Head of University Library:
Arbana Ajdini
Email: arbana.ajdini@unite.edu.mk

BOOK TITLES
NAME AND SURNAME
PLACE OF PUBLICATION
ЗАТУПЛYBAЊЕ,ЛАДЕЊЕ,ОCBETЛYBAЊЕHOPБЕРТ ЛЕXHEPСКОПЈЕ2012
ATLASI I RI I ARKITEKTURËSFRANCISKO ASENSIOSHKUP2011
TEKNOLOGJITË E ASFALTEVE NË RRUGËVULLNET PALLOSHISHKUP2007
АCФАЛТНИ ТЕXНОЛОГИИ НА ПАТИШТАБУЛНЕТ ПАЛОШИСКОПЈЕ2007
OPINIONSVULLNET PALLOSHISHKUP2016
VULNERABILITETI SIZMIK NGA KËNDVËSHTRIMI I ARKITEKKTITENIS REFET JAKUPIGOSTIVAR2014
ANALIZA E VEPRIMIT TË FAKTORIT TË SJELLJES GJATË DIMENSIONIMIT TË STRUKTURAVE BETONARME, SIPAS EC8 (NGA KËNDVËSHTRIMI I ARKITEKTIT)ENIS REFET JAKUPISHKUP2010
ANALIZA STRUKTURORE E NDËRTESAVE HISTORIKEDEJVID C.FISKETISHKUP2011
ИСПИТУВАЊЕ НА КОНСТРУКЦИИТЕ НА ИСТОРИСКИТЕ ГРАДБИДЕЈВИД Ц.ФИШЕТИСКОПЈЕ2011
QENDRA NDËRKOMBËTARE PËR ARKITEKTURËHANA FORD,BRIXHET SOJERSSHKUP2011
МЕГУНАРОДНИ ЦЕНТРИ ЗА АРКИТЕКТУРАХАНА ФОРД,БРИЏЕТ СОЈЕРССКОПЈЕ2011
VLERSIMI I NDËRTIMEVEXH.STENLI RABUN, RIÇARD M. KELSOSHKUP2011
ПРОЦЕНА НА ГРАДБИЏ.СТЕНЛИ РАБУН,РИЏАРД М.КЕЛСОСКОПЈЕ2010
PRINCIPET E INXHINIERISË GJEOTEKNIKEBRAJA M.DASSHKUP2011
KONSTRUKSIONET PREJ DHEUGERNOT MINKESHKUP2011
МЕХАТРОНИКА ПРИНЦИПИ И АПЛИКАЦИИГОДФРЕЈ Ц.ОНВУБОЛУСКОПЈЕ2009
RISHQYRTIM I ARKITEKTURËSNELI LEACHSHKUP2011
ARKITEKTURAFRANÇESKA PRINASHKUP2012
АРХИТЕКТУРАФРАЧЕСКА ПРИНАСКОПЈЕ2011
СОЛАРНИ КУЌИВАСИЛ ВАСИЛЕВСКИСКОПЈЕ1994
СТАНБЕНИ ЗГРАДИ СО ЕЛЕМЕНТИ НА ПРОЕКТИРАЊЕВАСИЛ ВАСИЛЕВСКИСКОПЈЕ2013
СКИЦИ ОД УРБАНИЗМОТ И АРХИТЕКТУРАТА ДЕЛ ВТОРВАСИЛ ВАСИЛЕВСКИСКОПЈЕ2012
ПРОЕКТИРАЊЕ ВО АРХИТЕКТУРАВАСИЛ ВАСИЛЕВСКИСКОПЈЕ2016
ROBERT SMITHSON DHE PEIZAZHI AMERICANRON GRAZIANIKOÇAN2012
ЕТНИЧКИ ПЕЈЗАЖИ ВО УРБАНИОТ СВЕТРЕЈ ХАТЧИСОН, ЏЕРОМИ КРЕИЗСКОПЈЕ2009
SI TA SHPËTOJMË BOTËNHASAN BUKLLATETOVË
РЕШАВАЊЕ НА ТРАНСПОРТНИОТ ПРОБЛЕМ СО УНГАРСКИ МЕТОДСВЕТЛАНА АНТОНОВСКАСКОПЈЕ2017
MEKANIKA E MATERIALEVER.C.HIBBELERSHKUP2012
TEKNOLOGJITË SOLARE PËR NDËRTESAURSULLA AIKASHKUP2018
СОЛАРНИ ТЕХНОЛОГИИ ЗА ЗГРАДИУРСУЛА ЕЈКЕРСКОПЈЕ2016
BOOK TITLES
NAME AND SURNAME
PLACE OF PUBLCIATION
50 VJET "EMIN DUKARU" (MONOGRAFI)ANSAMBLI I KËNGËVE DHE VALLEVE POPULLORE SHQIPTARESHKUP 1998
ARIE NGA OPERAT DHE KËNGË SOLO (PARTITURË)RAUF DHOMIPRISHTINË 2002
ART, IDEOLOGY & ECONOMICS IN NAZI GERMANYALAN E. STEINWEISUSA 1993
ASGJË - NGA BALTA E FJALËVE (KORALE)BEKIM RAMADANITETOVË 2010
BAZAT E HARMONISË I (BASI I SHIFRUAR)ZULQYFLI ZIBATETOVË 2013
CHORDS FOR KEYBOARD & GUITARA POCKET REFERENCE GUIDE TO MORE THAN 1800 CHORDS!MILWAUKEE 1995
DASMA ARBËRESHE (OPERA NË TRI AKTE ME PROLOG)RAUF DHOMIPRISHTINË 2005
DËGJO DHE HARRO BRENGËNBEKIM RAMADANISHKUP 2015
FJALË PA KËNGËBEKIM RAMADANITETOVË 2014
FJALË PA KËNGË (PËR ARTET DHE MUZIKËN)BEKIM RAMADANITETOVË 2013
FOLKLORI MUZIKOR SHQIPTARLORENC ANTONIPRISHTINË 1972
FUNKSIONET SOCIO-KULTURORE TË MUZIKËS NË ANTIKË (KRAHASUAR ME ELEMENTE TË FOLKLORIT SHQIPTAR)SUNAJ RAIMIKUMANOVË 2005
GJYSËM SHEKULLI JETE DHE VEPRIMTARIE TË SHKA "AGIMI" 1944-1994ENGJËLL SH. BERISHA, KOLË B. SHIROKAPRIZREN 1994
GOCA E KAÇANIKUT (OPERA NË DY PJESË)RAUF DHOMIPRISHTINË 1997
IN-TENEBRIS , REFLEKSIONE 1990-2000SHPËTIM- KUSHTATIRANË 2002
JEHON KËNGA KORALEBEKIM RAMADANITETOVË 2017
KËNDIMI I FEMRAVE TË PODGURITREXHEP MUNISHIPRISHTINË 1979
KËNGA JONË- 2SHTËPIA QENDRORE E KRIJIMTARISËTIRANË 1983
KËNGË DHE LOJËRA MUZIKORE, PËR KOPSHTET E FËMIJËVEPËRMBLEDHI : VATH ÇANGU, SHUAIP KRYPATIRANË 1990
KËNGË TË ZGJEDHURA KORALEBEKIM RAMADANISHKUP 2010
KUARTET PËR HARQE (PARTITURË)RAUF DHOMIPRISHTINË 2001
KUSH KËNDON - KEQ S'MENDON - (KËNGË KORALE)BEKIM RAMADANISHKUP 2011
MALI MUZIĆKI LEKSIKONLUCIJAN MARIJA ŠKERJANCNOVI SAD 1969
MEDITIM PËR ARTIN TIMBEKIM RAMADANITETOVË 2016
METODIKA E MËSIMIT TË MUZIKËSPAVEL ROJKOTETOVË 2014
MUZIČKA ČITANKATRUDA REICHZAGREB 1977
NA BASHKOI KËNGA KORALEBEKIM RAMADANITETOVË 2018
NGA KËNGA NË KËNGË (KORALE)BEKIM RAMADANISHKUP 2013
NJOHURI MBI INSTRUMENTET MUZIKORERAUF DHOMISHKUP 2008
NOTAT E LAZDRUARA (KËNGA PËR FËMIJË)ZEJADIN ISMAILISHKUP 1995
PËR TË BUKURËN MUZIKOREEDUARD HANSLIKTETOVË 2014
REFLEKSE MUZIKOLOGJIKE DHE PUBLICISTIKEZEJADIN ISLMAILIKUMANOVË 2006
SHKOLLA PËR KITARË KLASIKENASER DULASHKUP 2000
SOLFEXHO, MELORITMIKSELAMI KOLONJATETOVË 2008
SVET KAO VOLJA I PREDSTAVAŠOPENHAUERNOVI SAD 1981
VALLET E LUNXHËRISËRAMAZAN H. BOGDANITIRANË 1995
VALLËZIMI POPULLOR SHQIPTAR( LIRIKA)RAMAZAN H. BOGDANITIRANË 1997
ИСТОРИЈА МУЗИКЕ ( КЊИГА ПРВА)РОКСАНДА ПЕЈОВИЋБЕОГРАД 1986
КАЛЕНДАРНИТЕ ПРАЗНИЦИ В ОБУЧЕНИЕТО ПО МУЗИКА,I-IV КЛАСИЛИЯНА НИКОЛОВА, НИКОЛАЍ КОЛЕВВЕЛИКО ТЪРНОВО 2003
МУЗИЧКATA ПИРАТЕРИЈА И ТЕОРИЈАТА НА КРИМИНАЛОТСАМИР ИНДУЏАСКОПЈЕ 2009
ETNOMUZIKOLOGJIAFRITZ BOSE ( PËRKTHYER NGA BEKIM RAMADANI )TETOVË 2019
ТРАДИЦИОНАЛНАТА МУЗИЧКА КУЛТУРА НА АЛБАНЦИТЕ ОД ДОЛНИ ПОЛОГБЕКИМ РАМАДАНИТЕТОВО2019
TRADITA E MUZIKËS POPULLORE SHQIPTARE NË TETOVË DHE RRETHINAT E SAJBEKIM RAMADANITETOVË 2020
UDHA E FESTIVALIT TË KËNGËS PËR FËMIJËGJOVALIN ÇUNISHKODËR2012
BOOK TITLES
NAME AND SURNAME
PLACE OF PUBLCIATION
BAZAT DHE PARIMET E KONTABILITETITSERAFIM TOMOVSKITETOVË2005
PRAKTIKUM PËR LËNDËN BAZAT DHE PARIMET E KONTABILITETITSERAFIM TOMOVSKITETOVË2005
BASHKIMI EVROPIAN NË SHEK.XXI- INSTITUCIONET EKONOMIKEMAURICE DUROUSSETSHKUP2004
DREJTIMI I NDËRMARRJESA. BOYERSHKUP2004
DREJTIMI FINANCIAR I NDËRMARRJEVE DHE I SHOQËRIVEJEAN -LOUIS AMELONSHKUP2006
AFTËSITË MENAXHERIALEANDRI KOXHAJ/
GLOBALIZIMI DHE TRANZICIONISELMAN SELMANAJPRISHTINË2006
MENAXHIMISHYQYRI LLACI/
PARIMET E KONTABILITETIT FINANCIARFITIM DEARITETOVË2007
INVESTIMEEDLIRA LUCI, DORINA KRIPATIRANË2007
DREJTIMI FINANCIAR 1HALIT XHAFA, BESHIR CICERITIRANË2003
ANALIZA E AMBIENTIT DHE VENDOSJA BIZNESOREFLUTURIM SALIUTETOVË2008
TRANZICIONI DHE INTEGRIMET EKONOMIKENASIR SELIMISHKUP2001
TË NDËRTOJMË TË ARDHMEN NËPËRMJET KULTURËS FINANCIAREBAKA E SHQIPËRISËTIRANË2011
KRIZA E KAPITALIZMIT GLOBALGEORGE SOROSTIRANË1999
SHPENZIMI MARGJINAL I FONDEVE PUBLIKEBEV DALBISHKUP2012
MENAXHIMI I CILËSISË TOTALEGADAF REXHEPISHKUP2010
TEORIA E SHPENZIMEVEBEQIR ZHUTASHKUP1999
PRODUKTIVITETI DHE INOVACIONEBOZHIDAR COLAKOVIC, SELMAN SELMANAJPRISHTINË1989
BAZAT E EKONOMISËSINAN ADEMAJPRISHTINË1998
HYRJE NË EKONOMIMUSA LIMANIPRISHTINË2002
KONTROLLI DHE REVIZIONI I NDËRMARRJEVEHAJRULLAH GORANIPRISHTINË1997
TEORIA E PRODHIMITISMET BEGUPRISHTINË1997
MËNYRA MË E SHPEJT DREJT ZHVILLIMIT TË KORPORATËSMARK H. MEJERSHKUP2009
EKONOMIA E NDËRMARRJESNEXHBI VESELITETOVË1998
FINANCIMI I AFARIZMIT DHE ZHVILLIMIT TË NDËRMARJEVESHABAN PREVALLASHKUP1999
ANALIZA E VEPRIMTARISË EKONOMIKE TË NDËRMARRJESBEQIR ZHUTASHKUP1999
ELEMENTET DHE METODAT PËR PËRLLOGARITJEN E PRODHIMITBEQIR ZHUTASHKUP2007
MARKETINGU NË PRAKTIKHAMIT ALIU, TIHOMIR CEPREGANOVTETOVË2008
MARKETINGUBARDHYL CEKU, NAIL RESHIDIPRISHTINË2006
DREJTIM MARKETINGULILJANA ELMAZI, SHAIP BYTYCI/
LËVIZJET E MARKETINGUTFILIP KOTLER, DIPAK K. XHAIN, SUVIT MESINSISHKUP2011
MARKETINGU NË SEKTORIN PUBLIKPHILIP KOTLER, NANCY LEESHKUP2009
BAZAT E MARKETINGUT LILJANA ELMAZITIRANË2007
MIKROEKONOMIA ME KALKULIMBARDHYL DAUTITETOVË2008
EKONOMIA POLITIKENURI BASHOTAPRISHTINË1998
EKONOMIA POLITIKE E REFORMËS NË SEKTORIN E ENERGJISË ELEKTRIKEDAVID G. THOMAS, C.VIKTOR, HELLERSHKUP2009
ARRITJA E QEVERISË SË AFTËMERILI S. GRINDLSHKUP2012
PROBLEME TË POLITIKËS MONETARE DHE PARASHIKIMI I INFLACIONITBANKA E SHQIPËRISËTIRANË2005
MIKROEKONOMIA E NDRYSHIMEVE TEKNOLOGJIKEKRISTIANO ANTONELISHKUP2010
REALITETE EKONOMIKEIZET ZEQIRISHKUP2005
NJË DEKADË E MENDIMIT EKONOMIK DHE POLITIKABDYLMENAF BEXHETISHKUP2006
SISTEMI I DREJTË EKONOMIKNEXHMETIN ERBAKAN/
USHTRIME TË MAKROEKONOMISËSULO HADERI, TONIN KOLATIRANË2008
EKONOMIA POLITIKEBEQIR ZHUTASHKUP1999
EKONOMIA POLITIKE IBEQIR ZHUTASHKUP1975
ASPEKTE KRITIKE TË KARAKTERIT KAPITALIST TË EKONOMISË NË DISA VENDE REVIZIONISTETOMOR CEROVATIRANË1985
STABILIZIMI EKONOMIKUROSH ANDREEVSKISHKUP1982
ҪMIMI NORMAL NË TEORINE EKONOMIKE TË MARKSIT DHE NË TEORINË TONE EKONOMIKEPAJAZIT POMAKPRISHTINË1977
MËDITJA, ҪMIMI DHE FITIMIKARL MARKSPRISHTINË1963
PUNA ME MËDITJE DHE KAPITALIKARL MARKSPRISHTINË1963
MATEMATIKA E ZBATUARTHOMA MITRE, BASHKIM RUSETIPRISHTINË2008
MATEMATIKA IIEJUP HAMITIPRISHTINË1997
PËRMBLEDHJE ME DETYRA TË ZGJIDHURA NGA MATEMATIKA ELEMENTARE PËR PËRGATITJEN E PROV.PR.ISAK HOXHAPRISHTINË2002
ANALIZA ELEMENTARE E MATEMATIKËSBLLAGOJA S. POPOVSHKUP1979
SISTEMI EKONOMIK I JUGOSLLAVISË IMILLOSH SAMARXHIAPRISHTINË1976
SISTEMI EKONOMIK I JUGOSLLAVIS IIMILLOSH SAMARXHIAPRISHTINË1978
BAZAT E ANALIZËS MATEMATIKE IG. M. FIHTENGOLCBEODRAD1970
TEKNOLOGJIA ME NJOHJEN E MALLITATANASIJE POPOVIQSHKUP1969
MATEMATIKA PËR EKONOMISTËMENDI DOKOTETOVË1996
MATEMATIKA PËR BANKAR DHE FINANCADENIS KOKS, MAJKL KOKSSHKUP2011
USHTRIME TË MATEMATIKËS PËR FAKULTETIN E EKONOMISËBASHKIM RUSETI, THOMA MITRETIRANË2007
HISTORI E MENDIMIT EKONOMIKSINAN ADEMAJPRISHTINË1996
JETA DHE INSTITUCIONET AMERIKANEDOUGLAS K. STEVENSONUSA1989
NJOHURI EKONOMIKEINSTITUTI I STUDIMEVE PEDAGOGJIKE /1992
ELEMENTE TË ORGANIZIMIT DHE MEKANIZIMIT TË KONTABILITETITLEFTER KRIQITIRANË1974
DETYRA PRAKTIKE PËR KONTABILITETIN E APLIKUAR NË BUJQËSIKOLEKTIV AUTORËSHTIRANË1973
EVIDENCA KONTABILE E NDËRMARRJEVE INDUSTRIALE - I -SHAQIR XHANGO, MALO FRASHËRITIRANË1972
ARTIKUJ TË BOTUAR NË BULETININ EKONOMIK TË BANKËS SË SHQIPËRISË GJATË NJË DEKADE / VËLLIMI II 2001-2004BANKA E SHQIPËRISËTIRANË2007
ARTIKUJ TË BOTUAR NË BULETININ EKONOMIK TË BANKËS SË SHQIPËRISË GJATË NJË DEKADE / VËLLIMI III 2005-2007BANKA E SHQIPËRISËTIRANË2007
HISTORI E SHKURTËR E EKONOMISË AMERIKANEROBERT L.MËKENUSA1981
PLANIFIKIMI DHE POLITIKA AFARISTE E ORGANIZATAVE TË PUNËS SË BASHKUARMEHDI GJAKOVAPEJË1979
FINANCIMI I SHPENZIMEVE TË PËRGJITHSHME E TË PËRBASHKËTA ME VËSHTRIM TË POSACËM NË R. E KOSOVËSSABRI KADRIUPRISHTINË1997
INFORMATOR - MONOGRAFI PËR SHKOLLËN E LARTË EKONOMIKEEDMOND E. BEQIRIPRISHTINË2000
PROCESET DHE LËVIZJET SOCIO­EKONOMIKE NË POLLOGEDMOND AZIRISHKUP2002
ZHVILLIMI EKONOMIK DHE INVESTIMET DEMOGRAFIKE NË KOSOVËJUSTINA SHIROKA-PULAPRISHTINË1997
ZHVILLIMI EKONOMIKO-SHOQËROR I TROJEVE SHQIPTARE DHE INTEGRIMI I TYRE RAJONAL DHE BOTËRORUNIONI I EKONOMISTËVE SHQIPTARËPRISHTINË2000
RESURSET DHE ZHVILLIMI I TURIZMIT NË MAQEDONIN PERENDIMORERAHIM IMERISHKUP2006
UDHËZUES MBI FINANCIMET E BASHKIMIT EUROPIAN PËR OJQ- TËMARIKA HAJRULASHKUP2007
FINANCIMI PUBLIK ME VËSHTRIM TË POSACËM NË KOSOVË - I -SABRI KADRIUPRISHTINË2002
PARAKUSHTET PËR SHËNJESTRIMIN E INFLACIONIT NË SHQIPËRI BANKA E SHQIPËRISËTIRANË2005
BANKINGU QENDROR NË KOHËN E INTEGRIMITBANKA E SHQIPËRISËDURRËS2005
E DREJTA ME NJOHURITË THEMELORE TË SË DREJTËS AFARISTEMEHDI J. HETEMIPRISHTINË1996
E DREJTA FISKALEJEAN-JACQUES BIENVENU, THIERRY LAMBERTSHKUP2012
BAZAT E TË DREJTËS TREGTAREEUGEN KLUCINGERSHKUP2011
KATALOGU I MONEDHAVE ILIRO-EPIROTE TË GJETURA NË MAQEDONIHAFEZAT OSMANISHKUP2008
ZHVILLIMI I MARRËDHËNIEVE MIDIS REPUBLIKËS SË MAQEDONISË DHE BASHKIMIT EVROPIAN- KUSHTET EKONOMIKE PËR ANTARËSIMIN E MAQEDONISË NË BEBUJAMIN ASANITETOVË2007
KAPITALI FINANCIAR I MËRGIMTARËVE DHE PËRFSHIRJA E TYRE NË EKONOMINË E R. SË MAQEDONISËSEADIN XHAFERISHKUP2005
LECITIMI PUBLIK & TENDERIMI SI FORMË E POSAÇME E PRIVATIZIMIT TË PRONËS SHTETËRORE DHE SHOQËRORE NË ATË PRIVATEZEJNEL SHABANITETOVË2009
DISA TË DHËNA EKONOMIKO­TREGTARE MBI GRUPIMET KRYESORE EKONOMIKE KAPITALISTO­REVIZIONISTENAQO SINANI, STAVRI GAMBETATIRANË1984
ZHVILLIMI I BANKËS SË SHQIPËRISË NË PERIUDHËN 2006 - 2008BANKA E SHQIPËRISËTIRANË
HYRJE NË BIZNESIN NDËRKOMBËTAR/KOÇANI2011
BIZNESI NDËRKOMBËTARDANIELS RADEBAUGH, SULLIVANKOÇANI2011
EKONOMIKSI I UNIONIT MONETARPAUL DE GRAUËEPRISHTINË2006
ETIKA AFARISTE DHE PROFESIONALESERAFIM TOMOVSKITETOVË2006
RRJETI I KORRUPSIONITPETER EIGENGJERMANI2003
KORRUPSIONI DHE ANTIKORRUPSIONI NË SISTEMIN E DREJTËSISËCRISTI DANILETTIRANË2011
STRATEGJIA KONKURRENTEMJKLL E. PORTERSHKUP2009
PËR KONKURRENCËNMICHAEL E. PORTERSHKUP2009
LEKSIKON I VOGËL I FINANCAVE DHE EKONOMISË NDËRKOMBËTAREHAMIT ALIU, SEADIN XHAFERISHKUP2006
BAZAT DHE PARIMET E KONTABILITETITSERAFIM TOMOVSKI, ALIFETA SELIMI, AFRIM ALILITETOVË2012
PRAKTIKUM BAZAT DHE PARIMET E KONTABILITETITSERAFIM TOMOVSKI, ALIFETA SELIMI, AFRIM ALILITETOVË2012
POLITIKA MONETARE NË SHQIPËRIBANKA E SHQIPËRISËTIRANË2012
MENAXHIMI I MARKETINGUT -METODAT STRATEGJ. TË VENDIM-MARRJESJOHN Ë. MULLINS, ORVILLE C. ËALKER JT/
MARKETINGU NDËRKOMBËTARË -PLANIFIKIMI I STRATEGJIVE, PJESMARRJEVE NË TREGJE DHE REALIZIMIROXHER BENET, XHIM BLLITSHKUP2011
MARKETINGU PËR MENAXHER JO TË MARKETINGUTNORTON PELISHKUP2011
BAZA PËR MARKETING MENAXHMENTKELER, KOTLERSHKUP2013
MARKETINGU PRECIZJEFF ZABIN, GRESH BREBACHSHKUP2011
MENAXHIMI STRATEGJIK I TREGUTDAVID A. EJKERSHKUP2012
NDËRMARRËSIA EFEKTIVESTJUART RID, SARAS SARASVATI, NIK DJU, ROBERT VILTBANK, EN-VALERI OLSONSHKUP2012
SIPËRMARËSIA -FILLIM I SUKSESSHËM I SIPËRMARRJEVE TË REJABRUS R. BARINGER, R.DUEJN AJERLENDSHKUP2013
MENAXHIMI OPERATIVRICARD B. CEJS, F. ROBERT XHAJKOBS, NIKOLAS J.AKVILANO/
NDËRMARRËSA DHE MENAXHIMI ME BIZNESET TË VOGLASTIV MARIOTI, KAROLIN GLLAKINSHKUP2013
BAZAT E AFARIST KOMUNIKIMITMERI ELEN GAFIKOÇANI2011
NDËRMARRËSIA TEKNOLOGJIKETOMAS N.DINING, ROBERT D.HISRIH, MIHAELL A. LEHTERSHKUP2013
TEORIA PËR TATIMIN DHE EKONOMIA PUBLIKELUIS KAPLOUSHKUP2012
TREGTIA BOTËRORE DHE PAGESATRICARD E.KEJVS, XHEFRI A.FRENKEL, RONALD V. XHOUNSSHKUP2013
EKONOMIA PËR BOTËN E PAPËRKRYERRICARD ARNOT, BRUS GRINVAL, RAVI KANBUR, BERI NAJLBAFSHKUP2012
ANALIZA E EKONOMISË POLITIKE GLOBALEENDRU VOLTER, GAUTAM SENSHKUP2011
STRATEGJIA E POLITIKËS MONETAREFREDERIK S.MISHKIN/
E DREJTA NDËRKOMBËTARE PËR KËRKESËN E INVESTIMEVEZAKARI DAGLASSHKUP2013
TË FSHEHTAT E INOVACIONIT TË STEVE JOBSCARMINE GALLO/
EKONOMIA BUJQËSORE DHE AGROBIZNESIGEJL L. KREJMER, KLARENS V.JENSEN, DAGLLAS D. SAUTGEJTSHKUP2013
EKONOMIA E RISKUT DHE E KOHËSKRISTIAN GOILERSHKUP2013
RREZIKU KREDITORDAREL DAFI, KENET XH. SINGLTONSHKUP2013
HYRJE NË SEKTORIN BANKARBARBARA CASU, CLAUDIA GIRARDONE, PHILIP MOLINEUXSHKUP2013
PRAKTIKA E MARRËDHËNIEVE ME PUBLIKUNFRASER P. SEITELSHKUP2013
TREGU FINANCIAR I EKONOMETRIKËSXHON J.KEMBWLL, ENDRU V. LOU, A.KREG MAKKINLEJSHKUP2013
EKONOMIA E MESME PUBLIKEZHAN HENDRIKS, GERET D. MAJLSSHKUP2013
NJOHURI, INFORMACIONE DHE TË PRITURAT NË MAKROEKONOMINË MODERNEFILIP AGION, ROMAN FRIDMAN, XHOSEF STIGLIC, MAJKLL VUDFORDSHKUP2013
GJEOGRAFIA EKONOMIKE DHE POLITIKA PUBLIKERICHARD BADWIN, RIKARD FORSLID, PHILIPE MARTIN, GIANMARCO OTTAVIANO, FREDERIC ROBERT-NICOUDSHKUP2013
SIPËRMARRËSIA / FLETORE PUNE PËR STUDENTËSTIV MARIOTI, TONI TOULLSHKUP2012
E DREJTA TREGTARE (LIGJËRATA TË AUTORIZUARA )ADNAN JASHARI/
E DREJTA EKONOMIKEMEHDI ETEMI/
KIBERNETIKA NË EKONOMIXHEVAT BAKRACIPRISHTINË1982
TEORIA E BILANCITHAJRULLAH GORANIPRISHTINË1981
INFLACIONI ( LIGJËRATA)SABAHUDIN KONOMI/
PLANIFIKIMI DHE POLITIKA AFARISTE E OPBIZET PLANA/
PLANIFIKIMI NË SHOQËRINË VETËQEVERISËSERADMILA STOJANOVIQPRISHTINË1980
TEORIA E ZHVILLIMIT EKONOMIK NË SOCIALIZËMRADMILA STOJANOVIQNISH1973
ANALIZA E VEPRIMTARISË EKONOMIKE TË NDËRMARRJEVEFRANJO KRAJCEVIQPRISHTINË1977
GJEOGRAFIA EKONOMIKEMARK KRASNIQIPRISHTINË1972
TEORIA DHE ANALIZA E BILANCITKOSTA VASILEVIQPRISHTINË1977
SHKENCA MBI FINANCATHAMID FILIPOVIQPRIZREN1971
METODAT MATEMATIKORE PËR ANALIZA EKONOMIKE -II-LUBOMIR MARTIQBEODRAD1973
ORGANIZIMI I PUNËSALFRED JAEGER, STEVAN KUKOLEGA, JOVAN VEJNOVIQ, NENAD MILEUSNIQ, DRAGUTIN TABORSHAK, CEDOMIL BUCHBEREGER, SLAVKO MARJANOVIQBEODRAD1978
PRODHIMI, INKUADRIMI DHE STABILIZIMI ANALIZË BASHKËKOHORE MAKRO-EKONOMIKEBRANISLLAV SHOSHKIQPRISHTINË1972
STRATEGJIA OPTIMALE E ZHVILLIMIT EKONOMIKRADMILA STOJANOVIQPRISHTINË1977
ZHVILLIMI I MENDIMIT EKONOMIKBRANISLLAV SHOSHKIQNISH1972
NDARJA E TË ARDHURAVE NË EKONOMINË ME TREGBRANISLLAV SHOSHKIQPRISHTINË1977
ORGANIZIMI I PUNËSA.JEGER, S. KUKOLEQA, J.VOJNOVIQ, N.MILEUSNIQ, D.TABORSHAK, C.BUCHBERGER, S.MARJANOVIQPRIZREN1984
ZBATIMI I METODAVE TË KËRKIMEVE OPERACIONALE NË EKONOMISHERIF KUKAPRIZREN1983
KAPITALI / VËLLIMI I PARË 1K. MARKSTIRANË1976
KAPITALI / VËLLIMI I PARË 2K. MARKSTIRANË1976
KAPITALI / VËLLIMI I PARË 3K. MARKSTIRANË1971
KAPITALI / VËLLIMI I DYTË 1K. MARKSTIRANË1972
KAPITALI / VËLLIMI I DYTË 2K. MARKSTIRANË1973
KAPITALI / VËLLIMI I TRETË 1K. MARKSTIRANË1974
KAPITALI / VËLLIMI I TRETË 2K. MARKSTIRANË1974
KAPITALI / VËLLIMI I TRETË 3K. MARKSTIRANË1975
GUIDË PËR ZBATIMIN E LIGJIT PËR DONACIONE DHE SPONSORIME NË VEPRIMTARITË PUBLIKE DHE LIGJE TË TJERA TATIMORESLLAVKO LLOZOVSKI, BRANISLLAV GULEV, MAKSIM ACEVSKI, ZORAN STOJKOVSKISHKUP207
FILLONI BIZNESIN TUAJXHILL AMADIOSHKUP2013
MENAXHIMI I RREZIQEVE LIDHUR ME SIGURINËV. VONGKOÇANI2013
EFEKTET EKONOMIKE TË BUXHETIT QEVERITARELHANAN HELPMAN, ASAF RAZIN, EFRAIM SADIKASHKUP2012
MENAXHMENTI POLITIKANTONIJ TODOROV, DOBRIN KANEV, ILIJA ANGELOVA, IVAN RADEVSHKUP2009
HULUMTIMI NDËRKOMBËTAR I MARKETINGUTV. KUMARSHKUP2014
ZHVILLIMI I MAKROEKONOMISËPIERRE-RICHARD AGENOR, PETER XH. MONTIELSHKUP2014
TËRHEQJA E INVESTUESVEPHILIP KOTLER, HERMAËAN KARTAJAYA, S.DAVID YOUNGSHKUP2010
REKLAMIMI DHE PROMOVIMIXHORXH E. BELC, MAJKËL A. BELCKOÇANI2011
MENAXHMENTRICHARD L. DAFTKOÇANI2011
EKONOMI PËR MENAXHERËPAUL G. FARNHAMSHKUP2009
SIPËRMARRESIAROBERT D.HISRIH, MAJKLL P.PETERS, DIN A.SHEFERDSHKUP2012
LIBËR SHKOLLOR PËR ANALIZË EKONOMIKE TË SË DREJTËS CIVILEHANS -BERND SHEFER, KLAUS OTSHKUP2014
EKONOMIA MENAXHERIALE DHE STRATEGJIA E BIZNESITMIHAEL R.BAYESHKUP2009
PSIKOLOGJIA KONSUMATORE E TURIZMIT, MIKPRITJES DHE REKREIMITA.XH.VUDSAJT, XH. I. KRAUC, XH.A.MAZANEK, M.OPERMANSHKUP2013
REFORMA E PENSIONEVENIKOLAS BAR, PETAR DAJMONDSHKUP2013
ORGANIZATA JO FITIMPRURËSE PËR ANGAZHIMSTIVEN RATGEB SMITH, MAJKËLL LIPSKISHKUP2011
RREGULLIMI I EKONOMISË NË SHËRBIMET PUBLIKEMAJKËL A. KRU, POL R. KLEJNDORFERSHKUP2013
TELEKOMUNIKACIONI DHE STRATEGJIA E BIZNESITRICHARD A. GERBSONSHKUP2011
PËRVETËSIMET KORPORATIVE DHE PRODUKTIVITETIFRENK R. LIHTENBERGSHKUP2011
BULETINIFAKULTETI I SHKENCAVE MATEMATIKE NATYROREPRISHTINË1996
INFORMACIONE SHËNDETËSORE: MENAXHIMI ME RESURSET STRATEGJIKEMERVAT ABDELLHAK, SARA GROSTIK, MERI ELIS HANKEN, ELEN XHEJKOBSSHKUP2011
BUJQËSIA DHE MJEDISIERNST LUTZTETOVË2010
MENAXHIMI ME RESURSET NJERËZOREGEORGE BOLANDER, SCOTT SNELKOÇANI2011
ZGJEDHJA MIRËQENIA DHE MASAAMARTYA SENSHKUP2013
BAZAT E MARKETINGUT TË KUJDESIT SHËNDETËSORERIC N.BERKOWITZSHKUP2012
ANALIZA REALE DHE PROBABILITETIR.M.DADLISHKUP2013
EKONOMIA E MIKROFINANCIMITBEATRIZ ARMENDARIZ, XHONATAN MORDAKSHKUP2012
SISTEMET BUJQËSORESINGLIM SNAP, BERI PAUNDSHKUP2013
GLOBALIZIMI DHE BIZNESIJOHN D.DANIELS, LEE H.RADEBAU, DANIEL SULLIVANSHKUP2012
ANALIZA E PLANIFIKIMIT TË MARKETINGUTDONALD R.LEMAN, RASEL S.VAJNERSHKUP2013
ZHVILLIMI RURALROBERT CEMBERSHKUP2012
SISTEME MODERNE SHFRYTËZIMIANDREW S.TANENBAUMMANASTIR2010
GLOBALIZIMI DHE NDËRTIMI I SHTETITSELMAN SELMANAJPRISHTINË2014
ADMINISTRATA E SHËNDETIT PUBLIKLOJD F.NOVIK, SINTIJA B.MOROU, GLEN P.MEJSSHKUP2012
EKONOMIAMEKKONEL BRUKOÇANI2015
MENAXHIMI STRATEGJIK NË TURIZËMLUIZ MUTINJOSHKUP2016
TURIZMI RURAL DHE BIZNESET E QËNDRUESHMEDEREK HOLL, AJRIN KIRKPATRIK, MORAG MICELSHKUP2015
TË KUPTUARIT E KONSUMITANGUS DITONSHKUP2015
PSIKOLOGJIA KONSUMATORE E TURIZMIT, MIKPRITJES DHE REKREIMITXH.A.MASANEK, XH.I.KRAUC, A.G.VUDSAJD, XH.R.BRENT RICISHKUP2015
EKONOMIA E KONSUMIT BOTËRORCEN DONGLINGSHKUP2014
MENAXHIMI ME BIZNESET E VOGLALONGNEKERI, MURI, PETI, PALICIKOÇANI2014
MENAXHMENTI FINANCIARISA MUSTAFAPRISHTINË2005
GJEOGRAFIA E PËRGJITHSHME EKONOMIKEASLLAN PUSHKU/
TEKNIKA BANKARELAVDOSH ZAHO, DRINI SALKOTIRANË2003
MATEMATIKA PËR EKONOMISTËMENDI DOKOTETOVË1996
MATEMATIKA PËR EKONOMISTËTFUAT RIZVANOLLI, MARJAN DEMA/
DEMOGRAFIA POPULLSIA DHE ZHVILLIMI EKONOMIKALICA WERTHEIMER BALETIQPRISHTINË
MENAZHIMI I INVESTIMEVESEADIN XHAFERI, DUSHKO NIKOLLOVSKISHKUP2007
KONTABILITETI FINANCIARSERAFIM TOMOVSKI, ELIZABETA DIMOVATETOVË2006
BAZAT E SISTEMEVE INFORMATIVE LLOGARITARESERAFIM TOMOVSK, ELIZABETA DIMOVATETOVË2006
KONTABILITETI FINANCIARETEM ISENITETOVË2015
VETITË TEKNOLOGJIKE TË MALLIT GJATË TRANSPORTITGORDANA RESHKOSKAMANASTIR2006
BOOK TITLES
NAME AND SURNAME
PLACE OF PUBLCIATION
YEAR
НАУКА НА ПОЧВАТА (ПЕДОЛОГИЈА И МЕНАЏМЕНТ)ЕДВАРД Џ. ПЛАСТЕРСКОПЈЕ2011
ПОЧИТУВАЊЕ НА ВИНОТОРИЧАРД П. ВАЈНСКОПЈЕ2011
ПРОИЗВОДСВОТО НА ФУРАЖНИ КУЛТУРИРОБЕРТ Ф. БАРНС, С.ЏЕРИ НЕЛСОН, МАЈКЛ КОЛИНС, КЕНЕТ Џ. МУРСКОПЈЕ2011
USHQIMI- KIMIA E KOMPONENTËVE PËRBËRËS TË USHQIMITTOM KALTEJT SKOPJE2011
ХРАНА- ХЕМИЈА НА СОСТАВНИТЕ КОМПОНЕНТИ НА ХРАНАТАТОМ КАЛТЕЈТСКОПЈЕ2011
ШТЕТНИЦИ, БОЛЕСТИ И ПРЕДАТОРИ НА МЕДОНЕСНИТЕ ПЧЕЛИРОЏЕР А. МОРС, КИМ ФЛОТУМСКОПЈЕ2011
BAZAT E KONTROLLIT SOLIDKEMIN ZHOU, JOHN C. DOYLESKOPJE2011
ОСНОВИ НА РОБУСНОТО УПРАВУВАЊЕКЕМИН ЖОУ, ЏОН Ц. ДОИЛЕСКОПЈЕ2011
KONTAMINIMI MIKROBAL I USHQIMITCARLS L. VILSONSKOPJE2011
PËRDORIMI I BIOLOGJISË SË MUSKUJVE DHE SHKENCËS SË MISHITMIN DU, RICARD MEKKORMINSKOPJE 2011
ULLINJTË E TRYEZËS, PRODHIMI DHE PËRGATITJAA. GARIDO FERNANDEZSKOPJE2011
PËRPUNIMI I MISHIT, PËRMISIMI I CILËSISËJOSEPH KERRY, DAVID LEDWARDSKOPJE2012
ВОВЕД ВО АГРОНОМИЈАКРЕГ С. ШИФЕРСКОПЈЕ 2011
КОНЦЕПТИ ВО ХЕМИЈАТА НА ВИНОТОЈЕР МАРГАЛИТСКОПЈЕ2011
MEKANIKA E QELIZËSDAVID BOALSKOPJE 2012
СМЕСТУВАЊЕ И БЛАГОСОСТОЈБА НА ФАРМСКИ ЖИВОТНИС. Х. БАКСТЕРСКОПЈЕ2011
АВТОПОЕЗА И КОГНИЦИЈАУМБЕРТО Р. МАТУРАНА, ФРАНЦИСКО ВАРЕЛАСКОПЈЕ2011
ХЕМИЈА НЕ ЈАГЛЕХИДРАТИТЕ ЗА НАУЧНИЦИТЕ НА ХРАНАТАЏЕЈМС Н. БИЛМИЛЕРСКОПЈЕ2011
ХЕМИЈА НА ПРОИЗВОДСТВОТО НА ВИНОИАН ХОРНСИСКОПЈЕ2011
ВОВЕД ВО ПРЕХРАНБЕНО ИНЖЕНЕРСТВОР. ПОЛ СИНГХ, ДЕНИС Р. ХЕЛДМАНСКОПЈЕ2011
MODELIMI AATOMISTIK I DËMTIMIT TË MATERIALEVEMARCUS BUEHLERSKOPJE2010
ATLLASI ME NGJYRË PËR ANATOMINË KLINIKE TË QENIT DHE MACESXH. S. BOJDSKOPJE2011
SHKENCA DHE TEKNOLOGJIA E QUMËSHTITPITER VALSTRA, JANT M.VUTERS, TOM J.GERTS SHKUP2013
USHQIMI I KULTURAVE NË SERRËCES SONEVELD, VIM VOGTSHKUP2013
GLOBALIZMI I USHQIMIT DEJVID GUDMAN, MAJKËLL XH VOTSSHKUP2012
PRODHIMI I VERËSRIÇARD P.VAJN, ELLEN M.HARKNES, SELLI XH. LINTONSHKUP2013
EPIDEMIOLOGJIA E MJEDISIT JETËSOR-PARIMET DHE METODATREJ M.MERILSHKUP2011
SISTEMET BUJQËSORE SINGLIN SNAP, BERI PAUNDSHKUP2013
ФУНКЦИОНАЛНА АНАТОМИЈА НА РБЕТНИЦИИТЕЛИЕМ БЕМИС, ВОКЕР, ГРАНДЕСКОПЈЕ2011
ХЕМИЈА И БИОХЕМИЈАМ.ВИКТОРИЈА МОРЕНО-АРИБАС, М.КАРМЕН ПОЛОСКОПЈЕ2013
ОСНОВНА МИКРОБИОЛОГИЈА НА ХРАНАБИБЕК РЕЈ, ЕРЕН БУНИЈАСКОПЈЕ2011
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА НА МЛЕКОПИТЕР ВАЛСТРА, ЈАН Т.М ВУТЕРС, ТОМ Ј.ГЕРТССКОПЈЕ2012
НАУКА ЗА МЕСОТО И НЕГОВА ПРИМЕНАЈ.Х ХЈУ,ВЕИ-КИТ НИП, РОБЕРТ В.РОЏЕРС, ОВЕН А.ЈАНГСКОПЈЕ2012
ТОПОЛОГИЈАЏЕЈМС Р.МАНКРЕССКОПЈЕ2011
ЖИВОТИНСКИ НУСПРОИЗВОД ОБРАБОТКА И КОРИСТЕЊЕХ.В.ОКЕРМАН, К Л.ХЕНСЕНСКОПЈЕ2012
МАСЛИНОВО МАСЛО -ХЕМИЈА И ТЕХНОЛОГИЈАДИМИТРИОС БОСКУСКОПЈЕ2011
ГЛОБАЛИЗИРАЊЕ НА ХРАНАТАДЕЈВИД ГУДМЕН, МАЈКЛ Ų.ВОТССКОПЈЕ2011
BOOK TITLES
NAME AND SURNAME
PLACE OF PUBLICATION
ADMINISTRIMI DHE QEVERISJA NË KOSOVË INSTITUTI KOSOVARË PËR KËRKIME DHE ZHVILLIM TË POLITIKAVEKIPREDPRISHTINË2005
ADRESARI I KOMUNAVE NË REPUBLIKËN E MAQEDONISËQENDRA MAQEDONASE PËR BASHKËPUNIM NDËRKOMBËTARSHKUP 2006
AGRESIONI UNIK SLLAV DHE REZISTENCA PARTIALE SHQIPTAREELMAZ ADEMITETOVË 2012
ARGUMENTIMI NË PROCEDURËN PENALEEJUP SAITITETOVË 1999
ALFABETIZMI MEDIATIK DHE SHOQËRIA CIVILEVIRGJIL MUÇITIRANË2010
ARITJA E QEVERISË SË AFTË ‐ NDËRTIMI I KAPACITETIT TË SEKTORIT PUBLIK NË VENDET NË ZHVILLIMMERILI.S GRINDLSHKUP 2011
ASPEKTI JURIDIKO-KUSHTETUES DHE POLITIK I STATUSIT SHTETËFORMUES TË POPULLIT SHQIPTARË NË MAQEDONIMERSIM MAKSUTISHKUP2005
AVOKATI I POPULLIT NË SHQIPËRIERMIR DOBJANITIRANË2003
BAROMETRI BALLKANIK I MEDIASFRIEDRICH-EBERT STIFUNGTIRANË2013
BASHKIMI EVROPIAN KRONOLOGJIA E ZHVILLIMIT DHE SFIDAT E ZGJERIMITSADIK ZENKUKËRÇOVË 2014
BASHKIMI NDËRMJET TË DREJTËS NDËRKOMBËTARE PULIKE DHE PRIVATEALLEKS MILLSSHKUP 2012
BAZAT E TË DREJTËS TREGTAREEUGEN KLUNCINGERSHKUP 2011
BODRUMI I ALI BABAITVALERIO PELLIZZARITIRANË2010
BURIMET E SË DREJTËS CIVILE NË KOSOVËABDULLA ALIUPRISHTINË1999
ÇËSHTJET E MËDHA TË FILOZOFISË SË DREJTËSISSIMON GOJARFABR, RENE SEVSHKUP 2010
ÇFARË MEDON KINA?MARK LEONARDTIRANË2008
ÇFARË ËSHTË DEMOKRACIAUSIANICARAGUA1991
DEKLARATA UNIVERSALE MBI TË DREJTAT E NJERIUTGUDMUNDUR ALFREDSON, ASBJORN EIDEPRISHTINË1999
DELIKUENCA E TË MITURVEMIHAIL VALTERSHKUP2011
DELIKUENCA E TË MITURVE NË RMDASHMIR NASUFISTRUGË 2016
DEMOKRACIA DHE SIGURIA E NJERIUTFRIEDRICH EBERT STIFUNGSHKUP2009
DEMOKRACIA KRISTIANE: PARIMET DHE POLITIKËBËRJEKONRAD ADENAUER STIFTUNGTIRANË2011
DEONTOLOGJIJA E MEDIASBOTIMI INSTITUTI SHQIPTAR TË MEDIASTIRANË2007
DHUNA NDAJ GRUAS NË KOSOVË DHE MAQEDONIBIRGIT SAUER,MYQYREME RUSITETOVË2009
DIALEKTIKA E SEKUALIRIZIMITJURGEN HABERMASTIRANË
DIKTATURAT NACIONALISTE PËRBALLË SHOQËRISË SË HAPURGEORGE SOROSTIRANË1993
DINAMIKA E RE E MULTIRATELIZMITXHEJMS P.MULDONSHKUP 2014
DIPLOMACIA E MJEDISIT JETËSORLAWRENCE E.SUSKINDKUMANOVË 2008
DIPLOMACIA PUBLIKEFATMIR FAZLIUSHKUP2015
DISKRIMINIMET NË KONKURSET PËR PUNSIM ( RAPORT HULUMTUES )OSBESHKUP2013
DISKRIMINIMI NË BAZË TË PËRKATËSIS ETNIKEOSBESHKUP2013
DISKRIMINIMI SIPAS MOSHËS NË TË DREJTËN NDËRKOMBTAREBEKIM KADRIUTETOVË 2015
DISKUTIMI MJETET DHE TEKNIKAT PËR DEMOKRACI NË KLASËSTIVEN D. BRUKFLID, STIVEN PRESKILSHKUP 2013
DISKUTIMI PËR ETIKËNBOTIMI INSTITUTI SHQIPTAR TË MEDIAS/
DORACAK PËR PRAKTIKUESIT-KRIMIN KOMPJUTERIKVLLADIMIR MILLOSHEVSKI,MARKO ZVËRLEVSKI, SPASENKA ANDONOVASHKUP2014
DORACAK PËR SHKATHTËSITË MBROJTËSE TË AVOKATIT NË PROCEDUR PENALEOSCE
SKOPJE2009
DORACAK PËR TË DREJTAT E NJERIUT DHE NISMAVE CVILE LGBT ‐ SËZHARTO TRAJNOVSKISHKUP2013
DREJT NJË TEORIE ISLAME PËR MARRËDHËNIET NDËRKOMBËTAREABDULLAHMID A. EBU SULEJMANISHKUP2005
DREJTIMET E ZHILLIMIT TË SISTEMIT POLITIK TË VETËQEVERISJESEDVARD KARDELPRISHTINË 1978
DYZET VJET FJALËSANDRO CIOTTITIRANË2002
E DREJTA 1 1995ISMET SALIHUPRISHTINË1995
E DREJTA 1 1997RAGIP HALILI,MEHDI HETEMI,REXHEP MURATIPRISHTINË1997
E DREJTA 2 1996VESEL LATIFIPRISHTINË 1996
E DREJTA 2 1997VESEL LATIFIPRISHTINË1997
E DREJTA 3 1996VESEL LATIFIPRISHTINË1996
E DREJTA 3 1997REXHEP MURATIPRISHTINË 1997
E DREJTA 4 1996ABDULLA ALIU, BAJRAM UKAJPRISHTINË1996
E DREJTA 4 1997REXHEP MURATIPRISHTINË
E DREJTA ADMINISTRATIVEJEAN WALINGSHKUP 2013
E DREJTA CIVILEABDULLA ALIUPRISHTINË2013
E DREJTA DETYRUESE 2 - PËRGJEGJËSIA QYTETARE DHE KUAZI ‐MARRËVESHJETMURIEL FABR MANJANSHKUP 2012
E DREJTA E AUTORIT FJALOR TERMINESH МИРЈАНА П.АЌИМОВСКА, ЈАДРАНКА Д.АНАСТАСОВСКА, ВАЛЕНТИН ПЕПЕЉУГОСКИ, ГОЦЕ НАУМОВСКИ, НЕНАД ЗДРАВЕВА, НЕНАД ГАВРИЛОВИЌSHKUP2007
E DREJTA E INSTITUCIONEVE TË BASHKIMIT EVROPIANJACQUES PERTEKSHKUP 2011
E DREJTA E KONTRATAVE ADMINISTRATIVEKRISTOFER GUTIERSHKUP 2011
E DREJTA E MEDIAVE ELEKTRONIKE NË SHQIPËRIKATHLEEN IMHOLZ ELINA KOCI ROBERT RITLLERTIRANË2001
E DREJTA E PENGUTIVS PIKOSHKUP 2011
E DREJTA E PROCEDURËS PENALE E MAQEDONISËAZEM HAJDARIPRISHTINË2004
E DREJTA E PUNËSALEN SUPIOTSHKUP 2010
E DREJTA E SERVITUTEVE, PYETJE, PËRGJIGJE, SHEMBUJAGIM NUHIUTETOVË2005
E DREJTA E SIGURIMIT SOCIALZHAN PJER LABORDSHKUP 2012
E DREJTA E UNIONIT EVROPIAN DHE POLITIKA E PËRBASHKËTZHERAR DRUZEN, GERARD DRUESWESHKUP 2013
E DREJTA E VETËVENDOSJES DIMENSIONI NDËRKOMBËTAR I PROBLEMIT TË KOSOVËSBLERIM REKASHKUP 1996
E DREJTA EVROPIANA DHE NDËRKOMBËTARE PËR TË DREJTAT E NJERIUTFREDERIK SUDRESHKUP 2013
E DREJTA EVROPIANEBASHKIM ZAHITITÜBINGEN2000
E DREJTA FINANCIARELJUPCO BLLAZHEVSKITETOVË2006
