Mekatronikë - Cikli II - 2008

 

PLANPROGRAMI NË CIKLIN E DYTË

 
Viti
2008
Fakulteti
SHKENCAVE TË ZBATUARA
Programi studimor
MEKATRONIKE
Drejtimi
 
 
Semestri
I
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
1 O Matematika e zbatuar 5
2 O Modelimi dhe simulimi i sistemeve mekatronike 5
3 O Dizajnimi dhe optimalizimi i sistemeve mekatronike 5
4 O Sistemet inovative prodhuese 5
  Z Mikroprocesoret 5
  Z Metodat eksperimentale ne mekatronike 5
  Z Ssistet per rrgullim automatik 5
  Z Sistemet per kualitet ne prodhim 5
 
Semestri
II
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
1 O Intelegjenca artificiale 5
2 O Elektronika digjital 5
3 O Metodat e projektimit te sistemeve mekatronike 5
4 O Qasja mekanike te veglat per injektimte materialeve plastike 5
  Z Softveri sistemor 5
  Z Interreakcioni kompjuter-njeri 5
  Z Modelimi dhe simulimi i sistemeve mobile 5
  Z CAD-teknologjia (computer aided manifakturing) 5
 
Semestri
III
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
1 O Sistemet mekatronike te veglat për përpunim të llamarinës 5
2 O Teknikat eksperimentale dhe procesimi i sinjaleve 5
3 O Zbatimi i mekatronikës në medicinë 5
4 O Inxhinieria konkurente 5
  Z Mekanika e manipulatorëve dhe drejtimi i tyre 5
  Z Programimi i avansuar kompjuterik 5
  Z Dinamika e makinave dhe drejtimi i tyre 5
  Z Animacioni i avansuar kompjuterik 5
 
Semestri
IV
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
  O Tema e masterit (Master Thesis) 30
  • email Email shokëve
  • print Printo
Universiteti Shtetëror i Tetovës
image Kolegji AAB, në partneritet me Universitetin e Tetovës, Universitetin "Ismail Qemali" në Vlorë, Universitetin
image   Me vizitën në Muzeun Historik të Universitetit të Tetovës në fshatin Poroj, homazhet te
image Albanologia e shquar kineze, njëherit edhe profesoreshë në Fakultetin e Gjuhëve në Universitetin e
image   Rektori i UT-së, Prof. Dr. Vullnet Ameti: Profesor  Remzi Nesimi doajen i arsimit dhe
image   Rektori i Universitetit të Tetovës, Prof. Dr. Vullnet Ameti, mori pjesë në shënimin e