/Конкурси (Центар за кариера)

Стипендии за докторски и постдокторски студии, како и за истражување во Швајцарија за академската 2019/2020 година

Министерството за образование и наука информира дека Федералната Комисија на Стипендии за странски студенти од Швајцарската Влада за академската 2019-2020 година ќе додели повеќе од 30 стипендии за докторски и постдокторски студии и истражувања за студентите од Централна и Источна Европа и Кавказот, вклучувајќи ја [...]

2018-10-02T10:11:02+00:00 Октомври 02, 2018|

International social business case competition

Здружението на студентите при Универзитетот за Менаџмент и Економија ISM од Литуанија Ве повикува да учествувате во International social business case competition, каде имате можност да добивате 2000 евра и еден лет на секоја дестинација во светот. Creative Shock ги привлекува младите од целиот [...]

2018-09-25T10:30:59+00:00 Септември 25, 2018|

Повик за апликанти

Мултикултура објавува: Повик за апликанти од Академијата за волонтери, почнувајќи од 12.07.2018 година. Младите во текот на тримесечниот период ќе можат да стекнат нови вештини поврзани со претприемништвото, авокатството, активизмот, уметноста и занаетчиството, човековите права, слободниот говор и безброј игри и социјални активности. Ги покануваме [...]

2018-07-09T09:23:27+00:00 јули 06, 2018|

Конкурс – ЕЛЕМ

Врз основа на потпишаниот Меморандум за соработка помеѓу АД Електрани на Македонија (АД ЕЛЕМ) и Универзитет во Тетово, се распишува: Конкурс за доделување 5 стипендии за студентите на Универзитет во Тетово На конкурсот можат да се пријават: Редовни студенти на Факултетот кои се запишани за [...]

2018-06-26T14:02:51+00:00 Јуни 19, 2018|

Конкурс – IV Светско првенство Средно Барселона-2018

Светското првенство во универзитетите е спортско првенство наменето за стимулирање на спортот меѓу универзитетите преку промоција на игри на фер плеј, разновидност и вклучување. Во изданието од 2017 година, на овој настан присуствуваа 2.400 студенти од 70 универзитети, 30 европски земји, Африка, Блискиот Исток и [...]

2018-06-26T14:04:44+00:00 Мај 23, 2018|

Конкурс – АСЕАН

Драги колеги, Асоцијацијата на Азиски и Пацифички универзитети (АСЕАН) во соработка со Академијата и Семестар на развојот на мајсторски институт (MIDAS) во Бангкок, Тајланд, го објави првиот конкурс за натпреварување на учесниците на конкурсот за студенти на англиски јазик (SEDC), кој ќе се одржи во [...]

2018-06-26T14:07:55+00:00 Мај 09, 2018|

Конкурс – ОБСЕ

Организацијата за безбедност и соработка во Европа (ОБСЕ) објави повик за аплицирање за 18 целосни стипендии на Европската академија за иновации (АЕИ), водечка програма за претприемништво во светот посветена на младите професионалци, студенти, дипломци и претприемачи млади.Од Од 8 до 27 јули во Торино, кандидатите [...]

2018-06-26T14:08:05+00:00 Мај 09, 2018|

Конкурс – НБРМ

Народната банка на Република Македонија ги информира студентите од високообразовните институции од областа на економијата, правото и науката, информатиката и другите општествени науки, кои спаѓаат во рамките на организационите единици на Народната банка, на практичната работа на Народната банка на Република Македонија во текот на [...]

2018-06-26T14:09:15+00:00 Мај 04, 2018|

Конкурс – Стопанска банка АД – Скопје

Стопанска банка АД - Скопје објавува слободни работни места во следните области: Агенти за продажба на банкарски производи и услуги во Контакт центарот на 24/7; Советник за продажба на подружници на банката; Кандидат со резултати и искуство во областа на банкарството; ИТ професионалец со знаење [...]

2018-06-26T14:12:03+00:00 Април 20, 2018|

Конкурс – Македонијалек

МАКЕДОНИЈАЛЕК - Скопје вработува програмери од C ++ Број на работни места: 2 Потребни квалификации: Солидно техничко знаење на C ++, приоритет ќе се смета Qt; Основи на знаење во полето на базата на податоци, приоритет ќе се смета за PostgreSQL; Би било пожелно кандидатот [...]

2018-06-26T14:12:36+00:00 Април 20, 2018|