Përgjegjëse e bibliotekës së Universitetit:
Arbana Ajdini
Email: arbana.ajdini@unite.edu.mk

BOOK TITLES
NAME AND SURNAME
PLACE OF PUBLCIATION
50 VJET "EMIN DUKARU" (MONOGRAFI)ANSAMBLI I KËNGËVE DHE VALLEVE POPULLORE SHQIPTARESHKUP 1998
ARIE NGA OPERAT DHE KËNGË SOLO (PARTITURË)RAUF DHOMIPRISHTINË 2002
ART, IDEOLOGY & ECONOMICS IN NAZI GERMANYALAN E. STEINWEISUSA 1993
ASGJË - NGA BALTA E FJALËVE (KORALE)BEKIM RAMADANITETOVË 2010
BAZAT E HARMONISË I (BASI I SHIFRUAR)ZULQYFLI ZIBATETOVË 2013
CHORDS FOR KEYBOARD & GUITARA POCKET REFERENCE GUIDE TO MORE THAN 1800 CHORDS!MILWAUKEE 1995
DASMA ARBËRESHE (OPERA NË TRI AKTE ME PROLOG)RAUF DHOMIPRISHTINË 2005
DËGJO DHE HARRO BRENGËNBEKIM RAMADANISHKUP 2015
FJALË PA KËNGËBEKIM RAMADANITETOVË 2014
FJALË PA KËNGË (PËR ARTET DHE MUZIKËN)BEKIM RAMADANITETOVË 2013
FOLKLORI MUZIKOR SHQIPTARLORENC ANTONIPRISHTINË 1972
FUNKSIONET SOCIO-KULTURORE TË MUZIKËS NË ANTIKË (KRAHASUAR ME ELEMENTE TË FOLKLORIT SHQIPTAR)SUNAJ RAIMIKUMANOVË 2005
GJYSËM SHEKULLI JETE DHE VEPRIMTARIE TË SHKA "AGIMI" 1944-1994ENGJËLL SH. BERISHA, KOLË B. SHIROKAPRIZREN 1994
GOCA E KAÇANIKUT (OPERA NË DY PJESË)RAUF DHOMIPRISHTINË 1997
IN-TENEBRIS , REFLEKSIONE 1990-2000SHPËTIM- KUSHTATIRANË 2002
JEHON KËNGA KORALEBEKIM RAMADANITETOVË 2017
KËNDIMI I FEMRAVE TË PODGURITREXHEP MUNISHIPRISHTINË 1979
KËNGA JONË- 2SHTËPIA QENDRORE E KRIJIMTARISËTIRANË 1983
KËNGË DHE LOJËRA MUZIKORE, PËR KOPSHTET E FËMIJËVEPËRMBLEDHI : VATH ÇANGU, SHUAIP KRYPATIRANË 1990
KËNGË TË ZGJEDHURA KORALEBEKIM RAMADANISHKUP 2010
KUARTET PËR HARQE (PARTITURË)RAUF DHOMIPRISHTINË 2001
KUSH KËNDON - KEQ S'MENDON - (KËNGË KORALE)BEKIM RAMADANISHKUP 2011
MALI MUZIĆKI LEKSIKONLUCIJAN MARIJA ŠKERJANCNOVI SAD 1969
MEDITIM PËR ARTIN TIMBEKIM RAMADANITETOVË 2016
METODIKA E MËSIMIT TË MUZIKËSPAVEL ROJKOTETOVË 2014
MUZIČKA ČITANKATRUDA REICHZAGREB 1977
NA BASHKOI KËNGA KORALEBEKIM RAMADANITETOVË 2018
NGA KËNGA NË KËNGË (KORALE)BEKIM RAMADANISHKUP 2013
NJOHURI MBI INSTRUMENTET MUZIKORERAUF DHOMISHKUP 2008
NOTAT E LAZDRUARA (KËNGA PËR FËMIJË)ZEJADIN ISMAILISHKUP 1995
PËR TË BUKURËN MUZIKOREEDUARD HANSLIKTETOVË 2014
REFLEKSE MUZIKOLOGJIKE DHE PUBLICISTIKEZEJADIN ISLMAILIKUMANOVË 2006
SHKOLLA PËR KITARË KLASIKENASER DULASHKUP 2000
SOLFEXHO, MELORITMIKSELAMI KOLONJATETOVË 2008
SVET KAO VOLJA I PREDSTAVAŠOPENHAUERNOVI SAD 1981
VALLET E LUNXHËRISËRAMAZAN H. BOGDANITIRANË 1995
VALLËZIMI POPULLOR SHQIPTAR( LIRIKA)RAMAZAN H. BOGDANITIRANË 1997
ИСТОРИЈА МУЗИКЕ ( КЊИГА ПРВА)РОКСАНДА ПЕЈОВИЋБЕОГРАД 1986
КАЛЕНДАРНИТЕ ПРАЗНИЦИ В ОБУЧЕНИЕТО ПО МУЗИКА,I-IV КЛАСИЛИЯНА НИКОЛОВА, НИКОЛАЍ КОЛЕВВЕЛИКО ТЪРНОВО 2003
МУЗИЧКATA ПИРАТЕРИЈА И ТЕОРИЈАТА НА КРИМИНАЛОТСАМИР ИНДУЏАСКОПЈЕ 2009
ETNOMUZIKOLOGJIAFRITZ BOSE ( PËRKTHYER NGA BEKIM RAMADANI )TETOVË 2019
ТРАДИЦИОНАЛНАТА МУЗИЧКА КУЛТУРА НА АЛБАНЦИТЕ ОД ДОЛНИ ПОЛОГБЕКИМ РАМАДАНИТЕТОВО2019
TRADITA E MUZIKËS POPULLORE SHQIPTARE NË TETOVË DHE RRETHINAT E SAJBEKIM RAMADANITETOVË 2020
UDHA E FESTIVALIT TË KËNGËS PËR FËMIJËGJOVALIN ÇUNISHKODËR2012
BOOK TITLES
NAME AND SURNAME
PLACE OF PUBLCIATION
BAZAT DHE PARIMET E KONTABILITETITSERAFIM TOMOVSKITETOVË2005
PRAKTIKUM PËR LËNDËN BAZAT DHE PARIMET E KONTABILITETITSERAFIM TOMOVSKITETOVË2005
BASHKIMI EVROPIAN NË SHEK.XXI- INSTITUCIONET EKONOMIKEMAURICE DUROUSSETSHKUP2004
DREJTIMI I NDËRMARRJESA. BOYERSHKUP2004
DREJTIMI FINANCIAR I NDËRMARRJEVE DHE I SHOQËRIVEJEAN -LOUIS AMELONSHKUP2006
AFTËSITË MENAXHERIALEANDRI KOXHAJ/
GLOBALIZIMI DHE TRANZICIONISELMAN SELMANAJPRISHTINË2006
MENAXHIMISHYQYRI LLACI/
PARIMET E KONTABILITETIT FINANCIARFITIM DEARITETOVË2007
INVESTIMEEDLIRA LUCI, DORINA KRIPATIRANË2007
DREJTIMI FINANCIAR 1HALIT XHAFA, BESHIR CICERITIRANË2003
ANALIZA E AMBIENTIT DHE VENDOSJA BIZNESOREFLUTURIM SALIUTETOVË2008
TRANZICIONI DHE INTEGRIMET EKONOMIKENASIR SELIMISHKUP2001
TË NDËRTOJMË TË ARDHMEN NËPËRMJET KULTURËS FINANCIAREBAKA E SHQIPËRISËTIRANË2011
KRIZA E KAPITALIZMIT GLOBALGEORGE SOROSTIRANË1999
SHPENZIMI MARGJINAL I FONDEVE PUBLIKEBEV DALBISHKUP2012
MENAXHIMI I CILËSISË TOTALEGADAF REXHEPISHKUP2010
TEORIA E SHPENZIMEVEBEQIR ZHUTASHKUP1999
PRODUKTIVITETI DHE INOVACIONEBOZHIDAR COLAKOVIC, SELMAN SELMANAJPRISHTINË1989
BAZAT E EKONOMISËSINAN ADEMAJPRISHTINË1998
HYRJE NË EKONOMIMUSA LIMANIPRISHTINË2002
KONTROLLI DHE REVIZIONI I NDËRMARRJEVEHAJRULLAH GORANIPRISHTINË1997
TEORIA E PRODHIMITISMET BEGUPRISHTINË1997
MËNYRA MË E SHPEJT DREJT ZHVILLIMIT TË KORPORATËSMARK H. MEJERSHKUP2009
EKONOMIA E NDËRMARRJESNEXHBI VESELITETOVË1998
FINANCIMI I AFARIZMIT DHE ZHVILLIMIT TË NDËRMARJEVESHABAN PREVALLASHKUP1999
ANALIZA E VEPRIMTARISË EKONOMIKE TË NDËRMARRJESBEQIR ZHUTASHKUP1999
ELEMENTET DHE METODAT PËR PËRLLOGARITJEN E PRODHIMITBEQIR ZHUTASHKUP2007
MARKETINGU NË PRAKTIKHAMIT ALIU, TIHOMIR CEPREGANOVTETOVË2008
MARKETINGUBARDHYL CEKU, NAIL RESHIDIPRISHTINË2006
DREJTIM MARKETINGULILJANA ELMAZI, SHAIP BYTYCI/
LËVIZJET E MARKETINGUTFILIP KOTLER, DIPAK K. XHAIN, SUVIT MESINSISHKUP2011
MARKETINGU NË SEKTORIN PUBLIKPHILIP KOTLER, NANCY LEESHKUP2009
BAZAT E MARKETINGUT LILJANA ELMAZITIRANË2007
MIKROEKONOMIA ME KALKULIMBARDHYL DAUTITETOVË2008
EKONOMIA POLITIKENURI BASHOTAPRISHTINË1998
EKONOMIA POLITIKE E REFORMËS NË SEKTORIN E ENERGJISË ELEKTRIKEDAVID G. THOMAS, C.VIKTOR, HELLERSHKUP2009
ARRITJA E QEVERISË SË AFTËMERILI S. GRINDLSHKUP2012
PROBLEME TË POLITIKËS MONETARE DHE PARASHIKIMI I INFLACIONITBANKA E SHQIPËRISËTIRANË2005
MIKROEKONOMIA E NDRYSHIMEVE TEKNOLOGJIKEKRISTIANO ANTONELISHKUP2010
REALITETE EKONOMIKEIZET ZEQIRISHKUP2005
NJË DEKADË E MENDIMIT EKONOMIK DHE POLITIKABDYLMENAF BEXHETISHKUP2006
SISTEMI I DREJTË EKONOMIKNEXHMETIN ERBAKAN/
USHTRIME TË MAKROEKONOMISËSULO HADERI, TONIN KOLATIRANË2008
EKONOMIA POLITIKEBEQIR ZHUTASHKUP1999
EKONOMIA POLITIKE IBEQIR ZHUTASHKUP1975
ASPEKTE KRITIKE TË KARAKTERIT KAPITALIST TË EKONOMISË NË DISA VENDE REVIZIONISTETOMOR CEROVATIRANË1985
STABILIZIMI EKONOMIKUROSH ANDREEVSKISHKUP1982
ҪMIMI NORMAL NË TEORINE EKONOMIKE TË MARKSIT DHE NË TEORINË TONE EKONOMIKEPAJAZIT POMAKPRISHTINË1977
MËDITJA, ҪMIMI DHE FITIMIKARL MARKSPRISHTINË1963
PUNA ME MËDITJE DHE KAPITALIKARL MARKSPRISHTINË1963
MATEMATIKA E ZBATUARTHOMA MITRE, BASHKIM RUSETIPRISHTINË2008
MATEMATIKA IIEJUP HAMITIPRISHTINË1997
PËRMBLEDHJE ME DETYRA TË ZGJIDHURA NGA MATEMATIKA ELEMENTARE PËR PËRGATITJEN E PROV.PR.ISAK HOXHAPRISHTINË2002
ANALIZA ELEMENTARE E MATEMATIKËSBLLAGOJA S. POPOVSHKUP1979
SISTEMI EKONOMIK I JUGOSLLAVISË IMILLOSH SAMARXHIAPRISHTINË1976
SISTEMI EKONOMIK I JUGOSLLAVIS IIMILLOSH SAMARXHIAPRISHTINË1978
BAZAT E ANALIZËS MATEMATIKE IG. M. FIHTENGOLCBEODRAD1970
TEKNOLOGJIA ME NJOHJEN E MALLITATANASIJE POPOVIQSHKUP1969
MATEMATIKA PËR EKONOMISTËMENDI DOKOTETOVË1996
MATEMATIKA PËR BANKAR DHE FINANCADENIS KOKS, MAJKL KOKSSHKUP2011
USHTRIME TË MATEMATIKËS PËR FAKULTETIN E EKONOMISËBASHKIM RUSETI, THOMA MITRETIRANË2007
HISTORI E MENDIMIT EKONOMIKSINAN ADEMAJPRISHTINË1996
JETA DHE INSTITUCIONET AMERIKANEDOUGLAS K. STEVENSONUSA1989
NJOHURI EKONOMIKEINSTITUTI I STUDIMEVE PEDAGOGJIKE /1992
ELEMENTE TË ORGANIZIMIT DHE MEKANIZIMIT TË KONTABILITETITLEFTER KRIQITIRANË1974
DETYRA PRAKTIKE PËR KONTABILITETIN E APLIKUAR NË BUJQËSIKOLEKTIV AUTORËSHTIRANË1973
EVIDENCA KONTABILE E NDËRMARRJEVE INDUSTRIALE - I -SHAQIR XHANGO, MALO FRASHËRITIRANË1972
ARTIKUJ TË BOTUAR NË BULETININ EKONOMIK TË BANKËS SË SHQIPËRISË GJATË NJË DEKADE / VËLLIMI II 2001-2004BANKA E SHQIPËRISËTIRANË2007
ARTIKUJ TË BOTUAR NË BULETININ EKONOMIK TË BANKËS SË SHQIPËRISË GJATË NJË DEKADE / VËLLIMI III 2005-2007BANKA E SHQIPËRISËTIRANË2007
HISTORI E SHKURTËR E EKONOMISË AMERIKANEROBERT L.MËKENUSA1981
PLANIFIKIMI DHE POLITIKA AFARISTE E ORGANIZATAVE TË PUNËS SË BASHKUARMEHDI GJAKOVAPEJË1979
FINANCIMI I SHPENZIMEVE TË PËRGJITHSHME E TË PËRBASHKËTA ME VËSHTRIM TË POSACËM NË R. E KOSOVËSSABRI KADRIUPRISHTINË1997
INFORMATOR - MONOGRAFI PËR SHKOLLËN E LARTË EKONOMIKEEDMOND E. BEQIRIPRISHTINË2000
PROCESET DHE LËVIZJET SOCIO­EKONOMIKE NË POLLOGEDMOND AZIRISHKUP2002
ZHVILLIMI EKONOMIK DHE INVESTIMET DEMOGRAFIKE NË KOSOVËJUSTINA SHIROKA-PULAPRISHTINË1997
ZHVILLIMI EKONOMIKO-SHOQËROR I TROJEVE SHQIPTARE DHE INTEGRIMI I TYRE RAJONAL DHE BOTËRORUNIONI I EKONOMISTËVE SHQIPTARËPRISHTINË2000
RESURSET DHE ZHVILLIMI I TURIZMIT NË MAQEDONIN PERENDIMORERAHIM IMERISHKUP2006
UDHËZUES MBI FINANCIMET E BASHKIMIT EUROPIAN PËR OJQ- TËMARIKA HAJRULASHKUP2007
FINANCIMI PUBLIK ME VËSHTRIM TË POSACËM NË KOSOVË - I -SABRI KADRIUPRISHTINË2002
PARAKUSHTET PËR SHËNJESTRIMIN E INFLACIONIT NË SHQIPËRI BANKA E SHQIPËRISËTIRANË2005
BANKINGU QENDROR NË KOHËN E INTEGRIMITBANKA E SHQIPËRISËDURRËS2005
E DREJTA ME NJOHURITË THEMELORE TË SË DREJTËS AFARISTEMEHDI J. HETEMIPRISHTINË1996
E DREJTA FISKALEJEAN-JACQUES BIENVENU, THIERRY LAMBERTSHKUP2012
BAZAT E TË DREJTËS TREGTAREEUGEN KLUCINGERSHKUP2011
KATALOGU I MONEDHAVE ILIRO-EPIROTE TË GJETURA NË MAQEDONIHAFEZAT OSMANISHKUP2008
ZHVILLIMI I MARRËDHËNIEVE MIDIS REPUBLIKËS SË MAQEDONISË DHE BASHKIMIT EVROPIAN- KUSHTET EKONOMIKE PËR ANTARËSIMIN E MAQEDONISË NË BEBUJAMIN ASANITETOVË2007
KAPITALI FINANCIAR I MËRGIMTARËVE DHE PËRFSHIRJA E TYRE NË EKONOMINË E R. SË MAQEDONISËSEADIN XHAFERISHKUP2005
LECITIMI PUBLIK & TENDERIMI SI FORMË E POSAÇME E PRIVATIZIMIT TË PRONËS SHTETËRORE DHE SHOQËRORE NË ATË PRIVATEZEJNEL SHABANITETOVË2009
DISA TË DHËNA EKONOMIKO­TREGTARE MBI GRUPIMET KRYESORE EKONOMIKE KAPITALISTO­REVIZIONISTENAQO SINANI, STAVRI GAMBETATIRANË1984
ZHVILLIMI I BANKËS SË SHQIPËRISË NË PERIUDHËN 2006 - 2008BANKA E SHQIPËRISËTIRANË
HYRJE NË BIZNESIN NDËRKOMBËTAR/KOÇANI2011
BIZNESI NDËRKOMBËTARDANIELS RADEBAUGH, SULLIVANKOÇANI2011
EKONOMIKSI I UNIONIT MONETARPAUL DE GRAUËEPRISHTINË2006
ETIKA AFARISTE DHE PROFESIONALESERAFIM TOMOVSKITETOVË2006
RRJETI I KORRUPSIONITPETER EIGENGJERMANI2003
KORRUPSIONI DHE ANTIKORRUPSIONI NË SISTEMIN E DREJTËSISËCRISTI DANILETTIRANË2011
STRATEGJIA KONKURRENTEMJKLL E. PORTERSHKUP2009
PËR KONKURRENCËNMICHAEL E. PORTERSHKUP2009
LEKSIKON I VOGËL I FINANCAVE DHE EKONOMISË NDËRKOMBËTAREHAMIT ALIU, SEADIN XHAFERISHKUP2006
BAZAT DHE PARIMET E KONTABILITETITSERAFIM TOMOVSKI, ALIFETA SELIMI, AFRIM ALILITETOVË2012
PRAKTIKUM BAZAT DHE PARIMET E KONTABILITETITSERAFIM TOMOVSKI, ALIFETA SELIMI, AFRIM ALILITETOVË2012
POLITIKA MONETARE NË SHQIPËRIBANKA E SHQIPËRISËTIRANË2012
MENAXHIMI I MARKETINGUT -METODAT STRATEGJ. TË VENDIM-MARRJESJOHN Ë. MULLINS, ORVILLE C. ËALKER JT/
MARKETINGU NDËRKOMBËTARË -PLANIFIKIMI I STRATEGJIVE, PJESMARRJEVE NË TREGJE DHE REALIZIMIROXHER BENET, XHIM BLLITSHKUP2011
MARKETINGU PËR MENAXHER JO TË MARKETINGUTNORTON PELISHKUP2011
BAZA PËR MARKETING MENAXHMENTKELER, KOTLERSHKUP2013
MARKETINGU PRECIZJEFF ZABIN, GRESH BREBACHSHKUP2011
MENAXHIMI STRATEGJIK I TREGUTDAVID A. EJKERSHKUP2012
NDËRMARRËSIA EFEKTIVESTJUART RID, SARAS SARASVATI, NIK DJU, ROBERT VILTBANK, EN-VALERI OLSONSHKUP2012
SIPËRMARËSIA -FILLIM I SUKSESSHËM I SIPËRMARRJEVE TË REJABRUS R. BARINGER, R.DUEJN AJERLENDSHKUP2013
MENAXHIMI OPERATIVRICARD B. CEJS, F. ROBERT XHAJKOBS, NIKOLAS J.AKVILANO/
NDËRMARRËSA DHE MENAXHIMI ME BIZNESET TË VOGLASTIV MARIOTI, KAROLIN GLLAKINSHKUP2013
BAZAT E AFARIST KOMUNIKIMITMERI ELEN GAFIKOÇANI2011
NDËRMARRËSIA TEKNOLOGJIKETOMAS N.DINING, ROBERT D.HISRIH, MIHAELL A. LEHTERSHKUP2013
TEORIA PËR TATIMIN DHE EKONOMIA PUBLIKELUIS KAPLOUSHKUP2012
TREGTIA BOTËRORE DHE PAGESATRICARD E.KEJVS, XHEFRI A.FRENKEL, RONALD V. XHOUNSSHKUP2013
EKONOMIA PËR BOTËN E PAPËRKRYERRICARD ARNOT, BRUS GRINVAL, RAVI KANBUR, BERI NAJLBAFSHKUP2012
ANALIZA E EKONOMISË POLITIKE GLOBALEENDRU VOLTER, GAUTAM SENSHKUP2011
STRATEGJIA E POLITIKËS MONETAREFREDERIK S.MISHKIN/
E DREJTA NDËRKOMBËTARE PËR KËRKESËN E INVESTIMEVEZAKARI DAGLASSHKUP2013
TË FSHEHTAT E INOVACIONIT TË STEVE JOBSCARMINE GALLO/
EKONOMIA BUJQËSORE DHE AGROBIZNESIGEJL L. KREJMER, KLARENS V.JENSEN, DAGLLAS D. SAUTGEJTSHKUP2013
EKONOMIA E RISKUT DHE E KOHËSKRISTIAN GOILERSHKUP2013
RREZIKU KREDITORDAREL DAFI, KENET XH. SINGLTONSHKUP2013
HYRJE NË SEKTORIN BANKARBARBARA CASU, CLAUDIA GIRARDONE, PHILIP MOLINEUXSHKUP2013
PRAKTIKA E MARRËDHËNIEVE ME PUBLIKUNFRASER P. SEITELSHKUP2013
TREGU FINANCIAR I EKONOMETRIKËSXHON J.KEMBWLL, ENDRU V. LOU, A.KREG MAKKINLEJSHKUP2013
EKONOMIA E MESME PUBLIKEZHAN HENDRIKS, GERET D. MAJLSSHKUP2013
NJOHURI, INFORMACIONE DHE TË PRITURAT NË MAKROEKONOMINË MODERNEFILIP AGION, ROMAN FRIDMAN, XHOSEF STIGLIC, MAJKLL VUDFORDSHKUP2013
GJEOGRAFIA EKONOMIKE DHE POLITIKA PUBLIKERICHARD BADWIN, RIKARD FORSLID, PHILIPE MARTIN, GIANMARCO OTTAVIANO, FREDERIC ROBERT-NICOUDSHKUP2013
SIPËRMARRËSIA / FLETORE PUNE PËR STUDENTËSTIV MARIOTI, TONI TOULLSHKUP2012
E DREJTA TREGTARE (LIGJËRATA TË AUTORIZUARA )ADNAN JASHARI/
E DREJTA EKONOMIKEMEHDI ETEMI/
KIBERNETIKA NË EKONOMIXHEVAT BAKRACIPRISHTINË1982
TEORIA E BILANCITHAJRULLAH GORANIPRISHTINË1981
INFLACIONI ( LIGJËRATA)SABAHUDIN KONOMI/
PLANIFIKIMI DHE POLITIKA AFARISTE E OPBIZET PLANA/
PLANIFIKIMI NË SHOQËRINË VETËQEVERISËSERADMILA STOJANOVIQPRISHTINË1980
TEORIA E ZHVILLIMIT EKONOMIK NË SOCIALIZËMRADMILA STOJANOVIQNISH1973
ANALIZA E VEPRIMTARISË EKONOMIKE TË NDËRMARRJEVEFRANJO KRAJCEVIQPRISHTINË1977
GJEOGRAFIA EKONOMIKEMARK KRASNIQIPRISHTINË1972
TEORIA DHE ANALIZA E BILANCITKOSTA VASILEVIQPRISHTINË1977
SHKENCA MBI FINANCATHAMID FILIPOVIQPRIZREN1971
METODAT MATEMATIKORE PËR ANALIZA EKONOMIKE -II-LUBOMIR MARTIQBEODRAD1973
ORGANIZIMI I PUNËSALFRED JAEGER, STEVAN KUKOLEGA, JOVAN VEJNOVIQ, NENAD MILEUSNIQ, DRAGUTIN TABORSHAK, CEDOMIL BUCHBEREGER, SLAVKO MARJANOVIQBEODRAD1978
PRODHIMI, INKUADRIMI DHE STABILIZIMI ANALIZË BASHKËKOHORE MAKRO-EKONOMIKEBRANISLLAV SHOSHKIQPRISHTINË1972
STRATEGJIA OPTIMALE E ZHVILLIMIT EKONOMIKRADMILA STOJANOVIQPRISHTINË1977
ZHVILLIMI I MENDIMIT EKONOMIKBRANISLLAV SHOSHKIQNISH1972
NDARJA E TË ARDHURAVE NË EKONOMINË ME TREGBRANISLLAV SHOSHKIQPRISHTINË1977
ORGANIZIMI I PUNËSA.JEGER, S. KUKOLEQA, J.VOJNOVIQ, N.MILEUSNIQ, D.TABORSHAK, C.BUCHBERGER, S.MARJANOVIQPRIZREN1984
ZBATIMI I METODAVE TË KËRKIMEVE OPERACIONALE NË EKONOMISHERIF KUKAPRIZREN1983
KAPITALI / VËLLIMI I PARË 1K. MARKSTIRANË1976
KAPITALI / VËLLIMI I PARË 2K. MARKSTIRANË1976
KAPITALI / VËLLIMI I PARË 3K. MARKSTIRANË1971
KAPITALI / VËLLIMI I DYTË 1K. MARKSTIRANË1972
KAPITALI / VËLLIMI I DYTË 2K. MARKSTIRANË1973
KAPITALI / VËLLIMI I TRETË 1K. MARKSTIRANË1974
KAPITALI / VËLLIMI I TRETË 2K. MARKSTIRANË1974
KAPITALI / VËLLIMI I TRETË 3K. MARKSTIRANË1975
GUIDË PËR ZBATIMIN E LIGJIT PËR DONACIONE DHE SPONSORIME NË VEPRIMTARITË PUBLIKE DHE LIGJE TË TJERA TATIMORESLLAVKO LLOZOVSKI, BRANISLLAV GULEV, MAKSIM ACEVSKI, ZORAN STOJKOVSKISHKUP207
FILLONI BIZNESIN TUAJXHILL AMADIOSHKUP2013
MENAXHIMI I RREZIQEVE LIDHUR ME SIGURINËV. VONGKOÇANI2013
EFEKTET EKONOMIKE TË BUXHETIT QEVERITARELHANAN HELPMAN, ASAF RAZIN, EFRAIM SADIKASHKUP2012
MENAXHMENTI POLITIKANTONIJ TODOROV, DOBRIN KANEV, ILIJA ANGELOVA, IVAN RADEVSHKUP2009
HULUMTIMI NDËRKOMBËTAR I MARKETINGUTV. KUMARSHKUP2014
ZHVILLIMI I MAKROEKONOMISËPIERRE-RICHARD AGENOR, PETER XH. MONTIELSHKUP2014
TËRHEQJA E INVESTUESVEPHILIP KOTLER, HERMAËAN KARTAJAYA, S.DAVID YOUNGSHKUP2010
REKLAMIMI DHE PROMOVIMIXHORXH E. BELC, MAJKËL A. BELCKOÇANI2011
MENAXHMENTRICHARD L. DAFTKOÇANI2011
EKONOMI PËR MENAXHERËPAUL G. FARNHAMSHKUP2009
SIPËRMARRESIAROBERT D.HISRIH, MAJKLL P.PETERS, DIN A.SHEFERDSHKUP2012
LIBËR SHKOLLOR PËR ANALIZË EKONOMIKE TË SË DREJTËS CIVILEHANS -BERND SHEFER, KLAUS OTSHKUP2014
EKONOMIA MENAXHERIALE DHE STRATEGJIA E BIZNESITMIHAEL R.BAYESHKUP2009
PSIKOLOGJIA KONSUMATORE E TURIZMIT, MIKPRITJES DHE REKREIMITA.XH.VUDSAJT, XH. I. KRAUC, XH.A.MAZANEK, M.OPERMANSHKUP2013
REFORMA E PENSIONEVENIKOLAS BAR, PETAR DAJMONDSHKUP2013
ORGANIZATA JO FITIMPRURËSE PËR ANGAZHIMSTIVEN RATGEB SMITH, MAJKËLL LIPSKISHKUP2011
RREGULLIMI I EKONOMISË NË SHËRBIMET PUBLIKEMAJKËL A. KRU, POL R. KLEJNDORFERSHKUP2013
TELEKOMUNIKACIONI DHE STRATEGJIA E BIZNESITRICHARD A. GERBSONSHKUP2011
PËRVETËSIMET KORPORATIVE DHE PRODUKTIVITETIFRENK R. LIHTENBERGSHKUP2011
BULETINIFAKULTETI I SHKENCAVE MATEMATIKE NATYROREPRISHTINË1996
INFORMACIONE SHËNDETËSORE: MENAXHIMI ME RESURSET STRATEGJIKEMERVAT ABDELLHAK, SARA GROSTIK, MERI ELIS HANKEN, ELEN XHEJKOBSSHKUP2011
BUJQËSIA DHE MJEDISIERNST LUTZTETOVË2010
MENAXHIMI ME RESURSET NJERËZOREGEORGE BOLANDER, SCOTT SNELKOÇANI2011
ZGJEDHJA MIRËQENIA DHE MASAAMARTYA SENSHKUP2013
BAZAT E MARKETINGUT TË KUJDESIT SHËNDETËSORERIC N.BERKOWITZSHKUP2012
ANALIZA REALE DHE PROBABILITETIR.M.DADLISHKUP2013
EKONOMIA E MIKROFINANCIMITBEATRIZ ARMENDARIZ, XHONATAN MORDAKSHKUP2012
SISTEMET BUJQËSORESINGLIM SNAP, BERI PAUNDSHKUP2013
GLOBALIZIMI DHE BIZNESIJOHN D.DANIELS, LEE H.RADEBAU, DANIEL SULLIVANSHKUP2012
ANALIZA E PLANIFIKIMIT TË MARKETINGUTDONALD R.LEMAN, RASEL S.VAJNERSHKUP2013
ZHVILLIMI RURALROBERT CEMBERSHKUP2012
SISTEME MODERNE SHFRYTËZIMIANDREW S.TANENBAUMMANASTIR2010
GLOBALIZIMI DHE NDËRTIMI I SHTETITSELMAN SELMANAJPRISHTINË2014
ADMINISTRATA E SHËNDETIT PUBLIKLOJD F.NOVIK, SINTIJA B.MOROU, GLEN P.MEJSSHKUP2012
EKONOMIAMEKKONEL BRUKOÇANI2015
MENAXHIMI STRATEGJIK NË TURIZËMLUIZ MUTINJOSHKUP2016
TURIZMI RURAL DHE BIZNESET E QËNDRUESHMEDEREK HOLL, AJRIN KIRKPATRIK, MORAG MICELSHKUP2015
TË KUPTUARIT E KONSUMITANGUS DITONSHKUP2015
PSIKOLOGJIA KONSUMATORE E TURIZMIT, MIKPRITJES DHE REKREIMITXH.A.MASANEK, XH.I.KRAUC, A.G.VUDSAJD, XH.R.BRENT RICISHKUP2015
EKONOMIA E KONSUMIT BOTËRORCEN DONGLINGSHKUP2014
MENAXHIMI ME BIZNESET E VOGLALONGNEKERI, MURI, PETI, PALICIKOÇANI2014
MENAXHMENTI FINANCIARISA MUSTAFAPRISHTINË2005
GJEOGRAFIA E PËRGJITHSHME EKONOMIKEASLLAN PUSHKU/
TEKNIKA BANKARELAVDOSH ZAHO, DRINI SALKOTIRANË2003
MATEMATIKA PËR EKONOMISTËMENDI DOKOTETOVË1996
MATEMATIKA PËR EKONOMISTËTFUAT RIZVANOLLI, MARJAN DEMA/
DEMOGRAFIA POPULLSIA DHE ZHVILLIMI EKONOMIKALICA WERTHEIMER BALETIQPRISHTINË
MENAZHIMI I INVESTIMEVESEADIN XHAFERI, DUSHKO NIKOLLOVSKISHKUP2007
KONTABILITETI FINANCIARSERAFIM TOMOVSKI, ELIZABETA DIMOVATETOVË2006
BAZAT E SISTEMEVE INFORMATIVE LLOGARITARESERAFIM TOMOVSK, ELIZABETA DIMOVATETOVË2006
KONTABILITETI FINANCIARETEM ISENITETOVË2015
VETITË TEKNOLOGJIKE TË MALLIT GJATË TRANSPORTITGORDANA RESHKOSKAMANASTIR2006
BOOK TITLES
NAME AND SURNAME
PLACE OF PUBLICATION
POSSESSION A . S.BAYATLONDON1990
THE VIRGIN IN THE GARDENA . S. BAYATENGLAND1978
CROW’S CANT COUNTA.A. FAIRLONDON1953
APPOINTMENT WITH DEATHAGATHA CHRISTIELONDON1938
SATURDAY NIGHT AND SUNDAY MORNINGALAN SILLITOELONDON1960
SHEIKH’S TEMPTATIONALEXANDRA SELLERSNEW YORK2000
CHILDREN OF THE HORSE(HORSE CATCHERS)AMANDA COCKRELLNEW YORK2000
IN CUSTODYANITA DESAIGREAT BRITAIN1984
CARNAGE ANDREW BILLINGSNEW YORK1999
DEATH OF A POLITICAL PLANTANN RIPLEYUSA1998
A SUDDEN, FEARFULL DEATHANNE PERRYUSA1993
STRONG MEDICINEARTUR HAILEY USA1986
VANISH WITH THE ROSEBARBARA MICHAELS NEW YORK1992
SUSPICION OF GUILTBARBARA PARKERNEW YORK1996
MAN AND SUPERMANBERNARD SHAWGREAT BRITAIN1903
PYGMALIONBERNARD SHAWGREAT BRITAIN1914
A COLD WIND IN AUGUSTBURTON WOHLGREAT BRITAIN1960
CAT ON A BLUE MONDAYCAROLE NELSON DOUGLASNEW YORK1994
LAST MAN OF BATAANCARLOS P. ROMULOLONDON1956
DESERT LAWCLARENCE BUDINGTON KELLANDUSA1949
CITY OF SPADESCOLIN MACINNESLONDON1957
BILL BAILEYCATHERINE COOKSONGREAT BRITAIN1986
BILL BAILEY’S DAUGHTERCATHERINE COOKSONGREAT BRITAIN1988
THE WHIPCATHERINE COOKSON GREAT BRITAIN1983
TILLY TROTTER CATHERINE COOKSONGREAT BRITAIN1980
THE MALLEN STREAKCATHERINE COOKSONGREAT BRITAIN1973
THE UNBAITED TRAPCATHERINE COOKSON GREAT BRITAIN1966
GREAT EXPECTATIONSCHARLES DICKENSUSA1860
THE BERMUDA TRIANGLECHARLES BERLITZUSA1975
THE BRAMBLE BUSHCHARLES MERGEN DAHLGREAT BRITAIN1960
THE HELL-BENT KIDCHARLES O.LOCKEGREAT BRITAIN1962
STONE COLD DEAD IN THE MARKETCHRISTOPHER LANDONENGLAND1958
CHANGING PLACESDAVID LODGEGREAT BRITAIN1957
SMALL WORLDDAVID LODGE GREAT BRITAIN1984
THE HORSE HAIR SOFADAVID HUGHESGREAT BRITAIN1961
PRIVATE NAVYDAVID SATHERLEYGREAT BRITAIN1959
SHADOW DOWNDAVID ALEXANDER USA2000
HURRICANE SCUADRONDAVID RICHARDSGREAT BRITAIN
CALL ME WHEN THE CROSS TURNS OVERDARCY NILANDGREAT BRITAIN1957
DANGERFORDDEIRDRE STILESUSA
UNCHARTED SEASDENNIS WHEATLEYGREAT BRITAIN1938
THE KA OF GILFORD HILARYDENNIS WHEATLEYGREAT BRITAIN1956
DEATH OF A SNOUTDOUGLAS WARNERGREAT BRITAIN1961
FIELD OF THIRTEEN DICK FRANCIS USA1998
VIRAL INTELLIGENCEDON DE BRANDTUSA2000
EXILE TO THE STARSED MACK MILLERNEW YORK1964
THE GUNNEREDGAR WALLACEGREAT BRITAIN1928
THE GREEN ARCHEREDGAR WALLACE GREAT BRITAIN1928
THE BRIGANDEDGAR WALLACE ENGLAND1964
ONE MORE SUMMEREDWARD STEPHENSUSA1950
THE QUEENS AWARDELLERY QUEEN GREAT BRITAIN1960
IN PURSUIT OF THE PROPER SINNERELIZABETH GEORGEUSA1999
A ROOM WITH A VIEWE.M. FORSTERUSA1986
CHILDHOOD AND SOCIETYERIK H.ERIKSONUSA1950
JOURNEY INTO FEARERIC AMBLERGREAT BRITAIN1940
SERRENISSIMAERICA JONGGREAT BRITAIN1987
I’M COMING VIRGINIAERIK BURDICKGREAT BRITAIN1962
THE D.A. BREAKS AN EGGERLE STANLEY GARDNERGREAT BRITAIN1959
THE HIGH AND THE MIGHTYERNEST GANNGREAT BRITAIN1953
BEN HALL THE BUSH FRANK CLUNEGREAT BRITAIN1965
THE CAT OF BUBASTESG.A. HENTYGREAT BRITAIN1941
SCANDAL IN EDEN GARRET ROGERSGREAT BRITAIN1965
THREE SINGLESGERALD DURRELLGREAT BRITAIN1954
HISTORY OF THE KINGS OF BRITAIN GEOFFREY OF MOUTH USA1958
THE QUIET AMERICANGRAHAM GREENE/
EVERY TRACEGREGG MAIN USA2000
THE DOOMED OASISHAMMOND INNESGREAT BRITAIN1960
THE HIDDEN TARGETHELEN MCINNESGREAT BRITAIN1980
JAMES BOND LIVE AND LET DIEIAN FLEMINGGREAT BRITAIN1957
FOR YOUR EYES ONLYIAN FLEMINGENGLAND1962
JAMES BOND DR. NO.IAN FLEMINGGREAT BRITAIN1960
THE DARK CRUSADER IAN STUART(ALISTAR MACCLEAN)GREAT BRITAIN1961
LONG AFTER MIDNIGHTIRIS JOHANSENUSA1997
GUNS IN THE NIGHTJ.T. EDSONLONDON1966
SEA-WYF AND BISCUIT(THE NOVEL FILMED AS 'SEA WIFE')J.M.SCOTTGREAT BRITAIN1957
LONELY WARRIORJEAN OFFENBERG GREAT BRITAIN1956
HOMECOMINGJIRO OSARAGIUSA1961
PRISONER’S BASE AND HOME AGAINJAMES BENSONGREAT BRITAIN1959
GIOVANNI’S ROOMJAMES BALDWIN GREAT BRITAIN1956
THE ABDUCTIONJAMES GRIPPANDOUSA1999
THE ELEVENTH COMMANDMENT JEFFREY ARCHERUSA1998
A VILLAGE AFFAIRJOANNA TROLLOPEGREAT BRITAIN1898
THE SEVEN PER-CENT SOLUTIONJOHN H. WATSON, NICHOLAS MAYERUSA1975
THE LEAGUE OF GENTLEMAN JOHN BOLANDENGLAND1958
THE TOFF AND OLD HARRYJOHN CREASEYGREAT BRITAIN1964
SHADOW OF DOOMJOHN CREASEYGREAT BRITAIN1964
THE REBELSJOHN LAKESGREAT BRITAIN1964
THE BLACK WIDOWJOHN J. MCLAGLENGREAT BRITAIN1977
THE PILGRIMS PROGRESSJOHN BUNYANUSA1969
THE FLOATING OPERAJOHN BARTHGREAT BRITAIN1956
SCELETON COASTJOHN MARSH, LYMAN ANSONGREAT BRITAIN1958
A BULLET FOR CINDERELLAJOHN MAC. DONALDGREAT BRITAIN1955
THE FIRM JOHN GISHAMUSA1991
SIGN OFJOHN KATZ USA1991
LIFE PENALTYJOY FIELDINGUSA1984
CRESCENT CITYJULIE SMITHUSA1997
DYING TO GET PUBLISHEDJUDY FITZWATERUSA1998
CRYSTAL SAGAKARA DALKEYUSA1999
OUR INNER CONFLICTSKAREN HORNEYUSA1945
THE KEY TO REBECCA KEN FOLLETTUSA1980
THE PERFECT SCANDALKIT GARLAND USA1998
JUSTINELAWRENCE DURELLGREAT BRITAIN1963
IN MY WILDEST DREAMLESLIE THOMASGREAT BRITAIN1984
HANGING TIMELESLIE GLASSUSA1995
BEYOND THE GREAT SNOW MOUNTAINS LOUIS L'AMOUR USA1999
THE SENTINEL STARSLOUIS CHARBONNEAUGREAT BRITAIN1963
GUN HEATLUKE STROUDSYDNEY1956
THE GROUPSMARY MCCARTEYGREAT BRITAIN1954
THE ALPINE GAMBLEMARY DAHEIMUSA1996
THAT JANE FROM MAINEMARVIN H. ALBERTUSA1959
THE MIDDLE GROUNDMARGARET DRABBLEGREAT BRITAIN1980
THE BIFROST GUARDIANSMICKEY ZUCKER REICHERTUSA2000
HARE SITTING UPMICHAEL INNESUSA1991
DEATH OF CYPRUSM.M. KAYEGREAT BRITAIN1956
THE HOTHOUSE BY THE EAST RIVERMURIEL SPARKGREAT BRITAIN1982
THE ABBESS OF CREWEMURIEL SPARKGREAT BRITAIN1974
THE TAKE OVERMURIEL SPARKGREAT BRITAIN1976
THE TOWN HOUSENORAH LOFTSGREAT BRITAIN1959
SELECTED STORIES FROMO. HENREY/
CALL ME CAPTAINPAUL STANTONGREAT BRITAIN1959
A TASTE OF DEATHP. D. JAMESUSA1986
OKAPI FEVERPHILIPPE DIOLEGREAT BRITAIN1965
BLUE FIREPHYLLIS WHITNEYGREAT BRITAIN1961
THE FIRST OF THE LASTRICHARD MACGREGORGREAT BRITAIN1964
TIN STARROBERT J. RANDISIUSA2000
THE CRY OF THE HALIDONROBERT ILIDIUMUSA1996
THE CHINESE BELL MURDERSROBERT VAN GULIKENGLAND1958
GUILTY AS CHARGEDSCOT TUROWUSA1996
THE PERFECT STORMSEBASTIAN JUNGERUSA2000
TOTEM AND TABOOSIGMUND FREUDGREAT BRITAIN1919
MURDER ON THE IDITAROD TRAILSUE HENRYUSA1993
DEAD FALLSUE HENRYUSA1998
DOUBLE EXPOSURESTEPHEN COLLINSUSA1999
SHROUD OF HER BACKSTEPHEN RRANSOMEENGLAND1953
THE HOUNDS OF SPRINGSYLVIA THOMPSONGREAT BRITAIN1926
MUCH ADO ABOUT NOTHINGSHAKESPEAREENGLAND1987
TIMON OF ATHENSSHEKESPEAREGREAT BRITAIN1970
TROILUS AND CRESSIDASHAKESPEAREGREAT BRITAIN1987
TWELF NIGHTSHAKESPEARE GREAT BRITAIN1937
SWEET BIRD OF YOUTH AND OTHER PLAYSTENNESSEE WILLIAMSGREAT BRITAIN1959
THE FIFTH SUMMERTITIA SUTHERLANDGREAT BRITAIN1991
RED STORM RISINGTOM CLANCYUSA1986
BLACK SUNDAYTHOMAS HARRIS /
THREE PLAYSTHOMAS MIDDLETONUSA1975
THA HANCOCK BOYSTHOMAS WILLIAM SIMPSONUSA2000
COLLECTED SHORT STORIESW. SOMERSET MAUGHAMGREAT BRITAIN1951
THE WITCHES OF NOTTING HILLW. A. BALLINGERGREAT BRITAIN1965
THE RAINBOW TRAILZANE GREY NELSONGREAT BRITAIN1954
RICHARD THE SECOND (GJUHE FRANCEZE)SHAKESPEARE FRANCE1979
THE WINTER’S TALESHAKESPEAREGREAT BRITAIN1972
THE TRAGEDY OF OTHELLO (THE MOOR OF VENICE)SHAKESPEAREUSA1974
COMPLETE PLAYS 1913-20O’NEILLUSA1984
NOVELS 1886-88HOWELSUSA1984
COLLECTED WORKSO’CONNORUSA1984
SPEECHES AND WRITINGS 1859-65LINCOLNUSA1984
SPEECHES AND WRITINGS 1832-58LINCOLNUSA1984