E DREJTA FISKALEJEAN JACQUES BIENVENUSHKUP 2012
E DREJTA KUSHTETUESE ‐ DEMOKRACIT OLIVER BUHAMELSHKUP2004
E DREJTA KUSHTETUESE ‐ DEMOKRACIT DOMINIK DEJVISSHKUP 2013
E DREJTA LAW REVISTË PËR ÇËSHTJE JURIDIKETAFILAJ GROUPPRISHTINË 2012
E DREJTA ME NJOHURIT THEMELORE TË SË DREJTËS AFARISTEMEHDI J. HETEMIPRISHTINË1996
E DREJTA NDËRKOMBËTARE E TË DREJTAVE TË NJERIUTGENTIAN ZYBERITIRANË2011
E DREJTA NDËRKOMBËTARE PËR KËRKESËN E INVESTIMEVEZAKARI DAGLASSHKUP 2013
E DREJTA NDËRKOMBËTARE PRIVATE VËLLIMI 2 PJESA E POSAÇMEDOMINIK BURO, HARASIJA MUIRVATSHKUP 2012
E DREJTA NDËRKOMBËTARE PRIVATE VËLLIMI 2 PJESA E POSAÇMEBEKIM KADRIUTETOVË 2015
E DREJTA OBLIGUESE 1‐ KONTRATA DHE DETYRIMI I NJËANSHËMMURIEL FABR MANJANSHKUP 2013
E DREJTA PENALEROCKIN AHENBAHSHKUP 2012
E DREJTA PËR TË TREGUAR ROLI I MASSMEDIAS NË ZHVILLIMIN E EKONOMISËINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIASTIRANË2003
E DREJTA PROCEDURALE CIVILE IFAIK BRESTOVCIPRISHTINË2000
E DREJTA PROCEDURALE CIVILE NDËRKOMBËTAREFAIK BRESTOVCIPRISHTINË2000
E DREJTA PUBLIKE E QEVERISJES PUBLIKE DHE VEPRIMI ADMINISTRATIVMISHEL VEPROSHKUP 2012
E DREJTA PUBLIKE E MARRËVESHJEVE QEVERITAREA.C.L.DEJVISSHKUP 2013
E DREJTA SENDORE ( PRONËSIA )ABDULLA ALIUPRISHTINË 2009
E DREJTA FAMILJARE DHE TRASHIGIMORE (ROMAKE)BASHKIM SELMANI, BEKIM REXHEPIFERIZAJ 2009
E DREJTA PUBLIKE NDËRKOMBTAREDENIS ALLANSHKUP 2015
EDUKIMI MEDIATIKBARDHYL MUSAI,JONILA GODOLE,TIDITA ABDURRAHMANITIRANË2011
EFIKASITETI I PUSHTETIT GJYQËSOR GJATË LUFTIMIT TË KRIMIT TË ORGANIZUAR DHE KORUPSIONITOSCESHKUP2015
EKSEKUTIMI I VENDIMEVE GJYQËSOR TË FORMËS SË PRERË NË MBROJTJE TË TË DREJTAVE TË INDIVIDËVEAVOKATI I POPULLIT NË BASHKËPUNIM ME KOMITETIN SHQIPTAR TË HELSINKITTIRANË 2004
EKZEKUTIMI I DËNIMIT ME BURGIM NË SHQIPËRIREXHEP GASHIPRISHTINË 2001
ELEMENTËT E GAZETARISËBIL KOVACH,TOM ROSENSTIELTIRANË2009
ETIKA DHE GAZETARIA NË SHQIPËRIINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIASTIRANË2006
ETIKA E MEDIAVE DIXHITALECHARLES ESSTIRANË
EVROPA SHTËPIJA JONË E PËRBASHKËTZHAN MONESHKUP2007
FAQJA NJË DHE E ARDHMJA E GAZETARISËDAVID FOLKLENFLIKTIRANË
FEJA DHE PROFANIAERNEST GELLNERTIRANË
FËMIJËT DHE MEDIATINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIASTIRANË2011
FEMINIZMI MODERN DHE POSTMODERNZEKIJE DEMIRISHKUP2006
FILOZOFIAFERAT POLISISTRUGË 2004
FILOZOFIA E TË DREJTËSRAJNHOLLD CIPELIUSSHKUP2011
FILOZOFIA POLITIKERAINO MALNES,KNUT MIDGAARDSHKUP2008
FINANCIMI PUBLIK ME VËSHTRIM TË POSAÇËM NË KOSOVË ISABRI KADRIUPRISHTINË2002
FJALORTH TERMINOLOGJIK I TË DREJTAVE TË NJEIUTERALDA METHASANI, GJYLIETA MUSHKOLAJTIRANË2002
FORMIMI I MBYKQYRJES CIVILE DHE I MENAXHIMIT TË SEKTORIT TË SIGURISË NË KOSOVËKIPREDPRISHTINË2005
FRIKA NGA NUMRAT E VEGJËLARJUN APPADURAITIRANË2006
GAZETA INVESTITATIVEINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIASTIRANË2005
GAZETA UNIVERSITAREUNIVERSITETI SHETËROR I TETOVËSTETOVË 2014
GAZETARI GLOBALEPHILIP SEIBTIRANË2009
GAZETARIA 2 PROBLEME TË MJESHTËRISË DHE FORMAT E PASQYRIMIT PUBLICISTIKHAMI BORICITIRANË2002
GAZETARIA 2.0 TË MERESH ME INFORMACIONE NË KOHËN E INTERNETITBOTIM I INSTITUTIT SHQIPTAR TË MEDIASTIRANË2004
GAZETARIA POLITIKE SFIDA TË REJA ,PRAKTIKA TË REJAREYMOND KUHN ,ERIK NEVEUTIRANË2002
GAZETARIA PROFESIONALE DHE VETË RREGULLIMIORGANIZAATA E KOMBEVE TË BASHKUARA PËR ARSIM DHE KULTIRANË2005
GAZETARIA UNIVERSALEDAVID RANDALLTIRANË2003
GAZETARI 3 ( NJOHURI TË PËRGJITHSHME )YLBER LILI, SALAJDIN SALIHUOHËR2009
COOL -TURË E VOGËL GJYQËSORESHOQATA E QYTETARËVE FORUMI ARSIMOR I TË RINJËVESHKUP2005
GUIDË PËR MARDHËNIET, ME MEDIAN PËR KOMUNITETIN ROMLESLY ABDELA, TIM SYMONDSTRANË2004
HISTORIA BASHKOHORE POLITIKE DHE SHOQËROREGI ANTONETISHKUP 2011
HISTORIA E IDEVE POLITIKE VËLLIMI 1ZHAN TUSHARSHKUP2012
HISTORIA E IDEVE POLITIKE VËLLIMI 2ZHAN TUSHARSHKUP2012
HISTORIA E MEDIASINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIASTRANË2004
HISTORIA E SË DREJTËS PRIVATE FRANCEZE QË NGA 1804JEAN ‐ LOUIS HALPËRINSHKUP 2011
HUMANIZMI NË EPOKËN E GLOBALIZIMITDIPESH CHAKRABARTYTIRANË2006
HYRJE NË SIGURINËROBERT J.FISHER,EDVARD HELIBOZEK,GION GRINSHKUP 2015
HYRJE NË TË DREJTËN E UNIONIT EVROPIANBLERIM REKA, YLBER SELATETOVË2011
I BESOJM MOSBESIMITIVAN KRASTEVTIRANË2014
IDENTITETI DHE DHUNA ILUZIONI I FATITAMARTYA SENTIRANË 2006
IMPERIALIZIMI SI FAZA MË E LART E KAPITALIZMITVLLADIMIR ILENINPRISHTINË 1977
IMPLIKIME ETIKE TË TEKNOLOGJIVE TË REJA: ANKETIMMARY RUNDLE,CHRIS CONLEYTIRANË2007
INSTITUCIONET DHE POLITIKAT E UNIONIT EVROPIANBLERIM REKATETOVË2010
INSTITUCIONET E BASHKIMIT EVROPIAN DHE PROCESI I INTEGRIMIT TË MAQEDONISËNË BASHKIMIN EVROPIANSADIK ZENKUKËRÇOVË 2013
INTEGRIMI I BALLKANIT PERENDIMOR NË UEARTA IBRAHIMISHKUP2009
JETA ME NATYRENFRANK FISHER, MAAPTENA HAJERSHKUP2009
JURISPODENCAMILAM FETAITIRANË2012
JUSTICA-INTERNATIONAL JOURNAL OF LEGAL SCIENCES Nr.1UNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË 2013
JUSTICA-INTERNATIONAL JOURNAL OF LEGAL SCIENCES Vol.2 / Nr.1UNIVERSITETI SHETËROR I TETOVËSTETOVË 2014
JUSTICA-INTERNATIONAL JOURNAL OF LEGAL SCIENCES Vol.2 / Nr.2UNIVERSITETI SHETËROR I TETOVËSTETOVË 2014
JUSTICIA-INTERNATIONAL JOURNAL OF LEGAL SCIENCES Vol.3 / Nr.3-4UNIVERSITETI SHETËROR I TETOVËSTETOVË 2015
JUSTICIA-INTERNATIONAL JOURNAL OF LEGAL SCIENCES Vol.3 / Nr.5UNIVERSITETI SHETËROR I TETOVËSTETOVË2016
JUSTICIA-INTERNATIONAL JOURNAL OF LEGAL SCIENCES Vol.4 / Nr.5UNIVERSITETI SHETËROR I TETOVËSTETOVË 2016
JUSTICIA-INTERNATIONAL JOURNAL OF LEGAL SCIENCES Vol.4 / Nr.6UNIVERSITETI SHETËROR I TETOVËSTETOVË 2016
JUSTICIA-INTERNATIONAL JOURNAL OF LEGAL SCIENCES Vol.5 / Nr.7UNIVERSITETI SHETËROR I TETOVËSTETOVË 2017
JUSTICIA-INTERNATIONAL JOURNAL OF LEGAL SCIENCES Vol.5 / Nr.8UNIVERSITETI SHETËROR I TETOVËSTETOVË 2017
KMD NË FUNKSIONT TË MBROJTJES NGA DISKRINIMIAGIM NUHIU,IRENA MITEVSKA,LENÇE KOCEVSKA,RIZVAN SULEJMANISHKUP2014
KODE DHE UDHËZIME PËR ETIKËN E GAZETARISËINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIAS/
KODI CIVIL -BAZAT E SË DREJTËS CIVILESHTAUDINGERSHKUP 2015
KODI ETIK I MEDIA SHQIPTAREOSBETIRANË2006
KODI ETIK TË PROKURORËVE PUBLIKE NË RMOSCESHKUP2014
KODI PENAL I REPUBLIKËS SË MAQEDONISËKUVENDI I REPUBLIKËS SË MAQEDONISËSHKUP1996
KODIFIKIMI I LEGJISLACIONIT PENALOSCESHKUP2015
KONFERENCA E DYTË E ISH ‐ STUDENTËVE TË CHEVENING‐UT TË EVROPËS JUGLINDOREKRISTINA HAXHI-VASILEVASHKUP2013
KONFLIKTI ETNIK RELIGJIONI , IDENTITETI, POLITIKAS.A.JANAKOSSHKUP 2009
KONVENTA E KOMBEVE TË BASHKUARA KUNDËR KORUPSIONIT ME KOMENTIMMEHDI J. HETEMIPRISHTINË 2013
KONVENTAT E GJENEVËS TË 12 GUSHTIT 1949 DHE PROTOKOLLET SHTESËKOMITETI NDËRKOMBËTAR I KRYQIT TË KUQ/
KORUPSIONI DHE ANTIKORUPSIONI NË SISTEMIN E SË DREJTËSISËCRISTI DANILETTIRANË2011
KOSOVA NË DOKUMENTET E KONGRESIT AMERIKAN ( 1986 ‐ 1995 )BLERIM REKAPRISHTINË 1995
KOSOVA PËR POLITIKËN E BE ‐ SË 1991 ‐ 2007SYLË UKSHINISHKUP 2008
KOZMOPOLITIZMI IMKWAME ANTHONY APPIAHTIRANË2008
KRIJIMI I VLERËS PUBLIKE UDHËHEQJA STRATEGJIKE NË PUSHTETMARK.H MURSHKUP 2013
KRIM I ORGANIZUARDASHMIR NASUFISTRUGË 2016
KRIMET E LUFTËS KUNDËR POPULLSIS CIVILE NË KOSOVË GJATË PERIUDHËS SHEK.1998 QERSHOR 1999AZEM HAJDARIPRISHTINË2002
KRIMINALISTIKAVESEL LATIFITETOVË 2007
KRIMINALISTIKARICHARD SEIFERSITENSHKUP2010
KRIMINALITETI I TË MITURVE NË KOSOVË 2001 ‐ 2003AZEM HAJDARIPRISHTINË2003
KUFIJTË E RINJ DHE VLERAT UNIVERZALEZYGMUNT BAUMANTIRANË2006
KULTURAT LIKUIDE NË TOKËN DJERRËROGER BARTRATIRANË2006
KUPTIMI MBI TE DREJTAT E NJERIUT RITJA E RESPEKTIMIT TË TYRE KUSHT PËR ZHVILLIMIN NË MAQEDONIMENDIM ZENKUKËRÇOVË 2013
KUSHTETUTA E REPUBLIKES SË KOSOVËS KOMENTAR BOTIMI IE.HASANI, L. CUKALOVICPRISHTINË 2013
KUSHTETUTA E UE ‐ RUBIKONI I SUPERNACIONALESBLERIM REKASHKUP 2007
LAJME DREJTËPËRDEREJTINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIASBELGJIKË2003
LAJMET E FUNDIT MBI GAZETARINËBOTIM I INSTITUTIT SHQIPTAR TË MEDIASTIRANË2007
LAJMETE E TRANSMETUARA.SHKRIM DHE RAPORTIMIRIS LUARASITIRANË2000
LECITIMI PUBLIK DHE TENDERIMI ZEJNEL SHABANITETOVË2009
LETRAT E FEDERALISTIT PJESA E DYTË ( LETRAT 46-85 )ALEKSANDËR HAMILTON, XHEJMS MEDISON,XHON XHEJ/
LIBËR SHKOLLOR PËR ANALIZË EKONOMIKE TË SË DREJTËS CIVILEHANS-BERND SHEFER,KLAUS OTSHKUP 2014
LOGJIKA E VEPRIMIT KOLEKTIVMANKUR OLSONSHKUP 2010
LUFTA NË MAQEDONI NË VITIN 2001GËZIM OSTRENINSHKUP2006
MAKSIZMI SOCIALIZMI DHE VETËQEVERISJAEKREM MURTEZANIMITROVICË 1981
MANUAL I ABC-SË SË INTERNETITMUSTAFA NANOTIRANË2010
MANUAL PËR KOMUNIKIMIN POLITIKFONDACIONI KONRAD-ADENAUER-STIFTUNGTIRANË2010
MANUAL PËR RAPORTIMIN E DIVERSITETITINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIASTIRANË
MANUALI I FRASKATITFATOS DEGATIRANË2008
MANUALI I PËRDORIMIT TË METODOLOGJISË PËR VLERSIMIN E ZBATIMIT TË RREGULLATIVËSOSCESHKUP2013
MANUALI I RAPORTIMIT TË DIVERSITETITDAVID TULLERLONDËR2003
MARDHËNIET JURIDIKO - CIVILE NË LIGJIN E XII TABELAVEMUSLI HALIMITETOVË2005
MARDHËNIET NDËRNACIONALE DHE UNINONI EUROPIANKRISTOFER HILL, MAJKËLL SMITSHKUP 2015
MARDHËNIET NDËRKOMBTAREBLERIM REKA, YLBER SELATETOVË2015
MARSIZMI DHE VETËQEVERISJAMITRO ILIEVSKI, STOJAN JORDANOSKISHKUP1978
MARVESHJA E OHRIT-BAZË E DEMOKRATIZIMIT DHE E INTEGRIMIT EUROATLANTIK TË MAQEDONISËMILAM FETAITETOVË2017
MBROJTJA E PËRGJITHSHME POPULLORE DHE VETËMBROJTJA SHOQËRORE RSFJMILLAN VUCINIQSPLIT 1980
MBROJTJA NDËRKOMBËTARE E TË DREJTAVE TË NJERIUT DOKUMENTET I IIZEJNULLAH GRUDAPRISHTINË 2000
MBROJTJA NGA DISKRIMINIMI NË TË DREJTËN NDËRKOMBËTARE DHE R.MBEKIM KADRIUTETOVË 2015
MEDIA DHE SHOQËRIA E INFORMCIONIT NË SHQIPËRIINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIASTIRANË
MEDIA E MINORITETEVEINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIASTIRANË2005
MEDIA LOKALE PEISAZH DHE UDHËZUESINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIASTIRANË2003
MEDIA, SHOQËRIA, BOTANICK COULDRYTIRANË
MEDIA,INTERNETI DHE FËMIJËTINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIASTIRANË
MEDIAT DHE TË DREJTAT E FËMIJËVEBOTIM I INSTITUTIT SHQIPTAR TË MEDIAS/2005
MEDIAT NË ERËN E INTERNETIT DHE GLOBALIZIMITBOTIMI INSTITUTI SHQIPTAR TË MEDIASTIRANË2009
MEDIAT ONLINE NË SHQIPËRIRAPO ZGURITIRANË
MENDIMI POLITIK MODERNMUHAMEDIN KULLASHIPRISHTINË2005
METODAT SHOQËRORE HULUMTUESEV. LORENS NJUMANSHKUP2010
METODIKA MODERNE NË EKSPERTIMIN KRIMINALISTIKVLLADIMIR IKONOMITIRANË2004
METODOLOGJIA JURIDIKEAZEM HAJDARIPRISHTINË2002
MISIONI I KOMBEVE TË BASHKUARA NË KOSOVË DHE PRIVATIZMI I PRONËS SHOQËROREKIPREDPRISHTINË2005
MJEKSIA LIGJOREVINCNTY DIMAIO, DOMINIK DIMAIOSHKUP2010
MONITORIMI I AKSESIT NË INSTITUCIONET PUBLIKE 2014INSTITUTI SHQIPTAR I MEDIASTIRANË2014
MONITROTIMI I AKSESIT NË INSTITUCIONET PUBLIKEINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIASTIRANË2012
NDARJA E PUSHTETIT DHE ZBATIMI I MARVESHJES KORNIZË TË OHRITFRIEDRICH EBERT STIFUNGSHKUP
2008
NË KËRKIM TË SENSIT TË HUMBURADAM MICHNIK TIRANË2011
NË VEND TË PËRPLASJES, ALEANCË E QYTETËRIMEVEINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIASTIRANË
NGA ANALOGU NË DIXHITALINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIASTIRANË2010
NGA ''LALBANEZE D′ITALIA'' (1848) TE ''JEHONA E TIRANËS'' ( 1944)MAKSIM GINAITIRANË2003
NJË HIMN PËR HIBRIDIZIMINALES DEBELJAKTIRANË
NOTERIALIRIM BEGZATITETOVË 2010
OFENDIMI DHE SHPIFJA DHE KOMPENZIMI I DËMITOSMAN KADRIUTETOVË 2017
ORGANIZATA JO FITIMPRURËSE PËR ANGAZHIM SHTETI SOCIAL NË KOH TË MARRËVESHJEVESTIVEN RATGEB, SMITH MAJKËLL LIPSKISHKUP2010
ORIGJINA E FAMILJES, E PRONËS PRIVATE DHE E SHTETITFRIDRIH ENGELSPRISHTINË 1976
PAGA ÇMIMI DHE FITIMIKARL MARKSPRISHTINË 1979
PAGESAT NDËRKOMBËTAREMEHDIJ HETEMIPRISHTINË 2001
PANAIRI I TOLERANCËSCLAUDIO MAGRISTIRANË2001
PAQJA E FTOHTËSELIM IBRAIMITETOVË2016
PARIMET E LIRISË DHE SIGURISË PËR GJERMANIN ‐ FONDACIONIKONRAD ADENAUER KARSTEN GRABOWBERLIN2008
PARIMI I MBROJTJES NGA DISKRIMINIMIAGIM NUHIUGOSTIVAR 2014
PARLAMENTARIZMIJUSUF ZENDELITETOVË2013
PARTIA JONË ORGANIZIMI DHE STRUKTURA E PARTIVE POLITIKENORM KOMUNIKATIVPRISHTINË2004
PERIFERITË DHE KUFIJTË NË NJË EVROPË POST ─ PERËNDIMOREGERARD DELANTYTIRANË
PËRPLASJA E INJORACAVERAMIN JAHANBEGLOOTIRANË
PHILOSOPHICA-INTERNATIONAL JOURNAL OF SOCIAL AND HUMAN SCIENCESUSHT 5/2016-FAKULTETI FILOZOFIKTETOVË 2016
PIRATË NË KANALIN E KORFUZITALBERT KOTLINITIRANË2007
PJESËMARRJA E PUBLIKUT NË PROCESET E PËRGADITJES SË LIGJEVEMARIJA SAZDEVSKI, SIMONA OGNENOVSKASHKUP2013
POLITIKA KRIMINALEVESEL LATIFIPRISHTINË 2003
POLITIKA NDËSHKIMORE NDAJ DELIKTEVE TË GJAKUT NË KOSOVË TË PERIDHËS 1980 ‐ 1989REXHEP GASHIPRISHTINË 2003
POLITIKA SOCIALEJOHN BALDOK, LAVINIA MITONSHKUP 2014
PRAKTIKA E MARDHËNIEVE ME PUBLIKUNFRASER P.SEITELSHKUP 2013
PRINCIPET E DREJTËS INVESTUESE NDËRKOMBËTAREDOLLCHER DHE SHROJERSHKUP 2012
PRINCIPET E SË DREJTËS NDËRKOMBËTARESHON .D MARFISHKUP 2012
PROFESIONI: REPORTER NË LUFTËBOTIM I INSTITUTIT SHQIPTAR TË MEDIASTIRANË2000
PRONËSIA E MEDIAS DHE NDIKIMI I SAJ NË PLURALIZMIN DHE PAVARËSINË E MEDIASINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIASTIRANË2004
PRONËSIA INTELEKTUALEFATOS DEGATIRANË2014
PUBLIKU NË PROCEDURËN PENALESASHE DIMOVSKI,JOVAN ILIEVSKI,ZORAN DIMITRIEVSKISHKUP2014
PUSHTETI GJYQËSOR NË MAQEDONIAGIM NUHIUTETOVË2008
QYTETARI E LËVIZSHME?IVAYLO DITCHEVTIRANË
RADIOPËRHAPJA E SHËRBIMIT PUBLIK NË TRANZICIONMONRO E. PRAJS DHE MARK REBOJBEOGRAD2002
RAPORT FINAL PËR PËRGJIGJEN INSTITUCIONALE KUNDËR PAREGULLSIVE ZGJEDHORE 2008-9OSCESHKUP2009
RAPORTI VJETOR 2003 I AVOKATIT TË POPULLITKUVENDI I REPUBLIKËS SË SHQIPËRISËTIRANË2004
RAPORTIMI I DREJTË DHE I BALANCUAR I ZGJEDHJEVEHENRIK KEITH HANSENTIRANË2009
REFORMA E PENSIONEVENIKOLAS BAR, PETAR DAJMONDSHKUP 2013
REKLAMIMI DHE PROMOVIMIXHORXH E.BELÇ, MAJKËL A.BELÇKOЧАНИ2011
RËNDËSIA E INTEGRITETIT TË MEDIASINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIASTIRANË2014
RËNIMI I AUTONOMISË SË KOSOVËSSHOQATA E PAVARUR E JURISTËVE TË KOSOVËSPRISHTINË 1992
ROLI I KOMUNIKIMIT NË INTEGRIMET RAJONALE DHE GLOBALEUNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2009
RREGULLATIVA DHE PAREGULLSITË ZGJEDHORE NË RMSUBHI JAKUPITETOVË2017
RRJETI I KORRUPSIONITPETER EIGENGJERMANI2003
RRUGA E MBIJETESËSDRITA MEMETI, AFERDITA SKËNDERITETOVË 1999
SEGREGACIONI I FËMIJËVE ROMË NË PROCESIN ARSIMORJOVAN ANANIEVSHKUP2014
SFIDAT POLITIKENASER PAJAZITISHKUP2008
SHKAKTIMI I DËMIT DHE PËRGJEGJËSIA CIVILE JURIDIKEOSMAN KADRIUTETOVË2003
SI BËHEN LIGJET NË AMERIKËSËR REDUARD F.UILLET I RIU/
SI FUNKSIONON DEMOKRACIARUDI BORBATI/
SI TË BËHEMI QYTETARË TË MIRËDIANE REVITCHSHKUP 2013
SI TË KRIJOJSH NJË ZYRË SHTYPIFRANCESKO PIPATIRANË2002
SI TË NJOHËSH TË VËRTETËN NË EPOKËN E MBINGARKESËS SË INFORMACIONITBILL KOVACH, TOM ROSENSTIELTIRANË
SIGURIMI I TË DREJTËS PËR MBROJTËS LIGJOROSCESHKUP2010
SISTEMI AMERIKAN I QEVERISJESMERSIM MAKSUTITETOVË 2007
SISTEMI I TË DREJTAVE TË NJERIUTALI MUSLIUSHKUP 2012
SISTEMI POLITIK BASHKËKOHOR EUROPALLAMBRO FILOTIRANË
SISTEMI POLITIK I DEMOKRACISË SOCIALISTE VETËQEVERISËSEEDUARD KARDELPRISHTINË 1979
SOCIOLOGJIA E SË DREJTËSFERAT POLISI, ALI MUSILUSHKUP 2015
SPANJA NË DEMOKRACI 1975─2000CHARLES POWELLTIRANË2005
SPORT AND HEALTH Vol.1,No.1FACULTY OF PHYSICAL EDUCATION,STATE UNIVERSITY OF TETOVATETOVA2014
SPORT AND HEALTH Vol.2,No.3/4FACULTY OF PHYSICAL EDUCATION,STATE UNIVERSITY OF TETOVATETOVË 2015
TAKTIKA KRIMINALISTIKEVESEL LATIFIPRISHTINË2001
TË BURGOSURIT POLITIK SHQIPTARË NË KOSOVË 1945 ‐ 1990SABILE KECMEZISHKUP2009
TË DREJTAT E NJERIUT NË EUROPËNUALA MOLE, BILJANA BRAITHWAITE,CATHARINA HARBY,LEDI BIANKU, ILIR PANDATIRANË2003
TË DREJTAT E NJERIUT ZHVILLIMI DHE MBROJTJA E TYREMENDIM ZENKUKËRÇOVË 2013
TË JETUARIT SË BASHKUYASHA LANGE/2009
TË KUPTUARIT E KRIMEVE TË URETJESOSBESHKUP2013
TË RISHPIKËSH EUROPËN NJË VIZION KOZMOPLOITURLICH BECKTIRANË2006
TË VEGJEL, POR TË RËNDËSISHËMINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIASTIRANË2014
TEKSTE KANONIKE TË KËRKIMIT NË MEDIAELIHU KATZ, TAMAR LIEBES AVRIL ORLOFTIRANË2009
TELEVIZIONI NË EUROPË: RAPORTET VIJUESE 2008INSTITUTI SHQIPTAR I MEDIASTIRANË2008
TELEVIZIONI NË EUROPË: REGULLIMI,POLITIKAT DHE PAVARËSIAMONITORIM 2005 SHQIPËRITIRANË2005
TEORIA DHE PRAKTIKA PARLAMENTAREARSIM BAJRAMISHKUP2002
TEORIA E PËRGJITHSHME PËR SHTETIN SHKENCA POLITIKERAJNHOLLD CIPELIUSSHKUP 2012
TERMINOLOGJIA POLITIKE -KONFLIKTI I ARMATOSUR NË MAQEDONI 2001YMER ISMALLITETOVË2013
TERRORIZMIHAKI DEMOLLIPRISHTINË2002
TRADITA E SË DREJTËS CIVILE HYRJE NË SISTEMET JURIDIKE TË EVROPËS PERENDIMORE DHE TË ADJOHN ENRY MERRYMDN/
TRAFIKIM ME NJERËZ DHE MEDIAT SASHA DIMOVSKI,MARIJA TODOROVSKA,STOJNE ATANASOVSKA DIMISHKOVSKA SHKUP2010
TRAJTIMI I ÇËSHTJEVE SOCIALE NË SHTYPIN E SHKRUARINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIAS/
UDHËZUES MBI BAZAT E DISKRIMINIMITOSBESHKUP2013
UDHËZUES PËR GAZETARËT SI TË SHTIJNË NË DORË INFORMACIONIN E QEVERISËHELEN DARBISHIRE E ACCESS INFO EUROPE,CHRISTIAN MIHIR I N-OST/
UDHËZUES PËR MARRËDHËNIET ME MEDIAN PËR ORGANIZATAT JO-QEVERITARESARAH SILVERLONDËR2003
UDHËZUES PËR PASQYRIMIN E ZGJEDHJEVE NË MEDIAINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIASTIRANË2009
UDHËZUES PRAKTIKINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIASTIRANË2014
UNIVERSALITY,GLOBALIZATION AND THE RULE OF LAW//2015
VENDBANIMET ME POPULLSI MUSLIMANE NË MAQEDONISHERAFEDIN S. KASOPRISHTINË2005
VENDOSJA E SUPERMARSIT I TË DREJTËS EVROPIANE FORMIMI I MBIZORIMIT NDËRKOMBËTAR I TË DREJTËS NË EVROPKAREN J.ALTERSHKUP2012
VEPRA 2 ‐ 3GAZMEND ZAJMIPEJË 2003
VEPRA PENALE ME NATYRË KORUPSIONI ME NJË VËSHTRIM TË POSACËM NË KOSOVAZEM HAJDARIPRISHTINË2003
VEPRIMET HETIMOREOSCESHKUP2010
VETËMBROJTJA SHOQËRORE STRATEGJIS E SHOQËRIS SONË SOCIALISTE VETEQEVERISËSEASLLAN SELMANISHKUP1982
VIKTIMA E DELIKTEVE TË GJAKUT NË KOSOVËHALIM KULIQIPRISHTINË 2003
VITET E SHPRESËSBLERIM REKASHKUP1991
VIZIT ME CICERON NË MUZEUN E KOMUNIZMITSLAVENKA DRAKULIÇTIRANË2011
VJETARI 1995 ANNUALSHOQATA E PAVARUR E JURISTËVE E KOSOVËS/1995
VJETARI 2003AKADEMIA E SHKENCAVE DHE E ARTEVE E KOSOVËSPRISHTINË2004
ZBATIMI I KONFISKIMIT TË PRODUKTEVE NGA VEPRAT PENALE SIPAS RETHANAVE TE KODIT PENAL 2009OSCESHKUP2010
ZBATIMI PRAKTIK I MARËVESHJES PËR LLOJIN DHE LARTËSINËE SANKSIONIT PENAL NË VITIN E PARË TË ZBATIMIT T+F193ËOSBESHKUP2016
ZHVILLIMI I INTERNETIT DHE I MEDIAVE SOCIALE NË SHQIPËRIINSTITUTI SHQIPTAR I MEDIASTIRANË2015
ZINEDIN ZIDANI OSE LOJA ME PËRKATËSITËNIKOLA TIETZETIRANË
TEORIA E PËRGJITHSHME E SË DREJTËS DHE SHTETITHANS KELSENSHKUP2018
TË DREJTAT E NJERIUTALI MUSLIUSHKUP2018
УЧЕСТВО НА ЈАВНОСТА ВО ПРОЦЕСИТЕ НА ПОДГОТОВКА НА ЗАКОНИМАРИЈА ,СИМОНА ОГНЕНОВСКАСКОПЈЕ2013
МЕЃУНАРOДНА КЉАСИФИКАЦИЈА НА ФИГУРАТИВНИТЕ ЕЛЕМЕНТИ НА МАРКИТЕДРЖАВЕН ЗАВОД ЗА ИНДУСТРИСКА СОПСТВЕНОСТ РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈАСКОПЈЕ2010
МЕЃУНАРОДНО ПРАВО VI ИЗДАНИEМАЛКОМ Н.ШОСКОПЈЕ2009
ПРИНЦИПИ НА МЕЃУНАРОДНОТО ПРАВОШОНД МАРФИСКОПЈЕ2011
ПРИНЦИПИ НА ЈАВНО МЕЃУНАРОДНО ПРАВОИАН БРАУНЉИСКПЈЕ 2009
РЕШАВАЊЕ НА СПОРОВИТЕ ВО МЕЃУНАРОДНИТЕ ПРАВАКОЉИЕР И КОЛНЕРСКОПЈЕ2009
ПОЉИТИКАТА НА МЕЃУНАРОДНОТО ПРАВОКРИСТИЈАН РОУС СМИТСКОПЈЕ 2009
МЕЃУНАРОДНО ПРАВО ЗА ИНВЕСТИЦИСКИ ПОБАРУВАЊАЗАКАРИ ДАГЛАССКОПЈЕ2011
ТЕОРИА НА МЕЃУНАРОДНАТА ПОЉИТИКАКЕНЕТ Н.ВАЛЦИСКОПЈЕ 2009
МЕЃУНАРОДНО ПРАВО И УПОТРЕБА НА СИЛАКРИСТИНА ГРЕУОХРИД2009
РАЗБИРАЊЕ НА МЕЃУНАРОДНИТЕ КОНФЉИКТИ ВОВЕД ВО ТЕОРИЈАТА И ИСТОРИЈАТАЏОЗЕФ С.НАЈ ПОМЛАДИОТСКОПЈЕ 2008
МЕЃУНАРОДНИ ПРАВНА ПОМОШ ВО КРИВИЧНАТА МАТЕРИЈАХАКНЕР ЛОГОДНИ, ШОМБУРГ ВОЛФСКОПЈЕ 2009
МЕЃУНАРОДНО ПРИВАТНО ПРАВО- ОПШТ ДЕЛДОМИНИК ГУРО ,ХАРАЦИА МУИРСКОПЈЕ2011
ПОЉИТИЧКА ТЕОРИЈА И МЕЃУНАРОДНИ ОДНОСИЧАРЛС Р.ГЕИТСТЕТОВО 2009
ИМПЉЕМЕНТАЦИЈАТА НА МЕЃУНАРОДНАТА ХУМАНИТАРНО ПРАВО ВО РEПУБЉИКА .МАКЕДОНИЈАВЛАДИМИР ОРТАКОВСКИСКОПЈЕ2007
ПОЉИТИЧКИ ИНСТИТУЦИИ НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА,ЕВРОПСКА КОМИСИЈААРТА ИБРАХИМИПРИШТИНА 2003
ВТОРО ПРАВИТЕЛСТВО НА ОТЧЕСТВЕНИ ФРОНТМИНЧО МИНЧЕВВЕЛИКО ТРНОВО2002
ДИПЛОМАТИЈАТА И МЕЃУНАРОДНОТО ПРАВО ВО ГЛОБАЉИЗИРАНИТЕ ОДНОСИВИЛФРИД ГОЉЕВСКИСКОПЈЕ 20092009
ГРАМ ПРЕВЕНЦИЈА,МАКЕДОНИЈА И ИСКУСТВОТО НА ОБЕДИНЕТИТЕ НАЦИИ ВО ПРЕВЕНТИВНАТА ДИПХЕНРИК Ј.СОКАЛСКИСКОПЈЕ 20052005
ПРОУЧУВАЊЕ ПОДАТОЦИИ И ПРЕДИДУВАЧКА АНАЉИЗАКОЛИН МЕК КЈУСКОПЈЕ 20092009
ДИПЛОМАТСКИ ЦЕРЕМОНИЈАЛ И ПРОТОКОЛЏОН Р.ВУД, ЏИН СЕРЕС/
НОВАТА ЈАВНА ДИПЛОМАТИЈАЈАН МЕЉИСТЕТОВО 2009
ИНОВАЦИИ ВО ДИПЛОМАТСКАТА ПРАКТИКАЈАН МЕЉИСТЕТОВО 2009
ЈАВНА ДИПЛОМАТИЈАМАРК ЉЕОНАРД, КЕТРИН СТЕДТЕТОВО 2009
ДИПЛОМАТИЈА НА НАЈВИСОКИО НИВОДЕЈВИД Х.ДАНСКОПЈЕ 2009
ДИПЛОМАТИЈА ТЕОРИА И ПРАКСАГ.Р.БЕРИЏПРИЛЕП 2009
ДИПЛОМАТИЈА ЗА CВЕТОТ ШТО СЕ МЕНУВАМАРГАРЕТ ТАЧЕРTЕТОВО 2009
ОСНОВИ НА ТРГОВСКОТО ПРАВОЕУГЕН КЛУНЦИГЕРСКОПЈЕ2012
ПРАКТИКА НА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТАДЕЈВИД РОКФЕЛЕРСКОПЈЕ2011
ВОСПОСТАВУВАЊЕ НА СУПЕРМАТИЈАТА НА ЕВРОПСКОТО ПРАВОКАРЕН Ј.ОЛТЕРСКОПЈЕ2012
ПРИРАЧНИК//2001
ТЕЉЕКОМУНИКАЦИ ВО ЕВРОПАИАЈН НОАМСКОПЈЕ2009
ТЕЉЕКОМУНИКАЦИСКИ ПРАВО И РЕГУЛАТИВАЈАН ВАЛДЕР ,ЏОН ЕЈНЏЕРСКОПЈЕ2009
ДА СЕ ДОЈДЕ ДО ДАРОЏЕР ФИШЕР,ВИЉИЈАМ ЈУРИСКОПЈЕ 2009
ДА СЕ ОДБЕГНЕ НЕВИЉИЈАМ ЈУРИСКОПЈЕ 2009
ЗАЛОЖНО ПРАВОИВС ПИКОСКОПЈЕ2010
ОРГАНИЗИРАН КРИМИНАЛМАЈКЛ Д.ЛАЈМАНСКОПЈЕ 2009
ПРИРАЧНИК ЗА ТРАНСНАЦИОНАЛЕН КРИМИНАЛ И ПРАВДАФИЉИП РАЈКЕЛСКОПЈЕ 2009
ИСТРАЖУВАЊЕ НА КРИМИНАЉИСТИЧКАТА АНАЉИЗАКРИСТОФЕР В.БРУС,СТИВЕН Р.ХИК,ЏУЉ П. КУПЕРСКОПЈЕ 2009
ИСТОРИЈА НА ТЕРОРИЗМОТ ОД АНТИКАТА ОД АЛКАЕДАЖЕРАР ШАЛИЈАН, АРНО БЛИНСКОПЈЕ 2009
ФЕНОМЕНОЛОГИЈА НА МАЛОЛЕТНИЧКИОТ КРИМИНАЛИТЕТ ВО РЕПУБЉИКА МАКЕДОНИЈА ВО ПЕРИОДОТ 1981-2000 ГОДИНАТАТЈАНА ВЕЛКОВАШТИП 2006
СТРАТЕШКОТО РАЗМИСЛУВАЊЕ ВО РАЗУЗНАВАЊЕТО НА КРИМИНАЛОТЏЕРИ Х.РЕТКЛИФСКОПЈЕ 2009
ПРИМЕНЕТА КРИМИНАЉИСТИЧКА АНАЉИЗАКАРИМ Х.ВЕЛДНИСКОПЈЕ 2009
ПРАВОТО НА ЕВРОПСКАТА КОНВЕНЦИЈА ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВАД.Ј ХАРИС Е.Л ГЕИЈТСОХРИД 2009
ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА И СОЦИЈАЛНАТА РАБОТА КОН ПРАКТИКАТА БАЗИРАНА ВРЗ ПРАВАЏИМ АЈФСКОПЈЕ 2009
ГЛОБАЉИЗАЦИЈАТА И ИДНИНАТА НА ТРУДОВОТО ПРАВОЏОН Д.Р КРЕЈ, МАЈКЕЛ ЛИНКСКОПЈЕ 2009
ФУЗИРАЊЕ МЕЃУ МЕЃУНАРОДНОТО ЈАВНО И ПРИВАТНО ПРАВОАЛЕКС МИЛССКОПЈЕ2010
ЕВРОПСКА КОНВЕНЦИЈА ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВАСТИВЕ ГРИРОХРИД 2009
РЕВОЛУЦИЈАТА ВО СТРАТЕШКИТЕ РАБОТИЛОРЕН ФРИДМАНСКОПЈЕ 2009
БОРБА ПРОТИВ НЕВРАБОТЕНОСТАРИЧАРД ЛЕЈАРДСКОПЈЕ2011
ПРАВО НА СОЦИЈАЛНО ОСИГУРУВАЊЕЖАН ПЈЕР ЛАБОРДСКОПЈЕ2011
КАЗНЕНО ПРАВОРОКСИН АХЕНБАХСКОПЈЕ2011
ОБЉИГАЦИОНО ПРАВО 1‐ДОГОВОРОТ И ЕДНОСТРАНАТА ОБВРСКАМУРИЕЛ ФАЈР МАЊАНСКОПЈЕ2011
ОБЉИГАЦИОНО ПРАВО ГРАЃАНСКА ОДГОВОРНОСТ И КВАЗИ ‐ 2МУРИЕЛ ФАЈР МАЊАНСКОПЈЕ2011
ВИЗУЕЛНИ МЕТОДИ ВО ОПШТЕСТВЕНИТЕ ИСТРАЖУВАЊАТАГЕР НАКУЛ,МАРК БАНКССКОПЈЕ 2009
ИЗВРШУВАЊЕ НА СУДСКИ ОДЛУКИ ВО ЕВРОПАВЕНДУ КЕНЕТТЕТОВО 2009
СТРАТЕГИЈА ВО СЕВРЕМЕНИОТ СВЕТЕЛИОТ КОЕН,ЏОН БЕЈЛИССКОПЈЕ 2009
ЗА ПРОБЉЕМИ ОД ОБЛАСТА НА ПРАВОТО ЗА КРИВИЧНА ПОСТАПКАДИТЕР РЕЗНЕРСКОПЈЕ2012
ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ВРЕМЕТО ОДНАТРЕЏУЉИ МОРГЕНСТЕРНСКОПЈЕ 2009
УПРАВУВАЊЕ ПРЕКУ МРЕЖА-НОВИОТ ОБЛИК НА ЈАВНИОТ СЕКТОРСТИВЕН ГОЛДСМИТ И ВИЛИЈАМ Д.ЕГЕРССКОПЈЕ 2008
ЗАШТИТА ОД ЗЕМЈОТРЕСИРОБИН СПЕНС,ЕНДРЈУ КОБУРНСКОПЈЕ2009
ВОВЕД ВО МОДЕРНИ НАВАГАЦИСКИ СИСТЕМЕСМАТ БЕКИРСКОПЈЕ 2009
ОПСТАНОКОТ НА МАЛИТЕ ДРЖАВИДЕЈВИД ВИТАЛСКОПЈЕ 2009
РЕГУЉИРАЊЕ НА МЕДИУМИТЕ КОМПАРАТИВНА СТУДИЈАДЕЈВИД ГОЛДБЕРГСКОПЈЕ2009
ХАЈЕК ПАТ КОН РОПСТВОФ.А. ХАЈЕКТЕТОВО 2009
СПРОВЕДУВАЊЕ НА ПОЉИТИЧКАТА КОМУНИКАЦИЈА ТЕОРИ,СЛУЧАИ И ПРЕДИЗВИЦИФРЕНК ЕСЕРСКОПЈЕ 2009
ПРОБЉЕМИТЕ НА ДЕМОКРАТСКАТА ТРАНЗИЦИЈА И КОНСОЉИДАЦИЈАХУАН Х.ЛИНЦ,АЛФРЕД СТЕПАНСКОПЈЕ2009
ПРЕГЉЕД НА УПРАВУВАЊЕТОАДНАН ИСМАИЉИСКОПЈЕ
ИСТРАЖУВАЧКИ МЕТОДИ НА ПОЉИТИЧКА НАУКАЏЕЈСОН Д. МАЈКОФ,X.T.РЕЈНОЛДССКОПЈЕ 2009
ПОЉИТИЧКИ ПАРТИ И СТАРИ КОНЦЕПТ И НОВИ ПРЕДИЗВИЦИРИЧАРД Д.ГАНТЕРСКОПЈЕ 2009
МОДЕЉИ НА ДЕМОКРАТИЈАДЕЈВИД ХЕЛДСКОПЈЕ 2008
ГРАНИЦИТЕ НА СОЦИЈАЛНАТА ПОЉИТИКАНЕЈТАН ГЛЕЈЗЕРТЕТОВО 2009
ИСТОРИЈАТА НА ПОЉИТИЧКИТЕ ИДЕИЖАН ТУШАРСКОПЈЕ2010
ПРАВНИОТ ОДНОС МЕЃУ ГРАЃАНИНОТ И ДРЖАВАТА ВО ДЕМОКРАТСКО -ПРАВНАТА ДРЖАВАФРИЕДРИСН ЕБЕРТ СТИФТУНГСКОПЈЕ 2011
ЧЉЕН 6.ОД ЕВРОПСКАТА КОНВЕНЦИЈА ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА- ПРАВО НА ПРАВИЧНО СУДЕЊЕЕНДРЈУ ГРОТРИАНТЕТОВО 2009
ПРИРАЧНИК ЗА ИЗРАБОТКА НА СТУДЕНТСКИ ТРУДОВИВИОЉЕТА ПАНЗОВАКУМАНОВО 2007
СОВРЕМЕНО РАКЕТНО НАВЕДУВАЊЕРАФАЕЛ ЈАНУШЕВСКИСКОПЈЕ 2009
РОДОВАТА ИНТЕГРАЦИЈА ВО ЗЕМЈИТЕ ВО РАЗВОЈ КРИТИЧКИКАРОЛАЈН ЦВИТМЕНСКОПЈЕ 2009
РУРАЛЕН РАЗВОЈ НА СОЕДИНЕТИТЕ АМЕРИКАНСКИ ДРЖАВИВИЛИЈАМ А.ГАЛСТОН И КАРЕН Џ.БЕКЛЕРСКОПЈЕ 2009
ЕВРОПСКА ПОЉИТИКА КОМПАРАТИВЕН ВОВЕДТИМ БЕЈЛСКОПЈЕ 2009
КЛУЧНИТЕ КОНЦЕПТИ ВО ПОЉИТИЧКАТА КОМУНИКАЦИЈАДАРЕН Г. ЛИЛЕКЕРСКОПЈЕ 2008
ПРОМЕНЉИВОСТА НА НАДВОРЕШНАТА ПОЉИТИКАКРИСТОФЕР ХИЛПРИЛЕП 2009
ДЕТЕТО,СЕМЕЈСТВОТО И ДРЖАВАТАСТИВЕН МАКЕДО,ИРИС МЕРИН ЈАНГ СКОПЈЕ 2008
ОДИМЕ НА ЛОКАЛНОМЕРИЛИ С. ГРИНДЛСКОПЈЕ 2009
УПОТРЕБА НА ЗЕМЈИШТЕ И ТРАНСПОРТСТЕФАН МАРШАЛСКОПЈЕ2008
ТРАНСФОРМАЦИЈА НА ВОЈНАТАМАРТИН ВАН КРЕВЕЛДСКОПЈЕ 2009
ПОЉИТИЧКА АНТРОПОЛОГИЈАТЕД Ч. ЛЕВЕЛЕНСКОПЈЕ 2009
МАЛОЛЕТНИЧКА ДЕЉИКВЕНЦИЈАМИХАИЛ ВАЛТЕРСКОПЈЕ2011
МЕНАЏИРАЊЕ НА ЛОКАЛНАТА ВЛАСТРИЧАРД Д.БИТМАНСКОПЈЕ 2009
СИРОМАШТИЈАРУТ ЛИСТЕРСКОПЈЕ 2009
ПОЉИТИКАТА НА ЕВРОПСКИОТ ГРАЃАНСКИ КОДЕКСАЛФРЕД СТЕПАНТЕТОВО 2009
ГЛОБАЛНАТА СЕКС ‐ ИНДУСТРИЈА И ПРЕПРОДАЖБА НА ЛУЃЕКАРЕН БИКС, ДИЈАНА АМИРСКОПЈЕ 2009
ОПШТА ТЕОРИЈА ЗА ДРЖАВАТА ПОЉИТИЧКИ НАУКИРАЈН ХОЛДСКОПЈЕ2011
ДА СЕ БИДЕ ПОЉИЦАЕЦБЕРИ М. БЕЈКЕРСКОПЈЕ 2009
НЕ ‐ ДРЖАВНИ ЗАКОНИ И ИДНИ ВОЈНИРОБЕРТ Џ.БУНКЕРСКОПЈЕ 2009
ГЛОБАЛНО ВЛАДЕЊЕ И НОВИ ВОЈНИМАРК ДАФИЛДСКОПЈЕ2011
СОВРЕМЕНАТА ПОЉИТИЧКА И ОШТЕСТФЕНА ИСТОРИЈАГИ АНТОНЕТИСКОПЈЕ2012
МОБИЉИЗИРАЊЕ НА ИНФОРМАТИЧКОТО ОПШТЕСТВО СТРАТЕГИ ЗА РАЗВОЈ И МОЖНОСТРОБИН МЕНСЕЛSKOPJE 2009
НАЦИЈА ВО ПОДЕМЏЕФРИ ГОЛДБЕРГСКОПЈЕ2011
ЕКОНОМСКА И ГЕОГРАФИЈА ИЗЈАВНА ПОЉИТИКАРИЧАРД ФОРСЛИКСКОПЈЕ2012
ПРАВО НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА И ЗАЕДНИЧКА ПОЉИТИКАЖЕРАР ДРУЕЗНСКОПЈЕ2012
ПРАВДА И ЖИВОТНА СРЕДИНАЕНДРУ ДОКСОНТЕТОВО2009
ПОЉИТИЧКА ФИЛОЗОФИАРАИНО МАЛНЕС И КНУТ МИДРГАРДСКОПЈЕ 2008
ФИЛОЗОФИА НА ПРАВОРАЈНХОЛД ЦИПЕЛИУССКОПЈЕ2011
ПОЉИТИЧКА ФИЛОЗОФИАРОЏЕР СКРАТОНСКОПЈЕ 2011
АНАЉИЗА НА ЈАВНИТЕ ПОЉИТИЧКИВЛИЈАМ Н.ДАНСКОПЈЕ 2009
ДА СЕ ВИДИ НЕВИДЉИВОТОТОМАС КВИГИНСКОПЈЕ 2009
МАКЕДОНИЈА ПОМЕЃУ ВИЗАНСКИОТ КОМОНВЕЛТ И ЕВРОПСКАТА УНИЈАЗЛАТКО СТЕФКОВСКИСКОПЈЕ 2008
ПРАВО НА АДМИНИСТРАТИВНИ ДОГОВОРИКРИСТОФ ГУЕТЈЕСКОПЈЕ2011
ПОДЕЛБА НА ВЛАСТА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ОХРИДСКИОТ РАМКОВЕН ДОГОВОРФРИЕДРИХ ЕБЕРТ СТИФТУНГСКОПЈЕ 2008
ПРИНЦИПИ ОДРЗИВОГ РАЗВОЈА-ОДАБРАНА ДЕЛАIVAN GYLAI/
АДМИНСТРАТИВНА УПРАВНО ‐ СУДСКА И КАЗНЕНОПРАВНА ЗАШТИТА НА ПРАВАТА ОД ИНДУСТРИСКА СОПСТВЕНОСТБОРЧЕ ДАВИТКОВСКИ,АНА ПАВЛОВСКА -ДАНЕВА/2012
ПОИМ ЗА ГЛОБАЛНА БЕЗБЕДНОСТПИТЕР Р.ХЈУСКОПЈЕ 2009
ОСНОВИ НА БЕЗЖИЧНА КОМУНИКАЦИЈАДЕЈВИД ЦЕ ПРАМОНД ВИСВАНАТСКОПЈЕ2009
МЕЃУНАРОДНИ ОДНОСИ И СВЕТСКА ПОЉИТИКАПОЛ Р.ВИОТИ,МАРК В.КАУПИСКОПЈЕ 2009
ПРЕСУДИ ВО ВРСКА СО ДИСКРИМИНАЦИЈА ОД СУДСКАТА ПРАКСА НА EВРОПСКИОТ СУД НА ЧОВЕКОВИ ПРАВА И СУДОТ НА ПРАВДАТА НА ЕВРОПСКА УНИЈАОSСЕСКОПЈЕ 2013
ОБЕДИНЕТА ЕВРОПА И ИДЕЈА ДО РЕАЉИЗАЦИЈАЗЕКИРИЈА РЕЏЕПИСКОПЈЕ2010
ОСНОВИ НА ПРЕВОЗНИ И СОБРАЌАЈНИ ОПЕРАЦИКАРЛОС Ф.ДАГАНЦОСКОПЈЕ2009
УПРАВУВАЊЕ СО МУЗЕЈ ПРАКТИЧЕН ПРИРАЧНИКСЛАЃАНА СТЕФАНОВСКА СКОПЈЕ2009
ВОДИЧИ ЗА ПРОМЕНА НА ЗАКОНОТ ЗА ДЕМОКРАЦИСЛАВКО ЛАЗОВСКИСКОПЈЕ2007
XI ПЛЕНУМ НА ЦЕНТРАЛНИОТ НА СОЈУЗОТ НА КОМУНА НА МАКЕДОНИЈАДУШАН Ш.РЕНКОВСКИСКОПЈЕ 1964
БОРБАТА НА ПАЛЕСТИНСКИОТ НАРОД ЗА НАЦИОНАЛНА И ДРЖАВНА САМОСТОЈНОСТБРАНИСЛАВ СИНАДИНОСКИСКОПЈЕ 1984
