Stomatologji - Cikli I - 2013

 

PLANPROGRAMI NË CIKLIN E PARË

 
Viti
2013
Fakulteti
Fakulteti i Shkencave të Mjekësisë
Programi studimor
Stomatologji
Drejtimi
Stomatologji
 
Semestri
I
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
FMS501 O Kimi mjekesore 8
FMS001 O Anatomi I 6
LPS004 O Biologjia e qelizes 7
LPS002 O Fizike mjekesore 4
FMS601 O Etike mjekesore dhe psikologji 2.5
FMS701 O Biostatistike 2.5
 
Semestri
II
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
FMS201 O Histologji me embriologji 7
FMS102 O Anatomi II 7
FMS202 O Anatomia dhe morfologjia e nofulles dhe dhembit 4
FMS302 O Materialet stomatologjike 1
LPS104 O Gjenetike humane 3
FMS301 O Fiziologji I 4
FMS601 O Biokimi 4
 
Semestri
III
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
FMS401 O Fiziologji II 5
FMS402 O Mikrobiologji me imunologji 8
FMS502 O Protetike mobile paraklinike(protezat totale) 6
FMS203 O Patologji e pergjithshme 4.5
FMS303 O Biokimi orale 4
FMS403 O Ergonomi 2.5
 
Semestri
IV
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
FMS503 O Patofiziologji 5
FMS603 O Farmakologji 5.5
FMS404 O Protetike mobile paraklinike-proteze parciale 6
FMS504 O Bazat patologjike te semundjeve 6
FMS703 O Epidemiologji 2.5
FMS604 O Higjiene orale 3
FMS704 O Psikiatri 2
 
Semestri
V
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
FMS002 O Protetike fikse paraklinike I 4.5
FMS405 O Mjekesi interne 7
FMS505 O Neurologji 2.5
FMS605 O Pediatri 2.5
FMS705 O Semundjet infektive 2.5
FMS805 O Kardiologji paraklinike 5.5
FMS905 O Gnatologji 2.5
FMS804 O Otorinolaringologji 3
 
Semestri
VI
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
FMS102 O Protetike fikse paraklinike II 4.5
FMS904 O Kirurgji e pergjithshme 5
FMS206 O Stomatologji preventive 4
FMS306 O Dermatovenerologji 2.5
FMS406 O Bazat e klinikes radiologjike 2.5
FMS506 O Radiologji paraklinike 4
FMS606 O Projekt individual 2.5
  Z Lendezgjedhore nga grupi I pare 5
FMS1Z3 Z Menaxhimi ne stomatologji 2
FMS1ZА Z Ekologji shendetesore 1
FMS1Z2 Z Oftalmologji 2
 
Semestri
VII
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
FMS004 O Mjekesi orale dhe patologji I 4.5
FMS207 O Kirurgji orale paraklinike 4
FMS307 O Protetike mobile klinike I(proteza totale ) 6
FMS407 O Anesteziologji me sedacion 3.5
FMS003 O Kardiologji klinike I 4.5
FMS507 O Shendeti I dhembit ne shoqeri 3.5
FMS607 O Rentgenologji stomatologjike 4
 
Semestri
VIII
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
FMS104 O Mjekesi orale dhe patologji II 4.5
FMS205 O Kirurgji orale I 4.5
FMS707 O Protetike mobile klinike (proteza parciale) 6
FMS208 O Paradontologjia paraklinike 4
FMS103 O Kariologji klinike II 5
FMS204 O Ortodonci I 6
 
Semestri
IX
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
FMS006 O Protetike fikse klinike I 5.5
FMS005 O Stomatologji femijerore I 4.5
  O Kirurgji maksilofaciale I 4
FMS007 O Paradontologji klinike I 3.5
FMS008 O Endodonci klinike I 4.5
FMS009 O Ortodonci II 4.5
FMS304 O Kirurgji orale II 3.5
 
Semestri
X
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
FMS106 O Protetike fikse klinike II 5.5
FMS105 O Stomatologji femijerore II 5.5
FMS107 O Paradontologji klinike II 3.5
FMS108 O Endodonci klinike II 3
FMS109 O Kirurgji maksilofaciale II 4
FMS209 O Mjekesia ligjore dhe stomatologjia forenzike 2.5
  O Lende zgjedhore nga grupa e dyte 6
FMS2Z2   Fokaloze 3
FMS2Z3   Implantologji 3
  • email Email shokëve
  • print Printo
Universiteti Shtetëror i Tetovës
image Në Universitetin e Tetovës i filloi punimet Konferenca e Pestë Ndërkombëtare Ballkanike e Shkencave
image Studentët e Fakultetit të Arteve të Universitetit të Tetovës organizuan koncert vjetor me muzikë
image Absolventët e Universitetit të Tetovës, të gjeneratës 2017/2018, në prag të përfundimit të studimeve
image Profesori i Fakultetit të Inxhinierisë  Ushqimore, Prof. Dr. Gokhan Durmaz nga Universiteti Inonu nga
image Në Fakultetin Filologjik të Universitetit të Tetovës u bë promovimi i 12 numrave të