12.06.2017 - Konkurs - Bursa ndërkombëtare parlamentare në bundestagun gjerman

Bundestagu i Gjermanisë, së bashku me Universitetin e Lirë të Berlinit, Universitetin Humbold të Berlinit dhe Universitetin Teknik të Berlinit, ndan çdo vit rreth 120 bursa për të diplomuarit e rinj nga 41 vende. Programi zgjat çdo vit nga 1 marsi deri më 31 korrik.

Nëse vini nga Evropa Qendrore, Lindore dhe Juglindore, Franca, Izraeli, SHBA ose Bota Arabe, mund të ndiqni procedurat në Bundestagun Gjerman për pesë muaj, me anë të Bursave Ndërkombëtare  Parlamentare të Bundestagut (IPS). Programi është nën patronazhin e Presidentit të Bundestagut.

Pranueshmëria

IPS-ja është e hapur për gra dhe burra të kualifikuar, të përkushtuar, me mendje të hapur dhe me interesim në politikë, të cilët kanë vullnetin për të formësuar në mënyrë aktive të ardhmen demokratike të vendit të tyre.

Kërkesat:

- Shtetësia e vendit pjesëmarrës (mundësia e shtetësisë së dyfishtë);
- Studim universitar i kryer;
- Aftësi shumë të mira në gjuhën gjermane (të paktën niveli B2 i Kornizës së Përbashkët Evropiane të Gjuhëve);
- Mosha nën 30 vjeç, në fillim të bursës.

Afati i fundit për paraqitje: 30 qershor 2017.

Më shumë informacione mund të merrni në ueb faqen zyrtare:

 

http://www.bundestag.de/europa_internationales/internat_austausch/ips/mazedonien/245044

  • email Email shokëve
  • print Printo
Universiteti Shtetëror i Tetovës
image Universiteti i Tetovës, përkatësisht Qendra për Paqe dhe Komunikim Transkulturor, me aktivitete të ndryshme
image Në Universitetin e Tetovës, sot u organizuan zgjedhjet për Rektor për mandatin e ardhshëm
image Kandidati për Rektor i  Universitetit të Tetovës, Prof. Dr. Vullnet Ameti, sot përpara stafit
image Studentët e Ciklit të dytë të Fakultetit të Teknologjisë Ushqimore dhe të Ushqyerit të
image Fakulteti i Shkencave Matematike-Natyrore i Universitetit të Tetovës organizoi Konferencën e parë shkencore ndërkombëtare.