KODI është njësi biznesi në kuadër të YAC-Young Architects Competitions, i cili paraqet një rrjet ndërkombëtar të profesionistëve, që kanë për qëllim rritjen e kërkimeve në lëmin e arkitekturës dhe aftësive të dizajnerëve të rinj. Që nga viti 2013, janë organizuar disa gara, të ndjekura nga qindra dizajnerë, të vendosura në më shumë se 100 vende. Konkurset e promovuara deri më sot janë mbështetur nga disa partnerë ndërkombëtarë, akademikë dhe profesionalë (Architects Zaha Hadid, Studio Libeskind, Studio Gaforrash, UNIBO, La Sapienza, IUAV, UNL, CNA, Aires Mateus, Shigeru Ban Architects, Domus Academy, C.N.A.P.P.C. dhe shumë të tjerë).

Në rrjedhë është promovimi i BIBLIOTEKËS TË SË ARDHMES, një konkurs që sfidon arkitektët dhe dizajnerët nga e gjithë bota që të përdorin kreativitetin e tyre për të dizajnuar hapësirat e mësimit të së ardhmes dhe për të mbështetur vizionin teknologjik të ri të Universitetit të Gjenovës, në Italinë Veriore.

Do të ndahet një shumë totale prej 15,000 € në çmime (çmimi i parë: 7000 €, çmimi i dytë: 5000 € dhe çmimi i tretë: 3000 €, për propozimet e përzgjedhura si dhe juria e konkursit do të mbledhë personalitete të shquara ndërkombëtare si: Cristian Hammerle (Snøhetta), Aser Gjenez Ortega (MVRDV), Fedele Canosa (MECANOO Architecten), Giancarlo Mazzanti El Equipo Mazzanti.

Biblioteka e së ardhmes pritet të jetë një moment i rëndësishëm ndërkombëtar për kombinimin e temave jashtëzakonisht interesante dhe një komiteti teknik të mirënjohur.

Afati i fundit për aplikim është deri më 10 prill 2019.

Për hollësi të mëtejshme, vizitoni linqet e mëposhtme:

– Faqja zyrtare e CODE: http://www.competitionsfordesigners.com/

– Faqja e Facebook-ut e CODE.