAKUTETOVË2014
REXHEP VOKA DHE VEPRA E TIJVEHBI BEXHETITETOVË2001
TRAJTESA LETRAREVEHBI BEXHETITETOVË2012
NGADHNJIMI I FJALËSZEQIR KADRIUTETOVË1997
UNIVERSI POETIK I ABDYLAZIS ISLAMIYZEQIR KADRIUTETOVË1997
KTHESË NË LETËRSINË SHQIPEEJUP AJDINITETOVË2008
LETËRSIA SHQIPE PËR FËMIJË NË MAQEDONIEJUP AJDINITETOVË2008
EKSKOMUNIKIMI KULTUROR DHE LETRAR TE SHQIPTARËT E MAQEDONISËEJUP AJDINITETOVË1999
TEQEJA E FRASHËRIT MONUMENT HISTORIENURI ÇUNITIRANË2006
BASHKËBISEDUESIT E MIAHMET SELMANITETOVË2001
DISKURS KRITIKAHMET SELMANITETOVË2005
UDHËTIME LETRARENASHO JORGAQITIRANË2001
SHOKU MË I MIRËSHPENDI TOPALLAJTIRANË2002
MENDIMTARË TË RILINDJES KOMBËTAREZIJA XHOLITIRANË1987
INTERPRETIME ALBANOLOGJIKEALEKSANDËR STIPÇEVIQSHKUP1994
ÇËSHTJE PAREMILOLOGJIKERAHMI TUDATETOVË1995
RRËFIMI NË ROMANIN SHQIPTARNEHAS SOPAJSHKUP1996
SHPALIMI I HERBARIUMITNEHAS SOPAJKUMANOVË2008
NAIM FRASHËRILUMO SKENDOTETOVË1996
LETËRSIA DHE MURETAUREL PLASARITIRANË1993
REVISTË MIKSTE TEORIKE DHE LETRAREMMPEJË1997
SHKRIMTARËT E KOSOVËS’43’83NEBIL DURAKUPRISHTINË1984
PERIUDHA DHE DREJTIMET LETRARE NË LETËRSI-METODAT LETRAREXHELAL ZENELITETOVË2006
VARACIONE LETRARE-VARIBOBA DHE TË TJERËZEQIRJA NEZIRISHKUP2004
VJERSHËRIMI I VARIBOBËSZEQIRJA NEZIRISHKUP2008
KULTURA E TË SHPREHURITAGIM POLOSKASHKUP2007
ANTOLOGJI E LETËRSISË SË VJETËR SHQIPEYLL ZAJMIPRISHTINË1985
NEZIM FRAKULLA DHE DIVANI I TIJ SHQIPABDULLAH HAMITISHKUP2008
NËNA IME NËNA TEREZEKARIJE ZEJNULLAHUTETOVË2008
JEMI VËLLEZËR 2000SHPEND TOPOLLAJBOTIME’’STAR’’2000
NGA FJALA NË FJALË METAFORËLUTFI TURKESHISHKUP2004
KULTUROFAGUKALOSH ÇELIKUSHKUP2006
ANTOLOGJI E POEZISË KLASIKE TURKE-POEZIA E DIVANITMITHAT HOXHATETOVË2008
PËR GJENEZËN E LITERATURËS SHQIPEEQREM ÇABEJPRISHTINË1970
DRAMAA SHQIPE NË MAQEDONI NGA FILLET E SAJ DERI MË SOTNAZMI BEQIRIKUMANOVË2009
HISTORIA DHE POETIKA E DRAMËS SHQIPTARE (1886-1996)NEBI ISLAMIPRISHTINË2003
BURIMET E LETËRSISË SHQIPE PËR FËMIJËBEDRI DEDJATETOVË2001
HISTORIA E LETËRSISË SHQIPTARE PËR FËMIJËASTRIT BISHQEMITETOVË2001
LETËRSIA PËR FËMIJËASTRIT BISHQEMIELBASAN1997
LETËRSIA PËR FËMIJËNESHYT S.SADIKUSHKUP2002
PËRKUFIZIMI TEORIK I LETËRSISË PËR FËMIJËNEHAS SOPAJSHKUP2000
GLOSAREVISTË SHKENCORE FILOLOGJIKETETOVË1999
BREZI 9REVISTË KULTURORETETOVË
BREZI 9REVISTË KULTURORETETOVË
BREZI9REVISTË KULTURORETETOVË
BREZI 9REVISTË KULTURORETETOVË
BREZZI 9REVISTË KULTURORETETOVË
BREZI 9REVISTË KULTURORETETOVE
BREZI 9REVISTË KULTURORETETOVË
BREZI 9REVISTË KULTURORETETOVË
BREZI 9REVISTË KULTURORETETOVË
BREZI 9REVISTË KULTURORETETOVË
BREZI 9REVISTË KULTURORETETOVË
BREZI 9REVISTË KULTURORETETOVË
BREZI 9REVISTË KULTURORETETOVË
BREZI 9REVISTË KULTURORETETOVË
BREZI 9REVISTË KULTURORETETOVË
BREZI 9REVISTË KULTURORETETOVË
BREZI 9REVISTË KULTURORETETOVË
BREZI 9REVISTË KULTURORETETOVË
BREZI 9REVISTË KULTURORETETOVË
BREZI 9REVISTË KULTURORETETOVË
BREZI 9REVISTË KULTURORETETOVË
AGMIA Nr.15REVISTË KULTUROREGJILAN2014
POEZI TË ZGJEDHURANEXHAT PUSTINASHKUP1987
M’I VJEDHIN GURËTNEXHAT PUSTINASHKUP1977
TE KULLA E ADEM JASHARITLEBIT MURTISHITIRANË1999
NDËRMJET DASHURISË E DHEMBJESAVNI KUÇISHKUP1993
SOGJE MBI KULLËN TIMEAVNI KUÇISHKUP1996
LUMENJ QË FLUTUROJNËSHAZIM MEHMETITETOVË1999
RRËFIME NGA ANËTEJANASHAZIM MEHMETIGOSTIVAR 2010
S’E BESOJ PARAJSËN TËNDESHAZIM MEHMETISHKUP1995
DREJTPESHIMI I HUMBURSHAZIM MEHMETISHKUP1991
BALADË PËR SEDRËNSHAZIM MEHMETITETOVË1998
LUMENJTË E DRITËSSHAZIM MEHMETIGOSTIVAR2009
VENDLINDJARAMADAN SINANITETOVË1996
SHTËPI TË KESHRAMADAN SINANITETOVË2004
EMBLEMË ILIRERAMADAN SINANTETOVË1995
FATE TË NGRIRAZYLFI ABAZISHKUP1994
SATIROMAHIABURHAN SKIKULITETOVË2000
PSE SHQIPONJAT S’JANË TË QETAXHEMAIL SADIKUTETOVË1997
SHKËMB NË ZEMËRGJYLER SULEJMANITETOVË1996
TRISHTIM I HIRTËAJNURE NURISHITETOVË2009
A KANË ORË VARRETRAMI KAMBERITETOVË2004
A PLAKET LIRIARAMI KAMBERIPRISHTINË2001
PIKËPAMJETRAMI KAMBERITETOVË2005
DHE E ATDHEALIT IDRIZI TETOVË2009
SY SHARRI E KOSOVËRAMI KAMBERIPRISHTINË2001
ZOGU I ZIEQREM BASHASHKUP1995
PËLLUMBI I PAQESADEM GASHIPRISHTINË1989
VURKOLLAKËTBEGZAT RRAHMANIKËRÇOVË2004
DJE DHE SOTBEGZAT RRAHMANISHKUP1995
I ÇMENDUR RRETH SHTËPISËBEGZAT RRAHMANIKËRÇOVË2002
COPËTIM NATEBEGZAT RRAHMANIKËRÇOVË2004
PA ORËSELMAN JUSUFISHKUP1983
DRU PA RRËNJËBAJRAMALI SELIMISHKUP1996
DËGJONI ZËRIN TIMIBRAHIM ABEDINITIRANË1999
KRASTAAJRI BEGUSHKUP1983
ABETARJA E DHIMBJESMEJREME RINGAJSHKODËR1997
TORZO E GJALLËOSMAN GASHITETOVË2007
PRAFULLIMAALUSH KAMBERISHKUP1977
KALTRINABAKI YMERIBUKURESHT1994
POEZIILIRIANA SULKUQIBOTIMET2007
MË SHIKO NË SYDILAVER ASANIGOSTIVARË2008
TRANSLACIONE NATEILIR AJDINISHKUP1987
VAJI PËR VËLLANË NADI ARIFITETOVË1999
FATI NUK PREKETNADI ARIFITETOVË2005
KLITHMË KOHEMUMIN ZEQIRIKUMANOVË1995
HARTA E LOTITJUNUZ FETAHAJSHKUP2011
NET PA GJUMËBEADIN SHERIFITETOVË1996
TEMPULLI I MËKATEVEEJUP AJDINITETOVË1995
DRITËZAT NË NATËEJUP AJDINITIRANË1993
RIGËMIRIJE DACISHKUP2016
TA MORA VARGUNKALTRINA VB HOTISHKUP2016
POZI FRYMËZIMIAHMET MORAKËRÇOVË2016
MOS MA PREKNI ABETARENDURAK MAZREKUPRIZREN1996
KËNGA E ENGJËLLIT TË PAFATRAFAEL ALBERTISHKUP1998
ËNDRRAT E MËRGIMTARITJETMIR B. VOKSHITETOVË1994
DYER QË NUK HAPENERNESTINA QAZIMISHKUP1994
SYRI I ZEMRËSMURTEZAN ARIFISHKUP2001
PA TROKITURBASHKIM SELMANITIRANË1995
HEU PO MË ÇMEND KY INFUZIONFLORA KASTRATI SELAPRISHTINË2007
KARAVELA E FUNDOSURSILKE BLUMBACHTETOVË2002
STRABIZËMARIAN LEKATETOVË2004
GJEOGRAFIA IMETEUTA ARIFISHKUP1996
MOS I RRËNO ËNDRRATNURI KOLECIDIBËR2004
GJURMË MALLIREMZI SALIHUSHKUP1993
PORTALI I YJEVEARTAN ARSLLANITETOVË2004
SYTË E SHARRITNIJAZI SALIUSHKUP1978
ÇAMËRI TI JE E JONAMEHMET ISMAIL SEJKO
LOJA E SYVEKALOSH ÇELIKU
VJELLJA E ZORRËVEKALOSH ÇELIKUSHKUP1996
JAM TEPËR I LODHURHALIL QENDROTIRANË2003
DASMË ZANASHSADIJE ALITITETOVË1999
NATYRË E VRARËSALI BASHOTATETOVË2006
LISI I SHENJTËRAGIP SYLAJPRISHTINË1993
POEZI TË ZGJEDHURAAPOSTOL DUKATETOVË2008
MOZAIKË ME KUJTIME ASTRIT VELIQISHKUP2007
HIJA QË FLETRESMIJE PAJAZITISHKUP2008
NJË VJESHTË NË VRESHTËTAXHEDIN ALIMITIRANË1996
PHUU!MAIDE BARDHISHKUP2000
KLINIKA PËR REHABILITIMNUMAN LIMANISHKUP1994
UJËVARA E SYRITZEJNEPE A. REXHEPITETOVË2007
ËNDËRR SHTEGTUESEZEJNEPE A. REXHEPISHKUP2000
IMAZH NË SY ENGJËJSHNUMAN MUSTAFATETOVË2008
LAHUTA E SHQIPEVEBEHRAM HOTIPRISHTINË1994
VIJ NË ËNDRRËN TIMEARBËRESHA TURKESHIDIBËR2007
N’KAÇANIKGRUP AUTORËSHKAÇANIK1992
HAPËRIMI NË KOHËSHABAN BAFTJARITETOVË1995
VJESHTA NË PARAKALIMHALIL ZENUNITETOVË1998
POEZIASLLAN SELMANISHKUP2007
GUR I KRISTËASLLAN SELMANISHKUP1991
NDOSHTA DO TË ISHIN MË TË MËDHENJLINDITA ALIUPRISHTINË1990
DITË TË PËRHIMEUK ZENELI
KUNFAHREDIN SHEHUSHKUP2008
PRANVERË ILIRERAMADAN ASLLANIPRISHTINË1995
UNË NË SYTË E TUBESIM XHELILISHKUP2007
NESË MUND TA KUPTONI FERIT RAMADANISHKUP2001
ZERO TË PANUMËRTA PARA NJËTALI SHERIATITETOVË1994
MJESHTËRIA E HARRIMITSELMAN JUSUFISHKUP1996
POEZI TË ZGJEDHURAAHMET MORAKËRÇOVË2013
IMAZHI I COPTUARSUZANA KAREMANITIRANË1996
LULET E KOPSHTIT TIMSABAHUDIN AJDINIDIBËR2008
KOHË E HUTUARDAUT GURRASHKUP1993
FUSHA E LOTËVEQERIME POLISISHKUP2007
MBI PLAGËT E NATËSQERIME POLISISHKUP2000
ISHULLI ADULARLINDITË AHMETISHKUP1996
SHTJELLË POETIKEFATMIRE LUMANISTRUGË1997
LIRIKA E MARGARITARËVE TË LIQENITFATMIRE LUMANISTRUGË2001
REGËTIMA E SYVEFATMIRE LUMANISTRUGË2001
VASHA ÇELI PORTËNFATMIRE LUMANISTRUGË1993
UDHËTIM DREJT QIELLITYLLZANA SHABANITETOVË2009
RRUGËT E FATITEROLL VELIUTETOVË1995
LIBRI METAFIZIKSUNAJ RAIMIKUMANOVË2003
ÇILTËRSI LIRIKEIZET SHEHUTIRANË2000
KOHA E PROSTITUTAVEKOLEC TRABOINITIRANË2007
VJESHTË GJETHE TË GJELBRANEBI SAMARXHIUDIBËR2007
SHPIRT THESPROTAHMET MEHMETIELBASAN2004
POEZI TË ZGJEDHURAMUHAMED IKBALLIPRIZREN1990
ZËRI I LUFTËTARITRAFI HALILITETOVË2001
HABER I MIRËDEMË TOPALLIPRISHTINË1991
GJURMË NË KOHËGANIMETE LEKAPRISHTINË1994
PRUSH NDJENJASH TEUTA KURHASKU REXHEPIPRISHTINË2013
E KAM NJË ZJARRFATON TOÇITETOVË2007
SATANAI ME FYTYRË TJETËRNAIM KELMENDIPRISHTINË1994
ANKTHVOREA UJKOPRISHTINË1979
DJALLIN MBETËM KAQ VONËALI SH. THAÇIGJAKOVË1988
NDIZET ZEMRA NGA GËZIMIKOLËJAKOVA,KOZMA VASILI,ISUF NELAJTIRANË1985
LULET E ACARITMURTEZAN ARIFITETOVË1997
FAJTORI MITIKNEXHAT HALIMIPRISHTINË1989
LIBRI I ANATEMAVEBEQIR MUSLIUPRISHTINË1987
LULJA E FATITILJAZ OSMANITIRANË1993
TREGU I FJALËVEILIAZ BOBAJTIRANË2007
FALEMINDERITBUJAR XHAFERITIRANË1982
DRITË E ZEZËXHEVDET BAJRAJTETOVË2004
BLUES NËQIELLIN E INDIANËVEXHEVDET BAJRAJTETOVË2003
DËGJONI ZËRIN TIMREJHAN ISMAILISHKUP2001
KËSHTU NISËN TË VININ PRANVERAT E REJAPANO ÇUKATIRANË1981
GËRSHETIM I BUKURLINDITA REXHEPITETOVË2000
POEZI & ESEMURTEZAN ARIFITETOVË2004
BURRË E KAM LIQENINFLORA KASTRATI SELASHKUP2012
VETËYRJET BERISHAPRIZREN1994
100 VJET VARGJE ATDHEUTEKREM AJRULITETOVË2012
ANTOLOGJI ME POEZI TË SHQIPTARËVE NË AMERIKËDHORI THOMASTIRANË2006
ANTOLOGJI E POEZISË ARVANITASETEUTA KAMBERI- LLALLATETOVË2008
VONË PËR GJËRA TË TURPSHMESALAJDIN SALIHUTETOVË2009
ANTOLOGJI –POETESHAT SHQIPTARE NË MAQEDONI-KUR SHPËRTHEN KËNGA IMEKUJTIME KICATETOVË2003
POEZIA E SOTME ARBËRESHEREXHEP ISMAJLIPRISHTINË1990
NJËQIND POETË PËR NAIMIN-ANTOLOGJIMEHMET GEZHILLITIRANË1995
POEZIA SHQIPEXHEVAHIR SPAHIU
RREZIKUXHEVAHIR SPAHIUTIRANË2003
MAL I VETËMXHEVAHIR SPAHIUSHKUP2009
HESHTJE S’KAXHEVAHIR SPAHIUTIRANË1989
MBJELLJA E VETËTIMAVEVISAR ZHITISHKUP1994
KUJTESA E AJRITVISAR ZHITITIRANË1993
ZOGU I ZIEQREM BASHASHKUP1995
BRYMË NË ZEMËREQREM BASHAPRISHTINË1989
EKSODI I YJEVEBARDHYL LONDOSHKUP1996
VETËM ITAKABARDHYL LONDOPRISHTINË1989
KËMBË DHE DUARNATASHA LAKOTIRANË1998
VJERSHAMUSTAFA LAÇISHKUP1984
KËNGË PA DJALLËZIMUSTAFA LAÇISHKUP1977
KARTAGJENA NUK MBOSHTETLUAN STAROVAPRISHTINË1991
KËRKOJ DËNIM ME VDEKJEYMER SHKRELISHKUP1978
POEZIDIN MEHMETIPRISHTINË1978
AS NË TOKË AS NË QIELLDIN MEHMETIPRISHTINË1988
ZOGU I DIELLITDIN MEHMETIPRISHTINË1982
TË QENËT TË MOSQENËABDULLAH KONUSHEVCIPRISHTINË1990
LULJA E FJALËVEEDMOND TUPJATIRANË1984
REKA, VENDI IMJOSIF BAGERITETOVË1995
HAMLETI ME PLIS TË ZIRESUL SHABANISHKUP1999
QERPIKU I LAGURRESUL SHABANISHKUP1994
OH,AMERIKARESUL SHABANIPRISHTINË1989
LIBRI I LIRISËMERXHAN AVDYLI,ISMAIL SYLA,HYDAJET HYUSENI,JANUZ JANUZAJ,BAJRAM KOSUMIPRISHTINË1991
TI E KE ZEMRËN TIMEFEJZI BOJKUSHKUP1992
LULET E PARAFEJZI BOJKUSHKUP1968
KALIMI-POEZIPREÇ ZOGAJTIRANË1999
NOSTALGJI ANTIKEMUSA RAMADANIPRISHTINË1990
DORËSHKRIMI NGA DHEUMUSTAFË XHEMAILIPRISHTINË2003
AKROKERAUN!...EQREM CANAJVLORË2008
LULJA ALBALINDITË AHMETITIRANË2008
DEGA E PIKËLLUARALI PODRIMJA, SABRI HAMITIPRISHTINË1979
POETËT SHQIPTARËHASHIM BAFTIARITET0VË2001
ANTOLOGJI E POEZISË GOJORE ARBËRESHEANTON NIKË BERISHAPRISHTINË1999
NATËN E BLERTË VETMIESALAJDIN SALIHUSHKUP2006
TRAHOMAAGIM DEVASHKUP2008
ARKITEKTURA E ZEMRËSAGIM SHEHUTIRANË1994
SOT JAM I TILLËAGRON XOXATIRANË1994
SHTATË MËKATE KAPITALETRILLUSSATIRANË1994
SIDOMOS NESËRMIMOZA AHMETITIRANË1998
MISTERET E SHPIRTITEJUP AJDINITETOVË2012
NUK JETOHET PA TYGANI KOLATIRANË2013
VDEKJE PERËNDIVEXHEVAHIR SPAHIUPRISHTINË1981
LAISSE ALLER LE CERF,ARTEMISXHEVAHIR SPAHIU
NGJYRA E SHIKIMITMUSTAFA LAÇISHKUP1972
VJERSHADIN MEHMETIBEOGRAD1978
EUGJENIKA E TRI DETEVEMUSA RAMADANIPRISHTINË1986
VETË PËRBALLË EROSITLINDITË AHMETITETOVË2004
VJERSHALUIGJ GURAKUQI
POETËT VIJNË ME VONESËSALAJDIN SALIHUPRISHTINË2017
NJERIU MË VETE E ME TJERËMARTIN CAMAJMUCHEN,1978
ENI VJEN PREJ ÇAMËRIEALI PODRIMJATIRANË2004
VESË DASHURIELASGUSH PORADECISHKUP1999
POEZILASGUSH PORADECIPRISHTINË1968
POEZI TË ZGJEDHURALASGUSH PORADECISHKUP2008
YLLI I ZEMRËSLASGUSH PORADECIPRISHTINË1990
BABA TOMORIANDON Z. ÇAJUPIPRISHTINË1990
ËNDRA E LOTËASDRENIPRISHTINË1971
KAMBANA E KRUJËSASDRENIPRISHTINË1971
LETËR ATDHEUT(POEZI TË ZGJEDHURA)AZEM SHKRELISHKUP2008
DHEMBJA E PIKËSAZEM SHKRELITETOVË2002
KËNGA E HUTIMITAZEM SHKRELIPRISHTINË1989
MURI PËRFUNDI SHQIPEVEAZEM SHKRELIPRISHTINË1993
POPULLIT TIMESAD MEKULISHKUP2008
PËR TYESAD MEKULITETOVE1997
DRITA QË NUK SHUHETESAD MEKULIPRISHTINË1989
BRIGJETESAD MEKULIPRISHTINË1985
LIBRI QË NUK MBYLLETALI PODRIMJAPRISHTINË1997
KUSH DO TA VRASË UJKUNALI PODRIMJATETOVË2002
ZARIALI PODRIMJAPRISHTINË1990
TORZOALI PODRIMJAPRISHTINË1979
KOHË E KEQE PËR LIRIKËNAGIM VINCAPRISHTINË1997
ARNA DHE ËNDRRAAGIM VINCAPRISHTINË1987
PSALMET E RRËNJËSAGIM VINCATETOVË2007
ZOGJ TË PLAGOSURAGIM VINCABAZEL2007
KAOSMOSSABRI HAMITIPRISHTINË1990
LEJA E NJOFTIMIT 1985SABRI HAMITIPRISHTINË1990
JETA GABONRRAHMAN DEDAJPRISHTINË1990
POEZIRRAHMAN DEDAJPRISHTINË1978
ME SYTË E ARGUSITRAHMI TUDAPRISHTINË1993
HESHTJA QË FLETLLAZAR SILIQIPRISHTINË1972
ASGJË MË SHUMË SE KAQ S;KA NDODHURSTEFAN ÇAPALIKUSHKODËR1993
KLITHMA E PULËBARDHËSTIMO MERKURITIRANË2004
KUNDRUALLMUHAMED KËRVESHIPRISHTINË1980
UDHËTIM PËR NË VENDIN E GJËRAVE QË NJOHIMRUDOL MARKUTIRANË1989
POEZIA SHQIP[ENDOC PAPLEKATIRANË1985
NË KOPSHTIN SONETEVEVEDAT KOKONATIRANË1999
DORË PËR DORE ME TRAGJEDINËFATOS ARAPITETOVË2004
DAFINA NËN SHIFATOS ARAPIPRISHTINË1991
POEZIDRITËRO AGOLLIPRISHTINË1971
POEZI 1953-1967MARTIN CAMAJROMA1981
POESIEMARTIN CAMAJPALERMO
PALIMPSESTMARTIN CAMAJMUNICH1991
GEDICHTE ALBANISCH-DEUTSCHMARTIN CAMAJMUNICH1991
LIRIKA MES DY MOTEVEMARTIN CAMAJMUNICH1967
DEFAUT DE VERBEALI PODRIMJAFRANCË2000
LIBRI MBI TË QENITALI PODRIMJATETOVË2008
FLATRIMI I FJALËSENVER GJERGJEKUPRISHTINË1987
