UT mori pjesë në Konferencën shkencore me temë ,,Sporti Ballkanik, Zhvillime – Perspektiva”

image

Në konferencën shkencore njëditore, me temë ,,Sporti Ballkanik, Zhvillime-Perspektiva”, që u organizua më  20 maj 2017, nga Universiteti ,,Marin Barleti” në Durrës të Republikës së Shqipërisë, morën pjesë edhe studiues nga Fakulteti i Kulturës Fizike i Universitetit të Tetovës.  Kjo Konferencë rajonale kishte për qëllim që të promovojë bashkësinë e vendeve të Ballkanit Perëndimor dhe të ndihmojë ato në përshpejtimin e integrimit evropian.

Në këtë konferencë u prezantuan punime, ide dhe rekomandime për rritjen e cilësisë së edukimit fizik dhe sporteve, nga pedagogë, studiues, personalitete të sportit dhe gazetarë sportivë. Përveç këtyre, në këtë konferencë diskutuan përfaqësues nga Ministria e Arsimit dhe Sportit e Shqipërisë; Universiteti ,,Marin Barleti” i Tiranës, Universiteti i Sporteve i Tiranës, Universiteti ,,Aleksandër Xhuvani” i Elbasanit, Universiteti i Pisas nga Italia, Universiteti i Janinës nga Greqia, Universiteti i Tetovës nga Maqedonia, Universiteti i Prishtinës ,,Hasan Prishtina” nga Kosova, Universiteti i Veliko Tërnovës nga Bullgaria, Komiteti Olimpik Shqiptar dhe Federata e Futbollit e Shqipërisë.

Profesorët e Fakultetit të Kulturës Fizike të Universitetit të Tetovës, në këtë konferencë paraqitën punimin me temë: ,,Mundja dje dhe sot në Republikën e Maqedonisë”, të autorit Prof. Dr. Vullnet Ameti. Prezantimi i këtij punimi shkencor u bë nga Doc. Dr. Blerim Saiti dhe Doc. Dr. Shpresa Memishi.

Po ashtu, në këtë konferencë u prezantuan gjithsej 27 punime të ndryshme shkencore nga grupe pune me një pjesëmarrje prej 68 studiuesish dhe specialistësh të edukimit fizik dhe sporteve.

 

Zyra për informim 

  • email Email shokëve
  • print Printo
Universiteti Shtetëror i Tetovës
image   Parlamenti Studentor i Universitetit të Tetovës organizoi gara në shah. Në këto gara morën
image Përfaqësues të Ministrisë për Evropë, Integrim dhe Punë të Jashtme të Austrisë së bashku
image Fakulteti i Shkencave të Mjekësisë i Universitetit të Tetovës, në bashkëpunim me Parlamentin Studentor
image   Me rastin e 8 Marsit, ditës ndërkombëtare të gruas, Universiteti i Tetovës për të
image   Me rastin e kësaj dite të shënuar kam nder dhe kënaqësi,  t’ua përcjell urimet