//ЧЕСТИТ 8 МАРТ – МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ЖЕНИТЕ!

ЧЕСТИТ 8 МАРТ – МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ЖЕНИТЕ!

2018-06-26T14:20:53+00:00 Март 08, 2018|

По повод овој меѓународен ден ми претставува чест и задоволство да ги пренесам најискрените честитки до нашите мајки и сестри за нивниот празник, 8 март, Меѓународниот ден на жената.

Да го изразиме нашиот почит и благодарност до нашите мајки и сестри за нивниот придонес во сите сфери на животот.

Честитајќи го овој празникот, го изразуваме нашето целосно уверување дека интелектуалниот придонес на жената, особено на жените албанки, останува важна компонента на нашата земја и исполнување на европската аспирација.

 

Со почит,

Проф. д-р Вулнет Амети

Ректот на Универзитетот во Тетово