//Конкурс ERASMUS+

Конкурс ERASMUS+

2020-02-25T10:49:25+00:00 Февруари 11, 2020|

Соопштение – ЕРАЗМУС +

Почитуван академски и административен кадар на Универзитетот во Тетово,

Универзитетот во Тетово објавува конкурс за апликација на Програмата за размена – ЕРАЗМУС+ за летниот семестар во академската 2019/2020 година.

Документите и потребните чекори за апликација се:

  1. Мобилност за академскиот кадар (teaching);
  1. Мобилност за административен кадар (training);

Селекцијата/рангирањето на кандидатите ја врши Канцеларијата за меѓународна соработка , според принципот: прв/-а дојден/-а – прв/-а услужен/-а, доколку кандидатот ги исполнил сите определени критериуми, и тоа:  пополнување на сите потребни документи (онлајн), познавање на англискиот јазик или јазикот на универзитетот домаќин, мотивациско писмо. Дополнителна предност имаат:

  • кандидатите кои аплицираат прв пат за мобилност Еразмус + и
  • кандидатите кои поттикнале нови договори за соработка.

За секоја нејаснотија или дополнителна информација, Ве молиме да се обратите до Канцеларијата за за меѓународна соработка!

Рокот за апликација е до 28 февруари 2020 година!

[1] Тука се наоѓа листата на универзитетите/институциите со кои имаме договор