WRITINGS 1902-1910WILLIAM JAMESUSA1984
CHILD DEVELEPOMENT JOHAN W. SANTROCKBOSTON1998
MILING METHODS 1930AMERICAN INSTITUTE OF MINING AND METALLURGICAL ENGINEERSUSA1930
TAKING SIDESETHAN KATSHUSA1997
A FOREST OF VOICESCHRIS ANDERSON, LEX RUNCIMANUSA2000
FOREING CORRESPONDENT (PARIS IN THE SIXTIES)PETER LENNONCAMBRIDGE1994
5-TH EDITION SELLING PRINCIPLES & PRACTICESJOHAN W. ERNEST, RICHARD D. ASHMUNUSA1980
THE LEASHFRANÇOISE SAGANGREAT BRITAIN1991
CULTURE IN IRELAND (REGIONS: IDENTITY AND POWER)PROINSIAS O DRISEOILBELFAST1993
SUT SCIENTIFIC OBSERVERENGLISH DEPARTMENT STATE UNIVERSITY OF TETOVATETOVË2010
THE LONG AND THE SHORT OF IT (1789)DAVID WILLIAMSGREAT BRITAIN1991
A JOURNAL OF CONTEMPORARY WRITING AND CRITICISMNUMBER FIFTEEN 28/3 WINTER 1994-95CANADA1994
KINETICS OF SOIL CHEMICAL PROCESSESDONALD L. SPARKSUSA1989
ANTHROPOLOGY AND CONTEMPORARY HUMAN PROBLEMSJOHN H. BODLEYUSA2001
UKRAINE FROM CHERNOBYL' TO SOVEREIGNTYROMAN SOLCHANYKGREAT BRITAIN1992
NORTH AFRICAN VOICES ROGER WEAVERUSA2005
HENRY IV PARTI 1DAVID BEVINGTONNEW YORK1987
HISTORY, CULTURE, GEOGRAPHY (THE SOVIET UNION )MICHAEL KORTUSA1988
IS MULTICUTURALISM BAD FOR WOMEN?SUSAN MOLLER OKINUSA1999
IMMIGRATION AS A FACTOR IN AMERICAN HISTORYOSCAR HANDLINUSA1959
ANNEXATION AND DEBAUCHERYAHMED MORA KËRÇOVË2010
THE INVISIBLE VICTORYMUJË BUÇPAPAJUSA
TRANSLATIONS FROM CREATORSAHMED MORA KËRÇOVË2011
EAR CIVIL SOCIETY FUNDING 2001-2005RAPORT FROM THE KCSF GRANTING PROJECTSKOSOVO2005
IVANHOEWALTER SCOTTBRADBURY
THE MEANING OF HAPPINESSALAN W. WATTSUSA1979
THE ROLE OF EDUCATION IN JUVENILE JUSTICE IN EASTERN EUROPE AND THE FORMER SOVIET UNION BARBARA HENKESHUNGARY2000
BETHOVEN AND THE FRENCH REVOLUTINFAN S. NOLITIRANË1991
POETRYRADE SILJANSKOPJE2007
A STUDENT'S GUIDE TO THE SELECTED POEMS OF T. S. ELIOTB. C. SOUTHAMLONDON1968
THE FORK RIVER SPACE PROJECT WRIGHT MORRISUSA1977
MACEDONIAN LITERATURE 9-18 CENTURY VESNA SIMONOVSKA SKOPJE2011
THE ENGLISHTENMENT IN MACEDONIA SOLZICA POPOVSKASKOPJE2011
MACEDONIAN FOLKLORE MARKO KITEVSKISKOPJE2011
MACEDONIAN REBIRTH 4GANE TODOROVSKISKOPJE2011
MACEDONIAN PLAYS FROM FOLK LIFE BETWEEN THE TWO WARS 6RAJNA KOSKA-HOT, MARIJA RISTOVSKA SKOPJE2011
MACEDONIAN BIPARTITE WRITERS 7TOMISLAV TODOROVSKISKOPJE2011
FOUNDERS OF MODERN MACEDONIAN POETRY 8GORGI STARDELOVSKOPJE2011
SWARTHY ANGJASTALE POPOVSKOPJE2011
DESERT 10GJORGJI ABADZIEVSKOPJE2011
REMMANTS OF A SKY 11VLADO MALESKISKOPJE2011
THE UNRELENTING 12SLAVKO JANEVSKISKOPJE2011
THA SALONIKA BOMBERS 13JOVAN BOSHKOVSKISKOPJE2011
SO IT IS (IF YOU THINK SO) 14KOLE CHASHULESKOPJE2011
THE EPISTLE 15BLAZE KONESKISKOPJE2011
THE WORD’S NATIVITY 16ACO SHOPOVSKOPJE2011
COUSINS 17METO JOVANOVSKISKOPJE2011
REACHING FOR THE MAGIC 18SRBO IVANOVSKISKOPJE2011
BANISHED FROM PARADISE 19 MATEJA MATEVSKISKOPJE2011
LIVE POEM 20GANE TODOROVSKISKOPJE2011
THE WHITE VALLEY 21SIMON DRAKULSKOPJE2011
THE SHORT SPRING OF MONO SELFSPROUT 22DIMITER SOLEV SKOPJE2011
PREMONITIONS 23ANTE POPOVSKISKOPJE2011
WATER 24JOVAN STREZOVSKISKOPJE2011
SAILING SHIPS 25BLAGOJA IVANOVSKOPJE2011
FROM THE SILENCE THAT IS TOO WISE 26LJUBEN TASHKOVSKISKOPJE2011
MARA’S WEDDING 27VLLADIMIR KOSTOVSKOPJE2011
THE GREAT WANDERERS 28METODIJA FOTEVSKOPJE2011
BLACKWOODS 29PETAR SHIRILOVSKOPJE2011
PIREY 30PETRE M. ANDREEVSKISKOPJE2011
NECKLACE MADE OF SUNSHINE 31JOVAN KOTESKISKOPJE2011
THE LAST FLIGHT 32BRANKO VAROSHLIJASKOPJE2011
HORSESHOE OF DEATH AND HOPE 33MILE NEDELKOVSKISKOPJE2011
PASKVELIAZHIVKO CHINGOSKOPJE2011
ALEXANDER AND DEATHSLOBODAN MICKOVICSKOPJE2011
THE RED HORSETASHKO GEORGIEVSKISKOPJE2011
SOMEONE'S THINKING OF MEPETAR T. BOSKOVSKI SKOPJE2011
TEMPLE PRAYERSMIHAIL RENDZOVSKOPJE2011
VARIATIONS FOR IBN PAJKOOLIVERA NIKOLOVASKOPJE2011
PROTECTIVE CHARTERRADOVAN PAVLOVSKISKOPJE2011
ONWARDS, TOWARDS THE HEIGHTSJOVAN PAVLOVSKISKOPJE2011
BLACK HAWKS, WHITE MEGLENSIVAN ČAPOVSKISKOPJE2011
UNPREDICTED STROLLSVLADA UROSEVIKSKOPJE2011
AN ISLAND ON LANDBOGOMIL GUZELSKOPJE2011
THE BOSPHORUS LEGACYTRAJAN PETROVSKISKOPJE2011
ZOJAPASKAL GILEVSKISKOPJE2011
TIMOTHY AND LYDIATASHKO SHIRILOVSKOPJE2011
POETRYPETKO DABEVSKISKOPJE2011
DO NOT AWAKE ME TONIGHTČEDO JAKIMOVSKISKOPJE2011
THE INFINITEGORDANA MIHAILOVA BOSHNAKOSKASKOPJE2011
WINDS OVER RAVENHRISTO KRSTEVSKISKOPJE2011
MY FATHER'S BOOKSLUAN STAROVASKOPJE2011
DO A MIRACLESVETLANA HRISTOVA JOSIQSKOPJE2011
AQUAMARINETANJA UROSHEVICSKOPJE2011
NEIGHBOURING THE OWLBOZHIN PAVLOVSKISKOPJE2011
GRAY RIDGESRISTO JAČEVSKOPJE2011
ARISTOTLE FROM RESENZORAN KOVACHEVSKISKOPJE2011
GUARDIAN OF THE FIELDRISTO VASILEVSKISKOPJE2011
THE WELLDIMITAR BASHEVSKISKOPJE2011
TOWARDS THE OTHER LANDMITKO MADZUNKOVSKOPJE2011
BUILDING A DREAMTODOR ČALOVSKISKOPJE2011
STUDYING THE SILENCEATANAS VANGELOVSKOPJE2011
THE ANGEL FROM KURBINOVOEFTIM KLETNIKOVSKOPJE2011
CELESTIAL FIREPETRE BAKEVSKISKOPJE2011
BOOK ON THE SKYKRSTE CHACHANSKISKOPJE2011
HOLLOW WALLNUTSVASE MANCEVSKOPJE2011
OPEN WOUNDSRISTO LAZAROVSKOPJE2011
SILYAN FLIES AGAINTRAJCHE KRSTEVSKISKOPJE2011
THE SNOW IN CASABLANCAKICA BARDZIEVA KOLBE SKOPJE2011
DICTIONARYTHE RANDOM HOUSE COLLEGE USA1982
WEBSTER’S NINTH NEW COLLEGIATE DICTIONARYMERRIAM WEBSTERUSA1988
WEBSTER’S NEW WORLD DICTIONARY OF THE AMERICAN LANGUAGEWEBSTERUSA1957
WEBSTER’S NINTH NEW COLLEGIATE DICTIONARY MERRIAM WEBSTERUSA1988
MERRIAM WEBSTER’S COLLEGIATE DICTIONARY TENTH EDITIONMERRIAM WEBSTERUSA1997
NEW COLLEGE EDITION THE AMERICAN HERITAGE DICTIONARY OF THE ENGLISH LANGUAGEWILLIAM MORRISUSA1969
THE OXFORD DICTIONARY OF NEW WORDSELIZABETH KNOWLES, JULIA ELLIOTUSA1997
WEBSTER’S NEW AMERICAN DICTIONARYWEBSTERUSA1995
THE MERRIAM-WEBSTER DICTIONARYMERRIAM WEBSTERUSA1995
WEBSTER’S NEW WORLD COMPACT SCHOOL AND OFFICE DICTIONARYWEBSTERUSA1982
SCHOLASTICS CHILDREN’S DICTIONARYSUE MACYUSA1996
CHILDREN’S DICTIONARY- AN AMERICAN HERITAGE DICTIONARYHOUGHTON MIFFLIN USA1979
THE NEW AMERICAN ROGET’S COLLEGE THESAURUS IN DICTIONARY FORMROGETUSA1958
ROGET’S THESAURUS (FOR HOME, SCHOOL AND OFFICE DICTIONARY)ROGETUSA1999
WEBSTER’S DICTIONARYJOHN GAGE ALLEEUSA1977
WEBSTER’S NEW WORLD THESAURUSCHARLTON LAIRDUSA1974
THE FLY IN THE CATHEDRAL (HOW A GROUP OF CAMBRIDGE SCIENTISTS WON THE INTERNATIONAL RACE TO SPLIT OF ATOM)BRIAN CATHCARTUSA2005
THE FELLOWSHIPJOHN GRIBBINUSA2005
ERAY PRAZELIZABETH GILBERTUSA2006
REINVENTING COMMUNICATION (A GUIDE TO USING VISUAL LANGUAGE FOR PLANNING, PROBLEM SOLVING, AND REENGINEERING)LARRY RAYMONDUSA1994
THE LANGUAGE OF LIFE (A FESTIVALS OF POETS)BILL MOYERSUSA1995
THE EARLIEST AMERICANSHELEN RONEY SATTLERNEW YORK1993
THE AMERICAN NATION, A HISTORY OF THE UNITED STATESMARK C. CARNES, JOHN A. GARRATYUSA2006
UNITED STATES GOVERNMENT (DEMOCRACY IN ACTION)RICHARD C. REMYUSA2003
THE REAL WILD WESTMICHAEL WALLISUSA1999
A CONCISE HISTORY OF THE UNITED STATES ANDREW SINCLARGREAT BRITAIN1967
FROM THE AZTEC EMPIRE TO THE DIGITAL FRONTIER IN THE WORDS OF THOSE WHO SAW IT HAPPEN DAVID COLBERTUSA1998
WESTERN CIVILIZATION, IDEAS, POLITICS, SOCIETYPERRY CHASE, JACOB JACOB, VON LAUEUSA2004
SPOKEN FROM THE HEARTLAURA BUSHUSA2010
MOZARTMARCIA DAVENPORTUSA1979
MARC ELIOTCARY GRANTUSA2004
PASSIONATE SAGEJOSEPH J. ELLISUSA2001
PERSONAL HISTORYKATHARINE GRAHAMUSA1997
IT’S ALL ABOUT HIM (FINDING THE LOVE OF MY LIFE)DENISE JACKSON, ELLEN VAUGHNUSA1960
MR.CLEMENS MARKTWAINJUSTIN KAPLANUSA1966
TRUE COMPASS (A MEMOIR)EDWARD M. KENNEDYUSA2009
LEADING WITH MY CHINJAY LENOUSA1996
MY AMERICAN JOURNEYCOLIN L. POWELLUSA1995
ROBERT KENEDY AND HIS TIMES IARTHUR M. SCHLESINGER, JRUSA1978
ROBERT KENEDY AND HIS TIMES IIARTHUR M. SCHLESINGER, JRUSA1978
ELEANOR ROOSEVELT (A PERSONAL AND PUBLIC LIFE)J. WILLIAM, T. YOUNGSUSA1985
BEST OF DEE BROWN’S WESTDEE BROWNUSA1996
SILVERWOODJOANNA BARNESUSA1985
ONCE UPON A RIVER BONNIE JO CAMPBELLUSA2011
MY ANTONIAWILLA CATHERUSA1994
O PIONEERSWILLA CATHERUSA1989
MAGGIE (A GIRL OF THE STREETS AND OTHER SHORT FICTION)STEPHEN CRANEUSA1986
GREAT EKPECTATIONSCHARLES DICKENSUSA1998
BLEAK HOUSECHARKES DICKENSUSA1992
GEMINIDOROTHY DUNNETTUSA2000
TO THE FAR BLUE MOUNTAINSLOUIS L’AMOURUSA1976
KILRONE (2)LOUIS L’AMOURUSA1966
FLINT LOUIS L’AMOURUSA2011
SACKETLOUIS L’AMOURUSA2000
THE CALIFORNIOSLOUIS L’AMOURUSA1974
OUT TO CANAANJAN KARONUSA1997
THESE HIGH, GREEN HILLSJAN KARONUSA1996
IN THIS MOUNTAINJAN KARONUSA2002
ORAL HISTORYLEE SMITHUSA1983
BORDEAUXPAUL TORDAYUSA2009
FIRESIDESUSAN WIGGSUSA2009
MRS. DALLOWAYVIRGINIA WOOLFUSA1981
SEA GLASS ISLANDSHERRYL WOODSUSA2013
SAND CASTLE BAYSHERRYL WOODSUSA2013
PEACHESJODI LYNN ANDERSONUSA2005
MANSFIELD PARKJANE AUSTENHUNGARY1997
PERSUASION JANE AUSTENENGLAND1998
EMMAJANE AUSTENUSA2004
PRIDE AND PREJUDICE (2)JANE AUSTENUSA1989
FEAR NOTHINGDEAN KONTZUSA1998
TUCKET’S TRAVELSGARY PAULSENUSA2003
TREASURE ISLANDROBERT LOUIS STEVENSONENGLAND1994
OPERATION, MIDNIGHT RENDEZVOUSLINDA CASTILLOUSA2006
SCOCER HALFBACKMATT CHRISTOPHERUSA1985
DON’TS FOR HUSBAND'S DONT'S FOR WIFE'SBLANCHE EBBUTTLONDON1913
ADAM BEDEGEORGE ELIOTCANADA1981
THE BLACK STALLIONS COURAGE WALTER FARLZUSA1956
JUST LISTENSARAH DESSENUSA2008
ADAM OF THE ROADELIZABETH JANET GRAYUSA1970
THE LAWMANS HOLIDAY WISH RUTH LOGEN HERNEUSA2013
SIDDHARTHAHERMMAN HESSE USA1951
HOME FOR THE HOLIDAYSJOHANA LINDSEYUSA2000
THE CALL OF THE WILD AND WHITE FANGJACK LONDON USA2003
THE COWBOYS HOMECOMING BRENDA MINTONUSA2011
KEVIK THE WOLF DOGWALT MREYUSA1968
TEXANS AT HEARTDIANA PALMERUSA2003
THE JUNGLEUPTON SINCLAIRUSA1990
A MIDSUMMER NIGHT'S DREAMSHAKESPEAREUSA1993
THE TAMING OF THE SHREWWILLIAM SHAKESPEAREUSA2009
ROMEO AND JULIETSHAKESPEAREUSA2009
OLD POSSUMS BOOKS OF PRACTICAL CATST. S. ELIOTUSA1939
A BOYS WILL AND NORTH OF BOSTONROBERT FROSTUSA1991
GRAT LOVE POEMSSHANE WELLERUSA1992
BEOWULFROBERT P. CREEDUSA1963
AT HOME IN MITFORDJAN KARONUSA1994
THISE HIGH GREEN HILLSJAN KARONUSA1997
UNDER THE TUSCAN SUNFRANCES MAYESUSA1997
AN AMERICAN FAMILY HISTORYWILLIAM R. POLKUSA2000
IN AN INSTAN LEE BOB WOODRRUFFUSA2007
THE CARNIVOROUS CARNIVALLEMONY STICKETUSA2002
CALEBS STORYPATRICA MACLACHLANUSA2001
ELIDORALAN GRNER USA1993
LATIN FOR AMERICANSFIRST BOOKUSA1968
THE ILLYRIAN ADVENTURELLOYD ALEXANDERUSA1986
THE LAST TREASUREJANET S. ANDERSON USA2003
THE FARTHEST, AWAY MOUNTAINDAVE HENDERSONUSA1976
THE SUMMER OF THE SWANSBETSY BYARSUSA1970
DRAGON SEED, A NOVEL OF CHINA IN WORLD WAR IIPEARL S. BUCKUSA1976
ABD THEN THERE WERE NONEAGATHA CHRISTIEUSA1991
THE BLOODY COUNTRYJAMES LINCOLN COLLIER, CHRISTOPHER COLLIERUSA1976
SPIDER-MANPETER DAVIDUSA2002
BECAUSE OF WINN-DIXIEKATE DICAMILLOUSA2000
THE MEMOIRS OF SHERLOCK HOLMESSIR ARTHUR CONAN DOYLEUSA1963
SEVENTEENTH SUMMERMAUREEN DALYUSA1942
GOING SOLOROALD DAHLUSA1996
TRAITOR,THE CASE OF BENEDICT ARNOLD JEAN FRITZUSA1981
APRIL MORNINGHOWARD FASTUSA1962
WATER FOR ELEPHANTSSARA GRUENUSA2006
LOVE THE ONE YOU'RE WITHEMILY GIFFINUSA2008
THE ADVENTURES OF ROBIN HOODROGER LANCELYN GREENENGLAND2004
LOVING FRANKNANCY HORANUSA2007
NO PROMISES IN THE WINDIRENE HUNTUSA1970
PERIPHERAL VISIONSBRUCE R. HELDMAN USA1995
WHITE FANGJACK LONDONUSA
THE LION, THER WHITCH AND THE WARDROBEC. S. LEWIS USA1988
DEAD RECKONINGLAURIE LAWLORUSA2007
THOMAS JEFFERSON, THE ART OF POWERJON MEACHAMUSA2012
TOUCHING SPIRIT BEARBEN MIKAELSENUSA2001
ANNE OF GREEN GABLESL. M. MONTGOMERY USA1987
HENRY AND JUNEANAIS NINUSA1989
THE SHADOWMAN'S WAYPAUL PITTSUSA1992
THE WESTING GAMEELLEN RASKINUSA1984
SARAH'S KEYTATIANA DE ROSNAYUSA2008
THE SECRET OF SARAH REVEREANN RINALDIHONG KONG1995
GREAT DIALOGUES OF PLATOW. H. D. ROUSE USA1999
GRANDPA'S MOUNTAINCAROLYN REEDERUSA1993
OF MICE AND MENJOHN STEINBECKUSA1965
THE WIDE WINDOWLEMONY SNICKETUSA2007
LOSERJERRY SPINELLIUSA2003
NORA, NORAANNE RIVERS SIDDONSUSA2000
THE GUERNSEY LITERARY AND POTATO PEEL PIE SOCIETYMARY ANN SHAFFER, ANNIE BARROWSUSA2008
STAR WARSPETER SCHWEIGHOFERUSA1997
AROUND THE WORLD FOR EIGHTY DAYSJULES VERNEUSA
BASIL AND THE LOST COLONYEVE TITUSUSA1978
THE NORTON ANTHOLOGY OF ENGLISH LITERATURE, SIXTH EDITION, VOLUME 1GRUP AUTORËSHUSA1993
THE NORTON ANTHOLOGY AMERICAN LITERATURE-SHORTER FOURTH EDITIONNINA BAYMUSA1995
THE NORTON ANTHOLOGY OF SHORT FICTION-FIFTH EDITIONR. V. CASSILL USA1995
THE NORTON ANTHOLOGY WORLD MASTERPIECES-SIXTH EDITION-VOLUME 1MAYNARD MACKUSA1992
THE NORTON ANTHOLOGY ENGLISH LITERATURE-SEVENTH EDITION THE MAJOR AUTHORS-VOLUME AM. H. ABRAMSUSA2001
BRIDGES TO LITERATURE-LEVEL 1MCDOUGAL LITTELLUSA2002
BRIDGES TO LITERATURE-LEVEL 3MCDOUGAL LITTELLUSA2002
THE LANGUAGE OF LITERATURE-LEVEL 6MCDOUGAL LITTELLUSA2006
THE ST. MARTIN'S GUIDE TO WRITING RISE B. AXELROD, CHARLES R. COOPER USA2013
A FIRST THESAURUSHARRIET WITTELS, JOAN GREISMANUSA1985
LEARNING DISCUSSION SKILLSGENE STANFORD, BARBARA DODDS STANFORDUSA1969
WRITER'S CHOICE, GRADE 7GLENCOE, MCGRAW HILLUSA2001
GRAMMAR, USAGE, AND MECHANICSHOLT, RINEHART AND WINSTONUSA
WORLD CIVILIZATIONS THE GLOBAL EXPERIENCE,THIRD EDITIONPETER N. STEARNS, MICHAEL ADAS, STUART B. SCHWARTZ, MARC JASON GILBERTUSA2003
THE AMERICAN JOURNEY-VOLUME ONEDAVID GOLDFIELD, CARL ABBOTT, VIRGINIA DEJOHN ANDERSON, JO ANN E. ARGERSINGER, PETER H. ARGESINGER, WILLIAM L. BARNEY, ROBERT M. WEIRUSA2007
THE AMERICAN REVOLUTIONRICHARD B. MORRISUSA1985
SOURCEBOOK-VOLUME 1LINDA HOYT, MICHAEL OPITZ, ROBERT MARZANO, SHARON HILL, YVONE FREEMAN, DAVID FREEMANCHINA2008
SOURCEBOOK-VOLUME 2LINDA HOYT, MICHAEL OPITZ, ROBERT MARZANO, SHARON HILL, YVONE FREEMAN, DAVID FREEMANCHINA2008
CHAPTER BY CHAPTERPAM CONRADUSA1996
WHAT AN IDEA!JUDY HINDLEYUSA1996
DISCOVERY TEAMSALLEN SAY...USA1996
VOLCANOESCATHERINE STEPHENSCANADA2010
ANCIENT COMMUNITIESSCOT FORESMANUSA2005
CITY LIFE: THEN AND NOWCHRISTIAN DOWNEYUSA
HANDWRITING D'NEALIANDONALD NEAL THURBERUSA2008
TIME GLOBAL WARMINGTIME (ELLEN KNAUER)USA2007
EVERYDAY MATHEMATICS-GRADE 1MAX BELL, JEAN BELL, JOHN BRETZLAUF, AMMY DILLARD, ROBERT HARTFIELD,,USA2012
MY FIRST GOLDEN DICTIONARYTINA THOBURN, JEAN CHANDLERNEW YORK1988
WHAT PETE FROM A-ZMARIA KALMAN (TRULY)USA2001
AMAZING UNDERWATER ANIMALSSANDU CREEKCHINA2012
PHONICS LIBRARY, WE CAN WORK IT OUTHOUGHTON MIFFLINUSA2001
PHONICS LIBRARY, OUR EARTHHOUGHTON MIFFLINUSA2001
PHONICS LIBRARY, AMAZING ANIMALSHOUGHTON MIFFLINUSA2001
SISTER OF THE BRIDEBEVERLY CLEARYUSA1963
LUCKY MANMICHAEL J. FOXUSA2002
THE GREAT GATSBYF. SCOTT FITZGERALDUSA1968
ACROSS FIVE APRILSIRENE HUNTUSA1982
BEARDANCEWILL HOBBSUSA1995
SWEET WHISPERS, BROTHER RUSHVIRGINIA HAMILTONUSA2001
WHERE DREAMS BEGINLISA KLEYPASUSA2000
A LIGHT IN THE WINDOWJAN KARONUSA1995
A NEW SONGJAN KARONUSA1999
CALEB'S STORYPATRICIA MACLACHLANUSA2001
WE WERE THE MULVANEYSJOYCE CAROL OATESUSA1996
TREASURE ISLANDROBERT LOUIS STEVENSONUSA1971
THE PILOTSJAMES SPENCERUSA2003
THE CONFESSIONS OF MYCROFT HOLMESMARCEL THEROUXUSA1968
TEPPER ISN'T GOING OUTCALVIN TRILLINUSA2002
THE HILL BACHELORSWILLIAM TREVORUSA2000
PETROPOLISANYA ULINICHUSA2007
BAPTISM BY FIREMARK K. UPDEGROVEUSA2009
HERBERT VON KARAJANROGER VAUGHANUSA1986
FIRST LADIESBEATRICE GORMLEYUSA2001
THE AMERICAN PROMISE-A HISTORY OF THE UNITED STATESJAMES L. ROARK, MICHAEL P. JOHNSON, PATRICIA CLINE COHEN, SARAH STAGE, ALAN LAWSON, SUSAN M. HARTMANNUSA2002
A HISTORY OF THE UNITED STATES INVENTING AMERICA-VOLUME 1PAULINE MAIER, MERRIOT ROE SMITH, ALEXANDER KEYSSAR, DANIEL J. KEVLESUSA2003
MAKING AMERICABERKIN MILLER, CHERNY GORMLYUSA1995
THE STRUCTURE OF SCIENTIFIC REVOLUTIONSTHOMAS S. KUHN USA1996
UNITED STATES HISTORY-VOLUME 2 SINCE 1865NELSON KLOSEUSA1983
VOCABULARY FOR ACHIEVEMENTMARGARET ANN RICHEKUSA2005
INSTRUCTIONAL LEADERSHIP HOW PRINCIPALS MAKE A DIFFERENCEWILMA F. SMITH, RICHARD L. ANDREWSUSA1989
THE A+ GUIDE TO GOOD WRITINGDIANE TEITEL RUBINSUSA1980
COLLIESBARRON'SCHINA2005
TEACHING ENGLISH LANGUAGE LEARNERS K-12JERRY JESNESSUSA2004
DISCOVERHUGHTON MIFFLINUSA1996
SYMBOLS OF GOOD FORTUNELILLIAN TOO’SGREAT BRITAIN2000
A BUGS LIFECLASSIC STORYBOOKUSA1998
HAND RHYMESMARC BROWNHONG KONG1985
THE MISSING MITTEN MYSTERYSTEVEN KELLOGGUSA2002
STREGA NONATOMIE DE PAOLAUSA1998
PUZZLERSSUSE MCDONALD, BILL OAKESUSA1989
RUBBERHEATHER HAMMONDSUSA2003
A LONG TRIP TO ZFULVIO TESTAUSA1997
THE RARE BIRDCLARE BRADFORDCHINA2003
ANNA’S PLANTANYA AUGERUSA2001
THE MISTERY OF THE MISSING MARBLETANYA AUGERUSA2001
FIRE TRUCK TO THE RESCUE!SONIA SANDERUSA2009
ANIMAL BUILDERSJAN DOUGLASCHINA2007
DON’T WORYCHRISTOPHER STITTCHINA2010
FOODS WE EATJENNY FELYCHINA2004
MIKE MULLIGAN AND HIS STEAN SHOVELVIRGINIA. LEE BARTONNEW YORK1967
FROM A CORN TO ZOOSATOSHI KITAMURAUSA1992
TOOLSGALLIMARD JENUESSE, CLAUDE DELAFOSSEUSA1999
EARTH’S CHANGING SURFACECONRAD J. STORADCHINA2012
ALL ABOUT VOLCANOSBILL KIRRKCHINA2009
BIRDGALLIMARD JENUESSE, CLAUDE DELAFOSSE RENE METTLERCHINA2003
FOUR VERY BIG BEANSLUCY FLOYDUSA
A DAY IN THE LIFE OF A ZOO VETERINARIANDAVID PAIGEUSA1985
HARCOURT SCIENCEM.S. FRANK, R.M. JONES, G.H.KROCKOVERUSA2002
PRENTICE HALL, SCIENCE EXPLORERJAY M.PASACHOFUSA2005
ALL IN ENGLISH 3J. J. A. VIGUURS, A. G. M. REUSERAMSTERDAM1912
LATIN AMERICA AND CANADAJANET E. ALLEMAN BROOKS, JOANNE BUGGEY, WILLIAM W. JOYCEUSA1986
DICTIONARY OF SCIENCENEIL ARDLEYGB1994
THE UNIVERSE NEXT DOORJAMES W. SIREUSA1988
CUTTING EDGE ELEMENTARY WORK BOOKPETER MOOR, SARAH CUNNINGHAMSPAIN2004
WELCOMEELIZABETH GRAY, VIRGINIA EVANSEU2008
HEAD START WORKBOOKTIM FALLACHINA2002
PACESETTER, PREINTERMEDIATEDEREK STRANGE, DIANE HALLHONG KONG2001
BRAINWAVES, LEVEL 2KATE WAKEMAN, DANAE KOZANOGLOUSPAIN1999
NEW FIRST CERTIFICATE MASTERCLASS, STUDENTS BOOKSIMON HAINES, BARBARA STEWART/
LIFE LINES, ELEMENTARY STUDENTS BOOK TOM HUTCHINSON DUBAI2004
LIFE LINES, INTERMEDIATE STUDENTS BOOK TOM HUTCHINSON ITALY1997
TRUE COLORS, BASIC WORKBOOKJAY MAUREE, IRENE E.SCHOENBERGUSA1999
TRUE COLORS WORKBOOK 1JAY MAUREE, IRENE E.SCHOENBERGUSA1998
DREAM TEAM, TEACHER'S BOOK 1DAVID NEWBOLD, NORMAN WHITNEYSPAIN2001
DREAM TEAMWORK, BOOK 2DIANE PYE, NORMAN WHITNEYCHINA2004
DREAM TEAMWORK, BOOK 1ELIZABETH SHARMAN, NORMAN WHITNEYSPAIN2000
DREAM TEAMTEACHER'S, BOOKSTARTERTERESA WOODBRIDGE, NORMAN WHITNEYSPAIN2000
DREAM TEAMSTUDENTS BOOK 1NORMAN WHITNEYCHINA2004
OPEN DOOR'SWORK, BOOK 2, BANN WARD, NORMAN WHITNEYSPAIN2001
OPEN DOOR'SWORKBOOK 2, AANN WARD, NORMAN WHITNEYSPAINN2003
OPEN DOOR'SWORKBOOK 1, BMIKE MACFARLANE, NORMAN WHITNEYSPAIN2000
OPORTUNITIES, PRE-INTERMEDIATE STUDENTS BOOKMICHAEL HARRIS, DAVID MOWER, ANNA SIKORZYNSKA/
NEW ENGLISH FILE ELEMENTARY STUDENT'S BOOKCLIVE OXENDEN, CHRISTINA LATHAM-KOENING, PAUL SELINGSONCHINA2009
NEW ENGLISH FILE, PRE-INTERMEDIATE STUDENT'S BOOKCLIVE OXENDEN, CHRISTINA LATHAM-KOENING, PAUL SELINGSONCHINA2009
NORTH STARFOCUS ON READING AND WRITING BASICNATASHA HAUGNES, BETH MAHERUSA1998
NORTH STARFOCUS ON READING AND WRITING INTERMEDIATELAURIE BETTA, CAROLYN DUPAQUIER SARDINASUSA1998
NORTHSTARFOCUS ON LISTENING AND SPEAKINGBASICLAURIE FRAZIER, ROBIN MILLSUSA 1998
YOU AND ME, PUPILS BOOK 1CATHY LAWDAYHONG KONG2001
YOU AND ME, WORKBOOK 1CATHY LAWDAYHONG KONG2001
NEW HEADWAY, PRE-INTERMEDIATE, STUDENT'S BOOK, 3RD EDITIONJOHN & LIZ SOARSCHINA2011
HEADWAY, PRE-INTERMEDIATE, STUDENTS BOOKJOHN & LIZ SOARSCHINA2000
NEW HEADWAY, PRE-INTERMEDIATE, WORK BOOK WITHOUT KEY, 3RD EDITIONJOHN & LIZ SOARS, SYLVIA WHEELDONCHINA2011
BUSINESS OBJECTIVES, NEW EDITIONVICKI HOLLETTCHINA2001
BUSINESS OBJECTIVES, NEW EDITION, WORKBOOKVICKI HOLLETT, MICHAEL DUCKWORTHHONG KONG2001
WORLD CLUB, STUDENTS BOOK 3MICHAEL HARRIS, DAVID MOWERSPAIN2003
ENGLISH FOR A CHANGING WORLD, NEW EDITIONCAROLINE BANKS, JANN HUIZENGA, JUDY VERAMENDI, SANDRA BRIGGS, CONSTANCE PETERSONHONG KONG1999
THE PEACE BOOK108 SIMPLE WAYS TO CREATE A MORE PEACEFUL WORLDLOUISE DIAMONDHONG KONG1999
ENGLISH FILEUPPER-INTERMEDIATE STUDENTS BOOKCLIVE OXENDENCHRISTINA LATHAM-KOENINGCANADA2001
UPSTREAM, PRE-INTERMEDIATE, STUDENTS BOOK B1VIRGINIA EVANS, JENNY DOOLEYCHINA2003
LETS, STUDENT BOOK, 3RD EDITIONR.NAKATA, K.FRAZIER, B.HOSKINS, C.GRAHAMNEW YORK
MAKE FRIENDS, УЧЕБНИК ПО АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА 4 ОДДЕЛЕНИЕПАНДОРА ДИМОВСКА, ЗОРКА МАСИНSPAIN2000
FIGURES OF LITERARY DISCOURSESGERARD GENETTENEW YORK1982
TEACHING AMERICAN ENGLISH PRONUNCIATIONPETER AVERY, SUSAN EHRLICHUSA2004
ENGLISH FOR ACADEMIC PURPOSESKATHY COX, DAVID HILLAUSTRALIA2004
SKIMMING&SCANNINGEDWARD BUSA1978
DEVELOPING STRATEGIESSTEVE ELSWORTHBULGARIA1992
STUDYING STRATEGIESSTEVE ELSWORTHBULGARIA1992
THE PRESIDENT AND EVE OF RETIREMENTTHOMAS BERNHARDUSA1982
IN FOCUS , COURSEBOOK 2M. B. OLIFIERS, G. BOSSCHAART, A. CORNFORD, E. CURFS, L. G. BAKEL, G. SPUYAMSTERDAM1984
TEXTBOOK 2HVM. WALKER, W. HANN, E. LEEUWEN, M. ERLANDSON/1989
PAUL J. KRUESITRANSACTION OF THE AMERICAN ELECTROCHEMICAL SOCIETY, VOLUME LIIIUSA1929
EDWARD G. ACHESONTRANSACTION OF THE AMERICAN ELECTROCHEMICAL SOCIETY, VOLUME LIVUSA1929
MICHAEL FARADAYTRANSACTION OF THE AMERICAN ELECTROCHEMICAL SOCIETY, VOLUME LXIVUSA1933
LIVING ENGLISH , EDITION CF. L. SACKSWITZERLAND1967
FIND OUTP.J. VAN DER VOORTNETHERLAND1985
DEAF IN AMERICA, VOICES FROM A CULTURECAROL PADDEN, TOM HUMPHRIESUSA1988
MEN AND MILESTONES OF THE MIDDLE AGESP. GORDON, B. STILLMANUSA1970
THE SOVIET UNION, THIRD REVISED EDITION, HISTORY CULTURE PEOPLEMILTON JAY BELASCO, HAROLD E. HAMMOND/
MODERN ENGLISHBUCHMAN, WYLERZURICH1967
TACKLING TEXTS 1A.J. HARDERS, G.C.M. KESSLERNETHERLAND1979
WRITING AND ENJOYING HAIKUJANE REICHHOLDJAPAN2002
KEEP SMILINGHEINI HERTERSWITZERLAND1983
KEEP SMILING, VOCABULARYHEINI HERTERSWITZERLAND1986
ASPEKTE TË MËSIMDHËNIES SË GJUHËS ANGLEZEBARDHYL MUSAI, HATIXHE AGALLIU, LILIANA REÇKA, TATJANA PRELA, ARTA KRECIPRISHTINË1997
RESPONSES, PROSE: 1953-1976RICHARD WILBURUSA1976
BRITAIN OBSERVED XX CENTURYJ.CHAUVIN, CL. LACOTTE, F. MAC PHALLFRANCE1969
FILM THEORZ AND CRITICISMGERALD MAST, MARSHALL COHENUSA1974
ROMAN CIVILIZATION, SOURCEBOOK II, THE EMPIRENAPHTALI LEWIS, MEYER REINHOLDUSA1966
THE FACT OF A DOORFRAME, POEMS SELECTED AND NEW 1950-1984ADRIENNE RICHUSA1984
THE THINKING GAME9 A GUIDE TO EFFECTIVE STUDY)EUGENE J. MEEHANUSA1988
NEW COURSE, NEW ERA EDITIONPITMAN SHORTHAND/
AN INTERMEDIATE ENGLISH PRACTICE BOOKS. PIT. CORDERHONG KONG1960
ESSENTIAL ENGLISH FOR FOREIGN STUDENTSC. E. ECKERSLEYENGLAND1970
21ST CENTURY SPELLING DICTIONARYBARBARA ANN KIPFERBULGARIA1993
A PRACTICAL ENGLISH GRAMMAR EXERCISES 4( VERB+PREPOSITION /ADVERB , COMBINATIONSA.J. THOMSON, A.V. MARTINETGREAT BRITAIN1970
A PRACTICAL ENGLISH GRAMMAR EXERCISES 5, AUXILIARY VERBSA.J. THOMSON, A.V. MARTINETGREAT BRITAIN1970
SOCIAL STUDIES FOR FIFTH GRADE, PART TWOG.T. SPAULAUSTRALIA
ENGLISH 3DIANA KRISTO, NATASHA BOMBAJ, MARITA NIKATIRANË1994
CIVILIZATION AND ITS DISCONTENTSSIGMUND FREUDUSA1961
ANGLISHT ME SHQIPTIMSHAQIR SHAQIRITETOVË1996
FJALOR TEMATIK, SHQIP-ANGLISHT, THEMATIC DICTIONARY ALBANIAN-ENGLISHHALIT BURRNIKUSKOPJE1997
HEADWAY , STUDENT'S BOOK, PRE-INTERMEDIATEJOHN &LIZ SOARSHONG KONG1996
SPOTLIGHT ON BRITAIN, SECOND EDITIONSUSAN SHEERIN, JONATHAN SEATH, GILLIAN WHITEHONG KONG1990
THE ARTE OF ENGLISH POESIEGEORGE PUTTENHAMUSA1970
ENGLISH FOR RUNAWAYSHEINZ G. HEYGEN, WOLFGANG P. KUTTNERWIEN1985
VOCABULARY WORKSHOP, NEW EDITION, WITH ONLINE AUDIO PROGRAM, LEVEL AJEROME SHOSTAKUSA2005
VOCABULARY WORKSHOP, NEW EDITION, WITH ONLINE AUDIO PROGRAM, LEVEL BJEROME SHOSTAKUSA2005
VOCABULARY WORKSHOP, NEW EDITION, WITH ONLINE AUDIO PROGRAM, LEVEL CJEROME SHOSTAKUSA2005
BASIC ENGLISH COMPOSITIONBONNIE L. WALKERUSA2003
WRITING AND GRAMMAR, GRAMMAR EXERCISE WORKBOOKPRENTICE HALLUSA
CRITICAL THINKING, AN INTRODUCTIONALEC FISHERUNITED KINGDOM2006
DOING HONEST WORK IN COLLEGE,HOT TO PREPARE CITATIONS, AVOID PLAGIARISM,AND ACHIEVE REAL ACADEMIC SUCCESSCHARLES LIPSONUSA2004
LANGUAGE, AHNDBOOKHARCOURTUSA
ESSENTIALS OF SPEECH COMMUNICATIONSHHARON FRANKLIN, DEBORAH J. CLARKUSA2001
YOUNG WRITER'S GUIDE,SECOND EDITIONRODNEY MARTINUSA2003
A MANUAL FOR WRITERS OF RESEARCH PAPERS, THESES, AND DISSERTATIONSKATE L. TURABIANUSA2007
WRITER'S COMPANION,HIGH SCHOOLPRENTICE HALLUSA2000
MLA HANDBOOK OF RESEARCH PAPERSJOSEPH GIBALDINEW YORK2003
WRITE SOURCE 2000, A GUIDE TO WRITING, THINKING AND LEARNINGPATRICK SEBRANEK, DAVE KEMPER, AND VERNE MEYERUSA2000
LITERATURE AND THE WRITING PROCESS, EIGHTHELIZABETH MCMAHAN, SUSAN X DAY, ROBERT FUNKUSA2008
LITERATURE AND THE WRITING PROCESS 6TH EDITIONELIZABETH MCMAHAN, SUSAN X DAY, ROBERT FUNKUSA2001
OLONKHO, NURGUN BOTUR THE SWIFTPLATON A. OYUNSKYUNITED KINGDOM2004
FACTS ABOUT GERMANYSOCIETATS-VERLAGGERMANY1993
DIGITAL: PHOTOGRAPHY, HANDBOOK, A USER'S GUIDE TO CREATING DIGITAL IMAGESTIM DALYCHINA2000
EVERYONE'S AN AUTHOR WITH READINGSANDREA LUNSFORD, MICHAEL BRODY, LISA EDE, BEVERLY J. MOSS, CAROLE CLARK PAPPER, KEITH WALTERSUSA2013
CHAUCER TRADITIONSRUTH MORSE, BARRY WINDEATTUSA1990
VILLETTECHARLOTTE BRONTEGREAT BRITAIN1969
PUBLIC PRIVATE PARTNERSHIPSLENNI GEORGE, SOPHIE SAKALIS/1999
THE POCKET ARISTOTLEJUSTIN D. KAPLANUSA1958
SUNDAY CREEKJEFF STREEBYUSA2005
ARNOLD SCHOENBERG'S JOURNEYALLEN SHAWNUSA2002
VEPRA 2 SKËNDËRBEU I PAFANJERONIM DE RADATIRANË1987
VEPRA 6 SKËNDËRBEU I PAFANJERONIM DE RADAPRISHTINË1988
VEPRA 7 SOFONIZBA,DIANA,PARIME TË ESTETIKËS,MENDIMI ESTETIK,AUTOBIOGRAFIA 1898-1899,PUBLICISTIKA DHE LETËRKËMBIMIJERONIM DE RADAPRISHTINË1988
KËNGË TË MILOSAUTJERONIM DE RADATIRANË1971
VEPRA 1 MORI SHQYPNI, E MJERA SHQYPNI,TRËNDAFILA DHE GJEMBA, VJERSHA TË TJERAPASHKO VASAPRISHTINË1989
VEPRA 2 BARDHA E TEMALIT, BURGIMI IMPASHKO VASAPRISHTINË1989
