Gjuhë dhe letërsi arabe - Cikli I - 2012

 

PLANPROGRAMI NË CIKLIN E PARË

 
Viti
2012
Fakulteti
FILOZOFIK
Programi studimor
Filologji orientale
Drejtimi
Gjuhë dhe letërsi arabe
 
Semestri
I
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
FFH001 O Fonetikë dhe hyrje në morfologjinë e gjuhës arabe 5
FFH002 O Fonetikë dhe fonologji e gjuhës turke 5
FFH003 O Arabsihtja bashkëkohore I 5
FFH004 O Turqishtja bashkëkohore I 5
LPA001 O Gjuhë shqipe 2
FFH0Z1 Z Hyrje në filologjinë orientale 3
FFZ0Z2 Z Historia e Perandorisë Osmane 3
LPA002 Z Gjuhë e huaj I 3
  OP Lëndë zgjedhore nga lista e lëndëve të lira 2
 
Semestri
II
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
FFH005 O Morfologji e gjuhës arabe I 5
FFH006 O Morfologji e gjuhës turke I 5
FFH007 O Arabsihtja bashkëkohore II 5
FFH008 O Turqishtja bashkëkohore II 5
LPA002 O Gjuhë maqedonase 2
FFH0Z4 Z Historia e shkrimeve arabe 3
FFH0Z5 Z Historia e religjioneve 3
LPA002 Z Gjuhë e huaj II 3
  OP Lëndë zgjedhore nga lista e lëndëve të lira 2
 
Semestri
III
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
FFH011 O Morfologji e gjuhës arabe II 5
FFH012 O Morfologji e gjuhës turke II 5
FFH013 O Arabsihtja bashkëkohore III 5
FFH014 O Turqishtja bashkëkohore III 5
FFH015 O Civilizimi Islam I 4
FFZ0Z1 Z Hyrje në gjuhën perse 2
FFZ0Z2 Z Institucionet kulturore dhe arsimore në periudhën osmane 2
FFZ0Z3 Z Lëndë zgjedhore nga lista e lëndëve të lira 2
 
Semestri
IV
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
FFH021 O Morfosintaksë e gjuhës arabe 5
FFH022 O Morfosintaksë e gjuhës turke 5
FFH023 O Arabsihtja bashkëkohore IV 5
FFH024 O Turqishtja bashkëkohore IV 5
FFH025 Z Civilizimi Islam II 4
FFZ0Z1 Z Shkrimtarët shqiptarë në gjuhët orientale 2
FFZ0Z2 Z Hyrje në letërsinë perse 2
FFZ0Z3 Z Lëndë zgjedhore nga lista e lëndëve të lira 2
 
Semestri
V
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
FFH031 O Sintaksë e gjuhës arabe I 5
FFH032 O Arabishtja bashkëkohore V 5
FFH033 O Gjuhë osmane I 5
FFH034 O Letërsi e vjetër arabe 4
FFH035 O Arti Islam 6
FFZ0Z1 Z Gjuha në mediat arabe 4
FFZ0Z2 Z Hyrje në filozofinë islame 4
FFZ0Z3 Z Psikologji 4
FFZ0Z4 Z Lëndë zgjedhore nga lista e lëndëve të lira 2
 
Semestri
VI
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
FFH041 O Sintaksë e gjuhës arabe II 5
FFH042 O Arabishtja bashkëkohore VI 5
FFH043 O Gjuhë osmane II 5
FFH044 O Letërsi e klasike arabe 4
FFH045 O Përkthimi I teksteve bashkëkohore arabe 5
FFZ0Z1 Z Baza të shkrimit akademik 3
FFZ0Z2 Z Historia e arabëve 3
FFZ0Z3 Z Teoria dhe teknika e përkthimit nga arabishtja në gjuhën shqipe 3
FFZ0Z4 Z Pedagogji 3
FFZ0Z5 Z Didaktikë 3
 
Semestri
VII
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
FFH051 O Letërsi bashkëkohore arabe I 5
FFH052 O Arabishtja bashkëkohore VII 5
FFH053 O Përkthimi i teksteve klasike arabe 5
FFH054 O Metodika e mësimit të gjuhës arabe I 5
FFZ0Z1 Z Drama bashkëkohore arabe 4
FFZ0Z2 Z Korrespodenca në gjuhën arabe 4
FFZ0Z3 Z Gjeografia e botës arabe 4
FFZ0Z3 Z Stili i gjuhës së Kur'anit 4
 
Semestri
VIII
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
FFH061 O Letërsi bashkëkohore arabe II 5
FFH062 O Arabishtja bashkëkohore VIII 5
FFH063 O Metodika e mësimit të gjuhës arabe II 5
FFH064 O Punimi i Diplomës 10
FFZ0Z1 Z Histori e kulturës arabe 3
FFZ0Z2 Z Letërsia tradicionale-islame letrare në gjuhën shqipe 3
FFZ0Z3 Z Linguistikë e gjuhës arabe 3
  • email Email shokëve
  • print Printo
Universiteti Shtetëror i Tetovës
image Në Universitetin e Tetovës i filloi punimet Konferenca e Pestë Ndërkombëtare Ballkanike e Shkencave
image Studentët e Fakultetit të Arteve të Universitetit të Tetovës organizuan koncert vjetor me muzikë
image Absolventët e Universitetit të Tetovës, të gjeneratës 2017/2018, në prag të përfundimit të studimeve
image Profesori i Fakultetit të Inxhinierisë  Ushqimore, Prof. Dr. Gokhan Durmaz nga Universiteti Inonu nga
image Në Fakultetin Filologjik të Universitetit të Tetovës u bë promovimi i 12 numrave të