Ректорска управа

 

Ректор – проф. д-р Вулнет Амети

Проректор за финансии - проф. д-р Алифета Селими

Проректор за образование и наука - проф. д-р Решат Ќаили

Проректор за меѓународни односи – проф. д-р Арбер Челику

Генерален Секретар – Адем Беадини

Декан на Филозофскиот факултет – проф. д-р Фадби Османи

Декан на Филолошкиот факултет – доц. д-р Фатмир Сулејмани

Декан на Факултетот за природно-математички науки – проф. д-р. Фаузи Скендери

Декан на Факултетот за медицински науки – доц. д-р Насир Беџети

Декан на Правниот факултет проф. д-р Ферат Полиси

Декан на Економскиот факултет – проф. д-р Раман Исмаили

Декан на Факултетот за физичка култура – проф. д-р Ајри Зиба

Декан на Факултетот за уметности – проф. д-р Мифтар Мемети

Декан на Факултетот за применети науки – проф. д-р Ндерим Зеќири

Декан на Факултетот за прехранбена технологија и исхрана – доц. д-р Џезаир Идризи

Декан на Факултетот за бизнис администрација – проф. д-р Насер Раими

Претседател на Студентскиот парламент – Ардиан Билали

 

 

  • email Емаил на пријател
  • print принт верзија
Оцени текст
3.50
Државен универзитет во Тетово
image Почитувани претставници на медиумите, ја повикавме денес оваа конференција за да Ве информираме непосредно
image Државниот универзитет во Тетово денес го посети амбасадорот на САД во Македонија, Пол Волерс.
image "ЗАЕДНО За современ и реформиран универзитет За универзитетска автономија и академска слобода За добар и транспарентен менаџмент"   Господ
image На денешната средба со новинарите, ректорот на ДУТ, проф. д-р Вулнет Амети, во придружба