BARDHA E TEMALITPASHKO VASASHKUP2004
VEPRA 3 SHKRIME HISTORIKE DHE KRITIKË, MEMORANDUME DHE LETËRKËMBIMIPASHKO VASAPRISHTINË1989
VEPRA 4 Dr.REXHEP QOSJA-PASHKO VASA( STUDIM ), Prof.VEHBI BALA-PASHKO VASA ( PORTRET-MONOGRAFI) Prof.KRISTIAN GYT – BIOGRAFI ME BIBLIOGRAFIPASHKO VASAPRISHTINË1989
VEPRA 2 PUBLICISTKA (1905-1925)FAN S.NOLIPRISHTINË1988
VEPRA E 3 PUBLICISTIKA (1925-1949)FAN S. NOLIPRISHTINË1988
VEPRA 5 AUTOBIOGRAFIA,BETOVENI E REVOLUCIONI FRANCEZFAN S. NOLPRISHTINË1988
VEPRA 6 FILLIMET LETRARE, INTRODUKTA, LIGJËRIME, LETRA, INTERVIST, KRONIKËFAN S. NOLIPRISHTINË1988
VEPRA 7 JETA DHE VEPRA (STUDIME DHE MATERIALE PËR NJË MONOGRAFI)FAN S. NOLIPRISHTINË1988
GJERGJ KASTRIOTI SKENDERBEUFAN S. NOLIPRISHTINË1968
BETOVENI DHE REVOLUCIONI FRANCEZFAN S. NOLIPRISHTINË1968
SULM E LOTFAN S. NOLIBEOGRAD1963
VEPRA TË ZGJEDHURALUIGJ GURAKUQI/
VEPRA 1 I.VJERSHA ORIGJINALE, II.VJERSHA PËR FËMIJË, III.VJERSHA TË PËRKTHYERA, IV.PROZË ARTISTIKE, V.LIGJËRATA E KONFERENCA, VI.NGA EPISTOLARI, VII.ARTIKUJLUIGJ GURAKUQIPRISHTINË1988
VEPRA 2 VARGENIMI N’GJUHË SHGYPE, SHKRIME ME KARAKTER GJUHËSOR HISTORIK, SHËNIME KRITIKE, BIBLIOGRAFILUIGJ GURAKUQIPRISHTINË1988
VEPRA 3 PIRO TAKO- LUIGJ GURAKUQI-JETA DHE VEPRALUIGJ GURAKUQIPRISHTINË1988
VEPRA 1 ZANI I ATDHEUT, LIBËR KËNGËSH DHE VJERSHA TË TJERAHIL MOSIPRISHTINË1989
VEPRA 2 LULE PRENDVERE, SHQIPËRIME, PROZË DHE PUBLISTIKËHIL MOSIPRISHTINË1989
VEPRA 2 NOVELA, KRYENGRITJA SHQIPTARE, PORTRETE, ARTIKUJ, PAMFLETE, FEJTONEMIHAL GRAMENOPRISHTINË1979
VEPRA 3 VJERSHA TË TJERA NGA LETËRKËMBIMI NGA DORËSHKRIMET (FAKSIMILE) DOKUMENETE (FAKSIMILE) BIBLIOGRAFIZEF SEREMBEPRISHTINË1985
VJERSHAZEF SEREMBEPRISHTINË1968
KËNGËTORI I DASHURUARZEF SEREMBESHKUP1994
VARGJET E LIRA, NOVELAT E QYTETIT TË VERIUTMIGJENITIRANË2009
BIBLA: NË GEGËRISHT- KRIESA. TË DALËTË 1872KOSTANDIN KRISTOFORIDHI TIRANË2009
VEPRA 1 KANUNI I LEKË DUKAGJINITSHTJEFËN GJEÇOVI-KRYEZIUPRISHTINË1985
VEPRA 2 AGIMI I GJYTETNIS, STUDIME DHE ARTIKUJ, POEZI, KËNGË POPULLORESHTJEFËN GJEÇOVI-KRYEZIUPRISHTINË1985
VEPRA 3 POLEMIKË, SHQIPËRIME NGA LETËRKËMBIMI, ALBUMSHTJEFËN GJEÇOVI-KRYEZIUPRISHTINË1985
VEPRA 4 STUDIME MONOGRAFISHTJEFËN GJEÇOVI-KRYEZIUPRISHTINË1985
VEPRA 1 BAGËTI E BUJQËSIJA, LULETË E VERËSË, PELLAZGËT - SHQIPËTARËT, SHQIPËRIANAIM FRASHËRITIRANË1995
VEPRA LETRARE 2 VJERSHA PËR MËSONJËTORET TË PARA, PARAJSA DHE FJALA FLUTURAKE, FLETORE E BEKTASHINJËTNAIM FRASHËRITIRANË1995
VEPRA 4 HISTORIA E SKENDERBEUTNAIM FRASHËRITIRANË1996
VEPRA TË ZGJEDHURA-VJERSHA PËR MËSPNJËTORET TË PARANAIM FRASHËRITIRANË1985
QERBELAJANAIM FRASHËRITETOVË1996
ËNDËRRIMENAIM FRASHËRITIRANË1996
FJALËT E QIRIRITNAIM FRASHËRISHKUP1996
PERSONALITETET SHQIPTARE NË KAMUS AL-A'LAM TË SAMI FRASHËRITMEHDI POLISISHKUP1994
BESASAMI FRASHËRIPRISHTINË1970
GJUHASAMI FRASHËRISHKUP2002
DASHURIA E TALATIT ME FITNETENSAMI FRASHËRISHKUP2002
KËNGA SPRASME E BALËSGAVRILL DARA I RIUPRISHTINË1976
VEPRA LETRARE 1 GJURMAT E JETËSENVER GJERGJEKUPRISHTINË1987
VEPRA LETRARE 2 POEZIENVER GJERGJEKUPRISHTINË1987
VEPRARE LETRARE 3 LUMI I PALODHURENVER GJERGJEKUPRISHTINË1987
ME VALËT E JETËS 1VEDAT KOKONAPRISHTINË1969
ME VALËT E JETËS 2VEDAT KOKONAPRISHTINË1980
NË KOPSHTIN SONETEVEVEDAT KOKONATIRANË1998
VEPRA LETRARE 2 DITAR 1967HAKI STËRMILLITIRANË1983
VEPRA LETRARE 3 PROZË 1923-1952HAKI STËRMILLITIRANË1982
KALORËSI I SKËNDERBEUTHAKI STËRMILLITIRANË1982
SIKUR T’ISHA DJALËHAKI STËRMILLISHKUP1996
DRANJA MADRIGALEMARTIN CAMAJROMË1981
SHKUNDULLIMAMARTIN CAMAJROMË1981
RRATHËMARTIN CAMAJMUNCHEN1978
DIALOG ME ALAIN BOSGUETISMAIL KADARETIRANË1996
ËNDËRR MASHTRUESEISMAIL KADARETIRANË1991
KONCERT NË FUND TË DIMRITISMAIL KADAREPRISHTINË1990
GJENERALI I USHTRISË SË VDEKURISMAIL KADAREPRISHTINË1990
VITI I MBRAPSHTËISMAIL KADAREPRISHTINË1990
FTESË NË STUDIOISMAIL KADAREPRISHTINË1990
KUSH E SOLLI DORUNTINËNISMAIL KADARETETOVË1997
QYTETI I JUGUTISMAIL KADAREPRISHTINË1971
ESKILI KY HUMBËS I MADHISMAIL KADAREPRISHTINË1990
PËRBINDËSHIISMAIL KADAREPRISHTINË1990
KËNETAFATMIR GJATAPRISHTINË1969
PËRMBYSJAFATMIR GJATAPRISHTINË1971
TANAFATMIR GJATAPRISHTINË1969
LUMI I VDEKURJAKOV XOXAPRISHTINË1971
JUGA E BARDHË IIJAKOV XOXAPRISHTINË1971
JUGA E BARDHË IIIJAKOV XOXAPRISHTINË1971
JUGA E BARDHË IVJAKOV XOXAPRISHTINË1971
NOVELAJAKOV XOXAPRISHTINË1971
LULJA E KRIPËS 1JAKOV XOXAPRISHTINË1989
LULJA E KRIPËS 2JAKOV XOXAPRISHTINË1989
VJERSHA DHE POEMANDRE MJEDABEOGRAD1962
VJERSHA TË ZGJEDHURAFILIP SHIROKA, LUIGJ GURAKUQIBEOGRAD1963
GJAHU I MALËSORËVEKONSTANDIN KRISTOFORIDHIPRISHTINË1968
HANKO HALLA DHE VJERSHA TË ZGJEDHUNAALI ASLLANIBEOGRAD1963
FSHATI MIDIS UJËRAVEKOLË JAKOVATIRANË1980
KËMBANARIFAT KUKAJPRISHTINË1982
PRILLI I THYERISMAIL KADARETIRANË1980
JUSUFI E ZYLEJHAJAMUHAMET ÇAMITIRANË1992
KOMISIONI I FESTËSISMAIL KADARESHKUP2003
HALIMIPETRO MARKOPRISHTINË1972
HORIZONTPETRO MARKOPRISHTINË1972
ULTIMATUMPETRO MARKOPRISHTINË1972
HASTA LA VISTAPETRO MARKOPRISHTINË1987
AFËRDITASTERJO SPASEPRISHTINË1968
ATA NUK ISHIN VETËMSTERJO SPASEPRISHTINË1968
AFËRDITA PËRSËRI NË FSHATSTERJO SPASEPRISHTINË1968
TË FALA NGA FSHATISTERJO SPASEPRISHTINË1968
KURORA E RINISËSTERJO SPASEPRISHTINË1968
BUZË LIQENITSTERJO SPASEPRISHTINË1968
SOKOLESHA E TREGIME TJERASTERJO SPASEPRISHTINË1968
JA VDEKJE, JA LIRISTERJO SPASETIRANË1985
NOVELASTERJO SPASEPRISHTINË1978
TOKA E PËRGJAKUR 1NAZMI RRAHMANIPRISHTINË1973
TOKA E PËRGJAKUR 2NAZMI RRAHMANIPRISHTINË1973
RRUGA E SHTËPISË SIMENAZMI RRAHMANIPRISHTINË1990
MALËSORJANAZMI RRAHMANIPRISHTINË1976
PËRSËRI NË KËMBËDHIMITËR XHUVANIPRISHTINË1971
MËNGJESE LUFTEDHIMITËR XHUVANITIRANË1991
NJË NATË E TURBULLTSINAN HASANIPRISHTINË1961
RRUSHI KA NISË ME U PJEKËSINAN HASANIPRISHTINË1964
PËRROI VËRSHUESSINAN HASANIPRISHTINË1980
ERA E LISISINAN HASANIPRISHTINË1973
VEPRA LETRARE 1DHIMITËR S. SHUTERIQITIRANË1982
VEPRA LETRARE 2DHIMITËR S. SHUTERIQITIRANË1982
VEPRA LETRARE 3 ÇLIRIMTARËTDHIMITËR S. SHUTERIQITIRANË1982
VEPRA LETRARE 4 TREGIMEDHIMITËR S. SHUTERIQITIRANË1982
VEPRA LETRARE 5 TREGIMEDHIMITËR S. SHUTERIQITIRANË1982
VEPRA LETRARE 6 TREGIMEDHIMITËR S. SHUTERIQITIRANË1982
VEPRA LETRARE 7 TREGIMEDHIMITËR S. SHUTERIQITIRANË1982
VEPRA LETRARE 8 PUBLICISTIKËDHIMITËR S. SHUTERIQITIRANË1982
VEPRA LETRARE 1 POEZISPIRO ÇOMORATIRANË1980
VEPRA LETRARE 2 KOMEDISPIRO ÇOMORATIRANË1980
VEPRA LETRARE 3 SKEÇESPIRO ÇOMORATIRANË1980
VEPRA LETRARE 4 PROZËSPIRO ÇOMORATIRANË1980
VEPRA LETRARE 1 POEZIZIHNI SAKOTIRANË1985
VEPRA LETRARE 2 TREGIME, PUBLICISTIKËZIHNI SAKOTIRANË1985
VEPRA LETRARE 3 NOVELAZIHNI SAKOTIRANË1985
VEPRA LETRARE 4 DRAMË, KOMEDI, TREGIME, NOVELALUAN QAFËZEZITIRANË1987
VEPRA LETRARE 5 PUBLICISTIKËLUAN QAFËZEZITIRANË1987
VEPRA LETRARE 2 PËR MBROJTJEN E ATDHEUTRFOQON POSTOLITIRANË1990
PËR MBROJTJEN E ATDHEUTFOQON POSTOLISHKUP2005
SHESHI I UNAZËSZEJNULLAH RRAHMANIPRISHTINË1990
NOBELISTËT E LETËRSISËAVNI SPAHIU-UNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2007
SEMINARI NDËRKOMBËTAR I ALBANOLOGJISËUNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2008
SEMINARI NDERKOMBËTAR II ALBANOLOGJIKUNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2008
SEMINARI I III NDËRKOMBËTAR I ALBANOLOGJISËUNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2010
SEMINARI IV NDËRKOMBËTAR I ALBANOLOGJISËUNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2011
REVISTA ALBANOLOGJIAUNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2014
REVISTA FILOLOGJIAUNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2014
KOMEDI TË ZGJEDHUNAKRISTO FLOQIBEOGRAD1964
DY KOMEDI DHËNDRI NGA PARISI PLAZHI I ULQINITDRITON MYFTARIPRISHTINË1996
FAKIRI I MADHJUSUF KELMENDIPRISHTINË1986
MAKARONAT E SHEJTANITLAZËR LUMEZIPRISHTINË1982
MOS MË MERRNI NË QAFËMILAZIM KRASNIQIPRISHTINË1990
SHTRIGANI I GJEL HANITBEQIR MUSLIUPRISHTINË1989
TRIOLOGJIA E REYMER SHKRELIPRISHTINË1990
VARKA E NOESJONUZ DINITIRANË1972
KRYET E HUDHRËSKRISTË BERISHATIRANË1979
NDIHMË KONKRETEKOLË JAKOVATIRANË1971
KAPUÇ ME MËNGËRAMIZ KELMENDIPRISHTINË1990
DY TRAGJEDI- ABELI, SKËNDERBEUETËHEM HAXHIADEMIPRISHTINË1990
E MIRA,NËNA IME!XHEMAL XH.LUFTATIRANË2000
SKËNDERBEUGRIGOR PËRLIÇEVSHKUP1998
GJUHA MËMËHAMDI MEÇETIRANË1978
HISTORIRA TË NJË HANI AFËR UDHËSHENRY WADSWORTH LONGFELLOWTETOVË2005
DIVANJUNUS EMRESHKUP2011
SKENDERBEU KISHTE THANËBOTOHET ME RASTIN E 500-VJETORIT TË VDEKJES SË GJERGJ KASTRIOTIT SKËNDERBEUTSHKUP1968
KRAHË ZJARRIREXHEP HOXHAPRISHTINË1980
NË KRYE TË URËS DIELLI LIND EDHE PËR NENAXHI NDOCISHKUP2002
DY DRAMAFATMIRE DOKO LUMANITETOVË1995
VAJI I VAKÇARESFATMIRE LUMANISTRUGË1997
NJË VIT FRIKËKALOSH ÇELIKUSHKUP1994
THYERJEABDYL BUNJAKUPRISHTINË1980
DYERTAJRI BEGUPRISHTINË1983
PESHA E DHEUTNEXHAT MUSTAFASHKUP1993
LKËNI I HASITEDI SHUKRIUPRISHTINË1992
NORAANDREA SKANJETIPRISHTINË1976
LALË BAJRAMISADUDIN GJURATETOVË1997
LULET E MËRZISËSHKËLZEN HALIMISHKUP2011
NË LIRIJOSIP RELAPRISHTINË1968
NË UDHËKRYQET E JETËSVITJONA DERVISHAJTIRANË2006
BESA E MADHEMIROSH MARKAJPRISHTINË1990
QËNDRINËHALIL ZENDELISHKUP1991
SHËNOMËNI DHE MUA!HAMZA MINAROLLITIRANË1977
PROVA E RRITJESFATMIR DIBRATIRANË1978
E FEJUARA IMEFATMIR ALIAJTIRANË1977
AGUDIN MEHMETIPRISHTINË1982
PESË IDE PËR LOJË SKENIKEMEHMET KRAJATIRANË1999
RRAKULLIMABEQIR MUSLIIUSHKUP1990
GJAKUNEXHAT MUSTAFAPRISHTINË1979
PRANVERA E LIBRAVETEKI DERVISHIPRISHTINË1990
ZHVARRIMI I PJETËR BOGDANITEKI DERVISHIPRISHTINË1990
ZBUTËSI I NJERËZVE ME SY PREJ ZYMRYDITEKI DËRVISHISHKUP1979
SORRAKU I QYTETITKALOSH ÇELIKUSHKUP1994
SHQIPONJAILIA A. DEDITIRANË1974
MARTESA E PAFATHASAN HODAGOSTIVAR1996
TREGTAR FLAMUJSHERNEST KOLIQIREZNA2008
PISHTARËT E NATËSMARTIN CAMAJSHKUP1991
PSE JORUFIJE ZYBERISHKUP2007
PLAGA E DHJETËVALON XHILASHKUP1995
SHËNGJERGJ PA NUSEHALIL ZENDELISHKUP1995
EGËRSINESHAT TOZAJSHKUP1991
PËRTËRITJE,SOTIR ANDONITIRANË1990
KUR PRISNIM TË VINTE LUMI, DHE PËRSËRI DO TËIKNISOTIR ANDONITIRANË1990
ZONJA E TUGUTBEGZAT BEGZATITETOVË2000
NDODHITËSOKOL JAKOVATIRANË1990
KUR DYNDEN VIKINGETPJETËR ARBNORITIRANË1992
BALADA E NËNËSNASHO JORGAQITIRANË1995
VDEKJA E PSALLIT DHE GRUAJA ME ÇITJANESPIRO GJIKONDITIRANË1973
MËNGJEZ I LARGËTAGIM CERGATIRANË1972
HALLË ZËRAGJERGJ ZHEJITIRANË1984
KËRKUESIT E THEMELEVEHASAN ULQINITIRANË1975
BALERINATMEHRIJE DACISHKUP2016
LAMTUMIRË, BABUIN!VASIL PREMÇITIRANË2004
HANË GJAKUERNEST KOLIQITIRANË1995
KUR MBARON DHE KUR VDES BURRIANASTAS KONDOTIRANË1990
ZËMËRIMI I NJË NJERIU TË URTËTEODOR LAÇOTIRANË1990
LAJMËTARJA E VDEKJEVETEODOR KEKOTIRANË1991
PARADITE ME SHIKOÇO KOSTATIRANË1991
BUKURIA E JETËSAGIM CERGATIRANË1971
ANEKDOTASAMI FRASHËRISHKUP2003
JETA DHE VEPRA – RIZA SADIKUHASAN KALESHISHKUP1996
VEPRA 1 STUDIME, PUBLICISTIKËHASAN KALESHISHKUP1996
SAMI FRASHËRI NË LETËRSINË DHE FILOLOGJINË TURKEHASAN KALESHISHKUP2010
ASDRENI-JETA DHE VEPRA E TIJREXHEP QOSJAPRISHTINË1972
POEZIA E DE RADËSKLARA KODRAPRISHTINË1990
SHQIPTARËT E RUMUNISËBAKI YMERI, ALUSH KAMBERITETOVË1995
NJË EMËR I HARRUAR ME TË PADREJTË DORA D’ISTRIACRISTINA MAKSUTOVIÇIBUKURESHT1997
ELENA GJIKA DHE SHQIPTARËT E RUMUNISËKRISTINA MAKSUTITETOVË2001
JETA E ELENA GJIKËSVEHBI BALAPRISHTINË1970
MENDIME-MYFTI I MANASTIRITREXHEP VOKË-TETOVATETOVË1991
FIGURA E GRUAS NË VEPRËN E STERJO SPASESZEJNEPE ALILI REXHEPITETOVË2009
TREBESHINA AJSBERGU I LETRAVE SHQIPEBEHAR GJOKATETOVË2006
KTHIMI I FAIK KONICËSLUAN STAROVASHKUP2001
GJUHA E NOLIT NË VEPRAT ORIGJINALE TË TIJFATMIR AGALLIUTIRANË1999
FAN NOLI NË RRJEDHAT SHQIPTAREMASAR KODRAPRISHTINË1989
FAN S.NOLI DHE MIGJENIMENSUR RAIFIPRISHTINË1978
KRIJIMTARIA LETRARE E HAKI STËRMILLITKAJTAZ RECAJPRISHTINË1988
GJIN GAZULLI-JETA DHE VEPRAASLLAN SELMANISHKUP1998
ZEF JUBANIJUP KASTRATITIRANË1987
POEZIA E LASGUSH PORADECIT NË KONTEKSTIN EVROPIANËHYSEN MATOSHIPRISHTINË2000
NAIM FRASHËRI (PIKËPAMJET EDUKATIVE-ARSIMORE)XHELADIN MURATISHKUP1993
NAIM FRASHËRIZIJA XHOLIPRISHTINË1970
MIHAL GRAMENOTHOMAS GJIKATIRANË1980
KUTELI-PROZATOR-POET-KRITIKSALI BASHOTAPRISHTINË1999
SHFLETIMEALI D.JASIQISHKUP1972
POETIKA E PROZËS SË JAKOV XOXËSRIFAT ISMAILIPRISHTINË1991
VEXHI BUHARAJA-NJERIU-POETI-DIJETARI 1920-1987AHMET KONDOTIRANË1995
REFLEKSIONE VIZUELEMUSTAFA FERIZIPRISHTINË1984
PROZA ROMANESKE E SHKRIMTARIT MURAT ISAKUNESHYT S.SADIKUSHKUP1998
ÇASTEJUSUF BUXHOVIPRISHTINË1978
NGREHINA KADAREANE E ANKTHIT NË SHTETIN TOTALITARSHAZIM MEHMETIGOSTIVAR2010
SFIDA E GJENIUT KADARE-EKZILI-KOSOVASHAIP BEQIRISHKUP1991
KAHE LETRAREHAMIT XHAFERISHKUP2004
DIALOG ME POEZINË E LASGUSH PORADECITMIRLINDA KRIFCASHKUP2000
PJETËR ARBNORI-SHKRIMTARGIUSEPPE GRADIOLAROMË1997
CAMUS RRËFIM DHE IDETËAVDI VISOKAPRISHTINË2007
MËKATET FILOZOFIKE DHE SHKENCORE,TË REXHEP QOSJES SË RISAMI KROSISHKUP2001
NAIM FRASHËRIDHIMITËR S. SHUTERIQITIRANË1982
SAMI FRASHËRI ( VEPRA, BIBLIOGRAFIA, KUMTESAT )XHEVAT LLOSHI (REDAKTOR I PËRGJITHSHËM)- LOGOS ASHKUP2006
LASGUSHI MË KA THËNË…PETRAQ KOLEVICATIRANË1990
MENDIM ESTETIK MBI LETËRSINË BASHKËKOHOREEQREM CANAJVLORË2009
REFLEKSIONE LIRIKEZEJNEPE ALILI REXHEPITETOVË2014
PËRSIATJE MBI POEZINË ANONIMEADEM JAKLLARITIRANË1997
NËPËR VISET E DRINITJOHANN G.VON HAHNTIRANË2001
MEMORJEGJON MUZAKATIRANË1996
ARISTIDH KOLA DHE SHTYPI SHQIPTARARBEN P. LLALLATETOVË2007
POETIKA E RRËFIMIT LETRARZEJNEPE ALILI REXHEPITETOVË2014
FLAKËT E FJALËSSHPEND TOPOLLAJTIRANË1998
AUTOBIOGRAFIJABRANISLLAV NUSHIQPRISHTINË1965
SHKËLQIME SKENIKEIVAN IVANOVSKISHKUP1986
VEÇANTI KRIJUSESINAN GASHIPRISHTINË1995
SAGA BALLKANIKE E LUAN STAROVËSFATMIR SULEJMANITEOVË2013
KTHIMI I BARBAROGJENIVEDRAZHEN KATUNARIÇTETOVË2007
LES OMBRES DE LA NUITEQREM BASHAPARIS1999
PANORAMË LETRAREODHISE K. GRILLOTIRANË1986
BIBLIOGRAFIA E LETËRSISË SHQIPTARE PËR FËMIJË NË MAQEDONI 1953-1997ARIF SELMANITETOVË1998
BIBLIOGRAFIA E LETËRSISË PËR FËMIJË 1980-1981FAIRE TABAKUTIRANË1986
SHKROLARIA E SHQYPESSALIH GJUKË DUKAGJINIPRISHTINË1991
DIOÇEZI I SAPËS FAMULLIA E DAJÇITGEGË MILOTISHKODËR1999
BIBLIOGRAFIA E SHKRIMEVE KUSHTUAR EQREM ÇABEJT 1934-1999MINA GERO,PETRIT KOTRRISHKODËR2000
ME KONICËN NË EVROPËABDULLAH KARJAGDIUTIRANË1993
MËSUESIT PËR KOMBIN SHQIPTARMUSA KRAJATIRANË1993
DIDAKTIKA E GJUHËS SHQIPE DHE E LEXIMIT LETRARAVZI MUSTAFASHKUP2002
METODIKA E LEXIMIT LETRAR DHE E LETËRSISËFAIK LULITIRANË1987
TRAJTESA GJUHËSOREIZMIT DURMISHITETOVË2016
JU DUA MË SHUMË SE VETENVIRON KONATIRANË2015
OPTIKA LETRAREBEXHET ASANISTRUGË2017
POETIKA E PROZËS SË MURAT ISAKUTSALAJDIN SALIHUSHKUP2016
JETA AUTENTIKE DHE KULTI I NGREHINËS NË PROZËN E KADARESSHAZIM MEHMETIGOSTIVAR2011
NDIKIMI I GJUHËS SHQIPE NË TURQISHTEN E FOLUR NË MAQEDONI DHE NË KOSOVË SAMI IBRAHIMISHKUP2005
NOBELISTËT E LETËRSISËAVNI SPAHIU-UNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2007
ESTETIKA E LOJËSAFRIM A.REXHEPISHKUP2008
GROTESKU NË ROMANET E ISMAIL KADARESAFRIM A.REXHEPISHKUP2008
REFLEKSE LETRAREALI ALIUSHKUP1999
KRONIKA LETRAREALI ALIUSHKUP2003
FJALË PËR FJALËALI ALIUSHKUP2008
KATËR ROMANE TË PETRO MARKOSALI ALIUSHKUP1979
MBRESAALIALIUPRISHTINË1975
ARTIKUJ KRITIKËALI ALIUPRISHTINË1983
KËRKIMEALI ALIUPRISHTINË1971
PËR KRIJIMTARINË POETIKE POPULLOREILJAZ METAJPRISHTINË1989
POETIKAE LETËRSISË SOCIALEISAK ESHREFIPRISHTINË1990
ASPEKTE TË ROMANIT TË E.M.FORSTERITMUHAMET HAMITIPRISHTINË1991
ILUMINIZMI NË LETËRSINË E RILINDJES KOMBËTARE SHQIPTAREMASAR STAVILECIPRISHTINË1990
NJOHURI PËR STILISTIKËN E GJUHËS SHQIPEXHEVAT LLOSHIPRISHTINË1988
FILLIME TË STILISTIKËS E TË LETËRSISË SË PËRGJITHSHMEALEKSANDËR XHUVANI,KOSTAQ CIPOPRISHTINË1982
GURI I KUJTESËSTHOMA KAÇORITETOVË2008
SHËNIME MBI KRITIKËN TONË SHOQËROREEDUARD KARDELPRISHTINË1977
ASPEKTE LETRAREISMAIL AHMEDISHKUP1995
PREMIERA SHQIPTAREMUSA RAMADANISHKUP1995
DEGJENERIMI I LETËRSISË DHE I ARTIT NË VENDET REVIZIONISTESHTËPIA BOTUESE ,,NAIM FRASHËRI”TIRANË1968
ASPEKTE TË PROZËS SONËRIFAT ISMAILPRISHTINË1981
UDHËZUES PËR LEXIMIN E POEZISËISMET OZELSHKUP2006
HYRJE NË SHKENCËN PËR LETËRSINËMILIVOJ SOLARITIRANË1998
VROJTIME LETRARE DHE ARTISTIKEISAK SHEMAPRISHTINË1995
GJURMIME NË LETËRSINË SHQIPTAREYMER ÇIRAKUTIRANË2003
GJURMËVE TË MUZËSZEQIRJA BALLATAPRISHTINË1987
ANTOLOGJI E POEZISË GOJORE ARBËRESHEANTON NIKË BERISHAPRISHTINË1999
VËZHGIME METRIKEGJERGJ ZHEJITIRANË1980
DIGRESIONSALAJDIN SALIHUTETOVË2008
ESTETIKA MIGJENIANEALFRED UÇITIRANË2013
UDHA E SHKRONJAVE SHQIPETOMOR OSMANITIRANË2008
KONGRESI I MANASTIRITSHABAN DEMIRAJ,KRISTAQ PRIFTITIRANË2008
SHKOLLAT SHQIPE TË TREVAVE SHQIPTARE NË SHEKUJT XVI-XVIIIQENDRA E STUDIMEVE ALBANOLOGJIKETIRANË2013
FOKUSI I RRËFIMIT DHE GJUHA ARTISTIKE NË VEPRËN LETRAREEMINE SHABANITETOVË2014
POETIKA E PROZËS SË MURAT ISAKUTSALAJDIN SALIHUTETOVË2012
FYTYRA DHE TURINJRAMIZ KELMENDIPRISHTINË1990
G.I.ZINTREIANTOLOGIA ALBANSKOI LITERATURA XX VEKAPETERBURK1999
SAGA BALLKANIKE(SAGA NË CIKLIN ROMANESK TË LUAN STAROVËS)AFRIM A. REXHEPISHKUP2006
RILINDJA KOMBËTARE SHQIPTARE DHE KOLONITË SHQIPTARE TË MËRGIMIT NË RUMANI DHE NË BULLGARIISMET DËRMAKUPRISHTINË1987
KONTRIBUTET THEMELORE NË HISTORINË E MENDIMIT PSIKOLOGIK SHQIPTAR (DERI MË 1939_NURI ABDIUTIRANË2002
HOXHË HASA-TAHSIN EFENDIUBOTIM I INSTITUTI SHQIPTAR I MENDIMIT DHE QYTETRIMIT ISLAMIKTIRANË1998
KONTRIBUTET THEMELORE NË HISTORINË E MENDIMIT PSIKOLOGIK SHQIPTAR (DERI MË 1939_NURI ABDIUTIRANË2003
HOXHË HASA-TAHSIN EFENDIUBOTIM I INSTITUTI SHQIPTAR I MENDIMIT DHE QYTETRIMIT ISLAMIKTIRANË1998
SAID NAJDENI ( HOXHË VOKA )SOTIR TEMO, LULZIM BILBILI, PETRIT NAJDENITIRANË1980
SHKOLLAT E PARA KOMBËTARE SHQIPEHYSNI MYZYRITIRANË1973
SI TË SHKRUAJMË ESEBARDHYL MUSAITIRANË2004
POETIKA DHE NARRACIONI NË ROMANET E LUFTËS TE PETRO MARKO DHE ERNEST HEMINGEAYEMINE SHABANITETOVË2016
TERMINOLOGJIA BAZË E MEKANIKËS NË GJUHËN SHQIPE DHE ANGLEZESADETE PLLANATIRANË2014
TRAJTESA ALBANOLOGJIKEQEMAL MURATIPRISHTINË2005
PËRMBJEDHJE PUNIMESHUNIVERSITETI I PRISHTINËSPRISHTINË1998
PERSONALITETET SHQIPTARE NË KAMUS AL-A'ëamSAMI FRASHËRISHKUP2002
TEFTA TASHKO KOÇOHYSEN FILJATIRANË1972
RILINDJA KOMBËTARE SHQIPTARE DHE KOLONITË SHQIPTARE TË MËRGIMIT NË RUMANI DHE NË BULLGARIISMET DËRMAKUPRISHTINË1987
LETRARI DHE VEPRAMAHMUD HYSASHKUP1972
ALAMIADA SHQIPTARE IMAHMUD HYSASHKUP2000
ALAMIADA SHQIPTARE IIMAHMUD HYSASHKUP2000
AUTORË DHE TEKSTE NGA LETËRSIA E VJETËR SHQIPTAREMAHMUD HYSASHKUP1995
STUDIME 1MAHMUD HYSATETOVË2007
SHTJELLIME LETRAREMAHMUD HYSATETOVË1996
GJURMË NË LETËRSINË ARBËRESHEMAHMUD HYSASHKUP1978
PREJ LETËRSISË ROMANTIKE DERI TE LETËRSIA MODERNEREXHEP QOSJATETOVË2007
KONTINUITETEREXHEP QOSJAPRISHTINË1972
HISTORIA E LETËRSISË SHQIPE (ROMANTIZMI III)REXHEP QOSJAPRISHTINË1990
POROSIA E MADHEREXHEP QOSJAPRISHTINË1990
VEPRA E BOGDANITIBRAHIM RRUGOVAPRISHTINË1990
FIJE TË PAKËPUTURAAGIM VINCATETOVË2007
ALTERNATIVA LETRARE SHQIPTAREAGIM VINCASHKUP1995
LIRIKU I TOKËS-DEMONI I FJALËSMOIKOM ZEQOTIRANË1996
LETËRSIA DHE BESIMET FETAREMILAZIM KRASNIQISHKUP2010
LETËRSIA E HUAJ(PËR SHKOLLA TË MESME)ZIHNI SAKO,MAHIR DOMI,KOÇO BILIKUTIRANË1996
HISTORIA E LETËRSISË SË VJETËR GREKEP.S.KOHANSHKUP1990
PROZA ANTIKE GREKESOTIR PAPAHRISTOTIRANË1974
LETËRSIA BOTËRORE 1MUZAFER XHAXHIUTIRANË1993
SEMAN RIZA GJUHËTAR DHE ATDHETAR I SHQUARENGJËLL ANGONITIRANË1999
UNGJILLI NË SHQIPËRIDAVID YOUNGBRITANI E MADHE1991
KRITIKA DHE STUDIME LETRARE SHQIPTARE NË REVISTËN ,,HYLLI I DRITËS”KASTRIOT MARKUSHKODËR2000
MAGJIA E FJALES POETIKEVEBI BEXHETITETOVË2018
JEHU DHE TEHU I FJALËSVEBI BEXHETITETOVË2015
SADUDIN GJURA NJË HISTORI E PASHKRUARXHEVXHET AHMETITETTOVË2017
UTOPIA ESTETIKE SI VDEKJE MITIKE DHE KUJTESË HISTORIKELULJETA ISAKUTETOVË2008
RILEXIME ILULJETA ISAKUTETOVË2014
RILEXIME IILULJETA ISAKUTETOVË2014
REXHEP VOKA DHE VEPRA E TIJVEHBI BEXHETITETOVË2001
TRAJTESA LETRAREVEHBI BEXHETITETOVË2012
NGADHNJIMI I FJALËS (UNIVERSI POETIK I ABDYLAZIS ISLAMIT)ZEQIR KADRIUTETOVË1997
UNIVERSI POETIK I ABDYLAZIS ISLAMIYZEQIR KADRIUTETOVË1997
KTHESË NË LETËRSINË SHQIPEEJUP AJDINITETOVË2008
LETËRSIA SHQIPE PËR FËMIJË NË MAQEDONIEJUP AJDINITETOVË2008
EKSKOMUNIKIMI KULTUROR DHE LETRAR TE SHQIPTARËT E MAQEDONISËEJUP AJDINITETOVË1999
TEQEJA E FRASHËRIT MONUMENT HISTORIENURI ÇUNITIRANË2006
BASHKËBISEDUESIT E MIAHMET SELMANITETOVË2001
DISKURS KRITIKAHMET SELMANITETOVË2005
UDHËTIME LETRARENASHO JORGAQITIRANË2001
SHOKU MË I MIRËSHPENDI TOPALLAJTIRANË2002
MENDIMTARË TË RILINDJES KOMBËTAREZIJA XHOLITIRANË1987
INTERPRETIME ALBANOLOGJIKEALEKSANDËR STIPÇEVIQSHKUP1994
ÇËSHTJE PAREMILOLOGJIKERAHMI TUDATETOVË1995
RRËFIMI NË ROMANIN SHQIPTARNEHAS SOPAJSHKUP1996
SHPALIMI I HERBARIUMITNEHAS SOPAJKUMANOVË2008
NAIM FRASHËRILUMO SKENDOTETOVË1996
LETËRSIA DHE MURETAUREL PLASARITIRANË1993
REVISTË MIKSTE TEORIKE DHE LETRAREMMPEJË1997
SHKRIMTARËT E KOSOVËS’43’83NEBIL DURAKUPRISHTINË1984
PERIUDHA DHE DREJTIMET LETRARE NË LETËRSI-METODAT LETRAREXHELAL ZENELITETOVË2006
VARACIONE LETRARE-VARIBOBA DHE TË TJERËZEQIRJA NEZIRISHKUP2004
VJERSHËRIMI I VARIBOBËSZEQIRJA NEZIRISHKUP2008
KULTURA E TË SHPREHURITAGIM POLOSKASHKUP2007
ANTOLOGJI E LETËRSISË SË VJETËR SHQIPEYLL ZAJMIPRISHTINË1985
NEZIM FRAKULLA DHE DIVANI I TIJ SHQIPABDULLAH HAMITISHKUP2008
NËNA IME NËNA TEREZEKARIJE ZEJNULLAHUTETOVË2008
JEMI VËLLEZËR SHPEND TOPOLLAJ/2000
NGA FJALA NË FJALË METAFORËLUTFI TURKESHISHKUP2004
KULTUROFAGUKALOSH ÇELIKUSHKUP2006
ANTOLOGJI E POEZISË KLASIKE TURKE-POEZIA E DIVANITMITHAT HOXHATETOVË2008
PËR GJENEZËN E LITERATURËS SHQIPEEQREM ÇABEJPRISHTINË1970
DRAMAA SHQIPE NË MAQEDONI NGA FILLET E SAJ DERI MË SOTNAZMI BEQIRIKUMANOVË2009
HISTORIA DHE POETIKA E DRAMËS SHQIPTARE (1886-1996)NEBI ISLAMIPRISHTINË2003
BURIMET E LETËRSISË SHQIPE PËR FËMIJËBEDRI DEDJATETOVË2001
HISTORIA E LETËRSISË SHQIPTARE PËR FËMIJËASTRIT BISHQEMITETOVË2001
LETËRSIA PËR FËMIJËASTRIT BISHQEMIELBASAN1997
LETËRSIA PËR FËMIJËNESHYT S.SADIKUSHKUP2002
PËRKUFIZIMI TEORIK I LETËRSISË PËR FËMIJËNEHAS SOPAJSHKUP2000
GLOSAREVISTË SHKENCORE FILOLOGJIKETETOVË1999
BREZI 9 JANARREVISTË KULTURORETETOVË1995
BREZI 9 SHKURTREVISTË KULTURORETETOVË1995
BREZI 9 MARSREVISTË KULTURORETETOVË1995
BREZI 9 PRILLREVISTË KULTURORETETOVË1995
BREZZI 9 MAJREVISTË KULTURORETETOVË1995
BREZI 9 QERSHORREVISTË KULTURORETETOVË1995
BREZI 9 SHTATORREVISTË KULTURORETETOVË1995
BREZI 9 TETORREVISTË KULTURORETETOVË1995
BREZI 9 NËNTORREVISTË KULTURORETETOVË1995
BREZI 9 JANARREVISTË KULTURORETETOVË1996
BREZI 9 PRILLREVISTË KULTURORETETOVË1996
BREZI 9 KORRIK- GUSHTREVISTË KULTURORETETOVË1996
BREZI 9 TETORREVISTË KULTURORETETOVË1996
BREZI 9 NËNTORREVISTË KULTURORETETOVË1996
BREZI 9 JANARREVISTË KULTURORETETOVË1997
BREZI 9 KORRIK-GUSHTREVISTË KULTURORETETOVË1997
BREZI 9 GUSHT-SHTATORREVISTË KULTURORETETOVË1997
BREZI 9 NËNTOR-DHJETORREVISTË KULTURORETETOVË1997
BREZI 9 SHTATOR-TETORREVISTË KULTURORETETOVË2000
BREZI 9 NËNTORREVISTË KULTURORETETOVË2000
BREZI 9 QERSHORREVISTË KULTURORETETOVË2001
AGMIA Nr.15REVISTË KULTUROREGJILAN2014
POEZI TË ZGJEDHURANEXHAT PUSTINASHKUP1987
M’I VJEDHIN GURËTNEXHAT PUSTINASHKUP1977
TE KULLA E ADEM JASHARITLEBIT MURTISHITIRANË1999
NDËRMJET DASHURISË E DHEMBJESAVNI KUÇISHKUP1993
SOGJE MBI KULLËN TIMEAVNI KUÇISHKUP1996
LUMENJ QË FLUTUROJNËSHAZIM MEHMETITETOVË1999
RRËFIME NGA ANËTEJANASHAZIM MEHMETIGOSTIVAR 2010
S’E BESOJ PARAJSËN TËNDESHAZIM MEHMETISHKUP1995
DREJTPESHIMI I HUMBURSHAZIM MEHMETISHKUP1991
BALADË PËR SEDRËNSHAZIM MEHMETITETOVË1998
LUMENJTË E DRITËSSHAZIM MEHMETIGOSTIVAR2009
VENDLINDJARAMADAN SINANITETOVË1996
SHTËPI TË KESHRAMADAN SINANITETOVË2004
EMBLEMË ILIRERAMADAN SINANTETOVË1995
FATE TË NGRIRAZYLFI ABAZISHKUP1994
SATIROMAHIABURHAN SKIKULITETOVË2000
PSE SHQIPONJAT S’JANË TË QETAXHEMAIL SADIKUTETOVË1997
SHKËMB NË ZEMËRGJYLER SULEJMANITETOVË1996
TRISHTIM I HIRTËAJNURE NURISHITETOVË2009
A KANË ORË VARRETRAMI KAMBERITETOVË2004
A PLAKET LIRIARAMI KAMBERIPRISHTINË2001
PIKËPAMJETRAMI KAMBERITETOVË2005
DHE E ATDHEALIT IDRIZI TETOVË2009
SY SHARRI E KOSOVËRAMI KAMBERIPRISHTINË2001
ZOGU I ZIEQREM BASHASHKUP1995
PËLLUMBI I PAQESADEM GASHIPRISHTINË1989
VURKOLLAKËTBEGZAT RRAHMANIKËRÇOVË2004
DJE DHE SOTBEGZAT RRAHMANISHKUP1995
I ÇMENDUR RRETH SHTËPISËBEGZAT RRAHMANIKËRÇOVË2002
COPËTIM NATEBEGZAT RRAHMANIKËRÇOVË2004
PA ORËSELMAN JUSUFISHKUP1983
DRU PA RRËNJËBAJRAMALI SELIMISHKUP1996
DËGJONI ZËRIN TIMIBRAHIM ABEDINITIRANË1999
KRASTAAJRI BEGUSHKUP1983
ABETARJA E DHIMBJESMEJREME RINGAJSHKODËR1997
TORZO E GJALLËOSMAN GASHITETOVË2007
PRAFULLIMAALUSH KAMBERISHKUP1977
KALTRINABAKI YMERIBUKURESHT1994
POEZIILIRIANA SULKUQI/2007
MË SHIKO NË SYDILAVER ASANIGOSTIVAR2008
TRANSLACIONE NATEILIR AJDINISHKUP1987
VAJI PËR VËLLANË NADI ARIFITETOVË1999
FATI NUK PREKETNADI ARIFITETOVË2005
KLITHMË KOHEMUMIN ZEQIRIKUMANOVË1995
HARTA E LOTITJUNUZ FETAHAJSHKUP2011
NET PA GJUMËBEADIN SHERIFITETOVË1996
TEMPULLI I MËKATEVEEJUP AJDINITETOVË1995
DRITËZAT NË NATËEJUP AJDINITIRANË1993
RIGËMIRIJE DACISHKUP2016
TA MORA VARGUNKALTRINA VB HOTISHKUP2016
POZI FRYMËZIMIAHMET MORAKËRÇOVË2016
MOS MA PREKNI ABETARENDURAK MAZREKUPRIZREN1996
KËNGA E ENGJËLLIT TË PAFATRAFAEL ALBERTISHKUP1998
ËNDRRAT E MËRGIMTARITJETMIR B. VOKSHITETOVË1994
DYER QË NUK HAPENERNESTINA QAZIMISHKUP1994
SYRI I ZEMRËSMURTEZAN ARIFISHKUP2001
PA TROKITURBASHKIM SELMANITIRANË1995
HEU PO MË ÇMEND KY INFUZIONFLORA KASTRATI SELAPRISHTINË2007
KARAVELA E FUNDOSURSILKE BLUMBACHTETOVË2002
STRABIZËMARIAN LEKATETOVË2004
GJEOGRAFIA IMETEUTA ARIFISHKUP1996
MOS I RRËNO ËNDRRATNURI KOLECIDIBËR2004
GJURMË MALLIREMZI SALIHUSHKUP1993
PORTALI I YJEVEARTAN ARSLLANITETOVË2004
SYTË E SHARRITNIJAZI SALIUSHKUP1978
ÇAMËRI TI JE E JONAMEHMET ISMAIL SEJKO/
LOJA E SYVEKALOSH ÇELIKUSHKUP1995
