/Konkurse (Qendra për Karrierë)

Programi për grante 2020/2021 nga akademia Schloss Solitude

Akademia Schloss Solitude me seli në Shtutgard të Gjermanisë shpall thirrjen e 17-të për aplikim për programin e saj ndërkombëtar dhe ndërdisiplinor “artist-in-residence”. Më shumë se 1,400 artistë të diplomuar nga më shumë se 120 vende kanë zhvilluar dhe avancuar projekte në Akademinë që nga [...]

2019-03-13T14:17:29+00:00 Mars 13, 2019|

Program për shkëmbim të studentëve dhe shkencëtarëve në kuadër të bashkëpunimit dypalësh në mes Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Polonisë

Agjencia Kombëtare Polake për Shkëmbim Akademik informon se duke filluar nga viti akademik 2019/2020, realizimi i bashkëpunimit dypalësh ndërkombëtar në fushën e arsimit të lartë nga ana e Polonisë do të kryhet në kuadrin e “Programit të ri për shkëmbimin e studentëve dhe shkencëtarëve”, si [...]

2019-03-13T14:13:35+00:00 Mars 13, 2019|

Bursa hulumtuese Go Styria në Universitetin e Grazit 2019/2020

Go Styria është program për bursa për studentët e magjistraturës dhe doktoraturës, si dhe ata të pasdoktoraturës, të interesuar për qëndrim kërkimor afatshkurtër (maksimumi 4 muaj) në kontekstin e hulumtimit për tezën master, të doktoraturës ose pasdoktoraturës. Rajonet e synuara përfshijnë: Shqipërinë, Bosnjën dhe Hercegovinën, [...]

2019-03-01T15:19:53+00:00 Mars 01, 2019|

Bursa nga forumi evropian Alpbach (Austri)

Forumi evropian Alpbach shpall konkurs për të gjithë të rinjtë nën moshën 30 vjeç, të cilët duan të marrin pjesë në konferenca udhëheqëse ndërdisiplinore dhe një sërë seminaresh akademike. Kandidatët do të kenë mundësi që të kenë një bashkëbisedim ndërdisiplinor me ekspertë nga fusha të [...]

2019-02-26T14:15:31+00:00 Shkurt 26, 2019|

Bursa të fondit ndërkombëtar të Vishegradit për vitin akademik 2019/2020

Fondi Ndërkombëtar i Vishegradit për vitin akademik 2019/2020 ofron bursa për studime të rregullta, master, për doktoraturë dhe pasdoktoraturë në të gjitha disiplinat shkencore, të dedikuara për shtetasit e Shqipërisë, Armenisë, Azerbajxhanit, Bjellorusisë, Bosnjës dhe Hercegovinës, Gjeorgjisë, Kosovës, Moldavisë, Malit të Zi, Serbisë, Ukrainës, duke [...]

2019-02-11T11:07:40+00:00 Shkurt 11, 2019|

Shkollë verore për ekonomi biheivioriste në Gjermani

Instituti mbi Biheiviorizmin dhe Pabarazinë (briq) shpall  konkurs për shkollën e dytë verore për ekonomi biheivioriste, që do të mbahet në Bon të Gjermanisë, në periudhën prej  8-12 korrik të vitit 2019. Qëllimi i kësaj shkolle është t’i njohë studentët e diplomuar në ekonomi [...]

2019-02-06T10:29:48+00:00 Shkurt 06, 2019|

Universiteti ndërkombëtar veror 2019 – Estoni

Universiteti i Tartu-së në Estoni ju mirëpret të Universitetin Veror Ndërkombëtar. Të gjitha programet  verore janë të bazuara në kurrikulën MA në gjuhën angleze. Shumë nga programet verore ofrojnë mundësi unike për të parë disa qytete në Estoni pasi që javët e studimit janë [...]

2019-02-06T10:27:30+00:00 Shkurt 06, 2019|

Bursa për kurse të gjuhës gjermane në Bavari 2019

Qendra Akademike e Bavarisë BAYHOST për Evropën Qendrore, Lindore dhe Juglindore e rihap konkursin për bursa për kurse të gjuhës gjermane, për  studentë dhe akademikë me njohuri themelore të gjuhës gjermane (së paku niveli B1), nga Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina, Kroacia, Maqedonia, Serbia, Sllovenia [...]

2019-02-06T10:25:39+00:00 Shkurt 06, 2019|

Garë në fushën e arkitekturës dhe dizajnit

KODI është njësi biznesi në kuadër të YAC-Young Architects Competitions, i cili paraqet një rrjet ndërkombëtar të profesionistëve, që kanë për qëllim rritjen e kërkimeve në lëmin e arkitekturës dhe aftësive të dizajnerëve të rinj. Që nga viti 2013, janë organizuar disa gara, të [...]

2019-02-06T10:23:45+00:00 Shkurt 06, 2019|