МОНХЕНСКАТА КОНФЕРЕНЦИАЕМАНУЕЛ ЕМАНУЕЛОВ/
ОБЉИГАЦИОНО ПРАВО И ПРАКТИКУМ КНИГА ПРАВАГАЛЕ ГАЛЕВ ТЕТОВО
ОДБРАНИ ДЕЛА 1ЕДВАРД КАРДЕЛСКОПЈЕ 1980
СОЈУЗОТ НА КОМУНИСТИТЕ ВО СИСТЕМОТ НА СОЦИАЉИСТИЧКОТО САМОУПРАВУВАЊЕВЕЛКО ВЛАХОВИЌСКОПЈЕ 1981
ИЗВЕШТАЈ 8 I 1974‐ 31 XII 1977 ОПШТИНСКАТА КОНФЕРЕНЦИЈА НА СОЈУЗОТ НА КОМУНИСТТИТЕ НА МАКЕДОНИЈАБИТОЛА ЈАНУАР 1978БИТОЛА1978
ОДБРАНИ РАСКАЗИВЈЕНЦЕЛСЛАВ НОВАКСКОПЈЕ 1951
ПРИЛОЗИ ЗА ИЉИНДЕН 1976 ‐ 1977 КРУШЕВО 1978АЛЕКСАНДАР ХРИСТОВКУМАНОВО 1978
ЕЗИКОВАТА МЕТАФОРА И БАЛКАНСКАТА КАРТИНА НА СВЕТААНАСТАСИА ПЕТРОВАВЕЛИКО ТРНОВO2003
ЈАВНО ОБВИНИТЕЛСТВОСТАВРЕ ЏИКОВКОЧАНИ 2001
ВИЗУЕЛНИ СТРАТЕГИСЛАВИЦА СЕРБИНОВСКАСКОПЈЕ2008
ПРАВЦИ НА РАЗВОЈОТ НА ПОЉИТИЧКИОТ СИСТЕМ НА СОЦИАЉИСТИЧКОТО САМОУПРАВУВАЊЕЕДВАРД КАРДЕЛСКОПЈЕ1977
КОЛАТЕЛАРНА ШТЕТАВИКТОР ГАБЕРСКОПЈЕ2007
ЗБОРНИК НА ТРУДОВИПЕТКО ШАНОВСКИБИТОЛА1963
ТЕОРИЈА НА ДРЖАВАТА И ПРАВОТОСТЕВАН ГАРЕВСКОПЈЕ1973
ГЛОБАЛИЗАЦИЈА КРИТИЧКИ ВОВЕДЈАН АРТ ШОЛТЕРСКОПЈЕ 2008
РЕЧНИК НА ЛАТИНСКИ И ПРАВНИ ИЗРАЗИЉЕНЧЕ КУЗМАНОВСКАСКОПЈЕ 2007
ПРОТОКОЛ КОМПЉЕТЕН ПРИРАЧНИК ЗА ДИПЛОМАТСКА ОФИЦИАЛНА ОПШТЕСФЕНА УПОТРЕБАМЕРИ ЏЕЈН МЕКЕФРИ ПОЛИН ИНИС,РИЧАРД М.САНДА,ЕСКВАЕРТЕТОВО 2009
ПОЉИТИКА НА ТЕЉЕКОМУНИКАЦИТЕ.ЈАВНИ ИНСТИТУЦИИ,КОНВЕРГЕНЦИИ И ПРОМЕНИМАРК ТАЧЕРСКОПЈЕ2009
МУЛТИЛАТЕРАЛНАТА ДИПЛОМАТИЈАЏЕЈМС П.МАЛДУН ЈУНИОРТЕТОВО 20092009
ДИПЛОМАТИЈАТА И МЕЃУНАРОДНОТО ПРАВО ВО ГЛОБАЉИЗИРАНИТЕ ОДНОСИВИЛФРИД ГОЛЕВСКИ/
6 СОЦИЈАЛНА ПРАВЕДНОСТ 7 КОН ПОДНОВЕН ЕВРОПСКИ СОЦИЈАЛЕН МОДЕЛТФОРУМ СОЦИАЛНА ДЕМОКРАТИА/
ПОЉИТИЧКИ МЕНАЏМЕНТДОБРИН КАНЕВСКОПЈЕ2002
ПАРИЧНА ПОСТАПКА ВО ПРАКТИКАТА СЕМИНАРСКИ.МАТЕРИАЛЗДРУЖЕНИЕ НА ПРАВНИЦИ ОД СТОПАНСТВОТО НА Р.М/2006
ВОВЕД ВО БЕЗБЕДНОСТАРОБЕРТ Ј.ФИШЕР,ЕДВАРД ХЕЛИБОЗЕК И ГИОН ГРИНСКОПЈЕ2013
ЗАКОН ЗА КРИВИЧНА ПОСТАПКАВЕРНЕР БОЈЛКЕСКОПЈЕ 2009
СТУДИИ ПО БЕЗБЕДНОСТПОЛ ВИЉИЈАМССКОПЈЕ2012
РАКОПИСИ ОД ОБЛАСТА НА МЕЃУНАРОДНОТО ПРАВОПРОСПЕР ВЕЈЛСКОПЈЕ2013
ПРИРАЧНИК ЗА КОМПЕРАТИВНИ СОЦИЈАЛНИ ПОЉИТИКИПАТРИША КЕНЕТСКОПЈЕ2012
КОМПЕРАТИВНА АНАЉИЗА НА ВЛАСТА И ПОЉИТИКАТАРОД ХАГ,МАРТИН ХАРОПСКОПЈЕ 2009
НОВАТА ЕРА НА ТЕРОРИЗМОТ И МЕЃУ ПОЉИТИЧКИ СИТЕМАДРИЈАН ГЕЛКЕ/
ПРИРОДЕН ЗАКОН ЛИБЕРАЛИЗАМ И МОРАЛНОСТРОБЕРТ Л.ЏОРЏСКОПЈЕ2013
КАЗНЕНО ПРОЦЕСНО ПРАВОКЛАУС ФОЛКСКОПЈЕ2013
СЕРИОЗЕН ПРИСТАП КОН ПРАВАТАРОНАЛД ДВОРКИНСКОПЈЕ 2012
ГПП ГРАЃАНСКО‐ ПРОЦЕСНО ПРАВО НА АВСТРАЉИЈА И НА ЕВРОПСКА УНИЈАФУЦИК КЛАУЗЕР КЛОЈГЕРСКОПЈЕ2012
ЕВРОПСКОТО И МЕЃУНАРОДНОТО ПРАВО ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКОТФРЕДЕРИК СУДРЕСКОПЈЕ2012
ДАНОЧНО ПРАВОЖАН ЖАК БЈЕНВЕНУ,ТЈЕРИ ЛАМБЕРСКОПЈЕ2011
ПОЉИТИЧКА КОНТРОЛА НАД ВЛАДАТА НА РЕПУБЉИКА .МАКЕДОНИЈАСНЕЖАНА ТУШЕВАСКОПЈЕ 2008
УСТАВ НА РЕПУБЉИКА .МАКЕДОНИЈАНИП МАГАЗИНТЕТОВО 1991
"ПАНЧАТАНТРА" КНИГА ЗА ПОЉИТИЧКАТА НАУКАМЕТО ЈАВАНОВСКИСКОПЈЕ 1991
ЖЕНЕВСКИ КОНВЕНЦИИ ОД 12 АГУСТ 1949 И ДОПОЛНИТЕЛНИ КОНТРОЛИ 1977ГОРАН ПАНЧЕСКИСКОПЈЕ1994
ПРАВО НА ТРГОВСКИ ДРYШТВА 2008 ‐2009ДЕРЕК ФРЕНЧСКОПЈЕ 2010
ПОЉИТИЧКА ТЕОРИЈА НА ИГРАНОЛАН МЕККАРТИ,АДАМ МЕИРОВИЦСКОПЈЕ 2010
МЕЃУСЕБНОТО ВЉИЈАНИЕ НА ПРАВОТО НА ЕВРОПСКАТА УУНИЈА И НАЦИОНАЛНОТО ПРАВОДАНИЕЛА ОБРАДОВИ, НИКОЛАС ЛАВРАНОСТТЕТОВО 2009
ЈАВНО ПРАВО- ЈАВНА ВЛАСТИ И АДМИНИСТРАТИВНО ДЕЈСТВОМИШЕЛ ВЕРПО, ЛАТИЦИЈА ЖАНЧКОСКОПЈЕ2012
ГРАДЕЊЕТО МИР КАКО ПОЉИТИКА -ОДРЖУВАЊЕ МИР ВО КРЕВКИ ОПШТЕСТВАЕЉИЗАБЕТ М.КУСЕНС ЧЕТАН КУМАР КАРИН БЕРМЕСТЕРСКОПЈЕ2011
ГОЉЕМИТЕ ОДЛУКИ НА ЕВРОПСКИОТ СУД ЗА ЧОВЕЧКИТЕ ПРАВАФЕДЕРИК СУДР,ЖАН ПЈЕР МАРГЕНОСКОПЈЕ2013
ПАРИЧНИК ЗА КОРИСТЕЊЕ НА ДОГОВОРИ ЗА ПОДИЗВЕДУВАЧИ КОНСУЛАТНИ И ДОГОВОРИ ЗА ЗАЕДНИЧКО ВЉОЖУВЊЕ НА ФИДИКФИДИКСКОПЈЕ2009
СОВРЕМЕНА ПОЉИТИЧКА ФИЛОЗОФИЈАВИЛ КИМЛИКАСКОПЈЕ 2009
УСТАВНО ПРАВОДОМИНИК ТУРПЕНСКОПЈЕ2013
ОСНОВИ НА ЉИЦЕНЦИРАЊЕ ИНТЕЉЕКТУАЛНА СОПСТВЕНОСТАЉЕКСНАДАР Ч.ПОЛТОРАКСКОПЈЕ2012
ПОЉИТИКАЕНДРЈУ ХЕЈВУДСКОПЈЕ 2009
ОСНОВАЊЕТО И РАЗВОЈОТ НА КОМУНИСТИЧКАТА ПАРТИЈА НА МАКЕДОНИЈАЉУПЧО АРСОВСКОПЈЕ 1980
"ГЛАСНИК" НА ИНСТИТУТОТ ЗА НАЦИОНАЛНА ИСТОРИЈАЉУБЕН ПАПЕСКОПЈЕ 1957
"ИСТОРИЈА"СПИСАНИЕ НА СОЈУЗОТ НА ИСТОРИСКИТЕ ДРУШТВА НА РЕПУБЉИКА МАКЕДОНИЈАИСТОРСИКО ДРУШТВОСКОПЈЕ 1971
УПРАВУВАЊЕ И ОТПОР ВО СВЕТСКАТА ПОЉИТИКАДЕЈВИД АМСТРОН, ТЕО ФАРЕЛСКОПЈЕ 2009
ПРИЛОЗИ ЗА ИСТОРИЈАТА НА МАКЕДОНСКАТА ПОЉИТИЧКА МИСЛА (1878 ‐1919 )АЉЕКСАНДАР Т.ХРИСТОВБИТОЛА1978
ДРЖАВНИОТ СУВЕРЕНИТЕТ И ГЛОБАЉИЗАЦИЈАТААЉЕКСАНДАР Л.СПАСОВСКОПЈЕ 2011
ВРЕДНОСТИТЕ И ПОЉИТИКАТА ЕВРОПСКА УНИЈА И ЈУГОИСТИКОТ НА ЕВРОПАШТЕФАН ДЕНЕРТ,АЛФРЕД ДИБОЛДСКОПЈЕ 2006
СИНДИКАТИТЕ ВО XII ВЕКЏОН МОНКССКОПЈЕ 2010
ЧОВЕКОТ И ЗАКОНОТИСТОРИСКИ ФАКУЛТЕТ СВ.КИРИЛ И МЕТОДИВЕЛИКО ТРНОВО 2002
СОЦИЈАЛНАТА ЗАШТИТА ВО ГЛОБАЛЕН КОНТЕКСТЏЕЈМС МИЏЛИСКОПЈЕ2012
СОЦИЈАЛНА ПОЉИТИКАЏОН БАЛДОК,ЛАВИНИЈА МИТОНСКОПЈЕ2014
ПОЉИТИЧКИ ПАРАДОКСДЕБОРА СТУНСКОПЈЕ 2009
ЈАВНИТЕ ЉИЧНОСТИ И ПРИВАТНИТЕ ИДЕНТИТЕТИ НИВО СЕДУМНАЕСТТИОТ ВЕК ВО ХОЛАНДИЈАЕН ЏЕНСЕН АДАМСКОЧАНИ2014
ПОЉИТИКА НА ИЗБОРНИ СИСТЕМИМАЈКЕЛ ГАЛАГЕР,ПОЛ МИЧЕЛСКОПЈЕ 2009
ПОЉИТИКА НА БИРОКРАТИЈАТА -КОМПАРАТИВЕН ВОВЕД ВО ЈАВНАТА АМИНИСТРАЦИЈАБ.ГАУ ПИТЕРССКОПЈЕ 2009
ГОДИШНИК ЗА 2007 ГОД НА ИНСТИТУТОТ ЗА СОЦИОЛОШКИ И ПОЉИТИЧКИ- ПРАВНИ ИСТРАЖУВАЊАУНИВЕРСИТЕТОТ СВ КИРИЛИ И МЕТОДИСКОПЈЕ2008
ЗНАЧЕЊЕТО НА БРАКОТ-СЕМЕЈСТВОТО,ДРЖАВАТА,ПАЗАРОТ И МОРАЛОТРОБЕРТ.П ЏОРЏ,ЏИН БЕТК ЕЛШТЕЈНСКОПЈЕ2013
ВЉИАНИЕТО НА ИНДУСТРИЈАЛИЗАЦИЈАТА ВРЗ СОДРЖИНАТА, ОРГАНИЗАЦИЈА И СОЦИЈАЛНИТЕ ЕФЕКТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО ВО Р.МЦВЕТКО СМИЛЕВСКИСКОПЈЕ 1995
РАСПОДЕЛА 1,2,3БЕОГРАД 1987БЕОГРАД1987
ГРАДЕЊЕТО МИР КАКО ПОЉИТИКАЕЛИЗАБЕТ М. КУСЕНС И ЧЕТАН КУМАРСКОПЈЕ2011
НАМЕСТО ДИЈАЛОГ СО Г.ДРАГОЉУБ СТАВРЕВ ЗА ДЕЛОТО" НЕМИР И РАЗМИСЛИ ЗА МАКЕДОНЦИТЕ РАБОТИ"ГЗИМ ОСТРЕНИТЕТОВО 2009
ПРИРАЧНИК ЗА ОБУКА НА СУДИИ-ЗА АНТИДИСКРИМИНАЦИСКОТО ЗАКОНОДАСТВООСБЕСКОПЈЕ 2012
ПРЕСУДИ И ОДЛУКИ ВО ВРСКА СО ГОВОРОТ НА ОМРАЗА ОД СУДСКАТА ПРАВА НА ЕВРОПСКИОТ СУД И ЧОВЕКОВИ ПРАВАОСБЕСКОПЈЕ 2012
ОБУКА ЗА СУДИИ И ОБВИНИТЕЉИ-НАСТАВЕН МАТЕРИЈАЛ ЗА УЧЕСНИЦИОСБЕСКОПЈЕ 2012
ВОДИЧ ЗА УЛОГАТА НА КОМИСИЈАТА ЗА ЗАШТИТА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА ВО СУДСКА ПОСТАПКА И ПРЕМИНУВАЊЕ НА ТОВАРОТ НА ДОКАЖУВАЊЕОСБЕСКОПЈЕ 2013
ВОДИЧ ЗА СООДВЕТНО ПРИСПОСОБУВАЊЕОСБЕСКОПЈЕ 2014
МЕЃУНАРОДНИТЕ ОДНОСИ И ЕВРОПСКАТА УНИЈАКРИСТОФЕР ХИЛ И МАЈКЕЛ СМИТНСКОПЈЕ2013
ПОЉИТИКA НА АЛИЈАНСИТЕГЛЕЈ.Х.СНАЈДЕРСКОПЈЕ 2009
ИСЛАМ И ПОЉИТИКАБЕЈТУЛА ДЕМИРИСКОПЈЕ2009
КРИМИНАЉИСТИКАРИЧАРД СЕИФЕРСТИНСКОПЈЕ 2010
ПРОЧУВАЊЕ НА ФИЛОЗОФИЈАТА НА РЕЛИГИЈАТАДЕЈВИД СТЈУАРДСКОПЈЕ2013
СОВРЕМЕНА МАКЕДОНСКА ОДБРАНАВАЉЕНТИНА БЛАЗЕВСКА, АНДОНОВСКА МУХАМЕТ РАСАЈСКОПЈЕ 2015
СПОМЕНИБОРИСЛАВ БЛАГОЕВСТРУГА 2016
МЕЃУНАРОДНО ПРАВОКАРТЕР БЕЈНЕРСКОПЈЕ2014
ГРАЃАНСКО ПРАВО 1 СЕМЕЈСТВОТО,ДЕТЕТО,ДВОЈКАТАЖАН КАРБОНИЕСКОПЈЕ2014
ГРАЃАНСКО ПРАВО 2-ОБВРСКИЖАН КАРБОНИЕСКОПЈЕ2014
ГРАЃАНСКИ ЗАКОНИК- ОСНОВИ НА ГРАЃАНСКОТО ПРАВОШТАУ ДИНГЕРСКОПЈЕ2014
ПРАВЕН ЕФЕКТ И ПРИМЕНА НА ИЗВОРИТЕ НА МЕЃУНАРОДНОТО ПРАВО ВО ПОРЕДОКОТ НА РЕПУБЉИКА.МАКЕДОНИЈАУНИВЕРСИТЕТОТ СВ КИРИЛИ И МЕТОДИКОЧАНИ 2016
ПРИМЕНА НА ПРАВОТО НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА ВО РЕПУБЉИКА МАКЕДОНИЈА ВО ПЕРИОДОТ ПРЕД ПРИСТАПУВАЊЕТО КОН ЕВРОПСКА УНИЈАУНИВЕРСИТЕТОТ СВ КИРИЛИ И МЕТОДИСКОПЈЕ2012
МЕЃУНАРОДНИ ДОКУМЕНТИ ЗА НЕЗАВИСНО И ЕФИКАСНО СУДСТВООБСЕ СКОПЈЕ2011
ЗАКОН ЗА МАЛОЛЕТНИЧКА ПРАВДАОБСЕ/2015
НАПРЕДНИ ОБУКИ ЗА НОВИОТ ЗКП ПРЕДИСТРАЖНА ПОСТАПКА МОДУЛ 1ОБСЕ/2013
ИСТРАЖНА ПОСТАПКА МОДУЛ 2ОБСЕ/2013
ГЛАВНА РАСПРАВА МОДУЛ 3ОБСЕ/2013
ДОКАЗНИ ПРАВИЛА И ПРИГОВОРИ СПОРЕД ДOМАШНОТО КАЗНЕНО ЗАКОНОДАВСТВО И МЕЃУНАРОДНИ НАЈДОБРИ ПРАКТИКИОБСЕ/2015
ПРАВОТО ДА СЕ ИМА ПРАВАОБСЕ/2011
ПРИРАЧНИК ЗА ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРАВА ОД ОБЛАСТА НА ДОМУВАЊЕТООБCE СКОПЈЕ2013
ПРИРАЧНИК ЗА ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРАВА ОД ОБЛАСТА НА СОЦИЈАЛНАТА И ДЕТСКАТА ЗАШТИТАЛАНА НИЧЕВСКА,ВЛАДО АВРАМОВСКИ СКОПЈЕ2011
СПРОВЕДУВАЊЕ КОНФИСКАЦИЈА НА ПРИНОСИ ОД КРИВИЧНИ ДЕЛАОБСЕ СКОПЈЕ2009
ТРГОВИЈАТА СО ЛУЃЕ И МЕДИУМИТЕОБСЕ СКОПЈЕ2010
УПРАВЕН СПОРАЦЕ И.БАКИЕВСКИБИТОЛА 2012
АНАЉИЗА НА НЕЗАВИСНОСТА НА СУДСТВОТО ВО Р.МАКЕДОНИЈА ,ПЕРЦЕПЦИЈА,ПОТЕШКОТИИ И ПРЕДИЗВИЦИИОБСЕ/2013
ИМПЉЕМЕНТАЦИЈА НА ПРАВОТО НА ЕФЕКТИВНА ПАРТИЦИПАЦИЈА НА ЗАЕДНИЦИТЕ ВО КУЛТУРНИОТ ЖИВОТМЕЛИНА ГРИЗО СКОПЈЕ 2013
ПРИРАЧНИК ЗА ПОДЗАКОНСКИ ПРОПИСИТАТИЈАНА МИЛЕНКОВИЧСКОПЈЕ 2010
МЕЃУНАРОДНИ ДОКУМЕНТИ ЗА НЕЗАВИСНО И ЕФИКАСНО СУСДТВО ТОМ3ОБСЕ СКОПЈЕ 2014
ПРИРАЧНИК ЗА ПРИМЕНА НА МЕРКАТА ПРИТВОРОБСЕШТИП2009
КОДИФИКАЦИЈА НА КАЗНЕНОТО ПРАВООБСЕСКОПЈЕ 2015
ПРИРАЧНИК ЗА ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРАВА ОД ОБЛАСТА НА ВРАБОТУВАЊЕТООБСЕСКОПЈЕ2013
ПРИРАЧНИК ЗА ТРАНСПОНИРАЊЕ НА ЗАКОНОДАВСТВОТО НА ЕВРОПСКА УНИЈА ВО ЗАКОНОДАСТВОТО НА РАПУБЛИКА МАКЕДОНИЈАОБСЕСКОПЈЕ 2010
ИСТРАЖНИ ДЕЈСТВИЈА- ПРИРАЧНИК ЗА ПРАКТИЧАРИОБСЕСКОПЈЕ 2010
ГАРАНТИРАЊЕ НА ПРАВОТО НА ПРАВЕН СОВЕТНИКОБСЕСКОПЈЕ 2010
СЉЕДЕЊЕ НА СПРОВЕДУВАЊЕТО И ПОСЛЕДОВАТЕЛНА ОЦЕНА НА ЗАКОНОДАВСТВОТО-СПОРЕДБЕНИ ИСКУСТВА ,ОПЦИИ И КАПАЦИТЕТИАЛАН ПЕЈЏ,МАРИЈА РИСТЕСКА,НАТАЛИЈА СПАСОВСКАСКОПЈЕ 2010
МЕЃУНАРОДНО СЕМЕЈНО ПРАВО,КОНВЕНЦИИ,СТАТУТИ И РЕГУЛАТОРИ МАТЕРИЈАЉИД.МАРИЕН БЛЕР МЕРЛ .Х ВАЈНЕРСКОПЈЕ 2009
ОКСФОРДСКИ ПРИРАЧНИК ЗА КРИМИНОЛОГИЈАМАЈК МЕГВАЕР,РОД МОРГАН РОБЕРТ РАЈНЕРСКОПЈЕ 20102010
ВОВЕД ВО ЈАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЈАЏЕЈ.М.ШАФРИЦ,Е.В.РАСЕЛ КРИСТОФЕР П.БОРИК/2009
ВОСПОСТАВУВАЊЕ НА ЕДИНСТВЕН ДРЖАВЕН ПРОТОКОЛ НА НИВО НА РЕПУБЉИКА.МАКЕДОНИЈАСАНДЕ СМИЛАНОВСКОПЈЕ 2018
НАЈДОБРИ ПРАКТИКИ НА НЕЗАВИСНИ МЕХАНИЗМИ ЗА ЕДНАКВОСТ ВО ЕВРОПСКА УНИЈА И РЕГИОНОТОСМАН КАДРИУ ,ФИСНИК ШАБАНИСКОПЈЕ 2014
АНТИДИСКРИМИНАЦИСКО ПРАВОЖАНЕТА ПОПОСКА,Д.РЛАЗАР ЈОВЕВСКИ/2017
16 НОЕМВРИ-МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА ТОЉЕРАНЦИЈАТАФЕРИД МУХИЌ,НЕНАД ЖИВАНОВСКИСКОПЈЕ 2015
ЗНАЧАЈНИ ПРЕСУДИ НА ЕВРОПСКИОТ СУД ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА СО КОМЕНТАР:ГОВОР НА ОМРАЗА И КРИВИЧНИ ДЕЛА ОД ОМРАЗАОSCE СКОПЈЕ 2017СКОПЈЕ 2017
ЗНАЧАЈНИ ПРЕСУДИ НА ЕВРОПСКИОТ СУД ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА СО КОМЕНТАРД.РЈАСМИНА ДИМИТРИЕВСКА,ДР.МИРЈАНА ЛАЗАРОВА -ТРАЈКОВСКАСКОПЈЕ 2016
СОДВЕТНО ПРИСПОСОБУВАЊЕ НА РАБОТНОТО МЕСТО ЗА ЉИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТД.РЈАСМИНА ДИМИТРИЕВСКА,ДР.МИРЈАНА ЛАЗАРОВА -ТРАЈКОВСКАСКОПЈЕ2017
КРИТЕРИУМИ И ПОСТАПКИ ЗА ИЗБОР НА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ВО МЕЃУСЕКТОРСКИ ТЕЛАЕМИНА НУРЕДИНОВСКА, КАТЕРИНА ХАЏИ -МИЦЕВА ЕВАНССКОПЈЕ 2011
ПРАКТИЧЕН ВОДИЧ ЗА ПРИМЕНА НА СУДСКАТА ПРАКТИКА НА ЕВРОПСКИОТ СУД ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВАД.РЈАСМИНА ДИМИТРИЕВАСКОПЈЕ 2011
ВОДИЧ ЗА СОСТАВУВАЊЕ НА БАРАЊЕ ЗА ЗАШТИТА НА СЛОБОДИТЕ И ПРАВАТА ПРЕД УСТАВНИОТ СУДИГОР СПИРОВСКИСКОПЈЕ2017
ДОКУМЕНТИ ДАНАШЊИЦЕ И КАПИТАЛАМИЛУТИН МИЛЕНКОВИЌБЕОГРАД1962
ДОКУМЕНТИ ДАНАШЊИЦЕ МАНЕВРИ КАПИТАЛАВЛАДИСЛАВ ДАНАШЊИЦЕБЕОГРАД1962
OBRAZOVANJE ZA ZANIMANJE PROSVETNE STRUKEDANILO NEBRIGIƇNOVI SAD1982
IZGUBLJENI GRADBRANKO V.RADIƇEVIƇZAGREB1957
RASPODELA SREDSTAVA ZA LIƇNE DOHOTKE DOSADAṤNJA ISKUSTVA I UNAPREDJIVANJE MERILASTEVO ƇAKṤIRANБЕОГРАД1980
METODOLOGIJA ODREƉIVANJA VREDNOSTI POSLOVA U ORGANIZACIJAMA UDRUẐENOG RADADR.RATKO MILOJEVIƇБЕОГРАД1980
SAMOUPRAVNA DEMOKRATIJAMILOJKO DRULOVIƇБЕОГРАД
ZAṤTITA SVOJINEEJUP STATOVCIPRISHTINA1980
MEƉUNARODNI RADNIƇKI POKRETDRAGUTIN LEKOVIƇБЕОГРАД1977
SOLUTIO KAO NAƇIN GASENJA OBLIGACIJA U RIMSKOM I U SAVREMENOM PRAVUMUSLI HALIMITETOVO2006
ISTORIJA DRẐAVE I PRAVA-NARODA FNJRSTEVAN JANTOLEKБЕОГРАД1948
SUDSKA MEDICINADUṤAN M. JEVTIƇБЕОГРАД1962
VJETAR GODIṤNJAKEMIN PLLANAPRISHTINË1987
ДОКУМЕНТИ О СПОЛНОЈ ПОЛИТИЦИ КРАЉЕВИНЕ СРБИЈЕВЛАДИМИР ДЕДИЈЕР ЖИВОТА АНИЧБЕОГРАД1980
ДОКУМЕНТИ О СПОЛНОЈ ПОЛИТИЦИ КРАЉЕВИНЕ СРБИЈЕВЛАДИМИР ДЕДИЈЕР ЖИВОТА АНИЧБЕОГРАД1980
ДОКУМЕНТИ О СПОЛНОЈ ПОЛИТИЦИ КРАЉЕВИНЕ СРБИЈЕ 1903-1914КЛИМЕНТ ЏАМБАЗОВСКИБЕОГРАД1983
MEƉUNARODNI ODNOSIVOJIN DIMITRIJEVIƇ,RADOSLAV STOJANOVIƇBEOGRAD1979
POLITIKA KAO SUDBINAESAD ƇIMIƇBEOGRAD
KAKO OSTVARITI PRAVO NA BESPLATNU PRAVNU POMOƇIPA PROGRAM EUROPSKE UNIJE ZA HRVATSKUHRVATSKA2009
INTERNATIONAL HUMAN RIGHTS ‐ LAW CASES AND MATERIALSCURTIS DOEBBLERWASHINGTON2004
ECONIMC BULLETIN VOLUME 8 NUMBER 3BULLETINTIRANA2005
BALANCE OF PAYMENTS BULLETINBULLETINTIRANA2005
GUIDE TO THE COPYRIGHT AND RELATED RIGHTS TREATIS ADMINISTERED BY WIPO AND GLOSSARY OF COPYRIGHT AND RELATED RIGHTS TERMSWORLD INTELLECTUAL PROPERTY ORGANIZATIONGENEVA2003
MANAGING IN THE LEGAL ENVIRONMENTAL H.RINGLEB,ROGER E.MEINERS,FRANCES L.EDWARDSNEW YORK1990
TORT LAWLUNNEY / OLIPHANT
ENGLISH LAWSMITH KEENAN' S,DENIS KEENANENGLAND2004
THE TREATMENT OF PRISONERS UNDER INTERNATIONAL LAWNIGEL S. RODLEYNEW YORK2002
PATENT LAWMIRJANA POLENAK AKIMOVSKA,DUSAN POPOVI¢SKOPJE2012
THE OXFORD HANDBOOK OF CRIMINOLOGYMIKE MAGUIRE,ROD MORGAN,ROBERT REINERNEW YORK2002
CRIMINAL LAW-THEORY AND DOCTRINE -SECOND EDITIONAP SIMESTER G.R. SULLIVANENGLAND2003
POLICING THE GLOBEPETER ANDREAS, ETHAN NADELMANNOXFORD2006
ADMINISTRATIVE,JUDICAL AND CRIMINAL LAW ENFORCEMENT OF INTELLECTUAL PROPERTYBORCE DAVITKOVSKI,ANA PAVLOVSKA- DANEVA NIKOLATUPACENSKISKOPJE2002
WORLD POLITICS-INTERNATIONAL POLITICS ON THE WORLD STAGE,BRIEFJOHN T.ROURKE,MARK A.BOYERGERTRUDE-KOPPENHAVER1997
CONSCRIPTS' RIGHTS AND MILITARY JUSTICE TRAINING MANUALMARCO SASOLI,ALLAN MCCHESNEYHUNGARY2002
CREATIVE NONFICTIONCAROLYN FORCHE,PHILIP GERARDCINCCINNATI2001
PROSPECTS FOR DEMOKRACYDAVID HELDCALIFORNIA1993
INTELLECTUALY PROPERTY LAW:INTERNATIONAL LEGAL SOURCESMIRJANA POLENAK AKIMOVSKASКОПЈЕ2012
INFORMATION ТECHNOLOGY LAYGOCE NAUMOVSKI,DUṠAN POPOVI¢SKOPJE2012
EKONOMIKS OF INTELEKTUAL PROPERTYMALVINA MEJER/
COPYRIGHT AND RELATED RIGHTSJADRANKA DABOVIK ATANASOVSKA,CHRISTOPHE GEIGER,MIRJANA AKIMOVSKA,GOCE NAUMOVSKI,NENAD GAVRILOVIKSKOPJE2012
INTRODUCTION TO INTELLECTUAL PROPERTY LAWJADRANKA DABOVIK ATANASOVSKA,CHRISTOPHE GEIGER,MIRJANA AKIMOVSKA,GOCE NAUMOVSKI,ALEKSANDAR STOJKOVSKOPJE2012
LA CORRESPONDANCE COMMERCIALEIVANA BATUṠI¢ZAGREB1975
CONFLICT IN KOSOVO:FAILURE PF PREVENTION?AN ANALYTICAL DOCUMENTATION 1992-1998STEFAN TROEBSTFLENSBURG1998
MODEL PROVISIONSNS PROTECTION AGAINST UNFAIR COMPETITIONWIPOGENEVA1996
ENVIRONMENTAL POLICYJANE ROBERTSNEW YORK2005
SOCIAL AND ECONOMIC RIGHTS IN THE SOVIET BLOCGEORGE R.URBANNEW BRUNSWICK1988
AMERICAN GOVERNMENTPETER WOLL,SIDNEY E.ZIMMERMANNEW YORK1989
REFORMING AMERICAN LIFE IN THE PROGRESSIVE ERAH.LANDON WARNERNEW YORK
THEORIES OF THE POLICY PROCESSPAUL A. SABATIERCALIFORNIA2007
LIFE AND DEATH IN THE UNITED .STATERUSELL O.WRIGHTNORTH CAROLINA1997
THE SOVIET UNIONMICHEAL KORTNEW JEARSY
THE SOVIET UNIONMILTON JAY BELASCOAMERICA1981
THE ILLICIT GLOBAL ECONOMY STATE POWERH.RICHARD FRIMAN,PETER ANDREASOXFORD1999
THE SOVIET UNIONMICHEAL KORT/
ANNUAL REPORTPAULA T. LEMPIAINEN AND URSULA LINDENBERGVIENNA1997
DISCRIMINATION LAWSANDRA FREDMAN AND PETER BIRKSNEW YORK2002
VOTING TRENDS AND ELECTORAL BEHAVIOR ‐ IN KOSOVO 2000-2004ILIR DEGOLLI,LEON MALAZOGUPRISHTINË2006
A CHANGING SOCIETY,A CHANGING CIVIL SOCIETY-KOSOVO NGO SECTOR AFTER THE WARBESNIK PULAJPRISHTINË2005
THE MADRID AGREEMENT CONCERNING THE INTERNATIONAL REGISTRATION OF MARKS AND THE PROTOCOL RELATING TO THAT AGREEMENT:OBJECTIVES,MAIN FEATURES,ADVANTAGESWORLD INTELLECTUAL PROPERTY ORGANIZATIONGENEVA2010
IDENTITY IMAGE DIPLOMACILISEN BASHKURTIKUMANOVË2007
ESTIMATIONS AND FACTSAHMED MORAKËRҪOVË2012
DYNAMICS OF POLITICAL CHANGESFEHMI AGCASHKUPË2001
FRUSTRATION AND AGGRESSIONJOHN DOLLARD,NEAL E.MILLER,LEONARD W.DOOB,O.H.MOWRER,ROBERT R.SEARSNEW HAVEN1939
KOSOVA POLITICAL, INTERNATIONAL LAW AND CONSTUTIONAL ARGUMENTSESAT STAVILECI,BLERIM REKA,ARSIM BAJRAMIPRISHTINË1996
HATE SPEECH IN THE BALKANSMARIANA LENKOVAATHINE1998
ANUAL RAPORT 2003ERMIR DOBJANITIRANA2004
THE RECOGNITTION OF RIGHTS AND THE USE OF NAMES IN THE INTERNET DOMAIN NAME SYSTEMWORLD INTELLECTUAL PROPERTY ORGANIZATIONGENEVA2001
WIPO PATENT DRAFTING MANUALWORLD INTELLECTUAL PROPERTY ORGANIZATIONGENEVA
LATIN AMERICA AND CANADAJANED E.ALLEMAN -BROKS,JOANNE BUGGEY,WILLIAM W.JOYCETORONTO1986
THE POLITICS OF AMERICAN GOVERNMENTWAYNE MACKENZIE,O' BRIEN GOLENEW YORK1997
THE AMERICAN JOURNAL OF COMPARATIVE LAWGEORGE A.BERMAN,JAMES R. GORDLEY MATHIAS W.REIMANNCALIFORNIA2004
THE GEOPOLITICS AND TECHNIQUES OF UE ENLARGEMENTBLERIM REKABRUSSLES2010
UNMIKBLERIM REKASHKUP2003
VIOLENCE AGAINST WOMEN IN KOSOVA AND MACEDONIABIRGIT SAUER,MYQEREME RUSI ,FLORA SELA KASTARTI,KADRI METAJTETOVË2009
THE POLITICS OF ETHNICITY:INDIGENOUS PEOPLES IN LATIN AMERCIAN STATESDAVID MAYBURY- LEWISLONDON2002
INTRODUCTION TO INTERNATIONAL HUMAN RIGHTS LAWCURTIS F.J.DOEBBLERWASHINGTON2007
POLICY PARADOX-THE ARTOF OF POLITICAL DECISION MAKINGDEBORAH STONENEW YORK2002
FROM NUREMBERG TO THE HAGUEPHILIPPE SANDSLONDON2003
MILITARY JUSTICE TRAINING GUIDEMARCO SASSOLI,ALLAN MC.CHESNEYHUNGARY2002
POLITICAL ISLAM AMONG THE ALBANIANSISA BLUMIPRISHTINË2005
HANDBOKNATOBRUSSLES2001
CRIME AND THE ACADEMIE FRANҪAISEPATRICK MARNHAMENGLAND1993
CONSTITUTIONAL AND ADMINISTRATIVE LAWA.W.BRADLEYAND K.D.EWINGLONDON2003
LES DROITS HUMAINS ,LEUR DEVELOPMENT ET LEUR DEFENSEMENDIM ZENKUKËRҪOVË2014
EUROPEN UNION,CHRONOLOGY OF DEVELOPMENT AND EXPANSION CHALLENGESSADIK ZENKUKËRҪOVË2014
20 YEARS-OMBUDSMAN INSTITUTIONIXHET MEMETISKOPJE2018
LICESING OF COPYRIGHT AND RELATED RIGHTSWORLD,INTELLECTUAL PROPERTY ORGANIZATIONNEW YORK
TRAVEL CAREES DEVOLOPEMENTPATRICIA J.GAGNON, SHELLY M.HOUSERCANADA2005
TRAVEL SALES AND CUSTOMER SERVICEROBERTA SCHWARI DEBRA J.MACNEILL/
CONNECTICUT LAW REVIEWSTEVEN J.HEYMAN/1881
THE PRRICONE PRESCRIPTIONNICHOLAS PERRICONE M.DNEW YORK2002
THE LOGIC OF AMERICAN POLITICSSAMUEL KERNELL,GARY C.JACOBSONWASHINGTON2003
TRUE COMPASSEDWARD M.KENNEDYNEW YORK2009
UNDERSTANDING POLITICS IDEAS,ISTITUTIONS AND ISSUESTHOMAS M. MAGSTADTBOSTON2006
PRESPECTIVES AND AMERICAN POLITICSWILLIAM LASSERBOSTON2004
PARTY POLITICS IN AMERICAFRANK SORAUFBOSTON2005
HATE SPEECH IN ONLINE MEDIA IN SOUTH EAST EUROPEREMZI LANITIRANA2014
EXIT FROM CENSORSHIPALBANIEN MEDIA INSTITUTETIRANA2001
MASTER OF LAWS IN INTELLECTUAL PROPERTYMARCO RICOLFITURIN2008
OFFICIAL CATCHWORLD INDEXWIPO INTELLECTUAL PROPERTY ORGANIZATIONGENEVA2005
REFORMING SOCIAL POLICY ACTORS ,DIMENSIONS AND REFORMSFREDRICH EBERT STIFTUNG OFFICESKOPJE2008
MONITORING THE IMPLEMENTATION OF MINORITY RIGHTS ON THE LOCAL LEVELSTEFAN DEHNERT,HARALD SCHENKERSKOPJE2007
MINORITIES AND INTERETHNIC BODIESFREDRICH EBERT STIFTUNGSKOPJE2010
POLITICAL PARTIES AND MINORITY PARTICIPATIONFREDRICH EBERT STIFTUNGSKOPJE2008
MADRID SYSTEMWORLD INTELLECTUAL PROPERTY ORGANIZATIONGENEVA2009
INTERNATIONAL CRIMINAL LAWANTONIO CASSESENEW YORK2003
NON DISCRIMINATION IN REPUBLIC MACEDONIAAGIM NUHIU, ZANETA POPOSKA,SARITA JASHAROVAGOSTIVAR2015
THE MEDIA IN SOUTH EAST EUROPEBEATE MARTIN,CHRISTIAN BRON,ALEXANDER SCHEUERSOFIA2011
TRAVEL CAREER DEVOLOPEMENTPATRICIA J.GAGNON,BRUNO OCIEPKA/2002
FIRST YEAR REVIEWTHOMSON BAR ⁄ BRIUSA2004
CHICAGO ‐ KENT- LAW REVIEWRICHARD .W.WRIGHTCHICAGO2002
A LAWYER'S JOURNEY THE MORRIS DEES STORYMORRIS DESS,STEVE FIFFERCHICAGO2001
SINGAPORE TREATY ON THE LAW OF TRADEMARKSWORLD INTELLECTUAL PROPERTY ORGANIZATIONGENEVA2006
MADRID AGREEMENT CONCERNING THE INTERNATIONAL REGISTRATION OF MARKSWORLD INTELLECTUAL PROPERTY ORGANIZATIONGENEVA2009
PATENT LAW TREATY ( PLT )WORLD INTELLECTUAL PROPERTY ORGANIZATIONGENEVA2000
NATONATOBELGIUM1999
POLITICS INTERNATIONAL RELATIONS/LONDON
POLITICAL SCIENCE/LONDON
INSTITUTE FOR POLITICAL AND INTERNATIONAL STUDIES-A NNUAL REPORTYLBER SELA,MAKSUT SADIKSKOPJE2014
WOMEN AR & LAWAJTEN RAMADANISKOPJE2015
AMERICAN CONSTITUTIONAL LAWJUDITHANNE SCOURFIELD MCLANCHLAN/
BRINGING SECUIRTY HOME: COMBATING VIOLENCE AGAINST WOMEN IN THE OSCE REGION.A COMPLIATION OF GOOD PRACTICESJAMILA SEFTAOUIVIENNA2009
PRACTICAL APPLICATION OF PLEA BARGAINING FOR THE TYPE AND THE SEVERITY OF THE CRIMINAL SANCTIONS IN THE FIRST YEAR OF THE APPLICATION OF THE NEW LAW ON CRIMINAL PROCEDUREMARKO ZVRLEVSKI,TODOR VTLAROV,JOVAN ILIEVSKISKOPJE2016
IMPLEMENTING PROCEEDS FROM CRIME CONFISCATIONBARBARA VETTORI,VLLADO KAMBOVSKI,BOBAN MISOVSKISKOPJE2010
HANDBOOK OF TRANSPOSITION OF THE ACQUIS COMMUNAUTAIRE INTO THE LEGISLATION OF THE RMLILA PEJCINOVSKA MILADINOVSKA,OLIVERA NECKOSKA,SNEZANA NADZAKOVSKA,NIKOLA NIKOLIKSKOPJE2010
WAR CRIMES BEFORE DOMESTIC COURTSBRANKO NIKOLIC,SANDOR ZAVARKOBELGRADE2003
REPUBLIC OF ALBANIA -THE HIGH COUNCIL OF JUSTICEHIGH COUNCIL OF JUSTICETIRANË
LEGAL PROTECTION AGAINST DISCRIMINATION IN SOUTH EAST EUROPEGOREM KOCEVSKISKOPJE2016
GUIDE ON DISCRIMINATION GROUNDSBILJANA KOTEVSKASKOPJE2013
PASOJAT JURIDIKE NGA MOSPËRMBUSHJA E KONTRATËS PËR SHITJEN NDËRKOMBËTARE TË MALLRAVEFATON Z.SHABANITETOVË2016
E DREJTA AFARISTE NDËRKOMBËTARE FATON Z.SHABANITETOVË2018
THEMELIMI DHE FUNKSIONIMI I MEDIAVE NË GJUHËN SHQIPE NË R.MDASHMIR IDRIZITETOVË2019
GAZETARIA TELEVIZIVEDASHMIR IDRIZITETOVË2019
E DREJTA ROMAKE BASHKIM SELMANITETOVË2013
E DREJTA NDËRKOMBËTARE DHE MARRDHËNIET NDËRKOMBËTAREDEJVID ARMSTRONG, HELEN LAMBERTSHKUP2016
ESE KRITIKE PËR TEORINË BASHKOHORE MAKROEKONOMIKEFRANK HAN, ROBERT SOLOUSHKUP2016
КРИТИЧКИ ЕСЕЈА МОДЕРНАТА МАКРОЕКОНМСКА ТЕОРИАФРАНК ХАН, РОБЕРТ СОЛОУСКОПЈЕ2016
TEKNOLOGJIA E PRODUKTEVE TË QUMSHTITRALF IRLISHKUP2016
GJEOLOGJIA E MJEDISIT JETËSORKARLO V.MONTGOMERIKOÇAN2015
КОТЛЕР ЗА МАРКЕТИНГОТФИЛИП КОТЛЕРСКОПЈЕ2015
E DREJTA AFARISTE FATON Z.SHABANITETOVË2021
BOOK TITLES
NAME AND SURNAME
PLACE OF PUBLCIATION
MJEKËSIA E KUJDESIT INTENSIVRICHARD S.IRWIN,JAMES M.RIPPESHKUP2011
IMAZHERIA ORTEPEDIKEADAM GREENSPANSHKUP2011
KONSULTA MJEKËSORE E URGJENCËS SE PESË MINUTAVE TË PARAJEFFREY J.SCHAIDER, STEPHAN R.HAYDEN, RICHART E.WOLFE, ROGER M. BARKIN, PETER ROSENSHKUP2011
BAZA PATOLOGJIKE E SËMUNDJESROBBINS, COTRANSHKUP2014
ANATOMIA ME ORENTIM KLINIKKEITH L.MOORE, ARTHUR F.DALLEY, ANNE M.R.AGURSHKUP2011
ASTMA BRONKIALEVEPRIM A.SHEHUPRISHTINË2003
FIZIOLOGJIAFAREDIN N.XHELILITETOVË2011
ANATOMSKI ATLASCARL TOLDT, FERDINAND HOCHSTETTERZAGREB1980
MIKROBOLOGJIA MJEKËSOREDEJVI GRINVUD, RIÇARD SLEK, XHON POJTERER,MAJK BARERSHKUP2011
INTERPRETIMI I SHPEJTË I EKG- SËDALE DUBINSHKUP2010
ANATOMIA E NJERIUT NË PRERJEHAROLD ELIS, BARI M.LOGAN, ANDRIAN K.DIKSONSHKUP2011
MJEKËSIA FIZIKE DHE RIAFTËSIMIJOEL A.DELISA,BRUCE M.GANS, NICOLAS E. WALSHSHKUP2011
NEUROLOGJIA MERRITTLEWIS P. ROWLANDSHKUP2011
FIZIOLOGJIA E NJERIUTERIK P.VIDMAIER,HERSHEL RAFF, KEVIN T.STRANGSHKUP2014
BIOTEKNOLOGJIA FARMACEUTIKEDAAN J.A.CROMMELIN, ROBERT D.SINDELAR, BREND MEIBOHMSHKUP2013
ЕПИДЕМИОЛОГИЈА ЗА ЈАВНОТО ЗДРАВСТВОРОБЕРТ Х.ФРИИС, ТОМАС А.СЕЛЕРССКОПЈЕ2011
АДМИНИЦТАЦИЈА НА ЈАВНОТО ЗДРАВСТВОЛОЈД Ф.НОВИК,СИНТИЈА Б.МОРОY,ГЛЕН П.МЕЈССКОПЈЕ2011
FARMAKOGJENETIKAWENDELL W.WEBERSHKUP2014
НАУКА ЗА ФОРЕНЗИКАТАЕНДРЈУ Р.В. ЏЕКСОН, ЏУЛИ М.ЏЕКСОНСКОПЈЕ2009
UDHËZUESI PËR VAKSINATRANDALL NEUSTAEDTERSHKUP2010
KIMIA E PËRGJITHSHME ORGANIKE DHE BIOKIMIAKATHERINE DENNISTON, JOSEPH TOPPING, ROBERT CARETSHKUP2010
ATLASI BAZË I SËMUNDJEVE INFEKTIVEGERALD L.MANDELLSHKUP2010
NEUROANATOMIADUANE E.HAINES.SHKUP2010
MENAXHIMI FARMACISËSHEJN P.DESSELE, DEJVID P.ZGARRIKSHKUP2013
ATLAS ME NGJYRA DHE PËRMLEDHJE E DEMATOLOGJISË KLINIKEKLAUS WOLFF, RICHARD ALLEN JOHNSONSHKUP2011
FIZPATOLOGJIA E SËMUNDJEVESTEPHEN J. MCPHEE, WILLIAM F.GANONGSHKUP2010
BAZAT E OKULISTIKËSCYNTHIA A.BRADFORDSHKUP2010
NEUROLOGJIA KLINIKEROGER P.SIMON, DAVID A.GREENBERG, MICHAEL J,AMINOFFSHKUP2011
ATLAS I PATOLOGJISËROBBINS, COTRANSHKUP2010
TRAKTATI I MJEKËSISË SË FAMILJESROBERT E.RAKELSHKUP2010
LËNGJET,ELEKTROLITET & EKUILIBRI ACIDO-BAZIËMARRY ANN HOGANSHKUP2010
МЈEKËSIA LIGJOREVINCENT J.DIMAIO, DOMINICK DIMAIOSHKUP2010
BAZAT E IMUNOLOGJISË KLINIKEHELEN CHAPEL, MANSEL HAENEY, SIRAJ MISBAH, NEIL SNOWDENSHKUP2010
PROCEDURAT KLINIKE PËR EKZAMINIMIN OKULARNANCY B.CARLSON, DANIEL KURTZSHKUP2010
DIPLOMACIA E MJEDISIT JETËSORLAWRENCE E.SUSSKINDSHKUP2008
IMUNOLOGJIKINDT, GOLDSBY, OABORNESHKUP2011
HISTOLOGJIA TEKST DHE ATLASMICHAEL H.ROSS,WOJCIECH PAWLINASHKUP2010
ЕКОФИЗИОЛОГИЈА НА РАСТЕНИЈАТАВОЛТЕР ЛАРЧЕРСКОПЈЕ2009
BAZAT E HISTOLOGJISËLUIZ KARLOS ZHUNKUEIRA, HOSE KARNEIROSHKUP2009
ATLAS I RADIOLOGJISË SË URGJENCËSJOHNSON,COHEN, WOJTOWYCZ, MCCABESHKUP2010
BIOTEKNOLOGJIASUZAN R. BARNUMSHKUP2009
TAKIM PROFESIONAL MJEKËSORSHOQAT E MJEKËVE, STOMATOLOGËVE DHE E E FARMACISTËVEE SHQIPTAR TË MAQEDONISËTETOVË2003
МИГРЕНИ, ГЛАВОБОЛКИ И БОЛНИ СИНДРОМИАРБЕН Н. ТАРАВАРИСКОПЈЕ2016
BAZAT E PATOLOGJISË SË ROBINS-ITVINAY KUMAR, ABUL K.ABBAS, NELSON FAUSTO, RICHARD N.MITCHELLSHKUP2010
PARIMET E BIOKIMISËDAVID L.NELSON, MICHAEL M.COXMANASTIR2010
ATLLAS ME NGJYRA DHE TEKSTE TË MJEKËSISË KLINIKECARLLS D.FORBES, VILIAM F.XHEKSONSHKUP2010
ZHVILIMI NJERËZORKEITH L.MOORE, T.V.N. PERSAUDSHKUP2010
SHPREHITË E KOMUNIKIMIT NË PRATIKËN KLINIKEK.R. SETHURAMANSHKUP2010
MAÇINAT ORGANIKERIÇARD VAJTSHKUP2011
ATLAS I DIAGNOZËS SË EKZAMINIMIT PEDIATRIKBASI J.ZITELLI, HOLLY W.DAWISSHKUP2011
KRIMINALISTIKARICHARD SAFERSTEINSHKUP2011
SISTEME MODERNE SHFRYTËZIMIANDREW S.TANENBAUMMANASTIR2010
DORACAK PËR VLERËSIMIN E RREZIQEVE TË MJEDISIT DHE MENAXHIMIN E TYREPETER CALOWSHKUP2009
MANUALI DIAGNOSTIK I OTORINOLARINGOLOGJISEMICHAEL HAWKE, BRIAN BINGHAM, HEINZ STAMMBERGER,BRUCE BENJAMINSHKUP2010
PARIMET DHE METODAT BAZË TË KËRKIMIT EPIDEMIOLOGJIKENVER ROSHI, GENC BURAZERI, NEVZAT ELEZIGJERMANI2004
ОРГАНСКА ХЕМИЈАЏОН МЕКМУРИСКОПЈЕ2009
PREGLED MEDICINSKE FIZIOLOGIJEWILLIAM F.GANONGBEOGRAD1991
UROPATHOLOGY - VOLUME 1,2GARY S. HILLUSA1989
ANALIZA E STRUKTURËS SË VERTEBRORËVEMILTON HILDEBRAND, GEORGE GOSLOWMANASTIR2009
MANUEL OF RETINAL SURGERYANDREW J. PACKERUSA1989
PHYSICIANS' DESK REFERENCEPDR 50 EDITION 1996USA1996
MEDICAL- SURGICAL NURSINGSUZANNE C. SMELTZER, BRENDA G. BAREUSA2004
CRITICAL CARE NURSINGLYNNE A. THELAN, LINDA D.URDEN, MARY E.LOUGH, KETHLEEN M. STACYUSA1998
FONDEMENTALIS OF NURSINGCAROL TAYLOR , CAROL LILLIS, PRISCILLA LEMONEUSA2001
RYPINS MEDICAL BOARDS REVIEVEDWARD D.FROLICH, M.D.USA1989
MEDICAL MICROBIOLOGYDAVID GREENWOOD, RICHARD SLACK, JOHN PEUTHERERUSA1992
PEDIATRIC ORTHOPEDICS IN PRACTICER.BRUNER, F.FREULER, C.HASLER, G.JUNDTGERMANY2007
AMBULATORY MEDICINEL.RANDOL BARKER, JOHN R. BURTON, PHILIP D. ZIEVEUSA2002
INFECTIOUS DISEASESGORBACH, BARTLETT, BLACKKLOWUSA1998
PRINCIPELES OF ANATOMY AND PHYSIOLOGYGERALD J.TORTORA, NICHOLAS P. ANAGNOSTAKOSUSA1984
LJEČNIK U KUČINIKOLA NIKOLIČZAGREB1971
ANATOMIJA DOMAĆIH ZIVOTINJASISSON GROSSMANZAGREB1962
ANATOMIY:REVIEW FOR NEW NATIONAL BOARDSKURT E JOHNSON, FRANK J.SLABYVIRGINIA1992
ILLUSTRATED PHYSIOLOGYANN B.MCNAUGHT, ROBIN CALLANDERGREAT BRITAIN1970
PATLOLOGYJOHN H. HOLLIMAN, DANIEL L.FEEBACK, NANCY K.HALLUSA1987
BIOCHEMISTRYAJIT KUMAR, KURT E.JOHNSONUSA1993
PHYSIOLOGYBENJAMIN HSU, CHARLES H.TADLOCK, SAIED ASSEF, JACK PERCELAYUSA1987
RYPINS' MEDICAL BOARDS REVIEW CLINICAL SCIENCESEDWARD D.FROLICH, M.DUSA1989
INFECTIONS IN EMERGENCY MEDICINE VOLUME 1DAVID SCHILLINGER, ANNHARWOOD-NUSSUSA1989
CLINIKAL DERMATOLOGYRONA M.MACKIEITALY2003
PATHOLOGY NOTESSTANLEY H. KAPLANUSA1987
OBSTETRICST.L.T.LEWIS,G.V.P.CHAMBERLAINGREAT BRITAIN1990
DIVING SCIENCEMICHAEL B.STRAUSS, IGOR V.AKSENOVUSA2004
PATOLOGY NOTESSTANLEY H. KAPLANUSA1987
MOLECULAR MECHANISMS OF MICROBIAL ADHESIONL.SWITALSKI, M. HÖÖK, E.BEACHEYUSA1989
CHORION VILLIUS SAMPLINGD.T.Y.LIU, E.M.SYMONDS, M.S.GOLBUSGREAT BRITAIN1987
MANUEL OF PEDIATRIC EMERGENCIESJOSEPH R .ZANGAUSA1987
LABWAREWILMAND NMR &EPRGERMANY
CLINIKAL ASPECTS OF LIFE-THREATENING ARRHYTHMIASH.M.GREENBERG, H.E.KULBERTUS, A.J. MOSS, P.J.SCHWARTZUSA1984
ANALYTIC TOMOGRAPHYANDREW MARKOEUSA2006
DIJAGNOSTIČKE METODE ZA ISPITIVANJE FUNKCIJE BUBREGABRANISLAV STOJIMIROVIĆBEOGRAD1971