GJURMAT E JETËSENVER GJERGJEKUPRISHTINË1957
E MORA SHOQEZËN PËRKRAHLASGUSH PORADECISHKUP1998
VEPRA LETRARE POEZI 1 ABDYLAZIS ISLAMISHKUP2006
VEPRA LETRARE POEZI 2ABDYLAZIS ISLAMISHKUP2006
VEPRA LETRARE POEZI 3ABDYLAZIS ISLAMISHKUP2006
VEPRA LETRARE POEZI 4ABDYLAZIS ISLAMISHKUP2006
DREDHIAABDYLAZIS ISLAMISHKUP2008
NICAABDYLAZIS ISLAMITETOVË1995
TATUAZHEABDYLAZIS ISLAMISHKUP1996
ROMANCAT E NJË NATE VEREABDYLAZIS ISLAMISHKUP1987
UJRATABDYLAZIS ISLAMISHKUP1976
FENIKSIABDYLAZIS ISLAMITETOVË2001
ZËRA NGA MAJAABDYLAZIS ISLAMIPRISHTINË1988
KATËR KALORËSABDYLAZIS ISLAMITETOVË1998
KORIERI ARTAN ARTAABDYLAZIS ISLAMIPRISHTINË1976
PËSHPËRITJET E UDHËTARIT PLAKABDYLAZIS ISLAMISHKUP1995
PËR QEPALLAT E QIELLIT VAREN PLEPATABDYLAZIS ISLAMISHKUP1983
KËNGËT E ZGJUARAABDYLAZIS ISLAMIPRISHTINË1968
HEKURANI NË ARTASABDYLAZIS ISLAMISHKUP1993
VEPRA LETRARE POEZI 1MURAT ISAKUTETOVË2003
ETJEMURAT ISAKUTETOVË2006
DAMKATMURAT ISAKUTETOVË2006
FATPRERËTMURAT ISAKUTETOVË2007
BANESA NË KATIN E TRETËMURAT ISAKUTETOVË2007
SHTJELLAMURAT ISAKUTETOVË2008
GËRSHETAMURAT ISAKUSHKUP2008
SHESHTINAMURAT ISAKUTETOVË2008
RRENGUMURAT ISAKUSHKUP1991
PLAGËTMURAT ISAKUPRISHTINË1975
EGJËRMURAT ISAKUSHKUP1998
SHTARAMURAT ISAKUSHKUP1994
DRITHMAMURAT ISAKUPRISHTINË1975
BLANAMURAT ISAKUPRISHTINË1982
NGUSHËLLIM I BUKURMURAT ISAKUPRISHTINË1989
VEPRA LETRARE 1 GURRAT, ZOGU I ARGJENTËVEHBI KIKAJPISHTINË1987
VEPRA LETRARE 2 SHTËPIA IME KA SY, EECJEN E MËSOI PREJ LUMIT, DORËSHKRIMEVEHBI KIKAJPRISHTINË1987
VEPRA LETRARE 3 SARAJET E BARDHAVEHBI KIKAJPRISHTINË1987
ANTOLOGJI E LIRIKËS SË DASHURISË BOTËROREHASHIM BAFTIARITETOVË2007
POEZI BASHKËKOHORE SHQIPE- NË SUEDISHT-ANTOLOGJIHAJDIN ABAZI,SHQIPTAR OSEKUSUEDI2013
POEZI BASHKËKOHORE SUEDEZE-NË SHQIP-ANTOLOGJISHQIPTAR OSEKUSUEDI2013
ANTOLOGJI E POEZISË GREKEPIRO MISHATIRANË1986
ANTOLOGJI E POEZISË ROMUNE SHEKULLI XXREXHEP ISMAJLIPRISHTINË1979
KAM FRIKË TA THEMCRAIG CZURYTETOVË2006
GISHTI I PERËNDISËDRAGO SHTAMBUKTETOVË2006
LUMI QË RRJEDH DREJT BURIMITSILKE LIRIA BLUMBACHTETOVË2007
VETMIA E NËNTËSHES SË MADHEBIBA ISMAILITETOVË2007
ZËMRA E DHEUKATE XUKAROTETOVË2006
KËNGA E SHIGJETAVEMOON CHUBG- HEETETOVË2007
DITËT E NAIMIT-TETOVË 2008:DITAR UDHËTIMIXHUZEPE NAPOLITANOTETOVË2009
MES DY MENDIMESHCLEMENS UMBRICHTTETOVË2009
VJERSHA TË ZGJEDHURAALEKSA SHANTIQBEOGRAD1965
JETA NDODHI PA NEALAIN BOSQUETPRISHTINË1973
KOPSHTARI BUKUREZATRABINDRANAT TAGORAPRISHTINË1988
KATËR KUARTETETTHOMAS STEARNS ELIOTSHKUP1978
BËHU VETËM EMËRGANE TODOROVSKISHKUP1994
SHTREGINABLLAZHE KONESKIPRISHTINË1989
LULE TË PAVENITURAVEDAT KOKONA (POET FRACEZ)TIRANË1997
ROMANCË VEROREPETAR BOSHKOVSKIPRISHTINË1971
BËSHMËRITODOR ÇALLOVSKISHKUP1993
FANARMIHAL RENXHOVSHKUP1989
BALADA PËR KOHËNMATEJA MATEVSKISHKUP1975
FYTYRË TOKEDARA SEKULIQSHKUP1980
LUTJA E PUHIZËBRANKO CVETKOSKISHKUP1993
GJUHA E BUKËSSKIRO DI MAXHOPRISHTINË1981
PUTHJA E PLAGËSEDVARD KOCBEKUPRISHTINË1989
KËMBANË E PLASURLLAZAR VUÇKOVIQPRISHTINË1984
GJUHA E DETITLUBOMIR CVIJETIQPRISHTINË1980
UJËVARADOBRISHA CESARIQPRISHTINË1979
EJA TË TA THEM NJË FJALËMARIN SORESKUPRISHTINË1990
POEZIDARINKA JEVRIQPRISHTINË1981
ZJARR FSHEHTËSIEDUSHAN MATIQPRISHTINË1980
POPULLI,POKARL SANDBERGPRISHTINË1982
FIJE BARIUOLLT UITMANPRISHTINË1971
SHENJAIBRAHIM SPAHIQSHKUP2008
VARACIONE MBI JETË TIMESTEPHEN SPENDERTETOVË2004
POEZIANA BLANDIANA, NIKITA STENESKUTIRANË1993
TIRANIA E ËNDRRËSKAROLINA ILIKASHKUP1999
ANTHOLOGIE DE LA POESIE ALBANAISEALEXANDRE ZOTOSFRANCË1998
PETITE ANTOLOGIE DE L’EPOPEE ALBANAISEALEXANDRE ZOTOSPARIS2001
ÇASTI I TRISHTË DHE POEZI TË TJERACAROLYN FORCHETETOVË2007
PËSHPËRITJE PASDITEGEORG TRAKËLTETOVË2004
EZOPOV VRTSAFET HADROVIC VRBICKIPODGORIC2008
PËRMBLEDHJA SARAJEVASE E LUFTËSIZET SARAJLIQPRISHTINË2017
NË SHTRATIN E PROKUSTIT-SI E ZBULOVA DETIN…1950-1954 -1MILANO STEFATIRANË2007
NË SHTRATIN E PROKUSTIT-KRAHU I PULËBARDHËS 1955-1959-2MILANO STEFATIRANË2007
NË SHTRATIN E PROKUSTIT-KLITHMA E PULËBARDHËS 1960-1964-3MILANO STEFATIRANË2007
NË SHTRATIN E PROKUSTIT-PEGASI I PLAGOSUR 1965-1969-4MILANO STEFATIRANË2007
NË SHTRATIN E PROKUSTIT-ZË NË SHTRËNGATËMILANO STEFATIRANË2007
NË SHTRATIN E PROKUSTIT-ALFABETI I DALLGËVE 1975-1979-6MILANO STEFATIRANË2007
NË SHTRATIN E PROKUSTIT-ANIJE NË RADË 1980-1984-7MILANO STEFATIRANË2007
NË SHTRATIN E PROKUSTIT-KUR TRAZOHEN ERËRAT 1985-1989-8MILANO STEFATIRANË2007
NË SHTRATIN E PROKUSTIT- GUASKA TË PLASURA 1990-1994-9MILANO STEFATIRANË2007
NË SHTRATIN E PROKUSTIT- GJYSMA E KRAHUT TË PULËBARDHËS 1995-1999-10MILANO STEFATIRANË2007
NË SHTRATIN E PROKUSTIT- NJË DET I TRAZUAR 2000-2004-11MILANO STEFATIRANË2007
NË SHTRATIN E PROKUSTIT-SHTIGJEVE TË MESDHEUT…2005- 2008-12MILANO STEFATIRANË2007
POEZI TË ZGJEDHURAPANO TAÇITIRANË2003
DHE VDEKJA DO PAGUARPANO TAÇITIRANË1997
VEPRA LETRARE 1 DRITA NË ZEMËR, DRYNI I HESHTJEVE, TI KANGË, TI ZOG I LARGËT, AS DRU,AS ZOG,DASHURI, UNAZA, NË ËNDËRR KËNGA, AMFORA E FUNDOSUR, KUQ, KËNGA E MJELLMËS ADEM GAJTANISHKUP1985
VEPRA LETRARE 2 GOCA E DETIT, LULE MË LULE, GEJZERI I BLERTËADEM GAJTANISHKUP1985
VEPRA 3 MALBREZET, DIELLI I MBRAMJES - DIELLI I MËNGJEZITADEM GAHTANISHKJUP1985
DRITA NË ZEMËRADEM GAJTANIPRISHTINË1961
AS DRU AS ZOG DASHURIADEM GAJTANISHKUP1973
NË ËNDËR KËNGAADEM GAJTANISHKUP1975
VEPRA 1 POEZI DHE PROZËDRAGO SILIQITIRANË1986
VEPRA 2 POEZI DHE PROZËDRAGO SILIQITIRANË1986
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1961
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1961
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1961
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1961
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1961
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1961
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1961
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1961
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1961
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1962
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTIN1962
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1965
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1965
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1965
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1965
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1965
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1965
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1965
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1966
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1966
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1966
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1966
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1966
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1966
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1966
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1967
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1967
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1968
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1968
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1969
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1971
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1971
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1971
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1971
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1971
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1971
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1971
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1971
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1971
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1971
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1971
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1972
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1972
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1972
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1977
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1979
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1981
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1981
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1982
PËRPARIMIREVISTË KULTURORPRISHTINË1983
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1983
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1984
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1984
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1984
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1984
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1985
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË1985
PËRPARIMIREVISTË KULTUROREPRISHTINË
TROKITJEMUHAMET KËRVESHIPRISHTINË1988
A ËSHTË E PREMTEBEHRAM HOTIPRISHTINË1988
GJELI I DYLLTËNEXHAT HALIMIPRISHTINË1988
NËNQIELLIEDI SHUKRIUPRISHTINË1990
GJAK NË ËNDËRRAGIM MALAPRISHTINË1990
PERDJA E DIELLITARIF KUTLESHIPRISHTINË1990
REALITETI OBJEKTIVADEM GASHIPRISHTINË1990
PEMA E ËNDRRËSILIRIAN ZHUPA PRISHTINË1990
IDIL DHE VETMITAHIR DESKUPRISHTINË1989
DRITËZAT E MASHTRIMITISMET HEBIBIPRISHTINË1989
ZOGU ME PROFIL VJESHTESALI BASHOTAPRISHTINË1989
OKSIGJENSKËNDER SHERIFIPRISHTINË1989
KËNGA E ENGJËLLIT TË PAFATRAFAEL ALBERTISHKUP1998
VJESHTË NË TEATËRAVNI HALIMISHKUP1993
ERA VIZATONXHEVAT BEQARAJTIRANË1998
TROKAS NË PARNASXHELADIN MUÇASTRUGË2008
PASQYRATBARDHYL MALIQISARANDË2007
MYKJA E MOLLËVEZEJNURE SALIHUSHKUP1995
URA ME LITARSELMAN JUSUFIPRISHTINË1986
BANON ËNDRRA NË SYRIN TIMMUSTAFË XHEMAILIFERIZAJ2002
ZËRI I LUMIT PO MË FTONJUSUFZIJA ADEMISHKUP1994
NË PERËNDIM BIE SHIRIAT AJAZAJPRISHTINË1995
PA TROKITURBASHKIM SELMANITIRANË1995
DERDHJE LOTIBASHKIM SELMANITIRANË1995
NJË HARK YLBERINIKOLLË LOKATIRANË2013
NE TË DYAFËRDITA ÇAJANISHKUP1994
SHKËMB NË ZEMËRGJYLER SULEJMANITETOVË1996
SHI MBI SHQIPËRINEHAS SOPAJSHKUP1999
ANADRINILUMNIE THAÇI-HALILIPRISHTINË2006
RRUGA E RRUGËVEDRITON ZENKIGOSTIVAR 2008
NUSE PA KOÇIEMIRA SHABANISHKUP1995
PIKË HESHTJETAXHEDIN ALIMITIRANË1995
DËSHMITË E KOHËSSADRI JAKUPISHKUP2008
TRE HERË I PUSHKATUARGËZIM MEDOLLIKORÇ1992
FLUTURIMI I LIRËZYHRA FARIZITETOVË1995
DËSHIRAT E MIAZYHRA FARIZITETOVË1995
PO, KU?ZYHRA FARIZITETOVË1996
EMOCIONEBESIM XHELILITETOVË1996
DASHURI E PAMBARIMSARË GJERGJITIRANË2004
KËNGË BILBILIKASAM SHAQIRVELATETOVË2007
ORË E PAGJUMËSISËVELI VELIUPRISHTINË1997
DRITHËRIME MUZGUIZET SHEHUTIRANË2006
GJËRAT E PËRKOHSHMEBUJAR XHAFERITIRANË1990
E PAMUNDURA SOKOL ZEKAJTIRANË1993
GISHTI IDIOTGANI XHAFOLLIPRISHTINË2000
TESTAMENTI I SHEKSPIRITZANITA HALIMIPRISHTINË1999
ELIPSI I HUMBJESMYFTAR GJANATIRANË1993
EDHE FRIKA I RUAN VRESHTATHYSEN KOPBELLARITIRANË1998
VARGJE POPULLORESHFQET Z.XHAFERAJTIRANË1973
GJURMËTILDA MARA TIRANË1997
SIKUR MË FSHEH DIÇKAVLORA HAJREDINISHKUP1998
DËSHIRË YLBEROREERMIRA NUREDINISHKUP1994
DITA ME HËNË E ME NUSEËNGJËLL I.BERISHASHKUP1991
BALADË LUFTEJAKUP CERAJPRISHTINË2000
DALJA NGA SAFARILULËZIM HAZIRITETOVË2005
KËNGA LIND NË VETMILULËZIM HAZIRIPRISHTINË1989
KUR DYERT I ME ZILELULËZIM HAZIRSHKUP1995
DHE ËNDRRASHENVER VISOKA PRISHTINË1988
YJET BËJNË ROJËNAIM FETAJPRISHTINË1987
HAPËSIRË PA GJURMËSHEMSI DIELLIPRISHTINË1989
SHTËPIA NË MES ULLINJVEJAHO KOLLARIPRISHTINË1988
ZOGU I EKSPOZITËSSKËNDER ZOGAJPRISHTINË1983
PËRTEJ MALEVE DETEVEABDYL LATIF ARNAUTPRISHTINË1981
FTESË PËR GRUANABDYL LATIF ARNAUTTIRANË1993
PËRTEJ DASHURISËARBEN KONDITIRANË2002
NGA REGJIA E SHPIRTITPLOSHTANISHKUP2007
TIRANIA E ËNDRRËSKAROLINA ILIKA SHKUP1999
PULËBARDHË NË DET TËZIILIRIANA SULKUQITIRANË2002
DRU PA RRËNJËBAJRAMALI SELIMISHKUP1996
TË PRET MALLI QË NA TRETINEHAT JAHIUKUMANOVË1993
FLUTURIMI I PËLLUMBAVENEHAT JAHIUKUMONOVË1990
FLI TË BËHET NATËMIMOZA-ANNA BERISHA
VJESHTËVITORE SALLAKUTIRANË2006
SHPËRRALLOSJEARBEN VESELAJPRISHTINË2001
THYERJE MAGJIKEXHEMIL SELIMITETOVË2008
PËRVEÇ FJALËVE TË KËNGËSXHABIR AHMETISHKUP1989
DITËT DUAN KËNGËBASIR BUSHKASHITIRANË
LIRIKAT E JONITKIÇO PAPATIRANË1988
TA THEM NJË FJALËNEXHMI MEHMETISHKUP1982
ATDHEU ËSHTË LAKURIQTRIFON XHAGJIKA
DRITA E VONUARBURHANEDIN XHEMAILIKUMANOVË1993
HIJA E ORËLIGËSHALIL HAXHOSAJPRISHTINË2000
ANATOMIA E RRËNJËSRAGIP SYLAJPRISHTINË1989
FYTYRË NË PERGAMENËILJAZ PROKSHIPRISHTINË1995
TË LUTEM NANË MË TREGOSEFER SELIMITETOVË
NJË JETË TJETËR AGIM RAMADANIPRISHTINË2000
LAHUTA E SHQIPEVEBEHRAM HOTIPRISHTINË1994
DHURATË PËR DITËLINDJEARBEN KONDITIRANË2009
DËSHIRË DHE HESHTJEBEKIM MORINA PRIZREN1995
NËNA E QYTETEVEBEKIM MORINAPRISHTINË1997
LOTI I KOSOVËSMUHAMED KËRVESHIPRISHTINË2000
DHEMBJE SHTATZËNËSALI BEQIRAJPRISHTINË1993
VARIACIONE PËR LIRINËSABIT RRUSTEMIPRISHTINË1997
ZOGJTË E VENDLINDJESFERIT RAMA2001
KUR VDES VETMIAAVDI ARIFITETOVË2004
VDEKJA KUSHTON SHTRENJTËXHEVAT LATIFIPRISHTINË1996
GËRSHETË GURIADEM ILJAZITETOVË1993
DITËLINDJA E ZJARRITZANA PIRAPRISHTINË1998
SHTREZA NË FJALËNAIM KELMENDIPRISHTINË1984
VJESHTË NË TEATËRAVNI HALIMISHKUP1993
EKSPOZITA E KUJTESËSAVNI HALIMISHKUP2006
PROJEKTI I THYERSHAIP EMËRLLAHUSHKUP1997
LIFE’S REAGSSHAIP EMËRLLAHUTETOVË2009
SYRI I UJT’I STRUGËSDHIMITËR POJANAKU, FLUTURA AÇKA, LEDIA DUSHI, MILIANOV KALLUPI, MIRELA SULA, ARLINDA CANAJTIRANË2002
