//Dekani i Fakultetit të Filologjisë, Prof. Dr. Fatmir Sulejmani mori pjesë në konferencën e organizuar nga akademitë shqiptare të shkencave

Dekani i Fakultetit të Filologjisë, Prof. Dr. Fatmir Sulejmani mori pjesë në konferencën e organizuar nga akademitë shqiptare të shkencave

2018-11-20T12:39:59+00:00 Tetor 12, 2018|

Më 11 tetor 2018, në Prishtinë, Akademia e Shkencave dhe Arteve e Kosovës dhe Akademia e Shkencave e Shqipërisë organizuan konferencën shkencore me titull: “Romani shqiptar, fillimi i shekullit XXI”, ku morën pjesë studiues të shquar nga Republika e Shqipërisë dhe Republika e Kosovës.
Në konferencë mori pjesë edhe dekani i Fakultetit të Filologjisë – Prof. Dr. Fatmir Sulejmani nga Universiteti i Tetovës, i cili u prezantua me studimin: “Shpirti shqiptar në petkun e tjetrit”, që ka të bëjë me romanin “Polifonistët”, njërën prej veprave të fundit të mjeshtrit të prozës narrative, Luan Starovës. Në këtë libër trajtohet tema mitologjike e etnogjenezës dhe etnopsikologjisë shqiptare dhe ka për hero këngën polifonike – këtë kod të brendshëm të memories së pavdekshme kombëtare.
Studimi në fjalë u prit mirë nga studiuesit tjerë dhe nga auditori i zgjedhur, që ndoqi punimet e kësaj ngjarjeje të rëndësishme shkencore.
Përndryshe, kjo ishte konferenca e njëmbëdhjetë e dy akademive shqiptare të shkencave në të cilat merr pjesë aktive Prof. Dr. Fatmir Sulejmani.