NEUROLOGYR.W.ROSS RUSSELL, C.M.WILESGREAT BRITAIN1985
IMMUNOLOGYRICHARD M.HYDEUSA1992
GASTROINTENSTINAL SYSTEMDANIEL HORTON-SZARSPAIN2002
INTRODUCTION TO CLINICAL MEDICINEJANICE L.WILLMS, JUDY LEWISUSA1991
MOНОГРАФИЈА-МАЛИГНИ НЕОПЛАЗМИAЗИС ПОЛОЖАНИ, ELENA ЌОСЕBСКА, ТАЊА ЛЕКОВСКА-СТОИЦОВСКА, БЛАШКО КАСАПИНОВСКОПЈЕ2009
VITAMINI I MINERALI USLOV ZA DOBRO ZDRAVJEDRAGAN SIMIĆBEOGRAD1997
ПРИМЕНА НА БИОСТИМУЛИРАЧКИ ЛАСЕРИ ВО СТОМАТОЛОГИЈАТАЗДРАВКО ТРОЈАЧАНЕЦСКОПЈЕ2002
ФТИЗИОЛОГИЈАРИСТО НАНОВИЌСКОПЈЕ1987
CUALITY CONTROL IN ENDOSCOPYRORY MCCLOYGERMANY1991
RODITELJI U PREVENCIJI OVISNOSTIMARINA KUZMAN, DAVOR MORAVEK, IVAN MARCHIOTTI, DUBRAVKO KLARIĆZAGREB
ANATOMIA NORMALE E NJERIUTUNIVERSITETI I TIRANËS FAKULTETI I MJEKËSISËTIRANË1971
PRETEST-PHARMACOLOGYJOSEPH R. DIPALMA, EDWARD J. BARBIERI, G. JOHN DIGREGORIO, ANDREW P.FERKOUSA1993
PRETEST-PATHOLOGYMARGARET H .S. CLEMENTSUSA1991
ANATOMYJACK L. WILSONUSA1995
HRVATSKO-SLAVONSKI LJEKOPIS 1901VLADIMIR GRDINIĆ, LAILA STEFANINI OREŠIĆZAGREB2001
THERMOLOGOCIAL METHODSJ.-M. ENGEL, E.F.J. RINGGERMANY1985
OFTALMOLGIJAMILAN BLAGOJEVĆ, OLGA LITRIČINZAGREB1989
THE WAR AGAINST HEPATITIS BWILLIAM MURASKINUSA1995
BONE MAROROW DISODERS THE BIOLOGICAL BASIS OF CLINICAL PROBLEMSM.Y.GORDON, M.J.BARRETTGREAT BRITAIN1985
BCG IN SUPERFICIAL BLANDDER CANCERFRANS M.J. DEBRUYNE, LOUIS DENIS, AD P.M.VAN DER MEIJDENUSA1989
DISEASE REVIEWS IN PRIMARY CARESCOTT CHAMBERS, GEORGE KASSIANOS, JONATHAN MARRELL, MICHAEL SCHACHTERITALY2005
APLIKIM I KLASIFIKIMIT NDËRKOMBËTAR TË SEMUNDJEVE NË STOMATOLOGJIDEGA E STOMATOLOGJISË, FAKULTETI I MJEKËSISË PRISHTINËPRISHTINË2003
ANATOMYGREY 'S POCKETNEW YORK1984
CLINICAL INFECTIOUS DISEASESD.G.RUSSELLGREAT BRITAIN1994
OPENING OUR ARMSKATHY REGANUSA2006
PATHO PHYSIOLOGYBULLOCK AND ROSENDAHL'SUSA1984
INTERVANCIJSKA GASTRO ENTEROLOGIJAMARIJA ROSADIĆ PILAŠZAGREB1993
DIABETOLOGJIA PRAKTIKE PER PERSONAT ME TIPIN 2 DIABETES MELLITUSMILÇO BOGOEVSHKUP2000
PROBLEMS IN PEDIATRIC EMERGENCY MEDICINEROBERT C. LUTEN, ANN HARWOORD-NUSSUSA1988
БИОСТИМУЛИРАЧКИ ЛАСЕРИ ВО МЕДИЦИНАТАЗДРАВКО ТРОЈАЧАНЕЦСКОПЈЕ1995
AIDSIVAN BEUS, JOSIP BEGOVACZAGREB1996
KAKO ZIVJETI DULJE I OSJEĆATI SE BOLJELINUS PAULINGZAGREB1990
CANCER SCREENINGKHALID AZIZ, GEORGE Y.WUUSA2002
INFECTIOUS DISEASE CLINICS OF NORTH AMERIKATHOMAS J.WALSH, JOHN H. REXUSA2003
DIAGNOSIS $ TREATRMENT IN CARDIOLOGYMICHAEL H. CRAWFORDUSA1995
HIGH BLOOD PRESSUREJON G. DIVINEUSA2006
HIGH CHOLESTEROLJ.LARRY DURSTINEUSA2006
RADIOGRAPHIC ANATOMYFRANK SLABY, EUGENE R. JACOBSUSA1990
APPLIED RADIOLOGYO.OLIVER ANDERSONUSA2003
ATLLASNADEZDA STOŠIĆ -BOGDANOVIĆBEOGRAD1988
FLAPS FOR THE CENTRAL FACESTUART J.SALACHE, WILLIAM J. GRABSKIUSA1990
ADVANCED ULTRASOUND IDOBRI S.FILIPCHESKOPJE1995
COST-EFFECTIVE DIAGNOSTIC IMAGING THE CLINICAN'S GUIDEZACHARAY D. GROSSMAN, DOUGLAS S.KATZ, EDWARD D.SANTELLI, KEVIN R.MATH, JOHN J. WASENKOUSA1995
MANAGING THE MENOPAUSE || A PRACTICAL GUIDE TO HRTCATHY READ, DAVID STURDEEUNITED KINGDOM1993
НИСКОЕНЕРГЕТСКИ ЛАСЕРИ ВО ГИНЕКОЛОШКО АКУШЕРСКАТА ПРАКТИКАЗДРАВКО ТРОЈАЧАНЕЦСКОПЈЕ2005
MANUAL OF PEDIATRIC GASTROENTEROLOGYJOSEPH F. FITZGERALD, JOSEPH H. CLARKUSA1988
KLONIMIETHEM RUKATIRANË1999
FIZIOLOZKE METODE-IHUBERT MAVER, PAVAO RUDAN, DRAGAN TARBUKZAGREB1979
PENGIMI DHE ASGJËSIMI I GRIPIT TË SHPENDËVE TE NJERËZITUDHËZIM PËR APLIKIMIN E PLANIT TË AKTIVITETEVE PARA DHE GJATË KOHËS SË PANDEMISË SË GRIPIT/
PRAKTIKUM BIOLOZKE ANTROPOLOGIJE SI SUSTAV MEDUNARODNIH MJERNIH JEDNICA U ANTROPOLOŠKIM I FIZIOLOŠKIM ISTRAZIVANJIMAHUMBERT MAVER, PAVAO RUDAN, DRAGAN TARBUKZAGREB1981
PRAKTIKUM BIOLOZKE ANTROPOLOGIJE FOZIOLŠKE METODE- IIIHUMBERT MAVER, PAVAO RUDAN, DRAGAN TARBUKZAGREB1980
ANTROPOMETRIJAHUMBERT MAVER, PAVAO RUDAN, DRAGAN TARBUKZAGREB1975
NEUROLOGJIAJERA KRUJA, MIRA RAKACOLLITIRANË2002
NARKOTIËT,NARKOMANËT,NARKOMANI!?...PSE..KADRI BICAJPRISHTINË1994
MBROJTJA NGA RREZET X NË RENTGENDIAGNOSTIKEGËZIM SHEHUTIRANË1988
GESUNDHETIS -UND PFLEGEWISSENSCHAFT IN HALLE- WITTENBERGGERO LANGER, CHRISTIANE SCHAEPEGERMANY2003
RESISTANT INTERACTIONS CHILD, FAMILY, AND PSYCHOTHERAPISTROBERT J. MARSHALLUSA1982
NEUROPSIKIATRIAZYLFIJE HUNDOZIPRISHTINË2002
GENETIČKE METODE -IHUBERT MAVER, PAVAO RUDUN , DRAGAN TARBUKZAGREB1977
DIABETIHEKTOR PEÇITIRANË1973
SIDAVIKTOR DANIELPRISHTINË1990
LUFTA KUNDËR SIFILIZITSHYQIRI BASHATIRANË1981
STOMATOLOŠKA BIBLOTEKA ZA PRAKTIČARAJURAJ HRASTEZAGREB1982
FIZIOLOŠKE METODE-IIHUBERT MAVER, PAVAO RUDUN, DRAGAN TARBUKZAGREB1979
SPARE-PART SURGERYDONALD LONGMORENEW YORK1968
PHYSIOLOGYELBERT TOKAYUSA1968
METABOLIZMI MINERAL DHE ÇREGULLIMET E TIJ NË SHPENDËBUJAR MANETIRANË1989
BIOCHEMISTRYDAVID M. GLICKUSA1995
HYRJE NË MENAXHIMIN SHËNDETËSOR DHE STRATEGJI BIZNESI TË NJËSIVE TË SHERBIMEVE STOMATOLOGJIKEADRIATIK GABRANITIRANË2007
METODOLOGJIA E KËRKIMIT SHKENCOR NË SHËNDET PUBLIKGENC BURAZERI, ENVER ROSHI, NEVZAT ELEZITIRANË2010
SHËNDETI PUBLIKENVER ROSHI, GENC BURAZERITIRANË2006
PRETEST BIOCHEMISTRYFRANCIS J. CHLAPOWSKIUSA1993
ЧОВЕК И ЊЕГОВИ СИМБОЛИKАРЛ ЈУНГБЕОГРАД1996
OXFORD HANDBOOK OF PUBLIC HEALTH PRACTICEDAVID PENCHEON, CHARLES GUESТ, DAVID MELZER, J.A. MUIR GRAYUSA2001
THE HARRIET LANE HANDBOOKJASON ROBERTSON, NICOLE SHILKOFSKIUSA2005
THE HARRIET LANE HANDBOOKVERONICA L. GUNN, CHRISTIAN NECHYBACHINA2000
THE MERCK MANUALDAVID N. HOLVEY, JOHN H. TALBOTTUSA1972
REĆNIK STRANIH REČI I IZRAZARADOMIR ALEKSIĆBEOGRAD1978
SËMUNDJA HIPERTONIKEELEZ SELIMAJTIRANË1980
MEDICUSSHOQATA E MJEKËVE SHQIPTARË NË MAQEDONIKËRÇOVË2010
MEDICUSSHOQATA E MJEKËVE SHQIPTARË NË MAQEDONIKËRÇOVË2011
FJALOR ANGLISHT SHQIP I MJEKËSISËRAHIM GJIKA/
ACTA MEDICA DARDANICAREVISTA E SHOQATËS SË MJEKËVE TË KOSOVËSPRIZREN1994
АПОПЛЕКСИЈА И БИОМЕТЕОРОЛОГИЈААНТЕ ПОПОВСКИСКОПЈЕ1989
RENALNA OSTEODISTROFIJA KOD BOLESNIKA NA HEMODIJALIZIVASILIJE TOMANOSKIBEOGRAD1999
SISTEMATSKA I TOPOGRAFSKA ANATOMIJA RUKASINIŠA V. RADOJEVIĆBEOGRAD1977
ХИРУРГИЈАЛУБОМИР КИРКОВСКОПЈЕ1980
SHËRIMI I SËMUNDJEVE TË ZEMRËSMIODRAG POPADIQPRISHTINË1985
ХРОНИЧНО БЕЛОДРОБНО СРЦЕЛУБЕ ГЛИГОРОВСКИСКОПЈЕ1987
ХИГИЕНА НА ХРАНА И ЗАШТИТА НА ЖИВОТНА СРЕДИНАЈЗУ РЕПУБЛИКА ЗАВОД ЗА ЗДРАСТВЕНА ЗАШТИТАСКОПЈЕ2009
MEDICINSKA ANTROPOLOGIJA 1LJUBOMIR BERBEROVIĆ, RIFAT HADZISELIMOVIĆSARAJEVO1982
MEDICINSKA ANTROPOLOGIJA 2LJUBOMIR BERBEROVIĆ.ISMET DIZDAREVIĆ, RIFAT HADZIJSELIMOVIĆSARAJEVO1983
FARMAKOLOGIJAMILENKO P.MILLOSHEVIC, VLADISLAV M. VARAGIAQPRISHTINË1975
FARMAKOLOGIJAS.BRAHO,V.MIÇITIRANË1971
MEDICINSKA REVIJA//
ANIMALNA EKOLOGIJAR.PAPOVIĆ, J.ŠAPKAREVBEOGRAD1985
MEDICINAR V.30 NR.1-3BERISLAV ROZMANZAGREB1981
VAKCINE U DJEĆOJ DOBIMIRO JURETIĆZAGREB1982
ГНОЈНИТЕ ИНФЕКЦИИ НА КОЦКИТЕЈОРДАН НИКОДИНОСКИСКОПЈЕ1989
NEUROLOGJIJAJERA KRUJA, MIRA RAKACOLLITIRANË2007
STUDIJA GLASA POSLE LEĆENJE KARCINOMA LARINKSAZORAN MILUTINOVIĆBEOGRAD1985
КЛИНИЧКА НЕФРОЛОГИЈАД.ХРИСОXOСКОПЈЕ1984
FARMAKOLOGIJA ZA MEDICINARE SA FARMAKOGRAFIJOMZ.SUPEKZAGREB1981
ГЕНЕТСКИ ИНФОРМАЦИХРИСТО ДУМАСКОПЈЕ1985
PHARMACOLOGYLEONARD S.JACOBUSA1976
HISTOLOGY EMBRYOLOGY NOTESSTANLEY H. KAPLANUSA1987
NEUROANATOMY GROSS ANATOMY NOTESSTANLEY H. KAPLANUSA1988
UPPER RESPIRATORY TRACTERNEST W.BECKUSA1966
ANALYTICAL REAGENTS AND STANDARDS CATALOGUEINGO HAAG,TREVOR JONES, KURT VORBURGER,FABIAN WAHL, HANS-JOACHIM MERREM, MICHAEL WEBER/2010
HIV / AIDS PRIMARY CARE GUIDEJEFFREY BEAL, JOANNE J. ORRICK, KIMBERLY ALFONSOUSA2006
SAMSON WRINHT'S APPLIED PHISIOLOGYCYRIL A. KEELE, ERIC NEIL, NORMAN JOELSUSA1971
ATLAS OF VASCULAR SURGERYROBERT B. RUTHERFORDUSA1993
MANOMETRIC TECHNIQUESUMBREIT, BURRIS, STAUFFERUSA1964
CHEST RADIOGRAPHIC ANALYSISNORMAN BLANKUSA1989
EPIPHYSEAL GROWTH PLATE FRACTUREHAMLET A.PETERSONUSA2007
WONG'S ESSENTIALS OF PEDIATRIC NURSINGDONNAL L. WONG, MARLYN HOCEKENBERRY,DAVID WILSON, MARILYN L.WINKELSTEIN, PATRICIA SCHWARTZUSA2001
CURRENT THERAPYHOWARD F.CONNUSA1975
КЛИНИЧКА ГАСТРОЕНТЕРОЛОГИЈА СО ПРОПЕДЕВТИКАПЕНЧО ДАВЧЕВСКОПЈЕ1981
THE IDENTIFICATION AND CONTOL OF ENVIRONMENTAL AND OCCUPATIONAL DISEASES:ASBESTOS AND CANCERSMYRON A.MEHLMAN, ARTHUR UPTONUSA1994
HANDBOOK OF FINE CHEMICALSALDRIC CHEMISTRY/2010
CAUSES AND DIAGNOSIS CURRENT THERAPY NURSING MANAGMENTDISEASES SECOND EDITIONUSA1986
RED BOOK-REPORT OF THE COMMITTEE ON INFECTIOUS DISEASESGEORGES PETER, NEAL A.HALSY, CAROLINE.B.HALL, S.MICHAEL MARCY, LARRY K.PICKERING, WALTER A.ORENSTEINUSA1997
WEBSTER'S MEDICAL SECRETARIES HANDBOOKJOHN RHODES HAVERTYUSA1979
ROGET,S || THE NEW THESAURUSANNE H.SOUKHANOVUSA1988
MEDICAL MICROBIOLOGYJAWETZ .MELNICK & ADELBERG'SUSA1995
STOCKLEY'S DRUG INTERACTIONSIVA H STOCKLEYGREAT BRITAIN2002
OPĆA I ANORGASKA KEMIJAIVAN FILIPOVUĆ, STJEPAN LIPANOVIĆZAGREB1988
PRAKTIKUMI I SISTEMATKËS SË BIMËVE TË ULËTASAMI SULEJMANI, MURAT XHULAJTETOVË2001
BRAIN'S CLINICAL NEUROLOGYBRAIN,WALTER RUSSELL, BARON BRAINGREAT BRITAIN1986
HEALTH POLITICSMIKE MAGEEUSA2005
PLAN RAZVOJA POKRAJNSKE ZAJDNICE ZA NAUĆNI RADPOKRAJINSKA ZAJEDNICA ZA NAUĆNI RADPRIŠTINA1987
FARMAKOLOGIJA ZA MEDICINARE SA FARMAKOGRAFIJOMZ.SUPEKZAGREB1981
ОПШТА ФИЗКАЗАФИР СТОЈАНОВСКОПЈЕ1989
KURSI I FIZIKËS SË PËRGJITHSHME V.IS.E FRISH, A.V.TIMORJEVAPRISHTINË1970
RADIOTERAPIJA IN ONKOLOGIJASTOJAN PLESNIČARLJUBLANA1977
PËRMBLEDHJE DETYRASH NGA FIZIKASKENDER H.SKENDERITIRANË1995
FIZIKASKENDER H. SKENDERI, AHMET VESELIPRISHTINË1996
ISTORIJSKA GEOLOGIJAJOVAN JANKIČEVIČBEOGRAD1989
BEST MEDICINEGEORGE KASSIANOSITALY2004
PEDIATRIC GASTROINTESTINTAL DISORDERSCARIN L. CUNINGHMAN, GERARD A. BANEZUSA2006
KLINIČKA EHOKARDIOGRAFIJAVELIBOR. R. OBRADOVIĆBEOGRAD1985
MUSCLE STRENGTH TESTINGLOUIS R.AMUNDSENUSA1990
H E M A T O L O G YEMANUEL C .BESA, PATRICIA M. CATALANO, JEFFREY A.KANT, LEIGH C.JEFFERIESUSA1992
REWIEW OF PHYSIOLOGICAL CHEMISTRYHAROLD A. HARPERUSA1951
3 RD EDITION PATHOLOGYVIRGINIA A .LIVOLSI, MARIA J.MERINO, JOHN S.J.BROOKS, SCOTT H.SAUL, JOHN E. TOMASZEWSKIUSA1994
THERAPEUTIC ENDOSCOPY IN GASTRINTENSINAL SURGEREYR.APHAEL S. CHUNGUSA1987
NURSING CARE OF PEDIATRIC NEUROSURGERY PATIENTCATHY C. CARTWRIGHT, DONNA C. WALLACEGERMANY2007
20 GOD MEDICINSKOG FAKULLTETA UNIVERZITETA U TUZLI 1976-1996ISMAIL HADZIAHMETOVIĆTUZLA2001
ACTA CHIRURGICA MACEDONICAВЛАДО СТОЛЕВСКИSKOPJE2003
CELL BIOLOGY:REVIEW FOR NEW NATIONAL BOARDSMARK R, ADELMAN, KURT E.JOHNSONUSA1995
MICROBIOLOGY:REVIEW FOR NEW NATIONAL BOARDSGERALD V.STOKESUSA1993
BIOCHEMISTRYTHOMAS BRIGGS, ALBERT M.CHANDLERUSA1987
ANATOMY:REVIEW FOR NEW NATIONAL BOARDSKURT E. JOHNSON, FRANK J. SLABYUSA1992
PHYSYOLOGY:REVIEW FOR NEW NATIONAL BOARDSEMMA R. JAKOI, RONALD C . BOHNUSA1994
USMLE STEP 1THOMAS K. BARTONUSA1985
NATIONAL BOARDS PART 2ROBIN J.O CATALINUSA
FIRST AID FOR THE USMLE STEP 1VIKAS BHUSHAN,TAO LE, CHIRAG AMINUSA1995
NURSING INTERVENTIONS AND CLINICAL SKILLSELKIN,PERRY, POTTERUSA1996
FIZIOLOGJIA PATOLOGJIKE E PERGJEGJES IMUNOLOGJIKEUNIVERSITETI PRISHTINËS-FAKULTETI I MJEKSISËPRISHTNË1978
CASE STUDIES IN PHYSIOLOGYROBERT M. BERNE, MATTHEW N.LEVYUSA1994
ADVANCED TRAUMA LIFE SUPPORT COURSEERWIN R. THALUSA1990
BIOCHEMISTRYALEXSANDER C. BROWNIE,J OHN C. KERNOHANGREAT BRITAIN1999
SOCIOLOGYPOUL H. LANDISUSA1980
BIOMEDICAL POLICYROBERT H. BLANK, ANDREA L.BONNICKSENUSA1992
ATRIAL NATRIURETIC PEPTIDSBARRY M. BRENNER, JAY H. STEINUSA1989
MAKING INNOVATION WORKDAVILLA, EPSTEIN, SHELTONUSA2005
INTERNATIONAL TRAVEL HEALTH GIUDESTUART R. ROSE, JAY S.KEYSTONEUSA2006
INTRODUCTION TO MEASURMENT IN PHYSICAL EDUCATION AND EXERCISE SCIENCEMARGARET J. SAFRITUSA1986
INOVATIONS THAT FITSMICHAEL LORD, DONALD DEBETHIZY, JEFFREY WAGERUSA2005
CHILDHOOD PREVENTION OF ATHEROSCLEROSI AND HYPERTENSIONRONALD M.KAUR, RICHARD B.SHEKELLEUSA1980
LA ACADEMIA DI AGRICULTURA SCIENZE E LETTERE DI VERONACARLO VANZETTIVERONA1990
PEDIATRIC LYMPHOMASHOWARD J. WEINSTEIN, MELISSA M.HUDSON, MICHAEL P.LINKUSA2007
ANATOMIJA ČOVEKAS.DOBRIČANIN, Z.VITOŠEVIĆPRIŠTINA1997
EDUCATING COMPETENT AND HUMANE PHYSICIANSHUGH C. HENDRIE,CAMILLE LLOYDUSA1990
UVOD U ELEKTROKARDIOGRAFSKA DIJAGNOSTIKURATMOIR ANTIĆBEOGRAD1976
CHEMISTRY A MODERN COURSESMOOT, PRICE, SMITHUSA1983
ORTHOPEDIC PHATOPHYSIOLOGY IN DIAGNOSIS AND TREATMENTJ.COHEN, M. BONFIGHLIO, C.CAMPBELLUSA1990
SEIZURES -RECOGNITION AND TREATMANTRICHARD LECHTENBERGUSA1990
MECHANICAL VENTILATION AND ASSISTED RESPIRATIONAKE GRENVIK,JOHN DOWNS,JUKKA RASANEN,ROBERT SMITHUSA1991
TUMORS AND TUMOR -LIKE CONDITIONS OF THE KINDNEYS AND URETERSJOHN N.EBLEUSA1990
HUMAN ANATOMY AND PHYSIOLËOGYJAMES E. CROUCH, J.ROBERT MCCLINTIC/
DAY-CASE ANAESTHESIA AND SEDATIONJ.G WHITWAMGREAT BRITAIN1994
GENERAL CHEMISTRYRALPH H.PETRUCCIUSA1982
E DREJTA MJEKËSORE ETIKA DHE BIOETIKAMARISA LUIS, KAROL D.TAMPAROSHKUP2010
ATLAS ME NGJYRA I FIZIOLOGJISËSTEFAN SILBERNAGL, AGAMEMNON DESPOPOULOSSHKUP2010
DORACAKU AMERICAN NEFROLOGJIA DHE HIPERTENSIONIPAUL J.SCHEEL, MICHAEL J.CHOISHKUP2012
OBSTETRIKASTEVEN G.GABBE, JENNIFERR R. NIEBYL, JOE LEIGH SIMPSONSHKUP2011
GJINEKOLOGJIA E BEREK DHE NOVAKJONATHAN S.BEREKSHKUP2011
PETER KARLSON BIOKIMIA DHE BIOKIMIA PATOLOGJIKEDETLF DOENECKE, JAN KOOLMAN, GEORG FUCHS, WOLFGANG GEROKMANASTIR2011
ONKO0LOGJIA GJINEKOLOGJIKE KLINIKEDISAIA, CREASMANSHKUP2011
ЗДРАСТВЕНИ ИНФОРМАЦИМЕРВАТ АБДЕЛХАК, САРА ГРОСТИК, МЕРИ ЕЛИС ХАНКЕН, ЕЛЕН ЏЕЈКОБССКОПЈЕ2010
КЛИНИЧКА АНЕСТЕЗИОЛОГИЈАЕДВАРД МОРГАН, МАЏИД С.МИКАИЛ, МАЈКЛ Џ.МАРЕЈСКОПЈЕ2011
BAZAT E OTORINOLARINGOLOGJISËRUDOLF PROBST, GERHARD GREVERS, HEINRIH IROSHKUP2010
KONTROLLIMI FIZIK / ФИЅИЧКИ ПРЕГЛЕДHENRI SEJDEL., JANE W.BALL, JOYCE E. DAINS, G.WILLIAM BENEDICTSHKUP2010
TRAKTAT I POZICIONIMIT RADIOGRAFIK DHE I ANATOMISË PËRKATËSEKENNETH BONTRAGER, JOHN P. LAMPIGNANOSHKUP2011
TRAKTATI I MJEKËSISË SË KUJDESIT PARËSORJOHN NOBLESHKUP2010
TRAKTAT I DIAGNOZËS MJEKËSORE/ ФИЅИЧКА ДИЈАГНОЗА НА БОЛЕСТИMARK H.SWARTYSHKUP2010
TRAKTAT I PLOTË I PSIKIATRISËBENJAMIN J.SADOCK, VIRGINIA A. SADOCKSHKUP2010
BIOKIMIA MJEKËSOREALEXSANDER C. BROWNIE,J OHN C. KERNOHANSHKUP2010
PEDIATRIA DHE SHËNDETI I FËMIJËSMARY RUDOLF,TIM LEE, MALCOLM LEVENESHKUP2011
MEKANIKA E QELIZËSDAVID BOALSHKUP2012
DERMATOLOGJIA KLINIKETHOMAS P. HABIFSHKUP2011
PHILOSOPHICAUNIVERITY OF TETOVATETOVA2016
MEDICUSREVISTA E SHOQATËS SË MJEKËVE,STOMATOLOGËVE DHE FARMACISTËVE SHQIPTARË NË MAQEDONITETOVË2004
DISPENSË IMUNOLOGJIAFAREDIN XHELILITETOVË2003
ETIKA MJEKËSORE DHE DEONTOLOGJIALUTFI ZULBEARI/
ANATOMIA E NJERIUT KOKË QAFA- SNQ- SNPAGIM VELA, BAJRAM NURAJPRISHTINË1999
ANATOMIA E NJERIUT KOKË QAFAAGIM VELA,0 BAJRAM NURAJPRISHTINË1999
BIOLOGJIA HUMANESHEQIBE BEADINI, NEXHBEDIN BEADINITETOVË2009
PRAKTIKUM I MIKROBIOLOGJISËFAREDI XHELILITETOVË2009
IMUNOLOGJIFAREDIN N.XHELILITETOVË2009
PRAKTIKUMI I FIZIOLOGJISËFAREDIN N.XHELILITETOVË2009
MIKROBIOLOGJIAFAREDIN N.XHELILITETOVË2010
BOOK TITLES
NAME AND SURNAME
PLACE OF PUBLICATION
1000 ЗОШТО - 1000 ЗАТОАВУК КАРАЏИЌ BEOGRAD1989
ADDITIONAL MATHEMATICSPATRICK MURPHYLONDON1974
AFRO ASION CULTUR STUDIESERVIN RESENFELDNEW YORK1979
AGROKIMIASVETISLAV PRELIQPRISHTINË1985
ALGEBRARSKI STRUKTURI I REALNI BROEVI (2)GJ.ÇUPONASKOPJE1976
ALGEBRAB. L. VANDERMOSKVA1976
ALGEBRAS. PENAMOSKVA1968
ALGEBRA I DIOMIRKO RADICZAGREB1970
ALGEBRA ONEMERILL PUBLISHINGCOLUMBUS 1990
ALGEBRAICESKIE I GEOMETRICESKIE COISTVA MNOGOOBRAZIA. I CAMARZBILISI1980
ALGEBRE COMMUTATIVEН. БУРБАКИMOSKVA1971
ALGJEBRAGLIGOR TRENCEVSKISHKUP1974
ALGORITMI I PROGRAMI IZ OPERACIONIH ISTRAZHIVANJEJOVAN PETRIQ BEOGRAD1983
AMERICA.S MUYICAL LANDSKAPEJEAN FERRIS/
ANALITIÇKA GEOMETRIJAB. RASHAJSKIBEOGRAD1983
ANALIZA DHE ANALIZA NUMERIKEMUHAREM BERISHAPRISHTINË1985
ANALIZA DHE KONTROLLI I ROBOTËVEHARUHIKO ASADASHKUP2010
ANALIZA ELEMENTARE E MATEMATIKËSBLLAGOJA S. POPOVASHKUP1979
ANALIZA FUNKSIONALE ME ZBATIMEAGRON TATOELBASAN1996
ANALIZA MATEMATIKE IIMINIR EFENDIUPRISHTINË1985
ANALIZA REALERAMADAN ZEJNULLAHUPRISHTINË2000
ANATOMIA DHE FIZIOLOGJIA E KAFSHËVE SHTËPIAKEBRATISLAV T., NIKOLA VINÇIQPRISHTINË1978
ANATOMIA DHE FIZIOLOGJIA E KAFSHËVE SHTËPIAKENESTOR SHIJAÇKIPRISHTINË1988
ANATOMIA FUNKSIONALE E KURRIZORËVEKAREL F. LIEMSHKUP2013
ANTROPOLOGIA NA RELIGIATAFIONA BOJUVI/2009
ARITHMETIK UND ALGEBRAEDMUND HOLZHERRZURICH1987
ARITHMETIK UND ALGEBRA 2WALTE HOHLSWITZERLAND1975
АТКИНСОВАТА ФИЗИЧКАТА ХЕМИЈАП.В.АТКИНССКОПЈЕ2009
BAND 2MEYERS HANDLEXIKONLEIPZIG1977
BARNAT DHE SHËNDETIZEHADIN GASHI PRIZREN2001
BASIC NASTAVI MATEMATIKEBOSKO DAMJANOVICBEOGRAD1990
BASIC PROGRAMSKI JAZIKD.M.TRAJKOVSKISHKUP1985
BASIC ZA MIKRORAQUNARE COMMODORE 64VELJKO SPASIQ/
BAZAT E INFORMATIKËSEDMOND E. BEQIRIPRISHTINË1999
BAZAT E SHKENCAVE SHOQËRORE MIHAJLLO POPOVIQBEOGRAD1964
BAZAT E SISTEMEVE INFORMATIVE LLOGARITARESARAFIM TOMOVSKITETOVË2006
BAZAT TË INFORMATIKËS DHE TEKNOLOGJI INFORMACIONIBASRI AHMETI/2012
BEJZIK ZBIRKA POGRAMIGORGI JOVANQEVSKISHKUP1981
BIMË MJEKUESE NGA DETI JUGORJAN B. MOESTEL GJERMANI2004
BIMËT AROMATIKE DHE PËRDORIMI I TYRE NË KUZHINË E NË INDUSTRINË USHQIMOREMILAIM KRASNIQITETOVË1997
BIOKIMIA (RUSISHT)Ç. LLADIKMOSKVA1975
BIOLOGYNEIL A. CAMPBELLCANADA1987
BIOLOGY THE UNITY AND DIVERSITY OF LIFEJAC C. CAREYCALIFORNIA1984
BIOTEKNOLOGJIADHURATA FRASHËRITIRANË2000
BIOTEKNOLOGJIASUZAN R.BARNUM SHKUP2009
BLGARITE V CEVERNITO PRIQERNOMORIETOM QETVRTI/1995
BULETINI I SHKENCAVE TEKNIKEPETRIKA MARANGOTIRANË2011
BRZO I PRAKTICNO RACUNANJED. ZUKANOVICZAGREB1956
BULETINI I MATEMATIKËS SHKENCAT E NATYRORESLUKAN PUKATIRANË2007
BULETINI I SHKENCAVE NATYROREEFIGJENI KONOGJIKATIRANË2011
BULGARSKI OLIMPIADI PO MATEMATIKAP. KENDEROVSOFIR1988
BUQËSIA E PËRGJITHSHME (2)BESNIK GJ., ILIR K., XHEMAL P.TIRANË1988
CELIE FUNKCIIA.I.MARKUSEVICMOSKVA1975
CERTEZITE SMRTAT VMESTO NASE. SOLAKOVSOFIR1974
CHEMISTRYSMOOT PRICE SMITHCOLUMBUS 1975
CHEMISTRY (PRINCIPLES REACTIONS)MASTERTON HURLEYNEW YORK1989
CLINICAL APPLICATIONS OF FLOW CYTOMETRYROGER S. RILEZNEW YORK1993
COMODORE 64 GRAPHICS AND SOUNDSTEVE MONEY/1984
COMPUTER CONTROLLED SISTEMSKARL J. ASTROMSHBA1984
COMPUTER LITERACYHERBERT PECKHAM/1978
COVTORIM MATEMATIKISUVALLOV Z.MOSKVA1968
CVEZANJE ZA MLADE OD A DO SH/BEOGRAD
DATA HANDLING ON THE COMMODORE 64 MADE EASYJAMES GATENBYGREAT BRITAIN1984
DENDROMETRIJA II IZDANIEILIJA MIHAJOVSKOPJE1966
DEQJE ZVEZNJANJE RECI KO JE( ENCIKLOPEDI)//
DESET GODINI REPUBLICKI NATPREVARI PO MATEMATIKAILIJA JANEVSKOPJE1985
DETAJET E MAQINAVEBORIS MOSUSOVPRISHTINË1996
DETYRA NGA FIZIKA DHE ZGJEDHJET E TYRE (PËR KLASËN III DHE IV)STANOJE V. MILLOJEVIQBEOGRAD
DIE LANDER DER WELT UND IHRE KULTURENMAOLA PERUSCO/
DIE VOGELOLIVER L. AUSTIN/1963
DIFERENCIALNA GEOMETRIABOCN PETKANICISOFIR1964
DIFERENCIALNI POMOGANT GEOMETRIR. N. SHERBAKOVMOSKVA1982
DIFERENCIJALNE JEDNACIN ZBORNIK ZADATKA I PROBLEMID. S. MITRINOVIC BEOGRAD1972
DIFERENCIJALNE JEDNACINET. PEJOVITBEOGRAD1971
DIFERENCIJANLNI RACUN I NJEGOVE PRIMENEANTON BILIMOVICBEOGRAD1965
DIFERNCIMI DHE INTERGRALJA E USHTRIMEVE (RUSISHT)Н.С.ПИСКУНОВMOSKVA1976
DIPOMACIA E MJEDISIT JETËSORLAWRENCE E.SUSSKINDSHKUP2008
DISKRETNE VJEROJATNOSTINIKOLA SARAPAZAGREB1982
DISTRIBUIRANI OPERATIVNI SISTEMIENDRJU C. TANENBAYM/1989
DOKAZATELCTVO PRAVILNOSTI PROGRAMIP. ANGERSONMOSKVA1982
DORACAK LABORATORIK I MIKROBIOLOGJISËFAREDIN XHELILI TETOVË2001
EKONOMSKI MATEMATICKO STATISTICKI METODI I METODELI NA OPERACIONITE ISTRAZHUVANJEBLAGORODINA TODOSIOSKASKOPJE1987
ELEKTRONIKA E FUQISËN. BARDHITIRANË1988
ELEMENTARNA GEOMETRIJAMILOSH RAJDOJCITBEOGRAD1961
ELEMENTARNA I VEKTORSKA ALGEBRADRAGISHA A.STEVANOVIBEOGRAD1964
ELEMENTARNI UVOD U RACUN VEROVATNOCEALOJZIJ VADNALBEOGRAD1963
ELEMENTE TË OPTIMIZIMIT JOLINEAR ME ZBATIMELUTFI SAQETIRANË1985
ELEMENTET MATEMATIKE LOGJIKE//
ELEKTROTECNICA GENERALEB. KALTANIMILANO1999
ELIPTIÇKE FUNKCIJEMIHAILO PETROVIÇBEOGRAD1969
ENCIKLOPEDIJA SLOVARNJI ASTRONOMIA//1980
ENCIKLOPEDIJSKI LEKSIKON MOZAIK ZNANJA FIZIKAZIVOTJE TOPOLACBEOGRAD 1972
ENERGJIA BËRDHAMORE DHE PËRDORIMET E SAJJOVAN THERESKA TIRANË1982
ENGLISH FOR THE STUDENTS OF NATURAL SCIENCESFILLORETA SHKURTITIRANË1990
ENVIRONMENTAL INDICATROS (RM2008)SVETLANA GJORGJEVA SHKUP2008
EXPORTING ENVIRONMENTAL ISSUESDAVID D. KEMPLONDON2004
FILLET E GJEOGRAFISËRAHIM IMERISHKUP1971
FIZICKA HEMIJAWALTER J. MOOREBEOGRAD1971
FIZIKAMIHAJLO VELIMIROVICZAGREB1963
ФИЗИКАКИРИЛ ЧАУШЕВСКИСКОПЈЕ 1980
ФИЗИКАОРДАН ПЕЧИЈАРЕСКОПЈЕ 1977
FIZIKA E POLIMERËVEMICHAEL RUBINSTEINSHKUP2013
FIZIKA E PRODHIMITWALLACE J.HOPPSHKUP2012
FIZIKA I DIJALEKTIKAMILAN O. RASPOPOVICBEOGRAD1974
FIZIKA KOMPJUTERIKE (VERZIONI NË FORTRAN)STIVEN E. KUNINSHKUP2010
FIZIKA PËR MBROJTJE NGA RREZATIMIXHEJMS E. MARTINSHKUP2010
FIZIKA PËR STUDENTËT QË DËGJOJN KURSIN NJËVJEÇAR TË FIZIKËSSKENDER H. SKENDERIPRISHTINË1996
FIZIKA PROBLEMI I PARADOKSI I DEODRAGISA JANKOVICBEOGRAD1991
FIZIOLOGJIA E AMBIENTIT TË KAFSHËVEPET VILMERSHKUP2011
FLORA LISHAJEVA THE LICHEN FLORA 1MURAT MURATIPRISHTINË1992
FORMIMI I FJALËVE TË LEKSIKUT DIALEKTOR BIMOR DHE SHTAZORHAREDIN XHAFERITIRANË2011
FORTRAN PROGRAMSKI JAZIKDIMITAR BITRAKOVSHKUP1987
FUNDAMENTAL METHODS OF MATHEMATICAL ECONOMICSTHIRD EDITIONNEW YORK1984
FUNKCI KONCENTRACIV. HENGARTNERMOSKVA1980
GENERAL CHEMISTRYRALPH H. PETRUCCISHBA1977
GEOGRAPHIE DER SCHWEIZOSKAR BARZURICH1973
GEOGRAPHIE EUROPASOSKAR BAR ZURICH1995
GEOMETRIÇESKIE IDEI B FIZIKE (RUSISHT)C.HOKINGMOSKVA1983
GEOMETRIEWALTER HOHLSWITZERLAND1983
GEOMETRIJAZH. MADEVSKISKOPJE1975
GEOMETRYRAY C. JURGENSENU.S.A1988
GJEOGRAFIA E KOMUNIKACIONITFAUZI SKENDERISHKUP1997
GJEOGRAFIA ZBAVITËSESLLAVKA MILLOSHEVIQBEOGRAD1964
GJEOGTRAFIA MATEMATIKEASLLAN SELMANISHKUP2004
GJEOMETRIANIKOLLA ÇEPINACBEOGRAD1960
GJEOTEKNIKA 1 MEKANIKE E DHERAVELULJETA BOYOTIRANË2007
GJUHA PROGRAMUESEAGNI H. DIKASHKUP1996
GREGG SHORTHAND FOR THE ADMINISTRATIVE ASISTACHARLES E. ZOUBEK/1991
GROSSER WELTATLAS/GERMANY1977
GRUPPLI ALGEBRIN. BURBAKIMOSKVA1976
HARTOGRAFIAMUHAREM CERABREGUPRISHTINË1978
HARTOGRAFIAMURAT NMEHAPRISHTINË2000
HIDROTURBINAT E VOGLALULËZIM ÇAUSHITIRANË1985
HISTORIA E MENDIMIT GJEOGRAFIKSABRI LAQITIRANË2013
HOW HUMANS EVOLVEDROBERT BOYDLONDON1997
HP NEW WAVEERSTE AUSGABE /1990
HYRJA NË GJEOGRAFINEË FIZIKE DHE RRETHINHOZEF HOLDENSHKUP2009
HYRJA NË FIZIKËN E TRUPIT TË NGURTËÇARLS KITELSHKUP2012
HYRJE NË LIMNOLOGJISTANLEY DODSONSHKUP2009
HYRJE NË TEKNOLOGJINË USHQIMOREMIHALIL DANEVTETOVË2009
HYRJE NË TEORINË E AUTOMATAVE,GJUHËT DHE LLOGARITJAJOHN E. HOPCROFTSHKUP2013
HYRJE NË TOPOLOGJIAGRON TATOTIRANË1996
IBERISCHE HALBINSEL//
IMUNOLOGJIA E KAFSHËVE TË REJAANESTI RAKOTIRANË1984
INFORMATIK GRUNDLAGENHEINZ JOST/1996
INFORMATIKAPAVLE DRAGOJLOVIQ/1978
INFORMATIKA KOMPJUTERI I PRIMJENUVITOMIR GRABAVACZAGREB1988
INFORMATIKA KOMUNIKACISKA TEHNOLOOGIAUSAID OHRID2006
INXJINIERIA SOFTUERIKESAMARWILL/2009
INTERMEDIATE ALGEBRA WHITH APPLICATIONSTHIRD EDITIONBOSTON1991
INTERNATIONAL MARKETING//
ISTORIA GEOLOGIAVLLADIMIR K. METKOVIQABEOGRAD1925
IYMEDU IGRE I HEMIJEZIVKO K. KOSTICBEOGRAD1964
IZBRAHIJE ZADACI I TEOREMI PLANIMETRID.O.SHKLCRSKICMOSKVA1967
IZRADENI ZADACI IZ MATEMATIKEAHMED KAFEDIZICSARAJEVO1972
IZVESHTAJ ZA PRELIMINARNA OCENKAM. R. MARIANO BILAROVASKOPJE2008
JAKOST NA MATRIJALITE IJORDAN MILADINOVSKOPJE1977
JETA DHE INSTITUCIONET AMERIKANEDAUGLAS K . STEVENSOS/1980
JETA ME NATYRËNFRANK FISCHERSHKUP2009
JUGOSLLAVIA SVJETIOST//1986
KALKULATIVNI I PROCESIANTON BILIMOVICBEOGRAD1966
KËRKIMET 13 RESEARCH NEXHAT ABAZIPRISHTINË2005
KIBERNETIKA U KEMIJI I KEMIJSKOJ TEHNOLOGJIJV. V. KAFAROVZAGREB1968
KIMIARAYMOND CHANGSHKUP2013
KIMIA ANALITIKE/TIRANË1973
KIMIA ANALITIKE (ANALIZA KIMIKE CILËSORE)FETI ZAZANITIRANË1985
KIMIA ANALITIKE HYRJESKOG VEST HOLER KROUÇSHKUP2011
KIMIA E PËRGJITHSHMEJOHN W.HILLSHKUP2011
KIMIA ELEMENTEVEN.N.GRINVUDSHKUP2011
KIMIA FIZIKE INORGANIKE (QASJE KIMIKE-KOORDINATIVE)S.F.A.KETËLLSHKUP2013
KIMIA INORGANIKESHRIVER & ATKINSMANASTIR2009
KIMIA KLINIKEMAJKËL L. BISHOPSHKUP2011
KIMIA KUANTIKEZVONIMIR MAKSIQPRISHTINË1984
KIMIA ORGANIKE DHE VEPRIMI I MEDIKAMENTEVERICHARD B. SILVERMANSHKUP2013
KLIK-MS-DOS-WINDOWS 3.1 MS- WORD 6.0PIRO PLLAHA/
KLIMA DHE KULTURAT BUJQËSORE T. MANDILITIRANË1975
KOMPLEKSNA ANALIZAD. S. MITRINOVIC BEOGRAD1981
KOMPJUTERI PA MËSUESFREDERIK RRESHPJATETOVË1996
KOSMICESKAR ZNERGETIKAP. G. POLETAVKINMOSKVA1981
KRAEVIE ZADACI MATEMATICESKOI FIZIKEO. A. LADIZENSKAR MOSKVA1973
KRATKI KURS ANALLITIÇESKOI GEOMETRIN. EFIMOVMOSKVA1967
KRATKI KURS FUNKCIONALNA ANALIZAL. A. LOSTERNIKMOSKVA1982
KRATKI KURS VISSHEI MATEMATICKIB. E. SHIEIDERMOSKVA1972
KUFIJTË E BRENDSHËMABRAHAM PAILSSHKUP2012
KUQNI KOMPJUTERNENAD MILADINOVIQBEOGRAD1985
KURS DEFERICIALNOGO I INTERGRALNOGO ISCISLENI IIIG. M. FIHTEHGOLBCMOSKVA1969
KURS DIFERENCIALNOGO I INTEGRALNOGO ISÇISLENIÇG. M. FIHTEHGOLBCСКОПЈЕ 1976
KURS RESENIH ZADATKA VISA MATEMATIKADRAGOSLAV A. AVRAMOVBEOGRAD1972
KURS TEORIJE VEROVATNOCEJOVAN B. UKSANOVICBEOGRAD1980
KURS VISSHEI MATEMATIKIV. I. SMIRNOVMOSKVA1982
KURS VISSHEI MATEMATIKIV. S. SHINACEVPRISHTINË1967
KURSI I ALGJEBRËS SË LARTË IIALEKO MINGA PRISHTINË1967
KURSI I ALGJELBRËS SË LARTËALEKO MINGA TIRANË1967
KURSI I ALGJELBRËS FIZIKE (RUSISHT)A. T. КУРОШMOSKVA1971
KURSI I FIZIKËS SË PËRGJITHSHME PJESA III ELEKTRICITETI IS. KUNESHKATIRANË1969
KURSI I FIZIKËS SË PËRGJITHSHME PJESA III ELEKTRICITETI IIS. KUNESHKATIRANË1970
KURSI I FIZIKËS SË PËRGJITHSHME PJESA III ELEKTRICITETI IIIS. KUNESHKATIRANË1969
KURSI I FIZIKËS SË PËRGJITHSHME (VËLLIMI II)S.E. FRISH, A. V.TIMORJEVATIRANË1966
KURSI I FIZIKËS SË PËRGJITHSHME (VËLLIMI III)S.E. FRISH, A. V.TIMORJEVATIRANË1966
KVALITET NA ZHIVOTNA SREDINA VO R. M./СКОПЈЕ 2007
KОНЕЧНО-ДИМЕНЅИОНАЛНИ ВЕКТОРСКИ ПРОСТОРИДИМИТАР КАРЧИЦКАСКОПЈЕ 1990
LANGUAGE OF TECHNOLOGYF. W CHAIK /1991
LATIN AMERIKCA AND CANADAPHILIP BACONSHBA1985
LATIN AMERICA AND CANADAJUNET E. ALLEMAN SHBA
LATIN FOR AMERICANS FIRST BOOKL. ULLIMANSHBA1962
LEKSIONE MBI ALGJEBRËN LINEAREJ. M. GELFANDPRISHTINË1964
LINEARNA ALGEBRAKRESO HORVATIC ZAGREB1986
LINEARNA ALGEBRA II DIOKRESO HORVATICZAGREB1986
LINEARNA ALGEBRA POLINOMI ANALITICKA GEOMETRIJAD. S MITRINOVICBEOGRAD1971
LINEARNA ALGEBRA POLINOMI ANALITICKA GEOMETRIJAD. S. MITRINOVIC SKOPJE1984
LINEARNA ALGEBRA SO ANALITICKA GEOMETRIJA VO PROSTORILIJA A. SHAPKAREVSKOPJE1984
LINEARNO I NELINEARNO PROGRAMIRANJEAGRON TATOTIRANË1996
LINEAR ALGEBRA I GEOMETRIS. I. SVACBURDMOSKVA1967
LOGICKA SINTEZA DIGITALNH SISTEMATIHOMIR Z. ALEKSICBEOGRAD1988
LOGICKO PROJEKTOVANJEBORIVOJ Z. LAZICBEOGRAD1976
LOGJIKA PROGRAMIRANJE ASEMBLERMOMQILO MARKOVIQ/
LOGO PROGRAMSKI JAZIK RAQUNARSKI IZAZOV ZA DECU I RODITELJEJOHN CUNLIFFE/1989
LOGOCESKIE OSNOVI CVTA. A. PANERNOVMOSKVA1972
MAMEMAMUKA ZA CUZBEMRANI SMUBENMU NAUKA I IZKUSTVODRAGANOV SP. POPRATILOVSOFIR1970
MARFOLOGJA DHE MARFOMETRIA E LUGINAVERIFAT TALANISHKODRË2000
MARFOMETRIA E PELLGJEVE UJËMBLEDHËS NË ALPET E SHQIPRISËRIFAT TALANISHKODËR1999
MASAT DHE MODULET (RUSISHT)D. SHTOIÇNMOSKVA1979
MATEMATICESKA TEORI LOGICESKOTO VBIBODAA. V. IDELSONA MOSKVA1967
MATEMATICESKA ZNCIKLOPEDIZI. M. VINOGRADOVMOSKVA1984
MATEMATICESKI OSNOVI NA TEORITA NA UPRAVLEMITE SISTEMIA. S. GNOENSKISOFIR1972
MATEMATICESKIE METODI KLASSICESKOI MEHANIKIV. I. ARNOLDMOSKVA1979
MATEMATICESKIE ANALIZIL. S. PONTRCGIMOSKVA1983
MATEMATICKA 5…6ROBERT ANSAROVSKOPJE1979
MATEMATICKA ANALIZA IIT. PEJOVITBEOGRAD1961
MATEMATIÇKA I RAZVITIE METODOLOGIÇNI PROBLEMI ECEMALLOBOMIR ILLIEV SOFIR1980
MATEMATICKA INDUKCIJA BINOMNA FORMULA KOMBINATORIKAD. S. MITRINOVIC BEOGRAD1980
MATEMATICKA LOGIKA I TEORIJE ALGORITMOV NAUKNOVOSIBIRSK1982
