Fakulteti i Shkencave të mjekësisë

Dekan i Fakultetit, Doc. dr. Nasir Behxheti

E-mail: nasir.behxheti@unite.edu.mk

Studimet e Mjekësisë dhe Stomatologjisë kane për qëllim përgatitjen profesionale të kuadrit i cili do te jetë i mjaftueshëm për kontekstin gjeografik dhe demografik, me theks të veçantë për atë shqiptar.
Studimet në Mjekësi dhe Stomatologji paraqesin studime sipërore profesionale nga fusha e shkencave të mjekësisë në kohëzgjatje prej 5 vitesh.
Studimet e Farmacisë janë të orientuar në atë mënyrë që t’i mundësojnë studentit te diplomuar kompetenca të larta për punë në fushën shëndetësore, përmes diturive të fituara nga lëmi i barnave, mënyrës bashkëkohore të shërimit dhe ndikimit klinik të tyre.
Nga ana tjetër, nga njohuritë për lëndët nga kimia analitike dhe sintetike, studentëve të diplomuar u jep njohuri për punën në industrinë farmaceutike, në laboratorë hulumtues, laboratorë analitikë, laboratorë tjerë për prodhimin e barnave dhe mjeteve të tjera ndihmëse për shërim, institucionet për regjistrimin e barnave etj.
Të diplomuarit në drejtimin e Infermierisë, në bashkëpunim të drejtpërdrejt me mjekun, janë bashkëpunëtorë shëndetësor në repartet spitalore të Klinikave të përgjithshme, shtëpive të shëndetit ose në ambulanca (publike apo private).
Të diplomuarit në drejtimin e Akusherisë, në bashkëpunim direkt me mjekun specialist për akusheri, janë punëtor shëndetësor përgjegjës për kujdesin shëndetësor të grave shtatzëna.
Të diplomuarit në drejtimin e Logopedisë, në bashkëpunim direkt me ekipin profesional interdisiplinar, janë bashkëpunëtorë në strukturat e institucioneve socio-psikologjike, spitaleve të përgjithshme, shtëpive të shëndetit dhe ordinancave të specializuara.
Të diplomuarit në drejtimin e fizioterapisë, në bashkëpunim direkt me mjekun specialist të fizioterapisë, janë punëtorë shëndetësor përgjegjës për strukturat shëndetësore (publike apo private), kujdesit shëndetësor, edukimit fizik dhe kujdesit fizik.

FAKULTETI I SHKENCAVE TË MJEKËSISË
Cikli i parë
(X semestra 300 ECTS& VI semestra 180 ECTS)

PROGRAMI STUDIMOR

TITULLI QË FITOHET

Mjekësi e përgjithshme (2013)(Deskriptorët)

Doktor i mjekësisë së përgjithshme

Stomatologji  (2013)(Deskriptorët)

Stomatolog

Farmaci (2007, 2013) (Deskriptorët)

Farmacist i diplomuar

Infermieri

  • Infermieri e përgjithsh (2007, 2013), Deskript.
  • Akusheri (20072013), Deskript.
  • Logopedi
  • Fizioterapi (20072013), Deskriptorët

Studime të disperzuara në Dibër

 

Baccalaureа/baccalaureus infermierisë së përgjithëshme
Baccalaureа/baccalaureus i akusherisë
Baccalaureа/baccalaureus i logopedisë
Baccalaureа/baccalaureus i fizioterapisë

 

FAKULTETI I SHKENCAVE TË MJEKËSISË
Cikli i dytë
(IV SEMSTRA 120 ECTS)

PROGRAMI STUDIMOR

TITULLI QË FITOHET

Farmaci

  • Farmaci e përgjithshme (2008)
  • Shkencat e farmacisë (2008)

 

Magjistër i farmacisë

Magjistër i shkencave farmaceutike

 

  • email Email shokëve
  • print Printo
Vlerëso tekstin
2.72
Universiteti Shtetëror i Tetovës
image Në kuadër të programit Oxford Connection V,  më 27.03.2015 në Universitetin Shtetëror të Tetovës
image Universiteti Shtetëror i Tetovës nënshkroi marrëveshje bashkëpunimi me kolegjin Fama nga Republika e Kosovës.
image Libri ,,Feriz Guri - Uragani i UÇK-së”, së bashku me dokumentarin ,,Flakadani i UÇK-së”
image Nën moton “Për dhëmbë të shëndoshë”, absolventët e Programit studimor të Stomatologjisë të Fakultetit
image Universiteti Shtetëror i Tetovës sot nënshkroi marrëveshje bashkëpunimi me mbi 20 kompani të sektorit