//Конкурс – ЕRASMUS+

Конкурс – ЕRASMUS+

2018-06-26T14:11:24+00:00 Април 25, 2018|
Почитувани студенти и академски кадар, го објавуваме отворениот повик за апликација во ЕRASMUS+ програма за размена за зимскиот семестар на учебната 2018/2019 година.
На веб-страницата на Универзитетот во Тетово www.unite.edu.mk е врската ЕRASMUS+ и можете да ги видите универзитетите и упатствата со кои имаме договори.
Формуларот за аплицирање може да се најде на линкот ERASMUS+ на веб-страницата, која по пополнувањето се испраќа преку е-пошта:
erasmus@unite.edu.mk
Право на аплицирањe имаат редовни студенти од втората година или повеќе.
Мора да приложи мотивационо писмо на англиски јазик во вашата апликација и да потврдите дека сте редовен студент.
Крајниот рок за аплицирање е 5 мај 2018 година
За подетални информации, ве молиме контактирајте ја канцеларијата за меѓународна соработка бр. 224, лоциран во УТ Ректорат.