MATEMATICKA STATISTIKASTEVAN M.STOJANOVICBEOGRAD1979
MATEMATICKE METODE ZA EKONOMSKE ANALIZELJUBOMIR MARTICZAGREB1972
MATEMATICKI I PROBLEMI I EKSPOZICIJEDRAGOSLAV MITRINOVICBEOGRAD1969
MATEMATICKI PROBLEMI I EKSPOYICIJEVLADIMIR DEVIDEBEOGRAD1979
MATEMATICKI RUKOPISIKARL MARXZAGREB1974
MATEMATICKI SINTEZIDIANA RAKOVSKASOFIR1995
MATEMATICKO FIZICKI LIST (1234) REVISTA/ZAGREB1972
MATEMATICKO I SATISTICKO MODILIRANJETOMISLAV ZECEVICBEOGRAD1977
MATEMATICS MADE SIMPLEABRAHAM SPERLINGLONDON1978
MATEMATIKAD.S.MITRINOVIC BEOGRAD1964
MATEMATIKAMILENKO SEVDICZAGREB1963
MATEMATIKAVOJIN DAJOVIQPRISHTINË1964
MATEMATIKA III LIBRI I PARËEJUP HAMITIPRISHTINË1996
MATEMATIKA (REVISTA 1234,1234)/BEOGRAD1976
MATEMATIKA 1EJUP HAMITIPRISHTINË2000
MATEMATIKA BEZ FORMULIHORI V. PUHNACEVSOFIR1982
MATEMATIKA IISAK HOXHAPRISHTINË2002
MATEMATIKA IIEJUP HAMITIPRISHTINË1997
MATEMATIKA IIINOVAK IVANOVSKISKOPJE1984
MATEMATIKA III LIBRI I DYTËEJUP HAMITIPRISHTINË1996
MATEMATIKA ME PËRMBLEDHJE DETYRASHEJUP HAMITIPRISHTINË1999
MATEMATIKA PËR EKONOMISTËMENDI DOKOTETOVË1996
MATEMATIKA PËR EKONOMISTËAJET AHMETIPRISHTINË2003
MATEMATIKA U OBLIKU METODICKE ZBIRKE ZADATKA SA RESENJIMA IID. S. MITRINOVIC BEOGRAD1972
MATEMATIKA U OBLIKU METODICKE ZBIRKE ZADATKA SA RESENJIMA IIID. S. MITRINOVIC BEOGRAD1972
MATEMATIKA U OBLIKU METODICKE ZBIRKE ZADATKA SA RESENJIMA IIIILIJA JANEVSKOPJE1996
MATEMATIKA VITI IIILIJA JANEVSKOPJE1996
MATEMATIKA ZA BIZNIS I EKONOMIJAZLATE KOLOVSKISKOPJE1999
MATEMATIKA ZA EKONOMISTERAJKO RALEVICBEOGRAD1988
MATEMATIKA ZA GEOGRAFIAIORDAN MITEVSOFIA1995
MATEMATIKA ZA MATURANTITEVLADIMIR STOJANOVICBEOGRAD1994
MATEMATIKA ZA PEDAGOLOSHKI FAKULTETDUSKO KOVACEVSKOPJE1995
MATEMATIKA ZA TEHNICKE FAKULTETEBOZH. POPOVICBEOGRAD1981
MATEMATIKË E PËRGJITHSHMEKRISTAQ KIKINAPRISHTINË2001
MATHEMATICAL PROGRAMMINGROBERT W. METZERNEW YORK1965
MATHEMATICS AN INTERACTIVE APPROACHGLENCOENEW YORK1994
MATHEMATICS FOR TODAYS CONSUMERJACK PRICESHBA1982
MBROJTJA E BIMËVELATIF SUSURIPRISHTINË1986
MEMOGU I MODELI NA SOLEMIME NLANIRANE I UNRABLENIEDD. ANISIMOVVARNA1971
METODAT E PËRGJITHSHME TË FIZIKËS (RUSISHT)В. А. ВАТУТИНMOSKVA1985
METODAT NUMERIKE DHE PROGRAMI I TYRES. OSMANITIRANË1985
METODICA ZBIRKA IZ ZADATKA IZ MATEMATIKEMARCEL SNAJDERSARAJEVO1976
METODICESKO RBKOVDODSTVO ZA RESAVANE NA ZADACI VISA MATEMATIKAV. DIMOVASOFIR1970
METODIKA E MËSIMDHËNIES SË MATEMATIKËSBEDRI JAKAPRISHTINË1998
METODIKA NASTAVA ZEMLOPISAMILIAN J. JANJUSHEVIQPRISHTINË2000
METODIKË E MËSIMIT TË DITURI NATYRËS E SHOQËRISISLAM KRASNIQI PRISHTINË2000
METODOLOGIJA NA I-RASTOJANIJA VO RAGHIRANETO I KLASIFIKACIJA NA STATISTICITE STRUKTURITEMUNE GEORGIEVSKIBITOLLA1988
MICROSCOIC THERY OF NONHOMOGENEOUS STRUCTURESA.KATSNELSON /1987
MICROSOF NET XML WEB SERVICES STEP BY STEPADAM FREEMAN/2003
MICROSOFT WINDOWS 3.0GERRY LITTON/1990
MIKROBIOLOGJIAMILORAD STOJANOVIQPRISHTINË1985
MIKROSOFT WORD 2000ASTRID MEGARD SOLLIDTIRANË2003
MIKROSOFT-WINDOWS 3.1SKENDER H.SKENDERILUBJANË1994
MIKU JUAJAGIM NEZIRITIRANË1998
MJESHTËR TË MËDHENJ TË MATEMATIKËS GREKEALEKO MINGA TETOVË1994
MNOGOMERNI DISPERSIONNI ANALIZIV. M. IVANOVIMOSKVA1985
MODDELI NA ZALIHIVANCO A. DONEVSKOPJE 2006
MODELI ZVKLIDOVI KVANTOVOI TEORI POLRB. SAIMONMOSKVA1976
MODERNA MATEMATIKASTANKO PRVANOVICBEOGRAD
MOKROSOFT EXCEL 2000ASTRID MEGARD SOLLIDTIRANË2003
MORFOLOGJIA BILJAKABUDISLAV TATIÇBEOGRAD1986
MTEHEMATICA FOR EVERYDAY LIFEFRANK LERNER SHBA1982
MULTIDICIPLINARNE NAUKE I NJIHOVA ULLOGA TEHNIQKOM PROGRESUM. RASPOPOVIQBEOGRAD1982
MULTIPLIKATIVNA TEORI CISELG. MONTGOMERIMOSKVA1974
MYKOZAT NË SFERËN GJENITALE TË KAFSHËVEAGRON ÇUÇITIRANË1986
N-ARVIE KVAZISRUNNBIV. D. BELOZSOV/
NACRTNA GEOMETRIJAM. RADOJÇIT BEOGRAD 1969
НАСТАВА МАТЕМАТИКА И ФИЗИКАД.КУРЕПАBEOGRAD1963
NASTAVA MATEMATIKE I FIZIKEI. BANDIHBEOGRAD1956
NASTAVA MATEMATIKE I FIZIKE XII 1-4D. KURERABEOGRAD1965
NATYRA E VENDEVE TROPIKALEA. UOLLESTIRANË1979
NAUKA I IZKUSTVOIORDAN STORNOVSOFIR1985
NDOTJA DHE MBROJTJA E MJEDISITHAVZI MEMETITETOVË2008
NDRYSHIMET NË TOKËVILLIAM KRONON/1984
NEKI PROBLEMI SA VEREMENOG MATEMATICKOG OBRAYOVANJAM. BERTOLINOBEOGRAD1979
NEORGANSKA HEMIJAILIJA RIKOVSKIBEOGRAD1984
NGA QJELLI YNIBRAHIM GASHITIRANË1995
NJERIU DHE HAPSIRA GJEOGRAFIKEASLLAN SELMANISHKUP1995
NJOHURI PËR LËKURËT DHE KËPUCËTNIKOLIN PALOKATIRANË1977
NON-MONOTONIC REASONING A-UNIFYING FRAMEWORKDRITAN BERYATI TETOVË2002
NUMERICKATA MATEMATIKANAUM CELAKOSKISKOPJE1992
OBJEKTNO ORJENTIRANA ANALIZA I DIZAJNHEAD FIRST/1970
OD IKARA DO MESECAGJORGJE MILANOVIQBEOGRAD1970
ODBRANI ZADAÇI PO MATEMATIKA 3DUSHAN AÇOFSKISKOPJE1994
OPERATIVNO ISTRAZIVANJEL. MARTICZAGREB1968
OPSHTA FIZICKA GEOGRAFIATOMISLLAV L. RAKIQEVIQBROGRAD1981
OPSHTA GEOGRAFIA ANTROPOLOGRAFIJAJOVAN CVINJIQBEOGRAD1984
OPTIMIZACIJA U TEORIJI PROIZVODNJE I PRIVREDNOG RASTALJUBOMIR MADZARBEOGRAD1976
OPTIONS MEDITERRANEENNESSAIT METANI/1976
ORGANIC CHEMISTRY/SHBA1990
ORGANSKA HEMIJAILIJA RIKOVSKIBEOGRAD1970
ORGANSKA HEMIJASTANIMIR R. ARSENIJEVICBEOGRAD1985
OSNOVANIR MATEMATICKOI LOGIKIH. KARRIMOSKVA1969
OSNOVI BIOHEMIJEPERSIDA BERKESHBEOGRAD1980
OSNOVI CICLENNOGO ANALIZIK. I. BABENKOMOSKVA1986
OSNOVI DIFERENCIALNOVI GEOMETRY (TOM II)SH. KOBARSIMOSKVA1981
OSNOVI GEOMETRIJEMILEVA PRVANOVICBEOGRAD1987
OSNOVI MATEMATICESKOGO ANALIZAU. RUDINMOSKVA1976
OSNOVI NA MATEMATIKA I INFORMATIKASMILE MARKOVSKISKOPJE1987
OSNOVI NACRTNE GEOMETRIJERADOVAN V. POPOVBEOGRAD 1987
OSNOVI SAVREMENE FIZIKEGOJKO L. DIMICBEOGRAD1973
OSNOVI TEORIJE DISKRETNOG MODELIRANJA I SIMULACIJEDUSHAN ALTMAN BEOGRAD1982
PARAMBROJTJA NGA SËMUNDJET NË PËRQENDRIMET DHE KOMPLEKSET BLEGTORALEPIRO TELOTIRANË1982
PC BUYER`S HANDBOOK 2000GORDON P. FOREMAN/2000
PEDAGOGIKA MATEMATIKIA. A. STOLARMINSK1974
PËRMBLEDHJE DETYRA TË ZGJEDHURA NGA MATEMATIKA PËR PËRGATITJEN E PROVIMIT PRANUESISAK HOXHAPRISHTINË2003
PËRMBLEDHJE DETYRASH NGA FIZIKASKENDER H. SKENDERILUBJANË1995
PËRMBLEDHJE DETYRASH NGA FIZIKA (PËR SHKOLLAT E MESME )VEVAIT ALIMISHKUP1997
PËRMBLEDHJE DETYRASH NGA TOPOLOGJIAQAMIL HAXHIBEQIRIPRISHTINË1996
PËRMBLEDHJE DETYRASH TË ZGJEDHURA NGA MATEMATIKAXHEVAIR BEQIRITETOVË1996
PËRMBLEDHJE DETYRASH NGA GJEOMETRIARADOJE OBRADOVIQPRISHTINË1969
PËRMBLEDHJE DETYRASH NGA MATEMATKAABDYLBAKI BAJRAMI SHKUP1998
PËRZGJEDHJE NGA ALGJELBRA LINEARE (RUSISHT)И.В.ПРОЦКУРЧКОВMOSKVA1962
PHYSICSDAVID HALLIDAYCANADA1976
PLOTËSIME TË MATEMATIKËS SË LARTËVASILLAQ KEDHITIRANË1972
POTSTNIK PO MATEMATIKAMETODIJA TRAJKOSKISKOPJE1993
POTSTNIK PO MATEMATIKA DLR POSTUPANSIH B BUZIB. I. ALEKSANDROVMOSKVA1972
PRAKTICNA MATEMATIKAMAGDALENA GEORGIEVASKOPJE1992
PRAKTICNA NASTAVA PO MATEMATIKAGLIGOR DUDASKOPJE1959
PRAKTIKUIMI I SISTEMATIKËS SË BIMËVE TË ULËTASAMI SULEJMANITETOVË2001
PRAKTIKUM I BIOLOGJISË QELIZORENEXHBEDIN BEADINITETOVË2006
PRAKTIKUM I LABO. DHE DETYRAVE TË HARTOGRAFI-TOPOGRAFISËRIFAT TALANISHKODËR1997
PRAKTIKUM I KIMISË SË PËERGJITHSHME E INORGANIKES.VESHA, XH.SINOJMERITIRANË1989
PREDAVANJA IZ FIZIKE (ELEKTOMAGNESKO POLJE)VATROSLAV LAPASICZAGREB1986
PREDAVANJE PO VISA MATEMATIKAGJ. ÇUPONASKOPJE1984
PRIMENA HUMANA GEOGRAFIAFILIP KRENGSHKUP
PRIMENA HUMANA GEOGRAFIAPOL KLOKSHKUP2004
PRIMENET SOFTERDIMITAR BITRAKOVSHKUP1988
PRINCIPET E PROGRAMIMIT PARALELKELLVIN LINSHKUP2015
PRINCIPET E PROJEKTIMIT TE SISTEMIT KOMPJUTERIKJEROME H. SALTZERSHKUP2011
PRINCIP ASEMBLERSKOG PROGRAMIRANJAZIVKO J. TOSICBEOGRAD1989
PRINCIPLES OF SCIENCEHEIMLER MEULAMERIKA1983
PRIQINA U ZEMLIJEROME WEKOFF/
PROGRAMIRANJE PL\1 COBOL BASIC ASSEMBLERRADMILLO SIMIQBEOGRAD1985
PROGRAMIROVANIE NA ZBIKE ASESEMBLERA I VLICISLITELLILJE SISTEMLIU. RADDMOSKVA1979
PROGRAMSKI JAZIK BASICNEDELKO PAREZANOVIQ BEOGRAD1985
PROJEKTIVNA GEOMETRIJADOMINIK PALMANZAGREB1984
PROLAZ ZRACENJA KOZ MATERIJUMILORAD MLADENONOVICBEOGRAD1975
PROSTEREN PLAN NA RMLUBOMIR JANEVSKOPJE2004
PSEVDODIFFERENCIALNE OPERATORI I SPEKTRLNA TEORIM. A. SHUBINMOSKVA1978
QYTETRIMET DHE GJEOGRAFIAASLLAN SELMANISHKUP1994
RACUNANJE S BROJNIM RAZMACIMAMIHAILO PETROVIÇBEOGRAD1969
RAJONI I LIKOVËS (STUDIMI FIZIKO -GJEOGRAFIK)ASLLAN SELMANISHKUP2005
RAJONI I POLOGUT (STUDIMI FIZIKO- GJEOGRAFIK)RESUL HAMITITETOVË2013
REGIONALNI NATPREVARI PO MATEMATIIKA VO CR MAKEDONIJAALEKSANDER SAMARXHISKISKOPJE1988
REGIONALNI NATPREVARI PO MATEMATIKA 83-95(REVIST)/SKOPJE1996
RELACIONA BAZA PODATKA RDB\VMSVOJISLAV MISHIQBEOGRAD1990
REPETITORIJ ELEMENTARNE MATEMATIKEBORIS APSENZAGREB1970
REPETITORIJ FIZIKESPORER-KUNTARICZAGREB1975
REPETITORIJ VISE MATEMATIKEBORIS APSENZAGREB1965
REPETITORIJUM BIOHEMIJEE. A. COOPERBEOGRAD1951
RESAVANJE JEDNACINA NEJEDNACINA FORMULASLAVISA PRESICZAGREB1980
RESENI ZADACI IZ MEHANIKE FLUIDA SA IZVODIMA IZ TEORIJES. CANTRAKBEOGRAD1988
RESENI ZADACI OD KVALIFIKACIONI ISPITA PO MATEMATIKA MATEMATIKA FORMULIVLADIMIR JOVANOVSKISKOPJE1994
RESURSET DHE ZHVILLIMI I TURIZMIT NË MAQEDONINË PERNDIMORERAHIM IMERITETOVË2006
REVIST INTELEKTUAL PROPERTY NEDDS/GENEVA2001
REVISTA DEMOGRAFIAUNPHA TIRANË2001
REVISTA SHQIPTARE E SHKENCAVE BUQËSORE/TIRANË2002
RHEINISCHE FRIEDRICH WILHEHMS//
RITE DHE PRAKTIKA MAGJIKE TË CIKLIT JETËSORIZAIM MURTEZANISHKUP2008
SBORNIK ZADACIV. T. SERGOVANCEVMOSKVA1957
SBORNIK ZADACI PO MATEMATICESKOMU ANALIZUN. A. DAVIDOVMOSKVA1957
SBORNIK ZADACI PO VISHEI ALGEBRED. K. FADDEEVMOSKVA1956
SBORNIK ZADACI UPRAZNENI PO MATEMATICESKOMU ANALIZUB. P. DEMIDOVICMOSKVA1956
SCHWIZERISCHER SCHULATLAS//
SELLCA NDËR SHEKUJQAZIM KURTISHI-ARNORITETOVË2005
SIRABOCNIK PO ELEMENTARNO MATEMATIKOM. R. VIGODSKIMOSKVA1967
SMETAQKI MASHINI I PROGRAMIRANJENIKOLLIK DRAGANSHKUP1985
SPANISH SALUDOS SECOND PARTMC GRAHILLSHBA1986
SPRAVOCNIK PO MATEMATIKAG. KORNMOSKVA1971
SPRAVOCNIK PO MATEMATIKEA. G. CBIPKINMOSKVA1988
SPRAVOCNIK PO VISSHEI MATEMATIKAP. F. FILIBCAKOVKIEV1974
SPRAVOCNIK PO ZVISEI MATEMATKEM. R. VIGODSKIMOSKVA1964
SRETSTVA ZA AVTOMATSKI OBRABOTKA NA PODATOCIDIMITAR BITRAKOVSHKUP1987
SUBJEKTET MJEDISORE NË KOSOVËBLERIM VELAPRISHTINË2004
TABELA E LOGARITMEVESHPËTIM BOZDOTIRANË1984
TABLICI ZA TRASIRANE NA KRIVI S PREHODNA KRIVA KLOTOIDAL. MANCEVSOFIR1953
TË MËSUARIT E FIZIKËS SË PËRGJITHSHMEARNOLD B. ARONSSHKUP2010
TË USHQYERIT E RIPËRTYPËSVEALEKO VANGJELI TIRANË1987
TEHNOLOGIA NA DRVOTOIVO BAJALOSKOPJE1987
TEKNOLOGJIA E INFORMATIKËSBASRI AHMETI/2005
TEORI MATEMATICF. R. GANTMAHERMOSKVA1966
TEORIA E EVOLUCIONITZYRI BAJRAMITIRANË2000
TEORIA E GABIMEVE E PËRPUNIMIT TË MATJEVEEDUARD HASANAJVLORË2006
TEORIA NA SISTEMITE NA INFORMACIITE I NA INFORMATIVNI SISTEMITEODOR KRALEVSHKUP1984
TEORIC MODELIE I E PRIMENENICNAUKNOVOSIBIRSK1988
TEORIJA OBICNI DIFERENCIJALNIH JEDNACINABORIVOJE RASAJSKIBEOGRAD1970
TERA 9\10 GEOGRAPHIEARNOLD SCHULTZESHTUTGARD1979
TERMODINAMIKU KINETICKU TEORIJU GASOVA I STATISTICKE MEHANIKUF.V. SIRSBEOGRAD1953
THE SOVJET UNION HISTORI CULTUR GEOGRAPHYMICHUEL KURKGREAT BRITAIN1954
THE WORLD AND ITS PEOPLE AFRICA, ASIA AND AUSTRALIAE. ANSDORF SHBA
TOKSIKOLOSKA HEMIJAMOMCILO ST. MOKRANJACBEOGRAD1962
TRAQUNARSFO I INFORMATIKANEDELKO PREZANOVIQBEOGRAD1988
TREGIM I SHKURTËR I MIKROBIOLOGJISËS. BEJKER, XH. NIKLINSHKUP2013
TRIGONOMETRIAHALIL TURKUPRISHTINË1981
UDHËZUES PËR MATRIALET IZOLUESE ELEKTRIKE L.T.EPETRAQ VASILITIRANË1971
UMETNOST NA KOMPJUTERSKOTO PROGRAMADONALD E. KNUT/1995
UNDERSTANDING PFS; FIRST PUBLISHERGERRY LITTON/1990
UNIVERSALNIE OBERTIVASIE ALGEBRIZH. DIKSMEMOSKVA1978
URAVHEI MATEMATICESKOI FIZIKEV.S. VLADIMIRNOVMOSKVA1981
UREDUVANJE I REVITALIZACIA NA VODOTECITEZHIVO SHKOKLEBCKISKOPJE1999
UREDUVANJE NA SHUMITEILIJA MIHAJOVSKOPJE1961
USHTRIME LABORATORIKE NGA FIZIKA (DISPENCË)L. ISTREFITETOVË2002
USHTRIME NË FIZIKË (PER KLASEN IV AMO)REXHEP GASHI PRISHTINË1986
USHTRIME TË TEORISË SË PROBABILITETEVE DHE STATISTIKËS MATEMATIKESHPETIM LEKATIRANË1986
UVOD U DIGITALNE RACUNAREGERALD.A.MALEYSARAJEVO1975
UVOD U RAQUNARSKE KOMUNIKACIE I MREZHEANTUN BRUMNIQLUBIJANA1987
UVOD V TEORICTA NA ANALITICNITE FUNKCIILUBOMIR CAKALOVSOFIR1957
UVODNE TEME U METODIKU MATEMATICKOG OBRAZOVANJEMLADO POKOLENJE BEOGRAD1967
V CARSTVE SMEKALKIE. I. IGNATEVMOSKVA1984
VALOVI I OPTIKAVISNJA HENÇ-BARTOLIÇZAGREB1969
VEDENIE V NERAVENSTVAZ. BAKKENBAHMOSKVA1965
VENTUVENTURA PUPLISHER VERZIA 2.0ADEM JAKUPOVIQBEOGRAD1990
VEROJATNOST I STATISTIKAMAGDALENA GEORGIEVASKOPJE1988
VEROTHOSTHNIE METODI V BIOLOGIV. S. KOROLOKMOSKVA1985
VISA MATEMATIKAD. BLANUSAZAGREB1966
VISA MATEMATIKAD. BLANUSAZAGREB1965
VISA MATEMATIKA IR. KASHANIKSARAJEVO1969
VISHA MATEMATIKAC. S. BUGOROVMOSKVA1981
VISSHA MATEMATIKAANA PETROVASOFIR1974
VISSHA MATEMATIKAGEORGI TOTOVSOFIR1976
VISSHA MATEMATIKAIV.KIRKOROV SOFIR1986
VIZATIM TEKNIK ME GJEOMETRI DESKRIPTIVE PJESA E PARËBORIVOJE QURÇIQPRISHTINË1983
VJEZBE IZ FIZIKEDALIBOR BROZBEOGRAD1990
WALTREISE (ATLLAS) AFRIKAELFTER BANDITALI1974
WEGE ZUR MATHEMATIKA. KRISZTENSWITZERLAND1978
WINDOWS WORD EXCEL CORELSTOJANQE RISTOVSKISHKUP1996
WINDOWS XPSHELLY O HARAAMERIKA2002
WOLD OF WILDLIFE 1 AFRICA ORBIS//
WOLD OF WILDLIFE 10 THE OCEAN ORBIS//
WOLD OF WILDLIFE 11 INDEX ORBIS//
WOLD OF WILDLIFE 2 AFRICA ORBIS//
WOLD OF WILDLIFE 3 AFRICA ORBIS//
WOLD OF WILDLIFE 4 EURASIA ORBIS//
WOLD OF WILDLIFE 5 EURASIA ORBIS//
WOLD OF WILDLIFE 6 EURASIA ORBIS//
WOLD OF WILDLIFE 7 SE.ASIA ORBIS//
WOLD OF WILDLIFE 8 AUSTRALASIA ORBIS//
WOLD OF WILDLIFE 9 S.AMERICA ORBIS//
WORLD BIBLOGRAPHICAL VOLUME 94ALBANIAN REVIST/
YOUR HOME COMPUTERJONATHAN HILTONLONDON1984
ZADACÇI PO TEORII MNOZHESTV MATEMATIÇKE LOGIKE I TEORIN ALGORITNIVI. A. LLAVROVMOSKVA1984
ZADACI I TEOREMI NA ANALIZIDRORD POIABEOGRAD1964
ZADACI IZ MATEMATIKE SA PRIJEMNIH ISPITA NA TEHNICKIM FAKULTETIMADUBRILO D.TOSICBEOGRAD1964
ZADAÇI PO GEOMETRI STEREOMETRIÇI. F. SHARGIN MOSKVA1984
ZADACI PO LINEARNA ALGEBRANAUM CELAKOSKISKOPJE1978
ZADACI PO LINEARNA ALGEBRA I ANALIZAM. I. BASMAKOVMOSKVA1982
ZADACI VSTUPITELNIH EGZAMENOV MATEMATIKEO. V. NESTERENKOMOSKVA1983
ZADACI ZA VEZHBANJE PO MATEMATIKA I ZA STUDENDI NA TEKNICKITE FAKULTETD. K. BITRAKOVSKOPJE1978
ZADACI ZA VEZBANJE PO MATEMATIKA I ZA STUDENTI NA TEKNICKITE FAKULTETILIJA A. SHAPKAREVSKOPJE1986
ZANIMLJIVA MATEMATIKADRAGOS M. CVETKOVICBEOGRAD1986
ZBIRKA NA RESENIJE ZADACI PO OSNOVI NA STATISTICKATAKATARINA NOSHPALOSKA SKOPJE1980
ZBIRKA NA ZADACI PO STEREOMETRIJAIVAN TRAJKOVSKOPJE1983
ZBIRKA NA ZADACI PO TERMODINAMIKA SO KRATOK PREGLED NA TEORIJATAATANAS SKOPJE1973
ZBIRKA RESENI ZADACI TEKNICKA MEHANIKA STATIKAMARKO GUGULOVSKISKOPJE1981
ZBIRKA RESENIH ZADATAKA IZ PROGRAMIRANJA 1VIDOJKO QIRIQBEOGRAD1989
ZBIRKA RESENIH ZADATKA IZ MATEMATIKE IIF. FERENCIBEOGRAD1969
ZBIRKA RESENIH ZADATKA IZ MATEMATIKE IIM. CVIJANOVICBEOGRAD1974
ZBIRKA RESENIH ZADATKA IZ TEORIJE OSCILACIJAMARIJAN J. KOLARBEOGRAD1976
ZBIRKA RIJESENIH ZADATKAVESELIN PERICSARAJEVO1981
ZBIRKA ZADACIBORIBOJE MILADINOVIQSKOPJE1997
ZBIRKA ZADACIILIJA JANEV/
ZBIRKA ZADACIMETODIJA TRAJKOSKISKOPJE2001
ZBIRKA ZADACI OD AKTURSKA MATEMATIKADRAGI JANEVSKOPJE1988
ZBIRKA ZADACI OD ALGEBRASTJEPAN MINTAKOVIKSKOPJE1972
ZBIRKA ZADACI OD PROGRAMIRANJE VO BASICMEDODIJA TRAJKOSKISKOPJE1990
ZBIRKA ZADACI PO MATEMATIKA ZA VTORA GODINAILIJA JANEVSKOPJE1998
ZBIRKA ZADAÇI PO GEOMETRIJA (II)N. RIBKINSKOPJE1964
ZBIRKA ZADAÇI PO GEOMETRIJA (ZA SREDNOTO OBRAZUVANIE)ZH. MAGEBSKISKOPJE1977
ZBIRKA ZADACI PO MATEMATIKAI. SHAPKAREVSKOPJE1977
ZBIRKA ZADACI PO MATEMATIKAILIJA JANEVSKOPJE1994
ZBIRKA ZADACI PO MATEMATIKA (ZA I GODINA)ILIJA JANEVSKOPJE1991
ZBIRKA ZADACI PO MATEMATIKA (ZA III GODINA)ILIJA JANEVSKOPJE1987
ZBIRKA ZADACI PO OSNOVI NA SMETKOVODSTVOSEPAFIM TOMOVSKISKOPJE1994
ZBIRKA ZADATKAMINTAKOVIC CURICSARAJEVO1973
ZBIRKA ZADATKA IZ ALGEBRE GRUPE PRSTENI POLJAZORAN STOJAKOVICBEOGRAD1983
ZBIRKA ZADATKA IZ GEOMETRIJEN.N.NIKITIN MOSKVA1968
ZBIRKA ZADATKA IZ INFORMATIKE SA OSNOVAMA TEORIJENIJAZ BAJGORIQ /1990
ZBIRKA ZADATKA IZ MATEMATICKE ANALIZEG. N. BERMANBEOGRAD1974
ZBIRKA ZADATKA IZ MATEMATIKED. S. MITRINOVIC BEOGRAD1962
ZBORNIK OM ZADACI NA MAMEMAMUKAB. PETKANCINSOFIR1965
ZBORNIK ZADAC PO MATEMATIKEM. I. SKANAVIMOSKVA1972
ZBORNIK ZADACI I UPRAZNENII PO OBIKNOVENNIM DIFERECIALNI URAVNENIMN. M. MATVEVVMINSK1970
ZBORNIK ZADACI PO TEORI VEROCTHOSTEI MATEMATICESKI I TEORIA. A. SVESHNIKOVA MOSKVA1965
ZBORNIK ZADACI PO VISHEI MATEMATIKEL. A. KUZNECOVMOSKVA1983
ZHVILLIMI I KONCEPTEVE NË BIOLOGJINË E PËRGJITHSHMELUAN MEMUSHITIRANË1989
ZOOLOGIJA INVERTEBRATA I DEOMILOJE KRUNICBEOGRAD1985
ZOOLOGIJA INVERTEBRATA II DEOMILOJE KRUNICBEOGRAD1979
ZVISSHA MATEMATIKA V UPRAZHENIR I ZADACIP. E. DANKO MOSKVA1980
АТКИНСОВАТА ФИЗИЧКАТА ХЕМИЈАП.В.АТКИНССКОПЈЕ1989
БЕЈЗИК ГРАФИКИГЕРГЕ ЈОВАНЕВСКИСКОПЈЕ1989
БИОЛОГИЈА (ЗА II КЛАС НА СРЕДНОТО ОБРАЗУВАНИЕ )ПЕТАР ИКОНОМОВСКОПЈЕ1975
ЖИВОТНА СРЕДИНААСЛАН СЕЛМАНИСКОПЈЕ2004
ЗАНИМЛИВА ФИЗИКАЈ.И.ПЕРЕЛМАН BEOGRAD1949
ЗБИРКА ЗАДАТКА ИЗ ПЛАНИМЕТРИЈЕ СА РЕШЕНИМАДАРИНКА ЈАНОШЕВИТBEOGRAD1952
ЗБИРКА ЗАДАЧИ ПО ФИЗИКАЃ. ИВАНОВСКИСКОПЈЕ1990
ЗЕЛЕНИТЕ ЗРАЦИ НА СВЕТЛИНАТАПЕТАР НАЈДЕНОВ/
ЗЕМЈОДЕЛСКА ФИТОПАТОЛОГИЈАФИЛИП ПЕЈЧИНОВСКИШТИП2009
КURS OPSTE FIZIKEBOZIDAR ZIZICБЕОГРАД1988
КОНКРЕТНА МАТЕМАТИКА ОСНОВА НА ИНФОРМАТИКАТАРОНАЛД Л. ГРЕАМСКОПЈЕ2014
ЛОКАЛЕН ЕКОЛОШКИ АКЦИОНЕН ПЛАН/СТРУМИЦА2006
МЕХАНИЗМИ И ОСЦИЛАЦИИИ. МИИКОСКИСКОПЈЕ2001
НАПРЕДНА ХЕМИЈА НА МЛЕЧНИ ПРОИЗВОДИ ВТОР ДЕЛ ЛИПИДИП.Ф. ФОКС, П.Л.Х.МЕКСВИНИСКОПЈЕ2014
НАУКА ЗА ФОРЕНЗИКАТАЕНДРЈУ Р. В.ЦЕКСОНСКОПЈЕ2009
НАШИОТ ПРИЈАТЕЛ АТОМОТHEINZ HABERСКОПЈЕ 1961
ОПШТА ФИЗИКА КНИГА IЗАФИР СТОЈАНОВ СКОПЈЕ 1976
ОПШТА ФИЗИКА КНИГА I (МЕКАНИКА И МОЛЕКУЛАРНА ФИЗИКА)ЗАФИР СТОЈАНОВ СКОПЈЕ 1995
ОПШТА ФИЗИКА КНИГА II (МЕКАНИКА И МОЛЕКУЛАРНА ФИЗИКА)ЗАФИР СТОЈАНОВ СКОПЈЕ1995
ОРГАНСКА ХЕМИЈАЏОН МЕКМУРИСКОПЈЕ2009
ОСВА3АНЈЕ 3ЕМЈЕ//1948
ОСНОВИ НА ОРГАНИСКАТА ЕВОЛУЦИЈАПЕТАР ИКОНОМОВСКОПЈЕ1989
ПОТСЕТНИК ПО ХЕМИЈАПЕНА СОКОЛОСКАСКОПЈЕ1999
ПРЕДИЗБИЦИ ВО ХЕМИЈАТА И ВО БИОЛОГИЈАТАМИНГФУ ВАНГСКОПЈЕ2009
ПРИНЦИПИ ЗА ДИЗАЈН НА КОМПЈУТЕРСКИ СИСТЕМИЏЕРОМ САЛЦЕРСКОПЈЕ2014
ПРОГРАМСКИОТ ЈАЗИК С++БЈОРН СТРОСТРУПСКОПЈЕ2015
СПОВОЧНИК ПО ФИЗИКЕХ. КУЛИНКMOSKVA1982
СПРАВОЧНОЕ ПОСОБИЕ ПО МАТЕМАТИЧЕСКОМУ АНАЛИЗУИ. И. ЛЧШКОMOSKVA1984
ТЕХНОЛОГИЈА НА ДРВОТО, III ДЕЛИВО БАЈАЛОСКОПЈЕ1957
ФЛОРА НА ЛИШАИТЕ(THE LICHEN FLORA II)МУРАТ МУРАТИСКОПЈЕ1993
ХИГИЕНА И ТЕХНОЛОГИЈА НА МЕСО РИБИ ЈАЈЦА И НИВНИ ПРОИЗВОДИМИХАН ДАНЕВСКОПЈЕ1999
KURS OPSTE FIZIKEBOZIDAR ZIZIC1988
BOOK TITLES
NAME AND SURNAME
PLACE OF PUBLICATION
POSSESSION A . S.BAYATLONDON1990
THE VIRGIN IN THE GARDENA . S. BAYATENGLAND1978
CROW’S CANT COUNTA.A. FAIRLONDON1953
APPOINTMENT WITH DEATHAGATHA CHRISTIELONDON1938
SATURDAY NIGHT AND SUNDAY MORNINGALAN SILLITOELONDON1960
SHEIKH’S TEMPTATIONALEXANDRA SELLERSNEW YORK2000
CHILDREN OF THE HORSE(HORSE CATCHERS)AMANDA COCKRELLNEW YORK2000
IN CUSTODYANITA DESAIGREAT BRITAIN1984
CARNAGE ANDREW BILLINGSNEW YORK1999
DEATH OF A POLITICAL PLANTANN RIPLEYUSA1998
A SUDDEN, FEARFULL DEATHANNE PERRYUSA1993
STRONG MEDICINEARTUR HAILEY USA1986
VANISH WITH THE ROSEBARBARA MICHAELS NEW YORK1992
SUSPICION OF GUILTBARBARA PARKERNEW YORK1996
MAN AND SUPERMANBERNARD SHAWGREAT BRITAIN1903
PYGMALIONBERNARD SHAWGREAT BRITAIN1914
A COLD WIND IN AUGUSTBURTON WOHLGREAT BRITAIN1960
CAT ON A BLUE MONDAYCAROLE NELSON DOUGLASNEW YORK1994
LAST MAN OF BATAANCARLOS P. ROMULOLONDON1956
DESERT LAWCLARENCE BUDINGTON KELLANDUSA1949
CITY OF SPADESCOLIN MACINNESLONDON1957
BILL BAILEYCATHERINE COOKSONGREAT BRITAIN1986
BILL BAILEY’S DAUGHTERCATHERINE COOKSONGREAT BRITAIN1988
THE WHIPCATHERINE COOKSON GREAT BRITAIN1983
TILLY TROTTER CATHERINE COOKSONGREAT BRITAIN1980
THE MALLEN STREAKCATHERINE COOKSONGREAT BRITAIN1973
THE UNBAITED TRAPCATHERINE COOKSON GREAT BRITAIN1966
GREAT EXPECTATIONSCHARLES DICKENSUSA1860
THE BERMUDA TRIANGLECHARLES BERLITZUSA1975
THE BRAMBLE BUSHCHARLES MERGEN DAHLGREAT BRITAIN1960
THE HELL-BENT KIDCHARLES O.LOCKEGREAT BRITAIN1962
STONE COLD DEAD IN THE MARKETCHRISTOPHER LANDONENGLAND1958
CHANGING PLACESDAVID LODGEGREAT BRITAIN1957
SMALL WORLDDAVID LODGE GREAT BRITAIN1984
THE HORSE HAIR SOFADAVID HUGHESGREAT BRITAIN1961
PRIVATE NAVYDAVID SATHERLEYGREAT BRITAIN1959
SHADOW DOWNDAVID ALEXANDER USA2000
HURRICANE SCUADRONDAVID RICHARDSGREAT BRITAIN
CALL ME WHEN THE CROSS TURNS OVERDARCY NILANDGREAT BRITAIN1957
DANGERFORDDEIRDRE STILESUSA
UNCHARTED SEASDENNIS WHEATLEYGREAT BRITAIN1938
THE KA OF GILFORD HILARYDENNIS WHEATLEYGREAT BRITAIN1956
DEATH OF A SNOUTDOUGLAS WARNERGREAT BRITAIN1961
FIELD OF THIRTEEN DICK FRANCIS USA1998
VIRAL INTELLIGENCEDON DE BRANDTUSA2000
EXILE TO THE STARSED MACK MILLERNEW YORK1964
THE GUNNEREDGAR WALLACEGREAT BRITAIN1928
THE GREEN ARCHEREDGAR WALLACE GREAT BRITAIN1928
THE BRIGANDEDGAR WALLACE ENGLAND1964
ONE MORE SUMMEREDWARD STEPHENSUSA1950
THE QUEENS AWARDELLERY QUEEN GREAT BRITAIN1960
IN PURSUIT OF THE PROPER SINNERELIZABETH GEORGEUSA1999
A ROOM WITH A VIEWE.M. FORSTERUSA1986
CHILDHOOD AND SOCIETYERIK H.ERIKSONUSA1950
JOURNEY INTO FEARERIC AMBLERGREAT BRITAIN1940
SERRENISSIMAERICA JONGGREAT BRITAIN1987
I’M COMING VIRGINIAERIK BURDICKGREAT BRITAIN1962
THE D.A. BREAKS AN EGGERLE STANLEY GARDNERGREAT BRITAIN1959
THE HIGH AND THE MIGHTYERNEST GANNGREAT BRITAIN1953
BEN HALL THE BUSH FRANK CLUNEGREAT BRITAIN1965
THE CAT OF BUBASTESG.A. HENTYGREAT BRITAIN1941
SCANDAL IN EDEN GARRET ROGERSGREAT BRITAIN1965
THREE SINGLESGERALD DURRELLGREAT BRITAIN1954
HISTORY OF THE KINGS OF BRITAIN GEOFFREY OF MOUTH USA1958
THE QUIET AMERICANGRAHAM GREENE/
EVERY TRACEGREGG MAIN USA2000
THE DOOMED OASISHAMMOND INNESGREAT BRITAIN1960
THE HIDDEN TARGETHELEN MCINNESGREAT BRITAIN1980
JAMES BOND LIVE AND LET DIEIAN FLEMINGGREAT BRITAIN1957
FOR YOUR EYES ONLYIAN FLEMINGENGLAND1962
JAMES BOND DR. NO.IAN FLEMINGGREAT BRITAIN1960
THE DARK CRUSADER IAN STUART(ALISTAR MACCLEAN)GREAT BRITAIN1961
LONG AFTER MIDNIGHTIRIS JOHANSENUSA1997
GUNS IN THE NIGHTJ.T. EDSONLONDON1966
SEA-WYF AND BISCUIT(THE NOVEL FILMED AS 'SEA WIFE')J.M.SCOTTGREAT BRITAIN1957
LONELY WARRIORJEAN OFFENBERG GREAT BRITAIN1956
HOMECOMINGJIRO OSARAGIUSA1961
PRISONER’S BASE AND HOME AGAINJAMES BENSONGREAT BRITAIN1959
GIOVANNI’S ROOMJAMES BALDWIN GREAT BRITAIN1956
THE ABDUCTIONJAMES GRIPPANDOUSA1999
THE ELEVENTH COMMANDMENT JEFFREY ARCHERUSA1998
A VILLAGE AFFAIRJOANNA TROLLOPEGREAT BRITAIN1898
THE SEVEN PER-CENT SOLUTIONJOHN H. WATSON, NICHOLAS MAYERUSA1975
THE LEAGUE OF GENTLEMAN JOHN BOLANDENGLAND1958
THE TOFF AND OLD HARRYJOHN CREASEYGREAT BRITAIN1964
SHADOW OF DOOMJOHN CREASEYGREAT BRITAIN1964
THE REBELSJOHN LAKESGREAT BRITAIN1964
THE BLACK WIDOWJOHN J. MCLAGLENGREAT BRITAIN1977
THE PILGRIMS PROGRESSJOHN BUNYANUSA1969
THE FLOATING OPERAJOHN BARTHGREAT BRITAIN1956
SCELETON COASTJOHN MARSH, LYMAN ANSONGREAT BRITAIN1958
A BULLET FOR CINDERELLAJOHN MAC. DONALDGREAT BRITAIN1955
THE FIRM JOHN GISHAMUSA1991
SIGN OFJOHN KATZ USA1991
LIFE PENALTYJOY FIELDINGUSA1984
CRESCENT CITYJULIE SMITHUSA1997
DYING TO GET PUBLISHEDJUDY FITZWATERUSA1998
CRYSTAL SAGAKARA DALKEYUSA1999
OUR INNER CONFLICTSKAREN HORNEYUSA1945
THE KEY TO REBECCA KEN FOLLETTUSA1980
THE PERFECT SCANDALKIT GARLAND USA1998
JUSTINELAWRENCE DURELLGREAT BRITAIN1963
IN MY WILDEST DREAMLESLIE THOMASGREAT BRITAIN1984
HANGING TIMELESLIE GLASSUSA1995
BEYOND THE GREAT SNOW MOUNTAINS LOUIS L'AMOUR USA1999
THE SENTINEL STARSLOUIS CHARBONNEAUGREAT BRITAIN1963
GUN HEATLUKE STROUDSYDNEY1956
THE GROUPSMARY MCCARTEYGREAT BRITAIN1954
THE ALPINE GAMBLEMARY DAHEIMUSA1996
THAT JANE FROM MAINEMARVIN H. ALBERTUSA1959
THE MIDDLE GROUNDMARGARET DRABBLEGREAT BRITAIN1980
THE BIFROST GUARDIANSMICKEY ZUCKER REICHERTUSA2000
HARE SITTING UPMICHAEL INNESUSA1991
DEATH OF CYPRUSM.M. KAYEGREAT BRITAIN1956
THE HOTHOUSE BY THE EAST RIVERMURIEL SPARKGREAT BRITAIN1982
THE ABBESS OF CREWEMURIEL SPARKGREAT BRITAIN1974
THE TAKE OVERMURIEL SPARKGREAT BRITAIN1976
THE TOWN HOUSENORAH LOFTSGREAT BRITAIN1959
SELECTED STORIES FROMO. HENREY/
CALL ME CAPTAINPAUL STANTONGREAT BRITAIN1959
A TASTE OF DEATHP. D. JAMESUSA1986
OKAPI FEVERPHILIPPE DIOLEGREAT BRITAIN1965
BLUE FIREPHYLLIS WHITNEYGREAT BRITAIN1961
THE FIRST OF THE LASTRICHARD MACGREGORGREAT BRITAIN1964
TIN STARROBERT J. RANDISIUSA2000
THE CRY OF THE HALIDONROBERT ILIDIUMUSA1996
THE CHINESE BELL MURDERSROBERT VAN GULIKENGLAND1958
GUILTY AS CHARGEDSCOT TUROWUSA1996
THE PERFECT STORMSEBASTIAN JUNGERUSA2000
TOTEM AND TABOOSIGMUND FREUDGREAT BRITAIN1919
MURDER ON THE IDITAROD TRAILSUE HENRYUSA1993
DEAD FALLSUE HENRYUSA1998
DOUBLE EXPOSURESTEPHEN COLLINSUSA1999
SHROUD OF HER BACKSTEPHEN RRANSOMEENGLAND1953
THE HOUNDS OF SPRINGSYLVIA THOMPSONGREAT BRITAIN1926
MUCH ADO ABOUT NOTHINGSHAKESPEAREENGLAND1987
TIMON OF ATHENSSHEKESPEAREGREAT BRITAIN1970
TROILUS AND CRESSIDASHAKESPEAREGREAT BRITAIN1987
TWELF NIGHTSHAKESPEARE GREAT BRITAIN1937
SWEET BIRD OF YOUTH AND OTHER PLAYSTENNESSEE WILLIAMSGREAT BRITAIN1959
THE FIFTH SUMMERTITIA SUTHERLANDGREAT BRITAIN1991
RED STORM RISINGTOM CLANCYUSA1986
BLACK SUNDAYTHOMAS HARRIS /
THREE PLAYSTHOMAS MIDDLETONUSA1975
THA HANCOCK BOYSTHOMAS WILLIAM SIMPSONUSA2000
COLLECTED SHORT STORIESW. SOMERSET MAUGHAMGREAT BRITAIN1951
THE WITCHES OF NOTTING HILLW. A. BALLINGERGREAT BRITAIN1965
THE RAINBOW TRAILZANE GREY NELSONGREAT BRITAIN1954
RICHARD THE SECOND (GJUHE FRANCEZE)SHAKESPEARE FRANCE1979
THE WINTER’S TALESHAKESPEAREGREAT BRITAIN1972
THE TRAGEDY OF OTHELLO (THE MOOR OF VENICE)SHAKESPEAREUSA1974
COMPLETE PLAYS 1913-20O’NEILLUSA1984
NOVELS 1886-88HOWELSUSA1984
COLLECTED WORKSO’CONNORUSA1984
SPEECHES AND WRITINGS 1859-65LINCOLNUSA1984
SPEECHES AND WRITINGS 1832-58LINCOLNUSA1984
WRITINGS 1902-1910WILLIAM JAMESUSA1984
CHILD DEVELEPOMENT JOHAN W. SANTROCKBOSTON1998
MILING METHODS 1930AMERICAN INSTITUTE OF MINING AND METALLURGICAL ENGINEERSUSA1930
TAKING SIDESETHAN KATSHUSA1997
A FOREST OF VOICESCHRIS ANDERSON, LEX RUNCIMANUSA2000
FOREING CORRESPONDENT (PARIS IN THE SIXTIES)PETER LENNONCAMBRIDGE1994
5-TH EDITION SELLING PRINCIPLES & PRACTICESJOHAN W. ERNEST, RICHARD D. ASHMUNUSA1980
THE LEASHFRANÇOISE SAGANGREAT BRITAIN1991
CULTURE IN IRELAND (REGIONS: IDENTITY AND POWER)PROINSIAS O DRISEOILBELFAST1993
SUT SCIENTIFIC OBSERVERENGLISH DEPARTMENT STATE UNIVERSITY OF TETOVATETOVË2010
THE LONG AND THE SHORT OF IT (1789)DAVID WILLIAMSGREAT BRITAIN1991
A JOURNAL OF CONTEMPORARY WRITING AND CRITICISMNUMBER FIFTEEN 28/3 WINTER 1994-95CANADA1994
KINETICS OF SOIL CHEMICAL PROCESSESDONALD L. SPARKSUSA1989
ANTHROPOLOGY AND CONTEMPORARY HUMAN PROBLEMSJOHN H. BODLEYUSA2001
UKRAINE FROM CHERNOBYL' TO SOVEREIGNTYROMAN SOLCHANYKGREAT BRITAIN1992
NORTH AFRICAN VOICES ROGER WEAVERUSA2005
HENRY IV PARTI 1DAVID BEVINGTONNEW YORK1987
HISTORY, CULTURE, GEOGRAPHY (THE SOVIET UNION )MICHAEL KORTUSA1988
IS MULTICUTURALISM BAD FOR WOMEN?SUSAN MOLLER OKINUSA1999
IMMIGRATION AS A FACTOR IN AMERICAN HISTORYOSCAR HANDLINUSA1959
ANNEXATION AND DEBAUCHERYAHMED MORA KËRÇOVË2010
THE INVISIBLE VICTORYMUJË BUÇPAPAJUSA
TRANSLATIONS FROM CREATORSAHMED MORA KËRÇOVË2011
EAR CIVIL SOCIETY FUNDING 2001-2005RAPORT FROM THE KCSF GRANTING PROJECTSKOSOVO2005
IVANHOEWALTER SCOTTBRADBURY
THE MEANING OF HAPPINESSALAN W. WATTSUSA1979
THE ROLE OF EDUCATION IN JUVENILE JUSTICE IN EASTERN EUROPE AND THE FORMER SOVIET UNION BARBARA HENKESHUNGARY2000
BETHOVEN AND THE FRENCH REVOLUTINFAN S. NOLITIRANË1991
POETRYRADE SILJANSKOPJE2007
A STUDENT'S GUIDE TO THE SELECTED POEMS OF T. S. ELIOTB. C. SOUTHAMLONDON1968
THE FORK RIVER SPACE PROJECT WRIGHT MORRISUSA1977