VJELLJA E ZORRËVEKALOSH ÇELIKUSHKUP1996
JAM TEPËR I LODHURHALIL QENDROTIRANË2003
DASMË ZANASHSADIJE ALITITETOVË1999
NATYRË E VRARËSALI BASHOTATETOVË2006
LISI I SHENJTËRAGIP SYLAJPRISHTINË1993
POEZI TË ZGJEDHURAAPOSTOL DUKATETOVË2008
MOZAIKË ME KUJTIME ASTRIT VELIQISHKUP2007
HIJA QË FLETRESMIJE PAJAZITISHKUP2008
NJË VJESHTË NË VRESHTËTAXHEDIN ALIMITIRANË1996
PHUU!MAIDE BARDHISHKUP2000
KLINIKA PËR REHABILITIMNUMAN LIMANISHKUP1994
UJËVARA E SYRITZEJNEPE A. REXHEPITETOVË2007
ËNDËRR SHTEGTUESEZEJNEPE A. REXHEPISHKUP2000
IMAZH NË SY ENGJËJSHNUMAN MUSTAFATETOVË2008
LAHUTA E SHQIPEVEBEHRAM HOTIPRISHTINË1994
VIJ NË ËNDRRËN TIMEARBËRESHA TURKESHIDIBËR2007
N’KAÇANIKGRUP AUTORËSHKAÇANIK1992
HAPËRIMI NË KOHËSHABAN BAFTJARITETOVË1995
VJESHTA NË PARAKALIMHALIL ZENUNITETOVË1998
POEZIASLLAN SELMANISHKUP2007
GUR I KRISTËASLLAN SELMANISHKUP1991
NDOSHTA DO TË ISHIN MË TË MËDHENJLINDITA ALIUPRISHTINË1990
DITË TË PËRHIMEUK ZENELITIRANË1994
KUNFAHREDIN SHEHUSHKUP2008
PRANVERË ILIRERAMADAN ASLLANIPRISHTINË1995
UNË NË SYTË E TUBESIM XHELILISHKUP2007
NESË MUND TA KUPTONI FERIT RAMADANISHKUP2001
ZERO TË PANUMËRTA PARA NJËSHITTALI SHERIATITETOVË1994
MJESHTËRIA E HARRIMITSELMAN JUSUFISHKUP1996
POEZI TË ZGJEDHURAAHMET MORAKËRÇOVË2013
IMAZHI I COPTUARSUZANA KAREMANITIRANË1996
LULET E KOPSHTIT TIMSABAHUDIN AJDINIDIBËR2008
KOHË E HUTUARDAUT GURRASHKUP1993
FUSHA E LOTËVEQERIME POLISISHKUP2007
MBI PLAGËT E NATËSQERIME POLISISHKUP2000
ISHULLI ADULARLINDITË AHMETISHKUP1996
SHTJELLË POETIKEFATMIRE LUMANISTRUGË1997
LIRIKA E MARGARITARËVE TË LIQENITFATMIRE LUMANISTRUGË2001
REGËTIMA E SYVEFATMIRE LUMANISTRUGË2001
VASHA ÇELI PORTËNFATMIRE LUMANISTRUGË1993
UDHËTIM DREJT QIELLITYLLZANA SHABANITETOVË2009
RRUGËT E FATITEROLL VELIUTETOVË1995
LIBRI METAFIZIKSUNAJ RAIMIKUMANOVË2003
ÇILTËRSI LIRIKEIZET SHEHUTIRANË2000
KOHA E PROSTITUTAVEKOLEC TRABOINITIRANË2007
VJESHTË GJETHE TË GJELBRANEBI SAMARXHIUDIBËR2007
SHPIRT THESPROTAHMET MEHMETIELBASAN2004
POEZI TË ZGJEDHURAMUHAMED IKBALLIPRIZREN1990
ZËRI I LUFTËTARITRAFI HALILITETOVË2001
HABER I MIRËDEMË TOPALLIPRISHTINË1991
GJURMË NË KOHËGANIMETE LEKAPRISHTINË1994
PRUSH NDJENJASH TEUTA KURHASKU REXHEPIPRISHTINË2013
E KAM NJË ZJARRFATON TOÇITETOVË2007
SATANAI ME FYTYRË TJETËRNAIM KELMENDIPRISHTINË1994
ANKTHVOREA UJKOPRISHTINË1979
DJALLIN MBETËM KAQ VONËALI SH. THAÇIGJAKOVË1988
NDIZET ZEMRA NGA GËZIMIKOLËJAKOVA,KOZMA VASILI,ISUF NELAJTIRANË1985
LULET E ACARITMURTEZAN ARIFITETOVË1997
FAJTORI MITIKNEXHAT HALIMIPRISHTINË1989
LIBRI I ANATEMAVEBEQIR MUSLIUPRISHTINË1987
LULJA E FATITILJAZ OSMANITIRANË1993
TREGU I FJALËVEILIAZ BOBAJTIRANË2007
FALEMINDERITBUJAR XHAFERITIRANË1982
DRITË E ZEZËXHEVDET BAJRAJTETOVË2004
BLUES NËQIELLIN E INDIANËVEXHEVDET BAJRAJTETOVË2003
DËGJONI ZËRIN TIMREJHAN ISMAILISHKUP2001
KËSHTU NISËN TË VININ PRANVERAT E REJAPANO ÇUKATIRANË1981
GËRSHETIM I BUKURLINDITA REXHEPITETOVË2000
POEZI & ESEMURTEZAN ARIFITETOVË2004
BURRË E KAM LIQENINFLORA KASTRATI SELASHKUP2012
VETËYRJET BERISHAPRIZREN1994
100 VJET VARGJE ATDHEUTEKREM AJRULITETOVË2012
ANTOLOGJI ME POEZI TË SHQIPTARËVE NË AMERIKËDHORI THOMASTIRANË2006
ANTOLOGJI E POEZISË ARVANITASETEUTA KAMBERI- LLALLATETOVË2008
VONË PËR GJËRA TË TURPSHMESALAJDIN SALIHUTETOVË2009
ANTOLOGJI –POETESHAT SHQIPTARE NË MAQEDONI-KUR SHPËRTHEN KËNGA IMEKUJTIME KICATETOVË2003
POEZIA E SOTME ARBËRESHEREXHEP ISMAJLIPRISHTINË1990
NJËQIND POETË PËR NAIMIN-ANTOLOGJIMEHMET GEZHILLITIRANË1995
POEZIA SHQIPEXHEVAHIR SPAHIUTIRANË1990
RREZIKUXHEVAHIR SPAHIUTIRANË2003
MAL I VETËMXHEVAHIR SPAHIUSHKUP2009
HESHTJE S’KAXHEVAHIR SPAHIUTIRANË1989
MBJELLJA E VETËTIMAVEVISAR ZHITISHKUP1994
KUJTESA E AJRITVISAR ZHITITIRANË1993
ZOGU I ZIEQREM BASHASHKUP1995
BRYMË NË ZEMËREQREM BASHAPRISHTINË1989
EKSODI I YJEVEBARDHYL LONDOSHKUP1996
VETËM ITAKABARDHYL LONDOPRISHTINË1989
KËMBË DHE DUARNATASHA LAKOTIRANË1998
VJERSHAMUSTAFA LAÇISHKUP1984
KËNGË PA DJALLËZIMUSTAFA LAÇISHKUP1977
KARTAGJENA NUK MBOSHTETLUAN STAROVAPRISHTINË1991
KËRKOJ DËNIM ME VDEKJEYMER SHKRELISHKUP1978
POEZIDIN MEHMETIPRISHTINË1978
AS NË TOKË AS NË QIELLDIN MEHMETIPRISHTINË1988
ZOGU I DIELLITDIN MEHMETIPRISHTINË1982
TË QENËT TË MOSQENËABDULLAH KONUSHEVCIPRISHTINË1990
LULJA E FJALËVEEDMOND TUPJATIRANË1984
REKA, VENDI IMJOSIF BAGERITETOVË1995
HAMLETI ME PLIS TË ZIRESUL SHABANISHKUP1999
QERPIKU I LAGURRESUL SHABANISHKUP1994
OH,AMERIKARESUL SHABANIPRISHTINË1989
LIBRI I LIRISËMERXHAN AVDYLI,ISMAIL SYLA,HYDAJET HYUSENI,JANUZ JANUZAJ,BAJRAM KOSUMIPRISHTINË1991
TI E KE ZEMRËN TIMEFEJZI BOJKUSHKUP1992
LULET E PARAFEJZI BOJKUSHKUP1968
KALIMI-POEZIPREÇ ZOGAJTIRANË1999
NOSTALGJI ANTIKEMUSA RAMADANIPRISHTINË1990
DORËSHKRIMI NGA DHEUMUSTAFË XHEMAILIPRISHTINË2003
AKROKERAUN!...EQREM CANAJVLORË2008
LULJA ALBALINDITË AHMETITIRANË2008
DEGA E PIKËLLUARALI PODRIMJA, SABRI HAMITIPRISHTINË1979
POETËT SHQIPTARËHASHIM BAFTIARITET0VË2001
ANTOLOGJI E POEZISË GOJORE ARBËRESHEANTON NIKË BERISHAPRISHTINË1999
NATËN E BLERTË VETMIESALAJDIN SALIHUSHKUP2006
TRAHOMAAGIM DEVASHKUP2008
ARKITEKTURA E ZEMRËSAGIM SHEHUTIRANË1994
SOT JAM I TILLËAGRON XOXATIRANË1994
SHTATË MËKATE KAPITALETRILLUSSATIRANË1994
SIDOMOS NESËRMIMOZA AHMETITIRANË1998
MISTERET E SHPIRTITEJUP AJDINITETOVË2012
NUK JETOHET PA TYGANI KOLATIRANË2013
VDEKJE PERËNDIVEXHEVAHIR SPAHIUPRISHTINË1981
LAISSE ALLER LE CERF,ARTEMISXHEVAHIR SPAHIU/2011
NGJYRA E SHIKIMITMUSTAFA LAÇISHKUP1972
VJERSHADIN MEHMETIBEOGRAD1978
EUGJENIKA E TRI DETEVEMUSA RAMADANIPRISHTINË1986
VETË PËRBALLË EROSITLINDITË AHMETITETOVË2004
VJERSHALUIGJ GURAKUQI/
POETËT VIJNË ME VONESËSALAJDIN SALIHUPRISHTINË2017
NJERIU MË VETE E ME TJERËMARTIN CAMAJMUCHEN1978
ENI VJEN PREJ ÇAMËRIEALI PODRIMJATIRANË2004
VESË DASHURIELASGUSH PORADECISHKUP1999
POEZILASGUSH PORADECIPRISHTINË1968
POEZI TË ZGJEDHURALASGUSH PORADECISHKUP2008
YLLI I ZEMRËSLASGUSH PORADECIPRISHTINË1990
BABA TOMORIANDON Z. ÇAJUPIPRISHTINË1990
ËNDRA E LOTËASDRENIPRISHTINË1971
KAMBANA E KRUJËSASDRENIPRISHTINË1971
LETËR ATDHEUT(POEZI TË ZGJEDHURA)AZEM SHKRELISHKUP2008
DHEMBJA E PIKËSAZEM SHKRELITETOVË2002
KËNGA E HUTIMITAZEM SHKRELIPRISHTINË1989
MURI PËRFUNDI SHQIPEVEAZEM SHKRELIPRISHTINË1993
POPULLIT TIMESAD MEKULISHKUP2008
PËR TYESAD MEKULITETOVË1997
DRITA QË NUK SHUHETESAD MEKULIPRISHTINË1989
BRIGJETESAD MEKULIPRISHTINË1985
LIBRI QË NUK MBYLLETALI PODRIMJAPRISHTINË1997
KUSH DO TA VRASË UJKUNALI PODRIMJATETOVË2002
ZARIALI PODRIMJAPRISHTINË1990
TORZOALI PODRIMJAPRISHTINË1979
KOHË E KEQE PËR LIRIKËNAGIM VINCAPRISHTINË1997
ARNA DHE ËNDRRAAGIM VINCAPRISHTINË1987
PSALMET E RRËNJËSAGIM VINCATETOVË2007
ZOGJ TË PLAGOSURAGIM VINCABAZEL2007
KAOSMOSSABRI HAMITIPRISHTINË1990
LEJA E NJOFTIMIT 1985SABRI HAMITIPRISHTINË1990
JETA GABONRRAHMAN DEDAJPRISHTINË1990
POEZIRRAHMAN DEDAJPRISHTINË1978
ME SYTË E ARGUSITRAHMI TUDAPRISHTINË1993
HESHTJA QË FLETLLAZAR SILIQIPRISHTINË1972
ASGJË MË SHUMË SE KAQ S;KA NDODHURSTEFAN ÇAPALIKUSHKODËR1993
KLITHMA E PULËBARDHËSTIMO MERKURITIRANË2004
KUNDRUALLMUHAMED KËRVESHIPRISHTINË1980
UDHËTIM PËR NË VENDIN E GJËRAVE QË NJOHIMRUDOL MARKUTIRANË1989
POEZIA SHQIP[ENDOC PAPLEKATIRANË1985
NË KOPSHTIN SONETEVEVEDAT KOKONATIRANË1999
DORË PËR DORE ME TRAGJEDINËFATOS ARAPITETOVË2004
DAFINA NËN SHIFATOS ARAPIPRISHTINË1991
POEZIDRITËRO AGOLLIPRISHTINË1971
POEZI 1953-1967MARTIN CAMAJROMA1981
POESIEMARTIN CAMAJPALERMO1981
PALIMPSESTMARTIN CAMAJMUNICH1991
GEDICHTE ALBANISCH-DEUTSCHMARTIN CAMAJMUNICH1991
LIRIKA MES DY MOTEVEMARTIN CAMAJMUNICH1967
DEFAUT DE VERBEALI PODRIMJAFRANCË2000
LIBRI MBI TË QENITALI PODRIMJATETOVË2008
FLATRIMI I FJALËSENVER GJERGJEKUPRISHTINË1987
GJURMAT E JETËSENVER GJERGJEKUPRISHTINË1957
E MORA SHOQEZËN PËRKRAHLASGUSH PORADECISHKUP1998
VEPRA LETRARE POEZI 1 ABDYLAZIS ISLAMISHKUP2006
VEPRA LETRARE POEZI 2ABDYLAZIS ISLAMISHKUP2006
VEPRA LETRARE POEZI 3ABDYLAZIS ISLAMISHKUP2006
VEPRA LETRARE POEZI 4ABDYLAZIS ISLAMISHKUP2006
DREDHIAABDYLAZIS ISLAMISHKUP2008
NICAABDYLAZIS ISLAMITETOVË1995
TATUAZHEABDYLAZIS ISLAMISHKUP1996
ROMANCAT E NJË NATE VEREABDYLAZIS ISLAMISHKUP1987
UJRATABDYLAZIS ISLAMISHKUP1976
FENIKSIABDYLAZIS ISLAMITETOVË2001
ZËRA NGA MAJAABDYLAZIS ISLAMIPRISHTINË1988
KATËR KALORËSABDYLAZIS ISLAMITETOVË1998
KORIERI ARTAN ARTAABDYLAZIS ISLAMIPRISHTINË1976
PËSHPËRITJET E UDHËTARIT PLAKABDYLAZIS ISLAMISHKUP1995
PËR QEPALLAT E QIELLIT VAREN PLEPATABDYLAZIS ISLAMISHKUP1983
KËNGËT E ZGJUARAABDYLAZIS ISLAMIPRISHTINË1968
HEKURANI NË ARTASABDYLAZIS ISLAMISHKUP1993
VEPRA LETRARE POEZI 1MURAT ISAKUTETOVË2003
ETJEMURAT ISAKUTETOVË2006
DAMKATMURAT ISAKUTETOVË2006
FATPRERËTMURAT ISAKUTETOVË2007
BANESA NË KATIN E TRETËMURAT ISAKUTETOVË2007
SHTJELLAMURAT ISAKUTETOVË2008
GËRSHETAMURAT ISAKUSHKUP2008
SHESHTINAMURAT ISAKUTETOVË2008
RRENGUMURAT ISAKUSHKUP1991
PLAGËTMURAT ISAKUPRISHTINË1975
EGJËRMURAT ISAKUSHKUP1998
SHTARAMURAT ISAKUSHKUP1994
DRITHMAMURAT ISAKUPRISHTINË1975
BLANAMURAT ISAKUPRISHTINË1982
NGUSHËLLIM I BUKURMURAT ISAKUPRISHTINË1989
VEPRA LETRARE 1 GURRAT, ZOGU I ARGJENTËVEHBI KIKAJPISHTINË1987
VEPRA LETRARE 2 SHTËPIA IME KA SY, EECJEN E MËSOI PREJ LUMIT, DORËSHKRIMEVEHBI KIKAJPRISHTINË1987
VEPRA LETRARE 3 SARAJET E BARDHAVEHBI KIKAJPRISHTINË1987
ANTOLOGJI E LIRIKËS SË DASHURISË BOTËROREHASHIM BAFTIARITETOVË2007
POEZI BASHKËKOHORE SHQIPE- NË SUEDISHT-ANTOLOGJIHAJDIN ABAZI,SHQIPTAR OSEKUSUEDI2013
POEZI BASHKËKOHORE SUEDEZE-NË SHQIP-ANTOLOGJISHQIPTAR OSEKUSUEDI2013
ANTOLOGJI E POEZISË GREKEPIRO MISHATIRANË1986
ANTOLOGJI E POEZISË ROMUNE SHEKULLI XXREXHEP ISMAJLIPRISHTINË1979
KAM FRIKË TA THEMCRAIG CZURYTETOVË2006
GISHTI I PERËNDISËDRAGO SHTAMBUKTETOVË2006
LUMI QË RRJEDH DREJT BURIMITSILKE LIRIA BLUMBACHTETOVË2007
VETMIA E NËNTËSHES SË MADHEBIBA ISMAILITETOVË2007
ZËMRA E DHEUKATE XUKAROTETOVË2006
KËNGA E SHIGJETAVEMOON CHUBG- HEETETOVË2007
DITËT E NAIMIT-TETOVË 2008:DITAR UDHËTIMIXHUZEPE NAPOLITANOTETOVË2009
MES DY MENDIMESHCLEMENS UMBRICHTTETOVË2009
VJERSHA TË ZGJEDHURAALEKSA SHANTIQBEOGRAD1965
JETA NDODHI PA NEALAIN BOSQUETPRISHTINË1973
KOPSHTARI BUKUREZATRABINDRANAT TAGORAPRISHTINË1988
KATËR KUARTETETTHOMAS STEARNS ELIOTSHKUP1978
BËHU VETËM EMËRGANE TODOROVSKISHKUP1994
SHTREGINABLLAZHE KONESKIPRISHTINË1989
LULE TË PAVENITURAVEDAT KOKONA (POET FRACEZ)TIRANË1997
ROMANCË VEROREPETAR BOSHKOVSKIPRISHTINË1971
BËSHMËRITODOR ÇALLOVSKISHKUP1993
FANARMIHAL RENXHOVSHKUP1989
BALADA PËR KOHËNMATEJA MATEVSKISHKUP1975
FYTYRË TOKEDARA SEKULIQSHKUP1980
LUTJA E PUHIZËBRANKO CVETKOSKISHKUP1993
GJUHA E BUKËSSKIRO DI MAXHOPRISHTINË1981
PUTHJA E PLAGËSEDVARD KOCBEKUPRISHTINË1989
KËMBANË E PLASURLLAZAR VUÇKOVIQPRISHTINË1984
GJUHA E DETITLUBOMIR CVIJETIQPRISHTINË1980
UJËVARADOBRISHA CESARIQPRISHTINË1979
EJA TË TA THEM NJË FJALËMARIN SORESKUPRISHTINË1990
POEZIDARINKA JEVRIQPRISHTINË1981
ZJARR FSHEHTËSIEDUSHAN MATIQPRISHTINË1980
POPULLI,POKARL SANDBERGPRISHTINË1982
FIJE BARIUOLLT UITMANPRISHTINË1971
POETË TË KOMUNËS/TIRANË1977
SHENJAIBRAHIM SPAHIQSHKUP2008
VARACIONE MBI JETËN TIMESTEPHEN SPENDERTETOVË2004
POEZIANA BLANDIANA, NIKITA STENESKUTIRANË1993
TIRANIA E ËNDRRËSKAROLINA ILIKASHKUP1999
ANTHOLOGIE DE LA POESIE ALBANAISEALEXANDRE ZOTOSFRANCË1998
PETITE ANTOLOGIE DE L’EPOPEE ALBANAISEALEXANDRE ZOTOSPARIS2001
ÇASTI I TRISHTË DHE POEZI TË TJERACAROLYN FORCHETETOVË2007
PËSHPËRITJE PASDITEGEORG TRAKËLTETOVË2004
EZOPOV VRTSAFET HADROVIC VRBICKIPODGORIC2008
PËRMBLEDHJA SARAJEVASE E LUFTËSIZET SARAJLIQPRISHTINË2017
NË SHTRATIN E PROKUSTIT-SI E ZBULOVA DETIN…1950-1954 -1MILANO STEFATIRANË2007
NË SHTRATIN E PROKUSTIT-KRAHU I PULËBARDHËS 1955-1959-2MILANO STEFATIRANË2007
NË SHTRATIN E PROKUSTIT-KLITHMA E PULËBARDHËS 1960-1964-3MILANO STEFATIRANË2007
NË SHTRATIN E PROKUSTIT-PEGASI I PLAGOSUR 1965-1969-4MILANO STEFATIRANË2007
NË SHTRATIN E PROKUSTIT-ZË NË SHTRËNGATËMILANO STEFATIRANË2007
NË SHTRATIN E PROKUSTIT-ALFABETI I DALLGËVE 1975-1979-6MILANO STEFATIRANË2007
NË SHTRATIN E PROKUSTIT-ANIJE NË RADË 1980-1984-7MILANO STEFATIRANË2007
NË SHTRATIN E PROKUSTIT-KUR TRAZOHEN ERËRAT 1985-1989-8MILANO STEFATIRANË2007
NË SHTRATIN E PROKUSTIT- GUASKA TË PLASURA 1990-1994-9MILANO STEFATIRANË2007
NË SHTRATIN E PROKUSTIT- GJYSMA E KRAHUT TË PULËBARDHËS 1995-1999-10MILANO STEFATIRANË2007
NË SHTRATIN E PROKUSTIT- NJË DET I TRAZUAR 2000-2004-11MILANO STEFATIRANË2007
NË SHTRATIN E PROKUSTIT-SHTIGJEVE TË MESDHEUT…2005- 2008-12MILANO STEFATIRANË2007
POEZI TË ZGJEDHURAPANO TAÇITIRANË2003
DHE VDEKJA DO PAGUARPANO TAÇITIRANË1997
VEPRA LETRARE 1 DRITA NË ZEMËR, DRYNI I HESHTJEVE, TI KANGË, TI ZOG I LARGËT, AS DRU,AS ZOG,DASHURI, UNAZA, NË ËNDËRR KËNGA, AMFORA E FUNDOSUR, KUQ, KËNGA E MJELLMËS ADEM GAJTANISHKUP1985
VEPRA LETRARE 2 GOCA E DETIT, LULE MË LULE, GEJZERI I BLERTËADEM GAJTANISHKUP1985
VEPRA 3 MALBREZET, DIELLI I MBRAMJES - DIELLI I MËNGJEZITADEM GAHTANISHKUP1985
DRITA NË ZEMËRADEM GAJTANIPRISHTINË1961
AS DRU AS ZOG DASHURIADEM GAJTANISHKUP1973
NË ËNDËR KËNGAADEM GAJTANISHKUP1975
VEPRA 1 POEZI DHE PROZËDRAGO SILIQITIRANË1986
VEPRA 2 POEZI DHE PROZËDRAGO SILIQITIRANË1986
PËRPARIMI Nr:1/2REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1961
PËRPARIMI Nr:3REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1961
PËRPARIMI Nr:4REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1961
PËRPARIMI Nr:5REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1961
PËRPARIMI Nr:6REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1961
PËRPARIMI Nr:7/8REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1961
PËRPARIMI Nr:9REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1961
PËRPARIMI Nr:11REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1961
PËRPARIMI Nr:12REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1961
PËRPARIMI Nr:9REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1962
PËRPARIMI Nr:11/12REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1962
PËRPARIMI Nr:1/2REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1965
PËRPARIMI Nr:3/4REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1965
PËRPARIMI Nr:5REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1965
PËRPARIMI Nr:6REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1965
PËRPARIMI Nr:7/8REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1965
PËRPARIMI Nr:9/10REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1965
PËRPARIMI Nr:11/12REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1965
PËRPARIMI Nr:1REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1966
PËRPARIMI Nr:3REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1966
PËRPARIMI Nr:4REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1966
PËRPARIMI Nr:5REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1966
PËRPARIMI Nr:6REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1966
PËRPARIMI Nr:8REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1966
PËRPARIMI Nr:11/12REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1966
PËRPARIMI Nr:2REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1967
PËRPARIMI Nr:8REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1967
PËRPARIMI Nr:2REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1968
PËRPARIMI Nr:8/9/10REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1968
PËRPARIMI Nr:5REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1969
PËRPARIMI Nr:1REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1971
PËRPARIMI Nr:2REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1971
PËRPARIMI Nr:3REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1971
PËRPARIMI Nr:4REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1971
PËRPARIMI Nr:5REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1971
PËRPARIMI Nr:6REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1971
PËRPARIMI Nr:7REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1971
PËRPARIMI Nr:9REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1971
PËRPARIMI Nr:10REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1971
PËRPARIMI Nr:11REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1971
PËRPARIMI Nr:12REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1971
PËRPARIMI Nr:2REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1972
PËRPARIMI Nr:3REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1972
PËRPARIMI Nr:8REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1972
PËRPARIMI Nr:2REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1977
PËRPARIMI Nr:1REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1979
PËRPARIMI Nr:4REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1979
PËRPARIMI Nr:4REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1981
PËRPARIMI Nr:5REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1981
PËRPARIMI Nr:5REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1982
PËRPARIMI Nr:1REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1983
PËRPARIMI Nr:3REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1983
PËRPARIMI Nr:1REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1984
PËRPARIMI Nr:2REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1984
PËRPARIMI Nr:3REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1984
PËRPARIMI Nr:6REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1984
PËRPARIMI Nr:2REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1985
PËRPARIMI Nr:4REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1985
PËRPARIMI Nr:3REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1986
TROKITJEMUHAMET KËRVESHIPRISHTINË1988
A ËSHTË E PREMTEBEHRAM HOTIPRISHTINË1988
GJELI I DYLLTËNEXHAT HALIMIPRISHTINË1988
NËNQIELLIEDI SHUKRIUPRISHTINË1990
GJAK NË ËNDËRRAGIM MALAPRISHTINË1990
PERDJA E DIELLITARIF KUTLESHIPRISHTINË1990
REALITETI OBJEKTIVADEM GASHIPRISHTINË1990
PEMA E ËNDRRËSILIRIAN ZHUPA PRISHTINË1990
IDIL DHE VETMITAHIR DESKUPRISHTINË1989
DRITËZAT E MASHTRIMITISMET HEBIBIPRISHTINË1989
ZOGU ME PROFIL VJESHTESALI BASHOTAPRISHTINË1989
OKSIGJENSKËNDER SHERIFIPRISHTINË1989
KËNGA E ENGJËLLIT TË PAFATRAFAEL ALBERTISHKUP1998
VJESHTË NË TEATËRAVNI HALIMISHKUP1993
ERA VIZATONXHEVAT BEQARAJTIRANË1998
TROKAS NË PARNASXHELADIN MUÇASTRUGË2008
PASQYRATBARDHYL MALIQISARANDË2007
MYKJA E MOLLËVEZEJNURE SALIHUSHKUP1995
URA ME LITARSELMAN JUSUFIPRISHTINË1986
BANON ËNDRRA NË SYRIN TIMMUSTAFË XHEMAILIFERIZAJ2002
ZËRI I LUMIT PO MË FTONJUSUFZIJA ADEMISHKUP1994
NË PERËNDIM BIE SHIRIAT AJAZAJPRISHTINË1995
PA TROKITURBASHKIM SELMANITIRANË1995
DERDHJE LOTIBASHKIM SELMANITIRANË1995
NJË HARK YLBERINIKOLLË LOKATIRANË2013
NE TË DYAFËRDITA ÇAJANISHKUP1994
SHKËMB NË ZEMËRGJYLER SULEJMANITETOVË1996
SHI MBI SHQIPËRINEHAS SOPAJSHKUP1999
ANADRINILUMNIE THAÇI-HALILIPRISHTINË2006
RRUGA E RRUGËVEDRITON ZENKIGOSTIVAR 2008
NUSE PA KOÇIEMIRA SHABANISHKUP1995
PIKË HESHTJETAXHEDIN ALIMITIRANË1995
DËSHMITË E KOHËSSADRI JAKUPISHKUP2008
TRE HERË I PUSHKATUARGËZIM MEDOLLIKORÇË1992
FLUTURIMI I LIRËZYHRA FARIZITETOVË1995
DËSHIRAT E MIAZYHRA FARIZITETOVË1995
PO, KU?ZYHRA FARIZITETOVË1996
EMOCIONEBESIM XHELILITETOVË1996
DASHURI E PAMBARIMSARË GJERGJITIRANË2004
KËNGË BILBILIKASAM SHAQIRVELATETOVË2007
ORË E PAGJUMËSISËVELI VELIUPRISHTINË1997
DRITHËRIME MUZGUIZET SHEHUTIRANË2006
GJËRAT E PËRKOHSHMEBUJAR XHAFERITIRANË1990
E PAMUNDURA SOKOL ZEKAJTIRANË1993
GISHTI IDIOTGANI XHAFOLLIPRISHTINË2000
TESTAMENTI I SHEKSPIRITZANITA HALIMIPRISHTINË1999
ELIPSI I HUMBJESMYFTAR GJANATIRANË1993
EDHE FRIKA I RUAN VRESHTATHYSEN KOPBELLARITIRANË1998
VARGJE POPULLORESHFQET Z.XHAFERAJTIRANË1973
GJURMËTILDA MARA TIRANË1997
SIKUR MË FSHEH DIÇKAVLORA HAJREDINISHKUP1998
DËSHIRË YLBEROREERMIRA NUREDINISHKUP1994
DITA ME HËNË E ME NUSEËNGJËLL I.BERISHASHKUP1991
BALADË LUFTEJAKUP CERAJPRISHTINË2000
DALJA NGA SAFARILULËZIM HAZIRITETOVË2005
KËNGA LIND NË VETMILULËZIM HAZIRIPRISHTINË1989
KUR DYERT I ME ZILELULËZIM HAZIRISHKUP1995
DHE ËNDRRASHENVER VISOKA PRISHTINË1988
YJET BËJNË ROJËNAIM FETAJPRISHTINË1987
HAPËSIRË PA GJURMËSHEMSI DIELLIPRISHTINË1989
SHTËPIA NË MES ULLINJVEJAHO KOLLARIPRISHTINË1988
ZOGU I EKSPOZITËSSKËNDER ZOGAJPRISHTINË1983
PËRTEJ MALEVE DETEVEABDYL LATIF ARNAUTPRISHTINË1981
FTESË PËR GRUANABDYL LATIF ARNAUTTIRANË1993
PËRTEJ DASHURISËARBEN KONDITIRANË2002
NGA REGJIA E SHPIRTITPLOSHTANISHKUP2007
TIRANIA E ËNDRRËSKAROLINA ILIKA SHKUP1999
PULËBARDHË NË DET TËZIILIRIANA SULKUQITIRANË2002
DRU PA RRËNJËBAJRAMALI SELIMISHKUP1996
TË PRET MALLI QË NA TRETINEHAT JAHIUKUMANOVË1993
FLUTURIMI I PËLLUMBAVENEHAT JAHIUKUMONOVË1990
FLI TË BËHET NATËMIMOZA-ANNA BERISHA/
VJESHTËVITORE SALLAKUTIRANË2006
SHPËRRALLOSJEARBEN VESELAJPRISHTINË2001
THYERJE MAGJIKEXHEMIL SELIMITETOVË2008
PËRVEÇ FJALËVE TË KËNGËSXHABIR AHMETISHKUP1989
DITËT DUAN KËNGËBASIR BUSHKASHITIRANË
LIRIKAT E JONITKIÇO PAPATIRANË1988
TA THEM NJË FJALËNEXHMI MEHMETISHKUP1982
ATDHEU ËSHTË LAKURIQTRIFON XHAGJIKA /
DRITA E VONUARBURHANEDIN XHEMAILIKUMANOVË1993
HIJA E ORËLIGËSHALIL HAXHOSAJPRISHTINË2000
ANATOMIA E RRËNJËSRAGIP SYLAJPRISHTINË1989
FYTYRË NË PERGAMENËILJAZ PROKSHIPRISHTINË1995
TË LUTEM NANË MË TREGOSEFER SELIMITETOVË
NJË JETË TJETËR AGIM RAMADANIPRISHTINË2000
LAHUTA E SHQIPEVEBEHRAM HOTIPRISHTINË1994
DHURATË PËR DITËLINDJEARBEN KONDITIRANË2009
DËSHIRË DHE HESHTJEBEKIM MORINA PRIZREN1995
NËNA E QYTETEVEBEKIM MORINAPRISHTINË1997
LOTI I KOSOVËSMUHAMED KËRVESHIPRISHTINË2000
DHEMBJE SHTATZËNËSALI BEQIRAJPRISHTINË1993
VARIACIONE PËR LIRINËSABIT RRUSTEMIPRISHTINË1997
ZOGJTË E VENDLINDJESFERIT RAMA/2001
KUR VDES VETMIAAVDI ARIFITETOVË2004
VDEKJA KUSHTON SHTRENJTËXHEVAT LATIFIPRISHTINË1996
GËRSHETË GURIADEM ILJAZITETOVË1993
DITËLINDJA E ZJARRITZANA PIRAPRISHTINË1998
SHTREZA NË FJALËNAIM KELMENDIPRISHTINË1984
VJESHTË NË TEATËRAVNI HALIMISHKUP1993
EKSPOZITA E KUJTESËSAVNI HALIMISHKUP2006
PROJEKTI I THYERSHAIP EMËRLLAHUSHKUP1997
LIFE’S REAGSSHAIP EMËRLLAHUTETOVË2009
SYRI I UJT’I STRUGËSDHIMITËR POJANAKU, FLUTURA AÇKA, LEDIA DUSHI, MILIANOV KALLUPI, MIRELA SULA, ARLINDA CANAJTIRANË2002
BARKË NDËR DALLGËMUHARREM SHAHIQISHKUP1976
PRILLI I PLAGOSURNASER VELIULUBJANË1991
FATI NUK PREKETNADI ARIFITETOVË2005
PRANË DRITARESNADI ARIFITETOVË1998
DUKE PRITUR ËNDRRËNFATJONA GECITETOVË2013
DORËHEQJA E VDEKJESBUJAR HAJDARIITALI1993
FIJE QË LIDHIN KOHËNOL BERISHATITOGRAD1980
MOZAIK I PAKRYERSARANDA OSMANI/
KONCERTI I HESHTJESRAMADAN MEHMETIPRISHTINË1987
UNË DHE SHPIRTBUKURAMIRADIE MALIQITIRANË2005
BALADË PËR VENDLINDJEN RUSHIT RAMBAJAPRISHTINË1991
NË SYTË E MAJITMEHMEDALI HOXHAPRISHTINË1973
OBELISKAGIM GJAKOVATIRANË1985
ZOGU NË DERËAVDUSH CANAJPRISHTINË2003
DARDANIABAKI YMERIBUKURESHT1999
ZOTI MË DO NATËNRADIJE HOXHA SHKUP1995
UNË BËHEM AJORADIJE HOXHASHKUP1997
VERA NË IKONËDEMIR GJERGJKITIRANË2000
PHUU!MAIDE BARDHISHKUP2000
RRJETA E HIJEVENURI KOLECIDIBËR2007
SHPRISHJA E TERRITHAJDIN ABAZIPRISHTINË1997
KTHIMETNDOC GJETJATIRANË1991
DUA NJË PRANVERËQAMIL HALILISHKUP1994
NEKROLOGJI PËR SODOMENKADRUSH RADOGOSHIPRISHTINË1991
THASHËTEKI DERVISHISHKUP1981
KËNGË ZEMREMAXHUN OSMANAJPRISHTINË2000
TESTAMENT PËR KOSOVËNMILAIM BERISHA PRISHTINË2000
TINGUJT E HESHTJESDAIM MIFTARIGOSTIVAR2007
SYDIELLMUSTAFA MORINASHKUP1989
RRËMUJË E PAQEHALIL HYSEINISTRUGË2005
HIJET E SHIUTSABIT GECAJPRISHTINË1998
TEMPULLI I BRAKTISURISMAIL SYLAPRISHTINË1998
SHFRYJNË ERËRATHAVE HALITAJ – ELEZAJPRISHTINË2010
PËRTEJ ËSHTË QIELLIBASIR BUSHKASHITIRANË2000
SHTIATI I DYTËMERITA THARTORITIRANË2003
AI ËSHTË I GJALLËDIBRAN FYLLIPRISHTINË2000
VETMI E LARGËSISËVITORE STEFA LEKATIRANË2004
MARSHI I DEMONËVEEKREM AJRULITETOVË1995
KUR QESH DOKTOR VALUTAEKREM AJRULITETOVË
PASTAJ HARROHETIBRAHIM KADRIUPRISHTINË1989
FORMULA E KATONITMILAZIM KRASNIQIPRISHTINË1989
QESHJE SARDONIKEMILAZIM KRASNIQIPRISHTINË1987
SUITA E LËNDUARPUNTORI MUÇA ZIBASHKUP2002
RRUGA E MJELLMËSPUNTORIE ZIBASHKUP1987
VEGAPUNTORIE M.ZIBASHKUP2006
YLLKAT BISEDOJNË ME METEORËPUNTORIE M.ZIBASHKUP1994
PRANVERA E LIRISËALBAN AJETIGJILAN2002
MALLKIMET E ZGJUARAFAHREDIN GUNGAPRISHTINË1989
SHTREZET E FATESIMITFAHREDIN GUNGAPRISHTINË1990
NDODHI NË STUHIDESTAN BAJRAKTARIPRISHTINË1995
PËRMENDORE TË SË KALUARËSDESTAN BAJRAKTARIPRISHTINË1994
VLIME QËNDRIMEDESTAN BAJRAKTARIPRISHTINË1995
LULE DHE GJEMBADESTAN BAJRAKTARIPRISHTINË1994
RRUGËT E FATITEROLL VELIUTETOVË1995
MOS VONO, MOJ VALLE!IBRAHIM ABEDINITIRANË1998
BRENGAT E LIQENITIBRAHIM ABEDINITIRANË2002
KUR RILIND FENIKSIMERITA SELMANAJ ALIUTETOVË2008
LULËZONJABEGZAT RRAHMANIKËRÇOVË2005
PËRJETËSIABEGZAT RRAHMANIKËRÇOVË2006
RREZE MIRËSIEBEGZAT RRAHMANIKËRÇOVË2003
DJE DHE SOTBEGZAT RRAHMANISHKUP1995
NETËT E LODHURAALI KRASNIQIPRISHTINË1988
PLAGË UJIMIRKO GASHIPRISHTINË1990
AUTOPORTRETZYHDI MORAVATIRANË1991
SHPALIM SHPIRTISANIJE ISMANISHKUP1995
KËMBANAT E SË DIELËSLULJETA LLESHNAKUTIRANË1994
MËNGJES DHE PAK NATËDHIMITË POJANAKUTIRANË1993
POROSIA E VËLLAITABDULLAH TRASHUPAPRISHTINË1995
POEZI NGA LETRARËT E RINJKËNGËT E PARA TIRANË1975
MOZAIK LIRIKASHSHEFKI KARADAKUTIRANË1977
POEZI NGA KOSOVAHESHTJA E NJË KOHETIRANË1976
VJERSHA DHE POEMAIRFAN BREGUTIRANË1973
ECJA VERTIKALEADEM ABDULLAHUTIRANË1993
DITAR POETIKNDREKO RINOTIRANË1976
AGIMET E PARABROMJET TË ARBËNESHITSHIME DESHPALLIPRISHTINË1968
VALBONA E KALTËRAVNI R. MULAJTIRANË1974
MË KA MARRË MALLIMUSTAFA SPAHIUTIRANË1995
VDEKJA KA SHIJE TË HOLLËSHPËTIM KELMENDISHKODËR1993
SHIKIMI KAH MALIHAMDI KELMENDIPRISHTINË1989
POEZISHEFQET REÇITIRANË1982
PROVERBA KËRÇOVAREABEDIN ZENKUSHKUP1986
ËNDRRA E LUMITIBRAHIM VELIU SHKUP1977
NATË E MIRË VJESHTËIBRAHIM VELIUSHKUP1986
NË ISHULLIN E VETMISËFERDINAD LAHOLLITIRANË1993
