//Adnan Ismaili
Adnan Ismaili 2018-10-10T14:47:22+00:00

Authors
Title
Journal
Number/Vol
Pages
Year
ISSN
Attachment
ISMAILI, ADNAN. JUSUFI DHE ZULEJHAJA NË LETËRSINË SHQIPESHQYRTIME ALBANOLOGJIKE2004
ISMAILI, ADNAN.NGA GAZEMISTANI NË SARAJEVË: RIKTHIMI NË BALLKANARASTɪRMA RAPORLARI2010
ISMAILI, ADNAN.RIZBULIMI I MEHMET AKIF ERSOJITMEHMET AKIF MILLI MUCADELE VE ISTIKLAL MARŞI222011
ISMAILI, ADNAN.ALIYA’NIN ARNAVUTÇA KONUŞTOĞU ZAMANLARDAHECENR. 229, V. 32016
ISMAILI, ADNANBALKANS AS A SPACE OF COOPERATION BETWEEN ORIENTAL AND OCCIDENTAL CULTURE: A CASE OF COEXISTENCE OF ARABISMS IN THE ALBANIAN LANGUAGEPHILOSIPHICA9/59-1620181854-9272Download
ISMAILI, ADNANJUSUFI DHE ZELIHAJA NË LETËRSINË SHQIPEDRITA E JETËS1479-952012
ISMAILI, ADNANORIENTALIZMAT E GJUHËS SHQIPE ME ETIMOLOGJI ARABEPHILOSOPHICA1214-22020141857-9272
ISMAILI, ADNANZHBËRJA E IDENTITETI ISLAM NË SHKUP - NËNTËDHJETË VJETORI I RRËNIMIT TË XHAMISË BURMALISCUPI1292-1002015
ISMAIL, ADNANHISTORIA ISLAME NË LETËRSINË SHQIPE - HISTORIA E JUSUFIT A.S.IRCICA517-5322015
ISMAILI, ADNANUSKUP'TEKI ISLAMI KIMLIGIN ZOK EDILMESIBALKANLARDA ISLAM - MIADI DOLMAZAN UMUT481-992016978-605-9642-15-6
ISMAILI, ADNAN IZETI, METINMODERNIZIMI DHE SFIDAT E DISKURSIT FETARUNIVERS1721-3720162414-8784
ISMAILI, ADNANINTERFERIMET LETRARA PERSO-SHQIPTARE, ANALIZË KRAHASIMTARE MBI SHEMBULLIN E RRËFIMIT KURANOR TË JUSUFIT DHE ZELIHASËPHILOSOPHICA491-9720171857-9272
ISMAILI, ADNANINTERTEXTUALITY OF PERSIAN AND ALBANIAN LITERATURE - STUDY SAMPLE: QURAN NARRATIVE OF JUSUF AND ZULEJHAIJRHAL11/591-10020172347-4564Download
ISMAILI, ADNANZUSUF AND ZULEJHA IN ALBANIAN LITERATUREIJEL6/617-3020162249-6912Download
ISMAILI, ADNANON THE COHABITATION OF ORIENTA AND OXIDENT IN THE BALKANSIJSR1/8532-53820192319-7064
Authors
Title
Conference Name
Place
ISBN
Year
ISMAILI, ADNAN.ORIENTALIZMAT E GJUHËS SHQIPE ME ETIMOLOGJI ARABEKONFERENCA E PARË NDËRKOMBËTARE E FAKULTETIT FILOZOFIK-USHTTETOVË2013
ISMAILI, ADNAN.ZHBËRJA E IDENTITETIT ISLAM NË SHKUP- 90 VJETORI I RRËNIMIT TË XHAMISË BURMALISHQIPTARËT E SHKUPIT ME RRETHINË NË MES DY LUFTËRAVE BOTËRORESHKUP2015
ISMAILI, ADNAN.HISTORIA ISLAME NË GJUHËN SHQIPE- HISTORIA E JUSUFIT (A.S), SIMPOZIUMI I DYTË NDËRKOMBËTAR- QYTETËRIMI ISLAM NË BALLKANISTAMBUL2015