ARKITEKTURA E ZEMRËSAGIM SHEHUTIRANË1994
BARKË NDËR DALLGËMUHARREM SHAHIQISHKUP1976
PRILLI I PLAGOSURNASER VELIULUBJANË1991
FATI NUK PREKETNADI ARIFITETOVË2005
PRANË DRITARESNADI ARIFITETOVË1998
DUKE PRITUR ËNDRRËNFATJONA GECITETOVË2013
DORËHEQJA E VDEKJESBUJAR HAJDARIITALI1993
FIJE QË LIDHIN KOHËNOL BERISHATITOGRAD1980
MOZAIK I PAKRYERSARANDA OSMANI
KONCERTI I HESHTJESRAMADAN MEHMETIPRISHTINË1987
UNË DHE SHPIRTBUKURAMIRADIE MALIQITIRANË2005
BALADË PËR VENDLINDJEN RUSHIT RAMBAJAPRISHTINË1991
NË SYTË E MAJITMEHMEDALI HOXHAPRISHTINË1973
OBELISKAGIM GJAKOVATIRANË1985
ZOGU NË DERËAVDUSH CANAJPRISHTINË2003
DARDANIABAKI YMERIBUKURESHT1999
ZOTI MË DO NATËNRADIJE HOXHA SHKUP1995
UNË BËHEM AJORADIJE HOXHASHKUP1997
VERA NË IKONËDEMIR GJERGJKITIRANË2000
PHUU!MAIDE BARDHISHKUP2000
RRJETA E HIJEVENURI KOLECIDIBËR2007
SHPRISHJA E TERRITHAJDIN ABAZIPRISHTINË1997
KTHIMETNDOC GJETJATIRANË1991
DUA NJË PRANVERËQAMIL HALILISHKUP1994
NEKROLOGJI PËR SODOMENKADRUSH RADOGOSHIPRISHTINË1991
THASHËTEKI DERVISHISHKUP1981
KËNGË ZEMREMAXHUN OSMANAJPRISHTINË2000
TESTAMENT PËR KOSOVËNMILAIM BERISHA PRISHTINË2000
TINGUJT E HESHTJESDAIM MIOFTARIGOSTIVAR2007
SYDIELLMUSTAFA MORINASHKUP1989
RRËMUJË E PAQEHALIL HYSEINISTRUGË2005
HIJET E SHIUTSABIT GECAJPRISHTINË1998
TEMPULLI I BRAKTISURISMAIL SYLAPRISHTINË1998
SHFRYJNË ERËRATHAVE HALITAJ – ELEZAJPRISHTINË2010
PËRTEJ ËSHTË QIELLIBASIR BUSHKASHITIRANË2000
SHTIATI I DYTËMERITA THARTORITIRANË2003
AI ËSHTË I GJALLËDIBRAN FYLLIPRISHTINË2000
VETMI E LARGËSISËVITORE STEFA LEKATIRANË2004
MARSHI I DEMONËVEEKREM AJRULITETOVË1995
KUR QESH DOKTOR VALUTAEKREM AJRULITETOVË
PASTAJ HARROHETIBRAHIM KADRIUPRISHTINË1989
FORMULA E KATONITMILAZIM KRASNIQIPRISHTINË1989
QESHJE SARDONIKEMILAZIM KRASNIQIPRISHTINË1987
SUITA E LËNDUARPUNTORI MUÇA ZIBASHKUP2002
RRUGA E MJELLMËSPUNTORIE ZIBASHKUP1987
VEGAPUNTORIE M.ZIBASHKUP2006
YLLKAT BISEDOJNË ME METEORËPUNTORIE M.ZIBASHKUP1994
PRANVERA E LIRISËALBAN AJETIGJILAN2002
MALLKIMET E ZGJUARAFAHREDIN GUNGAPRISHTINË1989
SHTREZET E FATESIMITFAHREDIN GUNGAPRISHTINË1990
NDODHI NË STUHIDESTAN BAJRAKTARIPRISHTINË1995
PËRMENDORE TË SË KALUARËSDESTAN BAJRAKTARIPRISHTINË1994
VLIME QËNDRIMEDESTAN BAJRAKTARIPRISHTINË1995
LULE DHE GJEMBADESTAN BAJRAKTARIPRISHTINË1994
RRUGËT E FATITEROLL VELIUTETOVË1995
MOS VONO, MOJ VALLE!IBRAHIM ABEDINITIRANË1998
BRENGAT E LIQENITIBRAHIM ABEDINITIRANË2002
KUR RILIND FENIKSIMERITA SELMANAJ ALIUTETOVË2008
LULËZONJABEGZAT RRAHMANIKËRÇOVË2005
PËRJETËSIABEGZAT RRAHMANIKËRÇOVË2006
RREZE MIRËSIEBEGZAT RRAHMANIKËRÇOVË2003
DJE DHE SOTBEGZAT RRAHMANISHKUP1995
NETËT E LODHURAALI KRASNIQIPRISHTINË1988
PLAGË UJIMIRKO GASHIPRISHTINË1990
AUTOPORTRETZYHDI MORAVATIRANË1991
SHPALIM SHPIRTISANIJE ISMANISHKUP1995
KËMBANAT E SË DIELËSLULJETA LLESHNAKUTIRANË1994
MËNGJES DHE PAK NATËDHIMITË POJANAKUTIRANË1993
POROSIA E VËLLAITABDULLAH TRASHUPAPRISHTINË1995
POEZI NGA LETRARËT E RINJKËNGËT E PARA TIRANË1975
MOZAIK LIRIKASHSHEFKI KARADAKUTIRANË1977
POEZI NGA KOSOVAHESHTJA E NJË KOHETIRANË1976
VJERSHA DHE POEMAIRFAN BREGUTIRANË1973
ECJA VERTIKALEADEM ABDULLAHUTIRANË1993
DITAR POETIKNDREKO RINOTIRANË1976
AGIMET E PARABROMJET TË ARBËNESHITSHIME DESHPALLIPRISHTINË1968
VALBONA E KALTËRAVNI R. MULAJTIRANË1974
MË KA MARRË MALLIMUSTAFA SPAHIUTIRANË1995
VDEKJA KA SHIJE TË HOLLËSHPËTIM KELMENDISHKODËR1993
SHIKIMI KAH MALIHAMDI KELMENDIPRISHTINË1989
POEZISHEFQET REÇITIRANË1982
PROVERBA KËRÇOVAREABEDIN ZENKUSHKUP1986
ËNDRRA E LUMITIBRAHIM VELIU SHKUP1977
NATË E MIRË VJESHTËIBRAHIM VELIUSHKUP1986
NË ISHULLIN E VETMISËFERDINAD LAHOLLITIRANË1993
MJAFT KY PARADOKSFERDINAD LAHOLLITIRANË1992
107 VJET DRITËGAJUR PAJAZITIBUKURESHT2015
HAMAMI I KASABASË TUN-BATUNFATMIR SULEJMANISHKUP1994
MË KA HUMBUR SHENJËRIAXHELADIN MUÇSTRUGË2007
JOZEJNURE SALIHUSHKUP1997
DY HERË ËNDËRRBAJRAMALI SELIMITETOVË2003
AROMË PARAJSEBAJRAMALI SELIMIGOSTIVAR2008
PAGËZIM I VITEVESHAIP EMËRLLAHUPRISHTINË1994
VISE ME DIELLSOKOL ZEKAJTIRANË1984
MO0J E DASHURA ARBËRISADULLA YENDELI DAJATIRANË2014
DITARI I IKUJTIMEVE TË PAHARRUARASADULLA YENDELI DAJATIRANË2013
PAPAGALLISKËNDER DEMOLLITIRANË2017
POEZI MBRESËLËNSEAHMED MORAKËRÇOVË2014
GJAKU PËR LIRIGAJUR PAJAZITISHKUP2017
KOHA PËR PËRSHËNDETJEERDITA ISMAILISHKUP2017
TESTAMENTI I SHEKSPIRITSUNAK RAIMIKUMANOVË2015
PLUHURI QË MBINKIM MEHMETI SHKUP1986
DËNESJEKIM MEHMETIPRISHTINË1988
ANTE PORTASARIF DEMOLLIPRISHTINË1990
PALLATI LNEZIR SEFAJPRISHTINË1990
ETHET E PRITJESRRAHIM SADIKUPRISHTINË2007
MJEGULL NË GOTËHAJRI SHAQIRISHKUP2001
SHKUPI DHE UNËAGIM MORINA
URA PREJ UJIRESUL SHABANISHKUP2008
FUNDI I LEGJENDËSAVNI HALIMIKONICA PRES2008
DRITA E MESNATËSMEHMET KRAJA PRISHTINË1974
ANKTHISYLEJMAN ALIUPRISHTINË1974
SULLTANABEGZAT BEGZATITETOVË1995
ZONJA E TUGUTBEGZAT BEGZATITETOVË2000
DEGËT E NJË DRURIXHABIR AHMETISHKUP1982
PËRVEÇ FJALËVE TË KËNGËSXHABIR AHMETISHKUP1989
ZBUTËSIT E TOKËSALUSH KAMBERISHKUP1985
SHIRITATFLAMUR BUÇPAPAJ
PASIONE KOHEPETRIT FETAHUDIBËR2008
KONALUTFI LEPAJAPRISHTINË1979
MJEGULLINËHALIL ZENDELISHKUP1992
LETËRNJOFTIM I PAGJUMËSISËHAJRULLA MISINISHKUP1991
GJËMAT E GJEMISËNEHAS SOPAJSHKUP1985
NË FUND TË AKERONITNEHAS SOPAJSHKUP1993
MACJA NË DRITARESHAIP GRABOVCIPRISHTINË1988
FYTASALI MEHMETAJPRISHTINË1988
ODA E RRËFIMITSHKËLZEN HALIMISHKUP2008
BIRLUGATIHAJRI SHAQIRISHKUP1992
IDRIZOVA SHTËPIA E FERRITAVNI ELMAZITETOVË1993
PEHLIVANËTAJRI BEGUPRISHTINË1987
URANIKUAJRI BEGUPRISHTINË1978
NJË NJERI NË TRENABDYL BUNJAKUPRISHTINË1981
BALADË PËR SEDRËNSHAZIM MEHMETITETOVË1998
TREGIMESHAZIM MEHMETITETOVË2006
GRUAJA MISTERIOZEBRIXHILDA NDINITIRANË1996
GJËMIMET E PARASIRI SULEJMANITIRANË1971
TISI I RRËFIMITSYLË OSMANAJPRISHTINË1980
SHI E PUHIDAUT DEMAKUPRISHTINË1979
GURALEC NË KËPUCËDAUT DEMAKUPRISHTINË1989
BUKADAUT DEMAKUPRISHTINË1981
ZEMËR E THYERMEHMET KAJTAZIPRISHTINË1987
PIKA E ZEZËSABIT RRUSTEMISHKUP1993
TREGIME TË ZGJEDHURANAUM PRIFTITIRANË1972
NJERËZ TË KËSAJ TOKENAUM PRIFTITIRANË1975
DITARI I ARDHMËRISË SË SHKUARALOSHA RUSISHKUP1986
FLUROMAMUSA RAMADANIPRISHTINË1978
SATANA MA VODHI GURIN E IRTISËMUSA RAMADANIPRISHTINË1987
DREJT DITËVE TË REJASITKI IMAMIPRISHTINË1979
MOZAIK DASHURISHTEODOR LAÇOTIRANË1998
PLUMBI I GERMAVEBETIM MUÇOTIRANË1988
NJË LODËR PËR TË RRITURBARDHYL MINXHOZITIRANË1990
NJERIU QË NEVERITETSAMEDIN MUMXHIUPRISHTINË1972
AHMET KOSHUTANIRAMIZ KELMENDIPRISHTINË1972
BIMA E DREQITYMER SHKRELIPRISHTINË1981
FILLIMI I VJESHTËSSULEJMAN ALIUPRISHTINË1980
DRITA E SYVESULEJMAN MATOTIRANË1985
TOKA NË HIJEN E SHTËPIVEVATH KORESHITIRANË1968
GRYKA E DRINITABDULLAH ZENELIPRISHTINË1990
ROZAFABINAK KELMENDIPRISHTINË1990
DAULLET E NATËSILJAZ PROKSHIPRISHTINË1990
TË MARTËN MBRËMAIBRAHIM BERISHAPRISHTINË1988
TREGIMEMILTO S. GIRRAPRISHTINË1971
ZËRAT E JETËSSKIFTER KËLLIÇITIRANË1970
KUR ZOTI HARRONADEM DEMAÇIPRISHTINË1990
VDEKJA E VARRMIHËSITNIKO NIKOLLA TIRANË1998
TREGIME TË ZGJEDHURATASIN T. ALIAJTIRANË1976
NJËQIND USHTARËBEN BLUSHI, BLENDI FEVZIUTIRANË
KOBINEBIL DURAKUPRISHTINË1983
THUMBA PA HELMNONDA BULKAPRISHTINË1985
SKAFIBAJRAM SELIMITETOVË2007
RRUGËVE TË KANTIEREVEDHIMITËR XHUVANITIRANË1971
PERËNDIMI NË ZABELIN PLAKIZET SHEHUTIRANË2005
KAFAZI I PËRHITURILJAZ OSMANITETOVË2007
KUFOMA E NJË TELEFONIARTAN MINAROOLITIRANË1997
NJERIU QË GRINDEJ ME QIELLOINHASAN HASANIPRISHTINË1979
PORTRETI I LAH PUSITALI OLLONIPRISHTINË1988
VËRSHIMET E VJESHTËSDHIMITËR S. SHUTERIQITIRANË1984
TREGIME FANTASTIKEANTON PASHKUPRISHTINË1989
TRI PIKABAJRAM SEFAJPRISHTINË1980
VJELJA E LULEDIELLITSKENDER RAUFITETOVË2008
MËNGJESI I NJË PASDITEEQREM BASHAPRISHTINË1978
ORA PA NUMRAJUSUF SALIHUPRISHTINË1989
PËRBINDËSHJAKOLEC VISTARITIRANË1993
KUMBIMET E REJA TË PYJEVESKËNDER DRINITIRANË1972
AMËSIASHYQRI GALICAPRISHTINË1991
FRIKË NGA LIRIABURHANEDIN XHEMAILISHKUP1994
QIRINJ TË NDEZURZEJNULLAH HALILIPRISHTINË1988
UDHËTIMI I NJË PIKË-UJIZEJNULLAH RRAHMANIPRISHTINË1976
BUKURIA PËR DHEMBJEADEM ABDULLAHUTETOVË1999
KANUNET S’RROJNË SA MALETREXHEP ZLLATKUSHKUP1981
TRISHTIMI I MILINGONAVEREXHEP ZLLATKUSHKUP1998
KAH GURI I PLAKËSHAMIT F. GURGURIPRISHTINË2004
SI MBETËN GJALLË SHQIPTARËTARIF DEMOLLIPRISHTINË1991
MALBREZETADEM GAJTANISHKUP1982
LETRA PREJ ULQINIRAMIZ KELMENDIPRISHTINË1990
KOKRRA KRIPERAMIZ KELMENDIPRISHTINË1990
VIJA E VRRAGËRAMIZ KELMENDIPRISHTINË1990
AHMET KOSHUTANIRAMIZ KELMENDIPRISHTINË1990
SHTËPIA NË PLUHURSYLEJMAN ALIUPRISHTINË1978
AGO JAKUPI DHE RREFIME TE TJERAMITRUSH KUTELIPRISHTINË1968
AGO JAKUPI DHE RRËFIME TË TJERAREXHEP SHAHUTIRANË2015
QYTETI I LUTJEVEREXHEP SHAHUTIRANË2014
NJËMIJË VJET AJKUNËELIDA RUSTATIRANË2016
NË LABIRINT GJURMËSHMUMIN Z.SHUTAJPRISHTINË2018
PITER PANXHEJMS M.BARRITIRANË1991
HAJDIJOHANA SHPIRIPRISHTINË1959
BAMBIFELIKS SALTENPRISHTINË1967
AVENTURA E TOM STOJERITMARK TUENSHKUP1989
GAVROSHIVIKTOR HYGOPRISHTINË1987
NJËZET MIJË MILA NËN DETZHYL VERNSHKUP1989
JEVGU I BARDHËVIDOE PODGORECSHKUP1989
ROBINSON KRUZODANIEL DEFOSHKUP1989
SHOQËRIA ,,PULËBARDHA E PËRHITUR”TONE SELISHKARSHKUP1989
SHQIPONJAT FLUTUROJNË HERËTBRANKO QOPIQSHKUP1989
UDHËTIMET E GULIVERITXHONATAN SUIFTPRISHTINË1972
OLIVER TUISTÇARLS DIKENSSHKUP1977
NËNAMAKSIM GORKIPRISHTINË1973
TARAS BULBANIKOLLAJ V.GOGOLSHKUP1989
SUTJESKADUSHAN KOSTIQSHKUP1989
KONFERENCA E KAFSHËVEERICH KOSTNERSHKUP2009
KLASA FLUTURUESEERICH KASTNERSHKUP2008
LENGJENDA E TRIMËRISË BOSHKO BUHAMONÇILLO STEFANOVIQPRISHTINË1982
PINOKU NË AFRIKËE.KERUBINITIRANË1979
BENI ECËN VETËKIÇO BLUSHIPRISHTË1989
RRASA E ZOGUTRIFFAT KUKAJPRISHTINË1975
SARAJET E BARDHAVEHBI KIKAJSHKUP1977
KARVANI I BARDHËAZEM SHKRELISHKUP1989
NË MJALTISHTËDAUT DEMAKUPRISHTINË1984
ANIJA KOZMIKEBEGZAT RRAHMANIKËRÇOVË2003
DJALOSHI ME DEKORATËSINAN HASANIPRISHTINË1967
MBI KRAHËT E FLUTURËSREXHEP HOXHAPRISHTINË1959
LUGJET E VERDHAREXHEP HOXHASHKUP19,982,002
DEBATIKSELMAN VAQARIPRISHTINË1984
ÇUFOJ DHE BUBI KAÇURRELGAQO BUSHAKAPRISHTINË1990
NJË DJALË I ÇUDITSHËMGAQO BUSHAKATIRANË1990
MË SHUMË SE LOJËIBRAHIM KADRIUSHKUP1990
ZIKO DHE VESH SHPUARIZYMBER ELSHANISHKUP1996
KUR PRANVERA VONOHETFADIL HOXHAPRISHTINË1965
AVENTURA MBI DRINADIL ZEKASHKODËR1999
KACIMIRI RRETH GLOBITBEDRI DEDJASHKUP1966
NIPI I MINATORITMAKSUT SHEHUSHKUP1989
AGIMET E KALTËRAQAMIL BATALLISHKUP1989
SHPELLA E PIRATËVEPETRO MARKOSHKUP
LIVANDO PËR QENVASIL PREMÇITIRANË2002
HISTORIA E SKENDERBEUTODHISE K.GRILLOSHKUP1994
KALORËSIT DARDANËMOIKOM ZEQOSHKUP1993
DIELLI, HËNA DHE BORABLERIM SINANISHKUP2009
ZEMËREDMONDO DE AMIÇISSHKUP1993
DHJETË MINUTA PARA VDEKJESHAJRULLAH MISINISHKUP1994
BABI KA DY NUSEKALOSH ÇELIKUSAHKUP1995
PELLGU I DJALLITZHORZH SANDTIRANË1989
KOMISARI MEMODRITËRO AGOLLIPRISHTINË1972
SHKËLQIMI DHE RËNJA E SHOKUT ZYLODRITËRO AGOLLIPRISHTINË1990
VERORJAREXHEP HOXHASHKUP1989
MAMË, TË DUEULJEM SAROJANPRISHTINË1961
CIKOEDUARD DHE BRANKO SHPOLARPRISHTINË1957
KEKECI MBI GREMINËN E VETMUEMEJOSIP VANDOTPRISHTINË1957
KONTI I MONTE KRISTOSALEKSANDËR DYMAPRISHTINË1959
SHTIGJET E ZEZËR.L.STIVENÇONPRISHTINË
APARATI I PROFESOR KOSITVOJA CARIQPRISHTINË1961
MËSHEFTËSIJA E BARAKËS NUMËR 33IVAN BRATKOPRISHTINË1960
FLOKËT E ARGJENTAMIRA ALEÇKOVIQIPRISHTINË1962
TRENI NË DËBORËMATO LOVRAKSHKUP1989
PRANË VATRËSVANÇO NIKOLEVSKISHKUP
LAMTUMIRË SEKRET I MADHMIRA ALEÇKOVIQSHKUP1989
DORA E KUQEGLIGOR POPOVSKISHKUP1989
SHKRETINAGJORGJ ABAXHIEVIBEOGRAD1965
BORËRAT E ARGJENDTAZHIVKO ÇINKOSHKUP1990
LAHUTA E MALËSISË NGA AT GJERGJ FISHTAODHISE K.GRILLOTETOVË1997
PORSI KËNGA E ZOGUT TË VERËSODHISE K.GRILLOSHKUP2002
KUSH E EKA KAPUÇIN?ODHISE K.GRILLOPRISHTINË1972
VALBONA BLEN YLBERINODHISE K.GRILLOSHKUP2002
GONI TRAZOVAÇIADELINA MAMAQISHKUP2002
ZEMRA E LIQERITLASGUSH PORADECISHKUP2004
ENI MIDIS NESHXHEVAT BEQARAJSHKUP2002
UJKU TE DENTISTIDIONIS BUBANISHKUP1996
PICIMULIREXHEP HOXHASHKUP2002
VALLJA E SHKRONJAVEMEHMEDALI HOXHASHKUP2002
FESTA E MADHEBEGZAT RRAHMANIKËRÇOVË2005
HIDHE VALLEN,LARO!...NEHAT JAHIUKUMANOVË1994
FRYN NJË ERËSELIM ADILISHKUP1994
MIKESHAT E FSHATITSELIM ADILISHKUP1997
KAÇUBAALI HURUGLICASHKUP1966
SHTËPIZA E IRIQITBRANKO QOPIQSHKUP
BIOGRAFI E SHKAPËRDERDHURSYRJA ETEMITETOVË1995
ARDHMËRIAGRUP AUTORËSHTETOVË2007
SHTËPIA E BUBITXHEVAT BEQARAJSHKUP1996
GJELI NË QYTETIDRIZ RAMADANITETOVË2012
NGA LAPRAKA NË ALASKËFOTO MALOTIRANË1998
SHKOLLA JONËSPIRO ÇOMORASHKUP
VJERSHAKOÇO RASINSHKUP
MËNGJEZI NË FSHATABDYLAZIS ISLAMISHKUP1965
PËRMBLEDHJE VJERSHASH PËR FËMIJËNDRE MJEDASHKUP
POEZI TË ZGJEDHURA PËR FËMIJËNDRE MJEDATIRANË1975
ZGJEDHJEFAN S.NOLISHKUP1977
LULET E JETËSALQI KRISTOSHKUP
DITA E REESAT MEKULISHKUP
FLUTRA E ARTDESANKA MAKSIMOVIQSHKUP1989
VJERSHA TË ZGJEDHURA PËR FËMIJËAGIM DEVASHKUP1989
POEZI TË ZGJEDHURAYMER SHKRELIPRISHTINË1983
TË VEGJËLITNAIM FRRASHËRIPRISHTINË1988
SHTËPIA IME KA SYVEHBI KIKAJSHKUP1996
LEJLEKËT NË LUHAJARIFAT KUKAJSHKUP1971
LULE MË LULEADEM GAJTANISHKUP1995
ZAMBAKËT E MAMICËSXHEVAHIR SPAHIUTIRANË1981
HIJA QË RRËZOHET…NERMIN ADEMITETOVË1994
NALLJA E LULEVEQEFSERE DAUTI-RUFATITETOVË
TREGIM PËR KECIN BARDHOSHRAMADAN M.POSMAÇIUPRISHTINË1988
NISUNI,PËLLUMBAT E MIQAMIL BATALLIPRISHTINË1974
KROI THËRRET DALLËNDYSHETGANI XHAFOLLIPRISHTINË1987
KUR VJEN GJYSHI NË QYTETMEHMET HAZIRIPRISHTINË1986
TRIMI SHIHET NË VEPËRKALOSH ÇELIKUSHKUP1994