MJAFT KY PARADOKSFERDINAD LAHOLLITIRANË1992
107 VJET DRITËGAJUR PAJAZITIBUKURESHT2015
HAMAMI I KASABASË TUN-BATUNFATMIR SULEJMANISHKUP1994
MË KA HUMBUR SHENJËRIAXHELADIN MUÇSTRUGË2007
JOZEJNURE SALIHUSHKUP1997
DY HERË ËNDËRRBAJRAMALI SELIMITETOVË2003
AROMË PARAJSEBAJRAMALI SELIMIGOSTIVAR2008
PAGËZIM I VITEVESHAIP EMËRLLAHUPRISHTINË1994
VISE ME DIELLSOKOL ZEKAJTIRANË1984
MOJ E DASHURA ARBËRISADULLA ZENDELI DAJATIRANË2014
DITARI I IKUJTIMEVE TË PAHARRUARASADULLA ZENDELI DAJATIRANË2013
PAPAGALLISKËNDER DEMOLLITIRANË2017
POEZI MBRESËLËNSEAHMED MORAKËRÇOVË2014
GJAKU PËR LIRIGAJUR PAJAZITISHKUP2017
KOHA PËR PËRSHËNDETJEERDITA ISMAILISHKUP2017
TESTAMENTI I SHEKSPIRITSUNAK RAIMIKUMANOVË2015
PLUHURI QË MBINKIM MEHMETI SHKUP1986
DËNESJEKIM MEHMETIPRISHTINË1988
ANTE PORTASARIF DEMOLLIPRISHTINË1990
PALLATI LNEZIR SEFAJPRISHTINË1990
ETHET E PRITJESRRAHIM SADIKUPRISHTINË2007
MJEGULL NË GOTËHAJRI SHAQIRISHKUP2001
SHKUPI DHE UNËAGIM MORINA/
URA PREJ UJIRESUL SHABANISHKUP2008
FUNDI I LEGJENDËSAVNI HALIMIKONICA PRES2008
DRITA E MESNATËSMEHMET KRAJA PRISHTINË1974
ANKTHISYLEJMAN ALIUPRISHTINË1974
SULLTANABEGZAT BEGZATITETOVË1995
ZONJA E TUGUTBEGZAT BEGZATITETOVË2000
DEGËT E NJË DRURIXHABIR AHMETISHKUP1982
PËRVEÇ FJALËVE TË KËNGËSXHABIR AHMETISHKUP1989
ZBUTËSIT E TOKËSALUSH KAMBERISHKUP1985
SHIRITATFLAMUR BUÇPAPAJ/
PASIONE KOHEPETRIT FETAHUDIBËR2008
KONALUTFI LEPAJAPRISHTINË1979
MJEGULLINËHALIL ZENDELISHKUP1992
LETËRNJOFTIM I PAGJUMËSISËHAJRULLA MISINISHKUP1991
GJËMAT E GJEMISËNEHAS SOPAJSHKUP1985
NË FUND TË AKERONITNEHAS SOPAJSHKUP1993
MACJA NË DRITARESHAIP GRABOVCIPRISHTINË1988
FYTASALI MEHMETAJPRISHTINË1988
ODA E RRËFIMITSHKËLZEN HALIMISHKUP2008
BIRLUGATIHAJRI SHAQIRISHKUP1992
IDRIZOVA SHTËPIA E FERRITAVNI ELMAZITETOVË1993
PEHLIVANËTAJRI BEGUPRISHTINË1987
URANIKUAJRI BEGUPRISHTINË1978
NJË NJERI NË TRENABDYL BUNJAKUPRISHTINË1981
BALADË PËR SEDRËNSHAZIM MEHMETITETOVË1998
TREGIMESHAZIM MEHMETITETOVË2006
GRUAJA MISTERIOZEBRIXHILDA NDINITIRANË1996
GJËMIMET E PARASIRI SULEJMANITIRANË1971
TISI I RRËFIMITSYLË OSMANAJPRISHTINË1980
SHI E PUHIDAUT DEMAKUPRISHTINË1979
GURALEC NË KËPUCËDAUT DEMAKUPRISHTINË1989
BUKADAUT DEMAKUPRISHTINË1981
ZEMËR E THYERMEHMET KAJTAZIPRISHTINË1987
PIKA E ZEZËSABIT RRUSTEMISHKUP1993
TREGIME TË ZGJEDHURANAUM PRIFTITIRANË1972
NJERËZ TË KËSAJ TOKENAUM PRIFTITIRANË1975
DITARI I ARDHMËRISË SË SHKUARALOSHA RUSISHKUP1986
FLUROMAMUSA RAMADANIPRISHTINË1978
SATANA MA VODHI GURIN E URTISËMUSA RAMADANIPRISHTINË1987
DREJT DITËVE TË REJASITKI IMAMIPRISHTINË1979
MOZAIK DASHURISHTEODOR LAÇOTIRANË1998
PLUMBI I GERMAVEBETIM MUÇOTIRANË1988
NJË LODËR PËR TË RRITURBARDHYL MINXHOZITIRANË1990
NJERIU QË NEVERITETSAMEDIN MUMXHIUPRISHTINË1972
BIMA E DREQITYMER SHKRELIPRISHTINË1981
FILLIMI I VJESHTËSSULEJMAN ALIUPRISHTINË1980
DRITA E SYVESULEJMAN MATOTIRANË1985
TOKA NË HIJEN E SHTËPIVEVATH KORESHITIRANË1968
GRYKA E DRINITABDULLAH ZENELIPRISHTINË1990
ROZAFABINAK KELMENDIPRISHTINË1990
DAULLET E NATËSILJAZ PROKSHIPRISHTINË1990
TË MARTËN MBRËMAIBRAHIM BERISHAPRISHTINË1988
TREGIMEMILTO S. GIRRAPRISHTINË1971
ZËRAT E JETËSSKIFTER KËLLIÇITIRANË1970
KUR ZOTI HARRONADEM DEMAÇIPRISHTINË1990
VDEKJA E VARRMIHËSITNIKO NIKOLLA TIRANË1998
TREGIME TË ZGJEDHURATASIN T. ALIAJTIRANË1976
NJËQIND USHTARËBEN BLUSHI, BLENDI FEVZIUTIRANË
KOBINEBIL DURAKUPRISHTINË1983
THUMBA PA HELMNONDA BULKAPRISHTINË1985
SKAFIBAJRAM SELIMITETOVË2007
RRUGËVE TË KANTIEREVEDHIMITËR XHUVANITIRANË1971
PERËNDIMI NË ZABELIN PLAKIZET SHEHUTIRANË2005
KAFAZI I PËRHITURILJAZ OSMANITETOVË2007
KUFOMA E NJË TELEFONIARTAN MINAROOLITIRANË1997
NJERIU QË GRINDEJ ME QIELLINHASAN HASANIPRISHTINË1979
PORTRETI I LAH PUSITALI OLLONIPRISHTINË1988
VËRSHIMET E VJESHTËSDHIMITËR S. SHUTERIQITIRANË1984
TREGIME FANTASTIKEANTON PASHKUPRISHTINË1989
TRI PIKABAJRAM SEFAJPRISHTINË1980
VJELJA E LULEDIELLITSKENDER RAUFITETOVË2008
MËNGJESI I NJË PASDITEEQREM BASHAPRISHTINË1978
ORA PA NUMRAJUSUF SALIHUPRISHTINË1989
PËRBINDËSHJAKOLEC VISTARITIRANË1993
KUMBIMET E REJA TË PYJEVESKËNDER DRINITIRANË1972
AMËSIASHYQRI GALICAPRISHTINË1991
FRIKË NGA LIRIABURHANEDIN XHEMAILISHKUP1994
QIRINJ TË NDEZURZEJNULLAH HALILIPRISHTINË1988
UDHËTIMI I NJË PIKË-UJIZEJNULLAH RRAHMANIPRISHTINË1976
BUKURIA PËR DHEMBJEADEM ABDULLAHUTETOVË1999
KANUNET S’RROJNË SA MALETREXHEP ZLLATKUSHKUP1981
TRISHTIMI I MILINGONAVEREXHEP ZLLATKUSHKUP1998
KAH GURI I PLAKËSHAMIT F. GURGURIPRISHTINË2004
SI MBETËN GJALLË SHQIPTARËTARIF DEMOLLIPRISHTINË1991
MALBREZETADEM GAJTANISHKUP1982
LETRA PREJ ULQINIRAMIZ KELMENDIPRISHTINË1990
KOKRRA KRIPERAMIZ KELMENDIPRISHTINË1990
VIJA E VRRAGËRAMIZ KELMENDIPRISHTINË1990
AHMET KOSHUTANIRAMIZ KELMENDIPRISHTINË1990
SHTËPIA NË PLUHURSYLEJMAN ALIUPRISHTINË1978
AGO JAKUPI DHE RREFIME TE TJERAMITRUSH KUTELIPRISHTINË1968
QYTETI I LUTJEVEREXHEP SHAHUTIRANË2014
NJËMIJË VJET AJKUNËELIDA RUSTATIRANË2016
NË LABIRINT GJURMËSHMUMIN Z.SHUTAJPRISHTINË2018
PITER PANXHEJMS M.BARRITIRANË1991
HAJDIJOHANA SHPIRIPRISHTINË1959
BAMBIFELIKS SALTENPRISHTINË1967
AVENTURA E TOM STOJERITMARK TUENSHKUP1989
GAVROSHIVIKTOR HYGOPRISHTINË1987
NJËZET MIJË MILA NËN DETZHYL VERNSHKUP1989
JEVGU I BARDHËVIDOE PODGORECSHKUP1989
ROBINSON KRUZODANIEL DEFOSHKUP1989
SHOQËRIA ,,PULËBARDHA E PËRHITUR”TONE SELISHKARSHKUP1989
SHQIPONJAT FLUTUROJNË HERËTBRANKO QOPIQSHKUP1989
UDHËTIMET E GULIVERITXHONATAN SUIFTPRISHTINË1972
OLIVER TUISTÇARLS DIKENSSHKUP1977
NËNAMAKSIM GORKIPRISHTINË1973
TARAS BULBANIKOLLAJ V.GOGOLSHKUP1989
SUTJESKADUSHAN KOSTIQSHKUP1989
KONFERENCA E KAFSHËVEERICH KOSTNERSHKUP2009
KLASA FLUTURUESEERICH KASTNERSHKUP2008
LENGJENDA E TRIMËRISË BOSHKO BUHAMONÇILLO STEFANOVIQPRISHTINË1982
PINOKU NË AFRIKËE.KERUBINITIRANË1979
BENI ECËN VETËKIÇO BLUSHIPRISHTË1989
RRASA E ZOGUTRIFFAT KUKAJPRISHTINË1975
SARAJET E BARDHAVEHBI KIKAJSHKUP1977
KARVANI I BARDHËAZEM SHKRELISHKUP1989
NË MJALTISHTËDAUT DEMAKUPRISHTINË1984
ANIJA KOZMIKEBEGZAT RRAHMANIKËRÇOVË2003
DJALOSHI ME DEKORATËSINAN HASANIPRISHTINË1967
MBI KRAHËT E FLUTURËSREXHEP HOXHAPRISHTINË1959
LUGJET E VERDHAREXHEP HOXHASHKUP2002
DEBATIKSELMAN VAQARIPRISHTINË1984
ÇUFOJ DHE BUBI KAÇURRELGAQO BUSHAKAPRISHTINË1990
NJË DJALË I ÇUDITSHËMGAQO BUSHAKATIRANË1990
MË SHUMË SE LOJËIBRAHIM KADRIUSHKUP1990
ZIKO DHE VESH SHPUARIZYMBER ELSHANISHKUP1996
KUR PRANVERA VONOHETFADIL HOXHAPRISHTINË1965
AVENTURA MBI DRINADIL ZEKASHKODËR1999
KACIMIRI RRETH GLOBITBEDRI DEDJASHKUP1966
NIPI I MINATORITMAKSUT SHEHUSHKUP1989
AGIMET E KALTËRAQAMIL BATALLISHKUP1989
SHPELLA E PIRATËVEPETRO MARKOSHKUP
LIVANDO PËR QENVASIL PREMÇITIRANË2002
HISTORIA E SKENDERBEUTODHISE K.GRILLOSHKUP1994
KALORËSIT DARDANËMOIKOM ZEQOSHKUP1993
DIELLI, HËNA DHE BORABLERIM SINANISHKUP2009
ZEMËREDMONDO DE AMIÇISSHKUP1993
DHJETË MINUTA PARA VDEKJESHAJRULLAH MISINISHKUP1994
BABI KA DY NUSEKALOSH ÇELIKUSAHKUP1995
PELLGU I DJALLITZHORZH SANDTIRANË1989
KOMISARI MEMODRITËRO AGOLLIPRISHTINË1972
SHKËLQIMI DHE RËNJA E SHOKUT ZYLODRITËRO AGOLLIPRISHTINË1990
VERORJAREXHEP HOXHASHKUP1989
MAMË, TË DUEULJEM SAROJANPRISHTINË1961
CIKOEDUARD DHE BRANKO SHPOLARPRISHTINË1957
KEKECI MBI GREMINËN E VETMUEMEJOSIP VANDOTPRISHTINË1957
KONTI I MONTE KRISTOSALEKSANDËR DYMAPRISHTINË1959
SHTIGJET E ZEZËR.L.STIVENÇONPRISHTINË
APARATI I PROFESOR KOSITVOJA CARIQPRISHTINË1961
MËSHEFTËSIJA E BARAKËS NUMËR 33IVAN BRATKOPRISHTINË1960
FLOKËT E ARGJENTAMIRA ALEÇKOVIQIPRISHTINË1962
TRENI NË DËBORËMATO LOVRAKSHKUP1989
PRANË VATRËSVANÇO NIKOLEVSKISHKUP
LAMTUMIRË SEKRET I MADHMIRA ALEÇKOVIQSHKUP1989
DORA E KUQEGLIGOR POPOVSKISHKUP1989
SHKRETINAGJORGJ ABAXHIEVIBEOGRAD1965
BORËRAT E ARGJENDTAZHIVKO ÇINKOSHKUP1990
LAHUTA E MALËSISË NGA AT GJERGJ FISHTAODHISE K.GRILLOTETOVË1997
PORSI KËNGA E ZOGUT TË VERËSODHISE K.GRILLOSHKUP2002
KUSH E EKA KAPUÇIN?ODHISE K.GRILLOPRISHTINË1972
VALBONA BLEN YLBERINODHISE K.GRILLOSHKUP2002
GONI TRAZOVAÇIADELINA MAMAQISHKUP2002
ZEMRA E LIQERITLASGUSH PORADECISHKUP2004
ENI MIDIS NESHXHEVAT BEQARAJSHKUP2002
UJKU TE DENTISTIDIONIS BUBANISHKUP1996
PICIMULIREXHEP HOXHASHKUP2002
VALLJA E SHKRONJAVEMEHMEDALI HOXHASHKUP2002
FESTA E MADHEBEGZAT RRAHMANIKËRÇOVË2005
HIDHE VALLEN,LARO!...NEHAT JAHIUKUMANOVË1994
FRYN NJË ERËSELIM ADILISHKUP1994
MIKESHAT E FSHATITSELIM ADILISHKUP1997
KAÇUBAALI HURUGLICASHKUP1966
SHTËPIZA E IRIQITBRANKO QOPIQSHKUP
BIOGRAFI E SHKAPËRDERDHURSYRJA ETEMITETOVË1995
ARDHMËRIAGRUP AUTORËSHTETOVË2007
SHTËPIA E BUBITXHEVAT BEQARAJSHKUP1996
GJELI NË QYTETIDRIZ RAMADANITETOVË2012
NGA LAPRAKA NË ALASKËFOTO MALOTIRANË1998
SHKOLLA JONËSPIRO ÇOMORASHKUP
VJERSHAKOÇO RASINSHKUP
MËNGJEZI NË FSHATABDYLAZIS ISLAMISHKUP1965
PËRMBLEDHJE VJERSHASH PËR FËMIJËNDRE MJEDASHKUP
POEZI TË ZGJEDHURA PËR FËMIJËNDRE MJEDATIRANË1975
ZGJEDHJEFAN S.NOLISHKUP1977
LULET E JETËSALQI KRISTOSHKUP
DITA E REESAT MEKULISHKUP
FLUTRA E ARTDESANKA MAKSIMOVIQSHKUP1989
VJERSHA TË ZGJEDHURA PËR FËMIJËAGIM DEVASHKUP1989
POEZI TË ZGJEDHURAYMER SHKRELIPRISHTINË1983
TË VEGJËLITNAIM FRRASHËRIPRISHTINË1988
SHTËPIA IME KA SYVEHBI KIKAJSHKUP1996
LEJLEKËT NË LUHAJARIFAT KUKAJSHKUP1971
LULE MË LULEADEM GAJTANISHKUP1995
ZAMBAKËT E MAMICËSXHEVAHIR SPAHIUTIRANË1981
HIJA QË RRËZOHET…NERMIN ADEMITETOVË1994
NALLJA E LULEVEQEFSERE DAUTI-RUFATITETOVË
TREGIM PËR KECIN BARDHOSHRAMADAN M.POSMAÇIUPRISHTINË1988
NISUNI,PËLLUMBAT E MIQAMIL BATALLIPRISHTINË1974
KROI THËRRET DALLËNDYSHETGANI XHAFOLLIPRISHTINË1987
KUR VJEN GJYSHI NË QYTETMEHMET HAZIRIPRISHTINË1986
TRIMI SHIHET NË VEPËRKALOSH ÇELIKUSHKUP1994
KALI I TROJËS NËPËR BIT PAZARKALOSH ÇELIKUSHKUP1994
KUKUVAJKATNEHAT JAHIUSHKUP1995
NGUTU PAKHANA MORINASHKUP1994
MARGARITARËT E HUMBURRAMADAN ZENELISHKUP1982
ZOGU I LIRISËLULZANA MUHAREMITETOVË1996
ZILET E GËZIMITNAZMIJE REKASHKUP1979
PËRSHËNDETJENAIM MORINAPRISHTINË1972
GJYSHJA I NUMËRON YJETVAHIT NASUFISHKUP1996
SYTË QË SHKREPIN FËMIJËRIMUSTAFA SPAHIUSHKUP1993
ORA QË KURDISET NGA ËNDRRATMUSTAFA SPAHIUSHKUP1996
FËMIJËT KALOJNË NËN YLBERMUSTAFA SPAHIUSHKUP1988
ZOGU I ARGJENTËVEHBI KIKAJSHKUP
QEPALLAT E VERËSMEHMEDALI HOXHAPRISHTINË1985
LULI I VOCËRMIGJENISHKUP1989
TUFË LULESHLUIGJ GURAKUQISHKUP1989
FLUTURA TË BARDHAFEJZI BOJKUSHKUP1989
KËNGËT E SHKRONJAVEFEJZI BOJKU, ALI HURGULICASHKUP
DALLËNDYSHJA E VOGËLZHINI SAKOSHKUP
LIBRI I GABIMEVEXHANI RODARITIRANË1973
KAFSHËT E BOTËS SIMEBEDRI HALIMIPRISHTINË2000
THER ME PUPËLNUHI VESELAJPRISHTINË2000
XIXËLLONJAT E VOGËLAQAMIL GURANJAKUPRISHTINË1968
PLESHTI HA ME DY LUGËGANI XHAFOLLIPRISHTINË1990
LULETNEXHAT ZEKERIASHKUP1966
GONXHJA NGA JUPITERIAVDUSH CANAJPRISHTINË2000
LULET E VERDHANEHAS SOPAJSHKUP1996
NË BOTËN E LONITAQIF ISAKUTETOVË2014
ZEMËR ME DY SHIGJETASELIM ADILISHKUP1994
KUJTIME DHE ËNDËRRIMEABDYLAZIS ISLAMISHKUP1977
KËNGA E URIMEVEAGIM DEVASHKUP1986
MIDIS YJEVEAGIM DEVAPRISHTINË1970
GJEVREKËT E LIQENITAGIM DEVAPRISHTINË1974
NJË JETË NË ANIJEALQI KRISTOSHKUP2002
MAKINA E KOHËSH.G.WELLSSHKUP2004
ORHANINEXHATI ZEKIRJASHKUP2002
35 MAJIERIH KESTNERSHKUP2002
KALAMAJTË E PALLATIT TIMBEDRI DEDJASHKUP2002
ZOKI POKIOLIVER NIKOLLOVASHKUP2002
DOKTORI OFMËDHEMBKORNEJ ÇUKOVSKISHKUP2002
TREGIME ME TELEFONXHANI RODARISHKUP2002
PICIRRUKU DHE KARLSONIASTRID LINDGRENSHKUP2002
PINOKUKARLO KOLODISHKUP2002
TAROJA I TOKËS SË MALEVEMIJOKO MACUTANISHKUP2002
TREGIMI I SHEQERËSLLAVKO JANEVSKISHKUP2002
KASHTANKAANTON P.ÇEHOVSHKUP2004
BORËBARDHAVËLLEZËRIT GRIMSHKUP2002
TREGIME DHE FABULALEON TOLSTOISHKUP2002
TREGIME PËR ÇDO KOHËV.GILBERT BEERSSHKUP2003
BISEDA E ZOGJVEJUSUFZIJA ADEMISHKUP2002
GURI MAGJIKFEMI ZULFIUKUMANOVË2007
DALLËNDYSHET NË FLAKËIZET HOTIPRISHTINË2000
RRETHIMITAJAR HATIPIPRISHTINË1966
ERA DHE KOLONAHIVZI SULEJMANISHKUP1977
MYSAFIRËT E VEGJËLA.Z.ÇAJUPISHKUP1977
CIKUA DHE BENINAUM PRIFTISHKUP
PRINCESHA E BARIUQAMIL BATALLISHKUP1977
ODHISEAHOMERISHKUP1972
PIKA GJAKUFATMIR GJATASHKUP
TREGIME PARTIZANELUTFI RUSISHKUP1989
RRËFENJA PËR ORHANINNEXHATI ZEKIRIJASHKUP1989
LIQENIRESUL SHABANISHKUP1989
MEDALJONIRRAHMAN DEDAJPRISHTINË1989
TREGIME PËR FËMIJËIBRAHIM KADRIUPRISHTINË1988
DETI DHE KULLAADEM ABDULLAHUTETOVË1996
FLUTRAT NË PAFUNDËSIEROLL VELIUTETOVË1996
QEFINARËTBEGZAT RRAHMANIKËRÇOVË2004
LUGATI I TËRBUARSALAJDIN QAZIMITETOVË2005
TREGIME GAZMOREMARK TUEN, PETER ROSEXHER, ULLIAM SAROYA, XHOVANI MOSKA, PINO D’AGRIXHENTO, XHEROME K.XHEROME, VASIL PRENÇITIRANË2007
JU FLAS ME ZEMËR TË HAPURRAMADAN M. PASMAÇIUTIRANË1975
MBI KRAHË TË ËNDRRAVEAQIF ISAKUTETOVË2007
LEPURI ME PESË KËMBËRIFAT KUKAJSHKUP1989
SAMARI MAGJIKVANÇO NIKOLOVSKISHKUP1989
LULEKUQET MBI BANKAHAJRO ULQINAKUULQIN2000
NA ISHTE NJËHERË NJË GJENERALFADIL BEKTESHISHKUP1995
SHTËPIZA E XIXËLLONJAVEKALOSH ÇELIKUSHKUP1984
DIELLI ZBRET MALEVEKALOSH ÇELIKUSHKUP1986
PIKALOSHJAZEJNULLAH HALILISHKUP1988
ËNDRRA E LINDITËSILIA A. DEDIPRISHTINË1972
LEPURUSHI I ÇOKOLLATAVEAVDUSH CANAJSHKUP1994
SHTATORI I NJË FËMIJËRIEFEJZI BOJKOSHKUP1996
DËSHIRAT E BLERTËSIBRAHIM ISLAMISHKUP1995
TREGIMENJAZI IMAMISHKUIP1980
ORHANI I RRUGËS SONËNEXHAT ZEKIRJASHKUP1990
ROMEO DHE XHULIETA TË RRUGËS SONËNEXHAT ZEKIRJASHKUP1998
PËRRALLORJAIBRAHIM KADRIUSHKUP1996
ERDHI DITË E ARBËRITODHISE K. GRILLOTETOVË2003
PRINCESHA ARGJIROISMAIL KADARESHKUP
TREGIME ME TELEFONXHANI RODARISHKUP2002
TREGIMI I SHEQERTËSLLAVKO JANEVSKISHKUP1989
LULET E PARABORIS BOJAXHISKISHKUP1989
SYRI I GJITHËFUQISHËMÇEDO VUKOVIQSHKUP1989
PUSHTIMI I AMERIKËSNIKO NIKOLLATIRANË2000
DRITARJAIVO ANDRIQSHKUP1989
FËMIJËRIA E SHQETËSUARVIDOE PODGORECSHKUP1977
DRUVARIGLIGOR POPOVSKISHKUP
DREKËZA E KUQEVLLADO MATESKISHKUP1977
TOKOLOSHIRONALD SIGËLLSHKUP1977
ÇUK,ÇUK,ÇUKNIKOLLAJ NASOVSHKUP
FISHEKU I FUNDITJOVAN STREZOVSKISHKUP
RRËFIMESLLAVKO JANEVSKISHKUP1977
RRËFIMET E SHKURTABIQITAHMET HROMAXHIQSHKUP
SHKURTABIQI ZEMËRARTËALI HURUGLICASHKUP
MACJA RRUGAÇEKRISTINA BRENKOVASHKUP
BETIMIBORIS BOJAXHISKISHKUP
TREGIME MBI TITONFRANCE BEVEKSHKUP1977
MIRË PËR TË GJITHËFEJZI BOJKUSHKUP1971
LEKTURA TË ZGJEDHURAA.MIRONATETOVË2004
LEKTURA TË ZGJEDHURAA.MIRONOTETOVË2007
VRESHTABLLAZHE KONESKISHKUP1989
TREGIME PËR BUKËN E BARDHËFRANC SLLOKANPRISHTINË1951
TREGIME TË VOGLA NGA LUFTADEKO DAPÇEVIQPRISHTINË1961
TREGIME PËR FËMIJËT TONËBRANKO QOPIQSHKUP1950
XHIPI NË TELEVIZOR DHE NDODHI TË TJERA NË ORBITËXHANI RODARITIRANË1990
UDHËTIMI I SHIGJETËS SË KALTËRXHANI RODARISHKUP
DHURATA MË E MIRËF.BOJKU, K.AGAISHKUP1975
TREGIME ISLAME PËR FËMIJË- DJALLI HALLALLDHULKARNEJN VARDARISHKUP2009
SHOKU KOKËRRMELADVAN HOZIQPRISHTINË1982
BELLATOME MOMIROVSKISHKUP1987
TREGIME PËR NATËN E MIRËSHIMO ESHIQSHKUP1988
PRANVERA E MADHESOTIR ANDONIPRISHTINË1989
LAMTUMIRË MIKISEFEDIN SPAHILLARITIRANË1991
AUTO STOPKOLET VIVJETIRANË1989
AS ME GJITHË ARIN E BOTËSVASIL PREMÇI/
PËRRALLËZA PËR FËMIJËT E MENÇUR 1HARUN JAHJASHKUP2008
TREGIME, PËRRALLËZA, VJERSHAQEFSERE RUFATITETOVË2008
E BIJA E HËNËS DHE E DIELLITODHISE GRILLOSHKUP1996
PËRRALLLA POPULLOREHADJ ARJEJTETOVË2004
BANON ËNDRRA NË SYRIN TIMMUSTAFË XHEMAILIFERIZAJ2002
DRENUSHA DHE PJERGULLAADNAN ISMAILISHKUP2002
VAJZA E ZGJUARADNAN ISMAILISHKUP2002
KUSH E ZGJOI PRANVERËNEROLL VELIUTETOVË1995
PËRRALLËZAT E NETËVE TË GJATAEROLL VELIUPRISHTINË1997
PËRALLA ALGJERIANEMEHMET GJEVORIPRISHTINË1971
PËRRALLËZAEZOPISHKUP1989
PËRRALLA U LA PËR NESËR…GAQO BUSHAKA/
111 KUNJA NGA MË TË RINJTË NË BOTËHAXHI ISUFI/1993
BARUT NË VEND TË BUKËSBARDHYL XHAMATETOVË2004
DËSHIRAT FLUTURAKEREXHEP HOXHABEOGRAD1967
TRUBETAT E TELLALLITKALOSH ÇELIKUSHKUP1992
DETI DHE KULLAADEM ABDULLAHUTETOVË1996
KODRA PAS BREGUTMIÇO KALLAMATATIRANË1989
FABULANONDA BULKASHKUP2004
ÇUDIRAT NËN VEZULLIMIN E YJEVEEROLL VELIUTETOVË1996
100 FABULATHOMA KAÇORISHKUP1996
FABULA TË ZGJEDHURALA FONTENTETOVË2009
TRIMI SHIHET NË VEPËRKALOSH ÇELIKUSHKUP1994
MIKESHA E FSHATITSELIM ADILISHKUP1997
ARADHA E SHKRONJAVEADEM ABDULLAHUTETOVË1994
PËRMBLEDHJE PJESËSH TEATRALEKOLË B.SHIROKAPRISHTINË1961
PERSONI I DYSHIMTËBRANISLLAV NUSHIQSHKUP1990
AVENTURAT E PRINCIT UJKANPUNTORIE MUÇA-ZIBASHKUP1999
LULET FLASIN ME BUKURIQEMAL HALILITETOVË2007
LULJA DHE SHEGAVEDAT KOKONASHKUP1989
TRIMI I MIRË ME SHOKË SHUMËSULEJMAN PITARKAPRISHTINË1972
CUCA E MALEVELONI PAPAPRISHTINË1983
BESIMI I HUMBURSHAIP GRABOVCIPRISHTINË1989
SORRAKU I QYTETITKALOSH ÇELIKUSHKUP1994
IMZOT LEHIN QENTËKALOSH ÇELIKUSHKUP1993
M I PRISNI FLOKËT SI DJALËODHISE GRILLOSHKUP1999
AGIMESHA E NGUJUAR NË SHTATË SHPELLAABDYLAZIS ISLAMISHKUP1994
KOKA E TJETRITMARSEL EMETIRANË1979
DITURIA Nr:2/3REVISTË KULTUROREPRISHTINË
DITURIA Nr:4REVISTË KULTUROREPRISHTINË1972
DITURIA Nr:1/2REVISTË KULTUROREPRISHTINË1974
DITURIA Nr:1/2/ REVISTË KULTUROREPRISHTINË1978
DITURIA Nr:1/2/ REVISTË KULTUROREPRISHTINË1981
DITURIA Nr:1/2/ REVISTË KULTUROREPRISHTINË1985
NËNTORI Nr:1 REVISTË KULTURORETIRANË1988
NËNTORI Nr:2 REVISTË KULTURORETIRANË1988
NËNTORI Nr:8 REVISTË KULTURORETIRANË1988
NËNTORI Nr:9 REVISTË KULTURORETIRANË1988
PERLA Nr:2 REVISTË KULTURORETIRANË1996
PERLA Nr:4 REVISTË KULTURORETIRANË2006
PELEGRIN Nr:8/9REVISTË KULTUROREATHINË2007
DORUNTINA Nr:1REVISTË KULTUROREKUMANOVË1992
DORUNTINA Nr:4 REVISTË KULTURORETETOVË1994
DORUNTINA Nr:5 REVISTË KULTURORETETOVË1994
DORUNTINA Nr:6 REVISTË KULTURORETETOVË1994
DORUNTINA Nr:7 REVISTË KULTURORESHKUP1995
DORUNTINA Nr:8 REVISTË KULTURORESHKUP1995
DORUNTINA Nr:9 REVISTË KULTURORESHKUP1996
DORUNTINA Nr:10 REVISTË KULTURORESHKUP1996
DORUNTINA Nr:11 REVISTË KULTURORESHKUP1996
DORUNTINA Nr:38 REVISTË KULTURORESHKUP2007
DORUNTINA Nr:48 REVISTË KULTURORESHKUP2013
DITURIA Nr:1 REVISTË KULTUROREGOSTIVAR2008
DITURIA Nr:2 REVISTË KULTUROREGOSTIVAR2008
UNIVERS Nr:6 REVISTË KULTURORETIRANË2004
UNIVERS Nr:7 REVISTË KULTURORETIRANË2005
UNIVERSITAS Nr:9 REVISTË KULTURORETIRANË2008
PËRPJEKJA Nr:1 REVISTË KULTURORETIRANË1995
PËRPJEKJA Nr:2 REVISTË KULTUYORETIRANË1995
KOHA Nr:5 REVISTË KULTURORETITOGRAD1980
KOHA Nr:3/4 REVISTË KULTURORETITOGRAD1987
REVISTA LETRARE ARTISTIKE - TETORREVISTË KULTURORETIRANË1992
REVISTA LETRARE ARTISTIKE - NËNTORREVISTË KULTURORETIRANË1992
DITURIJA Nr:5REVISTË KULTURORETIRANË1928
DITURIJA Nr:8REVISTË KULTURORETIRANË1928
SHPRESA Nr:7/8/9REVISTË KULTUROREKORÇË1924
KALENDAR ENCIKLOPEDIKREVISTË KULTURORETIRANË1994
ALB-SHKENCAREVISTË KULTURORESHKUP2007
STILI’97 Nr:47/48REVISTË KULTURORESHKUP2007
GËZIMI Nr:1REVISTË KULTURORESHKUP1995
LIDHJA Nr:21 GAZETA KULTURORE ARBËRESHECOSENZA1989
LIDHJA Nr:27 GAZETA KULTURORE ARBËRESHECOSENZA1992
LIDHJA Nr:33 GAZETA KULTURORE ARBËRESHECOSENZA1995
LIDHJA Nr:34 GAZETA KULTURORE ARBËRESHECOSENZA1995
LIDHJA Nr:35 GAZETA KULTURORE ARBËRESHECOSENZA1996
LIDHJA Nr:38 GAZETA KULTURORE ARBËRESHECOSENZA1997
LIDHJA Nr:51 GAZETA KULTURORE ARBËRESHECOSENZA2004
LIDHJA Nr:52 GAZETA KULTURORE ARBËRESHECOSENZA2004
LIDHJA Nr:53 GAZETA KULTURORE ARBËRESHECOSENZA2005
LIDHJA Nr:54 GAZETA KULTURORE ARBËRESHECOSENZA2005
JETA E RE Nr:1 REVISTË LETRAREPRISHTINË1949
JETA E RE Nr:3 REVISTË LETRAREPRISHTINË1959
JETA E RE Nr:4 REVISTË LETRAREPRISHTINË1959
JETA E RE Nr:2 REVISTË LETRAREPRISHTINË1960
JETA E RE Nr:5 REVISTË LETRAREPRISHTINË1960
JETA E RE Nr:6 REVISTË LETRAREPRISHTINË1960
JETA E RE Nr:5 REVISTË LETRAREPRISHTINË1961
JETA E RE Nr:1 REVISTË LETRAREPRISHTINË1962
JETA E RE Nr:2 REVISTË LETRAREPRISHTINË1962
JETA E RE Nr:3 REVISTË LETRAREPRISHTINË1962
JETA E RE Nr:4 REVISTË LETRAREPRISHTINË1962
JETA E RE Nr:1 REVISTË LETRAREPRISHTINË1963
JETA E RE Nr:5 REVISTË LETRAREPRISHTINË1963
JETA E RE Nr:6 REVISTË LETRAREPRISHTINË1963
JETA E RE Nr:1 REVISTË LETRAREPRISHTINË1964
JETA E RE Nr:2 REVISTË LETRAREPRISHTINË1964
JETA E RE Nr:4 REVISTË LETRAREPRISHTINË1964
JETA E RE Nr:10 REVISTË LETRAREPRISHTINË1966
JETA E RE Nr:1 REVISTË LETRAREPRISHTINË1967
JETA E RE Nr:1 REVISTË LETRAREPRISHTINË1968
JETA E RE Nr:2 REVISTË LETRAREPRISHTINË1972
JETA E RE Nr:3 REVISTË LETRAREPRISHTINË1972
JETA E RE Nr:6 REVISTË LETRAREPRISHTINË1973
JETA E RE Nr:3 REVISTË LETRAREPRISHTINË1974
JETA E RE Nr:2 REVISTË LETRAREPRISHTINË1975
JETA E RE Nr:3 REVISTË LETRAREPRISHTINË1975
JETA E RE Nr:2 REVISTË LETRAREPRISHTINË1976
JETA E RE Nr:3 REVISTË LETRAREPRISHTINË1976
JETA E RE Nr:4/5 REVISTË LETRAREPRISHTINË1976
JETA E RE Nr:6 REVISTË LETRAREPRISHTINË1976
JETA E RE Nr:2 REVISTË LETRAREPRISHTINË1977
JETA E RE Nr:3 REVISTË LETRAREPRISHTINË1977
JETA E RE Nr:5 REVISTË LETRAREPRISHTINË1977
JETA E RE Nr:6 REVISTË LETRAREPRISHTINË1977
JETA E RE Nr:1 REVISTË LETRAREPRISHTINË1978
JETA E RE Nr:3 REVISTË LETRAREPRISHTINË1978
JETA E RE Nr:5 REVISTË LETRAREPRISHTINË1978
JETA E RE Nr:1/2 REVISTË LETRAREPRISHTINË1979
JETA E RE Nr:4 REVISTË LETRAREPRISHTINË1979
JETA E RE Nr:5 REVISTË LETRAREPRISHTINË1979
JETA E RE Nr:6 REVISTË LETRAREPRISHTINË1979
JETA E RE Nr:4 REVISTË LETRAREPRISHTINË1980
JETA E RE Nr:1/2 REVISTË LETRAREPRISHTINË1981
JETA E RE Nr:2 REVISTË LETRAREPRISHTINË1982
JETA E RE Nr:4 REVISTË LETRAREPRISHTINË1982
JETA E RE Nr:3 REVISTË LETRAREPRISHTINË1983
JETA E RE Nr:6 REVISTË LETRAREPRISHTINË1983
JETA E RE Nr:1 REVISTË LETRAREPRISHTINË1984
JETA E RE Nr:6 REVISTË LETRAREPRISHTINË1988
JETA E RE Nr:9/10 REVISTË LETRAREPRISHTINË1988
JETA E RE Nr:1 REVISTË LETRAREPRISHTINË1989
JETA E RE Nr:12 REVISTË LETRAREPRISHTINË1989
JETA E RE Nr:1/2 REVISTË LETRAREPRISHTINË1990
JETA E RE Nr:5 REVISTË LETRAREPRISHTINË1990
JETA E RE Nr:6 REVISTË LETRAREPRISHTINË1990
JETA E RE Nr:6/7 REVISTË LETRAREPRISHTINË1991
JETA E RE Nr:8 REVISTË LETRAREPRISHTINË1991
JETA E RE Nr:1 REVISTË LETRAREPRISHTINË2002
ABETAREXHEVAT GEGASHKUP1979
LIBËR LEXIMIZEQIRIA NEZIRISHKUP1998
LIBËR LEXIMIABEDIN MURRATI, QAMIL XHELADINISHKUP1998
LEKTYRË SHKOLLOREHILMI AGANI, ABDULLA ZAIMIBEOGRAD1963
BOTA NË RROTALUTFI RUSI, ADEM GAJTANISHKUP1977
GJUHA JONË SA E MIRËNAIM FRASHËRITIRANË1991
LIBËR LEXIMIMEHMED ALI HOXHASHKUP1963
LEXIMI 3SHEFIK OSMANI, ËNGJËLLUSHE ABAZI, ARIF DEMOLLIPRISHTINË2003
FLETORE PUNE PËR PËRPUNIMIN E LEKTYRAVE TË KLASËS SË TRETËXHEZMI RUSTEMITETOVË2002
FLETË PUNE TË SHPREHURIT DHE KRIJIMTARIA PËR KLASËN IVMIFTAR ABDIU, QAMIL XHELADINISHKUP1999
DIDAKTIKA E MËSIMIT TË LEXIMIT E TË SHKRIMIT DHE GJUHËS SHQIPE (KLASA-I-IV)ALI JASHARI/
LIBËR LEXIMI PËR KLASËN VIIIABEDIN MURATI, QAMIL XHELADINISHKUP1995
LEXIM LETRAR 6XHEMALUDIN IDRIZITETOVË2001
PARA AGIMIT ISHEFQET MUSARAJTIRANË1989
PARA AGIMIT IISHEFQET MUSARAJTIRANË1969
BELXHIKU QË KËNDON VENÇESHEFQET MUSARAJTIRANË1979
DIELLI LIND NË JUGSHEFQET MUSARAJTIRANË1971
TOGU I EGËRMAKSUT SHEHUPRISHTINË1990
KASKADAISMAIL RUFATITETOVË1998
ULËRIMAHASAN HASANIPRISHTINË1989
NJERIU ME KATËR VULANDIN BARDHIPRISHTINË1979
EGJRANEBIL DURAKUPRISHTINË1989
NJERIU PO KUSH TJETËRREXHEP FERRIPRISHTINË2000
GJUETARI I DEHURSYLEJMAN ALIUPRISHTINË1987
DHE NATA U NDA NË MESDIANA ÇULITIRANË1991
KRYEATENTATIRRAHIM SADIKUPRISHTINË2000
MYNXYRAANTON PAPLEKATIRANË2000
VDEKJA E AKANITARIF DEMOLLIPRISHTINË1990
NJERIU I BLERTËARIF DEMOLLIPRISHTINË1990
KËSHTJELLA SHQIPE E KAFKËSVELI KARAHODASHKUP1991
DEMONËTVELI KARAHODAPRISHTINË2000
BIMORJAANTON BERISHAPRISHTINË1993
ZEZONAMUSA RAMADANIPRISHTINË1978
ROMANI PA KORNIZËMUSA RAMADANIPRISHTINË1975
LIGATINAMUSA RAMADANIPRISHTINË1989
STINA E UJKUTRIDVAN DIBRASHKODËR2000
MJERIMI I GJYSMËSRIDVAN DIBRATETOVË1996
PULËBARDHAT FLUTURUAN NË MESDITËMUHAMET KËRNJAPRISHTINË1981
RRETHI I DHUNËSREXHEP ZOGAJPRISHTINË1994
E DIELA E UKSHIN CURRITREXHEP ZOGAJPRISHTINË1989
KOHË HESHTJEJE E VETMEREXHEP ZOGAJPRISHTINË1995
NJË VERË TJETËRREXHEP ZOGAJPRISHTINË1999
QYTETI I QYQEVEKALOSH ÇELIKUSHKUP1997
MËSUESJA IMEHAMIT F.GURGURIPRISHTINË2001
DARDANIIBRAHIM KROSISHKUP2008
PALLATI LNEZIR SEFAJPRISHTINË1990
AI DHE AJOSHEMSI MEHMETIPRISHTINË1981
MARATONA E VDEKJESQAMIL BUXHELITIRANË1991
GREMINA E DASHURISËMUSTAFA GREBLLESHIPRISHTINË1968
VDEKJA E NARCISITGRIGOR BANUSHITIRANË1997
ETHET E NJË DIMRIIBRAHIM KADRIUPRISHTINË1983
SHKRIMTARIMEHHMET H. MYFTIUTIRANË1991
JU KËSHILLOJ MOS SHKONI NË PARAJSËVALTER FILE TIRANË1990
LOJA E FATITVALTER FILE TIRANË1992
LIBRI I TË MALLKUARVEJUSUF BUXHOVIPRISHTINË1991
PRAPË VDEKJEJUSUF BUXHOVIPRISHTINË1991
MATANËKRENAJUSUF BUXHOVIPRISHTINË1976
GALERIA E TË VDEKURVEJUSUF BUXHOVIPRISHTINË1987
SHËNIMET E GJON NIKOLLË KAZAZITJUSUF BUXHOVIPRISHTINË1990
SHQIPJA E KRESHTAVE TONA ISKËNDER DRINIPRISHTINË1971
SHQIPJA E KRESHTAVE TONASKËNDER DRINIPRISHTINË1971
EKLIPSI I HËNËSSKËNDER DRINISHKODËR1998
VRAJE TRADHTINËSKËNDER DRINITIRANË1980
NË HUMBËTIRAT E KOHËSSEFEDIN FETIUPRISHTINË1980
SOS PËR MUA A PËR TI…MIÇO KALLAMATATIRANË1977
NË HIJEN E DORDOLECËVEMIÇO KALLAMATAPRISHTINË1984
KRASTAKRAUSBILAL XHAFERITIRANË1993
TË JETOSH KOHËNNASI LERAPRISHTINË1989
NGJALLJA E DIKTATORITNASI LERATIRANË1992
SHEMBJA E IDHUJVESKENDER DRINIPRISHTINË1977
SHTATË PERSONA NDJEKIN AUTORINRAMIZ KELMENDIPRISHTINË1990
LETRA PREJ ULQINIRAMIZ KELMENDIPRISHTINË1966
RRUGËTRAMIZ KELMENDIPRISHTINË1967
HESHTJA E ARMËVERAMIZ KELMENDIPRISHTINË1971
PROVA E TRIDHJETETRETËNIMON MUÇAJPRISHTINË1989
MARSVATH KORESHITIRANË1975
GJARPINJTË E GJAKUTADEM DEMAÇIPRIZREN1990
RUSHAGJERGJ ZHEJITIRANË1971
SHTJELLA E VETMISËIBRAHIM IBISHIPRISHTINË2000
ERA E PASIONITVIOLETA ALLMUÇATIRANË1995
AGIMIALI REXHAPRISHTINË1985
VJESHTË TOTEMËSHPUNTORIE M.ZIBASHKUP2007
SHTATË VJET PRITJEPUNTORIE M.ZIBASHKUP1994
UNË,DHUNA DHE EMMA JAZZIPUNTORIE M.ZIBASHKUP2009
EMMA JAZZIPUNTORIE M.ZIBASHKUP2009
KULLA DYKATËSHEKIM MEHMETISHKUP2009
LYPSIQARËT E SHKUPITKIM MEHMETISHKUP2011
VITET E URITHITKIM MEHMETISHKUP2011
FATI I FATUSHESKIM MEHMETITETOVË1994
VERA PA KTHIMBESNIK MUSTAFAJTETOVË2007
PËR MËMËDHENËTHOMA KAÇORIPRISHTINË1970
GJYSMA E XHOKONDËSZIJA ÇELASHKUP1998
GJAKU I DALLËNDYSHESZIJA ÇELATIRANË1990
MURI I MJEGULLËSMEHMET KRAJATIRANË1998
