//International social business case competition

International social business case competition

2018-09-25T10:30:59+00:00 Септември 25, 2018|

Здружението на студентите при Универзитетот за Менаџмент и Економија ISM од Литуанија Ве повикува да учествувате во International social business case competition, каде имате можност да добивате 2000 евра и еден лет на секоја дестинација во светот.
Creative Shock ги привлекува младите од целиот свет за нивна едукација во врска со концепцијата на социјалниот бизнис, неговото спроведување и влијание. Учесниците треба да ги решат две прашања на социјалниот бизнис на прелиминарните рунди. 10-те најдобри екипи се собираат во Вилнус, Литуанија, са да ги решат двете финални прашања. Тие ќе натпреваруваат за Големата награда – 2000 евра и картите на Turkish Airlines за секоја земја избрана од нивна страна. Тука (këtu) имате можност да го најдете еден поопширен опис.

Преку учеството на Shock Creative, студентите ќе имаат можност да ги применуваат нивните способности и креативности за менаџирање на бизнис, маркетинг и креатини способности, како и проширување на нивните знаења во врска со социјалниот бизнис. Освен тоа, ова е една можност за стекнување меѓународно искуство, како и за следење на влијанието на нивната работа, бидејќи два од четри случаи претставуваат реални проблеми на животот.

Како да учествувате:

  • Регистрирајте се Тука (këtu) лично, или формирајте една екипа од 3 до 4 члена, до 7 октомври, 23:59 (UTC + 03: 00, Летна зона на Источна Европа
  • Преминете две прелиминарни рунди
  • ТОП 10-те екипи ќе бидат поканети на финалето во Вилнус, на 29 ноември – 2 декември за финалниот 4 дневен настан

ТОП 10-те екипи ќе имаат можност само една ноќ за да го решат финалното прашање! Предавањата, активностите поврзани со темата, team buildings и многу други рекреативни активности ќе се бидат вклучени во последната недела во Вилнус, Литуанија.
Доколку имате прашања, имате можност да ја контактирате екипата на Creative Shock преку: info@creativeshock.lt.