/Центар за студентски услуги и кариери
Центар за студентски услуги и кариери 2018-07-05T11:41:56+00:00
1311, 2018

Меѓународна парламентарна стипендија на германскиот Бундестаг

Ноември 13, 2018|Конкурси (Центар за кариера)|

Германскиот Бундестаг, заедно со Универзитетот Фреире, Универзитетот Хумболт и Техничкиот универзитет во Берлин, годишно доделува околу 120 стипендии за дипломирани млади од 42 земји. Програмата трае секоја година од 1 [...]

0111, 2018

Конкурс – МОН

Ноември 01, 2018|Конкурси (Центар за кариера)|

Конкурс за доделување стипендии на редовни студенти запишани на додипломски студии од прв циклус на јавните и приватните универзитети и високообразовни установи во Република Македонија за студиската 2018/2019 година Вести [...]

2610, 2018

Школа за лидерство, јавно говорење и дебата

Октомври 26, 2018|Конкурси (Центар за кариера)|

Школата за лидерство, јавно говорење и дебата вклучува една вистинска и сериозна обука, како и можност за проширување на хоризонтите и стекнување на нови познавања, како и создавање на [...]

2510, 2018

Зимска школа ‘’Delighful Istanbul Winter School’’

Октомври 25, 2018|Конкурси (Центар за кариера)|

“Delightful Istanbul Winter School” при Универзитетот „Aydin“ во Истанбул ја објавил Програмата на зимската школа за 2019 година. Во периодот од 13-ти до 25-ти јануари преку „Delightful Istanbul Winter School“ [...]

0410, 2018

Стипендии од програмата фулбрајт (постдокторски студии) за академската 2019/2020 година

Октомври 04, 2018|Конкурси (Центар за кариера)|

Центарот за студентски услуги и кариерa информира дека апликацијата за стипендии од програмата Фулбрајт посветена на постдокторските студии во САД за академската 2019/2020 година е отворена. Сите детални информации [...]

0210, 2018

Стипендии за докторски и постдокторски студии, како и за истражување во Швајцарија за академската 2019/2020 година

Октомври 02, 2018|Конкурси (Центар за кариера)|

Министерството за образование и наука информира дека Федералната Комисија на Стипендии за странски студенти од Швајцарската Влада за академската 2019-2020 година ќе додели повеќе од 30 стипендии за докторски и [...]