Во името на академскиот кадар, студентите и другите вработени на Универзитетот во Тетово и во мое лично име, на сите христијански верници им ги честитам Божиќните празници.

Празниците претставуваат одличен момент да размислуваме едни на други, особено оваа година кога светот се соочува со пандемијата Ковид-19.

На овие празници, заедно со честитки, да се посветиме на зајакнувањето на разбирањето, мирот и радоста, како и на негувањето на довербата и взаемното почитување.

Посакуваме следните празници да ги одбележиме во нормални услови и да се вратиме на нивната празнична магија, што е можно поскоро.

 

Среќни Божиќни празници!

Проф. д-р Вулнет Амети

Ректор на Универзитетот во Тетово