KALI I TROJËS NËPËR BIT PAZARKALOSH ÇELIKUSHKUP1994
KUKUVAJKATNEHAT JAHIUSHKUP1995
NGUTU PAKHANA MORINASHKUP1994
MARGARITARËT E HUMBURRAMADAN ZENELISHKUP1982
ZOGU I LIRISËLULZANA MUHAREMITETOVË1996
ZILET E GËZIMITNAZMIJE REKASHKUP1979
PËRSHËNDETJENAIM MORINAPRISHTINË1972
GJYSHJA I NUMËRON YJETVAHIT NASUFISHKUP1996
SYTË QË SHKREPIN FËMIJËRIMUSTAFA SPAHIUSHKUP1993
ORA QË KURDISET NGA ËNDRRATMUSTAFA SPAHIUSHKUP1996
FËMIJËT KALOJNË NËN YLBERMUSTAFA SPAHIUSHKUP1988
ZOGU I ARGJENTËVEHBI KIKAJSHKUP
QEPALLAT E VERËSMEHMEDALI HOXHAPRISHTINË1985
LULI I VOCËRMIGJENISHKUP1989
TUFË LULESHLUIGJ GURAKUQISHKUP1989
FLUTURA TË BARDHAFEJZI BOJKUSHKUP1989
KËNGËT E SHKRONJAVETFEJZI BOJKU,ALI HURGULICASHKUP
DALLËNDYSHJA E VOGËLZHINI SAKOSHKUP
LIBRI I GABIMEVEXHANI RODARITIRANË1973
KAFSHËT E BOTËS SIMEBEDRI HALIMIPRISHTINË2000
THER ME PUPËLNUHI VESELAJPRISHTINË2000
XIXËLLONJAT E VOGËLAQAMIL GURANJAKUPRISHTINË1968
PLESHTI HA ME DY LUGËGANI XHAFOLLIPRISHTINË1990
LULETNEXHAT ZEKERIA
GONXHJA NGA JUPITERIAVDUSH CANAJPRISHTINË2000
LULET E VERDHANEHAS SOPAJSHKUP1996
NË BOTËN E LONITAQIF ISAKUTETOVË2014
ZEMËR ME DY SHIGJETASELIM ADILISHKUP1994
KUJTIME DHE ËNDËRRIMEABDYLAZIS ISLAMISHKUP1977
KËNGA E URIMEVEAGIM DEVASHKUP1986
MIDIS YJEVEAGIM DEVAPRISHTINË1970
GJEVREKËT E LIQENITAGIM DEVAPRISHTINË1974
NJË JETË NË ANIJEALQI KRISTOSHKUP2002
MAKINA E KOHËSH.G.WELLSSHKUP2004
ORHANINEXHATI ZEKIRJASHKUP2002
35 MAJIERIH KESTNERSHKUP2002
KALAMAJ E PALLATIT TIMBEDRI DEDJASHKUP2002
ZOKI POKIOLIVER NIKOLLOVASHKUP2002
DOKTORI OFMËDHEMBKORNEJ ÇUKOVSKISHKUP2002
TREGIME ME TELEFONXHANI RODARISHKUP2002
PICIRRUKU DHE KARLSONIASTRID LINDGRENSHKUP2002
PINOKUKARLO KOLODISHKUP2002
TAROJA I TOKËS SË MALEVEMIJOKO MACUTANISHKUP2002
TREGIMI I SHEQERËSLLAVKO JANEVSKISHKUP2002
KASHTANKAANTON P.ÇEHOVSHKUP2004
BORËBARDHAVËLLEZËRIT GRIMSHKUP2002
TREGIME DHE FABULALEON TOLSTOISHKUP2002
TREGIME PËR ÇDO KOHËV.GILBERT BEERSSHKUP2003
BISEDA E ZOGJVEJUSUFZIJA ADEMISHKUP2002
GURI MAGJIKFEMI ZULFIUKUMANOVË2007
DALLËNDYSHET NË FLAKËIZET HOTIPRISHTINË2000
RRETHIMITAJAR HATIPIPRISHTINË1966
ERA DHE KOLONAHIVZI SULEJMANISHKUP1977
MYSAFIRËT E VEGJËLA.Z.ÇAJUPISHKUP1977
CIKUA DHE BENINAUM PRIFTISHKUP
PRINCESHA E BARIUQAMIL BATALLISHKUP1977
ODHISEAHOMERISHKUP1972
PIKA GJAKUFATMIR GJATASHKUP
TREGIME PARTIZANELUTFI RUSISHKUP1989
RRËFENJA PËR ORHANINNEXHATI ZEKIRIJASHKUP1989
LIQENIRESUL SHABANISHKUP1989
MEDALJONIRRAHMAN DEDAJPRISHTINË1989
TREGIME PËR FËMIJËIBRAHIM KADRIUPRISHTINË1988
DETI DHE KULLAADEM ABDULLAHUTETOVË1996
FLUTRAT NË PAFUNDËSIEROLL VELIUTETOVË1996
QEFINARËTBEGZAT RRAHMANIKËRÇOVË2004
LUGATI I TËRBUARSALAJDIN QAZIMITETOVË2005
TREGIME GAZMOREMARK TUEN, PETER ROSEXHER, ULLIAM SAROYA, XHOVANI MOSKA, PINO D’AGRIXHENTO, XHEROME K.XHEROME, VASIL PRENÇITIRANË2007
JU FLAS ME ZEMËR TË HAPURRAMADAN M. PASMAÇIUTIRANË1975
MBI KRAHË TË ËNDRRAVEAQIF ISAKUTETOVË2007
LEPURI ME PESË KËMBËRIFAT KUKAJSHKUP1989
SAMARI MAGJIKVANÇO NIKOLOVSKISHKUP1989
LULEKUQET MBI BANKAHAJRO ULQINAKUULQIN2000
NA ISHTE NJËHERË NJË GJENERALFADIL BEKTESHISHKUP1995
SHTËPIZA E XIXËLLONJAVEKALOSH ÇELIKUSHKUP1984
DIELLI ZBRET MALEVEKALOSH ÇELIKUSHKUP1986
PIKALOSHJAZEJNULLAH HALILISHKUP1988
ËNDRRA E LINDITËSILIA A. DEDIPRISHTINË1972
LEPURUSHI I ÇOKOLLATAVEAVDUSH CANAJSHKUOP1994
SHTATORI I NJË FËMIJËRIEFEJZI BOJKOSHKUP1996
DËSHIRAT E BLERTËSIBRAHIM ISLAMISHKUP1995
TREGIMENJAZI IMAMISHKUIP1980
ORHANI I RRUGËS SONËNEXHAT ZEKIRJASHKUP1990
ROMEO DHE XHULIETA TË RRUGËS SONËNEXHAT ZEKIRJASHKUP1998
PËRRALLORJAIBRAHIM KADRIUSHKUP1996
ERDHI DITË E ARBËRITODHISE K. GRILLOTETOVË2003
PRINCESHA ARGJIROISMAIL KADARESHKUP
TREGIME ME TELEFONXHANI RODARI
TREGIMI I SHEQERËSLLAVKO JANEVSKISHKUP1989
LULET E PARABORIS BOJAXHISKISHKUP1989
SYRI I GJITHËFUQISHËMÇEDO VUKOVIQSHKUP1989
PUSHTIMI I AMERIKËSNIKO NIKOLLATIRANË2000
DRITARJAIVO ANDRIQSHKUP1989
FËMIJËRIA E SHQETËSUARVIDOE PODGORECSHKUP1977
DRUVARIGLIGOR POPOVSKISHKUP
DREKËZA E KUQEVLLADO MATESKISHKUP1977
TOKOLOSHIRONALD SIGËLLSHKUP1977
ÇUK,ÇUK,ÇUKNIKOLLAJ NASOVSHKUP
FISHEKU I FUNDITJOVAN STREZOVSKISHKUP
RRËFIMESLLAVKO JANEVSKISHKUP1977
RRËFIMET E SHKURTABIQITAHMET HROMAXHIQSHKUP
SHKURTABIQI ZEMËRATËALI HURUGLICASHKUP
MACJA RRUGAÇEKRISTINA BRENKOVASHKUP
BETIMIBORIS BOJAXHISKISHKUP
TREGIME MBI TITONFRANCE BEVEKSHKUP1977
MIRË PËR TË GJITHËFEJZI BOJKUSHKUP1971
LEKTURA TË ZGJEDHURAA.MIRONATETOVË2004
LEKTURA TË ZGJEDHURAA.MIRONOTETOVË2007
VRESHTABLLAZHE KONESKISHKUP1989
TREGIME PËR BUKËN E BARDHËFRANC SLLOKANPRISHTINË1951
TREGIME TË VOGLA NGA LUFTADEKO DAPÇEVIQPRISHTINË1961
TREGIME PËR FËMIJËT TONËBRANKO QOPIQSHKUP1950
XHIPI NË TELEVIZOR DHE NDODHI TË TJERA NË ORBITËXHANI RODARITIRANË1990
UDHËTIMI I SHIGJETËS SË KALTËRXHANI RODARISHKUP
DHURATA MË E MIRËF.BOJKU, K.AGAISHKUP1975
TREGIME ISLAME PËR FËMIJË- DJALLI HALLALLDHULKARNEJN VARDARISHKUP2009
SHOKU KOKËRRMELADVAN HOZIQPRISHTINË1982
BELLATOME MOMIROVSKISHKUP1987
TREGIME PËR NATËN E MIRËSHIMO ESHIQSHKUP1988
PRANVERA E MADHESOTIR ANDONIPRISHTINË1989
LAMTUMIRË MIKISEFEDIN SPAHILLARITIRANË1991
AUTO STOPKOLET VIVJETIRANË1989
AS ME GJITHË ARIN E BOTËSVASIL PREMÇI
PËRRALLËZA PËR FËMIJËT E MENÇUR 1HARUN JAHJASHKUP2008
TREGIME, PËRRALLËZA, VJERSHAQEFSERE RUFATITETOVË2008
E BIJA E HËNËS DHE E DIELLITODHISE GRILLOSHKUP1996
PËRRALLLA POPULLOREHADJ ARJEJTETOVË2004
BANON ËNDRRA NË SYRIN TIMMUSTAFË XHEMAILIFERIZAJ2002
DRENUSHA DHE PJERGULLAADNAN ISMAILISHKUP2002
VAJZA E ZGJUARADNAN ISMAILISHKUP2002
KUSH E ZGJOI PRANVERËNEROLL VELIUTETOVË1995
PËRRALLËZAT E NETËVE TË GJATAEROLL VELIUPRISHTINË1997
PËRALLA ALGJERIANEMEHMET GJEVORIPRISHTINË1971
PËRRALLËZAEZOPISHKUP1989
PËRRALLA U LA PËR NESËR…GAQO BUSHAKA
111 KUNJA NGA MË TË RINJTË NË BOTËHAXHI ISUFI1993
BARUT NË VEND TË BUKËSBARDHYL XHAMATETOVË2004
DËSHIRAT FLUTURAKEREXHEP HOXHABEOGRAD1967
TRUBETAT E TELLALLITKALOSH ÇELIKUSHKUP1992
DETI DHE KULLAADEM ABDULLAHUTETOVË1996
KODRA PAS BREGUTMIÇO KALLAMATATIRANË1989
FABULANONDA BULKASHKUP2004
ÇUDIRAT NËN VEZULLIMIN E YJEVEEROLL VELIUTETOVË1996
100 FABULATHOMA KAÇORISHKUP1996
FABULA TË ZGJEDHURALA FONTENTETOVË2009
TRIMI SHIHET NË VEPËRKALOSH ÇELIKUSHKUP1994
MIKESHA E FSHATITSELIM ADILISHKUP1997
ARADHA E SHKRONJAVEADEM ABDULLAHUTETOVË1994
PËRMBLEDHJE PJESËSH TEATRALEKOLË B.SHIROKAPRISHTINË1961
PERSONI I DYSHIMTËBRANISLLAV NUSHIQSHKUP1990
AVENTURAT E PRINCIT UJKANPUNTORIE MUÇA-ZIBASHKUP1999
LULET FLASIN ME BUKURIQEMAL HALILITETOVË2007
LULJA DHE SHEGAVEDAT KOKONASHKUP1989
TRIMI I MIRË ME SHOKË SHUMËSULEJMAN PITARKAPRISHTINË1972
CUCA E MALEVELONI PAPAPRISHTINË1983
BESIMI I HUMBURSHAIP GRABOVCIPRISHTINË1989
SORRAKU I QYTETITKALOSH ÇELIKUSHKUP1994
IMZOT LEHIN QENTËKALOSH ÇELIKUSHKUP1993
M I PRISNI FLOKËT SI DJALËODHISE GRILLOSHKUP1999
AGIMESHA E NGUJUAR NË SHTATË SHPELLAABDYLAZIS ISLAMISHKUP1994
KOKA E TJETRITMARSEL EMETIRANË1979
DITURIA 12REVISTË KULTUROREPRISHTINË197172
DITURIA 4REVISTË KULTUROREPRISHTINË1972
DITURIA 12REVISTË KULTUROREPRISHTINË1974
DITURIA 12REVISTË KULTUROREPRISHTINË1978
DITURIA 12REVISTË KULTUROREPRISHTINË1981
DITURIA 12REVISTË KULTUROREPRISHTINË1985
NËNTORI 1REVISTË KULTURORETIRANË1988
NËNTORI 2REVISTË KULTURORETIRANË1988
NËNTORI 8REVISTË KULTURORETIRANË1988
NËNTORI 9REVISTË KULTURORETIRANË1988
PERLA 2REVISTË KULTURORETIRANË1996
PERLA 4REVISTË KULTURORETIRANË2006
PELEGRIN 89REVISTË KULTUROREATHINË2007
DORUNTINA 1REVISTË KULTUROREKUMANOVË1992
DORUNTINA 4REVISTË KULTURORETETOVË1994
DORUNTINA 5REVISTË KULTURORETETOVË1994
DORUNTINA 6REVISTË KULTURORETETOVË1994
DORUNTINA 7REVISTË KULTURORESHKUP1995
DORUNTINA 8REVISTË KULTURORESHKUP1995
DORUNTINA 9REVISTË KULTURORESHKUP1996
DORUNTINA 10REVISTË KULTURORESHKUP1996
DORUNTINA 11REVISTË KULTURORESHKUP1996
DORUNTINA 38REVISTË KULTURORESHKUP2007
DORUNTINA 48REVISTË KULTURORESHKUP2013
DITURIA 1REVISTË KULTUROREGOSTIVAR2008
DITURIA 2REVISTË KULTUROREGOSTIVAR2008
UNIVERS 6REVISTË KULTURORETIRANË2004
UNIVERS 7REVISTË KULTURORETIRANË2005
UNIVERSITAS 9REVISTË KULTURORETIRANË2008
PËRPJEKJA 1REVISTË KULTURORETIRANË1995
PËRPJEKJA 2REVISTË KULTUYORETIRANË1995
KOHA 5REVISTË KULTURORETITOGRAD1980
KOHA 34REVISTË KULTURORETITOGRAD1987
REVISTA LETRARE ARTISTIKE - TETORREVISTË KULTURORETIRANË1992
REVISTA LETRARE ARTISTIKE - NËNTORREVISTË KULTURORETIRANË1992
DITURIJA 5REVISTË KULTURORETIRANË1928
DITURIJA 8REVISTË KULTURORETIRANË1928
SHPRESAREVISTË KULTUROREKORÇË1924
KALENDAR ENCIKLOPEDIKREVISTË KULTURORETIRANË1994
ALB-SHKENCAREVISTË KULTURORESHKUP2007
STILI’97REVISTË KULTURORESHKUP2007
GËZIMIREVISTË KULTURORESHKUP1995
LIDHJA 21GAZETA KULTURORE ARBËRESHECOSENZA1989
LIDHJA 27GAZETA KULTURORE ARBËRESHECOSENZA1992
LIDHJA 33GAZETA KULTURORE ARBËRESHECOSENZA1995
LIDHJA 34GAZETA KULTURORE ARBËRESHECOSENZA1995
LIDHJA 35GAZETA KULTURORE ARBËRESHECOSENZA1996
LIDHJA 38GAZETA KULTURORE ARBËRESHECOSENZA1997
LIDHJA 51GAZETA KULTURORE ARBËRESHECOSENZA2004
LIDHJA 52GAZETA KULTURORE ARBËRESHECOSENZA2004
LIDHJA 53GAZETA KULTURORE ARBËRESHECOSENZA2005
LIDHJA 54GAZETA KULTURORE ARBËRESHECOSENZA2005
JETA E RE 1REVISTË LETRAREPRISHTINË1949
JETA E RE 3REVISTË LETRAREPRISHTINË1959
JETA E RE 4REVISTË LETRAREPRISHTINË1959
JETA E RE 2REVISTË LETRAREPRISHTINË1960
JETA E RE 5REVISTË LETRAREPRISHTINË1960
JETA E RE 6REVISTË LETRAREPRISHTINË1960
JETA E RE 5REVISTË LETRAREPRISHTINË1961
JETA E RE 1REVISTË LETRAREPRISHTINË1962
JETA E RE 2REVISTË LETRAREPRISHTINË1962
JETA E RE 3REVISTË LETRAREPRISHTINË1962
JETA E RE 4 REVISTË LETRAREPRISHTINË1962
JETA E RE 1REVISTË LETRAREPRISHTINË1963
JETA E RE 5REVISTË LETRAREPRISHTINË1963
JETA E RE 6REVISTË LETRAREPRISHTINË1963
JETA E RE 1REVISTË LETRAREPRISHTINË1964
JETA E RE 2REVISTË LETRAREPRISHTINË1964
JETA E RE 4 REVISTË LETRAREPRISHTINË1964
JETA E RE 10REVISTË LETRAREPRISHTINË1966
JETA E RE 1REVISTË LETRAREPRISHTINË1967
JETA E RE 1REVISTË LETRAREPRISHTË1968
JETA E RE 2REVISTË LETRAREPRISHTINË1972
JETA E RE 3REVISTË LETRAREPRISHTINË1972
JETA E RE 6REVISTË LETRAREPRISHTINË1973
JETA E RE 3REVISTË LETRAREPRISHTINË1974
JETA E RE 2REVISTË LETRAREPRISHTINË1975
JETA E RE 3REVISTË LETRAREPRISHTINË1975
JETA E RE 2REVISTË LETRAREPRISHTINË1976
JETA E RE 3REVISTË LETRAREPRISHTINË1976
JETA E RE 45REVISTË LETRAREPRISHTINË1976
JETA E RE 6REVISTË LETRAREPRISHTINË1976
JETA E RE 2REVISTË LETRAREPRISHTINË1977
JETA E RE 3REVISTË LETRAREPRISHTINË1977
JETA E RE 5REVISTË LETRAREPRISHTINË1977
JETA E E RE 6REVISTË LETRAREPRISHTINË1977
JETA E RE 1REVISTË LETRAREPRISHTINË1978
JETA E RE 3REVISTË LETRAREPRISHTINË1978
JETA E RE 5REVISTË LETRAREPRISHTINË1978
JETA E RE 12REVISTË LETRAREPRISHTINË1979
JETA E RE 4REVISTË LETRAREPRISHTINË1979
JETA E RE 5REVISTË LETRAREPRISHTINË1979
JETA E RE 6REVISTË LETRAREPRISHTINË1979
JETA E RE 4REVISTË LETRAREPRISHTINË1980
JETA E RE 12REVISTË LETRAREPRISHTINË1981
JETA E RE 2REVISTË LETRAREPRISHTINË1982
JETA E RE 4REVISTË LETRAREPRISHTINË1982
JETA E RE 3REVISTË LETRAREPRISHTINË1983
JETA E RE 6REVISTË LETRAREPRISHTINË1983
JETA E RE 1REVISTË LETRAREPRISHTINË1984
JETA E RE 6REVISTË LETRAREPRISHTINË1988
JETA E RE 10REVISTË LETRAREPRISHTINË1988
JETA E RE 1REVISTË LETRAREPRISHTINË1989
JETA E RE 12REVISTË LETRAREPRISHTINË1989
JETA E RE 12REVISTË LETRAREPRISHTINË1990
JETA E RE 5REVISTË LETRAREPRISHTINË1990
JETA E RE 6REVISTË LETRAREPRISHTINË1990
JETA E RE 67REVISTË LETRAREPRISHTINË1991
JETA E RE 8REVISTË LETRAREPRISHTINË1991
JETA E RE 1REVISTË LETRAREPRISHTINË2002
ABETAREXHEVAT GEGASHKUP1979
LIBËR LEXIMIZEQIRIA NEZIRISHKUP1998
LIBËR LEXIMIABEDIN MURRATI, QAMIL XHELADINISHKUP1998
LEKTYRË SHKOLLOREHILMI AGANI, ABDULLA ZAIMIBEOGRAD1963
BOTA NË RROTALUTFI RUSI, ADEM GAJTANISHKUP1977
GJUHA JONË SA E MIRËNAIM FRASHËRITIRANË1991
LIBËR LEXIMIMEHMED ALI HOXHASHKUP1963
LEXIMI 3SHEFIK OSMANI, ËNGJËLLUSHE ABAZI, ARIF DEMOLLIPRISHTINË2003
FLETORE PUNE PËR PËRPUNIMIN E LEKTYRAVE TË KLASËS SË TRETËXHEZMI RUSTEMITETOVË2002
FLETË PUNE TË SHPREHURIT DHE KRIJIMTARIA PËR KLASËN IVMIFTAR ABDIU, QAMIL XHELADINISHKUP1999
DIDAKTIKA E MËSIMIT TË LEXIMIT E TË SHKRIMIT DHE GJUHËS SHQIPE (KLASA-I-IV)ALI JASHARI
LIBËR LEXIMI PËR KLASËN VIIIABEDIN MURATI, QAMIL XHELADINISHKUP1995
LEXIM LETRAR 6XHEMALUDIN IDRIZITETOVË2001
PARA AGIMIT ISHEFQET MUSARAJTIRANË1989
PARA AGIMIT IISHEFQET MUSARAJTIRANË1969
BELXHIKU QË KËNDON VENÇESHEFQET MUSARAJTIRANË
DIELLI LIND NË JUGSHEFQET MUSARAJTIRANË1971
TOGU I EGËRMAKSUT SHEHUPRISHTINË1990
KASKADAISMAIL RUFATITETOVË1998
ULËRIMAHASAN HASANIPRISHTINË1989
NJERIU ME KATËR VULANDIN BARDHIPRISHTINË1979
EGJRANEBIL DURAKUPRISHTINË1989
NJERIU PO KUSH TJETËRREXHEP FERRIPRISHTINË2000
GJUETARI I DEHURSYLEJMAN ALIUPRISHTINË1987
DHE NATA U NDA NË MESDIANA ÇULITIRANË1991
KRYEATENTATIRRAHIM SADIKUPRISHTINË2000
MYNXYRAANTON PAPLEKATIRANË2000
VDEKJA E AKANITARIF DEMOLLIPRISHTINË1990
NJERIU I BLERTËARIF DEMOLLIPRISHTINË1990
KËSHTJELLA SHQIPE E KAFKËSVELI KARAHODASHKUP1991
DEMONËTVELI KARAHODAPRISHTINË2000
BIMORJAANTON BERISHAPRISHTINË1993
ZEZONAMUSA RAMADANIPRISHTINË1978
ROMANI PA KORNIZËMUSA RAMADANIPRISHTINË1975
LIGATINAMUSA RAMADANIPRISHTINË1989
STINA E UJKUTRIDVAN DIBRASHKODËR2000
MJERIMI I GJYSMËSRIDVAN DIBRATETOVË1996
PULËBARDHAT FLUTURUAN NË MESDITËMUHAMET KËRNJAPRISHTINË1981
