Loading...
Насловна2022-09-12T14:19:00+02:00
Визија – Реализацијата на националните идеали и современите вредности во образованието, науката и културата, со цел на развојот и просперитетот на идните генерации.
Мисија – Создавање и унапредување на учењето, вештините, знаењата, академските и професионалните компетенции, кои ќе бидат водечки на општествените промени, на национално и на меѓународно ниво.
Создавање и развој на студиските програми, потребни за општеството и пазарот на трудот во земјата и пошироко.
Развој на инфраструктурата во согласност со целите и природата на студиските програми.
Стимулација и негување на академските слободи наставно-научните достигнувања на студентите и наставниците.
Поттикнување на научно-истражувачката дејност на наставниците и студентите (поддршка за објавување на научни списанија, организирање на конференции и реализација на разни научни проекти).
Негување на етичките вредности, еднаквоста, интегритетот, толеранцијата и општествената одговорност, со цел на изградување на личноста на студентите како граѓани, активни учесници во мултикултурното општество.
Перманентна евалуација на наставниот процес, реализација на курикулите и целите на студиската програма.
Поддршка на студентите со одличен успех во развојот на нивната професионална и академска кариера.

Aпликации

Распореди

Трет циклус

Информации

Конкурси

Последни вести

По повод заминувањето во вечност на проф. д-р Бранислав Синадиновски / Проф. д-р Вулнет Амети, Ректор на Универзитетот во Тетово: Изразување на сочуство и благодарност за вредниот придонес кон разјаснувањето на вистината за нашите сонародници ортодоксни албанци.

Февруари 06, 2021|

Почитувани пријатели, наша е должност, а особено на институциите што ги претставуваме, да го изразиме нашата почит и благодарност за личности, научници и дејци кои бранеа прашања од национален интерес. Еден од нив беше проф. д-р Бранислав Синадиновски, за кого бев известен дека неодамна починал. [...]

Честити Божиќни празници!

Декември 25, 2020|

Во името на академскиот кадар, студентите и другите вработени на Универзитетот во Тетово и во мое лично име, на сите христијански верници им ги честитам Божиќните празници. Празниците претставуваат одличен момент да размислуваме едни на други, особено оваа година кога светот се соочува со пандемијата [...]

Почитувани граѓани

Јуни 01, 2020|

Почитувани граѓани, според последните податоци од здравствените установи - надлежни за управување со состојбата од пандемијата Ковид-19, ја споделиме нашата загриженост за влошувањето, ширењето и енормното зголемување на бројот на лицата заболени од вирусот корона. Во овие исклучително загрижувачки околности за сите нас, апелираме до [...]

Настани

Seminari XVI Albanologjik

среда, Септември 28 - четврток, Септември 29

Second Macedonian Road Congress 2022

четврток, Ноември 3 - петок, Ноември 4

International Congress on Human, Social Sciences and Arts

среда, Ноември 16 - петок, Ноември 18

Go to Top