MACEDONIAN LITERATURE 9-18 CENTURY VESNA SIMONOVSKA SKOPJE2011
THE ENGLISHTENMENT IN MACEDONIA SOLZICA POPOVSKASKOPJE2011
MACEDONIAN FOLKLORE MARKO KITEVSKISKOPJE2011
MACEDONIAN REBIRTH 4GANE TODOROVSKISKOPJE2011
MACEDONIAN PLAYS FROM FOLK LIFE BETWEEN THE TWO WARS 6RAJNA KOSKA-HOT, MARIJA RISTOVSKA SKOPJE2011
MACEDONIAN BIPARTITE WRITERS 7TOMISLAV TODOROVSKISKOPJE2011
FOUNDERS OF MODERN MACEDONIAN POETRY 8GORGI STARDELOVSKOPJE2011
SWARTHY ANGJASTALE POPOVSKOPJE2011
DESERT 10GJORGJI ABADZIEVSKOPJE2011
REMMANTS OF A SKY 11VLADO MALESKISKOPJE2011
THE UNRELENTING 12SLAVKO JANEVSKISKOPJE2011
THA SALONIKA BOMBERS 13JOVAN BOSHKOVSKISKOPJE2011
SO IT IS (IF YOU THINK SO) 14KOLE CHASHULESKOPJE2011
THE EPISTLE 15BLAZE KONESKISKOPJE2011
THE WORD’S NATIVITY 16ACO SHOPOVSKOPJE2011
COUSINS 17METO JOVANOVSKISKOPJE2011
REACHING FOR THE MAGIC 18SRBO IVANOVSKISKOPJE2011
BANISHED FROM PARADISE 19 MATEJA MATEVSKISKOPJE2011
LIVE POEM 20GANE TODOROVSKISKOPJE2011
THE WHITE VALLEY 21SIMON DRAKULSKOPJE2011
THE SHORT SPRING OF MONO SELFSPROUT 22DIMITER SOLEV SKOPJE2011
PREMONITIONS 23ANTE POPOVSKISKOPJE2011
WATER 24JOVAN STREZOVSKISKOPJE2011
SAILING SHIPS 25BLAGOJA IVANOVSKOPJE2011
FROM THE SILENCE THAT IS TOO WISE 26LJUBEN TASHKOVSKISKOPJE2011
MARA’S WEDDING 27VLLADIMIR KOSTOVSKOPJE2011
THE GREAT WANDERERS 28METODIJA FOTEVSKOPJE2011
BLACKWOODS 29PETAR SHIRILOVSKOPJE2011
PIREY 30PETRE M. ANDREEVSKISKOPJE2011
NECKLACE MADE OF SUNSHINE 31JOVAN KOTESKISKOPJE2011
THE LAST FLIGHT 32BRANKO VAROSHLIJASKOPJE2011
HORSESHOE OF DEATH AND HOPE 33MILE NEDELKOVSKISKOPJE2011
PASKVELIAZHIVKO CHINGOSKOPJE2011
ALEXANDER AND DEATHSLOBODAN MICKOVICSKOPJE2011
THE RED HORSETASHKO GEORGIEVSKISKOPJE2011
SOMEONE'S THINKING OF MEPETAR T. BOSKOVSKI SKOPJE2011
TEMPLE PRAYERSMIHAIL RENDZOVSKOPJE2011
VARIATIONS FOR IBN PAJKOOLIVERA NIKOLOVASKOPJE2011
PROTECTIVE CHARTERRADOVAN PAVLOVSKISKOPJE2011
ONWARDS, TOWARDS THE HEIGHTSJOVAN PAVLOVSKISKOPJE2011
BLACK HAWKS, WHITE MEGLENSIVAN ČAPOVSKISKOPJE2011
UNPREDICTED STROLLSVLADA UROSEVIKSKOPJE2011
AN ISLAND ON LANDBOGOMIL GUZELSKOPJE2011
THE BOSPHORUS LEGACYTRAJAN PETROVSKISKOPJE2011
ZOJAPASKAL GILEVSKISKOPJE2011
TIMOTHY AND LYDIATASHKO SHIRILOVSKOPJE2011
POETRYPETKO DABEVSKISKOPJE2011
DO NOT AWAKE ME TONIGHTČEDO JAKIMOVSKISKOPJE2011
THE INFINITEGORDANA MIHAILOVA BOSHNAKOSKASKOPJE2011
WINDS OVER RAVENHRISTO KRSTEVSKISKOPJE2011
MY FATHER'S BOOKSLUAN STAROVASKOPJE2011
DO A MIRACLESVETLANA HRISTOVA JOSIQSKOPJE2011
AQUAMARINETANJA UROSHEVICSKOPJE2011
NEIGHBOURING THE OWLBOZHIN PAVLOVSKISKOPJE2011
GRAY RIDGESRISTO JAČEVSKOPJE2011
ARISTOTLE FROM RESENZORAN KOVACHEVSKISKOPJE2011
GUARDIAN OF THE FIELDRISTO VASILEVSKISKOPJE2011
THE WELLDIMITAR BASHEVSKISKOPJE2011
TOWARDS THE OTHER LANDMITKO MADZUNKOVSKOPJE2011
BUILDING A DREAMTODOR ČALOVSKISKOPJE2011
STUDYING THE SILENCEATANAS VANGELOVSKOPJE2011
THE ANGEL FROM KURBINOVOEFTIM KLETNIKOVSKOPJE2011
CELESTIAL FIREPETRE BAKEVSKISKOPJE2011
BOOK ON THE SKYKRSTE CHACHANSKISKOPJE2011
HOLLOW WALLNUTSVASE MANCEVSKOPJE2011
OPEN WOUNDSRISTO LAZAROVSKOPJE2011
SILYAN FLIES AGAINTRAJCHE KRSTEVSKISKOPJE2011
THE SNOW IN CASABLANCAKICA BARDZIEVA KOLBE SKOPJE2011
DICTIONARYTHE RANDOM HOUSE COLLEGE USA1982
WEBSTER’S NINTH NEW COLLEGIATE DICTIONARYMERRIAM WEBSTERUSA1988
WEBSTER’S NEW WORLD DICTIONARY OF THE AMERICAN LANGUAGEWEBSTERUSA1957
WEBSTER’S NINTH NEW COLLEGIATE DICTIONARY MERRIAM WEBSTERUSA1988
MERRIAM WEBSTER’S COLLEGIATE DICTIONARY TENTH EDITIONMERRIAM WEBSTERUSA1997
NEW COLLEGE EDITION THE AMERICAN HERITAGE DICTIONARY OF THE ENGLISH LANGUAGEWILLIAM MORRISUSA1969
THE OXFORD DICTIONARY OF NEW WORDSELIZABETH KNOWLES, JULIA ELLIOTUSA1997
WEBSTER’S NEW AMERICAN DICTIONARYWEBSTERUSA1995
THE MERRIAM-WEBSTER DICTIONARYMERRIAM WEBSTERUSA1995
WEBSTER’S NEW WORLD COMPACT SCHOOL AND OFFICE DICTIONARYWEBSTERUSA1982
SCHOLASTICS CHILDREN’S DICTIONARYSUE MACYUSA1996
CHILDREN’S DICTIONARY- AN AMERICAN HERITAGE DICTIONARYHOUGHTON MIFFLIN USA1979
THE NEW AMERICAN ROGET’S COLLEGE THESAURUS IN DICTIONARY FORMROGETUSA1958
ROGET’S THESAURUS (FOR HOME, SCHOOL AND OFFICE DICTIONARY)ROGETUSA1999
WEBSTER’S DICTIONARYJOHN GAGE ALLEEUSA1977
WEBSTER’S NEW WORLD THESAURUSCHARLTON LAIRDUSA1974
THE FLY IN THE CATHEDRAL (HOW A GROUP OF CAMBRIDGE SCIENTISTS WON THE INTERNATIONAL RACE TO SPLIT OF ATOM)BRIAN CATHCARTUSA2005
THE FELLOWSHIPJOHN GRIBBINUSA2005
ERAY PRAZELIZABETH GILBERTUSA2006
REINVENTING COMMUNICATION (A GUIDE TO USING VISUAL LANGUAGE FOR PLANNING, PROBLEM SOLVING, AND REENGINEERING)LARRY RAYMONDUSA1994
THE LANGUAGE OF LIFE (A FESTIVALS OF POETS)BILL MOYERSUSA1995
THE EARLIEST AMERICANSHELEN RONEY SATTLERNEW YORK1993
THE AMERICAN NATION, A HISTORY OF THE UNITED STATESMARK C. CARNES, JOHN A. GARRATYUSA2006
UNITED STATES GOVERNMENT (DEMOCRACY IN ACTION)RICHARD C. REMYUSA2003
THE REAL WILD WESTMICHAEL WALLISUSA1999
A CONCISE HISTORY OF THE UNITED STATES ANDREW SINCLARGREAT BRITAIN1967
FROM THE AZTEC EMPIRE TO THE DIGITAL FRONTIER IN THE WORDS OF THOSE WHO SAW IT HAPPEN DAVID COLBERTUSA1998
WESTERN CIVILIZATION, IDEAS, POLITICS, SOCIETYPERRY CHASE, JACOB JACOB, VON LAUEUSA2004
SPOKEN FROM THE HEARTLAURA BUSHUSA2010
MOZARTMARCIA DAVENPORTUSA1979
MARC ELIOTCARY GRANTUSA2004
PASSIONATE SAGEJOSEPH J. ELLISUSA2001
PERSONAL HISTORYKATHARINE GRAHAMUSA1997
IT’S ALL ABOUT HIM (FINDING THE LOVE OF MY LIFE)DENISE JACKSON, ELLEN VAUGHNUSA1960
MR.CLEMENS MARKTWAINJUSTIN KAPLANUSA1966
TRUE COMPASS (A MEMOIR)EDWARD M. KENNEDYUSA2009
LEADING WITH MY CHINJAY LENOUSA1996
MY AMERICAN JOURNEYCOLIN L. POWELLUSA1995
ROBERT KENEDY AND HIS TIMES IARTHUR M. SCHLESINGER, JRUSA1978
ROBERT KENEDY AND HIS TIMES IIARTHUR M. SCHLESINGER, JRUSA1978
ELEANOR ROOSEVELT (A PERSONAL AND PUBLIC LIFE)J. WILLIAM, T. YOUNGSUSA1985
BEST OF DEE BROWN’S WESTDEE BROWNUSA1996
SILVERWOODJOANNA BARNESUSA1985
ONCE UPON A RIVER BONNIE JO CAMPBELLUSA2011
MY ANTONIAWILLA CATHERUSA1994
O PIONEERSWILLA CATHERUSA1989
MAGGIE (A GIRL OF THE STREETS AND OTHER SHORT FICTION)STEPHEN CRANEUSA1986
GREAT EKPECTATIONSCHARLES DICKENSUSA1998
BLEAK HOUSECHARKES DICKENSUSA1992
GEMINIDOROTHY DUNNETTUSA2000
TO THE FAR BLUE MOUNTAINSLOUIS L’AMOURUSA1976
KILRONE (2)LOUIS L’AMOURUSA1966
FLINT LOUIS L’AMOURUSA2011
SACKETLOUIS L’AMOURUSA2000
THE CALIFORNIOSLOUIS L’AMOURUSA1974
OUT TO CANAANJAN KARONUSA1997
THESE HIGH, GREEN HILLSJAN KARONUSA1996
IN THIS MOUNTAINJAN KARONUSA2002
ORAL HISTORYLEE SMITHUSA1983
BORDEAUXPAUL TORDAYUSA2009
FIRESIDESUSAN WIGGSUSA2009
MRS. DALLOWAYVIRGINIA WOOLFUSA1981
SEA GLASS ISLANDSHERRYL WOODSUSA2013
SAND CASTLE BAYSHERRYL WOODSUSA2013
PEACHESJODI LYNN ANDERSONUSA2005
MANSFIELD PARKJANE AUSTENHUNGARY1997
PERSUASION JANE AUSTENENGLAND1998
EMMAJANE AUSTENUSA2004
PRIDE AND PREJUDICE (2)JANE AUSTENUSA1989
FEAR NOTHINGDEAN KONTZUSA1998
TUCKET’S TRAVELSGARY PAULSENUSA2003
TREASURE ISLANDROBERT LOUIS STEVENSONENGLAND1994
OPERATION, MIDNIGHT RENDEZVOUSLINDA CASTILLOUSA2006
SCOCER HALFBACKMATT CHRISTOPHERUSA1985
DON’TS FOR HUSBAND'S DONT'S FOR WIFE'SBLANCHE EBBUTTLONDON1913
ADAM BEDEGEORGE ELIOTCANADA1981
THE BLACK STALLIONS COURAGE WALTER FARLZUSA1956
JUST LISTENSARAH DESSENUSA2008
ADAM OF THE ROADELIZABETH JANET GRAYUSA1970
THE LAWMANS HOLIDAY WISH RUTH LOGEN HERNEUSA2013
SIDDHARTHAHERMMAN HESSE USA1951
HOME FOR THE HOLIDAYSJOHANA LINDSEYUSA2000
THE CALL OF THE WILD AND WHITE FANGJACK LONDON USA2003
THE COWBOYS HOMECOMING BRENDA MINTONUSA2011
KEVIK THE WOLF DOGWALT MREYUSA1968
TEXANS AT HEARTDIANA PALMERUSA2003
THE JUNGLEUPTON SINCLAIRUSA1990
A MIDSUMMER NIGHT'S DREAMSHAKESPEAREUSA1993
THE TAMING OF THE SHREWWILLIAM SHAKESPEAREUSA2009
ROMEO AND JULIETSHAKESPEAREUSA2009
OLD POSSUMS BOOKS OF PRACTICAL CATST. S. ELIOTUSA1939
A BOYS WILL AND NORTH OF BOSTONROBERT FROSTUSA1991
GRAT LOVE POEMSSHANE WELLERUSA1992
BEOWULFROBERT P. CREEDUSA1963
AT HOME IN MITFORDJAN KARONUSA1994
THISE HIGH GREEN HILLSJAN KARONUSA1997
UNDER THE TUSCAN SUNFRANCES MAYESUSA1997
AN AMERICAN FAMILY HISTORYWILLIAM R. POLKUSA2000
IN AN INSTAN LEE BOB WOODRRUFFUSA2007
THE CARNIVOROUS CARNIVALLEMONY STICKETUSA2002
CALEBS STORYPATRICA MACLACHLANUSA2001
ELIDORALAN GRNER USA1993
LATIN FOR AMERICANSFIRST BOOKUSA1968
THE ILLYRIAN ADVENTURELLOYD ALEXANDERUSA1986
THE LAST TREASUREJANET S. ANDERSON USA2003
THE FARTHEST, AWAY MOUNTAINDAVE HENDERSONUSA1976
THE SUMMER OF THE SWANSBETSY BYARSUSA1970
DRAGON SEED, A NOVEL OF CHINA IN WORLD WAR IIPEARL S. BUCKUSA1976
ABD THEN THERE WERE NONEAGATHA CHRISTIEUSA1991
THE BLOODY COUNTRYJAMES LINCOLN COLLIER, CHRISTOPHER COLLIERUSA1976
SPIDER-MANPETER DAVIDUSA2002
BECAUSE OF WINN-DIXIEKATE DICAMILLOUSA2000
THE MEMOIRS OF SHERLOCK HOLMESSIR ARTHUR CONAN DOYLEUSA1963
SEVENTEENTH SUMMERMAUREEN DALYUSA1942
GOING SOLOROALD DAHLUSA1996
TRAITOR,THE CASE OF BENEDICT ARNOLD JEAN FRITZUSA1981
APRIL MORNINGHOWARD FASTUSA1962
WATER FOR ELEPHANTSSARA GRUENUSA2006
LOVE THE ONE YOU'RE WITHEMILY GIFFINUSA2008
THE ADVENTURES OF ROBIN HOODROGER LANCELYN GREENENGLAND2004
LOVING FRANKNANCY HORANUSA2007
NO PROMISES IN THE WINDIRENE HUNTUSA1970
PERIPHERAL VISIONSBRUCE R. HELDMAN USA1995
WHITE FANGJACK LONDONUSA
THE LION, THER WHITCH AND THE WARDROBEC. S. LEWIS USA1988
DEAD RECKONINGLAURIE LAWLORUSA2007
THOMAS JEFFERSON, THE ART OF POWERJON MEACHAMUSA2012
TOUCHING SPIRIT BEARBEN MIKAELSENUSA2001
ANNE OF GREEN GABLESL. M. MONTGOMERY USA1987
HENRY AND JUNEANAIS NINUSA1989
THE SHADOWMAN'S WAYPAUL PITTSUSA1992
THE WESTING GAMEELLEN RASKINUSA1984
SARAH'S KEYTATIANA DE ROSNAYUSA2008
THE SECRET OF SARAH REVEREANN RINALDIHONG KONG1995
GREAT DIALOGUES OF PLATOW. H. D. ROUSE USA1999
GRANDPA'S MOUNTAINCAROLYN REEDERUSA1993
OF MICE AND MENJOHN STEINBECKUSA1965
THE WIDE WINDOWLEMONY SNICKETUSA2007
LOSERJERRY SPINELLIUSA2003
NORA, NORAANNE RIVERS SIDDONSUSA2000
THE GUERNSEY LITERARY AND POTATO PEEL PIE SOCIETYMARY ANN SHAFFER, ANNIE BARROWSUSA2008
STAR WARSPETER SCHWEIGHOFERUSA1997
AROUND THE WORLD FOR EIGHTY DAYSJULES VERNEUSA
BASIL AND THE LOST COLONYEVE TITUSUSA1978
THE NORTON ANTHOLOGY OF ENGLISH LITERATURE, SIXTH EDITION, VOLUME 1GRUP AUTORËSHUSA1993
THE NORTON ANTHOLOGY AMERICAN LITERATURE-SHORTER FOURTH EDITIONNINA BAYMUSA1995
THE NORTON ANTHOLOGY OF SHORT FICTION-FIFTH EDITIONR. V. CASSILL USA1995
THE NORTON ANTHOLOGY WORLD MASTERPIECES-SIXTH EDITION-VOLUME 1MAYNARD MACKUSA1992
THE NORTON ANTHOLOGY ENGLISH LITERATURE-SEVENTH EDITION THE MAJOR AUTHORS-VOLUME AM. H. ABRAMSUSA2001
BRIDGES TO LITERATURE-LEVEL 1MCDOUGAL LITTELLUSA2002
BRIDGES TO LITERATURE-LEVEL 3MCDOUGAL LITTELLUSA2002
THE LANGUAGE OF LITERATURE-LEVEL 6MCDOUGAL LITTELLUSA2006
THE ST. MARTIN'S GUIDE TO WRITING RISE B. AXELROD, CHARLES R. COOPER USA2013
A FIRST THESAURUSHARRIET WITTELS, JOAN GREISMANUSA1985
LEARNING DISCUSSION SKILLSGENE STANFORD, BARBARA DODDS STANFORDUSA1969
WRITER'S CHOICE, GRADE 7GLENCOE, MCGRAW HILLUSA2001
GRAMMAR, USAGE, AND MECHANICSHOLT, RINEHART AND WINSTONUSA
WORLD CIVILIZATIONS THE GLOBAL EXPERIENCE,THIRD EDITIONPETER N. STEARNS, MICHAEL ADAS, STUART B. SCHWARTZ, MARC JASON GILBERTUSA2003
THE AMERICAN JOURNEY-VOLUME ONEDAVID GOLDFIELD, CARL ABBOTT, VIRGINIA DEJOHN ANDERSON, JO ANN E. ARGERSINGER, PETER H. ARGESINGER, WILLIAM L. BARNEY, ROBERT M. WEIRUSA2007
THE AMERICAN REVOLUTIONRICHARD B. MORRISUSA1985
SOURCEBOOK-VOLUME 1LINDA HOYT, MICHAEL OPITZ, ROBERT MARZANO, SHARON HILL, YVONE FREEMAN, DAVID FREEMANCHINA2008
SOURCEBOOK-VOLUME 2LINDA HOYT, MICHAEL OPITZ, ROBERT MARZANO, SHARON HILL, YVONE FREEMAN, DAVID FREEMANCHINA2008
CHAPTER BY CHAPTERPAM CONRADUSA1996
WHAT AN IDEA!JUDY HINDLEYUSA1996
DISCOVERY TEAMSALLEN SAY...USA1996
VOLCANOESCATHERINE STEPHENSCANADA2010
ANCIENT COMMUNITIESSCOT FORESMANUSA2005
CITY LIFE: THEN AND NOWCHRISTIAN DOWNEYUSA
HANDWRITING D'NEALIANDONALD NEAL THURBERUSA2008
TIME GLOBAL WARMINGTIME (ELLEN KNAUER)USA2007
EVERYDAY MATHEMATICS-GRADE 1MAX BELL, JEAN BELL, JOHN BRETZLAUF, AMMY DILLARD, ROBERT HARTFIELD,,USA2012
MY FIRST GOLDEN DICTIONARYTINA THOBURN, JEAN CHANDLERNEW YORK1988
WHAT PETE FROM A-ZMARIA KALMAN (TRULY)USA2001
AMAZING UNDERWATER ANIMALSSANDU CREEKCHINA2012
PHONICS LIBRARY, WE CAN WORK IT OUTHOUGHTON MIFFLINUSA2001
PHONICS LIBRARY, OUR EARTHHOUGHTON MIFFLINUSA2001
PHONICS LIBRARY, AMAZING ANIMALSHOUGHTON MIFFLINUSA2001
SISTER OF THE BRIDEBEVERLY CLEARYUSA1963
LUCKY MANMICHAEL J. FOXUSA2002
THE GREAT GATSBYF. SCOTT FITZGERALDUSA1968
ACROSS FIVE APRILSIRENE HUNTUSA1982
BEARDANCEWILL HOBBSUSA1995
SWEET WHISPERS, BROTHER RUSHVIRGINIA HAMILTONUSA2001
WHERE DREAMS BEGINLISA KLEYPASUSA2000
A LIGHT IN THE WINDOWJAN KARONUSA1995
A NEW SONGJAN KARONUSA1999
CALEB'S STORYPATRICIA MACLACHLANUSA2001
WE WERE THE MULVANEYSJOYCE CAROL OATESUSA1996
TREASURE ISLANDROBERT LOUIS STEVENSONUSA1971
THE PILOTSJAMES SPENCERUSA2003
THE CONFESSIONS OF MYCROFT HOLMESMARCEL THEROUXUSA1968
TEPPER ISN'T GOING OUTCALVIN TRILLINUSA2002
THE HILL BACHELORSWILLIAM TREVORUSA2000
PETROPOLISANYA ULINICHUSA2007
BAPTISM BY FIREMARK K. UPDEGROVEUSA2009
HERBERT VON KARAJANROGER VAUGHANUSA1986
FIRST LADIESBEATRICE GORMLEYUSA2001
THE AMERICAN PROMISE-A HISTORY OF THE UNITED STATESJAMES L. ROARK, MICHAEL P. JOHNSON, PATRICIA CLINE COHEN, SARAH STAGE, ALAN LAWSON, SUSAN M. HARTMANNUSA2002
A HISTORY OF THE UNITED STATES INVENTING AMERICA-VOLUME 1PAULINE MAIER, MERRIOT ROE SMITH, ALEXANDER KEYSSAR, DANIEL J. KEVLESUSA2003
MAKING AMERICABERKIN MILLER, CHERNY GORMLYUSA1995
THE STRUCTURE OF SCIENTIFIC REVOLUTIONSTHOMAS S. KUHN USA1996
UNITED STATES HISTORY-VOLUME 2 SINCE 1865NELSON KLOSEUSA1983
VOCABULARY FOR ACHIEVEMENTMARGARET ANN RICHEKUSA2005
INSTRUCTIONAL LEADERSHIP HOW PRINCIPALS MAKE A DIFFERENCEWILMA F. SMITH, RICHARD L. ANDREWSUSA1989
THE A+ GUIDE TO GOOD WRITINGDIANE TEITEL RUBINSUSA1980
COLLIESBARRON'SCHINA2005
TEACHING ENGLISH LANGUAGE LEARNERS K-12JERRY JESNESSUSA2004
DISCOVERHUGHTON MIFFLINUSA1996
SYMBOLS OF GOOD FORTUNELILLIAN TOO’SGREAT BRITAIN2000
A BUGS LIFECLASSIC STORYBOOKUSA1998
HAND RHYMESMARC BROWNHONG KONG1985
THE MISSING MITTEN MYSTERYSTEVEN KELLOGGUSA2002
STREGA NONATOMIE DE PAOLAUSA1998
PUZZLERSSUSE MCDONALD, BILL OAKESUSA1989
RUBBERHEATHER HAMMONDSUSA2003
A LONG TRIP TO ZFULVIO TESTAUSA1997
THE RARE BIRDCLARE BRADFORDCHINA2003
ANNA’S PLANTANYA AUGERUSA2001
THE MISTERY OF THE MISSING MARBLETANYA AUGERUSA2001
FIRE TRUCK TO THE RESCUE!SONIA SANDERUSA2009
ANIMAL BUILDERSJAN DOUGLASCHINA2007
DON’T WORYCHRISTOPHER STITTCHINA2010
FOODS WE EATJENNY FELYCHINA2004
MIKE MULLIGAN AND HIS STEAN SHOVELVIRGINIA. LEE BARTONNEW YORK1967
FROM A CORN TO ZOOSATOSHI KITAMURAUSA1992
TOOLSGALLIMARD JENUESSE, CLAUDE DELAFOSSEUSA1999
EARTH’S CHANGING SURFACECONRAD J. STORADCHINA2012
ALL ABOUT VOLCANOSBILL KIRRKCHINA2009
BIRDGALLIMARD JENUESSE, CLAUDE DELAFOSSE RENE METTLERCHINA2003
FOUR VERY BIG BEANSLUCY FLOYDUSA
A DAY IN THE LIFE OF A ZOO VETERINARIANDAVID PAIGEUSA1985
HARCOURT SCIENCEM.S. FRANK, R.M. JONES, G.H.KROCKOVERUSA2002
PRENTICE HALL, SCIENCE EXPLORERJAY M.PASACHOFUSA2005
ALL IN ENGLISH 3J. J. A. VIGUURS, A. G. M. REUSERAMSTERDAM1912
LATIN AMERICA AND CANADAJANET E. ALLEMAN BROOKS, JOANNE BUGGEY, WILLIAM W. JOYCEUSA1986
DICTIONARY OF SCIENCENEIL ARDLEYGB1994
THE UNIVERSE NEXT DOORJAMES W. SIREUSA1988
CUTTING EDGE ELEMENTARY WORK BOOKPETER MOOR, SARAH CUNNINGHAMSPAIN2004
WELCOMEELIZABETH GRAY, VIRGINIA EVANSEU2008
HEAD START WORKBOOKTIM FALLACHINA2002
PACESETTER, PREINTERMEDIATEDEREK STRANGE, DIANE HALLHONG KONG2001
BRAINWAVES, LEVEL 2KATE WAKEMAN, DANAE KOZANOGLOUSPAIN1999
NEW FIRST CERTIFICATE MASTERCLASS, STUDENTS BOOKSIMON HAINES, BARBARA STEWART/
LIFE LINES, ELEMENTARY STUDENTS BOOK TOM HUTCHINSON DUBAI2004
LIFE LINES, INTERMEDIATE STUDENTS BOOK TOM HUTCHINSON ITALY1997
TRUE COLORS, BASIC WORKBOOKJAY MAUREE, IRENE E.SCHOENBERGUSA1999
TRUE COLORS WORKBOOK 1JAY MAUREE, IRENE E.SCHOENBERGUSA1998
DREAM TEAM, TEACHER'S BOOK 1DAVID NEWBOLD, NORMAN WHITNEYSPAIN2001
DREAM TEAMWORK, BOOK 2DIANE PYE, NORMAN WHITNEYCHINA2004
DREAM TEAMWORK, BOOK 1ELIZABETH SHARMAN, NORMAN WHITNEYSPAIN2000
DREAM TEAMTEACHER'S, BOOKSTARTERTERESA WOODBRIDGE, NORMAN WHITNEYSPAIN2000
DREAM TEAMSTUDENTS BOOK 1NORMAN WHITNEYCHINA2004
OPEN DOOR'SWORK, BOOK 2, BANN WARD, NORMAN WHITNEYSPAIN2001
OPEN DOOR'SWORKBOOK 2, AANN WARD, NORMAN WHITNEYSPAINN2003
OPEN DOOR'SWORKBOOK 1, BMIKE MACFARLANE, NORMAN WHITNEYSPAIN2000
OPORTUNITIES, PRE-INTERMEDIATE STUDENTS BOOKMICHAEL HARRIS, DAVID MOWER, ANNA SIKORZYNSKA/
NEW ENGLISH FILE ELEMENTARY STUDENT'S BOOKCLIVE OXENDEN, CHRISTINA LATHAM-KOENING, PAUL SELINGSONCHINA2009
NEW ENGLISH FILE, PRE-INTERMEDIATE STUDENT'S BOOKCLIVE OXENDEN, CHRISTINA LATHAM-KOENING, PAUL SELINGSONCHINA2009
NORTH STARFOCUS ON READING AND WRITING BASICNATASHA HAUGNES, BETH MAHERUSA1998
NORTH STARFOCUS ON READING AND WRITING INTERMEDIATELAURIE BETTA, CAROLYN DUPAQUIER SARDINASUSA1998
NORTHSTARFOCUS ON LISTENING AND SPEAKINGBASICLAURIE FRAZIER, ROBIN MILLSUSA 1998
YOU AND ME, PUPILS BOOK 1CATHY LAWDAYHONG KONG2001
YOU AND ME, WORKBOOK 1CATHY LAWDAYHONG KONG2001
NEW HEADWAY, PRE-INTERMEDIATE, STUDENT'S BOOK, 3RD EDITIONJOHN & LIZ SOARSCHINA2011
HEADWAY, PRE-INTERMEDIATE, STUDENTS BOOKJOHN & LIZ SOARSCHINA2000
NEW HEADWAY, PRE-INTERMEDIATE, WORK BOOK WITHOUT KEY, 3RD EDITIONJOHN & LIZ SOARS, SYLVIA WHEELDONCHINA2011
BUSINESS OBJECTIVES, NEW EDITIONVICKI HOLLETTCHINA2001
BUSINESS OBJECTIVES, NEW EDITION, WORKBOOKVICKI HOLLETT, MICHAEL DUCKWORTHHONG KONG2001
WORLD CLUB, STUDENTS BOOK 3MICHAEL HARRIS, DAVID MOWERSPAIN2003
ENGLISH FOR A CHANGING WORLD, NEW EDITIONCAROLINE BANKS, JANN HUIZENGA, JUDY VERAMENDI, SANDRA BRIGGS, CONSTANCE PETERSONHONG KONG1999
THE PEACE BOOK108 SIMPLE WAYS TO CREATE A MORE PEACEFUL WORLDLOUISE DIAMONDHONG KONG1999
ENGLISH FILEUPPER-INTERMEDIATE STUDENTS BOOKCLIVE OXENDENCHRISTINA LATHAM-KOENINGCANADA2001
UPSTREAM, PRE-INTERMEDIATE, STUDENTS BOOK B1VIRGINIA EVANS, JENNY DOOLEYCHINA2003
LETS, STUDENT BOOK, 3RD EDITIONR.NAKATA, K.FRAZIER, B.HOSKINS, C.GRAHAMNEW YORK
MAKE FRIENDS, УЧЕБНИК ПО АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА 4 ОДДЕЛЕНИЕПАНДОРА ДИМОВСКА, ЗОРКА МАСИНSPAIN2000
FIGURES OF LITERARY DISCOURSESGERARD GENETTENEW YORK1982
TEACHING AMERICAN ENGLISH PRONUNCIATIONPETER AVERY, SUSAN EHRLICHUSA2004
ENGLISH FOR ACADEMIC PURPOSESKATHY COX, DAVID HILLAUSTRALIA2004
SKIMMING&SCANNINGEDWARD BUSA1978
DEVELOPING STRATEGIESSTEVE ELSWORTHBULGARIA1992
STUDYING STRATEGIESSTEVE ELSWORTHBULGARIA1992
THE PRESIDENT AND EVE OF RETIREMENTTHOMAS BERNHARDUSA1982
IN FOCUS , COURSEBOOK 2M. B. OLIFIERS, G. BOSSCHAART, A. CORNFORD, E. CURFS, L. G. BAKEL, G. SPUYAMSTERDAM1984
TEXTBOOK 2HVM. WALKER, W. HANN, E. LEEUWEN, M. ERLANDSON/1989
PAUL J. KRUESITRANSACTION OF THE AMERICAN ELECTROCHEMICAL SOCIETY, VOLUME LIIIUSA1929
EDWARD G. ACHESONTRANSACTION OF THE AMERICAN ELECTROCHEMICAL SOCIETY, VOLUME LIVUSA1929
MICHAEL FARADAYTRANSACTION OF THE AMERICAN ELECTROCHEMICAL SOCIETY, VOLUME LXIVUSA1933
LIVING ENGLISH , EDITION CF. L. SACKSWITZERLAND1967
FIND OUTP.J. VAN DER VOORTNETHERLAND1985
DEAF IN AMERICA, VOICES FROM A CULTURECAROL PADDEN, TOM HUMPHRIESUSA1988
MEN AND MILESTONES OF THE MIDDLE AGESP. GORDON, B. STILLMANUSA1970
THE SOVIET UNION, THIRD REVISED EDITION, HISTORY CULTURE PEOPLEMILTON JAY BELASCO, HAROLD E. HAMMOND/
MODERN ENGLISHBUCHMAN, WYLERZURICH1967
TACKLING TEXTS 1A.J. HARDERS, G.C.M. KESSLERNETHERLAND1979
WRITING AND ENJOYING HAIKUJANE REICHHOLDJAPAN2002
KEEP SMILINGHEINI HERTERSWITZERLAND1983
KEEP SMILING, VOCABULARYHEINI HERTERSWITZERLAND1986
ASPEKTE TË MËSIMDHËNIES SË GJUHËS ANGLEZEBARDHYL MUSAI, HATIXHE AGALLIU, LILIANA REÇKA, TATJANA PRELA, ARTA KRECIPRISHTINË1997
RESPONSES, PROSE: 1953-1976RICHARD WILBURUSA1976
BRITAIN OBSERVED XX CENTURYJ.CHAUVIN, CL. LACOTTE, F. MAC PHALLFRANCE1969
FILM THEORZ AND CRITICISMGERALD MAST, MARSHALL COHENUSA1974
ROMAN CIVILIZATION, SOURCEBOOK II, THE EMPIRENAPHTALI LEWIS, MEYER REINHOLDUSA1966
THE FACT OF A DOORFRAME, POEMS SELECTED AND NEW 1950-1984ADRIENNE RICHUSA1984
THE THINKING GAME9 A GUIDE TO EFFECTIVE STUDY)EUGENE J. MEEHANUSA1988
NEW COURSE, NEW ERA EDITIONPITMAN SHORTHAND/
AN INTERMEDIATE ENGLISH PRACTICE BOOKS. PIT. CORDERHONG KONG1960
ESSENTIAL ENGLISH FOR FOREIGN STUDENTSC. E. ECKERSLEYENGLAND1970
21ST CENTURY SPELLING DICTIONARYBARBARA ANN KIPFERBULGARIA1993
A PRACTICAL ENGLISH GRAMMAR EXERCISES 4( VERB+PREPOSITION /ADVERB , COMBINATIONSA.J. THOMSON, A.V. MARTINETGREAT BRITAIN1970
A PRACTICAL ENGLISH GRAMMAR EXERCISES 5, AUXILIARY VERBSA.J. THOMSON, A.V. MARTINETGREAT BRITAIN1970
SOCIAL STUDIES FOR FIFTH GRADE, PART TWOG.T. SPAULAUSTRALIA
ENGLISH 3DIANA KRISTO, NATASHA BOMBAJ, MARITA NIKATIRANË1994
CIVILIZATION AND ITS DISCONTENTSSIGMUND FREUDUSA1961
ANGLISHT ME SHQIPTIMSHAQIR SHAQIRITETOVË1996
FJALOR TEMATIK, SHQIP-ANGLISHT, THEMATIC DICTIONARY ALBANIAN-ENGLISHHALIT BURRNIKUSKOPJE1997
HEADWAY , STUDENT'S BOOK, PRE-INTERMEDIATEJOHN &LIZ SOARSHONG KONG1996
SPOTLIGHT ON BRITAIN, SECOND EDITIONSUSAN SHEERIN, JONATHAN SEATH, GILLIAN WHITEHONG KONG1990
THE ARTE OF ENGLISH POESIEGEORGE PUTTENHAMUSA1970
ENGLISH FOR RUNAWAYSHEINZ G. HEYGEN, WOLFGANG P. KUTTNERWIEN1985
VOCABULARY WORKSHOP, NEW EDITION, WITH ONLINE AUDIO PROGRAM, LEVEL AJEROME SHOSTAKUSA2005
VOCABULARY WORKSHOP, NEW EDITION, WITH ONLINE AUDIO PROGRAM, LEVEL BJEROME SHOSTAKUSA2005
VOCABULARY WORKSHOP, NEW EDITION, WITH ONLINE AUDIO PROGRAM, LEVEL CJEROME SHOSTAKUSA2005
BASIC ENGLISH COMPOSITIONBONNIE L. WALKERUSA2003
WRITING AND GRAMMAR, GRAMMAR EXERCISE WORKBOOKPRENTICE HALLUSA
CRITICAL THINKING, AN INTRODUCTIONALEC FISHERUNITED KINGDOM2006
DOING HONEST WORK IN COLLEGE,HOT TO PREPARE CITATIONS, AVOID PLAGIARISM,AND ACHIEVE REAL ACADEMIC SUCCESSCHARLES LIPSONUSA2004
LANGUAGE, AHNDBOOKHARCOURTUSA
ESSENTIALS OF SPEECH COMMUNICATIONSHHARON FRANKLIN, DEBORAH J. CLARKUSA2001
YOUNG WRITER'S GUIDE,SECOND EDITIONRODNEY MARTINUSA2003
A MANUAL FOR WRITERS OF RESEARCH PAPERS, THESES, AND DISSERTATIONSKATE L. TURABIANUSA2007
WRITER'S COMPANION,HIGH SCHOOLPRENTICE HALLUSA2000
MLA HANDBOOK OF RESEARCH PAPERSJOSEPH GIBALDINEW YORK2003
WRITE SOURCE 2000, A GUIDE TO WRITING, THINKING AND LEARNINGPATRICK SEBRANEK, DAVE KEMPER, AND VERNE MEYERUSA2000
LITERATURE AND THE WRITING PROCESS, EIGHTHELIZABETH MCMAHAN, SUSAN X DAY, ROBERT FUNKUSA2008
LITERATURE AND THE WRITING PROCESS 6TH EDITIONELIZABETH MCMAHAN, SUSAN X DAY, ROBERT FUNKUSA2001
OLONKHO, NURGUN BOTUR THE SWIFTPLATON A. OYUNSKYUNITED KINGDOM2004
FACTS ABOUT GERMANYSOCIETATS-VERLAGGERMANY1993
DIGITAL: PHOTOGRAPHY, HANDBOOK, A USER'S GUIDE TO CREATING DIGITAL IMAGESTIM DALYCHINA2000
EVERYONE'S AN AUTHOR WITH READINGSANDREA LUNSFORD, MICHAEL BRODY, LISA EDE, BEVERLY J. MOSS, CAROLE CLARK PAPPER, KEITH WALTERSUSA2013
CHAUCER TRADITIONSRUTH MORSE, BARRY WINDEATTUSA1990
VILLETTECHARLOTTE BRONTEGREAT BRITAIN1969
PUBLIC PRIVATE PARTNERSHIPSLENNI GEORGE, SOPHIE SAKALIS/1999
THE POCKET ARISTOTLEJUSTIN D. KAPLANUSA1958
SUNDAY CREEKJEFF STREEBYUSA2005
ARNOLD SCHOENBERG'S JOURNEYALLEN SHAWNUSA2002
VEPRA 2 SKËNDËRBEU I PAFANJERONIM DE RADATIRANË1987
VEPRA 6 SKËNDËRBEU I PAFANJERONIM DE RADAPRISHTINË1988
VEPRA 7 SOFONIZBA,DIANA,PARIME TË ESTETIKËS,MENDIMI ESTETIK,AUTOBIOGRAFIA 1898-1899,PUBLICISTIKA DHE LETËRKËMBIMIJERONIM DE RADAPRISHTINË1988
KËNGË TË MILOSAUTJERONIM DE RADATIRANË1971
VEPRA 1 MORI SHQYPNI, E MJERA SHQYPNI,TRËNDAFILA DHE GJEMBA, VJERSHA TË TJERAPASHKO VASAPRISHTINË1989
VEPRA 2 BARDHA E TEMALIT, BURGIMI IMPASHKO VASAPRISHTINË1989
BARDHA E TEMALITPASHKO VASASHKUP2004
VEPRA 3 SHKRIME HISTORIKE DHE KRITIKË, MEMORANDUME DHE LETËRKËMBIMIPASHKO VASAPRISHTINË1989
VEPRA 4 Dr.REXHEP QOSJA-PASHKO VASA( STUDIM ), Prof.VEHBI BALA-PASHKO VASA ( PORTRET-MONOGRAFI) Prof.KRISTIAN GYT – BIOGRAFI ME BIBLIOGRAFIPASHKO VASAPRISHTINË1989
VEPRA 2 PUBLICISTKA (1905-1925)FAN S.NOLIPRISHTINË1988
VEPRA E 3 PUBLICISTIKA (1925-1949)FAN S. NOLIPRISHTINË1988
VEPRA 5 AUTOBIOGRAFIA,BETOVENI E REVOLUCIONI FRANCEZFAN S. NOLPRISHTINË1988
VEPRA 6 FILLIMET LETRARE, INTRODUKTA, LIGJËRIME, LETRA, INTERVIST, KRONIKËFAN S. NOLIPRISHTINË1988
VEPRA 7 JETA DHE VEPRA (STUDIME DHE MATERIALE PËR NJË MONOGRAFI)FAN S. NOLIPRISHTINË1988
GJERGJ KASTRIOTI SKENDERBEUFAN S. NOLIPRISHTINË1968
BETOVENI DHE REVOLUCIONI FRANCEZFAN S. NOLIPRISHTINË1968
SULM E LOTFAN S. NOLIBEOGRAD1963
VEPRA TË ZGJEDHURALUIGJ GURAKUQI/
VEPRA 1 I.VJERSHA ORIGJINALE, II.VJERSHA PËR FËMIJË, III.VJERSHA TË PËRKTHYERA, IV.PROZË ARTISTIKE, V.LIGJËRATA E KONFERENCA, VI.NGA EPISTOLARI, VII.ARTIKUJLUIGJ GURAKUQIPRISHTINË1988
VEPRA 2 VARGENIMI N’GJUHË SHGYPE, SHKRIME ME KARAKTER GJUHËSOR HISTORIK, SHËNIME KRITIKE, BIBLIOGRAFILUIGJ GURAKUQIPRISHTINË1988
VEPRA 3 PIRO TAKO- LUIGJ GURAKUQI-JETA DHE VEPRALUIGJ GURAKUQIPRISHTINË1988
VEPRA 1 ZANI I ATDHEUT, LIBËR KËNGËSH DHE VJERSHA TË TJERAHIL MOSIPRISHTINË1989
VEPRA 2 LULE PRENDVERE, SHQIPËRIME, PROZË DHE PUBLISTIKËHIL MOSIPRISHTINË1989
VEPRA 2 NOVELA, KRYENGRITJA SHQIPTARE, PORTRETE, ARTIKUJ, PAMFLETE, FEJTONEMIHAL GRAMENOPRISHTINË1979
VEPRA 3 VJERSHA TË TJERA NGA LETËRKËMBIMI NGA DORËSHKRIMET (FAKSIMILE) DOKUMENETE (FAKSIMILE) BIBLIOGRAFIZEF SEREMBEPRISHTINË1985
VJERSHAZEF SEREMBEPRISHTINË1968
KËNGËTORI I DASHURUARZEF SEREMBESHKUP1994
VARGJET E LIRA, NOVELAT E QYTETIT TË VERIUTMIGJENITIRANË2009
BIBLA: NË GEGËRISHT- KRIESA. TË DALËTË 1872KOSTANDIN KRISTOFORIDHI TIRANË2009
VEPRA 1 KANUNI I LEKË DUKAGJINITSHTJEFËN GJEÇOVI-KRYEZIUPRISHTINË1985
VEPRA 2 AGIMI I GJYTETNIS, STUDIME DHE ARTIKUJ, POEZI, KËNGË POPULLORESHTJEFËN GJEÇOVI-KRYEZIUPRISHTINË1985
VEPRA 3 POLEMIKË, SHQIPËRIME NGA LETËRKËMBIMI, ALBUMSHTJEFËN GJEÇOVI-KRYEZIUPRISHTINË1985
VEPRA 4 STUDIME MONOGRAFISHTJEFËN GJEÇOVI-KRYEZIUPRISHTINË1985
VEPRA 1 BAGËTI E BUJQËSIJA, LULETË E VERËSË, PELLAZGËT - SHQIPËTARËT, SHQIPËRIANAIM FRASHËRITIRANË1995
VEPRA LETRARE 2 VJERSHA PËR MËSONJËTORET TË PARA, PARAJSA DHE FJALA FLUTURAKE, FLETORE E BEKTASHINJËTNAIM FRASHËRITIRANË1995
VEPRA 4 HISTORIA E SKENDERBEUTNAIM FRASHËRITIRANË1996
VEPRA TË ZGJEDHURA-VJERSHA PËR MËSPNJËTORET TË PARANAIM FRASHËRITIRANË1985
QERBELAJANAIM FRASHËRITETOVË1996
ËNDËRRIMENAIM FRASHËRITIRANË1996
FJALËT E QIRIRITNAIM FRASHËRISHKUP1996
PERSONALITETET SHQIPTARE NË KAMUS AL-A'LAM TË SAMI FRASHËRITMEHDI POLISISHKUP1994
BESASAMI FRASHËRIPRISHTINË1970
GJUHASAMI FRASHËRISHKUP2002
DASHURIA E TALATIT ME FITNETENSAMI FRASHËRISHKUP2002
KËNGA SPRASME E BALËSGAVRILL DARA I RIUPRISHTINË1976
VEPRA LETRARE 1 GJURMAT E JETËSENVER GJERGJEKUPRISHTINË1987
VEPRA LETRARE 2 POEZIENVER GJERGJEKUPRISHTINË1987
VEPRARE LETRARE 3 LUMI I PALODHURENVER GJERGJEKUPRISHTINË1987
ME VALËT E JETËS 1VEDAT KOKONAPRISHTINË1969
ME VALËT E JETËS 2VEDAT KOKONAPRISHTINË1980
NË KOPSHTIN SONETEVEVEDAT KOKONATIRANË1998
VEPRA LETRARE 2 DITAR 1967HAKI STËRMILLITIRANË1983
VEPRA LETRARE 3 PROZË 1923-1952HAKI STËRMILLITIRANË1982
KALORËSI I SKËNDERBEUTHAKI STËRMILLITIRANË1982
SIKUR T’ISHA DJALËHAKI STËRMILLISHKUP1996
DRANJA MADRIGALEMARTIN CAMAJROMË1981
SHKUNDULLIMAMARTIN CAMAJROMË1981
RRATHËMARTIN CAMAJMUNCHEN1978
DIALOG ME ALAIN BOSGUETISMAIL KADARETIRANË1996
ËNDËRR MASHTRUESEISMAIL KADARETIRANË1991
KONCERT NË FUND TË DIMRITISMAIL KADAREPRISHTINË1990
GJENERALI I USHTRISË SË VDEKURISMAIL KADAREPRISHTINË1990
VITI I MBRAPSHTËISMAIL KADAREPRISHTINË1990
