Конкурс – АСЕАН

2018-06-26T14:07:55+00:00 Мај 09, 2018|

Драги колеги,

Асоцијацијата на Азиски и Пацифички универзитети (АСЕАН) во соработка со Академијата и Семестар на развојот на мајсторски институт (MIDAS) во Бангкок, Тајланд, го објави првиот конкурс за натпреварување на учесниците на конкурсот за студенти на англиски јазик (SEDC), кој ќе се одржи во Бангкок, Тајланд , во периодот од 15 до 20 октомври 2018 година.

Тимовите учесници треба да бидат подготвени да се натпреваруваат на афирмативна или негативна страна, врз основа на сите следниве теми:

  1. АСЕАН треба да се интегрира како заедница, како Европската унија.
  2. АСЕАН треба да ги примени барањата за обука на англиски јазик за студенти.
  3. Физичките реченици се корисни за да се стави дисциплина кај децата.
  4. АСЕАН треба да усвои заеднички монетарен систем.
  5. Браковите регулирани со закон се корисни за општеството.

Целта на одржувањето на оваа дебата е да ги подготви студентите и да ги просветли своите вештини на англиски јазик, како и да развие критичко размислување и размислување.

Оваа дебата ќе им даде можност да разговараат со смиреност, јасност и компетентност на многу сложени теми. Таа, исто така ќе ги вклучува вештините на убедување, како и разбирање на длабочината на темите. Поттикнување на креативноста на дебатите, нудејќи широк спектар на алтернативи кои се состојат во истакнување на придобивките од соработката и тимската работа, општеството и културната интерконекција во секојдневниот живот.

Во име на здружението, имаме чест да ја поканиме вашата институција да назначи тим од тројца (3) студент и еден (1) тутор за учество на првиот конкурс за студентска дебата за AUAP. Ќе ги испитаме само првите 32 екипи кои ќе учествуваат на натпреварот.
Ве молиме да го најдете формуларот за регистрација во прилог на правилата и упатствата.

Крајниот рок за назначување на вашиот тим е 31 мај 2018 година, до 12:00 (по локално време во Бангкок, Тајланд).
За повеќе информации, ве молиме контактирајте ја канцеларијата на извршниот секретар на: auapheadquarters@aunap.org
Ви благодарам,

Supaporn Chuangchid
Извршниот секретар
Асоцијацијата на универзитети во Азија и Пацификот (АУАП)
Универзитети за технологија во Суранари
Академска зграда 2, 111 универзитет авенија
Suranaree округ. Muang, Nakhon Ratchasima 30000, Тајланд
E-mail: auapheadquarters@aunap.org, supaporn@aunap.org
Телефон, апликација, Viber и врски: +66 857687474
Веб-страница: www.aunap.org

За повеќе информации, ве молиме контактирајте го Центарот за студентски услуги и кариери – УT, канцеларија бр. 147, Филолошки факултет, кат I.