RRETHI I DHUNËSREXHEP ZOGAJPRISHTINË1994
E DIELA E UKSHIN CURRITREXHEP ZOGAJPRISHTINË1989
KOHË HESHTJEJE E VETMEREXHEP ZOGAJPRISHTINË1995
NJË VERË TJETËRREXHEP ZOGAJPRISHTINË1999
QYTETI I QYQEVEKALOSH ÇELIKUSHKUP1997
MËSUESJA IMEHAMIT F.GURGURIPRISHTINË2001
DARDANIIBRAHIM KROSISHKUP2008
PALLATI LNEZIR SEFAJPRISHTINË1990
AI DHE AJOSHEMSI MEHMETIPRISHTINË1981
MARATONA E VDEKJESQAMIL BUXHELITIRANË1991
GREMINA E DASHURISËMUSTAFA GREBLLESHIPRISHTINË1968
VDEKJA E NARCISITGRIGOR BANUSHITIRANË1997
ETHET E NJË DIMRIIBRAHIM KADRIUPRISHTINË1983
SHKRIMTARIMEHHMET H. MYFTIUTIRANË1991
JU KËSHILLOJ MOS SHKONI NË PARAJSËVALTER FILE TIRANË1990
LOJA E FATITVALTER FILE TIRANË1992
LIBRI I TË MALLKUARVEJUSUF BUXHOVIPRISHTINË1991
PRAPË VDEKJEJUSUF BUXHOVIPRISHTINË1991
MATANËKRENAJUSUF BUXHOVIPRISHTINË1976
GALERIA E TË VDEKURVEJUSUF BUXHOVIPRISHTINË1987
SHËNIMET E GJON NIKOLLË KAZAZITJUSUF BUXHOVIPRISHTINË1,990
SHQIPJA E KRESHTAVE TONA ISKËNDER DRINIPRISHTINË1971
SHQIPJA E KRESHTAVE TONASKËNDER DRINIPRISHTINË1971
EKLIPSI I HËNËSSKËNDER DRINISHKODËR1998
VRAJE TRADHTINËSKËNDER DRINITIRANË1980
NË HUMBËTIRAT E KOHËSSEFEDIN FETIUPRISHTINË1980
SOS PËR MUA A PËR TI…MIÇO KALLAMATATIRANË1977
NË HIJEN E DORDOLECËVEMIÇO KALLAMATAPRISHTINË1984
KRASTAKRAUSBILAL XHAFERITIRANË1993
TË JETOSH KOHËNNASI LERAPRISHTINË1989
NGJALLJA E DIKTATORITNASI LERATIRANË1992
SHEMBJA E IDHUJVESKENDER DRINIPRISHTINË1977
SHTATË PERSONA NDJEKIN AUTORINRAMIZ KELMENDIPRISHTINË1,990
LETRA PREJ ULQINIRAMIZ KELMENDIPRISHTINË1966
RRUGËTRAMIZ KELMENDIPRISHTINË1967
HESHTJA E ARMËVERAMIZ KELMENDIPRISHTINË1971
PROVA E TRIDHJETETRETËNIMON MUÇAJPRISHTINË1989
MARSVATH KORESHITIRANË1975
GJARPINJTË E GJAKUTADEM DEMAÇIPRIZREN1990
RUSHAGJERGJ ZHEJITIRANË1971
SHTJELLA E VETMISËIBRAHIM IBISHIPRISHTINË2000
ERA E PASIONITVIOLETA ALLMUÇATIRANË1995
AGIMIALI REXHAPRISHTINË1985
VJESHTË TOTEMËSHPUNTORIE M.ZIBASHKUP2007
SHTATË VJET PRITJEPUNTORIE M.ZIBASHKUP1994
UNË,DHUNA DHE EMMA JAZZIPUNTORIE M.ZIBASHKUP2009
EMMA JAZZIPUNTORIE M.ZIBASHKUP2009
KULLA DYKATËSHEKIM MEHMETISHKUP, PRISHTINË, TIRANË2009
LYPSIQARËT E SHKUPITKIM MEHMETISHKUP, PRISHTINË, TIRANË2011
VITET E URITHITKIM MEHMETISHKUP, PRISHTINË, TIRANË2011
FATI I FATUSHESKIM MEHMETITETOVË1994
VERA PA KTHIMBESNIK MUSTAFAJTETOVË2007
PËR MËMËDHENËTHOMA KAÇORIPRISHTINË1970
GJYSMA E XHOKONDËSZIJA ÇELASHKUP1998
GJAKU I DALLËNDYSHESZIJA ÇELATIRANË1990
MURI I MJEGULLËSMEHMET KRAJATIRANË1998
NET BIZANTINEMEHMET KRAJAPRISHTINË1990
SËMUNDJA E ËNDRRAVEMEHMET KRAJAPRISHTINË1986
ORTEKUREXHAI SURROIPRISHTINË1989
PRANVERA E TRETËREXHAI SURROIPRISHTINË1989
DASHUNIJA E URREJTJAREXHAI SURROIPRISHTINË1989
BESNIKUREXHAI SURROIPRISHTINË1979
TOKË E ASHPËRTEODOR LAÇOPRISHTINË1972
TË GJITHË LUMENJTË RRJEDHINTEODOR LAÇOPRISHTINË1988
LËNDINA E LOTËVETEODOR LAÇOTIRANË1978
MUGUJT E MESJETËSPJETËR ARBNORITIRNAË1993
IDIL NGA PLAZHIPJETËR ARBNORITIRANË1994
KARUSELIFATOS KONGOLI
STINËT E JETËSNATASHA LAKOPRISHTINË1979
QERPIK I LAGURRESUL SHABANISHKUP1994
KUR ZEMËROHEN YJETEQREM CANAJTIRANË2007
PADRONATEKI DERVISHISHKUP1973
SKEDARETTEKI DERVISHISHKUP1974
PIRGU I LARTËTEKI DERVISHIPRISHTINË1972
QYTEZA BUZË LIQENITIBRAHIM KADRIUSHKUP1988
THUAJI FATIT JOZYHRA FARIZIPRISHTINË1997
URA E XHEHNEMITYMER SHKRELIPRISHTINË1989
ALI PASHË TEPELENASABRI GODOPRISHTINË1972
GJINKALLAT E VAPËSBESNIK MUSTAFAJTIRANË1994
VEPRA LETRARE 1-TREGIMEALI ABDIHOXHATIRANË1984
VEPRA LETRARE 2 NOVELAALI ABDIHOXHATIRANË1984
VEPRA LETRARE 4-TRI NGJYRA TË KOHËSALI ABDIHOXHATIRANË1984
VEPRA LETRARE 5-TRI NGJYRA TË KOHËSALI ABDIHOXHATIRANË1984
VEPRA LETRARE 6 DUELI I MADHALI ABDIHOXHATIRANË1984
VEPRA LETRARE 7 KRONIKA E NJË NATEALI ABDIHOXHATIRANË1984
VEPRA LETRARE 8 VILA NË PERIFERIALI ABDIHOXHATIRANË1984
ËNDRA DHE DRITËALI ABDIHOXHAPRISHTINË1970
NJË VJESHTË ME STUHIALI ABDIHOXHAPRISHTINË1,970
KOHA E DHIVELUAN STAROVASHKUP,PRISHTINË, TIRANË2004
LIBRAT E BABAITLUAN STAROVASHKUP1995
AFRIMELUAN STAROVASHKUP1982
NJERËZ DHE URALUAN STAROVASHKUP1984
KURBANI BALLKANIKLUAN STAROVATETOVË2006
DHJETOR I SHQETËSUARFATOS ARAPIPRISHTINË1971
UNË VDIQA BRIGJEVE TË JONITFATOS ARAPISHKUP1993
TRI NGJYRA TË KOHËSALI ABBIHOXHAPRISHTINË1970
TRI NGJYRA TË KOHËSALI ABBIHOXHAPRISHTINË1970
TRI NGJYRA TË KOHËSALI ABBIHOXHAPRISHTINË1970
MBLEDHËSIT E PURPURITBEQIR MUSLIUPRISHTINË1982
HAPËSIRË HIRIBEJTUSH MEMETIKUMANOVË2009
NËNAIBRAHIM KADRIUPRISHTINË1988
TALUSH EFENDIARAMË ZUKAPRISHTINË1973
KTHIMI I MËRGIMTARES SË TRADHËTUARMIRADIE MALIQITIRANË1995
PANTEONI I ZIFAHRI BALLIUTIRANË1994
VARRIMI I SORRAVEKALOSH ÇELIKUSHKUP1988
HESHTJA QË TË FLETBEJTUSH MEHMETISHKUP1995
NË KËRKIM TË PARAJSËSHASAN MUÇOSTEPATIRANË1993
AJO QË E SOLLËN ATAMEHRIJE DACISHKUP2016
SEMINARI NDËRKOMBËTAR I ALBANOLOGJISËUNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2008
SEMINARI NDERKOMBËTAR II ALBANOLOGJIKUNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2008
SEMINARI I III NDËRKOMBËTAR I ALBANOLOGJISËUNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2010
SEMINARI IV NDËRKOMBËTAR I ALBANOLOGJISËUNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2011
BERONJAFATMIRE D. LUMANISTRUGË2006
KËSHTJELLA NË ERËFATMIRE D. LUMANISTRUGË2001
PRITJE NË ANKTHFATMIRE D. LUMANISTRUGË1994
KATAKOMBIFATMIRE D. LUMANISTRUGË1998
DALLËNDYSHJA E PARËFATMIRE D. LUMANITETOVË1996
PLAGOMAREXHEP ZLLATKUSHKUP1993
DROJA E KADIUTREXHEP ZLLLATKUSHKUP1995
E NESËRMJA E KOHËSNERMIN VLORA FALASKISHKUP1991
UNË DHE SHPIRTBUKURAMIRADIE MALIQITIRANË2005
DITËT E HESHTJES SIMEMIRADIJE MALIQISHKUP2000
MANATFAHREDIN SHEHUSHKUP, PRISHTINË, TIRANË2012
FIJET E SHPIRTITMILAZIM KRASNIQISHKUP, PRISHTINË, TIRANË2007
PLAKU DHE URATMEHMET KAJTAZISHKUP1986
FUNDI I LEGJENDAVEMEHMET KAJTAZIPRISHTINË1990
LINDJA NË QIELLMEHMET KAJTAZIPRISHTINË2000
DHJETË MINUTA PARA VDEKJESWHAJRULLAH MISINISHKUP1994
LEGJENDA PËR ARARATINJASHAR QEMALSHKUP1989
HAXHI LLOJORESHAD KADIQSHKUP1998
TRADHTIAKAPLLAN RESULITIRANË1992
LOTËT E ZAMBAKUTSHPENDI HULËSI TOPOLLAJTIRANË1998
LUNDRIMI IM I PARËARION HYSEMBEGASTIRANË1991
TRE DITË E DJALITAGIM MORINA SHKUP2007
UDHA E DITËS SË NESËRMEHAJDAR SALIHUPRISHTINË1990
BURRËRESHATHAMIT F. GURGURIMITROVICË2006
BREDHJE PËRTEJ QETËSISËILJAZ XHEMAILITETOVË1996
PRINCESHA KËMBËZBATHURGAZMEND KRASNIQISHKODËR1998
GËTE KA TË DREJTËLUTFI LEPAJAPRISHTINË1985
VRAPIME NË RRATHËALI JAKUPIPRISHTINË1996
NJERIU ME KATËR VULANDIN BARDHIPRISHTINË1979
BIRLUGATIHAJRI SHAQIRISHKUP1992
PIKA E ZEZËSABIT RRUSTEMISHKUP1993
TERBIMIZYHDI MORAVATIRANË1998
DRITË NË FUSHËAGIM CERGAPRISHTINË1971
FILLIMI I VJESHTËSSULEJMAN ALIUPRISHTINË1980
ORËT E DËSHMIVESOKOL ZEKAJSHKODËR1998
PASQYRË PAS SHPINEHALIL QËNDROTIRANË1997
DIELLI I NATËSGAZMEND KRASNIQISHKODËR1996
EKUINOKSETBETIM MUÇOTIRANË1990
NOMEJAE LARGËTFAIK BALLANCATIRANË1989
HELIONI ,,UJI”I ISHULLIT KOSVASIL VASILIKOSTIRANË1990
TË MUNDUARITHASAN PETRELAPRISHTINË1971
ARGONAUTETSHEFKI KARADAKUSHTËPIA BOTUESE ‘’GLOB”1994
MËKATIROLAND GJOZASHTËPIA BOTUESE "GLOB"1994
MAGJIA E URTISËDAUT DEMAKUPRISHTINË2000
DASHUNIJA E MËSHEHTËMEHMET HOXHAPRISHTINË1980
THIKATNESHAT TOZAJSHKUP1992
TYMON OXHAKU I SADIK MICANITTAHIR JAHAPRISHTINË1988
KODRA E VARREVERIFAT ISMAILIPRISHTINË1988
NË FUND TË STINËVEMEHMET HAZIRIPRISHTINË2000
SHAKULLINAARSIM KAJTAZIPRISHTINË1990
TË DIELËN ERDHI ROZAFARUSHIT RAMABAJAPRISHTINË1990
HOMO DARDANICUSKADRUSH RADOGOSHIPRISHTINË2000
OSO KUKASULEJMAN KRASNIQITIRANË1990
SHTRATI I PROKRUSTITDASHNOR KOKONOZITIRANË1989
ATJE KU MBAROJNË GURËT E KALLDRËMITSPIRO GJIKONDITIRANË1990
RRUGA E GAFORRESNEHAS SOPAJKUMANOVË2000
ZË I PRERËXHEVAT MUSTAFAITIRANË1993
NUPS-INEXHAT ÇOÇAJPRISHTINË1999
HAMLETI PRINC I DANIMARKËSWILLIAM SHAKESPEERSHKUP2007
JUL QESARIUILIAM SHEKSPIRPRISHTINË1968
ROMEO E ZHULIETAVILIEM SHKSPIRTETOVË1,997
VIZITA E ZONJËS PLAKËFRIEDRICH DURRENMATTSHKUP2006
HORACIPJER KORNEJTIRANË1997
ANTIGONASOFOKLIUBEOGRAD, TETOVË1997
HËNËZA E NATËS ENDELUZIANEXHEMALUDIN LATIÇSHKUP, PRISHTINË, TIRANË2011
DIJETARI DHE ZULLUMQARIJUSUF EL-KARADAVISHKUP1993
TË HUAJTALI UKLE IRSANSHKUP, PRISHTINË, TIRANË2005
TË KRIJOJ NJË NJERINEXHIP FAZËLL KËSAKYREKSHKUP, PRISHTINË,TIRANË2003
SHUMË VIZITAGIUSEPPE SEHIRO DI MAGGIOPALERMË2009
VILHELM TELLITSCHILLERIBEOGRAD
DY DRAMABERTOLT BREHTSHKUP1992
GOLGOTAMIROSLLAV KËRLEZHAPRISHTINË1982
MEN AXHERIA E QELQTËTENESI UILIEMPRISHTINË1983
NJERIU QË PA VDEKJEN ME SYVIKTOR EFTIMIUPRISHTINË1974
JUDITALASLO VEGELPRISHTINË1989
RINGJALLJAU.B.JEJTSPRISHTINË1989
ZONJA INGRA E OSTROTIT,SHTËPI KUKULLE,HIJET,ARMIKU I POPULLIT,ROSA E EGËR,HEDA GABLERHENRIK IBSENTIRANË1988
VIZITA E INSPEKTORITXHON BOJNTON PRISTLITIRANË
VLADIMIR ILIÇ LENINVLADIMIR MAJAKOVSKITIRANË1991
DUERTRANKO MARINKOVIQPRISHTINË1963
TREGIME PREJ SHEKSPIRITCARLS E MARI LAMBPRISHTINË1957
TREGIME NGA SHEKSPIRICARLS E MERI LAMBSHKUP1972
TREGIME SHEKSPIRICARLS E MARI LAMBSHKUP1994
TREGIME GJERMANEELDA GANA-BORIÇISHKUP2008
DIALOG NË MES TË MAKIAVELIT DHE MONTESKIESË NË SKËTERRËMAURICE JOLYTETOVË2000
AUDOSTRADA E JUGUTHULIO KORTASARPRISHTINË1989
KOLOMBREJADINO BUXATITIRANË1993
GRUAJA ME FLATRADINO BUXATITIRANË1993
BUKË, SAPUN DHE DASHURIDHIMITËR PASKO - PËRKTHYESPRISHTINË1975
KU NUK KA MBËRI QYTETNIMITIBOR SEKELPRISHTINË1961
TREGIME LUFTEMIHAL SADOVEANUTIRANË1973
E TETA DITË E JAVËSMAREK HLLASKOTIRANË1998
KALORËSIA E KUQEISAK BABELPRISHTINË1986
NJË VERË TJETËRMILENKO JEVTOVIQPRISHTINË1977
JEHU I EGËRSISËXHEK LONDONPRISHTINË1964
DIMRIZUVDI HOXHIQ BERISHATITOGRAD1981
TREGIME LUFTEIVO ANDRIQPRISHTINË1986
PËRMBLEDHJE TREGIMESH TE ZGJEDHUNAIVO ANDRIQPRISHTINË1954
FEMRA MË E BUKUR NË QYTETCHARLES BUKOWSKITETOVË2003
TREGIME DHE NOVELA TË ZGJEDHUNAGI DE MOPASANPRISHTINË1963
PESHQ TË MËDHENJORHAN HANÇERIOGLLUTIRANË1973
SHTËPIA MISTERIOZEHONORE DE BALZAKTETOVË2007
NOVELA TË ZGJEDHUNAIVAN CANKARPRISHTINË1962
NOVELAMIROSLLAV KËRLEZHAPRISHTINË1,978
NOVELA TË ZGJEDHUNA PREJ DEKAMERONITGJOVANI BOKAÇOBEOGRAD1964
JETA LAKURIQLUIXHI PIRANDELOPRISHTINË1973
UIK-END NË GUATEMALËMIGEL ANHEL ASTURIASTIRANË1972
TYM NË PYLLARKADI GAJDARTIRANË1990
EGËRSIRA NËN KREVATIN TIMURI ORLEVTIRANË1998
PËRRALLA E FUÇISË DHE SATIRA TË TJERAXHONATAN SUIFTTIRANË1980
PLUTIARISTOFANITIRANË2000
KOMEDI TË ZGJEDHUNABRANISLLAV NUSHIQPRISHTINË1964
NJË LETËR E HUMBURJON LUKA KARAXHALETIRANË1977
FIZIKANËTFRIEDRICH DURRENMATTSHKUP2006
EPI I GILGAMESHITANTON BERISHA
LIBRI I ÇUDIVENATHENJEL HAUTHORNPRISHTINË1959
POEZI TË ZGJEDHUNAD.ALIGIERI, F.PERTRARKABEOGRAD1964
EUGJEN ONEGINIALEKSANDË PUSHKINBEOGRAD1964
DASHURIA NË KOHËRAT E KOLERËSGABRIEL GARSIA MARKESTIRANË1991
STILLERMAX FRISCHSHKUP2007
DON KISHOTI I MANÇESMIGEL DE SERVANTES SAVEDRATIRANË1977
MAJTA E BOTËSDANIEL KEHLMANNSHKUP2007
SHQIPONJA DHE ENGJËJJUL ZEHSHKUP2006
HYZMEQARIROBERT WALSERSHKUP2008
UJKU I STEPËHERMAN HESSESHKUP2001
DEMIANIHERMAN HESSESHKUP2007
KOKËFORTËTSLAVKO JANEVSKISHKUP1978
FRANC LISTZHOLT HARSHANJITIRANË1991
ETËR E BIJIVAN TURGENIEVPRISHTINË1967
LËKURAKURCIO MALAPARTEPRISHTINË1978
NËNA IVANË ENGJËLLOREJAROSLAV IVASHKJEVIÇPRISHTINË1979
KËSHILLI I EGJIPTIT SECILIT HAKUNLEONARDO SHASHATIRANË1990
KUFIRIIVAN ÇAPOVSKISHKUP1988
VDEKJA NË SARAJEVEBOZHIDAR MILIDRAGOVIQPRISHTINË1980
DASHNORIMARGERIT DYRASPRISHTINË1988
AVENTURA E MADHELLAZO NAUMOVSKISHKUP1968
ZONJA ME KAMELIETDUMASPRISHTINË1966
SHPIRTRAT E ROBËRVEIVAN ARALICAPRISHTINË1989
KALI I TROJËSVELKO BARBIERIPRISHTINË1988
FSHEHTËSIA E VULËS SË BLERTËHANA OZHOGOVSKAPRISHTINË1980
NËNSHTETASIHAJNRIH MANTIRANË1979
PUSHTET PA LAVDIFRENK HARDITIRANË1970
ANA PROLETAREIVAN ALBRAHTTIRANË1972
OSKEOLA PRIJËSI I SEMINOLLËVEMAJN RIDTIRANË1980
PAPA JESHILM.A.ASTURIASTIRANË1980
DRURËT KËNGËTARËZHAK ALEKSISTIRANË1972
KRIMI I SILVESTËR BONARITANATOL FRANSTIRANË1990
BUJTINA ME POTKUAA.DEN.DOLARDSHKUP1993
ALKIMISTIPAULO COELHOPRISHTINË1998
VITI I GUCISËZUVDI HOXHIQPRISHTINË1990
LUFTA DHE PAQJA IL.N.TOLSTOIBEOGRAD1964
LUFTA DHE PAQJA IIL.N.TOLSTOIPRISHTINË1973
LUFTA DHE PAQJA IIIL.N.TOLSTOIPRISHTINË1973
LUFTA DHE PAQJA IVL.N.TOLSTOIPRISHTINË1973
ANA KARENINALEON N.TOLSTOJPRISHTINË19,631,980
SONATA E KROJCERITLEON TOLSTOITIRANË1993
SHKRETËTIRA E TATARËVEDINO BUCATIPRISHTINË1981
GJAKU I PAPASTËRBORISLLAV STANKOVIQPRISHTINË1964
VILET E ZEMËRIMITXHON STAJNBEKTIRANË1990
NË BRENDËSINË E NJË MIJË E NJË NETËVEHILMI AGANI, NUREDIN KADERISHKUP2007
JETA E ZOBRËSNIKO KAZANZAQIPRISHTINË1978
GRYKA E BARKUTMIRKO KOVAÇPRISHTINË1983
ANËS SVANITMARSEL PRUSTPRISHTINË1989
KRYQI I SHTATËANA ZEGERSPRISHTINË1970
GRUAJA E RE E BAI SAOSBUI DYK AIPRISHTINË1972
BRENDA ËSHTË TJETËR BOTËL.AL.USMANPRISHTINË1985
ENCIKLOPEDIA E TË VDEKURVEDANILLO KISHPRISHTINË1988
TRËNDAFILI I MËNGJESITADIL EBU SHENEBPRISHTINË1990
KASOLLJABLLASKO IBANEZITPRISHTINË1969
UJI I MADHZHIVKO ÇINGOSHKUP1972
VALLJA E VDEKJESBERNARD KELERMANTIRANË1975
MOTOSHARRANILS PARLINGTIRANË1979
FAMILJET E MËDHA IMORIS DRYONTIRANË1972
FAMILJET E MËDHA IIMORIS DRYONTIRANË1972
FAMILJET E MËDHA IIIMORIS DYRONTIRANË1972
LAGJJA E ZEZAKËVEZHORZH SIMENONTIRANË1972
HIJA E KAUDILIOSMARTIN LUIS GUSMANTIRANË1983
LUFTA PËR ZJARRINZHOZEF ANRI RONITIRANË1979
DITARI I NJË MJEKU FSHATIGEORGE ULIERUTIRANË1974
FERMA E KAFSHËVEXHORXH URUELLTIRANË1992
PËR ATDHEUNVINCENTE BLASKO IBANJEZTIRANË1980
