Informatikë (Profesional) - CIkli I - 2012

 

PLANPROGRAMI NË CIKLIN E PARË

 
Viti
2012
Fakulteti
FSHMN
Programi studimor
INFORMATIKE
Drejtimi
PROFESIONAL
 
Semestri
I
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
FNI001 O HYRJE NE IT 5
FNI002 O PROGRAMIMI 1 7
FNI003 O QARQET LOGJIKE 1 6
LPM001 O KALKULUS 1 5
LPM002 O STRUKTURAT DISKRETE 1 5
    LËNDË ZGJEDHORE 2
LPA003 Z GJUHE ANGLEZE 1 2
LPG003 Z GJUHE GJERMANE 1 2
LPF003 Z GJUHE FRENGE 1 2
 
Semestri
II
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
FNI101 O PROGRAMIMI 2 7
FNI102 O QARQET LOGJIKE 2 7
LPM101 O KALKULUS 2 5
LPM102 O STRUKTURAT DISKRETE 2 5
    LËNDË ZGJEDHORE 4
    LËNDË ZGJEDHORE 4
LPA103 Z GJUHE ANGLEZE 2 2
LPG103 Z GJUHE GJERMANE 2 2
LPF103 Z GJUHE FRENGE 2 2
FNI103 Z APLIKACIONET KOMPJUTERIKE 4
FNI104 Z INTERNET 4
 
Semestri
III
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
FNI201 O STRUKTURAT E TË DHËNAVE 6
FNI202 O BAZAT E TË DHËNAVE 6
FNI203 O ARKITEKTURA E KOMPJUTERËVE 6
LPM201 O PROBABILITET DHE STATISTIKË 4
    LËNDË ZGJEDHORE 4
    LËNDË ZGJEDHORE 4
LPM202 Z KALKULUS 3 4
FNI0Z1 Z FIZIKE 4
LPM205 Z STRUKTURAT DISKRETE 3 4
FNI204 Z WEB DIZAJN 4
 
Semestri
IV
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
FNI301 O PROGRAMIMI NË OBJEKTE DHE VIZUEL 6
FNI302 O SISTEMET OPERATIVE 6
FNI303 O TEKNOLOGJITË MULTIMEDIALE 6
FNI304 O E- BIZNES 5
    LËNDË ZGJEDHORE 5
    LËNDË ZGJEDHORE NGA LISTA E PËRGJITH. E FAKUL. 2
FNI1Z1 Z TEORIA E ALGORITMEVE 5
FNI0Z5 Z ELEKTRONIKA 5
 
Semestri
V
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
FNI401 O RRJETAT KOMPJUTERIKE 6
FNI402 O INXHINIERIA SOFTUERIKE 6
FNI403 O WEB PROGRAMIM 6
    LËNDË ZGJEDHORE 5
    LËNDË ZGJEDHORE 5
    LËNDË ZGJEDHORE NGA LISTA E PËRGJITH. E FAKUL. 2
FNI2Z1 Z ETIKA E IT-SE 5
FNI3Z1 Z ITERAKSIONI NJERI-KOMPJUTER 5
FNI2Z5 Z PËRPUNIMI DIGJITAL I SINJALIT 5
FNI3Z5 Z BIOINFORMATIKA 5
FNI4Z5 Z XML DHE BAZAT E TË DHËNAVE 5
 
Semestri
VI
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
FNI501 O GRAFIKA KOMPJUTERIKE 6
FNI502 O TEORIA E INFORMACIONEVE 6
FNI503 O KOMPONENTET SOFTUERIKE 5
    LËNDË ZGJEDHORE 5
    LËNDË ZGJEDHORE 5
    LËNDË ZGJEDHORE NGA LISTA E PËRGJITH. E FAKUL. 3
FNI5Z5 Z MËSIMI ELEKTRONIK 6
FNI6Z1 Z SISTEMET E INFORMACIONIT 6
FNI6Z5 Z MENAXHIMI I SISTEMEVE TË INFORMACIONIT 6
FNI0Z6 Z SISTEMET KOMPJUTERIKE BASHKEKOHORE 6
FNI0Z7 Z SISTEMI OPER. I RRJETAVE DHE SOFTUERI I RRJETAVE 6
FNI1Z2 Z MODELIM DHE SIMULIM 6
 
Semestri
VII
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
FNI601 O SOFTUER SISTEMOR 6
FNI602 O DIZAJNI DHE ANALIZA E ALGORITMEVE 7
    LËNDË ZGJEDHORE 5
    LËNDË ZGJEDHORE 5
    LËNDË ZGJEDHORE 5
    LËNDË ZGJEDHORE NGA LISTA E PËRGJITH. E FAKUL. 2
FNI1Z6 Z PËRPUNIMI I TË DHËNAVE 5
FNI3Z6 Z TEKNOLOGJITE PA TEL 5
FNI4Z6 Z ROBOTIKA 5
FNI4Z6 Z INTELIGJENCA BIZNISORE 5
FNI5Z6 Z BAZAT E AVANCUARA TË TË DHËNAVE 5
FNI5Z5 Z MIKROPROCESORET DHE MIKROKONTROLLORET 5
FNI6Z4 Z SIGURIA DHE MIRËMBAJTJA E RRJETAVE 5
 
Semestri
VIII
Kodi
Statusi O/Z
Emri i lëndës
ECTS
FNI701 O INTELIGJENCA ARTIFICIALE 5
FNI702 O MENAXHIMI ME PROJEKTET SOFTUERIKE 4
FNI703 O TEORIA E KODIMIT DHE KRIPTOGRAFIA 5
FNI704 O PUNIMI I DIPLOMËS 6
    LËNDË ZGJEDHORE 4
    LËNDË ZGJEDHORE 4
    LËNDË ZGJEDHORE NGA LISTA E PËRGJITH. E FAKUL. 2
FNIOZ7 Z TEKNOLOGJITE PA TEL 4
FNI1Z7 Z SISTEMET KOMPJUTERIKE NË ARSIM 4
FNI3Z3 Z INTELIGJENCA ARTIFICIALE 4
FNI2Z7 Z SISTEMET KOMPJUTERIKE NË ARSIM 4
FNI3Z7 Z INTELIGJENCA ARTIFICIALE 4
FNI1Z4 Z PROGRAMIM NË MATLAB 4
FNI4Z7 Z PROGRAMIM NË MATLAB 4
  • email Email shokëve
  • print Printo
Universiteti Shtetëror i Tetovës
image Në Universitetin e Tetovës i filloi punimet Konferenca e Pestë Ndërkombëtare Ballkanike e Shkencave
image Studentët e Fakultetit të Arteve të Universitetit të Tetovës organizuan koncert vjetor me muzikë
image Absolventët e Universitetit të Tetovës, të gjeneratës 2017/2018, në prag të përfundimit të studimeve
image Profesori i Fakultetit të Inxhinierisë  Ushqimore, Prof. Dr. Gokhan Durmaz nga Universiteti Inonu nga
image Në Fakultetin Filologjik të Universitetit të Tetovës u bë promovimi i 12 numrave të