UT dhe Universiteti i Mjekësisë nga Tirana nënshkruan memorandum bashkëpunimi

image

Më 30 mars 2018, Universiteti i Tetovës dhe Universiteti i Mjekësisë nga Tirana nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi në fushën e arsimit të lartë dhe kërkimit shkencor.

Marrëveshja u firmos nga Rektori i Universitetit të Tetovës, Prof. Dr. Vullnet Ameti dhe Rektori i Universitetit të Mjekësisë nga Tirana, Prof. Dr. Arben Gjata.

Rektori i Universitetit të Tetovës, Prof. Dr. Vullnet Ameti, theksoi se me këtë bashkëpunim të dy universitetet kanë rënë dakord të bashkëpunojnë për nxitjen e shkëmbimit të shumanshëm, në funksion të zhvillimit institucional. Bashkëpunimi ndërmjet  dy universiteteve, gjegjësisht Universitetit të Tetovës dhe Universitetit të Mjekësisë nga Tirana do të përfshijë: Shkëmbimin e personelit akademik për procesin mësimor; Shkëmbimin e pedagogëve, të kërkuesve dhe të studentëve në kuadrin e veprimtarisë kërkimore-shkencore; Nxitjen, mbështetjen dhe realizimin e projekteve të përbashkëta kërkimore dhe formuese; Nxitjen, mbështetjen dhe realizimin e veprimtarive të tjera shkencore (konferenca, seminare e botime në fusha me interes të dyanshëm); Shkëmbimin e literaturës shkencore; Shkëmbimin e përvojës lidhur me menaxhimin institucional”- tha Rektori i UT-së Prof. Dr. Vullnet Ameti

Sipas marrëveshjes, të dy universitetet bien dakord që realizimi i aktiviteteve të kryhet në varësi të burimeve dhe potencialit të disponueshëm nga secili institucion.

 

Zyra për Informim

 

  • email Email shokëve
  • print Printo
Universiteti Shtetëror i Tetovës
image   Universiteti i Tetovës nga Tetova dhe Kolegji AAB nga Prishtina e Republikës së Kosovës
image Fakulteti i Kulturës Fizike i Universitetit të Tetovës dhe Fakulteti i Kulturës Fizike dhe
image Sot në Universitetin e Tetovës, përfaqësues të Ambasadës së Shteteve të Bashkuara të Amerikës
image Universiteti i Tetovës në bashkëpunim me Universitetin Ndërkombëtar të Novi Pazarit, më 14. 4.
image Në kuadër të aktiviteteve për shënimin e 7 Prillit, Ditës Botërore të Shëndetësisë, më