16.11.2017 - Конкурс - Ерасмус+ 2017/2018

Почитувани студенти, објавивме конкурс за апликација на Програмата за размена ЕРАЗМУС+ за летниот семестар  во академската 2017/18 година.

На веб-страницата на Универзитетот во Тетово www.unite.edu.mk e поставен линкот Еразмус+ каде што имате можност да ги видите универзитетите и студиските насоки со кои имаме потпишан договор за соработка.

Апликацијата се наоѓа на линкот Еразмус+ на веб-страницата, која по пополнувањето ја праќате преку е-маил:

erasmus@unite.edu.mk

Право за аплицирање имаат редовните студенти, од втора година и погоре.

Со вашата апликација треба да приложите и мотивационо писмо на англиски јазик.

Рок за аплицирање до 22 ноември 2017 г.

 

 

За подетални информации да се обратите во Канцеларијата за меѓународна соработка, бр. 224, која се наоѓа во Ректоратот на УТ. 

  • email Емаил на пријател
  • print принт верзија
Државен универзитет во Тетово
image Почитувани претставници на медиумите, ја повикавме денес оваа конференција за да Ве информираме непосредно
image Државниот универзитет во Тетово денес го посети амбасадорот на САД во Македонија, Пол Волерс.
image "ЗАЕДНО За современ и реформиран универзитет За универзитетска автономија и академска слобода За добар и транспарентен менаџмент"   Господ
image На денешната средба со новинарите, ректорот на ДУТ, проф. д-р Вулнет Амети, во придружба