FTESË NË STUDIOISMAIL KADAREPRISHTINË1990
KUSH E SOLLI DORUNTINËNISMAIL KADARETETOVË1997
QYTETI I JUGUTISMAIL KADAREPRISHTINË1971
ESKILI KY HUMBËS I MADHISMAIL KADAREPRISHTINË1990
PËRBINDËSHIISMAIL KADAREPRISHTINË1990
KËNETAFATMIR GJATAPRISHTINË1969
PËRMBYSJAFATMIR GJATAPRISHTINË1971
TANAFATMIR GJATAPRISHTINË1969
LUMI I VDEKURJAKOV XOXAPRISHTINË1971
JUGA E BARDHË IIJAKOV XOXAPRISHTINË1971
JUGA E BARDHË IIIJAKOV XOXAPRISHTINË1971
JUGA E BARDHË IVJAKOV XOXAPRISHTINË1971
NOVELAJAKOV XOXAPRISHTINË1971
LULJA E KRIPËS 1JAKOV XOXAPRISHTINË1989
LULJA E KRIPËS 2JAKOV XOXAPRISHTINË1989
VJERSHA DHE POEMANDRE MJEDABEOGRAD1962
VJERSHA TË ZGJEDHURAFILIP SHIROKA, LUIGJ GURAKUQIBEOGRAD1963
GJAHU I MALËSORËVEKONSTANDIN KRISTOFORIDHIPRISHTINË1968
HANKO HALLA DHE VJERSHA TË ZGJEDHUNAALI ASLLANIBEOGRAD1963
FSHATI MIDIS UJËRAVEKOLË JAKOVATIRANË1980
KËMBANARIFAT KUKAJPRISHTINË1982
PRILLI I THYERISMAIL KADARETIRANË1980
JUSUFI E ZYLEJHAJAMUHAMET ÇAMITIRANË1992
KOMISIONI I FESTËSISMAIL KADARESHKUP2003
HALIMIPETRO MARKOPRISHTINË1972
HORIZONTPETRO MARKOPRISHTINË1972
ULTIMATUMPETRO MARKOPRISHTINË1972
HASTA LA VISTAPETRO MARKOPRISHTINË1987
AFËRDITASTERJO SPASEPRISHTINË1968
ATA NUK ISHIN VETËMSTERJO SPASEPRISHTINË1968
AFËRDITA PËRSËRI NË FSHATSTERJO SPASEPRISHTINË1968
TË FALA NGA FSHATISTERJO SPASEPRISHTINË1968
KURORA E RINISËSTERJO SPASEPRISHTINË1968
BUZË LIQENITSTERJO SPASEPRISHTINË1968
SOKOLESHA E TREGIME TJERASTERJO SPASEPRISHTINË1968
JA VDEKJE, JA LIRISTERJO SPASETIRANË1985
NOVELASTERJO SPASEPRISHTINË1978
TOKA E PËRGJAKUR 1NAZMI RRAHMANIPRISHTINË1973
TOKA E PËRGJAKUR 2NAZMI RRAHMANIPRISHTINË1973
RRUGA E SHTËPISË SIMENAZMI RRAHMANIPRISHTINË1990
MALËSORJANAZMI RRAHMANIPRISHTINË1976
PËRSËRI NË KËMBËDHIMITËR XHUVANIPRISHTINË1971
MËNGJESE LUFTEDHIMITËR XHUVANITIRANË1991
NJË NATË E TURBULLTSINAN HASANIPRISHTINË1961
RRUSHI KA NISË ME U PJEKËSINAN HASANIPRISHTINË1964
PËRROI VËRSHUESSINAN HASANIPRISHTINË1980
ERA E LISISINAN HASANIPRISHTINË1973
VEPRA LETRARE 1DHIMITËR S. SHUTERIQITIRANË1982
VEPRA LETRARE 2DHIMITËR S. SHUTERIQITIRANË1982
VEPRA LETRARE 3 ÇLIRIMTARËTDHIMITËR S. SHUTERIQITIRANË1982
VEPRA LETRARE 4 TREGIMEDHIMITËR S. SHUTERIQITIRANË1982
VEPRA LETRARE 5 TREGIMEDHIMITËR S. SHUTERIQITIRANË1982
VEPRA LETRARE 6 TREGIMEDHIMITËR S. SHUTERIQITIRANË1982
VEPRA LETRARE 7 TREGIMEDHIMITËR S. SHUTERIQITIRANË1982
VEPRA LETRARE 8 PUBLICISTIKËDHIMITËR S. SHUTERIQITIRANË1982
VEPRA LETRARE 1 POEZISPIRO ÇOMORATIRANË1980
VEPRA LETRARE 2 KOMEDISPIRO ÇOMORATIRANË1980
VEPRA LETRARE 3 SKEÇESPIRO ÇOMORATIRANË1980
VEPRA LETRARE 4 PROZËSPIRO ÇOMORATIRANË1980
VEPRA LETRARE 1 POEZIZIHNI SAKOTIRANË1985
VEPRA LETRARE 2 TREGIME, PUBLICISTIKËZIHNI SAKOTIRANË1985
VEPRA LETRARE 3 NOVELAZIHNI SAKOTIRANË1985
VEPRA LETRARE 4 DRAMË, KOMEDI, TREGIME, NOVELALUAN QAFËZEZITIRANË1987
VEPRA LETRARE 5 PUBLICISTIKËLUAN QAFËZEZITIRANË1987
VEPRA LETRARE 2 PËR MBROJTJEN E ATDHEUTRFOQON POSTOLITIRANË1990
PËR MBROJTJEN E ATDHEUTFOQON POSTOLISHKUP2005
SHESHI I UNAZËSZEJNULLAH RRAHMANIPRISHTINË1990
NOBELISTËT E LETËRSISËAVNI SPAHIU-UNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2007
SEMINARI NDËRKOMBËTAR I ALBANOLOGJISËUNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2008
SEMINARI NDERKOMBËTAR II ALBANOLOGJIKUNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2008
SEMINARI I III NDËRKOMBËTAR I ALBANOLOGJISËUNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2010
SEMINARI IV NDËRKOMBËTAR I ALBANOLOGJISËUNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2011
REVISTA ALBANOLOGJIAUNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2014
REVISTA FILOLOGJIAUNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2014
KOMEDI TË ZGJEDHUNAKRISTO FLOQIBEOGRAD1964
DY KOMEDI DHËNDRI NGA PARISI PLAZHI I ULQINITDRITON MYFTARIPRISHTINË1996
FAKIRI I MADHJUSUF KELMENDIPRISHTINË1986
MAKARONAT E SHEJTANITLAZËR LUMEZIPRISHTINË1982
MOS MË MERRNI NË QAFËMILAZIM KRASNIQIPRISHTINË1990
SHTRIGANI I GJEL HANITBEQIR MUSLIUPRISHTINË1989
TRIOLOGJIA E REYMER SHKRELIPRISHTINË1990
VARKA E NOESJONUZ DINITIRANË1972
KRYET E HUDHRËSKRISTË BERISHATIRANË1979
NDIHMË KONKRETEKOLË JAKOVATIRANË1971
KAPUÇ ME MËNGËRAMIZ KELMENDIPRISHTINË1990
DY TRAGJEDI- ABELI, SKËNDERBEUETËHEM HAXHIADEMIPRISHTINË1990
E MIRA,NËNA IME!XHEMAL XH.LUFTATIRANË2000
SKËNDERBEUGRIGOR PËRLIÇEVSHKUP1998
GJUHA MËMËHAMDI MEÇETIRANË1978
HISTORIRA TË NJË HANI AFËR UDHËSHENRY WADSWORTH LONGFELLOWTETOVË2005
DIVANJUNUS EMRESHKUP2011
SKENDERBEU KISHTE THANËBOTOHET ME RASTIN E 500-VJETORIT TË VDEKJES SË GJERGJ KASTRIOTIT SKËNDERBEUTSHKUP1968
KRAHË ZJARRIREXHEP HOXHAPRISHTINË1980
NË KRYE TË URËS DIELLI LIND EDHE PËR NENAXHI NDOCISHKUP2002
DY DRAMAFATMIRE DOKO LUMANITETOVË1995
VAJI I VAKÇARESFATMIRE LUMANISTRUGË1997
NJË VIT FRIKËKALOSH ÇELIKUSHKUP1994
THYERJEABDYL BUNJAKUPRISHTINË1980
DYERTAJRI BEGUPRISHTINË1983
PESHA E DHEUTNEXHAT MUSTAFASHKUP1993
LKËNI I HASITEDI SHUKRIUPRISHTINË1992
NORAANDREA SKANJETIPRISHTINË1976
LALË BAJRAMISADUDIN GJURATETOVË1997
LULET E MËRZISËSHKËLZEN HALIMISHKUP2011
NË LIRIJOSIP RELAPRISHTINË1968
NË UDHËKRYQET E JETËSVITJONA DERVISHAJTIRANË2006
BESA E MADHEMIROSH MARKAJPRISHTINË1990
QËNDRINËHALIL ZENDELISHKUP1991
SHËNOMËNI DHE MUA!HAMZA MINAROLLITIRANË1977
PROVA E RRITJESFATMIR DIBRATIRANË1978
E FEJUARA IMEFATMIR ALIAJTIRANË1977
AGUDIN MEHMETIPRISHTINË1982
PESË IDE PËR LOJË SKENIKEMEHMET KRAJATIRANË1999
RRAKULLIMABEQIR MUSLIIUSHKUP1990
GJAKUNEXHAT MUSTAFAPRISHTINË1979
PRANVERA E LIBRAVETEKI DERVISHIPRISHTINË1990
ZHVARRIMI I PJETËR BOGDANITEKI DERVISHIPRISHTINË1990
ZBUTËSI I NJERËZVE ME SY PREJ ZYMRYDITEKI DËRVISHISHKUP1979
SORRAKU I QYTETITKALOSH ÇELIKUSHKUP1994
SHQIPONJAILIA A. DEDITIRANË1974
MARTESA E PAFATHASAN HODAGOSTIVAR1996
TREGTAR FLAMUJSHERNEST KOLIQIREZNA2008
PISHTARËT E NATËSMARTIN CAMAJSHKUP1991
PSE JORUFIJE ZYBERISHKUP2007
PLAGA E DHJETËVALON XHILASHKUP1995
SHËNGJERGJ PA NUSEHALIL ZENDELISHKUP1995
EGËRSINESHAT TOZAJSHKUP1991
PËRTËRITJE,SOTIR ANDONITIRANË1990
KUR PRISNIM TË VINTE LUMI, DHE PËRSËRI DO TËIKNISOTIR ANDONITIRANË1990
ZONJA E TUGUTBEGZAT BEGZATITETOVË2000
NDODHITËSOKOL JAKOVATIRANË1990
KUR DYNDEN VIKINGETPJETËR ARBNORITIRANË1992
BALADA E NËNËSNASHO JORGAQITIRANË1995
VDEKJA E PSALLIT DHE GRUAJA ME ÇITJANESPIRO GJIKONDITIRANË1973
MËNGJEZ I LARGËTAGIM CERGATIRANË1972
HALLË ZËRAGJERGJ ZHEJITIRANË1984
KËRKUESIT E THEMELEVEHASAN ULQINITIRANË1975
BALERINATMEHRIJE DACISHKUP2016
LAMTUMIRË, BABUIN!VASIL PREMÇITIRANË2004
HANË GJAKUERNEST KOLIQITIRANË1995
KUR MBARON DHE KUR VDES BURRIANASTAS KONDOTIRANË1990
ZËMËRIMI I NJË NJERIU TË URTËTEODOR LAÇOTIRANË1990
LAJMËTARJA E VDEKJEVETEODOR KEKOTIRANË1991
PARADITE ME SHIKOÇO KOSTATIRANË1991
BUKURIA E JETËSAGIM CERGATIRANË1971
ANEKDOTASAMI FRASHËRISHKUP2003
JETA DHE VEPRA – RIZA SADIKUHASAN KALESHISHKUP1996
VEPRA 1 STUDIME, PUBLICISTIKËHASAN KALESHISHKUP1996
SAMI FRASHËRI NË LETËRSINË DHE FILOLOGJINË TURKEHASAN KALESHISHKUP2010
ASDRENI-JETA DHE VEPRA E TIJREXHEP QOSJAPRISHTINË1972
POEZIA E DE RADËSKLARA KODRAPRISHTINË1990
SHQIPTARËT E RUMUNISËBAKI YMERI, ALUSH KAMBERITETOVË1995
NJË EMËR I HARRUAR ME TË PADREJTË DORA D’ISTRIACRISTINA MAKSUTOVIÇIBUKURESHT1997
ELENA GJIKA DHE SHQIPTARËT E RUMUNISËKRISTINA MAKSUTITETOVË2001
JETA E ELENA GJIKËSVEHBI BALAPRISHTINË1970
MENDIME-MYFTI I MANASTIRITREXHEP VOKË-TETOVATETOVË1991
FIGURA E GRUAS NË VEPRËN E STERJO SPASESZEJNEPE ALILI REXHEPITETOVË2009
TREBESHINA AJSBERGU I LETRAVE SHQIPEBEHAR GJOKATETOVË2006
KTHIMI I FAIK KONICËSLUAN STAROVASHKUP2001
GJUHA E NOLIT NË VEPRAT ORIGJINALE TË TIJFATMIR AGALLIUTIRANË1999
FAN NOLI NË RRJEDHAT SHQIPTAREMASAR KODRAPRISHTINË1989
FAN S.NOLI DHE MIGJENIMENSUR RAIFIPRISHTINË1978
KRIJIMTARIA LETRARE E HAKI STËRMILLITKAJTAZ RECAJPRISHTINË1988
GJIN GAZULLI-JETA DHE VEPRAASLLAN SELMANISHKUP1998
ZEF JUBANIJUP KASTRATITIRANË1987
POEZIA E LASGUSH PORADECIT NË KONTEKSTIN EVROPIANËHYSEN MATOSHIPRISHTINË2000
NAIM FRASHËRI (PIKËPAMJET EDUKATIVE-ARSIMORE)XHELADIN MURATISHKUP1993
NAIM FRASHËRIZIJA XHOLIPRISHTINË1970
MIHAL GRAMENOTHOMAS GJIKATIRANË1980
KUTELI-PROZATOR-POET-KRITIKSALI BASHOTAPRISHTINË1999
SHFLETIMEALI D.JASIQISHKUP1972
POETIKA E PROZËS SË JAKOV XOXËSRIFAT ISMAILIPRISHTINË1991
VEXHI BUHARAJA-NJERIU-POETI-DIJETARI 1920-1987AHMET KONDOTIRANË1995
REFLEKSIONE VIZUELEMUSTAFA FERIZIPRISHTINË1984
PROZA ROMANESKE E SHKRIMTARIT MURAT ISAKUNESHYT S.SADIKUSHKUP1998
ÇASTEJUSUF BUXHOVIPRISHTINË1978
NGREHINA KADAREANE E ANKTHIT NË SHTETIN TOTALITARSHAZIM MEHMETIGOSTIVAR2010
SFIDA E GJENIUT KADARE-EKZILI-KOSOVASHAIP BEQIRISHKUP1991
KAHE LETRAREHAMIT XHAFERISHKUP2004
DIALOG ME POEZINË E LASGUSH PORADECITMIRLINDA KRIFCASHKUP2000
PJETËR ARBNORI-SHKRIMTARGIUSEPPE GRADIOLAROMË1997
CAMUS RRËFIM DHE IDETËAVDI VISOKAPRISHTINË2007
MËKATET FILOZOFIKE DHE SHKENCORE,TË REXHEP QOSJES SË RISAMI KROSISHKUP2001
NAIM FRASHËRIDHIMITËR S. SHUTERIQITIRANË1982
SAMI FRASHËRI ( VEPRA, BIBLIOGRAFIA, KUMTESAT )XHEVAT LLOSHI (REDAKTOR I PËRGJITHSHËM)- LOGOS ASHKUP2006
LASGUSHI MË KA THËNË…PETRAQ KOLEVICATIRANË1990
MENDIM ESTETIK MBI LETËRSINË BASHKËKOHOREEQREM CANAJVLORË2009
REFLEKSIONE LIRIKEZEJNEPE ALILI REXHEPITETOVË2014
PËRSIATJE MBI POEZINË ANONIMEADEM JAKLLARITIRANË1997
NËPËR VISET E DRINITJOHANN G.VON HAHNTIRANË2001
MEMORJEGJON MUZAKATIRANË1996
ARISTIDH KOLA DHE SHTYPI SHQIPTARARBEN P. LLALLATETOVË2007
POETIKA E RRËFIMIT LETRARZEJNEPE ALILI REXHEPITETOVË2014
FLAKËT E FJALËSSHPEND TOPOLLAJTIRANË1998
AUTOBIOGRAFIJABRANISLLAV NUSHIQPRISHTINË1965
SHKËLQIME SKENIKEIVAN IVANOVSKISHKUP1986
VEÇANTI KRIJUSESINAN GASHIPRISHTINË1995
SAGA BALLKANIKE E LUAN STAROVËSFATMIR SULEJMANITEOVË2013
KTHIMI I BARBAROGJENIVEDRAZHEN KATUNARIÇTETOVË2007
LES OMBRES DE LA NUITEQREM BASHAPARIS1999
PANORAMË LETRAREODHISE K. GRILLOTIRANË1986
BIBLIOGRAFIA E LETËRSISË SHQIPTARE PËR FËMIJË NË MAQEDONI 1953-1997ARIF SELMANITETOVË1998
BIBLIOGRAFIA E LETËRSISË PËR FËMIJË 1980-1981FAIRE TABAKUTIRANË1986
SHKROLARIA E SHQYPESSALIH GJUKË DUKAGJINIPRISHTINË1991
DIOÇEZI I SAPËS FAMULLIA E DAJÇITGEGË MILOTISHKODËR1999
BIBLIOGRAFIA E SHKRIMEVE KUSHTUAR EQREM ÇABEJT 1934-1999MINA GERO,PETRIT KOTRRISHKODËR2000
ME KONICËN NË EVROPËABDULLAH KARJAGDIUTIRANË1993
MËSUESIT PËR KOMBIN SHQIPTARMUSA KRAJATIRANË1993
DIDAKTIKA E GJUHËS SHQIPE DHE E LEXIMIT LETRARAVZI MUSTAFASHKUP2002
METODIKA E LEXIMIT LETRAR DHE E LETËRSISËFAIK LULITIRANË1987
TRAJTESA GJUHËSOREIZMIT DURMISHITETOVË2016
JU DUA MË SHUMË SE VETENVIRON KONATIRANË2015
OPTIKA LETRAREBEXHET ASANISTRUGË2017
POETIKA E PROZËS SË MURAT ISAKUTSALAJDIN SALIHUSHKUP2016
JETA AUTENTIKE DHE KULTI I NGREHINËS NË PROZËN E KADARESSHAZIM MEHMETIGOSTIVAR2011
NDIKIMI I GJUHËS SHQIPE NË TURQISHTEN E FOLUR NË MAQEDONI DHE NË KOSOVË SAMI IBRAHIMISHKUP2005
NOBELISTËT E LETËRSISËAVNI SPAHIU-UNIVERSITETI SHTETËROR I TETOVËSTETOVË2007
ESTETIKA E LOJËSAFRIM A.REXHEPISHKUP2008
GROTESKU NË ROMANET E ISMAIL KADARESAFRIM A.REXHEPISHKUP2008
REFLEKSE LETRAREALI ALIUSHKUP1999
KRONIKA LETRAREALI ALIUSHKUP2003
FJALË PËR FJALËALI ALIUSHKUP2008
KATËR ROMANE TË PETRO MARKOSALI ALIUSHKUP1979
MBRESAALIALIUPRISHTINË1975
ARTIKUJ KRITIKËALI ALIUPRISHTINË1983
KËRKIMEALI ALIUPRISHTINË1971
PËR KRIJIMTARINË POETIKE POPULLOREILJAZ METAJPRISHTINË1989
POETIKAE LETËRSISË SOCIALEISAK ESHREFIPRISHTINË1990
ASPEKTE TË ROMANIT TË E.M.FORSTERITMUHAMET HAMITIPRISHTINË1991
ILUMINIZMI NË LETËRSINË E RILINDJES KOMBËTARE SHQIPTAREMASAR STAVILECIPRISHTINË1990
NJOHURI PËR STILISTIKËN E GJUHËS SHQIPEXHEVAT LLOSHIPRISHTINË1988
FILLIME TË STILISTIKËS E TË LETËRSISË SË PËRGJITHSHMEALEKSANDËR XHUVANI,KOSTAQ CIPOPRISHTINË1982
GURI I KUJTESËSTHOMA KAÇORITETOVË2008
SHËNIME MBI KRITIKËN TONË SHOQËROREEDUARD KARDELPRISHTINË1977
ASPEKTE LETRAREISMAIL AHMEDISHKUP1995
PREMIERA SHQIPTAREMUSA RAMADANISHKUP1995
DEGJENERIMI I LETËRSISË DHE I ARTIT NË VENDET REVIZIONISTESHTËPIA BOTUESE ,,NAIM FRASHËRI”TIRANË1968
ASPEKTE TË PROZËS SONËRIFAT ISMAILPRISHTINË1981
UDHËZUES PËR LEXIMIN E POEZISËISMET OZELSHKUP2006
HYRJE NË SHKENCËN PËR LETËRSINËMILIVOJ SOLARITIRANË1998
VROJTIME LETRARE DHE ARTISTIKEISAK SHEMAPRISHTINË1995
GJURMIME NË LETËRSINË SHQIPTAREYMER ÇIRAKUTIRANË2003
GJURMËVE TË MUZËSZEQIRJA BALLATAPRISHTINË1987
ANTOLOGJI E POEZISË GOJORE ARBËRESHEANTON NIKË BERISHAPRISHTINË1999
VËZHGIME METRIKEGJERGJ ZHEJITIRANË1980
DIGRESIONSALAJDIN SALIHUTETOVË2008
ESTETIKA MIGJENIANEALFRED UÇITIRANË2013
UDHA E SHKRONJAVE SHQIPETOMOR OSMANITIRANË2008
KONGRESI I MANASTIRITSHABAN DEMIRAJ,KRISTAQ PRIFTITIRANË2008
SHKOLLAT SHQIPE TË TREVAVE SHQIPTARE NË SHEKUJT XVI-XVIIIQENDRA E STUDIMEVE ALBANOLOGJIKETIRANË2013
FOKUSI I RRËFIMIT DHE GJUHA ARTISTIKE NË VEPRËN LETRAREEMINE SHABANITETOVË2014
POETIKA E PROZËS SË MURAT ISAKUTSALAJDIN SALIHUTETOVË2012
FYTYRA DHE TURINJRAMIZ KELMENDIPRISHTINË1990
G.I.ZINTREIANTOLOGIA ALBANSKOI LITERATURA XX VEKAPETERBURK1999
SAGA BALLKANIKE(SAGA NË CIKLIN ROMANESK TË LUAN STAROVËS)AFRIM A. REXHEPISHKUP2006
RILINDJA KOMBËTARE SHQIPTARE DHE KOLONITË SHQIPTARE TË MËRGIMIT NË RUMANI DHE NË BULLGARIISMET DËRMAKUPRISHTINË1987
KONTRIBUTET THEMELORE NË HISTORINË E MENDIMIT PSIKOLOGIK SHQIPTAR (DERI MË 1939_NURI ABDIUTIRANË2002
HOXHË HASA-TAHSIN EFENDIUBOTIM I INSTITUTI SHQIPTAR I MENDIMIT DHE QYTETRIMIT ISLAMIKTIRANË1998
KONTRIBUTET THEMELORE NË HISTORINË E MENDIMIT PSIKOLOGIK SHQIPTAR (DERI MË 1939_NURI ABDIUTIRANË2003
HOXHË HASA-TAHSIN EFENDIUBOTIM I INSTITUTI SHQIPTAR I MENDIMIT DHE QYTETRIMIT ISLAMIKTIRANË1998
SAID NAJDENI ( HOXHË VOKA )SOTIR TEMO, LULZIM BILBILI, PETRIT NAJDENITIRANË1980
SHKOLLAT E PARA KOMBËTARE SHQIPEHYSNI MYZYRITIRANË1973
SI TË SHKRUAJMË ESEBARDHYL MUSAITIRANË2004
POETIKA DHE NARRACIONI NË ROMANET E LUFTËS TE PETRO MARKO DHE ERNEST HEMINGEAYEMINE SHABANITETOVË2016
TERMINOLOGJIA BAZË E MEKANIKËS NË GJUHËN SHQIPE DHE ANGLEZESADETE PLLANATIRANË2014
TRAJTESA ALBANOLOGJIKEQEMAL MURATIPRISHTINË2005
PËRMBJEDHJE PUNIMESHUNIVERSITETI I PRISHTINËSPRISHTINË1998
PERSONALITETET SHQIPTARE NË KAMUS AL-A'ëamSAMI FRASHËRISHKUP2002
TEFTA TASHKO KOÇOHYSEN FILJATIRANË1972
RILINDJA KOMBËTARE SHQIPTARE DHE KOLONITË SHQIPTARE TË MËRGIMIT NË RUMANI DHE NË BULLGARIISMET DËRMAKUPRISHTINË1987
LETRARI DHE VEPRAMAHMUD HYSASHKUP1972
ALAMIADA SHQIPTARE IMAHMUD HYSASHKUP2000
ALAMIADA SHQIPTARE IIMAHMUD HYSASHKUP2000
AUTORË DHE TEKSTE NGA LETËRSIA E VJETËR SHQIPTAREMAHMUD HYSASHKUP1995
STUDIME 1MAHMUD HYSATETOVË2007
SHTJELLIME LETRAREMAHMUD HYSATETOVË1996
GJURMË NË LETËRSINË ARBËRESHEMAHMUD HYSASHKUP1978
PREJ LETËRSISË ROMANTIKE DERI TE LETËRSIA MODERNEREXHEP QOSJATETOVË2007
KONTINUITETEREXHEP QOSJAPRISHTINË1972
HISTORIA E LETËRSISË SHQIPE (ROMANTIZMI III)REXHEP QOSJAPRISHTINË1990
POROSIA E MADHEREXHEP QOSJAPRISHTINË1990
VEPRA E BOGDANITIBRAHIM RRUGOVAPRISHTINË1990
FIJE TË PAKËPUTURAAGIM VINCATETOVË2007
ALTERNATIVA LETRARE SHQIPTAREAGIM VINCASHKUP1995
LIRIKU I TOKËS-DEMONI I FJALËSMOIKOM ZEQOTIRANË1996
LETËRSIA DHE BESIMET FETAREMILAZIM KRASNIQISHKUP2010
LETËRSIA E HUAJ(PËR SHKOLLA TË MESME)ZIHNI SAKO,MAHIR DOMI,KOÇO BILIKUTIRANË1996
HISTORIA E LETËRSISË SË VJETËR GREKEP.S.KOHANSHKUP1990
PROZA ANTIKE GREKESOTIR PAPAHRISTOTIRANË1974
LETËRSIA BOTËRORE 1MUZAFER XHAXHIUTIRANË1993
SEMAN RIZA GJUHËTAR DHE ATDHETAR I SHQUARENGJËLL ANGONITIRANË1999
UNGJILLI NË SHQIPËRIDAVID YOUNGBRITANI E MADHE1991
KRITIKA DHE STUDIME LETRARE SHQIPTARE NË REVISTËN ,,HYLLI I DRITËS”KASTRIOT MARKUSHKODËR2000
MAGJIA E FJALES POETIKEVEBI BEXHETITETOVË2018
JEHU DHE TEHU I FJALËSVEBI BEXHETITETOVË2015
SADUDIN GJURA NJË HISTORI E PASHKRUARXHEVXHET AHMETITETTOVË2017
UTOPIA ESTETIKE SI VDEKJE MITIKE DHE KUJTESË HISTORIKELULJETA ISAKUTETOVË2008
RILEXIME ILULJETA ISAKUTETOVË2014
RILEXIME IILULJETA ISAKUTETOVË2014
REXHEP VOKA DHE VEPRA E TIJVEHBI BEXHETITETOVË2001
TRAJTESA LETRAREVEHBI BEXHETITETOVË2012
NGADHNJIMI I FJALËS (UNIVERSI POETIK I ABDYLAZIS ISLAMIT)ZEQIR KADRIUTETOVË1997
UNIVERSI POETIK I ABDYLAZIS ISLAMIYZEQIR KADRIUTETOVË1997
KTHESË NË LETËRSINË SHQIPEEJUP AJDINITETOVË2008
LETËRSIA SHQIPE PËR FËMIJË NË MAQEDONIEJUP AJDINITETOVË2008
EKSKOMUNIKIMI KULTUROR DHE LETRAR TE SHQIPTARËT E MAQEDONISËEJUP AJDINITETOVË1999
TEQEJA E FRASHËRIT MONUMENT HISTORIENURI ÇUNITIRANË2006
BASHKËBISEDUESIT E MIAHMET SELMANITETOVË2001
DISKURS KRITIKAHMET SELMANITETOVË2005
UDHËTIME LETRARENASHO JORGAQITIRANË2001
SHOKU MË I MIRËSHPENDI TOPALLAJTIRANË2002
MENDIMTARË TË RILINDJES KOMBËTAREZIJA XHOLITIRANË1987
INTERPRETIME ALBANOLOGJIKEALEKSANDËR STIPÇEVIQSHKUP1994
ÇËSHTJE PAREMILOLOGJIKERAHMI TUDATETOVË1995
RRËFIMI NË ROMANIN SHQIPTARNEHAS SOPAJSHKUP1996
SHPALIMI I HERBARIUMITNEHAS SOPAJKUMANOVË2008
NAIM FRASHËRILUMO SKENDOTETOVË1996
LETËRSIA DHE MURETAUREL PLASARITIRANË1993
REVISTË MIKSTE TEORIKE DHE LETRAREMMPEJË1997
SHKRIMTARËT E KOSOVËS’43’83NEBIL DURAKUPRISHTINË1984
PERIUDHA DHE DREJTIMET LETRARE NË LETËRSI-METODAT LETRAREXHELAL ZENELITETOVË2006
VARACIONE LETRARE-VARIBOBA DHE TË TJERËZEQIRJA NEZIRISHKUP2004
VJERSHËRIMI I VARIBOBËSZEQIRJA NEZIRISHKUP2008
KULTURA E TË SHPREHURITAGIM POLOSKASHKUP2007
ANTOLOGJI E LETËRSISË SË VJETËR SHQIPEYLL ZAJMIPRISHTINË1985
NEZIM FRAKULLA DHE DIVANI I TIJ SHQIPABDULLAH HAMITISHKUP2008
NËNA IME NËNA TEREZEKARIJE ZEJNULLAHUTETOVË2008
JEMI VËLLEZËR SHPEND TOPOLLAJ/2000
NGA FJALA NË FJALË METAFORËLUTFI TURKESHISHKUP2004
KULTUROFAGUKALOSH ÇELIKUSHKUP2006
ANTOLOGJI E POEZISË KLASIKE TURKE-POEZIA E DIVANITMITHAT HOXHATETOVË2008
PËR GJENEZËN E LITERATURËS SHQIPEEQREM ÇABEJPRISHTINË1970
DRAMAA SHQIPE NË MAQEDONI NGA FILLET E SAJ DERI MË SOTNAZMI BEQIRIKUMANOVË2009
HISTORIA DHE POETIKA E DRAMËS SHQIPTARE (1886-1996)NEBI ISLAMIPRISHTINË2003
BURIMET E LETËRSISË SHQIPE PËR FËMIJËBEDRI DEDJATETOVË2001
HISTORIA E LETËRSISË SHQIPTARE PËR FËMIJËASTRIT BISHQEMITETOVË2001
LETËRSIA PËR FËMIJËASTRIT BISHQEMIELBASAN1997
LETËRSIA PËR FËMIJËNESHYT S.SADIKUSHKUP2002
PËRKUFIZIMI TEORIK I LETËRSISË PËR FËMIJËNEHAS SOPAJSHKUP2000
GLOSAREVISTË SHKENCORE FILOLOGJIKETETOVË1999
BREZI 9 JANARREVISTË KULTURORETETOVË1995
BREZI 9 SHKURTREVISTË KULTURORETETOVË1995
BREZI 9 MARSREVISTË KULTURORETETOVË1995
BREZI 9 PRILLREVISTË KULTURORETETOVË1995
BREZZI 9 MAJREVISTË KULTURORETETOVË1995
BREZI 9 QERSHORREVISTË KULTURORETETOVË1995
BREZI 9 SHTATORREVISTË KULTURORETETOVË1995
BREZI 9 TETORREVISTË KULTURORETETOVË1995
BREZI 9 NËNTORREVISTË KULTURORETETOVË1995
BREZI 9 JANARREVISTË KULTURORETETOVË1996
BREZI 9 PRILLREVISTË KULTURORETETOVË1996
BREZI 9 KORRIK- GUSHTREVISTË KULTURORETETOVË1996
BREZI 9 TETORREVISTË KULTURORETETOVË1996
BREZI 9 NËNTORREVISTË KULTURORETETOVË1996
BREZI 9 JANARREVISTË KULTURORETETOVË1997
BREZI 9 KORRIK-GUSHTREVISTË KULTURORETETOVË1997
BREZI 9 GUSHT-SHTATORREVISTË KULTURORETETOVË1997
BREZI 9 NËNTOR-DHJETORREVISTË KULTURORETETOVË1997
BREZI 9 SHTATOR-TETORREVISTË KULTURORETETOVË2000
BREZI 9 NËNTORREVISTË KULTURORETETOVË2000
BREZI 9 QERSHORREVISTË KULTURORETETOVË2001
AGMIA Nr.15REVISTË KULTUROREGJILAN2014
POEZI TË ZGJEDHURANEXHAT PUSTINASHKUP1987
M’I VJEDHIN GURËTNEXHAT PUSTINASHKUP1977
TE KULLA E ADEM JASHARITLEBIT MURTISHITIRANË1999
NDËRMJET DASHURISË E DHEMBJESAVNI KUÇISHKUP1993
SOGJE MBI KULLËN TIMEAVNI KUÇISHKUP1996
LUMENJ QË FLUTUROJNËSHAZIM MEHMETITETOVË1999
RRËFIME NGA ANËTEJANASHAZIM MEHMETIGOSTIVAR 2010
S’E BESOJ PARAJSËN TËNDESHAZIM MEHMETISHKUP1995
DREJTPESHIMI I HUMBURSHAZIM MEHMETISHKUP1991
BALADË PËR SEDRËNSHAZIM MEHMETITETOVË1998
LUMENJTË E DRITËSSHAZIM MEHMETIGOSTIVAR2009
VENDLINDJARAMADAN SINANITETOVË1996
SHTËPI TË KESHRAMADAN SINANITETOVË2004
EMBLEMË ILIRERAMADAN SINANTETOVË1995
FATE TË NGRIRAZYLFI ABAZISHKUP1994
SATIROMAHIABURHAN SKIKULITETOVË2000
PSE SHQIPONJAT S’JANË TË QETAXHEMAIL SADIKUTETOVË1997
SHKËMB NË ZEMËRGJYLER SULEJMANITETOVË1996
TRISHTIM I HIRTËAJNURE NURISHITETOVË2009
A KANË ORË VARRETRAMI KAMBERITETOVË2004
A PLAKET LIRIARAMI KAMBERIPRISHTINË2001
PIKËPAMJETRAMI KAMBERITETOVË2005
DHE E ATDHEALIT IDRIZI TETOVË2009
SY SHARRI E KOSOVËRAMI KAMBERIPRISHTINË2001
ZOGU I ZIEQREM BASHASHKUP1995
PËLLUMBI I PAQESADEM GASHIPRISHTINË1989
VURKOLLAKËTBEGZAT RRAHMANIKËRÇOVË2004
DJE DHE SOTBEGZAT RRAHMANISHKUP1995
I ÇMENDUR RRETH SHTËPISËBEGZAT RRAHMANIKËRÇOVË2002
COPËTIM NATEBEGZAT RRAHMANIKËRÇOVË2004
PA ORËSELMAN JUSUFISHKUP1983
DRU PA RRËNJËBAJRAMALI SELIMISHKUP1996
DËGJONI ZËRIN TIMIBRAHIM ABEDINITIRANË1999
KRASTAAJRI BEGUSHKUP1983
ABETARJA E DHIMBJESMEJREME RINGAJSHKODËR1997
TORZO E GJALLËOSMAN GASHITETOVË2007
PRAFULLIMAALUSH KAMBERISHKUP1977
KALTRINABAKI YMERIBUKURESHT1994
POEZIILIRIANA SULKUQI/2007
MË SHIKO NË SYDILAVER ASANIGOSTIVAR2008
TRANSLACIONE NATEILIR AJDINISHKUP1987
VAJI PËR VËLLANË NADI ARIFITETOVË1999
FATI NUK PREKETNADI ARIFITETOVË2005
KLITHMË KOHEMUMIN ZEQIRIKUMANOVË1995
HARTA E LOTITJUNUZ FETAHAJSHKUP2011
NET PA GJUMËBEADIN SHERIFITETOVË1996
TEMPULLI I MËKATEVEEJUP AJDINITETOVË1995
DRITËZAT NË NATËEJUP AJDINITIRANË1993
RIGËMIRIJE DACISHKUP2016
TA MORA VARGUNKALTRINA VB HOTISHKUP2016
POZI FRYMËZIMIAHMET MORAKËRÇOVË2016
MOS MA PREKNI ABETARENDURAK MAZREKUPRIZREN1996
KËNGA E ENGJËLLIT TË PAFATRAFAEL ALBERTISHKUP1998
ËNDRRAT E MËRGIMTARITJETMIR B. VOKSHITETOVË1994
DYER QË NUK HAPENERNESTINA QAZIMISHKUP1994
SYRI I ZEMRËSMURTEZAN ARIFISHKUP2001
PA TROKITURBASHKIM SELMANITIRANË1995
HEU PO MË ÇMEND KY INFUZIONFLORA KASTRATI SELAPRISHTINË2007
KARAVELA E FUNDOSURSILKE BLUMBACHTETOVË2002
STRABIZËMARIAN LEKATETOVË2004
GJEOGRAFIA IMETEUTA ARIFISHKUP1996
MOS I RRËNO ËNDRRATNURI KOLECIDIBËR2004
GJURMË MALLIREMZI SALIHUSHKUP1993
PORTALI I YJEVEARTAN ARSLLANITETOVË2004
SYTË E SHARRITNIJAZI SALIUSHKUP1978
ÇAMËRI TI JE E JONAMEHMET ISMAIL SEJKO/
LOJA E SYVEKALOSH ÇELIKUSHKUP1995
VJELLJA E ZORRËVEKALOSH ÇELIKUSHKUP1996
JAM TEPËR I LODHURHALIL QENDROTIRANË2003
DASMË ZANASHSADIJE ALITITETOVË1999
NATYRË E VRARËSALI BASHOTATETOVË2006
LISI I SHENJTËRAGIP SYLAJPRISHTINË1993
POEZI TË ZGJEDHURAAPOSTOL DUKATETOVË2008
MOZAIKË ME KUJTIME ASTRIT VELIQISHKUP2007
HIJA QË FLETRESMIJE PAJAZITISHKUP2008
NJË VJESHTË NË VRESHTËTAXHEDIN ALIMITIRANË1996
PHUU!MAIDE BARDHISHKUP2000
KLINIKA PËR REHABILITIMNUMAN LIMANISHKUP1994
UJËVARA E SYRITZEJNEPE A. REXHEPITETOVË2007
ËNDËRR SHTEGTUESEZEJNEPE A. REXHEPISHKUP2000
IMAZH NË SY ENGJËJSHNUMAN MUSTAFATETOVË2008
LAHUTA E SHQIPEVEBEHRAM HOTIPRISHTINË1994
VIJ NË ËNDRRËN TIMEARBËRESHA TURKESHIDIBËR2007
N’KAÇANIKGRUP AUTORËSHKAÇANIK1992
HAPËRIMI NË KOHËSHABAN BAFTJARITETOVË1995
VJESHTA NË PARAKALIMHALIL ZENUNITETOVË1998
POEZIASLLAN SELMANISHKUP2007
GUR I KRISTËASLLAN SELMANISHKUP1991
NDOSHTA DO TË ISHIN MË TË MËDHENJLINDITA ALIUPRISHTINË1990
DITË TË PËRHIMEUK ZENELITIRANË1994
KUNFAHREDIN SHEHUSHKUP2008
PRANVERË ILIRERAMADAN ASLLANIPRISHTINË1995
UNË NË SYTË E TUBESIM XHELILISHKUP2007
NESË MUND TA KUPTONI FERIT RAMADANISHKUP2001
ZERO TË PANUMËRTA PARA NJËSHITTALI SHERIATITETOVË1994
MJESHTËRIA E HARRIMITSELMAN JUSUFISHKUP1996
POEZI TË ZGJEDHURAAHMET MORAKËRÇOVË2013
IMAZHI I COPTUARSUZANA KAREMANITIRANË1996
LULET E KOPSHTIT TIMSABAHUDIN AJDINIDIBËR2008
KOHË E HUTUARDAUT GURRASHKUP1993
FUSHA E LOTËVEQERIME POLISISHKUP2007
MBI PLAGËT E NATËSQERIME POLISISHKUP2000
ISHULLI ADULARLINDITË AHMETISHKUP1996
SHTJELLË POETIKEFATMIRE LUMANISTRUGË1997
LIRIKA E MARGARITARËVE TË LIQENITFATMIRE LUMANISTRUGË2001
REGËTIMA E SYVEFATMIRE LUMANISTRUGË2001
VASHA ÇELI PORTËNFATMIRE LUMANISTRUGË1993
UDHËTIM DREJT QIELLITYLLZANA SHABANITETOVË2009
RRUGËT E FATITEROLL VELIUTETOVË1995
LIBRI METAFIZIKSUNAJ RAIMIKUMANOVË2003
ÇILTËRSI LIRIKEIZET SHEHUTIRANË2000
KOHA E PROSTITUTAVEKOLEC TRABOINITIRANË2007
VJESHTË GJETHE TË GJELBRANEBI SAMARXHIUDIBËR2007
SHPIRT THESPROTAHMET MEHMETIELBASAN2004
POEZI TË ZGJEDHURAMUHAMED IKBALLIPRIZREN1990
ZËRI I LUFTËTARITRAFI HALILITETOVË2001
HABER I MIRËDEMË TOPALLIPRISHTINË1991
GJURMË NË KOHËGANIMETE LEKAPRISHTINË1994
PRUSH NDJENJASH TEUTA KURHASKU REXHEPIPRISHTINË2013
E KAM NJË ZJARRFATON TOÇITETOVË2007
SATANAI ME FYTYRË TJETËRNAIM KELMENDIPRISHTINË1994
ANKTHVOREA UJKOPRISHTINË1979
DJALLIN MBETËM KAQ VONËALI SH. THAÇIGJAKOVË1988
NDIZET ZEMRA NGA GËZIMIKOLËJAKOVA,KOZMA VASILI,ISUF NELAJTIRANË1985
LULET E ACARITMURTEZAN ARIFITETOVË1997
FAJTORI MITIKNEXHAT HALIMIPRISHTINË1989
LIBRI I ANATEMAVEBEQIR MUSLIUPRISHTINË1987
LULJA E FATITILJAZ OSMANITIRANË1993
TREGU I FJALËVEILIAZ BOBAJTIRANË2007
FALEMINDERITBUJAR XHAFERITIRANË1982
DRITË E ZEZËXHEVDET BAJRAJTETOVË2004
BLUES NËQIELLIN E INDIANËVEXHEVDET BAJRAJTETOVË2003
DËGJONI ZËRIN TIMREJHAN ISMAILISHKUP2001
KËSHTU NISËN TË VININ PRANVERAT E REJAPANO ÇUKATIRANË1981
GËRSHETIM I BUKURLINDITA REXHEPITETOVË2000
POEZI & ESEMURTEZAN ARIFITETOVË2004
BURRË E KAM LIQENINFLORA KASTRATI SELASHKUP2012
VETËYRJET BERISHAPRIZREN1994
100 VJET VARGJE ATDHEUTEKREM AJRULITETOVË2012
ANTOLOGJI ME POEZI TË SHQIPTARËVE NË AMERIKËDHORI THOMASTIRANË2006
ANTOLOGJI E POEZISË ARVANITASETEUTA KAMBERI- LLALLATETOVË2008
VONË PËR GJËRA TË TURPSHMESALAJDIN SALIHUTETOVË2009
ANTOLOGJI –POETESHAT SHQIPTARE NË MAQEDONI-KUR SHPËRTHEN KËNGA IMEKUJTIME KICATETOVË2003
POEZIA E SOTME ARBËRESHEREXHEP ISMAJLIPRISHTINË1990
NJËQIND POETË PËR NAIMIN-ANTOLOGJIMEHMET GEZHILLITIRANË1995
POEZIA SHQIPEXHEVAHIR SPAHIUTIRANË1990
RREZIKUXHEVAHIR SPAHIUTIRANË2003
MAL I VETËMXHEVAHIR SPAHIUSHKUP2009
HESHTJE S’KAXHEVAHIR SPAHIUTIRANË1989
MBJELLJA E VETËTIMAVEVISAR ZHITISHKUP1994
KUJTESA E AJRITVISAR ZHITITIRANË1993
ZOGU I ZIEQREM BASHASHKUP1995
BRYMË NË ZEMËREQREM BASHAPRISHTINË1989
EKSODI I YJEVEBARDHYL LONDOSHKUP1996
VETËM ITAKABARDHYL LONDOPRISHTINË1989
KËMBË DHE DUARNATASHA LAKOTIRANË1998
VJERSHAMUSTAFA LAÇISHKUP1984
KËNGË PA DJALLËZIMUSTAFA LAÇISHKUP1977
KARTAGJENA NUK MBOSHTETLUAN STAROVAPRISHTINË1991
KËRKOJ DËNIM ME VDEKJEYMER SHKRELISHKUP1978
POEZIDIN MEHMETIPRISHTINË1978
AS NË TOKË AS NË QIELLDIN MEHMETIPRISHTINË1988
ZOGU I DIELLITDIN MEHMETIPRISHTINË1982
TË QENËT TË MOSQENËABDULLAH KONUSHEVCIPRISHTINË1990
LULJA E FJALËVEEDMOND TUPJATIRANË1984
REKA, VENDI IMJOSIF BAGERITETOVË1995
HAMLETI ME PLIS TË ZIRESUL SHABANISHKUP1999
QERPIKU I LAGURRESUL SHABANISHKUP1994
OH,AMERIKARESUL SHABANIPRISHTINË1989
LIBRI I LIRISËMERXHAN AVDYLI,ISMAIL SYLA,HYDAJET HYUSENI,JANUZ JANUZAJ,BAJRAM KOSUMIPRISHTINË1991
TI E KE ZEMRËN TIMEFEJZI BOJKUSHKUP1992
LULET E PARAFEJZI BOJKUSHKUP1968
KALIMI-POEZIPREÇ ZOGAJTIRANË1999
NOSTALGJI ANTIKEMUSA RAMADANIPRISHTINË1990
DORËSHKRIMI NGA DHEUMUSTAFË XHEMAILIPRISHTINË2003
AKROKERAUN!...EQREM CANAJVLORË2008
LULJA ALBALINDITË AHMETITIRANË2008
DEGA E PIKËLLUARALI PODRIMJA, SABRI HAMITIPRISHTINË1979
POETËT SHQIPTARËHASHIM BAFTIARITET0VË2001
ANTOLOGJI E POEZISË GOJORE ARBËRESHEANTON NIKË BERISHAPRISHTINË1999
NATËN E BLERTË VETMIESALAJDIN SALIHUSHKUP2006
TRAHOMAAGIM DEVASHKUP2008
ARKITEKTURA E ZEMRËSAGIM SHEHUTIRANË1994
SOT JAM I TILLËAGRON XOXATIRANË1994
SHTATË MËKATE KAPITALETRILLUSSATIRANË1994
SIDOMOS NESËRMIMOZA AHMETITIRANË1998
MISTERET E SHPIRTITEJUP AJDINITETOVË2012
NUK JETOHET PA TYGANI KOLATIRANË2013
VDEKJE PERËNDIVEXHEVAHIR SPAHIUPRISHTINË1981
LAISSE ALLER LE CERF,ARTEMISXHEVAHIR SPAHIU/2011
NGJYRA E SHIKIMITMUSTAFA LAÇISHKUP1972
VJERSHADIN MEHMETIBEOGRAD1978
EUGJENIKA E TRI DETEVEMUSA RAMADANIPRISHTINË1986
VETË PËRBALLË EROSITLINDITË AHMETITETOVË2004
VJERSHALUIGJ GURAKUQI/
POETËT VIJNË ME VONESËSALAJDIN SALIHUPRISHTINË2017
NJERIU MË VETE E ME TJERËMARTIN CAMAJMUCHEN1978
ENI VJEN PREJ ÇAMËRIEALI PODRIMJATIRANË2004
VESË DASHURIELASGUSH PORADECISHKUP1999
POEZILASGUSH PORADECIPRISHTINË1968
