Përkthim dhe interpretim - Cikli I - 2013

 

PLANPROGRAMI NË CIKLIN E PARË

 
Viti
2013
Fakulteti
FILOLOGJIK
Programi studimor
PËRKTHIM DHE INTERPRETIM
Drejtimi
 
 
Semestri
I
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
LPA001 O Gjuha bashkëkohore angleze I 5
LPSH002 O Gjuha bashkëkohore shqipe  I 5
LPM003 O Gjuha bashkëkohore maqedone  I 5
FFP004 O Teorija e perkthimit dhe interpretimit I 5
FFP005 O Analiza dhe interpretimi i tekstit I 4
LPA0Z1 Z Gramatika e gjuhes amgleze - Morfologjija I 3
LPA0Z2 Z Bazat e Linguistikes se Pergjithshme I 3
LPI0Z3 Z Bazat e Informatikes I 3
 
Semestri
II
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
LPA101 O Gjuha bashkëkohore angleze II 5
LPSH102 O Gjuha bashkëkohore shqipe  II 5
LPM103 O Gjuha bashkëkohore maqedone  II 5
FFP104 O Teorija e perkthimit dhe interpretimit II 5
FFP105 Z Analiza dhe interpretimi i tekstit II 4
LPA1Z1 Z Gramatika e gjuhes amgleze - Morfologjija II 3
LPA1Z2 Z Bazat e Linguistikes se Pergjithshme II 3
LPI1Z3 Z Bazat e Informatikes II 3
 
Semestri
III
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
LPA201 O Gjuha bashkëkohore angleze III 5
LPA202 O Gjuha bashkëkohore shqipe  III 5
LPA203 O Gjuha bashkëkohore maqedone  III 5
FFP006 O Perkthimi teknik I 5
FFP007 O Perkthimi i teksteve profesionalo shkencore I 4
LPA2Z1 Z Gramatika e gjuhes angleze - Fonetika dhe Fonologjija I 3
LPA0Z4 Z Letersia komparative 3
LPA0Z5 Z Shkrimi akademik I 3
 
Semestri
IV
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
LPA301 O Gjuha bashkëkohore angleze IV 5
PSH302 O Gjuha bashkëkohore shqipe  IV 5
LPM303 O Gjuha bashkëkohore maqedone  IV 4
FFP106 O Perkthimi teknik II 4
FFP107 O Perkthimi i teksteve profesionalo shkencore II 4
LPA3Z1 Z Gramatika e gjuhes angleze - Fonetika dhe Fonologjija II 3
LPA1Z4 Z Linguistika komparative 3
LPA1Z5 Z Shkrimi akademik II 3
 
Semestri
V
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
LPA501 O Gjuha bashkëkohore angleze V 5
FFP306 O Perkthimi teksteve ekonomiko juridike I 4
FFP307 O Perkthim simultan dhe konsekutiv I 5
FFP108 O Perkthim konferencijal I 4
FFP109 O Perkthimi i teksteve letrare I 4
LPA5Z1 Z Gramatika e gjuhes angleze - Sintaksa I 3
LPA1Z6 Z Letersia angleze I 3
LPA1Z7 Z Globalizimi dhe identiteti i gjuhes I 3
 
Semestri
VI
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
LPA501 O Gjuha bashkëkohore angleze VI 5
FFP306 O Perkthimi teksteve ekonomiko juridike II 5
FFP307 O Perkthim simultan dhe konsekutiv II 4
FFP108 O Perkthim konferencijal II 4
FFP109 O Perkthimi i teksteve letrare II 4
LPA5Z1 Z Gramatika e gjuhes angleze - Sintaksa II 3
LPA1Z6 Z Letersia angleze II 3
LPA1Z7 Z Globalizimi dhe identiteti i gjuhes II 3
 
Semestri
VII
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
LPA601 O Gjuha bashkëkohore angleze VII 5
FFP010 O Bazat dhe teknikat e hulumtimit shkencor I 2
FFP011 O Politika gjuhsore e institucioneve Evropjane I 4
FFP208 O Perkthimi elektronik -qasje analitike Adaptimi i tekstit I 4
FFP209 O Praktika e perkthimit I 4
LPA6Z1 Z Gramatika e gjuhes angleze -Leksikologjija I 3
LPA2Z6 Z Letersia angleze III 3
LPA0Z8 Z Pergatitja per testin TOEFL 3
 
Semestri
VIII
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
LPA701 O Gjuha bashkëkohore angleze VIII 4
FFP111 O Politika gjuhsore e institucioneve Evropjane II 4
FFP308 O Perkthimi elektronik -qasje analitike Adaptimi i tekstit IIe 4
FFP309 O Praktika e perkthimit II 3
LPA7Z1 O Gramatika e gjuhes angleze -Leksikologjija II 3
LPA2Z6 Z Letersia angleze IV 3
  • email Email shokëve
  • print Printo
Universiteti Shtetëror i Tetovës
image   Parlamenti Studentor i Universitetit të Tetovës organizoi gara në shah. Në këto gara morën
image Përfaqësues të Ministrisë për Evropë, Integrim dhe Punë të Jashtme të Austrisë së bashku
image Fakulteti i Shkencave të Mjekësisë i Universitetit të Tetovës, në bashkëpunim me Parlamentin Studentor
image   Me rastin e 8 Marsit, ditës ndërkombëtare të gruas, Universiteti i Tetovës për të
image   Me rastin e kësaj dite të shënuar kam nder dhe kënaqësi,  t’ua përcjell urimet