ISMAILI, ADNAN.KONTRIBUTI I SAMI FRASHËRIT PËR GJUHËSINË DHE NDIHMESA E TIJ PËR STANDARTIZIMIN E GJUHËS SHQIPE110 VJETORI I VDEKJES SË SAMI FRASHËRITPRISHTINË2014
ISMAILI, ADNANHISTORIA ISLAME NË LETËRSINË SHQIPE - HISTORIA E JUSUFIT A.S.QYTETËRIMI ISLAM NË BALLKANSTAMBOLL
ISMAILI, ADNANNËNTËDHJETË VJETORI I RRËNIMIT TË XHAMISË BURMALI NË SHKUPJETA SHOQËRORE E SHQIPTARËVE NË SHKUP DHE RRETHINË NDËRMJET DY LUFTËRAVE BOTËRORESHKUP2015
ISMAILI, ADNAN IZETI, METINMODERNIZIMI DHE SFIDAT E DISKURSIT FETARMENDIMI ISLAM BASHKËKOHOR: ZHVILLIMI DHE PERSPEKTIVATIRANË
ISMAILI, ADNANSULTAN MEHMET RESAD'IN RUMELI'YE SEYAHATI VE ARNAVUT HALKI UZERINDEKI ETKILERISULTAN V. MEHMET RESAD VE DONEMIANKARA
ISMAILI, ADNANALIYA IZZETBEGOVIÇ MEFKURESININ ARNAVUT DUNYASINA TASIYICI UNSURLARIDOGU-BATI ARASINDA ALIYASTAMBOLL2018
ISMAILI, ADNANBALKANLAR VE ISLAM: GEÇMISI ESASLI BIR SEKILDE ANLAMAKBALKANLAR VE ISLAM -BALKANLARDA ISLAM DINI VE KULTUREL HAYAT-STAMBOLL2020
ISMAILI, ADNANAL-DAWAFIU AL-KADIMETU WE AL-HADEETHATU FI AL-TALEEMI AL-LUGATI AL-ARABIYYETI FI AL-BALKAN - MOTIVET PËR MËSIMIN E GJUHËS ARABE NË BALLKAN NË TË KALUARËN DHE SOTETTEGAHAT HADEETHATU FI TALEEMI AL-ARABIYYETI LUGATEN THANIYETEN - DREJTIMET BASHKËKOHORE PËR MËSIMIN E ARABISHTES SI GJUHË E DYTËRIJAD2014
ISMAILI, ADNAN BAKI, SULEJMANBALKANLARDA DOGU DILLERI BOLUMU ALANINDA UNIVERSITE KURSLERIN AÇILMASI - TETOVA UNIVERSITESI DOGU DILLER BOLUMU ORNEGIBALKANLARDA TURKOLOJININ DUNU BUGUNU VE GELECEGI ÇALISTAYIEDRENE2019
ISMAILI, ADNANKALITELI YUKSEK OGRETIM PERSPEKTIFLERI AÇISINDAN TURKIYE VE BALKANLARYUKSEKOGRETIM PERSPEKTIFINDEN TURKIYE VE BALKANLARIN GELECEGIÇANAKKALA2019
ISMAILI, ADNANUPOTREBA ARABIZAMA U ALBANSKOM JEZIKU NA PODRUÇJU MAKEDONIJELANGUAGE LITERATURE CULTURE - STATUS AND TRENDS AT THE BEGINNING OF TWENTY FIRST CENTURYNOVI PAZAR2012
Authors
Title
Publisher
Year
ISBN
ISMAILI, ADNAN. ARABISHTJA BASHKËKOHORE I2016
ISMAILI, ADNAN& LATA, ZIBER. ARABISHTJA BASHKËKOHORE IV2016
BASHKAUTOR - ADNAN ISMAILIKAPITULLIN: AL-LUGATU AL-ARABIYYETU FI GUMHOURIYYETI MACEDONIYA - GJUHA ARABE NË REPUBLIKËN E MAQEDONISË - NGA LIBRI: AL-LUGATU AL-ARABIYYETU FI ENHAI AL-ALEM - GJUHA ARABE NËPËR BOTËKING ABDULLAH BIN ABDULAZIZ INTERNATIONAL CENTER FOR THE ARABIC LANGUAGE2019

View publications by citation.

Publications, in process.