Mjekësi - Cikli I - 2013

 

PLANPROGRAMI NË CIKLIN E PARË

 
Viti
2013
Fakulteti
Fakulteti i Shkencave të Mjekësisë
Programi studimor
MJEKESI E PERGJITHSHME
Drejtimi
MJEKESI E PERGJITHSHME
 
Semestri
I
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
FMM301 O Hyrje në mjekesi me histori te  mjekesise 2
LPM004 O Biologjia e qelizës 6
LPM002 O Fizikë mjekësore 4
FMM001 O Anatomi I 8
FMM002 O Histologji me embriologji I 5
FMM401 O Psikologji mjekesore 2
FMM501 O Kujdesi mjekësore I 2
LPM001 O Gjuhë angleze I 1
 
Semestri
II
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
LPM005 O Kimi mjekësore 8
FMM101 O Anatomi II 6
FMM102 O Histologji me embriologji II 5
FMM202 O Mjekesi sociale 2
FMM302 O Etike mjekësore 2
FMM402 O Gjenetike humane 4
LPM101 O Gjuhe angleze II 2
FMM502 O Ndihma e parë 1
 
Semestri
III
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
FMM201 O Anatomi III 7
FMM003 O Fiziologji I 9
FMM004 O Biokimi I 7
FMM203 O Statistike mjekesore me informatike 3
FMM303 O Bazat e imunologjise 3
FMM0Z1 Z Anatomia klinike e malformacioneve te lindura te zemres 1
 
Semestri
IV
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
FMM103 O Fiziologji II 7
FMM104 O Biokimi II 5
FMM005 O Mikrobiologji me parazitologji I 4
FMM006 O Patofiziologji I 7
FMM403 O Higjiene 5
FMM503 O Bazat e punes shkencore 2
 
Semestri
V
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
FMM105 O Mikrobiologji me parazitologji II 5
FMM106 O Patofiziologji II 4
FMM007 O Patologji I 9
FMM204 O Radiologji 4
FMM304 O Mjekesi nukleare 2
FMM008 O Egzaminim klinik I 6
 
Semestri
VI
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
FMM107 O Patologji II 8
FMM404 O Farmakologji me toksikologji 8
FMM504 O Epidemiologji 4
FMM108 O Egzaminim klinik II 8
FMM205 O Transfuziologji 2
 
Semestri
VII
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
FMM009 O Mjekesi interne I 12
FMM305 O Neurologji 6
FMM405 O Semundjet infektive 7
FMM505 O Dermatovenerologji 5
 
Semestri
VIII
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
FMM109 O Mjekesi interne II 12
FMM609 O Gjinekologji I 6
FMM209 O Kirurgji I 8
FMM605 O Onkologji 2
FMM206 O Biokimi klinike 1
FMM306 O Farmakologji klinike 1
 
Semestri
IX
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
FMM309 O Kirurgji II 12
FMM409 O Pediatri I 6
FMM709 O Gjinekologji II 6
FMM406 O Ortopedi 2
FMM506 O Mjekesi urgjente 1
FMM606 O Anesteziologji 2
FMM706 O Mjekesi fizikale dhe rehabilitim 1
 
Semestri
X
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
FMM509 O Pediatri II 6
FMM207 O Psikiatri 6
FMM307 O Oftalmologji 4
FMM407 O Otorinolaringologji 6
FMM507 O Mjekesi familjare 1
FMM607 O Mjekesi ligjore 5
FMM707 O Mjekesia e punes 2
 
Semestri
XI&XII
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
FMM208 O Mjekesi interne                  8 jave 12
FMM308 O Kirurgji         8 jave 12
FMM408 O Gjinekologji           4jave 10
FMM508 O Pediatri               3jave 6
FMM608 O Shendet publik          2jave 4
FMM0Z2 Z Teknikat separative biokimike me rendesi klinike       1 jave 4
FMM0Z6 Z Tumoret gastrointestinale  
FMM0ZB Z Astma dhe Alergjite  
FMM0ZG Z Hemoterapia te tumoret malinje solide  
  Seminari/moduli 4 jave  
    Diagnoze diferenciale 12
    (mjekesi interne+pediatri +kirurgji) = 40+40+25  
    Mikrobiologji klinike =15  
    Farmakologji klinike (pershkrim te receteave)=40  
  • email Email shokëve
  • print Printo
Universiteti Shtetëror i Tetovës
image Në Universitetin e Tetovës filluan punimet e Konferencës IV Shkencore Ndërkombëtare të Fakultetit të
image Studentët e vitit të dytë të Fakultetit të Kulturës Fizike dhe studentët e programit
image Me pikëllim të thellë e morëm lajmin për ndarjen nga jeta të profesorit tonë,
image Të nderuar besimtarë të fesë islame,    Është një kënaqësi dhe privilegj për mua, që
image Rektori i Universitetit të Tetovës, Prof. Dr. Vullnet Ameti, në kabinetin e tij priti