Сенат

За членови на Сенатот на Државниот Универзитет во Тетово се избрани:

 

Бр. Име и Презиме Факултет Звање
1 Ректор Вулнет Амети Физичка Култура редовен професор
2 Галип Велиу Филозофски Факултет редовен професор
3 Метин Далип Физичка Култура редовен професор
4 Неџбедин Беадини ФМПН редовен професор
5 Невзат Бејтули Факултет за Уметности редовен професор
6 Муќереме Руси Филозофски Факултет редовен професор
7 Јордан Шикоски ФМПН редовен професор
8 Рахим Максути Применети Науки вонреден професор
9 Хамит Алиу Економски Факултет вонреден професор
10 Селами Колоња Факултет за Уметности вонреден професор
11 Фатмире Лумани Правен Факултет вонреден професор
12 Ејуп Ајдини Филолошки Факултет вонреден професор
13 Арбр Челику Филолошки Факултет вонреден професор
14 Висар Ганиу Физичка Култура вонреден професор
15 Насер Адеми  Правен Факултет вонреден професор
16 Џезаир Идризи Прехрамбена Текнологија доцент
17 Фејзулах Фејзулаху Прехрамбена Текнологија доцент
18 Етем Исени Економски Факултет доцент
19 Абдул Колеци Применети Науки доцент
20 Арбнора Дехари Студентски Палрамент  
21 Ндерим Лимани Студентски Палрамент  
  • email Емаил на пријател
  • print принт верзија
Оцени текст
3.00
Државен универзитет во Тетово
image Почитувани претставници на медиумите, ја повикавме денес оваа конференција за да Ве информираме непосредно
image Државниот универзитет во Тетово денес го посети амбасадорот на САД во Македонија, Пол Волерс.
image "ЗАЕДНО За современ и реформиран универзитет За универзитетска автономија и академска слобода За добар и транспарентен менаџмент"   Господ
image На денешната средба со новинарите, ректорот на ДУТ, проф. д-р Вулнет Амети, во придружба