/Центар за студентски услуги и кариери
Центар за студентски услуги и кариери 2018-07-05T11:41:56+00:00
0410, 2018

Стипендии од програмата фулбрајт (постдокторски студии) за академската 2019/2020 година

Октомври 4th, 2018|Конкурси (Центар за кариера)|

Центарот за студентски услуги и кариерa информира дека апликацијата за стипендии од програмата Фулбрајт посветена на постдокторските студии во САД за академската 2019/2020 година е отворена. Сите детални информации [...]

0210, 2018

Стипендии за докторски и постдокторски студии, како и за истражување во Швајцарија за академската 2019/2020 година

Октомври 2nd, 2018|Конкурси (Центар за кариера)|

Министерството за образование и наука информира дека Федералната Комисија на Стипендии за странски студенти од Швајцарската Влада за академската 2019-2020 година ќе додели повеќе од 30 стипендии за докторски и [...]

2509, 2018

International social business case competition

Септември 25th, 2018|Конкурси (Центар за кариера)|

Здружението на студентите при Универзитетот за Менаџмент и Економија ISM од Литуанија Ве повикува да учествувате во International social business case competition, каде имате можност да добивате 2000 евра [...]

0607, 2018

Повик за апликанти

јули 6th, 2018|Конкурси (Центар за кариера)|

Мултикултура објавува: Повик за апликанти од Академијата за волонтери, почнувајќи од 12.07.2018 година. Младите во текот на тримесечниот период ќе можат да стекнат нови вештини поврзани со претприемништвото, авокатството, активизмот, [...]

1906, 2018

Конкурс – ЕЛЕМ

Јуни 19th, 2018|Конкурси (Центар за кариера)|

Врз основа на потпишаниот Меморандум за соработка помеѓу АД Електрани на Македонија (АД ЕЛЕМ) и Универзитет во Тетово, се распишува: Конкурс за доделување 5 стипендии за студентите на Универзитет во [...]

2305, 2018

Конкурс – IV Светско првенство Средно Барселона-2018

Мај 23rd, 2018|Конкурси (Центар за кариера)|

Светското првенство во универзитетите е спортско првенство наменето за стимулирање на спортот меѓу универзитетите преку промоција на игри на фер плеј, разновидност и вклучување. Во изданието од 2017 година, на [...]