Насловна/Стипендии

Конкурс – ЕСМ 2021-2022

Врз основа на потпишаниот Меморандум за соработка помеѓу АД ЕСМ и Универзитет во Тетово, се распишува     КОНКУРС за доделување  5  стипендии за студентите на Универзитетот во Тетово   На конкурсот можат да се пријават студенти кои студираат на Универзитетот во Тетово, на една [...]

2022-11-14T12:22:17+02:00Ноември 14, 2022|

Конкурс – Стипендии за студенти од социјални категории

Фондацијата LEORON објавува споделување на стипендии - Халид Тавил, за студенти од социјални категории кои сакаат да се запишат или кои се запишани на додипломски студии. Стипендијата ќе важи за период од 10 месеци, во кој студентите ќе добијат надомест од 100 евра. Приоритет [...]

2018-06-26T14:24:39+02:00Март 02, 2018|

Конкурс – Стипендии за курсеви по германски јазик во Баварија 2018

Баварскиот академски центар BAYHOST за Централна, Источна и Југоисточна Европа го отвори стипендискиот повик за курсеви по германски јазик за студенти и академци со основно ниво на знаења (барем ниво Б1), од Босна и Херцеговина, Хрватска, Македонија, Србија,  Словенија и Украина. Стипендиите вклучуваат целосна [...]

2018-06-26T14:25:05+02:00Февруари 22, 2018|

Конкурс – Стипендии во Унгарија

Унгарската влада објави конкурс за доделување стипендии за програмата  Stipendium Hungaricum на Eötvös Loránd  универзитетот (ЕЛТЕ), кој е еден од најдобрите универзитети врз основа на квалитетот на професорите истудентите во Унгарија. ЕЛТЕ (основана во 1635 година) е еден од водечките истражувачки универзитети во Унгарија. [...]

2018-06-26T14:26:11+02:00Февруари 12, 2018|

Конкурс – Магистер по градежништвото

Магистерските студии по менаџирање и инженерство во структурното инженерство и управување со ризикот на индустриските објекти (ММЕ-CONSTRUCT) на англиски јазик е меѓународна програма која им нуди на студентите меѓукултурна обука во областа на структурните инженеринг и индустриски управување со ризик.Дипломирани студенти опремени со соодветна [...]

2018-06-26T14:27:21+02:00Февруари 05, 2018|
Go to Top