POEZI TË ZGJEDHURALASGUSH PORADECISHKUP2008
YLLI I ZEMRËSLASGUSH PORADECIPRISHTINË1990
BABA TOMORIANDON Z. ÇAJUPIPRISHTINË1990
ËNDRA E LOTËASDRENIPRISHTINË1971
KAMBANA E KRUJËSASDRENIPRISHTINË1971
LETËR ATDHEUT(POEZI TË ZGJEDHURA)AZEM SHKRELISHKUP2008
DHEMBJA E PIKËSAZEM SHKRELITETOVË2002
KËNGA E HUTIMITAZEM SHKRELIPRISHTINË1989
MURI PËRFUNDI SHQIPEVEAZEM SHKRELIPRISHTINË1993
POPULLIT TIMESAD MEKULISHKUP2008
PËR TYESAD MEKULITETOVË1997
DRITA QË NUK SHUHETESAD MEKULIPRISHTINË1989
BRIGJETESAD MEKULIPRISHTINË1985
LIBRI QË NUK MBYLLETALI PODRIMJAPRISHTINË1997
KUSH DO TA VRASË UJKUNALI PODRIMJATETOVË2002
ZARIALI PODRIMJAPRISHTINË1990
TORZOALI PODRIMJAPRISHTINË1979
KOHË E KEQE PËR LIRIKËNAGIM VINCAPRISHTINË1997
ARNA DHE ËNDRRAAGIM VINCAPRISHTINË1987
PSALMET E RRËNJËSAGIM VINCATETOVË2007
ZOGJ TË PLAGOSURAGIM VINCABAZEL2007
KAOSMOSSABRI HAMITIPRISHTINË1990
LEJA E NJOFTIMIT 1985SABRI HAMITIPRISHTINË1990
JETA GABONRRAHMAN DEDAJPRISHTINË1990
POEZIRRAHMAN DEDAJPRISHTINË1978
ME SYTË E ARGUSITRAHMI TUDAPRISHTINË1993
HESHTJA QË FLETLLAZAR SILIQIPRISHTINË1972
ASGJË MË SHUMË SE KAQ S;KA NDODHURSTEFAN ÇAPALIKUSHKODËR1993
KLITHMA E PULËBARDHËSTIMO MERKURITIRANË2004
KUNDRUALLMUHAMED KËRVESHIPRISHTINË1980
UDHËTIM PËR NË VENDIN E GJËRAVE QË NJOHIMRUDOL MARKUTIRANË1989
POEZIA SHQIP[ENDOC PAPLEKATIRANË1985
NË KOPSHTIN SONETEVEVEDAT KOKONATIRANË1999
DORË PËR DORE ME TRAGJEDINËFATOS ARAPITETOVË2004
DAFINA NËN SHIFATOS ARAPIPRISHTINË1991
POEZIDRITËRO AGOLLIPRISHTINË1971
POEZI 1953-1967MARTIN CAMAJROMA1981
POESIEMARTIN CAMAJPALERMO1981
PALIMPSESTMARTIN CAMAJMUNICH1991
GEDICHTE ALBANISCH-DEUTSCHMARTIN CAMAJMUNICH1991
LIRIKA MES DY MOTEVEMARTIN CAMAJMUNICH1967
DEFAUT DE VERBEALI PODRIMJAFRANCË2000
LIBRI MBI TË QENITALI PODRIMJATETOVË2008
FLATRIMI I FJALËSENVER GJERGJEKUPRISHTINË1987
GJURMAT E JETËSENVER GJERGJEKUPRISHTINË1957
E MORA SHOQEZËN PËRKRAHLASGUSH PORADECISHKUP1998
VEPRA LETRARE POEZI 1 ABDYLAZIS ISLAMISHKUP2006
VEPRA LETRARE POEZI 2ABDYLAZIS ISLAMISHKUP2006
VEPRA LETRARE POEZI 3ABDYLAZIS ISLAMISHKUP2006
VEPRA LETRARE POEZI 4ABDYLAZIS ISLAMISHKUP2006
DREDHIAABDYLAZIS ISLAMISHKUP2008
NICAABDYLAZIS ISLAMITETOVË1995
TATUAZHEABDYLAZIS ISLAMISHKUP1996
ROMANCAT E NJË NATE VEREABDYLAZIS ISLAMISHKUP1987
UJRATABDYLAZIS ISLAMISHKUP1976
FENIKSIABDYLAZIS ISLAMITETOVË2001
ZËRA NGA MAJAABDYLAZIS ISLAMIPRISHTINË1988
KATËR KALORËSABDYLAZIS ISLAMITETOVË1998
KORIERI ARTAN ARTAABDYLAZIS ISLAMIPRISHTINË1976
PËSHPËRITJET E UDHËTARIT PLAKABDYLAZIS ISLAMISHKUP1995
PËR QEPALLAT E QIELLIT VAREN PLEPATABDYLAZIS ISLAMISHKUP1983
KËNGËT E ZGJUARAABDYLAZIS ISLAMIPRISHTINË1968
HEKURANI NË ARTASABDYLAZIS ISLAMISHKUP1993
VEPRA LETRARE POEZI 1MURAT ISAKUTETOVË2003
ETJEMURAT ISAKUTETOVË2006
DAMKATMURAT ISAKUTETOVË2006
FATPRERËTMURAT ISAKUTETOVË2007
BANESA NË KATIN E TRETËMURAT ISAKUTETOVË2007
SHTJELLAMURAT ISAKUTETOVË2008
GËRSHETAMURAT ISAKUSHKUP2008
SHESHTINAMURAT ISAKUTETOVË2008
RRENGUMURAT ISAKUSHKUP1991
PLAGËTMURAT ISAKUPRISHTINË1975
EGJËRMURAT ISAKUSHKUP1998
SHTARAMURAT ISAKUSHKUP1994
DRITHMAMURAT ISAKUPRISHTINË1975
BLANAMURAT ISAKUPRISHTINË1982
NGUSHËLLIM I BUKURMURAT ISAKUPRISHTINË1989
VEPRA LETRARE 1 GURRAT, ZOGU I ARGJENTËVEHBI KIKAJPISHTINË1987
VEPRA LETRARE 2 SHTËPIA IME KA SY, EECJEN E MËSOI PREJ LUMIT, DORËSHKRIMEVEHBI KIKAJPRISHTINË1987
VEPRA LETRARE 3 SARAJET E BARDHAVEHBI KIKAJPRISHTINË1987
ANTOLOGJI E LIRIKËS SË DASHURISË BOTËROREHASHIM BAFTIARITETOVË2007
POEZI BASHKËKOHORE SHQIPE- NË SUEDISHT-ANTOLOGJIHAJDIN ABAZI,SHQIPTAR OSEKUSUEDI2013
POEZI BASHKËKOHORE SUEDEZE-NË SHQIP-ANTOLOGJISHQIPTAR OSEKUSUEDI2013
ANTOLOGJI E POEZISË GREKEPIRO MISHATIRANË1986
ANTOLOGJI E POEZISË ROMUNE SHEKULLI XXREXHEP ISMAJLIPRISHTINË1979
KAM FRIKË TA THEMCRAIG CZURYTETOVË2006
GISHTI I PERËNDISËDRAGO SHTAMBUKTETOVË2006
LUMI QË RRJEDH DREJT BURIMITSILKE LIRIA BLUMBACHTETOVË2007
VETMIA E NËNTËSHES SË MADHEBIBA ISMAILITETOVË2007
ZËMRA E DHEUKATE XUKAROTETOVË2006
KËNGA E SHIGJETAVEMOON CHUBG- HEETETOVË2007
DITËT E NAIMIT-TETOVË 2008:DITAR UDHËTIMIXHUZEPE NAPOLITANOTETOVË2009
MES DY MENDIMESHCLEMENS UMBRICHTTETOVË2009
VJERSHA TË ZGJEDHURAALEKSA SHANTIQBEOGRAD1965
JETA NDODHI PA NEALAIN BOSQUETPRISHTINË1973
KOPSHTARI BUKUREZATRABINDRANAT TAGORAPRISHTINË1988
KATËR KUARTETETTHOMAS STEARNS ELIOTSHKUP1978
BËHU VETËM EMËRGANE TODOROVSKISHKUP1994
SHTREGINABLLAZHE KONESKIPRISHTINË1989
LULE TË PAVENITURAVEDAT KOKONA (POET FRACEZ)TIRANË1997
ROMANCË VEROREPETAR BOSHKOVSKIPRISHTINË1971
BËSHMËRITODOR ÇALLOVSKISHKUP1993
FANARMIHAL RENXHOVSHKUP1989
BALADA PËR KOHËNMATEJA MATEVSKISHKUP1975
FYTYRË TOKEDARA SEKULIQSHKUP1980
LUTJA E PUHIZËBRANKO CVETKOSKISHKUP1993
GJUHA E BUKËSSKIRO DI MAXHOPRISHTINË1981
PUTHJA E PLAGËSEDVARD KOCBEKUPRISHTINË1989
KËMBANË E PLASURLLAZAR VUÇKOVIQPRISHTINË1984
GJUHA E DETITLUBOMIR CVIJETIQPRISHTINË1980
UJËVARADOBRISHA CESARIQPRISHTINË1979
EJA TË TA THEM NJË FJALËMARIN SORESKUPRISHTINË1990
POEZIDARINKA JEVRIQPRISHTINË1981
ZJARR FSHEHTËSIEDUSHAN MATIQPRISHTINË1980
POPULLI,POKARL SANDBERGPRISHTINË1982
FIJE BARIUOLLT UITMANPRISHTINË1971
POETË TË KOMUNËS/TIRANË1977
SHENJAIBRAHIM SPAHIQSHKUP2008
VARACIONE MBI JETËN TIMESTEPHEN SPENDERTETOVË2004
POEZIANA BLANDIANA, NIKITA STENESKUTIRANË1993
TIRANIA E ËNDRRËSKAROLINA ILIKASHKUP1999
ANTHOLOGIE DE LA POESIE ALBANAISEALEXANDRE ZOTOSFRANCË1998
PETITE ANTOLOGIE DE L’EPOPEE ALBANAISEALEXANDRE ZOTOSPARIS2001
ÇASTI I TRISHTË DHE POEZI TË TJERACAROLYN FORCHETETOVË2007
PËSHPËRITJE PASDITEGEORG TRAKËLTETOVË2004
EZOPOV VRTSAFET HADROVIC VRBICKIPODGORIC2008
PËRMBLEDHJA SARAJEVASE E LUFTËSIZET SARAJLIQPRISHTINË2017
NË SHTRATIN E PROKUSTIT-SI E ZBULOVA DETIN…1950-1954 -1MILANO STEFATIRANË2007
NË SHTRATIN E PROKUSTIT-KRAHU I PULËBARDHËS 1955-1959-2MILANO STEFATIRANË2007
NË SHTRATIN E PROKUSTIT-KLITHMA E PULËBARDHËS 1960-1964-3MILANO STEFATIRANË2007
NË SHTRATIN E PROKUSTIT-PEGASI I PLAGOSUR 1965-1969-4MILANO STEFATIRANË2007
NË SHTRATIN E PROKUSTIT-ZË NË SHTRËNGATËMILANO STEFATIRANË2007
NË SHTRATIN E PROKUSTIT-ALFABETI I DALLGËVE 1975-1979-6MILANO STEFATIRANË2007
NË SHTRATIN E PROKUSTIT-ANIJE NË RADË 1980-1984-7MILANO STEFATIRANË2007
NË SHTRATIN E PROKUSTIT-KUR TRAZOHEN ERËRAT 1985-1989-8MILANO STEFATIRANË2007
NË SHTRATIN E PROKUSTIT- GUASKA TË PLASURA 1990-1994-9MILANO STEFATIRANË2007
NË SHTRATIN E PROKUSTIT- GJYSMA E KRAHUT TË PULËBARDHËS 1995-1999-10MILANO STEFATIRANË2007
NË SHTRATIN E PROKUSTIT- NJË DET I TRAZUAR 2000-2004-11MILANO STEFATIRANË2007
NË SHTRATIN E PROKUSTIT-SHTIGJEVE TË MESDHEUT…2005- 2008-12MILANO STEFATIRANË2007
POEZI TË ZGJEDHURAPANO TAÇITIRANË2003
DHE VDEKJA DO PAGUARPANO TAÇITIRANË1997
VEPRA LETRARE 1 DRITA NË ZEMËR, DRYNI I HESHTJEVE, TI KANGË, TI ZOG I LARGËT, AS DRU,AS ZOG,DASHURI, UNAZA, NË ËNDËRR KËNGA, AMFORA E FUNDOSUR, KUQ, KËNGA E MJELLMËS ADEM GAJTANISHKUP1985
VEPRA LETRARE 2 GOCA E DETIT, LULE MË LULE, GEJZERI I BLERTËADEM GAJTANISHKUP1985
VEPRA 3 MALBREZET, DIELLI I MBRAMJES - DIELLI I MËNGJEZITADEM GAHTANISHKUP1985
DRITA NË ZEMËRADEM GAJTANIPRISHTINË1961
AS DRU AS ZOG DASHURIADEM GAJTANISHKUP1973
NË ËNDËR KËNGAADEM GAJTANISHKUP1975
VEPRA 1 POEZI DHE PROZËDRAGO SILIQITIRANË1986
VEPRA 2 POEZI DHE PROZËDRAGO SILIQITIRANË1986
PËRPARIMI Nr:1/2REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1961
PËRPARIMI Nr:3REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1961
PËRPARIMI Nr:4REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1961
PËRPARIMI Nr:5REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1961
PËRPARIMI Nr:6REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1961
PËRPARIMI Nr:7/8REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1961
PËRPARIMI Nr:9REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1961
PËRPARIMI Nr:11REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1961
PËRPARIMI Nr:12REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1961
PËRPARIMI Nr:9REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1962
PËRPARIMI Nr:11/12REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1962
PËRPARIMI Nr:1/2REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1965
PËRPARIMI Nr:3/4REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1965
PËRPARIMI Nr:5REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1965
PËRPARIMI Nr:6REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1965
PËRPARIMI Nr:7/8REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1965
PËRPARIMI Nr:9/10REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1965
PËRPARIMI Nr:11/12REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1965
PËRPARIMI Nr:1REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1966
PËRPARIMI Nr:3REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1966
PËRPARIMI Nr:4REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1966
PËRPARIMI Nr:5REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1966
PËRPARIMI Nr:6REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1966
PËRPARIMI Nr:8REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1966
PËRPARIMI Nr:11/12REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1966
PËRPARIMI Nr:2REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1967
PËRPARIMI Nr:8REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1967
PËRPARIMI Nr:2REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1968
PËRPARIMI Nr:8/9/10REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1968
PËRPARIMI Nr:5REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1969
PËRPARIMI Nr:1REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1971
PËRPARIMI Nr:2REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1971
PËRPARIMI Nr:3REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1971
PËRPARIMI Nr:4REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1971
PËRPARIMI Nr:5REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1971
PËRPARIMI Nr:6REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1971
PËRPARIMI Nr:7REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1971
PËRPARIMI Nr:9REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1971
PËRPARIMI Nr:10REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1971
PËRPARIMI Nr:11REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1971
PËRPARIMI Nr:12REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1971
PËRPARIMI Nr:2REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1972
PËRPARIMI Nr:3REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1972
PËRPARIMI Nr:8REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1972
PËRPARIMI Nr:2REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1977
PËRPARIMI Nr:1REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1979
PËRPARIMI Nr:4REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1979
PËRPARIMI Nr:4REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1981
PËRPARIMI Nr:5REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1981
PËRPARIMI Nr:5REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1982
PËRPARIMI Nr:1REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1983
PËRPARIMI Nr:3REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1983
PËRPARIMI Nr:1REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1984
PËRPARIMI Nr:2REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1984
PËRPARIMI Nr:3REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1984
PËRPARIMI Nr:6REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1984
PËRPARIMI Nr:2REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1985
PËRPARIMI Nr:4REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1985
PËRPARIMI Nr:3REVISTË SHKENCOREPRISHTINË1986
TROKITJEMUHAMET KËRVESHIPRISHTINË1988
A ËSHTË E PREMTEBEHRAM HOTIPRISHTINË1988
GJELI I DYLLTËNEXHAT HALIMIPRISHTINË1988
NËNQIELLIEDI SHUKRIUPRISHTINË1990
GJAK NË ËNDËRRAGIM MALAPRISHTINË1990
PERDJA E DIELLITARIF KUTLESHIPRISHTINË1990
REALITETI OBJEKTIVADEM GASHIPRISHTINË1990
PEMA E ËNDRRËSILIRIAN ZHUPA PRISHTINË1990
IDIL DHE VETMITAHIR DESKUPRISHTINË1989
DRITËZAT E MASHTRIMITISMET HEBIBIPRISHTINË1989
ZOGU ME PROFIL VJESHTESALI BASHOTAPRISHTINË1989
OKSIGJENSKËNDER SHERIFIPRISHTINË1989
KËNGA E ENGJËLLIT TË PAFATRAFAEL ALBERTISHKUP1998
VJESHTË NË TEATËRAVNI HALIMISHKUP1993
ERA VIZATONXHEVAT BEQARAJTIRANË1998
TROKAS NË PARNASXHELADIN MUÇASTRUGË2008
PASQYRATBARDHYL MALIQISARANDË2007
MYKJA E MOLLËVEZEJNURE SALIHUSHKUP1995
URA ME LITARSELMAN JUSUFIPRISHTINË1986
BANON ËNDRRA NË SYRIN TIMMUSTAFË XHEMAILIFERIZAJ2002
ZËRI I LUMIT PO MË FTONJUSUFZIJA ADEMISHKUP1994
NË PERËNDIM BIE SHIRIAT AJAZAJPRISHTINË1995
PA TROKITURBASHKIM SELMANITIRANË1995
DERDHJE LOTIBASHKIM SELMANITIRANË1995
NJË HARK YLBERINIKOLLË LOKATIRANË2013
NE TË DYAFËRDITA ÇAJANISHKUP1994
SHKËMB NË ZEMËRGJYLER SULEJMANITETOVË1996
SHI MBI SHQIPËRINEHAS SOPAJSHKUP1999
ANADRINILUMNIE THAÇI-HALILIPRISHTINË2006
RRUGA E RRUGËVEDRITON ZENKIGOSTIVAR 2008
NUSE PA KOÇIEMIRA SHABANISHKUP1995
PIKË HESHTJETAXHEDIN ALIMITIRANË1995
DËSHMITË E KOHËSSADRI JAKUPISHKUP2008
TRE HERË I PUSHKATUARGËZIM MEDOLLIKORÇË1992
FLUTURIMI I LIRËZYHRA FARIZITETOVË1995
DËSHIRAT E MIAZYHRA FARIZITETOVË1995
PO, KU?ZYHRA FARIZITETOVË1996
EMOCIONEBESIM XHELILITETOVË1996
DASHURI E PAMBARIMSARË GJERGJITIRANË2004
KËNGË BILBILIKASAM SHAQIRVELATETOVË2007
ORË E PAGJUMËSISËVELI VELIUPRISHTINË1997
DRITHËRIME MUZGUIZET SHEHUTIRANË2006
GJËRAT E PËRKOHSHMEBUJAR XHAFERITIRANË1990
E PAMUNDURA SOKOL ZEKAJTIRANË1993
GISHTI IDIOTGANI XHAFOLLIPRISHTINË2000
TESTAMENTI I SHEKSPIRITZANITA HALIMIPRISHTINË1999
ELIPSI I HUMBJESMYFTAR GJANATIRANË1993
EDHE FRIKA I RUAN VRESHTATHYSEN KOPBELLARITIRANË1998
VARGJE POPULLORESHFQET Z.XHAFERAJTIRANË1973
GJURMËTILDA MARA TIRANË1997
SIKUR MË FSHEH DIÇKAVLORA HAJREDINISHKUP1998
DËSHIRË YLBEROREERMIRA NUREDINISHKUP1994
DITA ME HËNË E ME NUSEËNGJËLL I.BERISHASHKUP1991
BALADË LUFTEJAKUP CERAJPRISHTINË2000
DALJA NGA SAFARILULËZIM HAZIRITETOVË2005
KËNGA LIND NË VETMILULËZIM HAZIRIPRISHTINË1989
KUR DYERT I ME ZILELULËZIM HAZIRISHKUP1995
DHE ËNDRRASHENVER VISOKA PRISHTINË1988
YJET BËJNË ROJËNAIM FETAJPRISHTINË1987
HAPËSIRË PA GJURMËSHEMSI DIELLIPRISHTINË1989
SHTËPIA NË MES ULLINJVEJAHO KOLLARIPRISHTINË1988
ZOGU I EKSPOZITËSSKËNDER ZOGAJPRISHTINË1983
PËRTEJ MALEVE DETEVEABDYL LATIF ARNAUTPRISHTINË1981
FTESË PËR GRUANABDYL LATIF ARNAUTTIRANË1993
PËRTEJ DASHURISËARBEN KONDITIRANË2002
NGA REGJIA E SHPIRTITPLOSHTANISHKUP2007
TIRANIA E ËNDRRËSKAROLINA ILIKA SHKUP1999
PULËBARDHË NË DET TËZIILIRIANA SULKUQITIRANË2002
DRU PA RRËNJËBAJRAMALI SELIMISHKUP1996
TË PRET MALLI QË NA TRETINEHAT JAHIUKUMANOVË1993
FLUTURIMI I PËLLUMBAVENEHAT JAHIUKUMONOVË1990
FLI TË BËHET NATËMIMOZA-ANNA BERISHA/
VJESHTËVITORE SALLAKUTIRANË2006
SHPËRRALLOSJEARBEN VESELAJPRISHTINË2001
THYERJE MAGJIKEXHEMIL SELIMITETOVË2008
PËRVEÇ FJALËVE TË KËNGËSXHABIR AHMETISHKUP1989
DITËT DUAN KËNGËBASIR BUSHKASHITIRANË
LIRIKAT E JONITKIÇO PAPATIRANË1988
TA THEM NJË FJALËNEXHMI MEHMETISHKUP1982
ATDHEU ËSHTË LAKURIQTRIFON XHAGJIKA /
DRITA E VONUARBURHANEDIN XHEMAILIKUMANOVË1993
HIJA E ORËLIGËSHALIL HAXHOSAJPRISHTINË2000
ANATOMIA E RRËNJËSRAGIP SYLAJPRISHTINË1989
FYTYRË NË PERGAMENËILJAZ PROKSHIPRISHTINË1995
TË LUTEM NANË MË TREGOSEFER SELIMITETOVË
NJË JETË TJETËR AGIM RAMADANIPRISHTINË2000
LAHUTA E SHQIPEVEBEHRAM HOTIPRISHTINË1994
DHURATË PËR DITËLINDJEARBEN KONDITIRANË2009
DËSHIRË DHE HESHTJEBEKIM MORINA PRIZREN1995
NËNA E QYTETEVEBEKIM MORINAPRISHTINË1997
LOTI I KOSOVËSMUHAMED KËRVESHIPRISHTINË2000
DHEMBJE SHTATZËNËSALI BEQIRAJPRISHTINË1993
VARIACIONE PËR LIRINËSABIT RRUSTEMIPRISHTINË1997
ZOGJTË E VENDLINDJESFERIT RAMA/2001
KUR VDES VETMIAAVDI ARIFITETOVË2004
VDEKJA KUSHTON SHTRENJTËXHEVAT LATIFIPRISHTINË1996
GËRSHETË GURIADEM ILJAZITETOVË1993
DITËLINDJA E ZJARRITZANA PIRAPRISHTINË1998
SHTREZA NË FJALËNAIM KELMENDIPRISHTINË1984
VJESHTË NË TEATËRAVNI HALIMISHKUP1993
EKSPOZITA E KUJTESËSAVNI HALIMISHKUP2006
PROJEKTI I THYERSHAIP EMËRLLAHUSHKUP1997
LIFE’S REAGSSHAIP EMËRLLAHUTETOVË2009
SYRI I UJT’I STRUGËSDHIMITËR POJANAKU, FLUTURA AÇKA, LEDIA DUSHI, MILIANOV KALLUPI, MIRELA SULA, ARLINDA CANAJTIRANË2002
BARKË NDËR DALLGËMUHARREM SHAHIQISHKUP1976
PRILLI I PLAGOSURNASER VELIULUBJANË1991
FATI NUK PREKETNADI ARIFITETOVË2005
PRANË DRITARESNADI ARIFITETOVË1998
DUKE PRITUR ËNDRRËNFATJONA GECITETOVË2013
DORËHEQJA E VDEKJESBUJAR HAJDARIITALI1993
FIJE QË LIDHIN KOHËNOL BERISHATITOGRAD1980
MOZAIK I PAKRYERSARANDA OSMANI/
KONCERTI I HESHTJESRAMADAN MEHMETIPRISHTINË1987
UNË DHE SHPIRTBUKURAMIRADIE MALIQITIRANË2005
BALADË PËR VENDLINDJEN RUSHIT RAMBAJAPRISHTINË1991
NË SYTË E MAJITMEHMEDALI HOXHAPRISHTINË1973
OBELISKAGIM GJAKOVATIRANË1985
ZOGU NË DERËAVDUSH CANAJPRISHTINË2003
DARDANIABAKI YMERIBUKURESHT1999
ZOTI MË DO NATËNRADIJE HOXHA SHKUP1995
UNË BËHEM AJORADIJE HOXHASHKUP1997
VERA NË IKONËDEMIR GJERGJKITIRANË2000
PHUU!MAIDE BARDHISHKUP2000
RRJETA E HIJEVENURI KOLECIDIBËR2007
SHPRISHJA E TERRITHAJDIN ABAZIPRISHTINË1997
KTHIMETNDOC GJETJATIRANË1991
DUA NJË PRANVERËQAMIL HALILISHKUP1994
NEKROLOGJI PËR SODOMENKADRUSH RADOGOSHIPRISHTINË1991
THASHËTEKI DERVISHISHKUP1981
KËNGË ZEMREMAXHUN OSMANAJPRISHTINË2000
TESTAMENT PËR KOSOVËNMILAIM BERISHA PRISHTINË2000
TINGUJT E HESHTJESDAIM MIFTARIGOSTIVAR2007
SYDIELLMUSTAFA MORINASHKUP1989
RRËMUJË E PAQEHALIL HYSEINISTRUGË2005
HIJET E SHIUTSABIT GECAJPRISHTINË1998
TEMPULLI I BRAKTISURISMAIL SYLAPRISHTINË1998
SHFRYJNË ERËRATHAVE HALITAJ – ELEZAJPRISHTINË2010
PËRTEJ ËSHTË QIELLIBASIR BUSHKASHITIRANË2000
SHTIATI I DYTËMERITA THARTORITIRANË2003
AI ËSHTË I GJALLËDIBRAN FYLLIPRISHTINË2000
VETMI E LARGËSISËVITORE STEFA LEKATIRANË2004
MARSHI I DEMONËVEEKREM AJRULITETOVË1995
KUR QESH DOKTOR VALUTAEKREM AJRULITETOVË
PASTAJ HARROHETIBRAHIM KADRIUPRISHTINË1989
FORMULA E KATONITMILAZIM KRASNIQIPRISHTINË1989
QESHJE SARDONIKEMILAZIM KRASNIQIPRISHTINË1987
SUITA E LËNDUARPUNTORI MUÇA ZIBASHKUP2002
RRUGA E MJELLMËSPUNTORIE ZIBASHKUP1987
VEGAPUNTORIE M.ZIBASHKUP2006
YLLKAT BISEDOJNË ME METEORËPUNTORIE M.ZIBASHKUP1994
PRANVERA E LIRISËALBAN AJETIGJILAN2002
MALLKIMET E ZGJUARAFAHREDIN GUNGAPRISHTINË1989
SHTREZET E FATESIMITFAHREDIN GUNGAPRISHTINË1990
NDODHI NË STUHIDESTAN BAJRAKTARIPRISHTINË1995
PËRMENDORE TË SË KALUARËSDESTAN BAJRAKTARIPRISHTINË1994
VLIME QËNDRIMEDESTAN BAJRAKTARIPRISHTINË1995
LULE DHE GJEMBADESTAN BAJRAKTARIPRISHTINË1994
RRUGËT E FATITEROLL VELIUTETOVË1995
MOS VONO, MOJ VALLE!IBRAHIM ABEDINITIRANË1998
BRENGAT E LIQENITIBRAHIM ABEDINITIRANË2002
KUR RILIND FENIKSIMERITA SELMANAJ ALIUTETOVË2008
LULËZONJABEGZAT RRAHMANIKËRÇOVË2005
PËRJETËSIABEGZAT RRAHMANIKËRÇOVË2006
RREZE MIRËSIEBEGZAT RRAHMANIKËRÇOVË2003
DJE DHE SOTBEGZAT RRAHMANISHKUP1995
NETËT E LODHURAALI KRASNIQIPRISHTINË1988
PLAGË UJIMIRKO GASHIPRISHTINË1990
AUTOPORTRETZYHDI MORAVATIRANË1991
SHPALIM SHPIRTISANIJE ISMANISHKUP1995
KËMBANAT E SË DIELËSLULJETA LLESHNAKUTIRANË1994
MËNGJES DHE PAK NATËDHIMITË POJANAKUTIRANË1993
POROSIA E VËLLAITABDULLAH TRASHUPAPRISHTINË1995
POEZI NGA LETRARËT E RINJKËNGËT E PARA TIRANË1975
MOZAIK LIRIKASHSHEFKI KARADAKUTIRANË1977
POEZI NGA KOSOVAHESHTJA E NJË KOHETIRANË1976
VJERSHA DHE POEMAIRFAN BREGUTIRANË1973
ECJA VERTIKALEADEM ABDULLAHUTIRANË1993
DITAR POETIKNDREKO RINOTIRANË1976
AGIMET E PARABROMJET TË ARBËNESHITSHIME DESHPALLIPRISHTINË1968
VALBONA E KALTËRAVNI R. MULAJTIRANË1974
MË KA MARRË MALLIMUSTAFA SPAHIUTIRANË1995
VDEKJA KA SHIJE TË HOLLËSHPËTIM KELMENDISHKODËR1993
SHIKIMI KAH MALIHAMDI KELMENDIPRISHTINË1989
POEZISHEFQET REÇITIRANË1982
PROVERBA KËRÇOVAREABEDIN ZENKUSHKUP1986
ËNDRRA E LUMITIBRAHIM VELIU SHKUP1977
NATË E MIRË VJESHTËIBRAHIM VELIUSHKUP1986
NË ISHULLIN E VETMISËFERDINAD LAHOLLITIRANË1993
MJAFT KY PARADOKSFERDINAD LAHOLLITIRANË1992
107 VJET DRITËGAJUR PAJAZITIBUKURESHT2015
HAMAMI I KASABASË TUN-BATUNFATMIR SULEJMANISHKUP1994
MË KA HUMBUR SHENJËRIAXHELADIN MUÇSTRUGË2007
JOZEJNURE SALIHUSHKUP1997
DY HERË ËNDËRRBAJRAMALI SELIMITETOVË2003
AROMË PARAJSEBAJRAMALI SELIMIGOSTIVAR2008
PAGËZIM I VITEVESHAIP EMËRLLAHUPRISHTINË1994
VISE ME DIELLSOKOL ZEKAJTIRANË1984
MOJ E DASHURA ARBËRISADULLA ZENDELI DAJATIRANË2014
DITARI I IKUJTIMEVE TË PAHARRUARASADULLA ZENDELI DAJATIRANË2013
PAPAGALLISKËNDER DEMOLLITIRANË2017
POEZI MBRESËLËNSEAHMED MORAKËRÇOVË2014
GJAKU PËR LIRIGAJUR PAJAZITISHKUP2017
KOHA PËR PËRSHËNDETJEERDITA ISMAILISHKUP2017
TESTAMENTI I SHEKSPIRITSUNAK RAIMIKUMANOVË2015
PLUHURI QË MBINKIM MEHMETI SHKUP1986
DËNESJEKIM MEHMETIPRISHTINË1988
ANTE PORTASARIF DEMOLLIPRISHTINË1990
PALLATI LNEZIR SEFAJPRISHTINË1990
ETHET E PRITJESRRAHIM SADIKUPRISHTINË2007
MJEGULL NË GOTËHAJRI SHAQIRISHKUP2001
SHKUPI DHE UNËAGIM MORINA/
URA PREJ UJIRESUL SHABANISHKUP2008
FUNDI I LEGJENDËSAVNI HALIMIKONICA PRES2008
DRITA E MESNATËSMEHMET KRAJA PRISHTINË1974
ANKTHISYLEJMAN ALIUPRISHTINË1974
SULLTANABEGZAT BEGZATITETOVË1995
ZONJA E TUGUTBEGZAT BEGZATITETOVË2000
DEGËT E NJË DRURIXHABIR AHMETISHKUP1982
PËRVEÇ FJALËVE TË KËNGËSXHABIR AHMETISHKUP1989
ZBUTËSIT E TOKËSALUSH KAMBERISHKUP1985
SHIRITATFLAMUR BUÇPAPAJ/
PASIONE KOHEPETRIT FETAHUDIBËR2008
KONALUTFI LEPAJAPRISHTINË1979
MJEGULLINËHALIL ZENDELISHKUP1992
LETËRNJOFTIM I PAGJUMËSISËHAJRULLA MISINISHKUP1991
GJËMAT E GJEMISËNEHAS SOPAJSHKUP1985
NË FUND TË AKERONITNEHAS SOPAJSHKUP1993
MACJA NË DRITARESHAIP GRABOVCIPRISHTINË1988
FYTASALI MEHMETAJPRISHTINË1988
ODA E RRËFIMITSHKËLZEN HALIMISHKUP2008
BIRLUGATIHAJRI SHAQIRISHKUP1992
IDRIZOVA SHTËPIA E FERRITAVNI ELMAZITETOVË1993
PEHLIVANËTAJRI BEGUPRISHTINË1987
URANIKUAJRI BEGUPRISHTINË1978
NJË NJERI NË TRENABDYL BUNJAKUPRISHTINË1981
BALADË PËR SEDRËNSHAZIM MEHMETITETOVË1998
TREGIMESHAZIM MEHMETITETOVË2006
GRUAJA MISTERIOZEBRIXHILDA NDINITIRANË1996
GJËMIMET E PARASIRI SULEJMANITIRANË1971
TISI I RRËFIMITSYLË OSMANAJPRISHTINË1980
SHI E PUHIDAUT DEMAKUPRISHTINË1979
GURALEC NË KËPUCËDAUT DEMAKUPRISHTINË1989
BUKADAUT DEMAKUPRISHTINË1981
ZEMËR E THYERMEHMET KAJTAZIPRISHTINË1987
PIKA E ZEZËSABIT RRUSTEMISHKUP1993
TREGIME TË ZGJEDHURANAUM PRIFTITIRANË1972
NJERËZ TË KËSAJ TOKENAUM PRIFTITIRANË1975
DITARI I ARDHMËRISË SË SHKUARALOSHA RUSISHKUP1986
FLUROMAMUSA RAMADANIPRISHTINË1978
SATANA MA VODHI GURIN E URTISËMUSA RAMADANIPRISHTINË1987
DREJT DITËVE TË REJASITKI IMAMIPRISHTINË1979
MOZAIK DASHURISHTEODOR LAÇOTIRANË1998
PLUMBI I GERMAVEBETIM MUÇOTIRANË1988
NJË LODËR PËR TË RRITURBARDHYL MINXHOZITIRANË1990
NJERIU QË NEVERITETSAMEDIN MUMXHIUPRISHTINË1972
BIMA E DREQITYMER SHKRELIPRISHTINË1981
FILLIMI I VJESHTËSSULEJMAN ALIUPRISHTINË1980
DRITA E SYVESULEJMAN MATOTIRANË1985
TOKA NË HIJEN E SHTËPIVEVATH KORESHITIRANË1968
GRYKA E DRINITABDULLAH ZENELIPRISHTINË1990
ROZAFABINAK KELMENDIPRISHTINË1990
DAULLET E NATËSILJAZ PROKSHIPRISHTINË1990
TË MARTËN MBRËMAIBRAHIM BERISHAPRISHTINË1988
TREGIMEMILTO S. GIRRAPRISHTINË1971
ZËRAT E JETËSSKIFTER KËLLIÇITIRANË1970
KUR ZOTI HARRONADEM DEMAÇIPRISHTINË1990
VDEKJA E VARRMIHËSITNIKO NIKOLLA TIRANË1998
TREGIME TË ZGJEDHURATASIN T. ALIAJTIRANË1976
NJËQIND USHTARËBEN BLUSHI, BLENDI FEVZIUTIRANË
KOBINEBIL DURAKUPRISHTINË1983
THUMBA PA HELMNONDA BULKAPRISHTINË1985
SKAFIBAJRAM SELIMITETOVË2007
RRUGËVE TË KANTIEREVEDHIMITËR XHUVANITIRANË1971
PERËNDIMI NË ZABELIN PLAKIZET SHEHUTIRANË2005
KAFAZI I PËRHITURILJAZ OSMANITETOVË2007
KUFOMA E NJË TELEFONIARTAN MINAROOLITIRANË1997
NJERIU QË GRINDEJ ME QIELLINHASAN HASANIPRISHTINË1979
PORTRETI I LAH PUSITALI OLLONIPRISHTINË1988
VËRSHIMET E VJESHTËSDHIMITËR S. SHUTERIQITIRANË1984
TREGIME FANTASTIKEANTON PASHKUPRISHTINË1989
TRI PIKABAJRAM SEFAJPRISHTINË1980
VJELJA E LULEDIELLITSKENDER RAUFITETOVË2008
MËNGJESI I NJË PASDITEEQREM BASHAPRISHTINË1978
ORA PA NUMRAJUSUF SALIHUPRISHTINË1989
PËRBINDËSHJAKOLEC VISTARITIRANË1993
KUMBIMET E REJA TË PYJEVESKËNDER DRINITIRANË1972
AMËSIASHYQRI GALICAPRISHTINË1991
FRIKË NGA LIRIABURHANEDIN XHEMAILISHKUP1994
QIRINJ TË NDEZURZEJNULLAH HALILIPRISHTINË1988
UDHËTIMI I NJË PIKË-UJIZEJNULLAH RRAHMANIPRISHTINË1976
BUKURIA PËR DHEMBJEADEM ABDULLAHUTETOVË1999
KANUNET S’RROJNË SA MALETREXHEP ZLLATKUSHKUP1981
TRISHTIMI I MILINGONAVEREXHEP ZLLATKUSHKUP1998
KAH GURI I PLAKËSHAMIT F. GURGURIPRISHTINË2004
SI MBETËN GJALLË SHQIPTARËTARIF DEMOLLIPRISHTINË1991
MALBREZETADEM GAJTANISHKUP1982
LETRA PREJ ULQINIRAMIZ KELMENDIPRISHTINË1990
KOKRRA KRIPERAMIZ KELMENDIPRISHTINË1990
VIJA E VRRAGËRAMIZ KELMENDIPRISHTINË1990
AHMET KOSHUTANIRAMIZ KELMENDIPRISHTINË1990
SHTËPIA NË PLUHURSYLEJMAN ALIUPRISHTINË1978
AGO JAKUPI DHE RREFIME TE TJERAMITRUSH KUTELIPRISHTINË1968
QYTETI I LUTJEVEREXHEP SHAHUTIRANË2014
NJËMIJË VJET AJKUNËELIDA RUSTATIRANË2016
NË LABIRINT GJURMËSHMUMIN Z.SHUTAJPRISHTINË2018
PITER PANXHEJMS M.BARRITIRANË1991
HAJDIJOHANA SHPIRIPRISHTINË1959
BAMBIFELIKS SALTENPRISHTINË1967
AVENTURA E TOM STOJERITMARK TUENSHKUP1989
GAVROSHIVIKTOR HYGOPRISHTINË1987
NJËZET MIJË MILA NËN DETZHYL VERNSHKUP1989
JEVGU I BARDHËVIDOE PODGORECSHKUP1989
ROBINSON KRUZODANIEL DEFOSHKUP1989
SHOQËRIA ,,PULËBARDHA E PËRHITUR”TONE SELISHKARSHKUP1989
SHQIPONJAT FLUTUROJNË HERËTBRANKO QOPIQSHKUP1989
UDHËTIMET E GULIVERITXHONATAN SUIFTPRISHTINË1972
OLIVER TUISTÇARLS DIKENSSHKUP1977
NËNAMAKSIM GORKIPRISHTINË1973
TARAS BULBANIKOLLAJ V.GOGOLSHKUP1989
SUTJESKADUSHAN KOSTIQSHKUP1989
KONFERENCA E KAFSHËVEERICH KOSTNERSHKUP2009
KLASA FLUTURUESEERICH KASTNERSHKUP2008
LENGJENDA E TRIMËRISË BOSHKO BUHAMONÇILLO STEFANOVIQPRISHTINË1982
PINOKU NË AFRIKËE.KERUBINITIRANË1979
BENI ECËN VETËKIÇO BLUSHIPRISHTË1989
RRASA E ZOGUTRIFFAT KUKAJPRISHTINË1975
SARAJET E BARDHAVEHBI KIKAJSHKUP1977
KARVANI I BARDHËAZEM SHKRELISHKUP1989
NË MJALTISHTËDAUT DEMAKUPRISHTINË1984
ANIJA KOZMIKEBEGZAT RRAHMANIKËRÇOVË2003
DJALOSHI ME DEKORATËSINAN HASANIPRISHTINË1967
MBI KRAHËT E FLUTURËSREXHEP HOXHAPRISHTINË1959
LUGJET E VERDHAREXHEP HOXHASHKUP2002
DEBATIKSELMAN VAQARIPRISHTINË1984
ÇUFOJ DHE BUBI KAÇURRELGAQO BUSHAKAPRISHTINË1990
NJË DJALË I ÇUDITSHËMGAQO BUSHAKATIRANË1990
MË SHUMË SE LOJËIBRAHIM KADRIUSHKUP1990
ZIKO DHE VESH SHPUARIZYMBER ELSHANISHKUP1996
KUR PRANVERA VONOHETFADIL HOXHAPRISHTINË1965
AVENTURA MBI DRINADIL ZEKASHKODËR1999
KACIMIRI RRETH GLOBITBEDRI DEDJASHKUP1966
NIPI I MINATORITMAKSUT SHEHUSHKUP1989
AGIMET E KALTËRAQAMIL BATALLISHKUP1989
SHPELLA E PIRATËVEPETRO MARKOSHKUP
LIVANDO PËR QENVASIL PREMÇITIRANË2002
HISTORIA E SKENDERBEUTODHISE K.GRILLOSHKUP1994
KALORËSIT DARDANËMOIKOM ZEQOSHKUP1993
DIELLI, HËNA DHE BORABLERIM SINANISHKUP2009
ZEMËREDMONDO DE AMIÇISSHKUP1993
DHJETË MINUTA PARA VDEKJESHAJRULLAH MISINISHKUP1994
BABI KA DY NUSEKALOSH ÇELIKUSAHKUP1995
PELLGU I DJALLITZHORZH SANDTIRANË1989
KOMISARI MEMODRITËRO AGOLLIPRISHTINË1972
SHKËLQIMI DHE RËNJA E SHOKUT ZYLODRITËRO AGOLLIPRISHTINË1990
VERORJAREXHEP HOXHASHKUP1989
MAMË, TË DUEULJEM SAROJANPRISHTINË1961
CIKOEDUARD DHE BRANKO SHPOLARPRISHTINË1957
KEKECI MBI GREMINËN E VETMUEMEJOSIP VANDOTPRISHTINË1957
KONTI I MONTE KRISTOSALEKSANDËR DYMAPRISHTINË1959
SHTIGJET E ZEZËR.L.STIVENÇONPRISHTINË
APARATI I PROFESOR KOSITVOJA CARIQPRISHTINË1961
MËSHEFTËSIJA E BARAKËS NUMËR 33IVAN BRATKOPRISHTINË1960
FLOKËT E ARGJENTAMIRA ALEÇKOVIQIPRISHTINË1962
TRENI NË DËBORËMATO LOVRAKSHKUP1989
PRANË VATRËSVANÇO NIKOLEVSKISHKUP
LAMTUMIRË SEKRET I MADHMIRA ALEÇKOVIQSHKUP1989
DORA E KUQEGLIGOR POPOVSKISHKUP1989
SHKRETINAGJORGJ ABAXHIEVIBEOGRAD1965
BORËRAT E ARGJENDTAZHIVKO ÇINKOSHKUP1990
LAHUTA E MALËSISË NGA AT GJERGJ FISHTAODHISE K.GRILLOTETOVË1997
PORSI KËNGA E ZOGUT TË VERËSODHISE K.GRILLOSHKUP2002