//Конкурс – Инженер за статистичка контрола на процесот од ЏОНСОН МАТЕЈ

Конкурс – Инженер за статистичка контрола на процесот од ЏОНСОН МАТЕЈ

2018-06-26T14:13:13+00:00 Април 20, 2018|

Celan Air е светски лидер во производството и развојот на авто каталитички конвертор.
Ние ги користиме нашите знаења за креирање на иновативни производи кои играат клучна улога во намалување на отровни гасови и подобрување на квалитетот на воздухот и животната средина, а ние нудиме целосна поддршка на нашите клиенти за да ги исполнат законските барања на глобално ниво.
Џонсон Мети треба кандидат за позиција инжењер за контрола на статистичкиот процес да се приклучи на Одделот за обезбедување на квалитет во фабриката за авто катализатор во Скопје. Кандидатот ќе биде одговорен за активностите поврзани со квалитетот на клиентот и имплементацијата на системите во рамките на компанијата.

Главни одговорности

 • Следење и контрола на процесот преку статистички методи
 • Статистичка анализа на податоци за откривање на проблеми поврзани со квалитетот на производот
 • Подготовка на извештаи на месечна, тримесечна и годишна основа по барање на купувачи
 • Разбирање на процесите и барањата на купувачите и нивно пренесување до соодветните оддели
 • Активна комуникација со регионалниот тим за квалитет и одделенијата на други фабрики за задоволување на потребите на клиентите
 • Спроведување на LEAN активности и најдобри практики во одделот за квалитет, како и обезбедување на квалитетна обука на одделот за производство

Дали сте идеален кандидат и треба да го имате?

 • Додипломски студии (инженерство, технички науки, трговија)
 • Работно искуство во производствена средина,
 • Признавање на системи за квалитет,
 • Потребна е добра команда на англиски и македонски јазик, додека знаењето за дополнителен јазик ќе се смета за предност,
 • Препознавајќи алатки за статистичка анализа,
 • Напредно ниво на знаење за MS Office (Excel, Word, PowerPoint),
 • Добри организациски и комуникациски вештини и добро управување со времето.

Работно време:
Административно време од 08:30 до 16:30, понеделник – петок.

Ако сте заинтересирани, испратете го вашето CV и мотивационо писмо на англиски: mkjobs@matthey.com со означување на референтниот број на известувањето во предметот на пораката, во спротивно вашата апликација нема да биде разгледана.

Краен рок за аплицирање: 26 април 2018 година