Kamerë - Cikli I - 2007

 

PLANPROGRAMI NË CIKLIN E PARË

 
Viti
2007
Fakulteti
ARTEVE
Programi studimor
ARTI FIGURATIV
Drejtimi
KAMERË
 
Semestri
I
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
  O Mjeshtria e xhirimit të filmit dhe videos 6
  O Teknikat e xhirimit I 4
  O Video teknikat 4
  O Prodhimi i fotografisë 3
  O Fotografia artistike 4
  O Teoria e filmit 2
  O Gjuhë angleze 2
  O Gjuhë maqedone 2
  Z Bazat e komunikimit masiv 2
  Z Historia e artit 2
  Z Gjuhë shqipe 2
  Z Optika 2
    Studenti në një semestër regjistron 30  ECTS - kredi  
 
Semestri
II
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
  O Mjeshtria  e xhirimit të filmit dhe videos 6
  O Teknika e xhirimit I 4
  O Video teknika 4
  O Prodhimi i fotografisë 3
  O Fotografia artistike 4
  O Teoria e filmit 2
  O Gjuhë angleze 2
  O Gjuhë maqedone 2
  Z Bazat e komunikimit masiv 2
  Z Historia e artit 2
  Z Gjuhë shqipe 2
  Z Optika 2
    Studenti në një vit akademin regjistron 60  ECTS - kredi  
 
Semestri
III
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
  O Mjeshtria e xhirimit të filmit dhe videos II 5
  O Dritat dhe ngjyrat 3
  O Xhirimi në TV 3
  O Kamera në  TV studio 3
  O Praktikumi i fotografisë artistike 3
  O Xhirimi - praktikum 2
  O Estetika në film 2
  O Kulturë fizike 2
  O Gjuhë angleze  
  O Gjuhë maqedone 2
  Z Gjuhë shqipe 2
  Z Gjuhë angleze 2
  Z Historia e civilizimit 2
  Z Psikologjia sociale 2
    Studenti në një vit semester regjistron 30  ECTS - kredi  
 
Semestri
IV
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
  O Mjeshtria  e xhirimit të filmit dhe videos II 5
  O Dritat dhe ngjyrat 3
  O Xhirimi në TV 3
  O Kamera në studio TV 3
  O Praktikimi i fotografisë artistike 3
  O Xhirimi - praktikum 2
  O Estetika në film 2
  O Kulturë fizike 2
  O Gjuhë angleze 2
  O Gjuhë maqedone 2
  Z Letërsia botërore 2
  Z Praktikum në film dhe TV 2
  Z Historia e civilizimit 2
  Z Psikologjia sociale 2
    Studenti në një vit akademik regjistron 60  ECTS - kredi  
 
Semestri
V
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
  O Mjeshtria e xhirimit të filmit dhe videos III 5
  O Dritat dhe ngjyrat  III 2
  O Xhirimi elektronik 2
  O Regjia në film dhe TV 5
  O Regjia në film dhe TV (xhirimi) 6
  O Dramaturgjia 3
  O Historia e fotografisë 3
  Z Menaxhimi në film dhe TV 2
  Z Analiza e filmit 2
  Z Psikanaliza 2
  Z Hyrje në skenografi 2
    Studenti në një semester regjistron 30  ECTS - kredi  
 
Semestri
VI
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
  O Mjeshtria e xhirimit të filmit dhe videos III 5
  O Dritat dhe ngjyrat  III 2
  O Xhirimi elektronik 2
  O Regjia në film dhe TV 5
  O Regjia në film dhe TV (xhirimi) 6
  O Dramaturgjia 3
  O Historia e fotografisë 3
  Z Menaxhimi në film dhe TV 2
  Z Analiza e filmit 2
  Z Psikanaliza 2
  Z Hyrje në skenografi 2
    Studenti në një vit akademik regjistron 60  ECTS - kredi  
 
Semestri
VII
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
  O Xhirimi në film dhe TV 5
  O Bazat e artit të xhirimit 2
  O Praktikumi xhirues 2
  O Fotografia në studio 3
  O Strategjia e produksionit 3
  O Skenografia dhe kostumografia 3
  O Teknika e laboratorike dhe ngjyrat 2
  O Regjia filmike dhe TV (xhirimi) 6
  Z Menaxhimi në film dhe TV 4
  Z Analiza e filmit 4
  Z Psikanaliza 4
    Studenti në një semester regjistron 30  ECTS - kredi  
 
Semestri
VIII
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
  O Xhirimi në film dhe TV 5
  O Bazat e artit të xhirimit 2
  O Praktikumi xhirues 2
  O Fotografia në studio 3
  O Strategjia e producentit 3
  O Skenografia dhe kostumografia 3
  O Teknika e laboratorisë dhe ngjyrave 2
  O Regjia filmime dhe TV (xhirimi) 6
  Z Menaxhimi në film dhe TV 2
  Z Analiza e filmit 2
  Z Psiko analiza 2
  Diplomomi

Pas vlerësimit të temës së diplomës nga mentori, temën e diplomës studenti e mbron para komisionit profesional dhe nëse me sukses e mbron fiton shkallë të lartë profesionale - kompatibile me sistemin e Bilonjës (BA Pass), Baçelor (Bachelor of Arts-BA) merë thirrjen :Kameraman i Diplomuar

 
  • email Email shokëve
  • print Printo
Universiteti Shtetëror i Tetovës
image Në Universitetin e Tetovës i filloi punimet Konferenca e Pestë Ndërkombëtare Ballkanike e Shkencave
image Studentët e Fakultetit të Arteve të Universitetit të Tetovës organizuan koncert vjetor me muzikë
image Absolventët e Universitetit të Tetovës, të gjeneratës 2017/2018, në prag të përfundimit të studimeve
image Profesori i Fakultetit të Inxhinierisë  Ushqimore, Prof. Dr. Gokhan Durmaz nga Universiteti Inonu nga
image Në Fakultetin Filologjik të Universitetit të Tetovës u bë promovimi i 12 numrave të