TË VDEKURITXHEJMS XHOJSSHTËPIA BOTUESE ‘’IMAZH”1993
LAGJJA TORTILA FLETXHON SHTAJNBEKTIRANË1992
KËSHTJELLAMESHA SELIMOVIQPRISHTINË1983
OLIVER TUISTÇARLS DIKENSPRISHTINË1964
URA E PSHERËTIMAVE IMIKEL XEVAKOPRISHTINË1970
URA E PSHERËTIMAVE IIMIKEL XEVAKOPRISHTINË1970
ZJARRIBARBYSPRISHTINË1967
TMERILLASLLO NEMETPRISHTINË1967
ME JETUE ASHT GJA E BUKUR, O VLLANAZËM HIKMETPRISHTINË1967
TRIMI I KOHËS SONËLERMONTOVPRISHTINË1967
QUE VADIS…?SIENKIEWICZPRISHTINË1967
FIJE BARIUOLLT ULTMANPRISHTINË1971
URA E DRINËSIVO ANDRIQPRISHTINË1960
TRE SEKONDA QIELLSIGITAS PARULSKISSHKUP2009
KONTAKTKARL SAGANBEOGRAD1997
MBUROJA PREJ ARIFERID MUHIQTETOVË1995
NGJYRA E LËKURËS SIMEHUEJDA EL SAIEDTIRANË2000
ZOJAPASKAL GILEVSKISHKUP1989
VEPRA TË ZGJEDHURALUKIANITIRANË1979
KURBANIPREM ÇANDTIRANË1977
FOMA GORDEJEVMAKSIM FORKITIRANË1973
NJERIU YNË NË HAVANËGRAHAM GRINTIRANË1991
FUNDI I AFERËSGRAHAM GRINPRISHTINË1988
ERRËSIRË NË MESDITËARTUR KËSTLERTIRANË1993
KURORE VJOLLCASAHXHEFRI TRIZTIRANË1973
NJË AMERIKAN NË OBORRIN E MBRETIT ARTURMARK TUENTIRANË1972
SAKO DHE VANCETIXHON DOS PASOSTIRANË1990
DEDEKTIVI HAMERMIKI SPILEJNTIRANË1992
MENUET PËR KITARËVITOMIL ZUPANPRISHTINË1981
KUNORA E MALEVEPETËR PETROVIQ-NJEGOSHPRISHTINË1973
MIKU YNË I MIRËN.K.KRUPSKAJATIRANË1970
BIHORASITQAMIL SIJARIQPRISHTINË1957
RUSTEMIÇEDO VUKOVIQPRISHTINË1967
KATESIOBHAN PARKINSONSHKUP2008
VITET BOSHEORHAN KEMALSHKUP2009
TOKË E MOHUARKARLO LEVISHKUP1993
VITE PAGJUMËSIETOME MOMIROVSKISHKUP1976
UJRAT PRANVEROREI.S.TURGENJEVTIRANË1992
DIVAN LINDORXHEVAD KARAHASANTIRANË2015
MIHAI EMINESKUXHEORXHE KËLINESKUTIRANË1994
NIKOLAE TITULESKUVASILE NETEATIRANË1992
DIMITRIJE TUÇOVIQ (KOHA DHE VEPRAZEKERIA CANAPRISHTINË1983
TEREZA E KALKUTËSFRANKA XAMBONINITIRANË1994
UDHËTIMI PËR NË AGIMTOME BUKLESKISHKUP1984
SEMINARI IV NDËRKOMBËTAR I ALBANOLOGJISËUNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2011
REVISTA ALBANOLOGJIAUNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2014
REVISTA FILOLOGJIAUNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2014
ILLZREVISTË LETRARE E TIRANËSTIRANË2016
ILLZREVISTË LETRARE E TIRANËSTIRANË2017
ILLZREVISTË LETRARE E TIRANËSTIRANË2017
ILLZREVISTË LETRARE E TIRANËSTIRANË2017
ILLZREVISTË LETRARE E TIRANËSTIRANË2017
ILLZREVISTË LETRARE E TIRANËSTIRANË2018
ALBUMI I SHKRIMTARËVE SHQIPTARËSINAN GASHIPRISHTINË2012
MOZAIK ARTISTIKSINAN GASHIPRISHTINË2008
PËRJETËSI ARTISTIKE BEKIM FEHMIU 1936-2010SINAN GASHIPRISHTINË2013
BOTIMET SHQIPE JASHTË ETNIKUMITSINAN GASHIPRISHTINË2011
ARLLATI E SHKUARA DHE E ARDHMJA E NJË LOKALITETISINAN GASHIPRISHTINË2011
BERNARDIN PALAJ SIPAS VROJTIMIT TIMSINAN GASHIPRISHTINË2009
ARTI LETRAR SI TERAPI SHPIRTËRORESINAN GASHIPRISHTINË2012
TRASEJA E MENDIMITSINAN GASHIPRISHTINË2001
SIMFONIA E DARDANISË ( POEZI KUSHTUAR PRESIDENTIT Dr.IBRAHIM RUGOVA)SINAN GASHIPRISHTINË2006
ARBNESHI I ZARËS OAZË SHQIPTARESINAN GASHIPRISHTINË2010
ZËRI I ARBËRORËVE TË GREQISË ARISTIDH (PANGO)KOLASINAN GASHIPRISHTINË2010
NËNA TEREZESINAN GASHIPRISHTINË2010
HESHTIMI I KUSHTËZUARSINAN GASHIPRISHTINË2002
VEÇANTI KRIJUESISHSINAN GASHIPRISHTINË1995
RINJOHJE LETRARESINAN GASHIPRISHTINË1998
SHEMBJA E ËNDRRËSFAIK MUSTAFATETOVË2013
100 EPIGRAMEFAIK MUSTAFATETOVË2012
BRITMAT E BUTAFAIK MUSTAFATETOVË2011
BURRAT E DHEUTFAIK MUSTAFATETOVË2012
PËSHPËRIMA TË ËMBLA (EPIGRAME)FAIK MUSTAFATETOVË2012
DERGJA E SHPRESËSFAIK MUSTAFAPRISHTINË2014
MOS…FAIK MUSTAFAPRISHTINË2014
URIA E LAKMISË - EPIGRAMEFAIK MUSTAFAPRISHTINË2015
VRAPI PAS VETVETESFAIK MUSTAFAPRISHTINË2016
DITËT E NAIMITMANIFESTIMI LETRAR NDËRKOMBËTARTETOVË2000
DITËT E NAIMIT BEKTASHIZMI DHE KOMBËTARIZIMIMANIFESTIMI LETRAR NDËRKOMBËTARTETOVË 2002
DITËT E NAIMIT FSHEHTËSIA E LIRISËMANIFESTIMI LETRAR NDËRKOMBËTARTETOVË2002
DITËT E NAIMIT HAPA NËPËR NATËMANIFESTIMI LETRAR NDËRKOMBËTARTETOVË2003
DITËT E NAIMIT TROKITJE NË MURMANIFESTIMI LETRAR NDËRKOMBËTARTETOVË2004
DITËT E NAIMIT ZOGJ QË NUK NGORDHIN NGA HELMIMANIFESTIMI LETRAR NDËRKOMBËTARTETOVË2006
DITËT E NAIMIT KËRKOJ ËNGJËLL MBROJTËSMANIFESTIMI LETRAR NDËRKOMBËTARTETOVË2007
DITËT E NAIMITMANIFESTIMI LETRAR NDËRKOMBËTARTETOVË2007
DITËT E NAIMIT SIMFONIA E QËNDRESËSMANIFESTIMI LETRAR NDËRKOMBËTARTETOVË2008
DITËT E NAIMIT NË GOJËN E LINDJESMANIFESTIMI LETRAR NDËRKOMBËTARTETOVË 2009
HZJNIA E SZVEBEXHET ASANISTRUGË2017
GJURMIME ALBANOLOGJIKE I-IIINSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1968
GJURMIME ALBANOLOGJIKE IIINSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1969
GJURMIME ALBANOLOGJIKE I-IIINSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1970
GJURMIME ALBANOLOGJIKE FOLKLOR DHE ETNOLOGJI IINSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1971
GJURMIME ALBANOLOGJIKE SERIA E SHKENCAVE FILOLOGJIKE INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1979
GJURMIME ALBANOLOGJIKE SERIA E SHKENCAVE FILOLOGJIKE INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1980
GJURMIME ALBNOLOGJIKE FOLKLOR DHE ETNOLOGJI INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1984
GJURMIME ALBANOLOGJIKE SERIA E SHKENCAVE FILOLOGJIKE INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1984
GJURMIME ALBANOLOGJIKE SERIA E SHKENCAVE FILOLOGJIKE INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1986
GJURMIME ALBANOLOGJIKE SERIA E SHKENCAVE FILOLOGJIKE INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1988
GJURMIME ALBANOLOGJIKE SERIA E SHKENCAVE FILOLOGJIKE INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1989
GJURMIME ALBANOLOGJIKE FOLKLOR DHE ETNOLOGJI INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1990
GJURMIME ALBANOLOGJIKE SERIA E SHKENCAVE FILOLOGJIKE INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1990
GJURMIME ALBANOLOGJIKE FOLKLOR DHE ETNOLOGJI INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1991
GJURMIME ALBANOLOGJIKE SERIA E SHKENCAVE FILOLOGJIKE INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1991
GJURMIME ALBANOLOGJIKE SERIA E SHKENCAVE FILOLOGJIKE INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1994
GJURMIMI ALBANOLOGJIKE FOLKLOR DHE ETNOLOGJI INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1995
GJURMIME ALBANOLOGJIKE SERIA E SHKENCAVE FILOLOGJIKE INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1996
GJURMIME ALBANOLOGJIK FOLKLOR DHE ETNOLOGJI INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË2001
GJURMIME ALBANOLOGJIKE FOLKLOR DHE ETNOLOGJI INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË2002
GJURMIME ALBANOLOGJIKE SERIA E SHKENCAVE FILOLOGJIKE INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË2003
GJURMIME ALBANOLOGJIKE FOLKLOR DHE ETNOLOGJI INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË2004
GJURMIME ALBANOLOGJIKE SERIA E SHKENCAVE FILOLOGJIKE INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË2006
GJURMIME ALBANOLOGJIKE FOLKLOR DHE ETNOLOGJI INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË2006
SHQYRTIME ALBANOLOGJIKE 2LIDHJA E SHOQATAVE TË ARSIMTARËVE TË GJUHËS DHE TË LETËRSISË SHQIPTARE NË MAQEDONISHKUP1996
SHQYRTIME ALBANOLOGJIKE 3LIDHJA E SHOQATAVE TË ARSIMTARËVE TË GJUHËS DHE TË LETËRSISË SHQIPTARE NË MAQEDONISHKUP1997
SHQYRTIME ALBANOLOGJIKE 4LIDHJA E SHOQATAVE TË ARSIMTARËVE TË GJUHËS DHE TË LETËRSISË SHQIPTARE NË MAQEDONISHKUP1998
SHQYRTIME ALBANOLOGJIKE 9LIDHJA E SHOQATAVE TË ARSIMTARËVE TË GJUHËS DHE TË LETËRSISË SHQIPTARE NË MAQEDONISHKUP2007
HAFIZ ALI KORÇA 55 VJET PAS 1873-1956KONFERENCË SHKENCORE NDËRKOMBËTARESHKUP2013
BIBLIOGRAFIA E BOTIMEVE TË VEÇANTA TË INSTITUTIT ALBANOLOGJIK TË PRISHTINËS 1953-2003EMINE FETAHU ABDIXHIKUPRISHTINË2004
ALANOLOGJIA IINSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË2015
ETNOALBSHOQATA E ETNOKULTURËS SHQIPTARE ETNOALB - SHKUPSHKUP2017
MESHARI I GJON BUZUKUT –MONMENT I KULTURËS SHQIPTARE (1555-1995)UNIVERSITETI SHTETËROR I TIRANËTIRANË1968
MESHARI I BUZUKUTZEQIRJA NEZIRISHKUP2006
MESHARI I GJON BUZUKUT –MONMENT I KULTURËS SHQIPTARE (1555-1995)"ART CLUB"ULQIN1995
HYRJE NË LETËRSINË SHQIPTAREMAHMUD HYSAPRISHTINË2000
SHKRIMET SHQIPE NË VITET 1332-1850DHIMITËR S. SHUTERIQIPRISHTINË1978
HYMJE NË HISTORINË E GJUHËS SHQIPEHENRIK BARIÇPRISHTINË1955
HISTORIA E SHQIPES LETRAREFADIL RAKAPRISHTINË1997
PRAKTIKUMI I GJUHËS SË SOTME LETRARE SHQIPEFADIL SULEJMANIPRISHTINË1984
MORFOLOGJIA E GJUHËS GJERMANEFADIL SULEJMANITETOVË1995
FONETIKA E GJUHËS GJERMANEFADIL SULEJMANITETOVË2004
GRAMATIKASABRI SALIUTETOVË2002
GJUHA LETRARE SHQIPEANA TOMA, ZANA KARAPICI, LUMNIJE RADOVICKATIRANË1989
DREJTSHKRIMI I GJUHËS SHQIPEANDROKLI KOSTALLARITIRANË1973
GJUHA STANDARDE SHQIPE DHE SHKOLLABERTON SULEJMANISHKUP, PRISHTINË, TIRANË2011
ROLI I REVISTËS ‘’ALBANIA” NË ZHVILLIMIN E GJUHËS LETRARE SHQIPEMURAT BLAKUSHKUP, PRISHTINË, TIRANË2007
DREJTSHKRIMET E SHQIPEASREXHEP ISMAJLIPRISHTINË2005
RRETH ALFABETIT TË SHQIPESXHEVAT LLOSHISHKUP, PRISHTINË, TIRANË2008
DREJTËSHKRIMI I GJUHËS SHQIPEAKADEMIA E SHKENCAVE TË RP TË SHQIPËRISËTIRANË1974
GRAMATIKA E GJUHËS SHQIPE 1AKADEMIA E SHKENCAVE E SHQIPËRISË INSTITUTI I GJUHËSISË DHE LETËRSISËTIRANË2002
GRAMATIKA E GJUHËS SHQIPE 2AKADEMIA E SHKENCAVE E SHQIPËRISË INSTITUTI I GJUHËSISË DHE LETËRSISËTIRANË2002
FONETIKA DHE FONOLOGJIA E GJUHËS SHQIPEANASTAS DODITIRANË2004
VEPRA 1 STUDIME SINTAKSOREMAHIR DOMITIRANË2013
RREGULLAT E PIKËSIMIT NË GJUHËN SHQIPEAKADEMIA E SHKENCAVE E SHQIPËRISË INSTITUTI I GJUHËSISË DHE I LETËRSISËTIRANË2012
FILOZOFIA E GJUHËSAVNI PRESHEVAPRISHTINË1998
STUDIME PËR GJUHËN SHQIPEHOLGER PEDERSENPRISHTINË2003
PËR GJUHËN SHQIPEWACLAW CIMOCHOWSKIPRISHTINË2004
MBËSHTETJE PËR GJUHËN LETRAREXHEVAT LLOSHITIRANË1997
FONETIKA HISTORIKE E GJUHËS SHQIPEKOLEC TOPALLITIRANË2007
FORMIMI I TERMINOLOGJIVE TEKNIKE SHQIPE MBI BAYËN E LEKSIKUT TË PËRGJITHSHËMGANI S. PLLANATIRANË2017
GRAMATIKA E GJUHËS RUSEMENDIM VEIZAJTIRANË1980
KOHERENCA TEKSTOREARBËR ÇELIKUSHKUP2005
NDIKIMI I GJUHËS SHQIPE NË TURQISHTEN E FOLUR NË MAQEDONI DHE NE KOSOVËSAMI IBRAHIMIPRISHTINË2005
MORFOLOGJIA E GJUHËS SË SOTME SHQIPEZEQIR KADRIU, LINDITA LATIFITETOVË2008
NDËRRIMET MORFOLOGJIKE NË GEGËRISHTEISMET OSMANISHKUP, PRISHTINË, TIRANË2010
MORFOLOGJIAHAREDIN XHAFERRIELBASAN2011
GRAMATIKA SHQIPE 2 KONCEPTE DHE USHTRIMEHAREDIN XHAFERIELBASAN2010
MORFOLOGJI E GJUHËS SHQIPEHAREDIN XHAFERRITIRANË2011
TOMORICA NË VËSHTRIM GJUHËSORHAREDIN XHAFERI
MORFOLOGJI E EPTIMIT TË GJUHËS SË SOTME SHQIPERAHMI MEMUSHAJTIRANË1989
FORMAT E PASHTJELLUARA TË FOLJES NË GJUHËN E SOTME SHQIPEMEHMET ÇELIKUTIRANË2000
ÇËSHTJE TË SHQIPES STANDARDEMEHMET ÇELIKUTIRANË2001
GJUHA DHE PËRDORIMI I SAJABDULLA BALLHYSATIRANË
PARASHTESAT E PRAPASHTESAT E GJUHËS SHQIPE NË SHKRIME TË VJETRA (SHEK.XV-XVIII)RAGIP MULAKUPRISHTINË1998
HULUMTIME DIALEKTOLOGJIKE DHE ONOMASTIKERAGIP MULAKUPRISHTINË2005
NDIKIMET NDËRGJUHËSOREVESEL NUHIUPRISHTINË1990
E FOLMJA E SHQIPTARËVE TË UKRAINËSIRINA VORONINA, MARINA DOMOSILECKA, JA LUBOV SHARAPOVASHKUP1996
SISTEMI I GRAFISË SË TINGUJVE TË SHQIPES DHE VETITË PERCEPTIVE E PËRMASAT E LEXUESHMËRISË SË SHKRONJAVE TË ALFABETIT TË GJUHËS SHQIPEPAJAZIT NUSHIPRISHTINË1988
DIALEKTET E GJUHËS SHQIPEJORGJI GJINARITIRANË1989
DIALEKTOLOGJIA SHQIPTARE IVAKADEMIA E SHKENCAVE E PRS TË SHQIPËRISËTIRANË1982
FRAZEOLOGJIZMA TË GJUHËS SHQIPEMEHMET GJEVORIPRISHTINË1972
ONOMASTIKA E DRENICËS IREXHEP DOÇIPRISHTINË2005
KONTAKTET GJUHËSORE NË HAPËSIRAT BALLKANIKEOLIVERA JASHAR – NASTEVASHKUP1998
GJUHËSI BALLKANIKESHABAN DEMIRAJSHKUP1994
NDIKIMI I EMËRTIMEVE PROFESIONALE TË SHKENCAVE HUMANE NË PRODHIMTARINË FJALËFORMUESEEMINE SHABANITETOVË2014
DORACAK I GJUHËSISËAHMET HAJDARISHKUP1988
DORACAK I GJUHËSISËRESUL BEKTESHISTRUGË2001
THEKSI NË GJUHËN SHQIPEKOLEC TOPALLITIRANË1995
MORFOLOGJIA E GJUHËS SË SOTME SHQIPESHABAN DEMIRAJPRISHTINË1971
PËR KULTURËN GJUHËSORE SHQIPEQEMAL MURATPRISHTINË2016
SHQIPJA STANDARDE DHE PROBLEME RRETH SAJISA BAJÇINCAPRISHTINË2016
KRITERET E KLASIFIKIMIT TË FOLJEVE TË GJUHËS SHQIPE NË ZGJEDHIMEHAXHERE SULEJMANITETOVË2001
IMPERFEKTI NË GJUHËN SHQIPEHAXHERE SULEJMANITETOVË1996
ELEMENTET E SHQIPES NË GJUHËT SLLAVEQEMAL MURATIPRISHTINË1990
BASHKËMARRËDHËNIET GJUHËSORE SHQIPTARE-MAQEDONASEQEMAL MURATITETOVË2007
DREJTPËRDORIMI I SHQIPES DHE KULTURA GJUHËSOREQEMAL MURATISHKUP1996
KONSERVACIONE DHE INOVACIONE GJUHËSORE NË FUSHË TË SHQIPESQEMAL MURATISHKUP1991
PROBLEME TË GJUHËS SË SOTME DHE HISTORIKE TË SHQIPESQEMAL MURATISHKUP1994
APLIKIMI DHE EFIKASITETI I KASETOFONIT NË PËRPUNIMIN E SHKRONJAVE TË SHTYPIT NË GJUHËN SHQIPEXHEZMI RUSTEMI, FAIK ADEMITETOVË1995
PRONA GJUHËSORE DHE GJENETIKENERMIN VLORA FALASKITIRANË1997
GJUHA FORTRANILIA NINKATIRANË1991
ALBAMIAN GRAMMARMARTIN CAMAJHARRASSOWITZ1984
LEHRBUCH DER ALBANISCHEN SPRACHEMARTIN CAMAJWISBADEN1997
UDHËYUESAKADEMIA E SHKENCAVE E PRSSHTIRANË1989
SEMINARI NDËRKOMBËTAR PËR GJUHËN, LETËRSINË DHE KULTURËN SHQIPTAREUNIVERSITETI I PRISHTINËSPRISHTINË1995
STUDIME ALBANISTIKE ISELMAN RIZAPRISHTINË1979
STUDIME ALBANOLOGJIKEUNIVERSITETI I TIRANËSTIRANË2002
50 VJET STUDIME ALBANOLOGJIKEINSTITUTI ALBANOLOGJIKPRISHTINË2004
STUDIME ALBANOLOGJIKE 1INSTITUTI I TRASHËGIMISË SHPIRTËRORE E KULTURORE TË SHQIPTARËVE – SHKUPSHKUP2009