NET BIZANTINEMEHMET KRAJAPRISHTINË1990
SËMUNDJA E ËNDRRAVEMEHMET KRAJAPRISHTINË1986
ORTEKUREXHAI SURROIPRISHTINË1989
PRANVERA E TRETËREXHAI SURROIPRISHTINË1989
DASHUNIJA E URREJTJAREXHAI SURROIPRISHTINË1989
BESNIKUREXHAI SURROIPRISHTINË1979
TOKË E ASHPËRTEODOR LAÇOPRISHTINË1972
TË GJITHË LUMENJTË RRJEDHINTEODOR LAÇOPRISHTINË1988
LËNDINA E LOTËVETEODOR LAÇOTIRANË1978
MUGUJT E MESJETËSPJETËR ARBNORITIRNAË1993
IDIL NGA PLAZHIPJETËR ARBNORITIRANË1994
KARUSELIFATOS KONGOLI/
STINËT E JETËSNATASHA LAKOPRISHTINË1979
QERPIK I LAGURRESUL SHABANISHKUP1994
KUR ZEMËROHEN YJETEQREM CANAJTIRANË2007
PADRONATEKI DERVISHISHKUP1973
SKEDARETTEKI DERVISHISHKUP1974
PIRGU I LARTËTEKI DERVISHIPRISHTINË1972
QYTEZA BUZË LIQENITIBRAHIM KADRIUSHKUP1988
THUAJI FATIT JOZYHRA FARIZIPRISHTINË1997
URA E XHEHNEMITYMER SHKRELIPRISHTINË1989
ALI PASHË TEPELENASABRI GODOPRISHTINË1972
GJINKALLAT E VAPËSBESNIK MUSTAFAJTIRANË1994
VEPRA LETRARE 1 TREGIMEALI ABDIHOXHATIRANË1984
VEPRA LETRARE 2 NOVELAALI ABDIHOXHATIRANË1984
VEPRA LETRARE 4 TRI NGJYRA TË KOHËSALI ABDIHOXHATIRANË1984
VEPRA LETRARE 5 TRI NGJYRA TË KOHËSALI ABDIHOXHATIRANË1984
VEPRA LETRARE 6 DUELI I MADHALI ABDIHOXHATIRANË1984
VEPRA LETRARE 7 KRONIKA E NJË NATEALI ABDIHOXHATIRANË1984
VEPRA LETRARE 8 VILA NË PERIFERIALI ABDIHOXHATIRANË1984
ËNDRA DHE DRITËALI ABDIHOXHAPRISHTINË1970
NJË VJESHTË ME STUHIALI ABDIHOXHAPRISHTINË1,970
KOHA E DHIVELUAN STAROVASHKUP2004
LIBRAT E BABAITLUAN STAROVASHKUP1995
AFRIMELUAN STAROVASHKUP1982
NJERËZ DHE URALUAN STAROVASHKUP1984
KURBANI BALLKANIKLUAN STAROVATETOVË2006
DHJETOR I SHQETËSUARFATOS ARAPIPRISHTINË1971
UNË VDIQA BRIGJEVE TË JONITFATOS ARAPISHKUP1993
TRI NGJYRA TË KOHËSALI ABBIHOXHAPRISHTINË1970
TRI NGJYRA TË KOHËSALI ABBIHOXHAPRISHTINË1970
TRI NGJYRA TË KOHËSALI ABBIHOXHAPRISHTINË1970
MBLEDHËSIT E PURPURITBEQIR MUSLIUPRISHTINË1982
HAPËSIRË HIRIBEJTUSH MEMETIKUMANOVË2009
NËNAIBRAHIM KADRIUPRISHTINË1988
TALUSH EFENDIARAMË ZUKAPRISHTINË1973
KTHIMI I MËRGIMTARES SË TRADHËTUARMIRADIE MALIQITIRANË1995
PANTEONI I ZIFAHRI BALLIUTIRANË1994
VARRIMI I SORRAVEKALOSH ÇELIKUSHKUP1988
HESHTJA QË TË FLETBEJTUSH MEHMETISHKUP1995
NË KËRKIM TË PARAJSËSHASAN MUÇOSTEPATIRANË1993
AJO QË E SOLLËN ATAMEHRIJE DACISHKUP2016
SEMINARI NDËRKOMBËTAR I ALBANOLOGJISËUNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2008
SEMINARI NDERKOMBËTAR II ALBANOLOGJIKUNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2008
SEMINARI I III NDËRKOMBËTAR I ALBANOLOGJISËUNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2010
SEMINARI IV NDËRKOMBËTAR I ALBANOLOGJISËUNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2011
BERONJAFATMIRE D. LUMANISTRUGË2006
KËSHTJELLA NË ERËFATMIRE D. LUMANISTRUGË2001
PRITJE NË ANKTHFATMIRE D. LUMANISTRUGË1994
KATAKOMBIFATMIRE D. LUMANISTRUGË1998
DALLËNDYSHJA E PARËFATMIRE D. LUMANITETOVË1996
PLAGOMAREXHEP ZLLATKUSHKUP1993
DROJA E KADIUTREXHEP ZLLLATKUSHKUP1995
E NESËRMJA E KOHËSNERMIN VLORA FALASKISHKUP1991
UNË DHE SHPIRTBUKURAMIRADIE MALIQITIRANË2005
DITËT E HESHTJES SIMEMIRADIJE MALIQISHKUP2000
MANATFAHREDIN SHEHUSHKUP2012
FIJET E SHPIRTITMILAZIM KRASNIQISHKUP2007
PLAKU DHE URATMEHMET KAJTAZISHKUP1986
FUNDI I LEGJENDAVEMEHMET KAJTAZIPRISHTINË1990
LINDJA NË QIELLMEHMET KAJTAZIPRISHTINË2000
DHJETË MINUTA PARA VDEKJESWHAJRULLAH MISINISHKUP1994
LEGJENDA PËR ARARATINJASHAR QEMALSHKUP1989
HAXHI LLOJORESHAD KADIQSHKUP1998
TRADHTIAKAPLLAN RESULITIRANË1992
LOTËT E ZAMBAKUTSHPENDI HULËSI TOPOLLAJTIRANË1998
LUNDRIMI IM I PARËARION HYSEMBEGASTIRANË1991
TRE DITË E DJALITAGIM MORINA SHKUP2007
UDHA E DITËS SË NESËRMEHAJDAR SALIHUPRISHTINË1990
BURRËRESHATHAMIT F. GURGURIMITROVICË2006
BREDHJE PËRTEJ QETËSISËILJAZ XHEMAILITETOVË1996
PRINCESHA KËMBËZBATHURGAZMEND KRASNIQISHKODËR1998
GËTE KA TË DREJTËLUTFI LEPAJAPRISHTINË1985
VRAPIME NË RRATHËALI JAKUPIPRISHTINË1996
NJERIU ME KATËR VULANDIN BARDHIPRISHTINË1979
BIRLUGATIHAJRI SHAQIRISHKUP1992
PIKA E ZEZËSABIT RRUSTEMISHKUP1993
TERBIMIZYHDI MORAVATIRANË1998
DRITË NË FUSHËAGIM CERGAPRISHTINË1971
FILLIMI I VJESHTËSSULEJMAN ALIUPRISHTINË1980
ORËT E DËSHMIVESOKOL ZEKAJSHKODËR1998
PASQYRË PAS SHPINEHALIL QËNDROTIRANË1997
DIELLI I NATËSGAZMEND KRASNIQISHKODËR1996
EKUINOKSETBETIM MUÇOTIRANË1990
NOMEJAE LARGËTFAIK BALLANCATIRANË1989
HELIONI ,,UJI”I ISHULLIT KOSVASIL VASILIKOSTIRANË1990
TË MUNDUARITHASAN PETRELAPRISHTINË1971
ARGONAUTETSHEFKI KARADAKU/1994
MËKATIROLAND GJOZA/1994
MAGJIA E URTISËDAUT DEMAKUPRISHTINË2000
DASHUNIJA E MËSHEHTËMEHMET HOXHAPRISHTINË1980
THIKATNESHAT TOZAJSHKUP1992
TYMON OXHAKU I SADIK MICANITTAHIR JAHAPRISHTINË1988
KODRA E VARREVERIFAT ISMAILIPRISHTINË1988
NË FUND TË STINËVEMEHMET HAZIRIPRISHTINË2000
SHAKULLINAARSIM KAJTAZIPRISHTINË1990
TË DIELËN ERDHI ROZAFARUSHIT RAMABAJAPRISHTINË1990
HOMO DARDANICUSKADRUSH RADOGOSHIPRISHTINË2000
OSO KUKASULEJMAN KRASNIQITIRANË1990
SHTRATI I PROKRUSTITDASHNOR KOKONOZITIRANË1989
ATJE KU MBAROJNË GURËT E KALLDRËMITSPIRO GJIKONDITIRANË1990
RRUGA E GAFORRESNEHAS SOPAJKUMANOVË2000
ZË I PRERËXHEVAT MUSTAFAITIRANË1993
NUPS-INEXHAT ÇOÇAJPRISHTINË1999
HAMLETI PRINC I DANIMARKËSWILLIAM SHAKESPEERSHKUP2007
JUL QESARIUILIAM SHEKSPIRPRISHTINË1968
ROMEO E ZHULIETAVILIEM SHKSPIRTETOVË1,997
VIZITA E ZONJËS PLAKËFRIEDRICH DURRENMATTSHKUP2006
HORACIPJER KORNEJTIRANË1997
ANTIGONASOFOKLIU TETOVË1997
HËNËZA E NATËS ENDELUZIANEXHEMALUDIN LATIÇSHKUP2011
DIJETARI DHE ZULLUMQARIJUSUF EL-KARADAVISHKUP1993
TË HUAJTALI UKLE IRSANSHKUP2005
TË KRIJOJ NJË NJERINEXHIP FAZËLL KËSAKYREKSHKUP2003
SHUMË VIZITAGIUSEPPE SEHIRO DI MAGGIOPALERMË2009
VILHELM TELLITSCHILLERIBEOGRAD
DY DRAMABERTOLT BREHTSHKUP1992
GOLGOTAMIROSLLAV KËRLEZHAPRISHTINË1982
MEN AXHERIA E QELQTËTENESI UILIEMPRISHTINË1983
NJERIU QË PA VDEKJEN ME SYVIKTOR EFTIMIUPRISHTINË1974
JUDITALASLO VEGELPRISHTINË1989
RINGJALLJAU.B.JEJTSPRISHTINË1989
ZONJA INGRA E OSTROTIT,SHTËPI KUKULLE,HIJET,ARMIKU I POPULLIT,ROSA E EGËR,HEDA GABLERHENRIK IBSENTIRANË1988
VIZITA E INSPEKTORITXHON BOJNTON PRISTLITIRANË
VLADIMIR ILIÇ LENINVLADIMIR MAJAKOVSKITIRANË1991
DUERTRANKO MARINKOVIQPRISHTINË1963
TREGIME PREJ SHEKSPIRITCARLS E MARI LAMBPRISHTINË1957
TREGIME NGA SHEKSPIRICARLS E MERI LAMBSHKUP1972
TREGIME SHEKSPIRICARLS E MARI LAMBSHKUP1994
TREGIME GJERMANEELDA GANA-BORIÇISHKUP2008
DIALOG NË MES TË MAKIAVELIT DHE MONTESKIESË NË SKËTERRËMAURICE JOLYTETOVË2000
AUDOSTRADA E JUGUTHULIO KORTASARPRISHTINË1989
KOLOMBREJADINO BUXATITIRANË1993
GRUAJA ME FLATRADINO BUXATITIRANË1993
BUKË, SAPUN DHE DASHURIDHIMITËR PASKO - PËRKTHYESPRISHTINË1975
KU NUK KA MBËRI QYTETNIMITIBOR SEKELPRISHTINË1961
TREGIME LUFTEMIHAL SADOVEANUTIRANË1973
E TETA DITË E JAVËSMAREK HLLASKOTIRANË1998
KALORËSIA E KUQEISAK BABELPRISHTINË1986
NJË VERË TJETËRMILENKO JEVTOVIQPRISHTINË1977
JEHU I EGËRSISËXHEK LONDONPRISHTINË1964
DIMRIZUVDI HOXHIQ BERISHATITOGRAD1981
TREGIME LUFTEIVO ANDRIQPRISHTINË1986
PËRMBLEDHJE TREGIMESH TE ZGJEDHUNAIVO ANDRIQPRISHTINË1954
FEMRA MË E BUKUR NË QYTETCHARLES BUKOWSKITETOVË2003
TREGIME DHE NOVELA TË ZGJEDHUNAGI DE MOPASANPRISHTINË1963
PESHQ TË MËDHENJORHAN HANÇERIOGLLUTIRANË1973
SHTËPIA MISTERIOZEHONORE DE BALZAKTETOVË2007
NOVELA TË ZGJEDHUNAIVAN CANKARPRISHTINË1962
NOVELAMIROSLLAV KËRLEZHAPRISHTINË1978
NOVELA TË ZGJEDHUNA PREJ DEKAMERONITGJOVANI BOKAÇOBEOGRAD1964
JETA LAKURIQLUIXHI PIRANDELOPRISHTINË1973
UIK-END NË GUATEMALËMIGEL ANHEL ASTURIASTIRANË1972
TYM NË PYLLARKADI GAJDARTIRANË1990
EGËRSIRA NËN KREVATIN TIMURI ORLEVTIRANË1998
PËRRALLA E FUÇISË DHE SATIRA TË TJERAXHONATAN SUIFTTIRANË1980
PLUTIARISTOFANITIRANË2000
KOMEDI TË ZGJEDHUNABRANISLLAV NUSHIQPRISHTINË1964
NJË LETËR E HUMBURJON LUKA KARAXHALETIRANË1977
FIZIKANËTFRIEDRICH DURRENMATTSHKUP2006
EPI I GILGAMESHITANTON BERISHA/
LIBRI I ÇUDIVENATHENJEL HAUTHORNPRISHTINË1959
POEZI TË ZGJEDHUNAD.ALIGIERI, F.PERTRARKABEOGRAD1964
EUGJEN ONEGINIALEKSANDË PUSHKINBEOGRAD1964
DASHURIA NË KOHËRAT E KOLERËSGABRIEL GARSIA MARKESTIRANË1991
STILLERMAX FRISCHSHKUP2007
DON KISHOTI I MANÇESMIGEL DE SERVANTES SAVEDRATIRANË1977
MAJTA E BOTËSDANIEL KEHLMANNSHKUP2007
SHQIPONJA DHE ENGJËJJUL ZEHSHKUP2006
HYZMEQARIROBERT WALSERSHKUP2008
UJKU I STEPËHERMAN HESSESHKUP2001
DEMIANIHERMAN HESSESHKUP2007
KOKËFORTËTSLAVKO JANEVSKISHKUP1978
FRANC LISTZHOLT HARSHANJITIRANË1991
ETËR E BIJIVAN TURGENIEVPRISHTINË1967
LËKURAKURCIO MALAPARTEPRISHTINË1978
NËNA IVANË ENGJËLLOREJAROSLAV IVASHKJEVIÇPRISHTINË1979
KËSHILLI I EGJIPTIT SECILIT HAKUNLEONARDO SHASHATIRANË1990
KUFIRIIVAN ÇAPOVSKISHKUP1988
VDEKJA NË SARAJEVEBOZHIDAR MILIDRAGOVIQPRISHTINË1980
DASHNORIMARGERIT DYRASPRISHTINË1988
AVENTURA E MADHELLAZO NAUMOVSKISHKUP1968
ZONJA ME KAMELIETDUMASPRISHTINË1966
SHPIRTRAT E ROBËRVEIVAN ARALICAPRISHTINË1989
KALI I TROJËSVELKO BARBIERIPRISHTINË1988
FSHEHTËSIA E VULËS SË BLERTËHANA OZHOGOVSKAPRISHTINË1980
NËNSHTETASIHAJNRIH MANTIRANË1979
PUSHTET PA LAVDIFRENK HARDITIRANË1970
ANA PROLETAREIVAN ALBRAHTTIRANË1972
OSKEOLA PRIJËSI I SEMINOLLËVEMAJN RIDTIRANË1980
PAPA JESHILM.A.ASTURIASTIRANË1980
DRURËT KËNGËTARËZHAK ALEKSISTIRANË1972
KRIMI I SILVESTËR BONARITANATOL FRANSTIRANË1990
BUJTINA ME POTKUAA.DEN.DOLARDSHKUP1993
ALKIMISTIPAULO COELHOPRISHTINË1998
VITI I GUCISËZUVDI HOXHIQPRISHTINË1990
LUFTA DHE PAQJA IL.N.TOLSTOIBEOGRAD1964
LUFTA DHE PAQJA IIL.N.TOLSTOIPRISHTINË1973
LUFTA DHE PAQJA IIIL.N.TOLSTOIPRISHTINË1973
LUFTA DHE PAQJA IVL.N.TOLSTOIPRISHTINË1973
ANA KARENINALEON N.TOLSTOJPRISHTINË1980
SONATA E KROJCERITLEON TOLSTOITIRANË1993
SHKRETËTIRA E TATARËVEDINO BUCATIPRISHTINË1981
GJAKU I PAPASTËRBORISLLAV STANKOVIQPRISHTINË1964
VILET E ZEMËRIMITXHON STAJNBEKTIRANË1990
NË BRENDËSINË E NJË MIJË E NJË NETËVEHILMI AGANI, NUREDIN KADERISHKUP2007
JETA E ZOBRËSNIKO KAZANZAQIPRISHTINË1978
GRYKA E BARKUTMIRKO KOVAÇPRISHTINË1983
ANËS SVANITMARSEL PRUSTPRISHTINË1989
KRYQI I SHTATËANA ZEGERSPRISHTINË1970
GRUAJA E RE E BAI SAOSBUI DYK AIPRISHTINË1972
BRENDA ËSHTË TJETËR BOTËL.AL.USMANPRISHTINË1985
ENCIKLOPEDIA E TË VDEKURVEDANILLO KISHPRISHTINË1988
TRËNDAFILI I MËNGJESITADIL EBU SHENEBPRISHTINË1990
KASOLLJABLLASKO IBANEZITPRISHTINË1969
UJI I MADHZHIVKO ÇINGOSHKUP1972
VALLJA E VDEKJESBERNARD KELERMANTIRANË1975
MOTOSHARRANILS PARLINGTIRANË1979
FAMILJET E MËDHA IMORIS DRYONTIRANË1972
FAMILJET E MËDHA IIMORIS DRYONTIRANË1972
FAMILJET E MËDHA IIIMORIS DYRONTIRANË1972
LAGJJA E ZEZAKËVEZHORZH SIMENONTIRANË1972
HIJA E KAUDILIOSMARTIN LUIS GUSMANTIRANË1983
LUFTA PËR ZJARRINZHOZEF ANRI RONITIRANË1979
DITARI I NJË MJEKU FSHATIGEORGE ULIERUTIRANË1974
FERMA E KAFSHËVEXHORXH URUELLTIRANË1992
PËR ATDHEUNVINCENTE BLASKO IBANJEZTIRANË1980
TË VDEKURITXHEJMS XHOJS/1993
LAGJJA TORTILA FLETXHON SHTAJNBEKTIRANË1992
KËSHTJELLAMESHA SELIMOVIQPRISHTINË1983
OLIVER TUISTÇARLS DIKENSPRISHTINË1964
URA E PSHERËTIMAVE IMIKEL XEVAKOPRISHTINË1970
URA E PSHERËTIMAVE IIMIKEL XEVAKOPRISHTINË1970
ZJARRIBARBYSPRISHTINË1967
TMERILLASLLO NEMETPRISHTINË1967
ME JETUE ASHT GJA E BUKUR, O VLLANAZËM HIKMETPRISHTINË1967
TRIMI I KOHËS SONËLERMONTOVPRISHTINË1967
QUE VADIS…?SIENKIEWICZPRISHTINË1967
FIJE BARIUOLLT ULTMANPRISHTINË1971
URA E DRINËSIVO ANDRIQPRISHTINË1960
TRE SEKONDA QIELLSIGITAS PARULSKISSHKUP2009
KONTAKTKARL SAGANBEOGRAD1997
MBUROJA PREJ ARIFERID MUHIQTETOVË1995
NGJYRA E LËKURËS SIMEHUEJDA EL SAIEDTIRANË2000
ZOJAPASKAL GILEVSKISHKUP1989
VEPRA TË ZGJEDHURALUKIANITIRANË1979
KURBANIPREM ÇANDTIRANË1977
FOMA GORDEJEVMAKSIM GORKITIRANË1973
NJERIU YNË NË HAVANËGRAHAM GRINTIRANË1991
FUNDI I AFERËSGRAHAM GRINPRISHTINË1988
ERRËSIRË NË MESDITËARTUR KËSTLERTIRANË1993
KURORE VJOLLCASAHXHEFRI TRIZTIRANË1973
NJË AMERIKAN NË OBORRIN E MBRETIT ARTURMARK TUENTIRANË1972
SAKO DHE VANCETIXHON DOS PASOSTIRANË1990
DEDEKTIVI HAMERMIKI SPILEJNTIRANË1992
MENUET PËR KITARËVITOMIL ZUPANPRISHTINË1981
KUNORA E MALEVEPETËR PETROVIQ-NJEGOSHPRISHTINË1973
MIKU YNË I MIRËN.K.KRUPSKAJATIRANË1970
BIHORASITQAMIL SIJARIQPRISHTINË1957
RUSTEMIÇEDO VUKOVIQPRISHTINË1967
KATESIOBHAN PARKINSONSHKUP2008
VITET BOSHEORHAN KEMALSHKUP2009
TOKË E MOHUARKARLO LEVISHKUP1993
VITE PAGJUMËSIETOME MOMIROVSKISHKUP1976
UJRAT PRANVEROREI.S.TURGENJEVTIRANË1992
DIVAN LINDORXHEVAD KARAHASANTIRANË2015
MIHAI EMINESKUXHEORXHE KËLINESKUTIRANË1994
NIKOLAE TITULESKUVASILE NETEATIRANË1992
DIMITRIJE TUÇOVIQ (KOHA DHE VEPRAZEKERIA CANAPRISHTINË1983
TEREZA E KALKUTËSFRANKA XAMBONINITIRANË1994
UDHËTIMI PËR NË AGIMTOME BUKLESKISHKUP1984
SEMINARI IV NDËRKOMBËTAR I ALBANOLOGJISËUNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2011
REVISTA ALBANOLOGJIA Nr:1/2UNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2014
REVISTA ALBANOLOGJIA Nr:3UNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2015
REVISTA ALBANOLOGJIA Nr:4UNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2015
REVISTA ALBANOLOGJIA Nr:6UNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2016
REVISTA ALBANOLOGJIA Nr:7UNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2017
REVISTA ALBANOLOGJIA Nr:8UNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2017
REVISTA FILOLOGJIA Nr:1/2UNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2014
ILLZ Nr:2REVISTË LETRARE E TIRANËSTIRANË2016
ILLZ Nr:3REVISTË LETRARE E TIRANËSTIRANË2017
ILLZ Nr:4REVISTË LETRARE E TIRANËSTIRANË2017
ILLZ Nr:5REVISTË LETRARE E TIRANËSTIRANË2017
ILLZ Nr:8REVISTË LETRARE E TIRANËSTIRANË2017
ILLZ Nr:9REVISTË LETRARE E TIRANËSTIRANË2018
ALBUMI I SHKRIMTARËVE SHQIPTARËSINAN GASHIPRISHTINË2012
MOZAIK ARTISTIKSINAN GASHIPRISHTINË2008
PËRJETËSI ARTISTIKE BEKIM FEHMIU 1936-2010SINAN GASHIPRISHTINË2013
BOTIMET SHQIPE JASHTË ETNIKUMITSINAN GASHIPRISHTINË2011
ARLLATI E SHKUARA DHE E ARDHMJA E NJË LOKALITETISINAN GASHIPRISHTINË2011
BERNARDIN PALAJ SIPAS VROJTIMIT TIMSINAN GASHIPRISHTINË2009
ARTI LETRAR SI TERAPI SHPIRTËRORESINAN GASHIPRISHTINË2012
TRASEJA E MENDIMITSINAN GASHIPRISHTINË2001
SIMFONIA E DARDANISË ( POEZI KUSHTUAR PRESIDENTIT Dr.IBRAHIM RUGOVA)SINAN GASHIPRISHTINË2006
ARBNESHI I ZARËS OAZË SHQIPTARESINAN GASHIPRISHTINË2010
ZËRI I ARBËRORËVE TË GREQISË ARISTIDH (PANGO)KOLASINAN GASHIPRISHTINË2010
NËNA TEREZESINAN GASHIPRISHTINË2010
HESHTIMI I KUSHTËZUARSINAN GASHIPRISHTINË2002
VEÇANTI KRIJUESISHSINAN GASHIPRISHTINË1995
RINJOHJE LETRARESINAN GASHIPRISHTINË1998
SHEMBJA E ËNDRRËSFAIK MUSTAFATETOVË2013
100 EPIGRAMEFAIK MUSTAFATETOVË2012
BRITMAT E BUTAFAIK MUSTAFATETOVË2011
BURRAT E DHEUTFAIK MUSTAFATETOVË2012
PËSHPËRIMA TË ËMBLA (EPIGRAME)FAIK MUSTAFATETOVË2012
DERGJA E SHPRESËSFAIK MUSTAFAPRISHTINË2014
MOS…FAIK MUSTAFAPRISHTINË2014
URIA E LAKMISË - EPIGRAMEFAIK MUSTAFAPRISHTINË2015
VRAPI PAS VETVETESFAIK MUSTAFAPRISHTINË2016
DITËT E NAIMITMANIFESTIMI LETRAR NDËRKOMBËTARTETOVË2000
DITËT E NAIMIT BEKTASHIZMI DHE KOMBËTARIZIMIMANIFESTIMI LETRAR NDËRKOMBËTARTETOVË 2002
DITËT E NAIMIT FSHEHTËSIA E LIRISËMANIFESTIMI LETRAR NDËRKOMBËTARTETOVË2002
DITËT E NAIMIT HAPA NËPËR NATËMANIFESTIMI LETRAR NDËRKOMBËTARTETOVË2003
DITËT E NAIMIT TROKITJE NË MURMANIFESTIMI LETRAR NDËRKOMBËTARTETOVË2004
DITËT E NAIMIT ZOGJ QË NUK NGORDHIN NGA HELMIMANIFESTIMI LETRAR NDËRKOMBËTARTETOVË2006
DITËT E NAIMIT KËRKOJ ËNGJËLL MBROJTËSMANIFESTIMI LETRAR NDËRKOMBËTARTETOVË2007
DITËT E NAIMITMANIFESTIMI LETRAR NDËRKOMBËTARTETOVË2007
DITËT E NAIMIT SIMFONIA E QËNDRESËSMANIFESTIMI LETRAR NDËRKOMBËTARTETOVË2008
DITËT E NAIMIT NË GOJËN E LINDJESMANIFESTIMI LETRAR NDËRKOMBËTARTETOVË 2009
HYJNIA E SYVEBEXHET ASANISTRUGË2017
GJURMIME ALBANOLOGJIKE I-IIINSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1968
GJURMIME ALBANOLOGJIKE IIINSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1969
GJURMIME ALBANOLOGJIKE I-IIINSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1970
GJURMIME ALBANOLOGJIKE FOLKLOR DHE ETNOLOGJI IINSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1971
GJURMIME ALBANOLOGJIKE SERIA E SHKENCAVE FILOLOGJIKE INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1979
GJURMIME ALBANOLOGJIKE SERIA E SHKENCAVE FILOLOGJIKE INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1980
GJURMIME ALBNOLOGJIKE FOLKLOR DHE ETNOLOGJI INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1984
GJURMIME ALBANOLOGJIKE SERIA E SHKENCAVE FILOLOGJIKE INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1984
GJURMIME ALBANOLOGJIKE SERIA E SHKENCAVE FILOLOGJIKE INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1986
GJURMIME ALBANOLOGJIKE SERIA E SHKENCAVE FILOLOGJIKE INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1988
GJURMIME ALBANOLOGJIKE SERIA E SHKENCAVE FILOLOGJIKE INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1989
GJURMIME ALBANOLOGJIKE FOLKLOR DHE ETNOLOGJI INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1990
GJURMIME ALBANOLOGJIKE SERIA E SHKENCAVE FILOLOGJIKE INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1990
GJURMIME ALBANOLOGJIKE FOLKLOR DHE ETNOLOGJI INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1991
GJURMIME ALBANOLOGJIKE SERIA E SHKENCAVE FILOLOGJIKE INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1991
GJURMIME ALBANOLOGJIKE SERIA E SHKENCAVE FILOLOGJIKE INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1994
GJURMIMI ALBANOLOGJIKE FOLKLOR DHE ETNOLOGJI INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1995
GJURMIME ALBANOLOGJIKE SERIA E SHKENCAVE FILOLOGJIKE INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1996
GJURMIME ALBANOLOGJIK FOLKLOR DHE ETNOLOGJI INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË2001
GJURMIME ALBANOLOGJIKE FOLKLOR DHE ETNOLOGJI INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË2002
GJURMIME ALBANOLOGJIKE SERIA E SHKENCAVE FILOLOGJIKE INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË2003
GJURMIME ALBANOLOGJIKE FOLKLOR DHE ETNOLOGJI INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË2004
GJURMIME ALBANOLOGJIKE SERIA E SHKENCAVE FILOLOGJIKE INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË2006
GJURMIME ALBANOLOGJIKE FOLKLOR DHE ETNOLOGJI INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË2006
SHQYRTIME ALBANOLOGJIKE 2LIDHJA E SHOQATAVE TË ARSIMTARËVE TË GJUHËS DHE TË LETËRSISË SHQIPTARE NË MAQEDONISHKUP1996
SHQYRTIME ALBANOLOGJIKE 3LIDHJA E SHOQATAVE TË ARSIMTARËVE TË GJUHËS DHE TË LETËRSISË SHQIPTARE NË MAQEDONISHKUP1997
SHQYRTIME ALBANOLOGJIKE 4LIDHJA E SHOQATAVE TË ARSIMTARËVE TË GJUHËS DHE TË LETËRSISË SHQIPTARE NË MAQEDONISHKUP1998
SHQYRTIME ALBANOLOGJIKE 9LIDHJA E SHOQATAVE TË ARSIMTARËVE TË GJUHËS DHE TË LETËRSISË SHQIPTARE NË MAQEDONISHKUP2007
HAFIZ ALI KORÇA 55 VJET PAS 1873-1956KONFERENCË SHKENCORE NDËRKOMBËTARESHKUP2013
BIBLIOGRAFIA E BOTIMEVE TË VEÇANTA TË INSTITUTIT ALBANOLOGJIK TË PRISHTINËS 1953-2003EMINE FETAHU ABDIXHIKUPRISHTINË2004
ALBANOLOGJIA IINSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË2015
ETNOALBSHOQATA E ETNOKULTURËS SHQIPTARE ETNOALB - SHKUPSHKUP2017
MESHARI I GJON BUZUKUT –MONMENT I KULTURËS SHQIPTARE (1555-1995)UNIVERSITETI SHTETËROR I TIRANËTIRANË1968
MESHARI I BUZUKUTZEQIRJA NEZIRISHKUP2006
MESHARI I GJON BUZUKUT –MONMENT I KULTURËS SHQIPTARE (1555-1995)"ART CLUB"ULQIN1995
HYRJE NË LETËRSINË SHQIPTAREMAHMUD HYSAPRISHTINË2000
SHKRIMET SHQIPE NË VITET 1332-1850DHIMITËR S. SHUTERIQIPRISHTINË1978
HYMJE NË HISTORINË E GJUHËS SHQIPEHENRIK BARIÇPRISHTINË1955
HISTORIA E SHQIPES LETRAREFADIL RAKAPRISHTINË1997
PRAKTIKUMI I GJUHËS SË SOTME LETRARE SHQIPEFADIL SULEJMANIPRISHTINË1984
MORFOLOGJIA E GJUHËS GJERMANEFADIL SULEJMANITETOVË1995
FONETIKA E GJUHËS GJERMANEFADIL SULEJMANITETOVË2004
GRAMATIKASABRI SALIUTETOVË2002
GJUHA LETRARE SHQIPEANA TOMA, ZANA KARAPICI, LUMNIJE RADOVICKATIRANË1989
DREJTSHKRIMI I GJUHËS SHQIPEANDROKLI KOSTALLARITIRANË1973
GJUHA STANDARDE SHQIPE DHE SHKOLLABERTON SULEJMANISHKUP2011
ROLI I REVISTËS ‘’ALBANIA” NË ZHVILLIMIN E GJUHËS LETRARE SHQIPEMURAT BLAKUSHKUP2007
DREJTSHKRIMET E SHQIPESREXHEP ISMAJLIPRISHTINË2005
RRETH ALFABETIT TË SHQIPESXHEVAT LLOSHISHKUP2008
DREJTËSHKRIMI I GJUHËS SHQIPEAKADEMIA E SHKENCAVE TË RP TË SHQIPËRISËTIRANË1974
GRAMATIKA E GJUHËS SHQIPE 1AKADEMIA E SHKENCAVE E SHQIPËRISË INSTITUTI I GJUHËSISË DHE LETËRSISËTIRANË2002
GRAMATIKA E GJUHËS SHQIPE 2AKADEMIA E SHKENCAVE E SHQIPËRISË INSTITUTI I GJUHËSISË DHE LETËRSISËTIRANË2002
FONETIKA DHE FONOLOGJIA E GJUHËS SHQIPEANASTAS DODITIRANË2004
VEPRA 1 STUDIME SINTAKSOREMAHIR DOMITIRANË2013
RREGULLAT E PIKËSIMIT NË GJUHËN SHQIPEAKADEMIA E SHKENCAVE E SHQIPËRISË INSTITUTI I GJUHËSISË DHE I LETËRSISËTIRANË2012
FILOZOFIA E GJUHËSAVNI PRESHEVAPRISHTINË1998
STUDIME PËR GJUHËN SHQIPEHOLGER PEDERSENPRISHTINË2003
PËR GJUHËN SHQIPEWACLAW CIMOCHOWSKIPRISHTINË2004
MBËSHTETJE PËR GJUHËN LETRAREXHEVAT LLOSHITIRANË1997
FONETIKA HISTORIKE E GJUHËS SHQIPEKOLEC TOPALLITIRANË2007
FORMIMI I TERMINOLOGJIVE TEKNIKE SHQIPE MBI BAZËN E LEKSIKUT TË PËRGJITHSHËMGANI S. PLLANATIRANË2017
GRAMATIKA E GJUHËS RUSEMENDIM VEIZAJTIRANË1980
KOHERENCA TEKSTOREARBËR ÇELIKUSHKUP2005
NDIKIMI I GJUHËS SHQIPE NË TURQISHTEN E FOLUR NË MAQEDONI DHE NE KOSOVËSAMI IBRAHIMIPRISHTINË2005
MORFOLOGJIA E GJUHËS SË SOTME SHQIPEZEQIR KADRIU, LINDITA LATIFITETOVË2008
NDËRRIMET MORFOLOGJIKE NË GEGËRISHTEISMET OSMANISHKUP2010
MORFOLOGJIAHAREDIN XHAFERIELBASAN2011
GRAMATIKA SHQIPE 2 KONCEPTE DHE USHTRIMEHAREDIN XHAFERIELBASAN2010
MORFOLOGJI E GJUHËS SHQIPEHAREDIN XHAFERITIRANË2011
TOMORICA NË VËSHTRIM GJUHËSORHAREDIN XHAFERI/
MORFOLOGJI E EPTIMIT TË GJUHËS SË SOTME SHQIPERAHMI MEMUSHAJTIRANË1989
FORMAT E PASHTJELLUARA TË FOLJES NË GJUHËN E SOTME SHQIPEMEHMET ÇELIKUTIRANË2000
ÇËSHTJE TË SHQIPES STANDARDEMEHMET ÇELIKUTIRANË2001
GJUHA DHE PËRDORIMI I SAJABDULLA BALLHYSATIRANË
PARASHTESAT E PRAPASHTESAT E GJUHËS SHQIPE NË SHKRIME TË VJETRA (SHEK.XV-XVIII)RAGIP MULAKUPRISHTINË1998
HULUMTIME DIALEKTOLOGJIKE DHE ONOMASTIKERAGIP MULAKUPRISHTINË2005
NDIKIMET NDËRGJUHËSOREVESEL NUHIUPRISHTINË1990
E FOLMJA E SHQIPTARËVE TË UKRAINËSIRINA VORONINA, MARINA DOMOSILECKA, JA LUBOV SHARAPOVASHKUP1996
SISTEMI I GRAFISË SË TINGUJVE TË SHQIPES DHE VETITË PERCEPTIVE E PËRMASAT E LEXUESHMËRISË SË SHKRONJAVE TË ALFABETIT TË GJUHËS SHQIPEPAJAZIT NUSHIPRISHTINË1988
DIALEKTET E GJUHËS SHQIPEJORGJI GJINARITIRANË1989
DIALEKTOLOGJIA SHQIPTARE IVAKADEMIA E SHKENCAVE E PRS TË SHQIPËRISËTIRANË1982
FRAZEOLOGJIZMA TË GJUHËS SHQIPEMEHMET GJEVORIPRISHTINË1972
ONOMASTIKA E DRENICËS IREXHEP DOÇIPRISHTINË2005
KONTAKTET GJUHËSORE NË HAPËSIRAT BALLKANIKEOLIVERA JASHAR – NASTEVASHKUP1998
GJUHËSI BALLKANIKESHABAN DEMIRAJSHKUP1994
NDIKIMI I EMËRTIMEVE PROFESIONALE TË SHKENCAVE HUMANE NË PRODHIMTARINË FJALËFORMUESEEMINE SHABANITETOVË2014
DORACAK I GJUHËSISËAHMET HAJDARISHKUP1988
DORACAK I GJUHËSISËRESUL BEKTESHISTRUGË2001
THEKSI NË GJUHËN SHQIPEKOLEC TOPALLITIRANË1995
MORFOLOGJIA E GJUHËS SË SOTME SHQIPESHABAN DEMIRAJPRISHTINË1971
PËR KULTURËN GJUHËSORE SHQIPEQEMAL MURATPRISHTINË2016
SHQIPJA STANDARDE DHE PROBLEME RRETH SAJISA BAJÇINCAPRISHTINË2016
KRITERET E KLASIFIKIMIT TË FOLJEVE TË GJUHËS SHQIPE NË ZGJEDHIMEHAXHERE SULEJMANITETOVË2001
IMPERFEKTI NË GJUHËN SHQIPEHAXHERE SULEJMANITETOVË1996
ELEMENTET E SHQIPES NË GJUHËT SLLAVEQEMAL MURATIPRISHTINË1990
BASHKËMARRËDHËNIET GJUHËSORE SHQIPTARE-MAQEDONASEQEMAL MURATITETOVË2007
DREJTPËRDORIMI I SHQIPES DHE KULTURA GJUHËSOREQEMAL MURATISHKUP1996
KONSERVACIONE DHE INOVACIONE GJUHËSORE NË FUSHË TË SHQIPESQEMAL MURATISHKUP1991
PROBLEME TË GJUHËS SË SOTME DHE HISTORIKE TË SHQIPESQEMAL MURATISHKUP1994
APLIKIMI DHE EFIKASITETI I KASETOFONIT NË PËRPUNIMIN E SHKRONJAVE TË SHTYPIT NË GJUHËN SHQIPEXHEZMI RUSTEMI, FAIK ADEMITETOVË1995
PRONA GJUHËSORE DHE GJENETIKENERMIN VLORA FALASKITIRANË1997
GJUHA FORTRANILIA NINKATIRANË1991
ALBAMIAN GRAMMARMARTIN CAMAJHARRASSOWITZ1984
LEHRBUCH DER ALBANISCHEN SPRACHEMARTIN CAMAJWISBADEN1997
UDHËZUESAKADEMIA E SHKENCAVE E PRSSHTIRANË1989
SEMINARI NDËRKOMBËTAR PËR GJUHËN, LETËRSINË DHE KULTURËN SHQIPTAREUNIVERSITETI I PRISHTINËSPRISHTINË1995
STUDIME ALBANISTIKE ISELMAN RIZAPRISHTINË1979
STUDIME ALBANOLOGJIKEUNIVERSITETI I TIRANËSTIRANË2002
STUDIME ALBANOLOGJIKE 1INSTITUTI I TRASHËGIMISË SHPIRTËRORE E KULTURORE TË SHQIPTARËVE – SHKUPSHKUP2009
STUDIME ALBANOLOGJIKE 3INSTITUTI I TRASHËGIMISË SHPIRTËRORE E KULTURORE TË SHQIPTARËVE – SHKUPSHKUP2011
STUDIME ALBANOLOGJIKEUNIVERSITETI I TIRANËSTIRANË2009
PROBLEMET AKTUALE TË KULTURËS SHQIPEINSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1983
ÇËSHTJE TË STUDIMEVE ALBANOLOGJIKE IIINSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1987
SEMINARI NDËRKOMBËTAR PËR GJUHËN, LETËRSINË DHE KULTURËN SHQIPTAREUNIVERSITETI I KOSOVËSPRISHTINË1984
COGITO Nr. 2REVISTË MIKSTETETOVË2008
COGITO Nr. 3REVISTË MIKSTETETOVË2008
COGITO Nr. 4-5REVISTË MIKSTETETOVË2009
COGITO Nr. 6REVISTË MIKSTETETOVË2009
50 VJET STUDIME ALBANOLOGJIKEINSTITUT ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË2004
GJUHA SHQIPE Nr.3INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1983
GJUHA SHQIPE Nr.1INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1984
GJUHA SHQIPE Nr.3INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1984
GJUHA SHQIPE Nr.1INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1985
GJUHA SHQIPE Nr.2INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1985
GJUHA SHQIPE Nr.3INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1985
GJUHA SHQIPE Nr.1INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1986
GJUHA SHQIPE Nr.2INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1986
