Насловна/Стипендии
Стипендии2018-06-26T15:41:48+02:00
0203, 2018

Конкурс – Стипендии за студенти од социјални категории

Март 02, 2018|Categories: Стипендии|

Фондацијата LEORON објавува споделување на стипендии - Халид Тавил, за студенти од социјални категории кои сакаат да се запишат или кои се запишани на додипломски студии. Стипендијата ќе важи [...]

2202, 2018

Конкурс – Стипендии за курсеви по германски јазик во Баварија 2018

Февруари 22, 2018|Categories: Стипендии|

Баварскиот академски центар BAYHOST за Централна, Источна и Југоисточна Европа го отвори стипендискиот повик за курсеви по германски јазик за студенти и академци со основно ниво на знаења (барем [...]

1202, 2018

Конкурс – Стипендии во Унгарија

Февруари 12, 2018|Categories: Стипендии|

Унгарската влада објави конкурс за доделување стипендии за програмата  Stipendium Hungaricum на Eötvös Loránd  универзитетот (ЕЛТЕ), кој е еден од најдобрите универзитети врз основа на квалитетот на професорите истудентите [...]

0502, 2018

Конкурс – Магистер по градежништвото

Февруари 05, 2018|Categories: Стипендии|

Магистерските студии по менаџирање и инженерство во структурното инженерство и управување со ризикот на индустриските објекти (ММЕ-CONSTRUCT) на англиски јазик е меѓународна програма која им нуди на студентите меѓукултурна [...]

Go to Top