STUDIME ALBANOLOGJIKE 3INSTITUTI I TRASHËGIMISË SHPIRTËRORE E KULTURORE TË SHQIPTARËVE – SHKUPSHKUP2011
STUDIME ALBANOLOGJIKEUNIVERSITETI I TIRANËSTIRANË2009
PROBLEMET AKTUALE TË KULTURËS SHQIPEINSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1983
ÇËSHTJE TË STUDIMEVE ALBANOLOGJIKE IIINSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1987
SEMINARI NDËRKOMBËTAR PËR GJUHËN, LETËRSINË DHE KULTURËN SHQIPTAREUNIVERSITETI I KOSOVËSPRISHTINË1984
COGITO – NUMRI 2REVISTË MIKSTETETOVË2008
COGITO – NUMRI 3REVISTË MIKSTETETOVË2008
COGITO – NUMRI 4-5REVISTË MIKSTETETOVË2009
COGITO – NUMRI 6REVISTË MIKSTETETOVË2009
50 VJET STUDIME ALBANOLOGJIKEINSTITUT ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË2004
GJUHA SHQIPE Nr.3INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1983
GJUHA SHQIPE Nr.1INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1984
GJUHA SHQIPE Nr.3INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1984
GJUHA SHQIPE Nr.1INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1985
GJUHA SHQIPE Nr.2INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1985
GJUHA SHQIPE Nr.3INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1985
GJUHA SHQIPE Nr.1INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1986
GJUHA SHQIPE Nr.2INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1986
GJUHA SHQIPE Nr.1INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1987
GJUHA SHQIPE Nr.2INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1987
GJUHA SHQIPE Nr.2INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1988
GJUHA SHQIPE Nr.3INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1988
GJUHA SHQIPE Nr.2INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1989
GJUHA SHQIPE Nr.3INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1989
GJUHA SHQIPE Nr.1INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1990
GJUHA SHQIPE Nr.3INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË2005
GJUHA SHQIPE Nr.2INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË2006
GJUHA SHQIPE Nr.3INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË2006
AKTET Nr.1INSTITUTI ALB-SHKENCATIRANË,PRISHTINË,SHKUP2015
AKTET Nr.2INSTITUTI ALB-SHKENCATIRANË,PRISHTINË,SHKUP2015
AKTET Nr.3INSTITUTI ALB-SHKENCATIRANË,PRISHTINË,SHKUP2015
AKTET Nr.4INSTITUTI ALB-SHKENCATIRANË,PRISHTINË,SHKUP2015
ANAS Nr.12INSTITUTI ALB-SHKENCASHKUP2013
ANAS Nr.34INSTITUTI ALB-SHKENCASHKUP2014
ANAS Nr.56INSTITUTI ALB-SHKENCASHKUP2014
ANAS Nr.78INSTITUTI ALB-SHKENCASHKUP2014
ANAS Nr.910INSTITUTI ALB-SHKENCASHKUP2015
ANAS Nr.11INSTITUTI ALB-SHKENCASHKUP2015
ZËRI I PELLAGONISË Nr.12REVISTË KULTURORESHKUP2010
ZËRI I PELLAGONISË Nr.34REVISTË KULTURORESHKUP2010
ZËRI I PELLAGONISË Nr.78REVISTË KULTURORESHKUP2015
ZËRI I PELLAGONISË Nr.9/10REVISTË KULTURORESHKUP2015
GRAMATIKA PËR KLASËN IV TË SHKOLLËS FILLOREHASAN VOKSHIPRISHTINË1970
GRAMATIKA E GJUHËS SHQIPE PËR KLASËN V TË SHKOLLËS FILLOREREMZI NESIMI, HAMZA REKA, XHEVAT GEGASHKUP1997
GRAMATIKA E GJUHËS SHQIPE PËR KLASËN V TË SHKOLLËSHASAN VOKSHIPRISHTINË1966
GJUHA JONË GRAMATIKA E GJUHËS SHQIPE PËR KLASËN VI TË SHKOLLË FILLOREZIJADIN MUNISHIPRISHTINË1975
GRAMATIKA E GJUHËS SHQIPE (SINTAKSA) PËR KLASËN VII TË SHKOLLËS FILLOREMAHMUD HYSASHKUP1998
GRAMATIKA SHQIPE SINTAKSA PËR KLASËN VII TË SHKOLLËS FILLOREHASAN VOKSHIPRISHTINË1966
GRAMATIK E GJUHËS SHQIPE PËR KLASËN VIII TË SHKOLLËS FILLOREREMZI NESIMISHKUP1998
GRAMATIKA E GJUHËS SHQIPE PËR KLASËN VIII TË SHKOLLËS FILLOREMAHIR DOMIPRISHTINË1971
GJUHA JONË GRAMATIKË E GJUHËS SHQIPEISA BAJÇINCAPRISHTINË1975
GRAMATIKA E GJUHËS SHQIPE PËR KLASËN IIIASLLAN HAMITISHKUP1998
GRAMATIKA E GJUHËAS SHQIPE PËR KLASËN VII TË SHKOLLËS FILLOREREMZI NESIMISHKUP1998
USHTRIME GRAMATIKA PRAKTIKE E GJUHËS SHQIPEALI SHASHAJTIRANË1999
ANTOLOGJIA HISTORIKE E LETËRSISË SHQIPE IREXHEP QOSJAPRISHTINË1985
ANTOLOGJIA E LETËRSISË SHQIPEDHIMITËR S.SHUTERIQIPRISHTINË1973
HISTORI E LETËRSISË SHQIPEDHIMITËR S.SHUTERIQIPRISHTINË1969
TEORIA E LETËRSISËGANI LUBOTENIBEOGRAD1964
LIBËR LEXIMIABDULLA ZAIMIBEOGRAD1964
GJUHA SHQIPEREMZI NESIMI, HAMZA REKA, XHEVAT GEGASHKUP1978
LIBËR PËR MËSUESIN GJUHA SHQIPE 5ENVER GJYLBEGU, LOREDAN BUBANITIRANË1987
LIBRI I GJUHËS SHQIPEM. TOTONI, L. BUBANI, N. DAKO, S. BOBRATITIRANË1974
LETËRSIA (ME SHEMBUJ)PËR VITIN I TË SHKOLLAVE TË MESMEXHEVAT GEGA, MAHMUD HYSASHKUP1989
LETËRSIA PËR VITIN IIIZEQIRJA NEZIRI, AGIM LEKASHKUP1994
LETËRSIA ME SHEMBUJ PËR VITIN IV TË SHKOLLAVE TË MESMENEHAS SOPAJSHKUP2001
GRAMATIKA PËR KLASËN IV TË SHKOLLËS FILLOREHASAN VOKSHIPRISHTINË1970
GRAMATIKA E GJUHËS SHQIPE PËR KLASËN V TË SHKOLLËS FILLOREREMZI NESIMI, HAMZA REKA, XHEVAT GEGASHKUP1997
GRAMATIKA E GJUHËS SHQIPE PËR KLASËN V TË SHKOLLËSHASAN VOKSHIPRISHTINË1966
GJUHA JONË GRAMATIKA E GJUHËS SHQIPE PËR KLASËN VI TË SHKOLLË FILLOREZIJADIN MUNISHIPRISHTINË1975
GRAMATIKA E GJUHËS SHQIPE (SINTAKSA) PËR KLASËN VII TË SHKOLLËS FILLOREMAHMUD HYSASHKUP1998
GRAMATIKA SHQIPE SINTAKSA PËR KLASËN VII TË SHKOLLËS FILLOREHASAN VOKSHIPRISHTINË1966
GRAMATIK E GJUHËS SHQIPE PËR KLASËN VIII TË SHKOLLËS FILLOREREMZI NESIMISHKUP1998
GRAMATIKA E GJUHËS SHQIPE PËR KLASËN VIII TË SHKOLLËS FILLOREMAHIR DOMIPRISHTINË1971
GJUHA JONË GRAMATIKË E GJUHËS SHQIPEISA BAJÇINCAPRISHTINË1975
GRAMATIKA E GJUHËS SHQIPE PËR KLASËN IIIASLLAN HAMITISHKUP1998
GRAMATIKA E GJUHËAS SHQIPE PËR KLASËN VII TË SHKOLLËS FILLOREREMZI NESIMISHKUP1998
USHTRIME GRAMATIKA PRAKTIKE E GJUHËS SHQIPEALI SHASHAJTIRANË1999
FRAZEOLOGJIZMAT POPULLORE NË DRENICËHALIL BOGAJPRISHTINË1990
FRAZEOLOGJI SHQIPEMEHMET GJEVORIPRISHTINË1968
FJALË TË URTA DHE SHPREHJE POPULLOREJETISH KADISHANIPRISHTINË1988
GOJËDHANA E PËRRALLËZA TË BOTËS SHQIPTARERAMADAN ISUFI SOKOLITIRANË2000
PËRALLA POPULLORENADI ARIFITETOVË2004
VAJTIME,GJAMË DHE ELEGJIINSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1987
EPIKA LEGJENDARE RUGOVËS VZYMER UJKAN NEZIRIPRISHTINË1997
KËNGË DASME IINSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1980
E FOLOMJA E OPOJËSNASER PAJAZITIPRISHTINË2005
KËNGË TË KRESHNIKËVEZYMER NEZIRIPRISHTINË2001
DËSHMI HISTORIKEAHMED MORAKËRÇOVË2013
POETIKA E LIRIKËS GOJORE STRUGANE (STUDIME MONOGRAFIKE)NUHI VINCASTRUGË2006
LIRIKA POPULLORE SHQIPTARE NË REGJIONIN E STRUGËSNUHI VINCASHKUP1992
MBI POETIKË E FOLKLORIT SHQIPTARNUHI VINCASHKUP1996
Ç’U FUG MOLLA PËRRETH DRINIFATMIRE LUMANISTRUGË1998
NGA LIRIKA FAMILJARE SHQIPTARE E KUMANOVËSMUMIN ZEQIRIKUMANOVË1995
FJALË DHE SHPREHJE POPULLORE NGA RRETHI I PRILEPIT, KRUSHEVËS DHE VELESITMUSTAFA IBRAHIMISHKUP2007
LETËRSIA GOJORE E KRAHINËS SË PLAVËSN DHE TË GUCISËALI M. AHMETIPRISHTINË2004
GLOSAR ( FJALORTH I DETARISË I TË FOLMES SË ULQINITHAJRO ULQINAKUPRISHTINË2003
E FOLMJA E SHQIPTARËVE TË UKRAINËSIRINA VORONINA, MARINA DOMOSILECKAJA, LUBOV SHARAPOVASHKUP2005
FOLKLORI I GJALLËMARTA SIMS, MARTIN STIVENSSHKUP2010
LINDJA, MARTESA DHE MORTJA NË MALËSITË E TETOVESFADIL SULEJMANITETOVË2005
SOFRAT NË MALËSINË E MADHEATË KOLË P.BERISHAJFERIZAJ1990
GJENOCID I HIRTËROLAND SPAHIUTIRANË2016
E FOLMJA SHQIPE E MANASTIRIT DHE QARKUT TË TIJZIHNI OSMANISHKUP1997
LIRIKA POPULLORE PRESPAREBEADIN SHERIFISHKUP1996
E FOLMJA SHQIPE E PRESPËSZIHNI OSMANISHKUP1996
KËNGË LIRIKE PRESPANEBEADIN SHERIFISHKUP1991
VËZHGIME GJUHËSORE MBI TOPONIMINË DHE ANTROPONIMINË E POLLOGUT TË EPËRM TË GOSTIVARITIZMIT DURMISHIGOSTIVAR2008
E FOLMJA SHQIPE E REKËSEJFEDIN HARUNISHKUP1994
KËNGË POPULLORE TË GOSTIVARITFEHMI SEJFULLAJ-REÇANISHKUP1989
LIRIKA POPULLORE NË TREVAT E TETOVËS DHE GOSTIVARITEDIBE OSMANISHKUP1993
RITE E BESIME POPULLORE NË VISET E TETOVËS DHE TË GOSTIVARITEDIBE OSMANISHKUP1997
NGA LIRIKA POPULLORE E TETOVËS ME RRETHINËVEBI BEXHETISHKUP2008
LOJËRA POPULLORE TETOVAREREMZI ALIUTETOVË2009
ALEGORI TETOVAREREMZI ALIUTETOVË2009
EPIKA POPULLORE SHQIPTARE E TREVËS SË KËRÇOVËSHAMIT XHAFERITETOVË1996
DËSHMIME ONOMASTIKE PËR AUTOKTONINË E SHQIPTARËVE NË TROJET ETNIKE TË TYRE NË MAQEDONIQEMAL MURATITIRANË1993
KËNGË TË MOÇME KËRÇOVAREQEMAL MURATISHKUP2000
PROVERBA KËRÇOVAREABEDIN ZENKUSHKUP1986
POEZIA POPULLORE SHQIPTARE E PERIUDHËS SË REFORMAVE TË TANZIMATITHAMIT XHAFERITETOVË1997
STUDIME DHE TRAJTESA NGA LËTËRSIA GOJOREHAMIT XHAFERISHKUP2005
STUDIME FOLKLORIKE DIBRANEPETRIT FETAHIDIBËR2004
PROZË POPULLORE DIBRANEMOJSI LUTFIUSHKUP1988
ETNOLOGJIA FLETDRITA HALIMI-STATOVCIPRISHTINË1997
FJALË TË URTA SHQIPE NË ANGLISHTHALI BURNIKUSHKUP1998
TEMA SOCIOLINGUISTIKE DHE ETNOLINGUISTIKEMUSTAFA IBRAHIMISHKUP2012
TRAJTESA LEKSIKO-FRAZEOLOGJIKE TË SHQIPESMUSTAFA IBRAHIMISHKUP2015
MIKROTOPONIMET NË VENDBANIMET SHQIPTARE TË RRETHIT TË PRILEPIT,KRUSHEVËS DHE VELESITMUSTAFA IBRAHIMISHKUP2010
E FOLMJA SHQIPE E RRETHIT TË PRILEPIT DHE KRUSHEVËSMUSTAFA IBRAHIMISHKUP2005
LETËRSIA POPULLOREDEMUSH SHALAPRISHTINË1983
E FOLMJA SHQIPE E KARADAKUT TË SHKUPITASLLANI HAMITSHKUP, PRISHTINË, TIRANË2014
ANTOLOGJI E POEZISË GOJORE ARBËRESHEANTON NIKË BERISHARUBBETTINO1998
ETNOLOGJIA FLETDRITA HALIMI-STATOVCIPRISHTINË1998
GJURMIME KOREOGRAFIKERAMAZAN H. BOGDANITIRANË1995
KUMUNIKIMI ARTISTIK TË KËNGËS POPULLORERUSTEM BERISHAPRISHTINË2006
PËRKIME MIDIS LETËRSISË POPULLORE DHE POEZISË SË SHKRUAR SHQIPEFAIK SHKODRAPRISHTINË1995
STUDIME NË FUSHËN E LETËRSISË GOJOREENVER MEHMETITETOVË1996
PËRKIMET E LETËRSISË GOJORE ME POEZINË E SHKRUAR PËR FËMIJË REXHEP HOXHA, VEHBI KIKAJ, RIFAT KUKAJ LEONTINA GEGA-MUSAPRISHTINË2004
LARMIA E DISA FORMAVE DHE MOTIVEVE FOLKLORIKERAHMI TUDASTRUGË2000
VLERAT ESTETIKE TË POEZISË SONË LEGJENDARERAHMI TUDASHKUP
STUDIME PËR FOLKLORIN IZYMER UJKANI NEZIRIPRISHTINË2006
FOLKLORI SHQIPTAR NË KONTEKSTIN BALLKANIKIBRAHIM KROSISHKUP2000
NË SHTJELLËN E ARKETIPEVEIZAIM MURTEZANISHKUP2001
E FOLMJA E ANËS SË MALITMEHMET AHMETAJPRISHTINË2006
KËNGË POPULLORE VAJZASHDESTAN BAJRAKTARIPRISHTINË2001
NGA GURRA POPULLORE E POLLOGUTISAK KASAMITETOVË2005
KËNGË POPULLORE TË RILINDJES KOMBËTAREINSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1978
FABULA SHQIPTARE E PERIUDHËS SË RILINDJESVELI VELIUSHKUP1993
KRIJIMTARIA GOJORE DHE PROZA E SHKRUAR SHQIPTARE NË JUGOSLLAVIADEM ZEJNULLAHUPRISHTINË1987
HULUMTIME NË LETËRSINË POPULLOREADEM ZEJNULLAHUPRISHTINË2005
KËRÇOVAQEMAL MURATISHKUP2008
E FOLMJA E DERVENITREMZI NESIMITETOVË2008
EPIKË POPULLORE SHQIPTAREHAFEZAT OSMANISHKUP1999
SOFRAT NË MALËSINË E MADHEATË KOLË P. BERISHAJFERIZAJ1990
EPIKA HISTORIKE 2AKADEMIA E SHKENCAVE E RPS TË SHQIPËRISË INSTITUTI I KULTURËS POPULLORETIRANË1981
EUFEMIZMAT NË TË FOLMET SHQIPE TË MAQEDONISËIZMIT DURMISHISHKUP2017
EPIKË HISTORIKESHEFQET HOXHATIRANË2017
EPIKË POPULLORE SHQIPTARESHEFQET HOXHATIRANË2017
KËSHTU ECËN NJERIUKIM MEHMETISHKUP2008
PREJ KALIT TË BARDHË DERI TE RRUGAÇËRIA PARTIAKEKIM MEHMETISHKUP, PRISHTINË, TIRANË2007
FARA E BIMËS SË KEQEKIM MEHMETI
THUMBI I FJALËSSEVDAIL DEMIRIKUMANOVË2008
PËRTEJ MOMENTITSELAJDIN SHABANIKUMANOVË2008
EKUILIBRET SHQIPTARENEXHMEDIN SPAHIU
BUKURI SHKODRANEKOLEC TRABOINITIRANË2007
RREFFIMET E NJË NATE KTHIMIILIAZ BOBAJTIRANË2009
MEMORJA PËRGJYSËMEUGEN SHEHUTIRANË1997
GJURMËSALAJDIN SALIHUSHKUP2000
ËNDRRAT PROFETIKESULEJMAN MATOTIRANË2001
AH, KY ESENINI!VASIL PREMÇITIRANË2007
ANKTHI I SHKRIMITMUSTAFË XHEMAILIPRISHTINË2005
BOTA E NJË DJALI KRYENGRITËSISMET TOTOTIRANË1997
TKURRJA E ATDHEUTALI PODRIMJATETOVË1996
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1990
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1990
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1990
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1990
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1990
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1991
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1991
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1991
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1992
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1992
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1993
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1993
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1993
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1993
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1994
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1994
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1994
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1994
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1995
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1995
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1995
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1996
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1996
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1996
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1997
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP2001
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP2002
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1962
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1962
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1963
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1963
