Në UT u prezantua projekti Twinning

image

Në Universitetin e Tetovës sot u organizua aktiviteti i radhës në kuadër të projektit Twinninig, projekt i Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës, i cili realizohet në partneritet me UT-në. Përpara pjesëmarrësve në këtë seminar Prorektori për Bashkëpunim Ndërkombëtar, Prof. Dr. Arbër Çeliku e prezantoi përvojën e tij gjatë vizitës në Belfast të Irlandës Veriore. 

Sipas tij, qëllimi i kësaj vizite ishte familjarizimi me praktikat më të mira në Britaninë e Madhe, sjelljen e përvojave për mënyrën e bashkëpunimit në mes qeverisë, universiteteve dhe sektorit privat. Ai tregoi mënyrën e funksionimit të Universitetit Queen’s  dhe Ulster University dhe sikurse u shpreh të dy këto institucione janë universitete elitë, të mbështetur totalisht nga qeveria, si dhe të ranguar shumë lartë në listën botërore të rangimit të Universiteteve. Po ashtu, ai bëri edhe një krahasim të funksionimit të këtyre universiteteve, duke shtuar se universitetet tona nuk kanë mbështetje të mjaftueshme nga qeveria. Sipas tij, Republika e Maqedonisë nga buxheti i saj brenda një viti ndan vetëm 0.4% të GDP-së, për shkencë, që është një sinjal shumë i rëndë për shkencën në përgjithësi në vendin tonë. 

Po ashtu, në këtë aktivitet të pranishëm ishin edhe ekspertë të huaj, të cilët debatuan për zhvillimet në arsimin e lartë.

 

Zyra për informim 

  • email Email shokëve
  • print Printo
Universiteti Shtetëror i Tetovës
image Universiteti i Tetovës, përkatësisht Qendra për Paqe dhe Komunikim Transkulturor, me aktivitete të ndryshme
image Në Universitetin e Tetovës, sot u organizuan zgjedhjet për Rektor për mandatin e ardhshëm
image Kandidati për Rektor i  Universitetit të Tetovës, Prof. Dr. Vullnet Ameti, sot përpara stafit
image Studentët e Ciklit të dytë të Fakultetit të Teknologjisë Ushqimore dhe të Ushqyerit të
image Fakulteti i Shkencave Matematike-Natyrore i Universitetit të Tetovës organizoi Konferencën e parë shkencore ndërkombëtare.