/Вести

На Универзитетот во Тетово се организираше дебата во врска со соработката меѓу високообразовните институции и невладините организации за подигнување на мобилноста на студентите со посебни потреби

Националната агенција за европски образовни програми и мобилност во просториите на Универзитетот во Тетово организираше тркалезна маса на тема: „Зајакнување на соработката меѓу високообразовните институции и невладините организации за подигнување на мобилноста на студентите со посебни потреби“. Целта на оваа дебата беше зајакнување на соработката на високообразовните установи со [...]

2018-09-19T16:13:55+00:00 Септември 19th, 2018|

На УТ од 11-ти до 14-ти септември ќе се организира вториот уписен рок за запишување нови студенти

На УТ од 11-ти до 14-ти септември ќе се организира вториот уписен рок за запишување нови студенти за академската 2018/2019 година. По успешното завршување на првиот рок, Универзитетот во Тетово објави конкурс за пополнување на празните места во сите студиски програми на 13-те факултети. Според објавениот конкурс за организирање на вториот рок за запишување [...]

2018-09-12T13:38:07+00:00 Септември 11th, 2018|

На Универзитетот во Тетово започна првиот уписен рок

Денеска на Универзитетот во Тетово започна процесот за запишување нови студенти за академската 2018/2019 година.Проректорот за настава на Универзитетот во Тетово, проф. д-р Решат Ќахили, соопшти дека годинава Универзитетот во Тетово на сите 13 академски единици ќе прими [...]

2018-08-28T12:19:59+00:00 Август 27th, 2018|

Ректорот на УТ, проф. д-р Вулнет Амети: Адем Демачи монументалeн авторитет на албанскиот народ и градител на независноста на Косово

По добивањето на непријатната вест за смртта на патриотот, деецот на албанската кауза, Адем Демачи, дозволете ми во име на Универзитетот во Тетово да Ви изразам сочувство на институциите на Република Косово, на Претседателот, Владата, Собранието, Академијата на науките и уметностите, Универзитетот во Приштина, образовните и научните институции - за кои Адем Демачи се [...]

2018-07-29T01:52:44+00:00 јули 29th, 2018|

На УТ се одбележа 4 Јули, Денот на независноста на САД

Студентскиот парламент на Универзитетот во Тетово, во соработка со Факултетот за физичка култура на нашиот универзитет денеска организираше спортски активности, во чест на 242-годишнината од независноста на Соединетите Американски Држави. Претседателот на Студентскиот парламент на Универзитетот во Тетово, г-ѓа Доника Камбери рече [...]

2018-07-11T23:00:56+00:00 јули 5th, 2018|

Нобеловецот Ферид Мурад присуствуваше на свеченото отворање на научните конференции на ФПН и на ПМФ

На Универзитетот во Тетово започнаа Четвртата меѓународна научна конференција на Факултетот за применети науки и Втората меѓународна научна конференција на Факултетот [...]

2018-06-28T16:02:18+00:00 Јуни 22nd, 2018|

Студентите на УТ успешно ги реализираа спортските активности во рамките на практичната настава

Студентите од втора година на Факултетот за физичка култура и студентите од Студиската програма за криминалистика на Правниот факултет успешно ги реализираа спортските активности во рамките на предметите: Авантурски активности и туризам и Специјална физичка едукација. Курсот се реализираше во крајбрежниот град Драч, од 4 [...]

2018-07-05T11:17:46+00:00 Јуни 21st, 2018|

ТЕЛЕГРАМА СО СОЧУВСТВО

Со големо жалење ја примивме веста за смртта на нашиот драг професор од Факултетот за применети науки, проф. д-р Вулнет Палоши. Нашиот почитуван професор, наставник на Студиската програма за архитектура и градежништво, им беше посветен како на наставниот процес и на практичната настава, така и на научните истражувања. Проф. д-р Вулнет Палоши беше член, соработник, [...]

2018-06-26T14:02:26+00:00 Јуни 19th, 2018|

Честит Рамазан бајрам

Почитувани верници од муслиманската вероисповед! За мене преставува голема чест во својство на Ректор на Универзитетот во Тетово да ви го честитам празникот Рамазан бајрам! Овој празник се слави по завршувањето на месецот Рамазан, светиот период, во кој верниците од муслиманската вероисповед постат, се жртвуваат и се трудат да ги обноват добрите човечки и [...]

2018-06-26T14:03:26+00:00 Јуни 14th, 2018|

Ректорот на УТ, проф. д-р Вулнет Амети, одржа состанок со членовите на атлетскиот клуб „Студент“

Ректорот на Универзитетот во Тетово, проф. д-р Вулнет Амети, во својот кабинет на Универзитетот во Тетово го пречека атлетскиот клуб „Студент“. На состанокот присуствуваа Претседателот на клубот, проф. д-р Беџет Точи, и неколку атлетичари од клубот, кои по одбележаните успеси [...]

2018-06-26T14:03:40+00:00 Јуни 14th, 2018|