GJUHA SHQIPE Nr.1INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1987
GJUHA SHQIPE Nr.2INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1987
GJUHA SHQIPE Nr.2INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1988
GJUHA SHQIPE Nr.3INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1988
GJUHA SHQIPE Nr.2INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1989
GJUHA SHQIPE Nr.3INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1989
GJUHA SHQIPE Nr.1INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1990
GJUHA SHQIPE Nr.3INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË2005
GJUHA SHQIPE Nr.2INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË2006
GJUHA SHQIPE Nr.3INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË2006
AKTET Nr.1INSTITUTI ALB-SHKENCATIRANË2015
AKTET Nr.2INSTITUTI ALB-SHKENCATIRANË2015
AKTET Nr.3INSTITUTI ALB-SHKENCATIRANË2015
AKTET Nr.4INSTITUTI ALB-SHKENCATIRANË2015
ANAS Nr.1/2INSTITUTI ALB-SHKENCASHKUP2013
ANAS Nr.3/4INSTITUTI ALB-SHKENCASHKUP2014
ANAS Nr.5/6INSTITUTI ALB-SHKENCASHKUP2014
ANAS Nr.7/8INSTITUTI ALB-SHKENCASHKUP2014
ANAS Nr.9/10INSTITUTI ALB-SHKENCASHKUP2015
ANAS Nr.11INSTITUTI ALB-SHKENCASHKUP2015
ZËRI I PELLAGONISË Nr.12REVISTË KULTURORESHKUP2010
ZËRI I PELLAGONISË Nr.34REVISTË KULTURORESHKUP2010
ZËRI I PELLAGONISË Nr.78REVISTË KULTURORESHKUP2015
ZËRI I PELLAGONISË Nr.9/10REVISTË KULTURORESHKUP2015
ANTOLOGJIA HISTORIKE E LETËRSISË SHQIPE IREXHEP QOSJAPRISHTINË1985
ANTOLOGJIA E LETËRSISË SHQIPEDHIMITËR S.SHUTERIQIPRISHTINË1973
HISTORI E LETËRSISË SHQIPEDHIMITËR S.SHUTERIQIPRISHTINË1969
TEORIA E LETËRSISËGANI LUBOTENIBEOGRAD1964
LIBËR LEXIMIABDULLA ZAIMIBEOGRAD1964
GJUHA SHQIPEREMZI NESIMI, HAMZA REKA, XHEVAT GEGASHKUP1978
LIBËR PËR MËSUESIN GJUHA SHQIPE 5ENVER GJYLBEGU, LOREDAN BUBANITIRANË1987
LIBRI I GJUHËS SHQIPEM. TOTONI, L. BUBANI, N. DAKO, S. BOBRATITIRANË1974
LETËRSIA (ME SHEMBUJ)PËR VITIN I TË SHKOLLAVE TË MESMEXHEVAT GEGA, MAHMUD HYSASHKUP1989
LETËRSIA PËR VITIN IIIZEQIRJA NEZIRI, AGIM LEKASHKUP1994
LETËRSIA ME SHEMBUJ PËR VITIN IV TË SHKOLLAVE TË MESMENEHAS SOPAJSHKUP2001
GRAMATIKA PËR KLASËN IV TË SHKOLLËS FILLOREHASAN VOKSHIPRISHTINË1970
GRAMATIKA E GJUHËS SHQIPE PËR KLASËN V TË SHKOLLËS FILLOREREMZI NESIMI, HAMZA REKA, XHEVAT GEGASHKUP1997
GRAMATIKA E GJUHËS SHQIPE PËR KLASËN V TË SHKOLLËSHASAN VOKSHIPRISHTINË1966
GJUHA JONË GRAMATIKA E GJUHËS SHQIPE PËR KLASËN VI TË SHKOLLË FILLOREZIJADIN MUNISHIPRISHTINË1975
GRAMATIKA E GJUHËS SHQIPE (SINTAKSA) PËR KLASËN VII TË SHKOLLËS FILLOREMAHMUD HYSASHKUP1998
GRAMATIKA SHQIPE SINTAKSA PËR KLASËN VII TË SHKOLLËS FILLOREHASAN VOKSHIPRISHTINË1966
GRAMATIK E GJUHËS SHQIPE PËR KLASËN VIII TË SHKOLLËS FILLOREREMZI NESIMISHKUP1998
GRAMATIKA E GJUHËS SHQIPE PËR KLASËN VIII TË SHKOLLËS FILLOREMAHIR DOMIPRISHTINË1971
GJUHA JONË GRAMATIKË E GJUHËS SHQIPEISA BAJÇINCAPRISHTINË1975
GRAMATIKA E GJUHËS SHQIPE PËR KLASËN IIIASLLAN HAMITISHKUP1998
GRAMATIKA E GJUHËAS SHQIPE PËR KLASËN VII TË SHKOLLËS FILLOREREMZI NESIMISHKUP1998
USHTRIME GRAMATIKA PRAKTIKE E GJUHËS SHQIPEALI SHASHAJTIRANË1999
FRAZEOLOGJIZMAT POPULLORE NË DRENICËHALIL BOGAJPRISHTINË1990
FRAZEOLOGJI SHQIPEMEHMET GJEVORIPRISHTINË1968
FJALË TË URTA DHE SHPREHJE POPULLOREJETISH KADISHANIPRISHTINË1988
GOJËDHANA E PËRRALLËZA TË BOTËS SHQIPTARERAMADAN ISUFI SOKOLITIRANË2000
PËRALLA POPULLORENADI ARIFITETOVË2004
VAJTIME,GJAMË DHE ELEGJIINSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1987
EPIKA LEGJENDARE RUGOVËS VZYMER UJKAN NEZIRIPRISHTINË1997
KËNGË DASME IINSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1980
E FOLOMJA E OPOJËSNASER PAJAZITIPRISHTINË2005
KËNGË TË KRESHNIKËVEZYMER NEZIRIPRISHTINË2001
DËSHMI HISTORIKEAHMED MORAKËRÇOVË2013
POETIKA E LIRIKËS GOJORE STRUGANE (STUDIME MONOGRAFIKE)NUHI VINCASTRUGË2006
LIRIKA POPULLORE SHQIPTARE NË REGJIONIN E STRUGËSNUHI VINCASHKUP1992
MBI POETIKË E FOLKLORIT SHQIPTARNUHI VINCASHKUP1996
Ç’U FUG MOLLA PËRRETH DRINIFATMIRE LUMANISTRUGË1998
NGA LIRIKA FAMILJARE SHQIPTARE E KUMANOVËSMUMIN ZEQIRIKUMANOVË1995
FJALË DHE SHPREHJE POPULLORE NGA RRETHI I PRILEPIT, KRUSHEVËS DHE VELESITMUSTAFA IBRAHIMISHKUP2007
LETËRSIA GOJORE E KRAHINËS SË PLAVËS DHE TË GUCISËALI M. AHMETIPRISHTINË2004
GLOSAR ( FJALORTH I DETARISË I TË FOLMES SË ULQINITHAJRO ULQINAKUPRISHTINË2003
E FOLMJA E SHQIPTARËVE TË UKRAINËSIRINA VORONINA, MARINA DOMOSILECKAJA, LUBOV SHARAPOVASHKUP2005
FOLKLORI I GJALLËMARTA SIMS, MARTIN STIVENSSHKUP2010
LINDJA, MARTESA DHE MORTJA NË MALËSITË E TETOVESFADIL SULEJMANITETOVË2005
SOFRAT NË MALËSINË E MADHEATË KOLË P.BERISHAJFERIZAJ1990
GJENOCID I HIRTËROLAND SPAHIUTIRANË2016
E FOLMJA SHQIPE E MANASTIRIT DHE QARKUT TË TIJZIHNI OSMANISHKUP1997
LIRIKA POPULLORE PRESPAREBEADIN SHERIFISHKUP1996
E FOLMJA SHQIPE E PRESPËSZIHNI OSMANISHKUP1996
KËNGË LIRIKE PRESPANEBEADIN SHERIFISHKUP1991
VËZHGIME GJUHËSORE MBI TOPONIMINË DHE ANTROPONIMINË E POLLOGUT TË EPËRM TË GOSTIVARITIZMIT DURMISHIGOSTIVAR2008
E FOLMJA SHQIPE E REKËSSEJFEDIN HARUNISHKUP1994
KËNGË POPULLORE TË GOSTIVARITFEHMI SEJFULLAJ-REÇANISHKUP1989
LIRIKA POPULLORE NË TREVAT E TETOVËS DHE GOSTIVARITEDIBE OSMANISHKUP1993
RITE E BESIME POPULLORE NË VISET E TETOVËS DHE TË GOSTIVARITEDIBE OSMANISHKUP1997
NGA LIRIKA POPULLORE E TETOVËS ME RRETHINËVEBI BEXHETISHKUP2008
LOJËRA POPULLORE TETOVAREREMZI ALIUTETOVË2009
ALEGORI TETOVAREREMZI ALIUTETOVË2009
EPIKA POPULLORE SHQIPTARE E TREVËS SË KËRÇOVËSHAMIT XHAFERITETOVË1996
DËSHMIME ONOMASTIKE PËR AUTOKTONINË E SHQIPTARËVE NË TROJET ETNIKE TË TYRE NË MAQEDONIQEMAL MURATITIRANË1993
KËNGË TË MOÇME KËRÇOVAREQEMAL MURATISHKUP2000
PROVERBA KËRÇOVAREABEDIN ZENKUSHKUP1986
POEZIA POPULLORE SHQIPTARE E PERIUDHËS SË REFORMAVE TË TANZIMATITHAMIT XHAFERITETOVË1997
STUDIME DHE TRAJTESA NGA LËTËRSIA GOJOREHAMIT XHAFERISHKUP2005
STUDIME FOLKLORIKE DIBRANEPETRIT FETAHIDIBËR2004
PROZË POPULLORE DIBRANEMOJSI LUTFIUSHKUP1988
ETNOLOGJIA FLETDRITA HALIMI-STATOVCIPRISHTINË1997
FJALË TË URTA SHQIPE NË ANGLISHTHALI BURNIKUSHKUP1998
TEMA SOCIOLINGUISTIKE DHE ETNOLINGUISTIKEMUSTAFA IBRAHIMISHKUP2012
TRAJTESA LEKSIKO-FRAZEOLOGJIKE TË SHQIPESMUSTAFA IBRAHIMISHKUP2015
MIKROTOPONIMET NË VENDBANIMET SHQIPTARE TË RRETHIT TË PRILEPIT,KRUSHEVËS DHE VELESITMUSTAFA IBRAHIMISHKUP2010
E FOLMJA SHQIPE E RRETHIT TË PRILEPIT DHE KRUSHEVËSMUSTAFA IBRAHIMISHKUP2005
LETËRSIA POPULLOREDEMUSH SHALAPRISHTINË1983
E FOLMJA SHQIPE E KARADAKUT TË SHKUPITASLLANI HAMITSHKUP2014
ANTOLOGJI E POEZISË GOJORE ARBËRESHEANTON NIKË BERISHARUBBETTINO1998
ETNOLOGJIA FLETDRITA HALIMI-STATOVCIPRISHTINË1998
GJURMIME KOREOGRAFIKERAMAZAN H. BOGDANITIRANË1995
KUMUNIKIMI ARTISTIK TË KËNGËS POPULLORERUSTEM BERISHAPRISHTINË2006
PËRKIME MIDIS LETËRSISË POPULLORE DHE POEZISË SË SHKRUAR SHQIPEFAIK SHKODRAPRISHTINË1995
STUDIME NË FUSHËN E LETËRSISË GOJOREENVER MEHMETITETOVË1996
PËRKIMET E LETËRSISË GOJORE ME POEZINË E SHKRUAR PËR FËMIJË REXHEP HOXHA, VEHBI KIKAJ, RIFAT KUKAJ LEONTINA GEGA-MUSAPRISHTINË2004
LARMIA E DISA FORMAVE DHE MOTIVEVE FOLKLORIKERAHMI TUDASTRUGË2000
VLERAT ESTETIKE TË POEZISË SONË LEGJENDARERAHMI TUDASHKUP
STUDIME PËR FOLKLORIN IZYMER UJKANI NEZIRIPRISHTINË2006
FOLKLORI SHQIPTAR NË KONTEKSTIN BALLKANIKIBRAHIM KROSISHKUP2000
NË SHTJELLËN E ARKETIPEVEIZAIM MURTEZANISHKUP2001
E FOLMJA E ANËS SË MALITMEHMET AHMETAJPRISHTINË2006
KËNGË POPULLORE VAJZASHDESTAN BAJRAKTARIPRISHTINË2001
NGA GURRA POPULLORE E POLLOGUTISAK KASAMITETOVË2005
KËNGË POPULLORE TË RILINDJES KOMBËTAREINSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËSPRISHTINË1978
FABULA SHQIPTARE E PERIUDHËS SË RILINDJESVELI VELIUSHKUP1993
KRIJIMTARIA GOJORE DHE PROZA E SHKRUAR SHQIPTARE NË JUGOSLLAVIADEM ZEJNULLAHUPRISHTINË1987
HULUMTIME NË LETËRSINË POPULLOREADEM ZEJNULLAHUPRISHTINË2005
KËRÇOVAQEMAL MURATISHKUP2008
E FOLMJA E DERVENITREMZI NESIMITETOVË2008
EPIKË POPULLORE SHQIPTAREHAFEZAT OSMANISHKUP1999
SOFRAT NË MALËSINË E MADHEATË KOLË P. BERISHAJFERIZAJ1990
EPIKA HISTORIKE 2AKADEMIA E SHKENCAVE E RPS TË SHQIPËRISË INSTITUTI I KULTURËS POPULLORETIRANË1981
EUFEMIZMAT NË TË FOLMET SHQIPE TË MAQEDONISËIZMIT DURMISHISHKUP2019
EPIKË HISTORIKESHEFQET HOXHATIRANË2017
EPIKË POPULLORE SHQIPTARESHEFQET HOXHATIRANË2017
KËSHTU ECËN NJERIUKIM MEHMETISHKUP2008
PREJ KALIT TË BARDHË DERI TE RRUGAÇËRIA PARTIAKEKIM MEHMETISHKUP2007
FARA E BIMËS SË KEQEKIM MEHMETI/
THUMBI I FJALËSSEVDAIL DEMIRIKUMANOVË2008
PËRTEJ MOMENTITSELAJDIN SHABANIKUMANOVË2008
EKUILIBRET SHQIPTARENEXHMEDIN SPAHIU/
BUKURI SHKODRANEKOLEC TRABOINITIRANË2007
RREFFIMET E NJË NATE KTHIMIILIAZ BOBAJTIRANË2009
MEMORJA PËRGJYSËMEUGEN SHEHUTIRANË1997
GJURMËSALAJDIN SALIHUSHKUP2000
ËNDRRAT PROFETIKESULEJMAN MATOTIRANË2001
AH, KY ESENINI!VASIL PREMÇITIRANË2007
ANKTHI I SHKRIMITMUSTAFË XHEMAILIPRISHTINË2005
BOTA E NJË DJALI KRYENGRITËSISMET TOTOTIRANË1997
TKURRJA E ATDHEUTALI PODRIMJATETOVË1996
JEHONA Nr:2/3REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1990
JEHONA Nr:4REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1990
JEHONA Nr:5REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1990
JEHONA Nr:6REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1990
JEHONA Nr:7/8REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1990
JEHONA Nr:1REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1991
JEHONA Nr:2/3REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1991
JEHONA Nr:4REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1991
JEHONA Nr:2/3REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1992
JEHONA Nr:4REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1992
JEHONA Nr:1/2REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1993
JEHONA Nr:3REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1993
JEHONA Nr:4/5REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1993
JEHONA Nr:6REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1993
JEHONA Nr:1/2REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1994
JEHONA Nr:3REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1994
JEHONA Nr:4/5REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1994
JEHONA Nr:6/7REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1994
JEHONA Ne:6REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1995
JEHONA Nr:8REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1995
JEHONA Nr:9/10REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1995
JEHONA Nr:1REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1996
JEHONA Nr:5/6REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1996
JEHONA Nr:8REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1996
JEHONA Nr:4/5REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1997
JEHONA Nr:3/4REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP2001
JEHONA Nr:5/6REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP2002
JEHONA Nr:1REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1962
JEHONA Nr:2REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1962
JEHONA Nr:3/4REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1963
JEHONA Nr:5/6REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1963
JEHONA Nr:7/8REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1963
JEHONA Nr:9/10REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1963
JEHONA Nr:4REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1964
JEHONA Nr:5REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1964
JEHONA Nr:8REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1965
JEHONA Nr:1/2REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1966
JEHONA Nr:3REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1966
JEHONA Nr:4REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1966
JEHONA Nr:5/6REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1966
JEHONA Nr:7REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1966
JEHONA Nr:8REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1966
JEHONA Nr:9/10REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1966
JEHONA Nr:2REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1968
JEHONA Nr:1REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1971
JEHONA Nr:2REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1971
JEHONA Nr:3REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1971
JEHONA Nr:2REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1972
JEHONA Nr:6REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1972
JEHONA Nr:7REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1972
JEHONA Nr:8REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1972
JEHONA Nr:9REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1972
JEHONA Nr:10REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1972
JEHONA Nr:1REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1973
JEHONA Nr:3REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1973
JEHONA Nr:5REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1973
JEHONA Nr:7REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1973
JEHONA Nr:8REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1973
JEHONA Nr:9REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1973
JEHONA Nr:10REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1973
JEHONA Nr:1REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1974
JEHONA Nr:2REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1974
JEHONA Nr:3REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1974
JEHONA Nr:4REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1974
JEHONA Nr:5REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1974
JEHONA Nr:7REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1974
JEHONA Nr:1REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1975
JEHONA Nr:2REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1975
JEHONA Nr:3REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1975
JEHONA Nr:4REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1975
JEHONA Nr:5REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1975
JEHONA Nr:6REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1975
JEHONA Nr:7REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1975
JEHONA Nr:9/10REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1975
JEHONA Nr:1/2REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1976
JEHONA Nr:3REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1976
JEHONA Nr:4REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1976
JEHONA Nr:6REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1978
JEHONA Nr:8REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1978
JEHONA Nr:1/2REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1979
JEHONA Nr:1REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1980
JEHONA Nr:4REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1980
JEHONA Nr:6REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1980
JEHONA Nr:7REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1980
JEHONA Nr:8/9REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1980
JEHONA Nr:10REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1980
JEHONA Nr:4REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1982
JEHONA Nr:8REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1983
JEHONA Nr:3REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1984
JEHONA Nr:8REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1984
JEHONA Nr:9/10REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1984
JEHONA Nr:1REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1985
JEHONA Nr:2REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1985
JEHONA Nr:7REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1985
JEHONA Nr:1REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1986
JEHOAN Nr:2REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1986
JEHONA Nr:2REVISTA ART, LETËRSI, SHKENCË, KULTURËSHKUP1987
UDHËTIM NËPËR SKËTERËFADIL BEKTESHIKUMANOVË1993
JETA IME 13 VJEÇARENERMIN MISIMI/2000
DITARI I NJË TË HUMBURIBEGZAT RRAHMANIKËRÇOVË2008
DITARISAMI KROSISHKUP1994
FUNDI ËSHTË LARGAFËRDITA ÇAJANISHKUP1995
UDHËTIMI PËR NË AGIMTOME BUKLESKISHKUP1984
NGA DITARI I NJË MËSUESIXHEMAL XH. LUFTA/2001
ESHTAR FJALËSHAGIM MEHMETISHKUP2007
BARDHË E ZILULZIM HAZIRIGOSTIVAR2010
ERRORREXHEP ZLLATKUSHKUP1990
PIEDESTALE PA STATUJABLENDI FEVZIUTIRANË1993
KOHËT QË SHKOJNË, KOHËT QË VIJNËSABRI GODOTIRANË1985
STRIMNICANEXHBEDIN ABDIUTETOVË1999
SHOQATA KULTURORE SHQIPTARE ‘’MËMËDHEU” E ST.GALLENITIBISH NEZIRIPRISHTINË2002
REXHEP(TRYEZA) KRASNIQISALIH KRASNIQIPRISHTINË2000
NORA E KELMENDITNIKË BUNJAJTIRANË2000
PËR KU JE NISUR, SHQIPËRI?VEBI VELIJATIRANË1996
EPIKA E KAPITENIT SKOTMARTIN LINDSEITIRANË1989
LEGJENDA E DHEUT TË KEQHYSEN SINANITIRANË2000
UDHTIM NË KONGOANDRE ZHIDPRISHTINË1959
LEKURA E DERRITFATMIR SULEJMANITETOVË2012
GJAHU I QORRAVEFATMIR SULEJMANITETOVË2000
FJALOR ENCIKLOPEDIK SHQIPTAR 1AKADEMIA E SHKENCAVE E SHQIPËRISËTIRANË2008
FJALOR ENCIKLOPEDIK SHQIPTAR 2AKADEMIA E SHKENCAVE E SHQIPËRISËTIRANË2008
FJALOR ENCIKLOPEDIK SHQIPTAR 3AKADEMIA E SHKENCAVE E SHQIPËRISËTIRANË2008
FJALOR I GJUHËS SË SOTME SHQIPEAKADEMIA E SHKENCAVE E RPS TË SHQIPËRISËTIRANË1980
FJALOR I GJUHËS SHQIPEAKADEMIA E SHKENCAVE E SHQIPËRISËTIRANË2006
FJALOR SHQIP-GREQISHTKONSTANDIN KRISTOFORIDHITPRISHTINË1977
FJALOR TOPONOMASTIK I TËRTHOREVE SHQIPTARE TË MAQEDONISËQEMAL MURATITETOVË2008
FJALOR DEMOKRATIKREXHEP QOSJATIRANË1997
FJALOR ENCIKLOPEDIK I DEMOGRAFISËFIQRI SHERITIRANË1997
SI TA PAGËZOJMË FËMIJËNQAMIL BATALLI, HASAN HASANIPRISHTINË1990
FJALORI I RINIKOLL GAZULLITIRANË1941
FJALOR I FJALËVE TË RRALLA TË PËRDORURA NË VISET SHQIPTARE TË MAQEDONISËQEMAL MURATISHKUP2003
FJALOR I SHQIPES TRUALLSORE TË MAQEDONISËQEMAL MURATITETOVË1998
FJALOR I ZHARGONEVE DHE EUFEMIZMAVE SHQIPTAREMUSTAFA IBRAHIMISHKUP2009
FJALOR BASHKËBISEDUES MAQEDONISHT-SHQIPMUSTAFA IBRAHIMISHKUP2015
PRIRUCNI LEKSIKONMILAN SELAKOVIĆ, IVO VRANČIĆ,ŠIME BALENZAGREB1967
LEKSIKON I ARTEVE DRAMATIKELULJETA ISAKUPRISHTINË2012
RECNIK MASONALUIDI TROIZIBEOGRAD1998
FJALOR I SOCIOLOGJISËALI PAJAZITISHKUP2009
DICTIONNAIRE DU FRANÇAIS PRIMORDIALMICRO ROBERTPARIS1971
DICTIONNAIRE SCOLAIRE FRANÇAIS-SEBBOCROTEBRANISLAV GRUJICBEOGRAD1970
LAROUSSEPOUR TOUSPARIS1957
FRANZOSISCH-DEUTSCHLANGENSCHEIDTS TASCHENWORTERBUCHNEUBEARTIUNG1956
FJALOR DANISHT-SHQIPAMZI ZIMBERIKROACI1999
FJALOR DANISHT-SHQIPAMZI ZIMBERIKROACI1999
FJALOR DANISHT-SHQIPAMZI ZIMBERIKROACI1995
FJALOR SHQIP-DANISHTAMZI ZIMBERIKUMANOVË2000
SWEDISH-ENGLISH,ENGLISH-SWEDISHHILL’SSTOCKHOLM1968
FJALOR I BUJQËSISË,SHQIP-LATINISHT-ITALISHT-RUSISHTNIKO QAFZEZITIRANË1978
FJALOR SHQIP-ARABISHTSULEJMAN TOMÇINISHKUP2014
FJALOR SHKOLLOR SHQIP-ARABISHT,ARABISHT-SHQIPFAHRUDIN EBIBISHKUP2003
FJALOR FJALËSH E SHPREHJESH TURKESHPRESA HOXHAPRISHTINË2015
FJALOR SHQIP-SUEDISHTSADULLA ZENDELI DAJATIRANË2013
MISALLI BUYUK TURKÇE SOZLUK 1 A-GILHAM AYVERDIISTANBUL2011
MISALLI BUYUK TURKÇE SOZLUK 2 H-NILHAM AYVERDIISTANBUL2011
MISALLI BUYUK TURKÇE SOZLUK 3 O-ZILHAM AYVERDIISTANBUL2011
ORNEKLERIYLE BUYUK DEYIMLER SOZLUGU I.CILTM.ERTUGRUL SARAÇBASIISTANBUL2010
ORNEKLERIYLE BUYUK DEYIMLER SOZLUGU II.CILT M.ERTUGRUL SARAÇBASIISTANBUL2010
TURKÇE SOZLUKŞÜKRÜ HALÛK AKALINANKARA2011
RESIMLI TURKÇE KAMUSRAIF NECDET KESTELLIANKARA2011
TURKULERIN DILIMEHMET OZBEKISTANBUL2009
BUYUK ARGO SOZLUGU (TANIKLARIYLA)HULKI AKTUNÇISTANBUL2011
BULGARISTAN’DA TURKÇE YER ADLARI KILAVUZUM.TURKER ACAROGLUANKARA2006
TURKIYE TURKÇESINDEKI TURKÇE SOZCUKLERIN KOKEN BILGISITUNCER GULENSOYANKARA2011
TURK BILMECELER HAZINESIAMIL ÇELEBIOGLU,YUSUF ZIYA OKSUZISTANBUL1995
KAMUS-I TURKISEMSEDDIN SAMIISTANBUL2011
TURKÇE VERINTILERGUNAY KARAAGAÇANKARA 2008
ANSIKLOPEDIK HALK EDEBIYATI SOZLUGUNURETTIN ALBAYRAKISTANBUL2010
TURKIYE TURKÇESINDE ATASOZLERINURETTIN ALBAYRAKISTANBUL2009
FJALOR ARABISHT-SHQIP I,IIISA MEMISHISHKUP2014
DAS GROSSE ILLUSTRIERTE WORTERBUCH DER DEUTSCHEN SPRACHE A-LWERNER SCHOLZEFRANCE1995
DAS GROSSE ILLUSTRIERTE WORTERBUCH DER DEUTSCHEN SPRACHE M-ZWERNER SCHOLZEFRANCE1995
SCHULERDUDEN GERHARD AUGSTZURICH1978
FJALOR SHQIP-MAQEDONISHTHAKI YMERI-BINASHKUP2012
FJALOR SHQIP-LATINISHTXHEVAT LLOSHISHKUP2010
FJALOR SHQIP-TURQISHTMYXHAHID KORÇASHKUP2009
TURKIYE TURKCESINDEKI,TURKCE SOZCUKLERIN, KOKEN BILGISI SOZLUGUTUNCER GULENSOYANKARA2011
ANSIKLOPEDIK DIVAN SIIRI SOZLUGUISKENDER PALAISTANBUL2010
ARGO KITABIMEHMET ARSLANISTANBUL2009
ORNEKLERIYLE DIVAN SIIRINDE DEYIMLERALI TANYERIANKARA1999
ILKOGRETIM OKULLARIÇI TURK DIL KURUMUANKARA2011
FJALOR ARABISHT-SHQIP IISA MEMISHISHKUP2014
FJALOR ARABISHT-SHQIP IIISA MEMISHISHKUP2014
KOMENTI TEMATIK I KUR’ANIT FAMËLARTËMUHAMMED EL-GAZALISHKUP2007
MESNEVI I,II,III,IV,V,VIMEVLANA XHELALEDDIN RUMISHKUP2010
VEPRA I,II,II,IV,V,VI,VII,VIIIIMAM VEHBI ISMAILISHKUP2009
VEPRA I,II,III,IV,V,VI,VII,VIII,IX,X,XI,XIIHAFIZ ALI KORÇASHKUP2006
KULTURA ISLAMEORGANI I KOMUNITETIT MUSLIMAN SHQIPTARTIRANË2012
POEZIAMILAZIM KRASNIQISHKUP2012
PROZAMILAZIM KRASNIQISHKUP2012
DRAMAMILAZIM KRASNIQISHKUP2012
KOMEDIAMILAZIM KRASNIQISHKUP2012
STUDIME MBI LETËRSINËMILAZIM KRASNIQISHKUP2012
PUBLICISTIKA ISLAMEMILAZIM KRASNIQISHKUP2012
PUBLICISTIKAMILAZIM KRASNIQISHKUP2012
STUDIME &KUJTIMENEXHAT IBRAHIMISHKUP2009
KUR'ANI DHE HADITHINEXHAT IBRAHIMISHKUP2009
KELAMI-APOLOGJETIKA ISLAMENEXHAT IBRAHIMISHKUP2009
KOMEDIA- KLASIKËT E KELAMIT SUNITNEXHAT IBRAHIMISHKUP2009
STUDIME MBI LETËRSINË ETIKA DHE FILOZOFIA ISLAMENEXHAT IBRAHIMISHKUP2009
PUBLICISTIKA ISLAME-ISLAMI SOT DHE NESËRNEXHAT IBRAHIMISHKUP2009
PUBLICISTIKA -VIZIONI I ISLAMITNEXHAT IBRAHIMISHKUP2009
VEPRA 8 TEMA DHE PERSONALITETE ISLAMENEXHAT IBRAHIMISHKUP2009
LEKSION ISLAMNEXHAT IBRAHIMISHKUP2009
HISTORIA DHE KULTURA ISLAME SHQIPTARENEXHAT IBRAHIMISHKUP2009
MOJA ISTINAINDIRA GANDHIBEOGRAD1985
KNJIGA VLADARA OBLASTI ŠANŠAN JANBEOGRAD1977
GOVORITE LI SRPSKOHRVATSKIMARIA KRIKOWSKAWARSZAWA1985
VOJNI RECNIKDRZAVNI SEKRETARIJAT ZA NARODNU ODBRANU BEOGRAD1967
MOC RACUNARA I LJUDSKI UMDZOZEF VAJZENBAUMBEOGRAD1980
CRNOGORSKO-TURSKI RAT 1876-1878SPIRIDON GORČEVIČBEOGRAD1963
KAKO OTKLONIT O INFLACIJAVLADIMIR STAMBUK LAZAR PEJICBEOGRAD 1986
OSMA OFANZIVABRANKO ČOPIČ SARAJEVO1978
ANTOLOGIJA ALBATROSGOJKO TEŠIČ BEOGRAD1985
Č ETIRI SPORAZUMADON MIGUEL RUISNEW YORK2002
BOSNJACI IDENTITETI I INTEGRACIJAFERHAN KOČANSHOPJE2005
ANTOLOGIJA FRANCUSKE EROTSKE POEZIJE ODABRAO I PREPEVAO DANILO KISBORDEL MUZABEOGRAD1985
VOLETI ZNAČI ŽIVETI 2A.ČIRIČ BEOGRAD1986
SUČTINA ISLAMA KOMENTAR FATIHEHUSEJN ESFAKSARAJEVO1988
PRIBLIŽAVANJE BESKRAJUBRANIMIR DONATBEOGRAD1979
ОДАБРАНА ДЕЛАБУРА ЈАКШИЧBEOGRAD1951
ДЕЛА КЊИГА XXII- СЕЧАЊА БЕЛЕШКЕМАКСИМ ГОРКИBEOGRAD1948
DVADESET HILJADA MILJA POD MOREMŽIL VERNBEOGRA1952
MISIONARI IZ SVEMIRABOSNICSARAJEVO1989
ZVEZDANE SPOREDŽEJMS BLIŠ BEOGRAD1967
KAPIJE VREMENAMADLEN LENGLBEOGRAD2003
SVITAK PO SVITAKMUAHAREM PERVICBEOGRAD1988
UVOD U NAUKU O JEZIKUMILIVOJ MINOVIČSARAJEVO1971
KAKO DA IZLEČITE SVOJ ZIVOTLUJZA L.HEJBEOGRAD1999
OLOVKA PIŠE SRCEMVANJA RUPNIK ,BUDIMIR NEŠIČBEOGRAD1980
ODUŠEVITE SVOJE PRIJATELJEDRAGAN SIMOVIČBEOGRAD1987
DOBRO UPRAVLJANJEMIHALAČ ČIRJOPRISTINA2005
ILIRIN ILITI POGIBELJI KOJIMA NEISKUSTVO VODISIZAN Z...DE MORANSIBEPGRAD
300 PRAKTIČNIH SAVETAPAVLOVIČ VOJISLAV,POVLOVIČ DUŠANKABEOGRAD1985
BIOSFERAV.I.VERNADSKIBEOGRAD1960
PISMA LJUBAVITEBIBEOGRAD1972
GENERAL MRTVE VOJSKEI.KADAREBEOGRAD1977
POHVALA LUDOSTIERAZMOBEOGRAD1976
ARAPSKA POEZIJABOŠKO BOGETIČBEOGRAD1977
IZABRANI ESEJIM.KAŠANINBEOGRAD1977
PESME I PROZADAKOMO LEOPARDIBEOGRAD1976
PESMA O KRALJU NALUBOŠKO BOGETIČBEOGRAD1976
OGRLICA OD ČILIBARAI.POGODINVOVI SAD1961
RAZGOVORI ZA ČAJNIM STOLOMI.ILJF , E. PETROVNOVI SAD1961
GOVOR DRUGOGANENAD MIŠČEVIČBEOGRAD1977
MIJEVGENIJ ZAMJATINBEOGRAD1984
FANTASTIČNE BASNEEMBROUZ BIRSBEOGRAD1992
MALA KNJIGA LJUBAVNIH ODGOVORANATAŠA DAVIDOVBEOGRAD2007
MRSNE PRIČEFRIDRIH S. KRAUSBEOGRAD1986
REČ O SLOBODIALEKSANDAR PRAZICBEOGRAD
ODABRANE BASNEEZOP, LA FONTEN, KRILOVSARAJEVO1963
NA RUBU NOCIVESNA MICULINIC PRESNJAKRIJEKA,VELJACA2009
PESME DALEKE ZEMLJEARTUR KLARKOPATIJA1986
ISKUSTVA MLADOG DON JUANAGUILLAUME APOLLNAIREZAGREB1985
SRIMAD BHĀGAVATAMA.C.BHAKTIVEDANTA SWAMI PRABHUPĀDAZAGREB1986
AVANTURA INKABERTRAND FLORNOYZAGREB1961
O FENOMENU TITOVE MISLIMILAN DUKICZAGREB1977
PA MAKAR NAM ŽIVOT UZELIPER HANSSONZAGREB1965
PRODOR U ST.NAZAIREDAVID MASONZAGREB1974
PRVO BERILOBOGOMIL GERLANC, JOSIP RIBIČIČLJUBLJANI1972
ORAO I ZMIJAM.L.GUZMANMEXICO1959
POSTATIROGER MARTIN DU GAROZAGREB1957
KRAJ TISUČJEGA RAČUN STOLJEČAANA PERIČ PRPIĆZAGREB1996
POSJETILI SU I NASJOVAN KNEŽEVIČZAGREB1976
TRENUTAK UZDAHAANNE PHILIPEZAGREB1964
ANANGA RANGAKALIJANA MALABEOGRAD1984
ŠPANJOLSKE PJESME LJUBAVI I IZGNANSTVATOMICA BAJSIČZAGREB2002
IDEJE I ŽIVOT ROTOFELJTONIDAVOR ŠOŠIČ ZAGREB1974
MAJSTORISANJE U KUČIJOZEF SIČBEOGRAD1977
ZRNCA MUDROSTIVIOLETA ILIČBEOGRAD2003
41-VIBORIS LAVRENJOVNOVI SAD1960
ALIO.HAČERLIOGLUNOVI SAD1961
I POD LEDOM REKA TEČEM.BIRZENOVI SAD1961
KORINAA.SRINDBERGNOVI SAD1960
NEKI GOSPODIN BLOPJER DANINOSNOVI SAD1961
RIDI POTOMAKS.MARKOVIČNOVI SAD1960
RODEN KAO ZAROBJENIKM.GONČINNOVI SAD1960
LJUBAVNICI SA TARNAŽ .KESELNOVI SAD1961
PETI PLENUM CENTRALNOG KOMITETA SA VEZA KOMUNISTA JUGOSLAVIJE,,GLAS” BEOGRADBEOGRAD1963
ISTOČNO- EVROPSKE ZEMLJEŽ.JEVTIČ, E. ŠTAJNERBEOGRAD1955
ZAPISI IZ MRTVOG DOM, ZAPISI IZ PODZEMLJAFJODOR DOSTOJEVSKILJUBLJANA1970
FREDERIKKURT AEBLIGERMANY1997
