Gjuhë dhe letërsi turke - Cikli II - 2013

 

PLANPROGRAMI NË CIKLIN E DYTË

 
Viti
2013
Fakulteti
FILOZOFIK
Programi studimor
Filologji orientale
Drejtimi
Gjuhë dhe letërsi turke
 
Semestri
I
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
FOM101 O Histori e civilizimit islam 5
FOM102 O Gramatikë e gjuhës turke 7
FOM103 O Letërsi klasike (e divanit) dhe bashkëkohore turkee 7
FOM1Z1 Z Histori e gjuhëve semite 4
FOM1Z2 Z Histori e gjuhëve uralo-alltaje 4
FOM1Z3 Z Paleografi dhe diplomatikë osmane 4
FOM1Z4 Z Hapësirat shqiptare në kronikat osmane 4
FOM1Z4 Z Poetika orientale në letërsinë shqipe 4
FOM1Z5 Z Sociolinguistikë orientale 4
FOM1Z6 Z Etnolinguistikë orientale 4
FOM1Z7 Z Dramë dhe teatër arab 4
FOM1Z8 Z Teori bashkëkohore e të përkthyerit 4
  OP Lëndë nga lista e lëndëve të lira zgjedhore 3
 
Semestri
II
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
FOM106 O Metodologji e punës kërkimore shkencore 4
FOM202 O Dialektologji me histori e gjuhës turke 3
FOM1Z1 Z Histori e gjuhëve semite 4
FOM1Z2 Z Histori e gjuhëve uralo-alltaje 4
FOM1Z3 Z Paleografi dhe diplomatikë osmane 4
FOM1Z4 Z Hapësirat shqiptare në kronikat osmane 4
FOM1Z4 Z Poetika orientale në letërsinë shqipe 4
FOM1Z5 Z Sociolinguistikë orientale 4
FOM1Z6 Z Etnolinguistikë orientale 4
FOM1Z7 Z Dramë dhe teatër arab 4
FOM1Z8 Z Teori bashkëkohore e të përkthyerit 4
  O Praktikë mësimdhënieje (obligative) 1
  O Punim magjistrature 18
  • email Email shokëve
  • print Printo
Universiteti Shtetëror i Tetovës
image Studentët e Fakultetit të Arteve të Universitetit të Tetovës, më 23 maj 2018, së
image Në Fakultetin e Kulturës Fizike të Universitetit të Tetovës, më 21 maj 2018, u
image Në Universitetin e Tetovës i filloi punimet Konferenca e Pestë Ndërkombëtare Ballkanike e Shkencave
image Studentët e Fakultetit të Arteve të Universitetit të Tetovës organizuan koncert vjetor me muzikë
image Absolventët e Universitetit të Tetovës, të gjeneratës 2017/2018, në prag të përfundimit të studimeve