Насловна | Вести

Вести

вкупно: 6 | прикажани: 1 - 6

Изјава на проректорот за Настава на ДУТ, Проф. Др. Фехари Рамадани

image
Почитувани претставници на медиумите, ја повикавме денес оваа конференција за да Ве информираме непосредно за настаната ситуација со дисперзираните студиските програми во град Скопје, со
[повеќе]
image

Американскиот амбасадор Пол Волерс во посета на ДУТ

Државниот универзитет во Тетово денес го посети амбасадорот на САД во Македонија, Пол Волерс. По овој повод, амбасадорот Волерс беше пречекан од ректорот на ДУТ, ...
[повеќе]
image

ПРОГРАМСКА ПЛАТФОРМА за четиригодишното работење на Државниот Универзитет во Тетово од проф. д-р Вулнет Амети, кандидат за Ректор

"ЗАЕДНО За современ и реформиран универзитет За универзитетска автономија и академска слобода За добар и транспарентен менаџмент"   Господ да го благослови Државниот универзитет во Тетово!   Целата платформа можете да го симнете ...
[повеќе]
image

Ректорот на ДУТ присуствуваше на отворањето на VII-та научна средба на Институтот “Алб-Шкенца”

Ректорот на ДУТ, проф. д-р Вулнет Амети ќе присуствува на свеченото отворање на Седмат меѓународна средба на Институтот "Алб-Шкенца", на тема: "Сеалбанската научна мисла во ...
[повеќе]
image

На првиот уписен рок, во ДУТ се запишаа околу 2700 студенти

Денеска беа објавени службените резултати од првиот уписен рок на ДУТ, за академската 2012/2013 година. Проректорот за настава на ДУТ, Проф. др. Фехари Рамадани, на ...
[повеќе]
image

На ДУТ започна првиот уписен рок за академската 2012/2013 година

На денешната средба со новинарите, ректорот на ДУТ, проф. д-р Вулнет Амети, во придружба на сите проректори на Универзитетот, доц. д-р Фехари Рамадани - проректор ...
[повеќе]
вкупно: 6 | прикажани: 1 - 6
Државен универзитет во Тетово
image Почитувани претставници на медиумите, ја повикавме денес оваа конференција за да Ве информираме непосредно
image Државниот универзитет во Тетово денес го посети амбасадорот на САД во Македонија, Пол Волерс.
image "ЗАЕДНО За современ и реформиран универзитет За универзитетска автономија и академска слобода За добар и транспарентен менаџмент"   Господ
image На денешната средба со новинарите, ректорот на ДУТ, проф. д-р Вулнет Амети, во придружба