DAS VERHALTEN AUF SINKENDEN SCHIFFEN ILSE AICHINGER, GERT JONKEAUSTRIA1997
LANDCHAFT MIT WOLFENMATTHIAS ALTENBURGHAMBURG1997
EFRAIMALFRED ANDERSCHZURICH1967
AUS MEINEM LEBENBETTINE VON ARNIMGERMANY2009
EIN MANN ALLEINNBERNARDO ATXAGAZURICH1997
DERROSA EISBERG , ODER AUF DER SUCHE NACH DER GATTUNGWASSILI AXJONOW/1981
GEFUHL UND VERSTANDJANE AUSTENGERMANY1988
MALINAINGEBORG BACHMANNGERMANY1980
DAS DREISIGSTE JAHR ERZAHLUNGENINGEBORG BACHMANN GERMANY1987
SCHONES, TRAURIGES LANDZSOFIA BALLA GERMANY1998
DER TRAUMENDE DELPHINSERGIO BAMBARENGERMANY1998
MEIN ERSTER SONYBENNY BARBARASCHGERMANY1996
MENSCHENSOHNAUGUSTO ROA BASTOSGERMANY1978
MENSCHEN IM HOTELVICKI BAUMGERMANY1957
ALEXANDE ORDER DIE VERWANDLUNG DER WELTPETER BAMMGERMANY1969
ALLE HERRLICHKEITMARGRIT BAURGERMANY1993
DAS ENGLISCHE FENSTERJURGEN BECKER GERMANY1990
TAGENBUCH DER ARABISCHEN REISE DARIN DER BRIEFWECHSEL MIT GOETHETHORSTEN BECKERZURICH1990
AMANDA HERZLOSJUREK BECKERGERMANY1992
WARTEN AUF GODOTSAMUEL BECKETTWIEN1991
DIE GEISELBRENDAN BEHANWIEN1994
PROSA UND AUTOBIOGRAPHIEGOTTFRIED BENNGERMANY1984
STUCKE 1THOMAS BERNHARDGERMANY1988
STUCKE 2THOMAS BERNHARDGERMANY1988
FROSTTHOMAS BERNHARDGERMANY1972
DER ATEM THOMAS BERNHARDGERMANY1978
DRAUSEN VOR DER TURWOLFGANG BORCHERTGERMANY2007
DIE TRAURIGEN GERANIENWOLFGANG BORCHERTGERMANY1962
DOS LIED VUNEM OJSGEHARGETN JIDISCHN VOLK GROSER GESANG VOM AUSGEROTTETEN JUDISCHEN VOLK JIZCHAK KATZENELSON, WOLF BIERMANN
ZWEI TOCHTER UND DREI HUNDEHANS G. BENTZGERMANY1963
OLEANDER-OLEANDERC.C. BERGIUSGERMANY1975
SCHONE SCHIFFERINTHERESE BICHSELBERN1997
FUUZZHASEURS ALLEMANZURICH1988
DIE UNSICHTBARE FLAGGEPETER BAMMGERMANY1963
GOTTES WORT IST WANDELBARGERHARD BAUERBERLIN1994
FOXTROT IM ERFURTER STADIONJURGEN BECKERGERMANY1993
DIE BURGSCHAFTTHORSTEN BECKERZURICH1985
BLEIBEN DIE REISENBRUNO BAYEN AUSTRIA1997
MAX UND MINNIEPHILIPPE BLASBANDBERN1998
WIE MAN VERSE MACHT UND LIEDERWOLF BIERMANNKOLN1997
SCHULMEISTEREIENPETER BICHSELDARMSTADT1985
LAND DER VATER UND VERRATERMAXIM BILLERKOLN1994
THEATER DER UNTERDRUCKTENAUGUSTO BOAL/
O STERN UND BLUME, GEIST UND KLEIDCLEMENS BRENTANO GERMANY1988
AUF DER SUCHE NACH MARIEMADELEINE BOURDOUXHEGERMANY1998
DER LEERE RAUMPETER BROOKGERMANY1975
DRAUSSEN VOR DER TUR WOLFGANG BORCHERTGERMANY1956
ESCH ODER DIE ANARCHIEHERMAN BROCHGERMANY1954
MARCHENCLEMENS BRENTANOGERMANY2009
DER NAMENLOSE PATIENTDR. THOMAS BRUCKNER (GERD HAFNER)WESTERN GERMANY1969
DER HAUSIERERFRANZ BONI BERN1991
TOBIAS KNOPPWILHELM BUSCHGERMANY1958
LENZ, WOYZECGEORG BUCHNERGERMANY2009
WERKE UND BRIEFEGEORG BUCHNER ZURICH1988
SCHONE BESCHERUNGHENRYK M. BRODERGERMANY1994
VOLK UND WAHNHENRYK M. BRODERGERMANY1996
WENN DU GEREDET HATTEST DESDEMONACHRISTINE BRUCKNERGERMANY1985
VIERZIG JAHREGUNTER DE BRUYNGERMANY1996
DRAUSSEN VOR DER TURWOLFGANG BORCHERTGERMANY1956
MUNZINGER PASCHAALEX CAPUSZURICH1997
DIE GERETTETE ZUNGEELIAS CANETTI GERMANY1989
REISE NACH IXTLAN DIE LEHRE DES DON JUANCARLOS CASTANEDAGERMANY2000
DER BOTTICELLI ENGELHARRY CAULEY BERN1998
MONDSCHEIN UND ASPIRINKEVIN CANTYGERMANY1997
DER NEUE KOCHJULIA FRANCKZURICH1997
BRIEFE 1937-1959RAYMOND CHANDLERGERMANY1996
RENDEZVOUZ MIT EINER LEICHEAGATHA CHRISTIEBERN1989
SCHWEINANDREW COWAN ZURICH1997
DIE FREMDKORPERJEAN CAYROLGERMANY1969
L’ETRANGERALBERT CAMUS1942
HIERONYMU’S KINDERMONICA CANTIENI ZURICH1996
DAS GEHEIMNIS DES PETER BROWN G. K. CHESTERTONGERMANY1961
ABEND LAUTENBERNARD CLAVELGERMANY1989
DIE RUHE DER WELT AM GABRISENRICO DANIELISALZBURG1997
DER STRUWWELPETER (DICHTUNG UND DEUTUNG)ANITA ECKSTAEDTGERMANY1998
DIE BRAUTE DES HIMMELSMARELE DAYGERMANY1998
EIN GEHEIMNIS OH NE BE LANGAGNES DESARTHE/
DAS ZWEITE LEBEN DES DOMENICO SCARLATTIIRENE DISCHE GERMANY1995
EROGENE ZONE PHILIPPE DJIANZURICH1987
IM GOUVERNEMENT S.LEONID DOBYCIN BERLIN, GERMANY1996
EIN UMWEGHEIMITO VON DODERER GERMANY1940
SCHULD UND SUHNEFJODOR M. DOSTOJEVSKIGERMANY
DAS TAL DER FRUCHTSIR ARTHUR, CONAN DOYLEGERMANY1969
PARDON WIRD NICHT GEGEBENALFRED DOBLINGERMANY1964
DER DEUTSCHE MASKENBALL VON LINKE POOTALFRED DOBLINGERMANY1987
DIE JUDENBUCHEANNETE VON DROSTE HULSHOFFGERMANY2008
DAS BEILEIDALBERT DRACHGRAZ AND WIEN, AUSTRIA1993
ELEGIEN (IN NACHDICHTUNGEN VON EVELYN SCHLAG , S. FISCHER)OUGLAS DUNN WALSCH1991
DER WUNDE PUNKT IM ALPHABETANNE DUDEN GERMANY1995
ACHTERLOO FRIEDRICH DURRENMATTZURICH1983
AUS DEM LEBEN EINES TAUGENICHTS, DAS MARMORBILDJOSEPH VON EICHENDORFFGERMANY2008
LICHTERFAHRT MIT GESUALDOGERD, PETER EIGNERGERMANY1996
DIE ENTSTEHUNG DER POESIEKARL EIBLGERMANY1995
FUBFZEHN HORSPIELEGUNTER EICH GERMANY1981
POLITISCHE BROSAMENHANS MAGNUS ENZENSBERGERGERMANY1982
ICH HABE VERGESSEN WER ICH BINREMY EYRAUD, JULIEN CAUMERGERMANY1998
PARATUGA KEHRT ZURUCKJURG FEDERSPIELDARMSTADT1973
GEOGRAPHIE DER LUST JURG FEDERSPIELGERMANY1989
DER HIMMEL WAR EINE GROSE GEGENWARTLUDWIG FELSGERMANY1990
HAUPTMANN DIE WEBER (DICHTUNG UND WIRKLICHKEIT)H. SCHWAB-FELISCHBERLIN1968
DAS GESCHAFT MIT DER SEELEBEPPE FENOGLIOGERMANY1997
DREI ERZAHLUNGENGUSTAVE FLAUBERTGERMANY1979
WENN DU DIES LIEST (TAGESBUCH FUR HUGO)HERMANN FRANCKGERMANY1997
VON DREISIG BIS-ACHTZIGTHEODOR FONTANEGERMANY1975
EFFI BRIESTTHEODOR FONTANE GERMANY1996
DIE WAHRE GESCHICGTE DER EFFIE B.DOROTHEA KEULERZURICH1998
FAMILIEN GEHEIMNISSEMARGARET FORSTER GERMANY1995
EIN GEBURTSTAGS (INTERVIEW VON DIETER HILDEBRANDT)CARL HANSER VERLAG/
ZIMMER MIT AUSSICHTE.M. FORSTER GERMANY2005
HOMO FABERMAX FRISCHGERMANY1977
FRANKENSTEIN WIE ER MORDET UND LACHTMARY SHELLEY, WILLIAM C. MORROW, HARRY HARRISON..GERMANY1971
DIE KRAUTFLUTFRANZOBELGERMANY1995
BIEDERMANN UND DIE BRANDSTIFTERMAX FRISCHGERMANY1996
ANDORRAMAX FRISCHGERMANY1975
GESCHICHTE MACHENSTEPHEN FRYZURICH 1997
STUCKE 1MAX FRISCH/1962
STUCKE 2MAX FRISCH/1962
FRAUEN UND TOCHTERELIZABETH GASKELLZURICH1997
SCHLUSSBALLGERD GAISER GERMANY1967
SCHAUSPIELE UND KOMODIENMARCEL GEROBERN1963
WERKE BAND 1HANS F. GEYERZURICH1997
WERKE BAND 2HANS F. GEYERZURICH1997
WERKE BAND 3HANS F. GEYERZURICH1997
TRAUMGRENXENMARGARET GIBSONGERMANY1997
ELIAS ODER DAS GEFECHT MIT DEN NACHTIGALLENMAURICE GILLIAMSGERMANY1997
DER WEIHNACHTSHUNDANIEL GLATTAUER/
SIBIRISCHE PALMENATASZA GOERKEHAMBURG 1997
HERR DER FLIEGENWILLIAM GOLDING GERMANY1983
DER IMPRESARIO VON SMYRNACARLO GOLDONIWIEN1992
ZWEI HOCHZEITEN UND EIN PESSACHFESTALLEGRA GOODMANAUSTRIA1996
DIE HAUSWAFFENADINE GORDIMERGERMANY1998
THEATERSPIELEGUNTER GRASS BERLIN1970
DER KINDHEITSERFINDERDAVID GROSSMANGERMANY1994
SIEBEN FRAUENALMUDENA GRANDESWIEN1997
KIPPFIGURROBERT GERNHARDTZURICH1986
DAS ABHEBEN DES SCHATTENS VOM BODENDANIELE DEL GIUDICEGERMANY1997
DIE BLECHTROMMELGUNTER GRASS GERMANY1960
DER BUTTGUNTER GRASSDARMSTADT1977
EIN KIND WACHST HERANCARL GUNTHER/1952
DIE LANDSTORZERIN COURASCHEGRIMMELSHAUSENGERMANY1962
MURIELS LACHENALLAN GURGANUSBERLIN1997
DAS TREFFEN IN TELGTEGUNTER GRASSDARMSTADT1979
SIE LACHTS . FISCHEGERMANY1991
CORINTHES LETZTE TEGTEALAIN ROBBE, GRILLETGERMANY1997
DER BLICK DES FLANEURSULF PETER HALLBERGGERMANY1995
KINDER UND HAUSMARCHENBRUDER GRIMMGERMANY1997
EINERNORBERT GSTREINGERMANY1998
DAS REGISTERNORBERT GSTREINGERMANY1992
O2NORBERT GSTREINGERMANY1993
EINE GESCHICHTE MIT BLASSEN AUGENKIRSTY GUNNGERMANY1997
GUCK IN DIE WELTG . KELLER, SCHOCH/
SCHNEE, DER AUF ZEDERN FALLTDAVID GUTERSONGERMANY1995
DER GELIEBTE DES DRITTEN TAGESGERT HEIDENREICHGERMANY1997
MITDIESEM ZEICHENHANNAH GREEN GERMANY1989
GOURRAMAFRIEDRICH GLAUSERGERMANY1987
HISTORISCHE ERZAHLUNGENJEREMIAS GOTTHELFSWITZERLAND1965
SARA UND SIMONERICH HACKLZURICH1995
LANGSNAME HEIMKEHRPETER HANDKEGERMANY1984
DIE LEHRE DER SAINTE VICTOIRE PETER HANDKE GERMANY1984
KINDERGESCHICHTEPETER HANDKEGERMANY1984
UBER DIE DORFERPETER HANDKEGERMANY1984
DIE LINKSHANDIGE FRAUPETER HANDKE GERMANY1978
DER CHINESE DES SCHMERZESPETER HANDKEGERMANY1986
PROSA GEDICHTE THEATERSTUCKE HORSPIEL AUFSATZE PETER HANDKEGERMANY1969
DAS WUTEN DER GANZEN WELTMARTEN’T HART GERMANY1997
DIE VOGELMACHERINEVELINE HASLER /
UND WERFEN STEINE IN DEN FLUSMARIUS HUSZARAUSTRIA1992
DAS KALTE HERZ UND ANDERE MARCHENWILHELM HAUFFGERMANY2008
DIE RATTENGERHART HAUPTMANNBERLIN1959
DER TANGOSPIELERCHRISTOPH HEIN GERMANY1990
DER BLICK DURCH DEN SPIEGELCHRISTA HEINGERMANY1998
DEUTSCHLAND, EIN WINTERMARCHENHEINRICH HEINEGERMANY1997
DIE PROSA NIMMT MICH AUF IN IHRE WEITEN ARMEHEINRICH HEINEGERMANY1997
DEUTSCHLAND EIN WINTERMARCHENHEINRICH HEINEGERMANY2006
DOKUMENTE SEINER REZEPTION 1834-1956GOTTHART WUNBERGGERMANY1976
CHRONIKFRITZ MENDEGERMANY1984
ATTA TROLL, EIN SOMMERNACHTSTRAUNHEINRICH HEINEGERMANY2009
EINE HANDVOLL HIMMELWILLI HEINRICHGERMANY1976
UBER DEN FLUSS UND IN DIE WALDERERNEST HEMINGWAYGERMANY1955
DICHTUNGEN UND SCHRIFTENJOHANN GOTTFRIED HERDERGERMANY1947
MARIA MAGDALENAFRIEDRICH HEBELGERMANY1986
DEMIANHERMAN HESSEGERMANY2000
PETER CAMENZINDHERMAN HESSEGERMANY1964
DER STEPPENWOLFHERMAN HESSEGERMANY1985
SIDDHARTHAHERMAN HESSEGERMANY1974
UNTERN RADHERMAN HESSEGERMANY1972
DAS GLASPERLEINSPIELHERMAN HESSEGERMANY1957
DER STELLVERTRETERROLF HOCHHUTHGERMANY1963
WESSIS IN WEIMARROLF HOCHHUTHGERMANY1993
SOLDATEN ROLF HOCHHUTHGERMANY1967
ZAHLTAGFRANZ HODJAKGERMANY1991
ERLEBNIS DES MARSCHALLS BASSOMPIERRE HUGO VON HOFMANNSTHALZURICH1950
ROMAN VON EINEM KINDEBARBARA HONIGMANN DARMSTADT1986
EINE LIEBE AUS NICHTSBARBARA HONIGMANNGERMANY1991
DER PROPHETKAHLIL GIBRAN /1980
ICH ICH ICHRTHOBERT GERNHARDTZURICH1982
KLEINE SCHULE DES KARUSSELLFAHRENSARNO GEIGERGERMANY1997
STUCKE ODON VON HORVATHGERMANY1965
EIN KIND UNSERER ZEITODON VON HORVATHGERMANY1994
GESCHICHTEN AUS DEM WEINER WALDODON VON HORVATHGERMANY2001
GESAMMELTE WERKEODON VON HORVATHGERMANY1994
JUGEND OHNE GOTT (RIBOTIM)ODON VON HORVATH GERMANY2001
JUGEND OHNE GOTTODON VON HORVATH GERMANY1983
LUDOLF URSLEURICARDA HUCH GERMANY1959
DIE WILDENTE-HEDDA GABLERHENRIK IBSENGERMANY
DIE SELIGEN JAHRE DER ZUCHTIGUNGFLEUR JAEGGYGERMANY1996
DIE ANGST VOR DEM HIMMELFLEUR JAEGGYGERMANY1997
MEDEAHANS HENNY JAHNNWIEN1990
S MUETI VERZELLTBEAT JAGGI/1969
UND GRUS MICH NICHT UNTER DEN LINDENHEINRICH HEINE GERMANY1997
WARTEN AUF KEROUACJOYCE JOHNSON/1997
DIE KLAVIERSPIELERINELFRIEDE JELINEKGERMANY1989
STEIN UND HIMMELJUAN RAMON JIMENEZ GERMANY1985
UNIVERSAL GESCHICHTE DER MONOGRAMEHANNA JOHANSEN GERMANY1997
ZURUCK NACH ORAIBIHANNA JOHANSEN /1995
GIULIOS SCHLAFRUDOLF JULAZURICH1997
TEUFELS WERKALAN JUDDGERMANY1997
TRAUM UND TRAUMDEUTUNGC.G. JUNGGERMANY1990
DIE VERWANDLUNGFRANZ KAFKAGERMANY2006
DAS URTEILFRANZ KAFKACZECH REPUBLIC2008
ERZAHLUNGENFRANZ KAFKAGERMANY1995
DER GRUNE HEINRICHGOTTFRIED KELLERGERMANY1961
DAS HAUS CHEFETZDOV KIMCHIGERMANY1997
SAMTLICHE WERKE UND AUSGEWAHLTE BRIEFE (ERSTER BAND)GOTTFRIED KELLERGERMANY
SAMTLICHE WERKE UNG AUSGEWAHLTE BRIEFE (ZWEITER BAND)GOTTFRIED KELLER GERMANY1963
SAMTLICHE WERKE UND AUSGEWAHLTE BRIEFE (DRITTER BAND)GOTTFRIED KELLERGERMANY1958
DER COMMUNIST VOM MONTMARTRE UND ANDERE GESCHICHTENMICHAEL KLEEBERGBERLIN1997
MICHAEL KOHLHAAS HEINRICH VON KLEISTGERMANY2008
DER ZEBROCHNE KRUG HEINRICH VON KLEISTWIEN 1990
BRENNSTABM: GEDICHTETHOMAS KLING GERMANY1991
BARFUSMICHAEL KLEEBERG HAMBURG1995
ICH ZIEHE EINEN KREISNADJA KLINGER/
KLASSENTREFFENULRICH KNELLWOLFGERMANY1995
SCHONES SECHSELAUTEN (CRIMINAL ROMAN)ULRICH KNELLWOLFGERMANY1997
VOR DER TAGESSCHAU, AN EINEM SPATEN SONNTAG NACHMITTAGERWIN KOCHWIEN1997
NACH RUSSLAND UND ANDERSWOHINWOLFGANG KOEPPENGERMANY1958
ABSCHIEDE UND ANDERE LIEBESGEDICHTEUWE KOLBEGERMANY1983
BORNHOLM IIUWE KOLBEGERMANY1987
HINEINGEBOREN (GEDICHTE 1975-1979)UWE KOLBEGERMANY1982
VATER LAND KANALUWE KOLBEGERMANY1990
NICHT WIRKLICH PLATONISCH GEDICHTE UWE KOLBEGERMANY1994
FASERLANDCHRISTIAN KRACHT GERMANY2005
ETWAS BRENNTKARL KROLOWGERMANY1994
DAS ROSENAQUARELLEFRANZ KUHNZURICH1947
ZWEI ALTE TANTEN TANZEN TANGOGEORG KREISLERZURICH1961
ERWACHSENEN SPIELEGUNTER KUNTERTGERMANY1997
MEIN BAHN HOFS VIERTELPETER KURZECKGERMANY1991
KLEINER STIRBTPETER KURZECKGERMANY1990
JONAS VOR POSTDAMDIETER LATTMANNZURICH1995
BRESNITZCHAIM LAPIDGERMANY1998
NEBEL LEBENANA LANG BERN1997
RAUCHNACHTANA LANG AUSTRIA1996
DER GEFESSELTE SANGERCHRISTIAN LEHNERTGERMANY1997
DIE SOLDATEN DER HOFMEISTERJ. M. R. LENZGERMANY1970
BROT UND SPIELESIEGFRIED LENZ GERMANY1964
DIE ERZAHLUNGEN 1965-1984SIEGFRIED LENZGERMANY1986
DRAMEN (1441)JAKOB MICHAEL REIHOLD LENZGERMANY1992
BRIEFE (1443)JAKOB MICHAEL REIHOLD LENZGERMANY1992
PROSA (1442)JAKOB MICHAEL REIHOLD LENZGERMANY1992
SO ZARTLICH WAR SULEYKENSIGFRIED LENZGERMANY1965
LUFTSPRINGERINSARAH KIRSCHGERMANY1997
EIN TRAUM IN ROTALEXANDER LERNET, HOLENIAGERMANY1997
DIE STANDARTEALEXANDER LERNET, HOLENIAGERMANY1996
DER BARON BAGGEALEXANDER LERNET, HOLENIAGERMANY1998
MARS IM WIDDERALEXANDER LERNET, HOLENIAGERMANY1997
FRAGMENTE AUS VERLORNEN SOMMERNALEXANDER LERNET, HOLENIAGERMANY2001
NIEMALS WEIT VON NIRGENDWOANDREA LEVYSLOVENIA1998
DIE NEUN LEBEN DES ALEXANDER, HOLENIAROMAN ROCEK WIEN1997
999 WORTE BAYRISCHJOHANN LACHNERGERMANY1984
DAS ENDE DER WELTROBERT J. LIFTONGERMANY1994
DIE WAHRHEIT UBER LORIN JONESALISON LURIEZURICH1990
LETZTEN SOMMER IN DEUTSCHLANDIRINA LIEBMANNBERLIN1997
DAS SUPERWEIBHERA LINDGERMANY1994
FAMILIENGLUCKNICOLAS LINDTZURICH1997
KINDERTHEATERSTUCKEASTRID LINDGRENGERMANY1986
KINDER FUR ANFANGERR. G. E. LEMPPZURICH1968
DER SEEWOLFJACK LONDONGERMANY1993
DIE MAUERN SIND UNTERWEGSWERNER LUTZZURICH1996
AM SCHLEIFSTEIN DES LEBENSMARIE LUISE KONIG1997
AUFBRUCHASLING MAGUIRESLOVENIA1998
TEXTE ZU SEINER WIRKUNGS GESCHICHTE IN DEUTSCHLANDHEINRICH MANN GERMANY1997
ALEXANDER ROMAN DER UTOPIEKLAUS MANNGERMANY1965
SAMTLICHE ERZAHLUNGENTHOMAS MANN GERMANY1963
MINNA VON BARNHELM GOTTHOLD EPHRAIM LESSINGGERMANY1964
GEIST UND TATHEINRICH MANN GERMANY1963
ESSAYS, BAND I, FRUHLINGSSTURM 1893-1918, S. FISCHERTHOMAS MANNGERMANY1993
ESSAYS BAND II, 1919-1925, S. FISCHERTHOMAS MANNGERMANY1993
LOTTE IN WEIMARTHOMAS MANN1992
TONIO KROGER UND MARIO UND DER ZAUBERERTHOMAS MANNGERMANY2010
ELSEMARIE MALETZKEJANE AUSTEN/1997
HOGERLANDKURT MARTIGERMANY1990
PHILAELPHIA BLUESDIANE MCKINNEY, WHETSTONEBERN1998
ALLES UBER YVONEDONA MASINIGERMANY1998
CARL ZUCKMAYER, SEIN WEG ZU EINEM MODERNENSCHAUSPIELPAUL MEINHERZSWITZERLAND1960
IN SACHEN RENNERPETER MATHYSGERMANY1997
SILBERMOND UND KUPFERMUNZEW. S. MAUGHAMGERMANY1956
VENEZIANISCHES ZWISCHENSPIELE. Y. MEYERZURICH1997
DAS GEGENGIFT ZUR MELANCHOLIEPIERO MELDINIGERMANY1997
DIE VERWECHSLUNGPERIKLES MONIOUDISZURICH1993
DER SCHATZ IM SILBERSEEKARL MAY WIEN
DURCH DAS LAND DER SKIPETARENKARL MAY WIEN
IN DEN SCHLUCHTEN DES BALKANKARL MAYWIEN
STADT AN DER GRENZEPATRICK MCCABEGERMANY1989
VON DEN FORTSCHREITENDEN UBERTRETUNGEN DES MAJOR AEBIGIANLUIGI MELEGA ZURICH1997
SINNLICHE GEWISHEITROBERT MENASSEGERMANY1996
SCHUBUMKEHRROBERT MENASSEGERMANY1997
DER KEILERFELIX METTLERZURICH1990
FAMILIENFLUT MIKLOS MESZOLYGERMANY1997
DIE DAUER DER FASSADEN ELISABETH MEYLANZURICH1975
DIE SUSHOLZRASPLERMARGARET MILLARZURICH1981
BRAUTBRIEFEEDUARD MORIKEGERMANY2004
KEINER KOMMT ZU KURZBRUCE MARSHALLGERMANY1961
EIS PERIKLES MONIOUDISGERMANY1997
GUY DE MAUPASSANTMADAME BAPTISTE/1963
DIE ZUCHTIGUNGWALTRAUD ANNA MITGUTSCHGERMANY1985
HERZOG VON AGYPTENMARGRIET DE MOORGERMANY1997
DIE BLUTSAULESOMA MORGENSTERNWIEN1997
DAS PASSAGIERSCHIFFPERIKLES MONIOUDISZURICH1995
DIE FORSTARBEITER, DIE LICHTUNG PERIKLES MONIOUDISZURICH1996
DIE JUNGEN MADCHENHENRY DE MONTHERLANTGERMANY1962
DER EISSTURMRICK MOODYGERMANY1995
AUFSCHNEIDERSUSANNA MOOREGERMANY1997
DIE EINSAME PASSION DER JUDITH HEARNEBRIAN MOOREZURICH1988
GESAMMELTE WERKECHRISTIAN MORGENSTERN GERMANY1965
ANTON REISERKARL PHILIPP MORITZGERMANY2008
AMANDA, EIN HEXENROMANIRMTRAUD MORGNERBERLIN1995
DIE MUTZE ODER DER PREIS DES LEBENSROMAN FRISTER/
SEHR BLAUE AUGEN TONI MORRISON GERMANY1993
DIE VERWIRRUNGEN DES ZOGLINGS TORLESROBERT MUSILGERMANY1959
BUCH DER ERINNERUNGPETER NADASGERMANY1994
IM FRUHLING DER TAUCEES NOOTEBOOMGERMANY1995
ZURUCK ZUR ERDEPETER NILSONGERMANY1996
WOFUR ICH GELEBT HABEJOYCE CAROL OATESGERMANY1997
UND FREITAG FISCHFRANK O’CONNORGERMANY1965
FREMDKORPER HAUTNAHALBERT OSTERMAIERGERMANY1997
DIE BLINDEN VON KILCROBALLYGEORGE O’DARKNEYWIEN1998
1984GEORGE ORWELLGERMANY1983
MOSHE CHUWATO UND DER RABE ORWELLKOBI OZSLOVENIA1998
EIN FEST FUR URSULA ISLERZURICH1997
DAS HOREN DES GENITIVSOSKAR PASTIORGERMANY1997
ALPHABET DER GEFUHLEGOFFREDO PARISE GERMANY1996
KUHNHEIT, ICH RUFE DICHRICHARD PAPELONDON1955
KINDERBESUCHGUDRUN PAUSEWANGGERMANY1987
EIN UNVERSOHNLICH SANFTES ENDEHERMAN PETER PIWITTGERMANY1998
DIE NEUEN LEIDEN DES JUNGEN W.ULRICH PLENZDORFGERMANY1980
EDISTOPADGET POWELLGERMANY1997
RUCKKEHR NACH EDISTOPADGET POWELLGERMANY1997
DIE RIESEN VOM BERGELUIGI PIRANDELLOWIEN1994
STIMMEN, BLICKE, ERINNERUNGENJOSE CARDOSO PIRESGERMANY1997
DIE ELLE DES GLUCKALVARO POMBOGERMANY1997
GLASTONBURY ROMANCEJOWN COWPER POWYSGERMANY1995
DER PATEMARIO PUZOGERMANY1971
ZAZIE IN DER METRORAYMOND QUENEAUGERMANY1960
DIE CHRONIC DER SPERLINGSGASSEWILHELM RAABE/
GESAMMELTE WERKE, ROMANE UND ERZAHLUNGEN (ERSTER BAND)WILHELM RAABEGERMANY1980
GESAMMELTE WERKE, ROMANE UND ERZAHLUNGEN (ZWEITER BAN)WILHELM RAABEGERMANY1980
VERGNUGLICHES HANBUCH DER DEUTSCHEN SPRACHE A-ZHANS REIMANNDUSELDORF1964
DER DOPPELTE BODENMARCEL REICH-RANICKIGERMANY1992
NEUE GEDICHTE DER NEUEN GEDICHTE ANDERER TEILRAINER MARIA RILKEGERMANY1981
PROSARAINER MARIA RILKEGERMANY1966
GEDICHTE UBERTRAGUNGENRAINER MARIA RILKEGERMANY1966
DIE CLOWNGERLIND REINSHAGEN GERMANY1985
MIRJAMLUISE RINSERGERMANY2009
SEPTEMBERTAGLUISE RINSERGERMANY2003
WIR HEIMATLOSEN-(1989-1992)LUISE RINSERGERMANY1992
AUS DEM GEDACHTNIS, AUS DEM VERGESSENALICE RIVAZGERMANY1997
DORLE UND WOLFMARTIN WALSERGERMANY1987
WALDERNACHTRALF ROTHMANNGERMANY1994
JULES UND JIMHENRI- PIERRE ROCHEGERMANY1995
EVAS APFELJONATHAN ROSEN GERMANY1997
HIOBJOSEPH ROTHCZECH REPUBLIC2010
MIT VIRTUELLEN GRUSSENDANIEL DE ROULETZURICH1997
G.A.S.(DIE TRILOGIE DER STADTWERKE)MATT RUFFGERMANY1997
UBERTRAGUNGENRAINER MARIA RILKEFRANKFURT1975
GLUCKLICHE MENXSCHENKRISTINA ROYSWITZERLAND1964
YESTERDAYLARS SAABYE CHRISTENSEN GERMANY1997
DAS WASSERZEICHENHANSJORG SCHNEIDERZURICH1997
DAS VER HORANDREAS SINAKOWSKIBERLIN1991
MEIN TEXT SO BLAUISOLDE SCHAADZURICH1997
DAS BESTE VONMANFRED SCHMIDTGERMANY1968
MALER ALS STIFTER(POETISCHE TEXTE ZUR BILDENDEN KUNST)FERDINAND SCHMATZAUSTRIA1997
LESSEN IST SCHRECKLICHARNO SCHMIDTZURICH1997
ES WAR EINMAL IN DEUTSCHLANDWERNER SONNE MORT EHUDINGERMANY1998
READER’S DIGEST AUSWAHLBUCHERCLIFFORD IRVING-JAMES OLIVER -CURWOOD, RIDLEY PEARSON, RIDLEY PEARSON, ANGELIKA-MARTINA LEBEUSGERMANY1994
READER’S DIGEST AUSWAHLBUCHERBERNARD CORNWELL, MARY HIGGINS CLARK, C.C. BERGIUS, JACK HANNA UND JOHN STRAVINSKYGERMANY1991
READER’S DIGEST AUSWAHLBUCHERFREDERICK FORSYTH, MARY STEWART, JACK HIGGINS, KATHRENE PINKERTONGERMANY1993
READER’S DIGEST AUSWAHLBUCHERJAMES HERRIOT, MARY HIGGINS CLARK , GILLIAN BRADSHOW, WILLIAM J.COUGHLINGERMANY1994
READER’S DIGEST AUSWAHLBUCHERDICK FRANCIS, JANET DAILEY, EVELYN ANTHONY, BERNARD CLAVELGERMANY1994
READER’S DIGEST AUSWAHLBUCHERHINRICH MATTHLESEN, NICHOLAS CONDE, HANK SEARLS, EVA IBBOTSONGERMANY1995
READER’S DIGEST AUSWAHLBUCHERJEFFREY ARCHER, IAN STRACHAN, HAMMOND INNES, BELVA PLAINGERMANY1994
READERS DIGETS AUSWAHLBÜCHERELEN KINDERGERMANY1992
KRIKIK DER REINEN VERNUNFTIMMANUEL KANT USA1984
FRAU BERTA GARLANARTHUR SCHNITZLERGERMANY2004
PROFESSOR BERNHARDI UND ANDERE DRAMENARTHUR SCHNITZLERGERMANY1990
GEBURTIG ROBERT SCHINDELGERMANY1992
ZIGARETTEN EINAR SCHLEEFGERMANY1998
REIGENARTHUR SCHNITZLERUSA1951
FRUHE GEDICHTEARTHUR SCHNITZLERGERMANY1969
DAS GROSE LESEBUCHARTHUR SCHNITZLERGERMANY2005
NACKTE VATERMARGIT SCHREINERZURICH1997
FEUERZEICHENJORGE DE SENA GERMANY1997
DIE PRARIEZAFER SENOCAKGERMANY1997
DER WIDERSPENSTIGEN ZAHMUNGSHAKESPEARE GERMANY1963
STECKEN, STAB UND STANGLELFRIEDE JELINEKWIEN1997
FETTE MANNER IM ROCKNICKY SILVERWIEN1997
ERZAHLUNGENALEXANDER SOLSCHENIZYNGERMANY1974
BERGKRISTALLADALBERT STIFTERGERMANY2004
DER NACHSOMMERADALBERT STIFTERGERMANY2005
ROT UND SCHWARZSTENDHALLGERMANY1989
GESAMMELTE WERKE 4ADALBERT STIFTERSTUTGART1963
ENTFERNUNGMARLENE STREERUWITZGERMANY2008
DAS GEWICHT EINER, FEDER REDDEN, POLEMIKEN ESSAYS,FILMEHORST STERNGERMANY1997
STERN FUR LESERHORST STRERNGERMANY1975
ANNAMEN UBER DIE WUSTEDOMINIQUE SIGAUDGERMANY1997
DIE WIDMUNG EINE ERZAHLUNGBOTHO STRAUSGERMANY1988
SMALL WORLDMARTIN SUTERZURICH1997
DAS PARFUMPATRICK SUSKINDZURICH1994
GULLIVERS REISENJONATHAN SWIFTZURICH
GULLIVERS REISEN IIJONATHAN SWIFTGERMANY1984
REQUIEM FUR EINEN SPION GEORGE TABORIWIEN1993
DER VERSCHWUNDENE KOPF DES DAMASCENO MONTEIROANTONIO TABUCCHIGERMANY1997
HEISER SOMMERUWE TIMM GERMANY2005
DIE ENTDECKUNG DER CURRYWURSTUWE TIMMGERMANY2000
ASLANT NORVALB .TRAVENGERMANY1960
DIE BAUMWOLLPFLUCKERB .TRAVEN GERMANY1980
DIE WEISE ROSEB .TRAVENGERMANY1981
DIE KINDER VON DYNMOUTHWILLIAM TREVORGERMANY1997
EINE JUGEND IN DEUTSCHLANDERNST TOLLERGERMANY1980
VORWORTE DER LIEBEJAN TUROVSKIBULGARIA1997
FRAULEIN NIEMANDTOMEK TRYZNAGERMANY1997
DIE HAUSER ABGEBROCHEN-DIE GARTEN ZUGESCHUTTETCHRISTINE TRUB1996
TALLIENFREDERIC TUTENZURICH1995
DER ERSCHGRIEBENE HIMMEL JOHANNA SPYRI UND IHRE ZEITJEAN VILLAIN ZURICH1997
DIR GEHORT MEIN LEBENZOE VALDESZURICH1997
ALBERTA EMPFANGT EINEN LIEBHABERBIRGIT VANDERBEKEGERMANY1997
DIE IM DUNKELN SIEHT MAN DOCHBARBARA VINE ZURICH1989
DIE GARIBALDINAELIO VITTORINIGERMANY1996
DIE VERMAUERTEN FENSTERALEXANDRU VONAGERMANY1997
DER SOHN AUGUST VON GOETHEWERNER VOLKERGERMANY1992
DIE BRUCKEN AM FLUSSROBERT JAMES WALLIERGERMANY1992
GESCHWISTER TANNERROBERT WASLERGERMANY1983
LUGENGESCHICHTENMARTIN WASLERGERMANY1964
GESAMMELTE STUCKEMARTIN WASLERGERMANY1972
EIN FLIEHENDES PFERDMARTIN WASLER GERMANY1979
HALBZEITMARTIN WALSERGERMANY1960
EIN FLIEHENDES PFERD(TEXT UND KOMMENTAR )MARTIN WALSERGERMANY2005
SEELANDROBERT WALSERGERMANY1984
DIE UNTERWERFUNGJOHANNA WALSERGERMANY1993
ERFAHRUNGEN UND LESEERFAHRUNGENMARTIN WALSERGERMANY1965
SPRUCE-LIEDER DER LEICHWALTHER VON DER VOGELWEIDEGERMANY1963
DIE ERMITTLUNG ORATORIUM IN 11 GESANGENPETER WEISSGERMANY1983
GUTEN MORGEN DU SCHONEMAXIE WANDERGERMANY1993
LEBENSLAUFETIM WATERSTONEZURICH1997
AUSGEWAHLTE WERKEGEORG WEERTH GERMANY1966
DER WETTER MACHERPETER WEBER GERMANY1993
DRACHEN SAATJAN WEILERGERMANY2010
KLEINE REISENSTEPHAN WACKWITZGERMANY1997
DAS GROSE LESENBUCHFRANZ WERFELGERMANY2008
DER ABITURIENTENTAGFRANZ WERFELGERMANY2009
DER VERUNTREUTE HIMMELFRANZ WERFELGERMANY1992
WER ZULETZT SCHIEBTSARA WOODSGERMANY1987
SU WARST DER PIENEKURSULA WOLFELMUNCHEN1973
DER BLAUE KOFFERGLORIA WUNRAM BERN 1997
SOULKISS SHAY YOUNGBLOODGERMANY1998
MARSFRITZ ZORN GERMANY1977
EIN VOLLER ERDENTAGCARL ZUCKMAYERGERMANY1985
STERN STUNDEN DER MENSCHHEITSTEFAN ZWEIGSWITZERLAND
DAS MADCHEN IM MOORKOOS VAN ZOMERAN GERMANY1997
ENGELE VON LOEWEN UND ANDERE ERZAHLUNGENCARL ZUCKMAYERGERMANY1963
SCHACHNOVELLESTEFAN ZWEIGGERMANY1998
IN VERTRAULICHEN BRIEFEN SEINER ZEITGENOSSEN-ZUSAMMENGESTELLT VON -WILHELM BODE I 1749-1793GOETHE GDR1982
IN VERTRAULICHEN BRIEFEN SEINER ZEITGENOSSEN ZUSAMMENGESTELLT VON WILHELM BODE II 1794-1816GOETHEGDR1982
IN VERTRAULICHEN BRIEFEN SEINER ZEITGENOSSEN ZUSAMMENGESTELLT VON WILHELM BODE III1 817-1832GOETHEGDR1983
GEDICHTE WEST-OSTLICHER DIVANGOETHE GERMANY1998
DRAMEN NOVELLENGOETHE GERMANY1998
FAUST I UND II DIE WAHLVERWANDT SCHAFTENGOETHE GERMANY1998
DIE LEIDEN DES JUNGEN WERTHERS WILHELM MEISTERS LEHRJAHREGOETHE GERMANY1998
DICHTUNG UND WAHRHEITGOETHE GERMANY1998
VERSEPEN SCHRIFTEN-MAXIMEN UND REFLEXIONENGOETHE GERMANY1998
DAS ROMISCHE KARNEVALGOETHESWITZERLAND1955
GESPRACHE MIT GOETHEJOHAN PETER ECKERMANGERMANY1976
ITALIENISCHE REISE IGOETHEGERMANY1981
ITALIENISCHE REISE IIGOETHEGERMANY1981
FAUSTGOETHEGERMANY1986
DER URFAUSTGOETHE/
GOTZ VON BERLICHINGENGOETHESTUTTGART1985
DIE LEIDEN DES JUNGEN WERTHERGOETHE/
SAMTLICHE GESICHTE ERSTER TEIL IFRIEDRICH SCHILLERGERMANY1965
SAMTLISCHE GESICHTE ZWEITER TEIL IIFRIEDRICH SCHILLERGERMANY1965
DON CARLOS (BRIEFE UBER DON CARLOS THALIA-FRAGMENT)FRIEDRICH SCHILLERGERMANY1965
WALLENSTEIN (WALLENSTEIN LAGER DIE PICCOLOMINIFRIEDRICH SCHILLERGERMANY1966
DRAMATISCHE FRAGMENTE (DEMETRIUS,WARBECK, DIE MALTESER…)FRIEDRICH SCHILLERGERMANY1966
UBER SETZUNGEN ERSTER TEIL IFRIEDRICH SCHILLERGERMANY1966
UBER SETZUNGEN ZWEITER TEIL IIFRIEDRICH SCHILLERGERMANY1966
BUHNENBE ARBEITUNGEN (GOETHE:EGMONT,SHAKESPEARE:MACBETH GOZZI:TURANDOT)FRIEDRICH SCHILLER1966 GERMANY1966
HISTORISCHE SCHRIFTEN ERSTER TEIL IFRIEDRICH SCHILLER1966 GERMANY1966
HISTORISCHE SCHRIFTEN ZWEITER TEIL IIFRIEDRICH SCHILLERGERMANY1966
HISTORISCHE SCHRIFTEN DRITTER TEIL III (VORLESUNGEN AUS DER ALLGEMEINEN,SAMMLUNG,…)FRIEDRICH SCHILLERGERMANY1966
ERZAHLUNGENFRIEDRICH SCHILLERGERMANY1966
THEORETISCHE SCHRIFTEN ERSTER TEIL IFRIEDRICH SCHILLERGERMANY1966
THEORISCHE SCHRIFTEN ZWEITER TEIL II FRIEDRICH SCHILLERGERMANY1966
THEORETISCHE SCHRIFTEN DRITTER TEIL IIIFRIEDRICH SCHILLERGERMANY1966
THEORETISCHE SCHRIFTEN VIERTER TEIL IVFRIEDRICH SCHILLERGERMANY1966
DON CARLOS INFANT VON SPANIENFRIEDRICH SCHILLERSTUTTGART1984
WALLENSTEINS LAGER DIE PICCOLOMINI WALLENSTEINS TODFRIEDRICH SCHILLERGDR1949
WILHELM TELLFRIEDRICH SCHILLERWIEN1989
DIE RAUBER EIN SCHAUSPIELFRIEDRICH SCHILLERGERMANY
WALLENSTEINFRIEDRICH SCHILLERSTUTTGART1983
KABALE UND LIEBE FRIEDRICH SCHILLERSTUTTGART1983