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1963
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1963
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1964
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1964
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1965
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1966
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1966
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1966
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1966
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1966
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1966
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1966
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1968
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1971
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1971
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1971
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1972
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1972
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1972
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1972
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1972
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1972
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1973
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1973
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1973
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1973
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1973
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1973
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1973
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1974
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1974
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1974
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1974
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1974
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1974
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1975
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1975
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1975
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1975
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1975
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1975
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1975
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1975
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1976
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1976
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1976
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1978
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1978
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1979
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1980
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1980
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1980
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1980
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1980
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1980
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1982
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1983
JEHONSREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1984
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1984
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1984
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1985
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1985
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1985
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1986
JEHOANREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1986
JEHONAREVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1987
UDHËTIM NËPËR SKËTERËFADIL BEKTESHIKUMANOVË1993
JETA IME 13 VJEÇARENERMIN MISIMI2000
DITARI I NJË TË HUMBURIBEGZAT RRAHMANIKËRÇOVË2008
DITARISAMI KROSISHKUP1994
FUNDI ËSHTË LARGAFËRDITA ÇAJANISHKUP1995
UDHËTIMI PËR NË AGIMTOME BUKLESKISHKUP1984
NGA DITARI I NJË MËSUESIXHEMAL XH. LUFTASILVER2001
ESHTAR FJALËSHAGIM MEHMETISHKUP2007
BARDHË E ZILULZIM HAZIRIGOSTIVAR2010
ERRORREXHEP ZLLATKUSHKUP1990
PIEDESTALE PA STATUJABLENDI FEVZIUTIRANË1993
KOHËT QË SHKOJNË, KOHËT QË VIJNËSABRI GODOTIRANË1985
STRIMNICANEXHBEDIN ABDIUTETOVË1999
SHOQATA KULTURORE SHQIPTARE ‘’MËMËDHEU” E ST.GALLENITIBISH NEZIRIPRISHTINË2002
REXHEP(TRYEZA) KRASNIQISALIH KRASNIQIPRISHTINË2000
NORA E KELMENDITNIKË BUNJAJTIRANË2000
PËR KU JE NISUR, SHQIPËRI?VEBI VELIJATIRANË1996
EPIKA E KAPITENIT SKOTMARTIN LINDSEITIRANË1989
LEGJENDA E DHEUT TË KEQHYSEN SINANITIRANË2000
UDHTIM NË KONGOANDRE ZHIDPRISHTINË1959
LEKURA E DERRITFATMIR SULEJMANITETOVË2012
GJAHU I QORRAVEFATMIR SULEJMANITETOVË2000
FJALOR ENCIKLOPEDIK SHQIPTAR 1AKADEMIA E SHKENCAVE E SHQIPËRISËTIRANË2008
FJALOR ENCIKLOPEDIK SHQIPTAR 2AKADEMIA E SHKENCAVE E SHQIPËRISËTIRANË2008
FJALOR ENCIKLOPEDIK SHQIPTAR 3AKADEMIA E SHKENCAVE E SHQIPËRISËTIRANË2008
FJALOR I GJUHËS SË SOTME SHQIPEAKADEMIA E SHKENCAVE E RPS TË SHQIPËRISËTIRANË1980
FJALOR I GJUHËS SHQIPEAKADEMIA E SHKENCAVE E SHQIPËRISËTIRANË2006
FJALOR SHQIP-GREQISHTKONSTANDIN KRISTOFORIDHITPRISHTINË1977
FJALOR TOPONOMASTIK I TËRTHOREVE SHQIPTARE TË MAQEDONISËQEMAL MURATITETOVË2008
FJALOR DEMOKRATIKREXHEP QOSJATIRANË1997
FJALOR ENCIKLOPEDIK I DEMOGRAFISËFIQRI SHERITIRANË1997
SI TA PAGËZOJMË FËMIJËNQAMIL BATALLI, HASAN HASANIPRISHTINË1990
FJALORI I RINIKOLL GAZULLITIRANË1941
FJALOR I FJALËVE TË RRALLA TË PËRDORURA NË VISET SHQIPTARE TË MAQEDONISËQEMAL MURATISHKUP2003
FJALOR I SHQIPES TRUALLSORE TË MAQEDONISËQEMAL MURATITETOVË1998
FJALOR I ZHARGONEVE DHE EUFEMIZMAVE SHQIPTAREMUSTAFA IBRAHIMISHKUP2009
FJALOR BASHKËBISEDUES MAQEDONISHT-SHQIPMUSTAFA IBRAHIMISHKUP2015
PRIRUCNI LEKSIKONMILAN SELAKOVIĆ, IVO VRANČIĆ,ŠIME BALENZAGREB1967
LEKSIKON I ARTEVE DRAMATIKELULJETA ISAKUPRISHTINË2012
RECNIK MASONALUIDI TROIZIBEOGRAD1998
FJALOR I SOCIOLOGJISËALI PAJAZITISHKUP2009
DICTIONNAIRE DU FRANÇAIS PRIMORDIALMICRO ROBERTPARIS1971
DICTIONNAIRE SCOLAIRE FRANÇAIS-SEBBOCROTEBRANISLAV GRUJICBEOGRAD1970
LAROUSSEPOUR TOUSPARIS1957
FRANZOSISCH-DEUTSCHLANGENSCHEIDTS TASCHENWORTERBUCHNEUBEARTIUNG1956
FJALOR DANISHT-SHQIPAMZI ZIMBERIKROACI1999
FJALOR DANISHT-SHQIPAMZI ZIMBERIKROACI1999
FJALOR DANISHT-SHQIPAMZI ZIMBERIKROACI1995
FJALOR SHQIP-DANISHTAMZI ZIMBERIKUMANOVË2000
SWEDISH-ENGLISH,ENGLISH-SWEDISHHILL’SSTOCKHOLM1968
FJALOR I BUJQËSISË,SHQIP-LATINISHT-ITALISHT-RUSISHTNIKO QAFZEZITIRANË1978
FJALOR SHQIP-ARABISHTSULEJMAN TOMÇINISHKUP, PRISHTINË, TIRANË2014
FJALOR SHKOLLOR SHQIP-ARABISHT,ARABISHT-SHQIPFAHRUDIN EBIBISHKUP2003
FJALOR FJALËSH E SHPREHJESH TURKESHPRESA HOXHAPRISHTINË2015
FJALOR SHQIP-SUEDISHTSADULLA ZENDELI DAJATIRANË2013
MISALLI BUYUK TURKÇE SOZLUK 1 A-GILHAM AYVERDIISTANBUL2011
MISALLI BUYUK TURKÇE SOZLUK 2 H-NILHAM AYVERDIISTANBUL2011
MISALLI BUYUK TURKÇE SOZLUK 3 O-ZILHAM AYVERDIISTANBUL2011
ORNEKLERIYLE BUYUK DEYIMLER SOZLUGU I.CILTM.ERTUGRUL SARAÇBASIISTANBUL2010
ORNEKLERIYLE BUYUK DEYIMLER SOZLUGU II.CILT M.ERTUGRUL SARAÇBASIISTANBUL2010
TURKÇE SOZLUKŞÜKRÜ HALÛK AKALINANKARA2011
RESIMLI TURKÇE KAMUSRAIF NECDET KESTELLIANKARA2011
TURKULERIN DILIMEHMET OZBEKISTANBUL2009
BUYUK ARGO SOZLUGU (TANIKLARIYLA)HULKI AKTUNÇISTANBUL2011
BULGARISTAN’DA TURKÇE YER ADLARI KILAVUZUM.TURKER ACAROGLUANKARA2006
TURKIYE TURKÇESINDEKI TURKÇE SOZCUKLERIN KOKEN BILGISITUNCER GULENSOYANKARA2011
TURK BILMECELER HAZINESIAMIL ÇELEBIOGLU,YUSUF ZIYA OKSUZISTANBUL1995
KAMUS-I TURKISEMSEDDIN SAMIISTANBUL2011
TURKÇE VERINTILERGUNAY KARAAGAÇANKARA 2008
ANSIKLOPEDIK HALK EDEBIYATI SOZLUGUNURETTIN ALBAYRAKISTANBUL2010
TURKIYE TURKÇESINDE ATASOZLERINURETTIN ALBAYRAKISTANBUL2009
FJALOR ARABISHT-SHQIP I,IIISA MEMISHISHKUP2014
DAS GROSSE ILLUSTRIERTE WORTERBUCH DER DEUTSCHEN SPRACHE A-LWERNER SCHOLZEFRANCE1995
DAS GROSSE ILLUSTRIERTE WORTERBUCH DER DEUTSCHEN SPRACHE M-ZWERNER SCHOLZEFRANCE1995
SCHULERDUDEN GERHARD AUGSTZURICH1978
FJALOR SHQIP-MAQEDONISHTHAKI YMERI-BINASHKUP, PRISHTINË, TIRANË2012
FJALOR SHQIP-LATINISHTXHEVAT LLOSHISHKUP, PRISHTINË, TIRANË2010
FJALOR SHQIP-TURQISHTMYXHAHID KORÇASHKUP, PRISHTINË, TIRANË2009
TURKIYE TURKCESINDEKI,TURKCE SOZCUKLERIN, KOKEN BILGISI SOZLUGUTUNCER GULENSOYANKARA2011
ANSIKLOPEDIK DIVAN SIIRI SOZLUGUISKENDER PALAISTANBUL2010
ARGO KITABIMEHMET ARSLANISTANBUL2009
ORNEKLERIYLE DIVAN SIIRINDE DEYIMLERALI TANYERIANKARA1999
ILKOGRETIM OKULLARIÇI TURK DIL KURUMUANKARA2011
FJALOR ARABISHT-SHQIP 1ISA MEMISHISHKUP2014
FJALOR ARABISHT-SHQIP 1ISA MEMISHISHKUP2014
KOMENTI TEMATIK I KUR’ANIT FAMËLARTËMUHAMMED EL-GAZALISHKUP2007
MESNEVI I,II,III,IV,V,VIMEVLANA XHELALEDDIN RUMISHKUP2010
VEPRA I,II,II,IV,V,VI,VII,VIIIIMAM VEHBI ISMAILISHKUP, PRISHTINË, TIRANË2009
VEPRA I,II,III,IV,V,VI,VII,VIII,IX,X,XI,XIIHAFIZ ALI KORÇASHKUP, PRISHTINË, TIRANË2006
KULTURA ISLAMEORGANI I KOMUNITETIT MUSLIMAN SHQIPTARTIRANË2012
POEZIAMILAZIM KRASNIQISHKUP, PRISHTINË, TIRANË2012
PROZAMILAZIM KRASNIQISHKUP, PRISHTINË, TIRANË2012
DRAMAMILAZIM KRASNIQISHKUP, PRISHTINË, TIRANË2012
KOMEDIAMILAZIM KRASNIQISHKUP, PRISHTINË, TIRANË2012
STUDIME MBI LETËRSINËMILAZIM KRASNIQISHKUP, PRISHTINË, TIRANË2012
PUBLICISTIKA ISLAMEMILAZIM KRASNIQISHKUP, PRISHTINË, TIRANË2012
PUBLICISTIKAMILAZIM KRASNIQISHKUP, PRISHTINË, TIRANË2012
STUDIME &KUJTIMENEXHAT IBRAHIMISHKUP, PRISHTINË, TIRANË2009
KUR'ANI DHE HADITHINEXHAT IBRAHIMISHKUP, PRISHTINË, TIRANË2009
KELAMI-APOLOGJETIKA ISLAMENEXHAT IBRAHIMISHKUP, PRISHTINË, TIRANË2009
KOMEDIA- KLASIKËT E KELAMIT SUNITNEXHAT IBRAHIMISHKUP, PRISHTINË, TIRANË2009
STUDIME MBI LETËRSINË ETIKA DHE FILOZOFIA ISLAMENEXHAT IBRAHIMISHKUP, PRISHTINË, TIRANË2009
PUBLICISTIKA ISLAME-ISLAMI SOT DHE NESËRNEXHAT IBRAHIMISHKUP, PRISHTINË, TIRANË2009
PUBLICISTIKA -VIZIONI I ISLAMITNEXHAT IBRAHIMISHKUP, PRISHTINË, TIRANË2009
VEPRA 8 TEMA DHE PERSONALITETE ISLAMENEXHAT IBRAHIMISHKUP2009
LEKSION ISLAMNEXHAT IBRAHIMISHKUP, PRISHTINË, TIRANË2009
HISTORIA DHE KULTURA ISLAME SHQIPTARENEXHAT IBRAHIMISHKUP, PRISHTINË, TIRANË2009
MOJA ISTINAINDIRA GANDHIBEOGRAD1985
KNJIGA VLADARA OBLASTI SANSAN JANBEOGRAD1977
GOVORITE LI SRPSKOHRVATSKIMARIA KRIKOWSKAWARSZAWA1985
VOJNI RECNIKDRZAVNI SEKRETAEIJAT ZA NARODNU ODBRANU BEOGRAD1967
MOC RACUNARA I LJUDSKI UMDZOZEF VAJZENBAUMBEOGRAD1980
CRNOGORSKO-TURSKI RAT 1987678MOC RACUNARA I LJUDSKI UMBEOGRAD1963
KAKO OTKLONIT O INFLACIJAVLADIMIR STAMBUK LAZAR PEJICBEOGRAD 1986
OSMA OFANZIVABRANKO COPICSARAJEVO1978
ANTOLOGIJA ALBATROSGOJKO TESICBEOGRAD1985
CETIRI SPORAZUMADON MIGUEL RUISNEW YORK2002
BOSNJACI IDENTITETI I INTEGRACIJAFERHAN KOCANSHOPJE2005
ANTOLOGIJA FRANCUSKE EROTSKE POEZIJE ODABRAO I PREPEVAO DANILO KISBORDEL MUZABEOGRAD1985
VOLETI ZNACI ZIVETI 2A.CIRICBEOGRAD1986
SUSTINA ISLAMA KOMENTAR FATIHEHUSEJN ESFAKSARAJEVO1988
PRIBLIŽAVANJE BESKRAJUBRANIMIR DONATBEOGRAD1979
ODABRANNABUPA JAKSHICBEOGRAD1951
SECANJA BELESHKEM.GORKIBEOGRAD1948
DVADESET HILJADA MILJA POD MOREMZIL VERNBEOGRA1952
MISIONARI IZ SVEMIRABOSNICSARAJEVO1989
ZVEZDANE SPOREDZEJMS BLISBEOGRAD1967
KAPIJE VREMENAMADLEN LENGLBEOGRAD2003
SVITAK PO SVITAKMUAHAREM PERVICBEOGRAD1988
UVOD U NAUKU O JEZIKUMILIVOJ MINOVICSARAJEVO1971
KAKO DA IZLECITE SVOJ ZIVOTLUJZA L.HEJBEOGRAD1999
OLOVKA PISE SRCEMVANJA RUPNIK,BUDIMIR NESICBEOGRAD1980
ODUSEVITE SVOJE PRIJATELJEDRAGAN SIMOVICBEOGRAD1987
DOBRO UPRAVLJANJEMIHALAC CIRJOPRISTINA2005
ILIRIN ILITI POGIBELJI KOJIMA NEISKUSTVO VODISIZAN Z...DE MORANSIBEPGRAD
300 PRAKTICNIH SAVETAPAVLOVIC VOJISLAV,POVLOVIC DUSANKABEOGRAD1985
BIOSFERAV.I.VERNADSKIBEOGRAD1960
PISMA LJUBAVITEBIBEOGRAD1972
GENERAL MRTVE VOJSKEI.KADAREBEOGRAD1977
POHVALA LUDOSTIERAZMOBEOGRAD1976
ARAPSKA POEZIJABOSKO BOGETICBEOGRAD1977
IZABRANI ESEJIM.KASANINBEOGRAD1977
PESME I PROZADAKOMO LEOPARDIBEOGRAD1976
PESMA O KRALJU NALUBOSKO BOGETICBEOGRAD1976
OGRLICA OD CILIBARAI.POGODINVOVI SAD1961
RAZGOVORI ZA CAJNIM STOLOMI.ILJF , E. PETROVNOVI SAD1961
GOVOR DRUGOGANENAD MISCEVICBEOGRAD1977
MIJEVGENIJ ZAMJATINBEOGRAD1984
FANTASTICNE BASNEEMBROUZ BIRSBEOGRAD1992
MALA KNJIGA LJUBAVNIH ODGOVORACOSMOPOLITANBEOGRAD2007
MRSNE PRICEFRIDRIH S. KRAUSBEOGRAD1986
REC O SLOBODIALEKSANDAR PRAZICBEOGRAD
ODABRANE BASNEEZOP, LA FONTEN, KRILOVSARAJEVO1963
NA RUBU NOCIVESNA MICULINIC PRESNJAKRIJEKA,VELJACA2009
PESME DALEKE ZEMLJEARTUR KLARK,,OTOKAR KERSOVANI” OPATIJA1986
ISKUSTVA MALADOG DON JUANAGUILLAUME APOLLNAIRAZAGREB1985
SRIMAD BHAGAVATAMA.C.BHAKTIVEDANTA SWAMI PRABHUPADAZAGREB1986
AVANTURA INKABERTRAND FLORNOYZAGREB1961
O FENOMENU TITOVE MISLIMILAN DUKICZAGREB1977
PA MAKAR NAM ZIVOT UZELIPER HANSSONZAGREB1965
PRODOR U ST.NAZAIREDAVIT MASONZAGREB1974
PRVO BERILO,,LJUDSA PRAVICA” LJUBLJANILJUBLJANI1957
ORAO I ZMIJAM.L.GUZMANMEXICO1959
POSTATIROGER MARTIN DU GAROZAGREB1957
KRAJ TISUCJEGA RACUN STOLJECAANA PERICZAGREB1996
POSJETILI SU I NASJOVAN KNEZEVICZAGREB1976
TRENUTAK UZDAHAANNE PHILIPEZAGREB1964
ANANGA RANGAKALIJANA MALABEOGRAD1984
SPANJOLSKE PJESME LJUBAVI